۹ آبان ۱۴۰۱

اعتراض‌های سراسری؛ بازداشت دستکم ۹ شهروند در شهرهای مهاباد، قصرشیرین، سنندج و گیلانغرب/ آزادی دو شهروند بازداشتی با تودیع قرار وثیقه

کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی

اعتراض‌های سراسری

نیروهای امنیتی در مهاباد، قصرشیرین، سنندج، گیلانغرب، دستکم ۹ شهروند را بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل کردند. همچنین، دو تن از باز اشت شدگان در کرمانشاه و سنندج پس از طی مراحل بازجوئی با تودیع وثیقه و یا منع تعقیب آزاد شدند.‌

به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی؛ روز یکشنبه ۸ آبان ماه ۱۴۰۱، ناصر فقه عیسی، فرزند؛ علی، ساکن شهرستان مهاباد از توابع استان آذربایجان غربی، در پی یورش نیروهای امنیتی به منزل وی بازداشت شد.

براساس این گزارش، بازداشت ناصر فقه عیسی در پی یورش نیروهای امنیتی به منزل وی صورت گرفته و از مکان نگهداری، نام ارگان بازداشت کننده و مصادیق حقوقی اتهامات مطروحه بر علیه وی اطلاعی در دست نیست.

همچنین، طی روزهای اخیر، اردلان نجفی، اشکان مرادی، مسعود مرادی، سه تن از شهروندان ساکن شهرستان قصرشیرین از توابع استان کرمانشاه، پس از بازداشت توسط نیروهای امنیتی به مکان نامعلومی منتقل شدند.

تا لحظه تنظیم این خبر از مکان نگهداری و مصادیق حقوقی اتهامات منتسب شده به افراد و وضعیت آنها اطلاعی در دست نیست.‌

در خبری دیگر، روز دوشنبه ۱۱ مهر ماه ۱۴۰۱، هیوا‌ مسعودی، ساکن شهر سنندج مرکز استان کردستان پس از بازداشت توسط نیروهای امنیتی به مکان نامعلومی منتقل شد.‌

براساس این گزارش، هیوا مسعودی از زمان بازداشت فقط ۱ مرحله در تماسی کوتاه با خانواده خود خبر بازداشتش را اعلام کرد و تا این لحظه از حق دسترسی به وکیل و سایر حقوق یک متهم مندرج در ماده ۵ آئین دادرسی کیفری و اسناد بین المللی حقوق بشر محروم است.

در ادامه همچنین، سحرگاه شنبه ۷ آبان ماه ۱۴۰۱، اسماعیل ابراهیمی، ساکن شهرستان مهاباد از توابع استان آذربایجان غربی، پس از بازداشت توسط نیروهای امنیتی به مکان نامعلومی منتقل شد.‌

لازم به ذکر است، بازداشت اسماعیل ابراهیمی در پی یورش نیروهای امنیتی به منزل وی صورت گرفته است.

تا لحظه تنظیم این خبر از مکان نگهداری، مصادیق حقوقی اتهامات و نام ارگان بازداشت کننده اسماعیل ابراهیمی اطلاعی در دست نیست.‌

در ادامه نیز، روز یکشنبه ۸ آبان ماه ۱۴۰۱، رضاالفتی، متولد: ۱۳۷۳، اهل شهرستان گیلانغرب از توابع استان کرمانشاه، در محله نوبهار توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد.

تا این لحظه از مصادیق حقوقی اتهامات مطروحه و مکان نگهداری رضا الفتی اطلاعی در دست نیست.‌

در ادامه بازداشتهای گسترده، روز چهارشنبه ۴ آبان ماه ۱۴۰۱، سروه ملایی، متولد: ۱۳۶۳، فعال محیط زیست، ساکن شهر سنندج مرکز استان کردستان، پس از بازداشت توسط نیروهای امنیتی به مکان نامعلومی منتقل شد.‌

تا لحظه تنظیم این خبر از اتهامات مطروحه بر علیه سروه ملایی اطلاعی در دست نیست.‌

همچنین، سحرگاه یکشنبه هشتم آبان ماه ۱۴۰۱، زانیار نبردی، ساکن شهرستان مهاباد از توابع استان آذربایجان عربی پس از بازداشت توسط نیروهای امنیتی به مکان نامعلومی منتقل شد.‌

از دلایل بازداشت، مکان نگهداری و اتهامات مطروحه بر علیه زانیار نبردی اطلاعی در دست نیست.‌

اما روز یکشنبه ۸ آبان ماه ۱۴۰۱، ژینا مدرس گرجی، فعال حقوق زنان، ساکن شهر سنندج مرکز استان کردستان، پس از طی مراحل بازجوئی و تفهیم اتهام با تودیع وثیقه ای به مبلغ ۱۰۰ میلیون تومان از بند کانون اصلاح و تربیت شهر سنندج آزاد شد.‌

براساس این گزارش، آزاد ژینا مدرس گرجی با تودیع وثیقه و پس از تفهیم اتهام (اجتماع و تبانی) صورت گرفته و این فعال مدنی باید در انتظار دریافت ابلاغیه تاریخ دادرسی خود باشد.

لازم به ذکر است، ژینا مدرس گرجی، در تاریخ ۳۰ شهریور ماه ۱۴۰۱، پس از بازداشت توسط نیروهای امنیتی به بازداشتگاه یکی از ارگانهای امنیتی در شهر سنندج منتقل و پس از طی مراحل بازجوئی و بازپرسی سپس به کانون اصلاح و تربیت این شهر منتقل و به علت بلاتکلیفی چندی روزی را در اعتصاب غذا بسر برده بود.

در خبری دیگر، روز یکشنبه ۸ آبان ماه ۱۴۰۱، سید عرفان حسینی، ساکن استان کرمانشاه، پس از بازجوئی و تجمل ۲۴ ساعت حبس آزاد شد.‌

براساس این گزارش از چگونگی آزادی عرفان حسینی و تفهیم احتمالی اتهام به وی اطلاعی در دیت نیست.‌

لازم به اشاره است، عرفان حسینی، در تاریخ ۷ آبان ماه ۱۴۰۱، در جریان برگزاری مجلس چهلم مینو مجیدی در قبرستان میناآباد از توابع استان کرمانشاه توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده بود.‌



source https://zanan.bashariyat.org/?p=52554

۸ آبان ۱۴۰۱

گزارشی درباره کشته شدن فرشته احمدی در جریان اعتراضات مهاباد

هه‌نگاو

فرشته احمدی که در جریان اعتراضات پنج‌شنبه با شلیک مستقیم نیروهای حکومتی کشته شده بود، پیکر وی در یکی از روستاهای اطراف مهاباد به خاک سپرده شد.بر اساس گزارش رسیده به سازمان حقوق بشری هه‌نگاو، شامگاه پنج‌شنبه ۵ آبان ۱۴۰۱ ( ۲۷ اکتبر ۲۰۲۲)، و در جریان اعتراضات و مقاومت مردمی در مهاباد یک زن جوان به نام فرشته احمدی ۳۲ ساله در حالی که پشت بام منزل خودشان بوده از ناحیه سینه هدف گلوله جنگی نیروهای حکومتی قرار گرفته و جانش را از دست داده است.

به گفته یک منبع مطلع، نهادهای امنیتی حکومت همان شب خواسته‌اند که مراسم خاکسپاری وی شبانه برگزار شود که با مخالفت شدید خانواده ربورو شده‌اند. با این حال اجازه انتقال پیکر فرشته را به شهر سردشت که زادگاهش بوده نداده‌اند.

مراسم خاکسپاری فرشته احمدی روز جمعه در روستای حمزه‌آباد مهاباد برگزار شد.

گفتنیست که فرشته احمدی اهل سردشت و ساکن مهاباد و مادر دو فرزند خردسال نیز بوده است.

در جریان اعتراضات همان روز در مهاباد که در پیر مراسم خاکسپاری اسماعیل مولودی (سمکو) از کشته شدگان چهارم آبان مهاباد انجام گرفت، سه شهروند دیگر اهل مهاباد به نام‌های شاهو خضری، کبرای شیخ سقا و زانیار ابوبکری با شلیک مستقیم نیروهای حکومتی کشته شدند.



source https://zanan.bashariyat.org/?p=52546

اعتراض‌های سراسری؛ بازداشت دستکم دو شهروند در شهرهای میرجاوه و تهران توسط نیروهای امنیتی

کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی

 

اعتراض‌های سراسری

نیروهای امنیتی در شهرستان میرجاوه از توابع استان سیستان و بلوچستان یک شهروند را بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل کردند. همچنینی یک شهروند دیگر در تهران بازداشت شده است.به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی؛ روز شنبه ۳۰ مهر ماه ۱۴۰۱، یاسر ریگی، ساکن شهرستان میرجاوه از توابع استان سیستان و‌ بلوچستان، توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد.

در این گزارش آمده است که یاسر بلوچ از معلولیت ذهنی در رنج بوده اما ماموران امنیتی به وضعیت وی هیچگونه توجهی نکرده و بازداشتش کردند.

نا لحظه تنظیم این گزارش، از وضعیت و مکان نگهداری یاسر ریگی اطلاعی در دست نیست.

اما در خبری دیگر، ساعت ۷ عصر سه شنبه ۲۶ مهر ماه ۱۴۰۱، نیلوفر فتحی، ساکن استان تهران، توسط نیروهای امنیتی بازداشت و جهت تشکیل پرونده به زندان اوین منتقل شده است.

براساس این گزارش، بازداشت نیلوفر فتحی، در حالی که ای در یک دفترخانه اسناد رسمی در خیابان شریعتی تهران بسر می برد توسط ماموران وزارت اطلاعات، صورت گرفته و سپس جهت بازجویی به بند ۲۰۹ این ارگان امنیتی واقع در زندان اوین منتقل شده است.

علیرغم گذشت ۷ روز از تاریخ بازداشت اما از مصادیق حقوقی اتهام و یا علت بازداشت نیلوفر فتحی اطلاعی در دسترس نیست.

از سوی دیگر، روز دوشنبه ۲ آبان ماه ۱۴۰۱، معصومه دینی و حسین آخوندی، شهروندان اهل کرج مرکز استان البرز، پس از اتمام مراحل بازجویی و تفهیم اتهام با تودیع وثیقه آزاد شدند.

براساس این گزارش، آزادی معصومه دینی و حسین آخوندی با تودیع وثیقه صورت گرفته و آنها باید در انتظار دریافت ابلاغیه تاریخ دادگاه خود باشند.

لازم به ذکر است، معصومه دینی و حسین آخوندی، در تاریخ ۲۰ مهر ماه ۱۴۰۱، در محدوده گوهردشت کرج مرکز استان البرز توسط نیروهای امنیتی بازداشت و طی این دوران حسین آخوندی بین زندانهای رجایی شهر و قزلحصار کرج در حال جابجایی بود. معصومه دینی هم به زندان کچویی کرج منتقل شده بود./ به نقل از کمپین فعالین بلوچ،



source https://zanan.bashariyat.org/?p=52529

۶ آبان ۱۴۰۱

کشته شدن دست‌کم سه شهروند بر اثر شلیک نیروهای حکومتی در اعتراضات امروز مهاباد

هه‌نگاو

در جریان اعتراضات مردمی روز پنج‌شنبه ۵ آبان ۱۴۰۱ (۲۷ اکتبر ۲۰۲۲) در شهر مهاباد دست‌کم سه شهروند به نام‌های کبری شیخ سقا، زانیار ابوبکری و شاهو خضری با شلیک مستقیم نیروهای حکومتی کشته شدند.

هه‌نگاو مطلع شده کبری شیخ سقا ۵۵ ساله اهل روستای “دی‌ملا” از توابع چوم مجیدخان و ساکن مهاباد در نزدیکی میدان ملاجامی کشته شده است.

همچنین، هر یک از شاهو خضری و زانیار ابوبکری در جریان اعتراضات امروز با شلیک مستقیم نیروهای حکومتی کشته شده‌اند.

شایان ذکر است یک شهروند دیگر نیز در این اعتراضات کشته شده که هه‌نگاو تا کنون قادر به احراز هویت وی نشده است.

اعتراضات امروز مهاباد متعاقب برگزاری مراسم خاکسپاری اسماعیل مولودی معروف به سمکو آغاز شد که طی مدت کوتاهی بیش از ۲۰ هزار نفر به خیابان‌ها آمده و شماری از ادارات دولتی نظیر اداره، دارایی، کمیته امداد، شهربانی و همچنین چند بانک برای چندین ساعت در تصرف مردم بود. همچنین کلانتری ۱۱ این شهر و نیز مرکز صدا و سیما توسط مردم به محاصره در آمده بود.

بر اساس تصاویر و اظهارات شاهدان عینی، نیروهای سپاه پاسداران و یگان ویژه در جریان اعتراضات امروز بر بام عمده مراکز دولتی مستقر شده و به سوی مردم تیراندازی کرده‌اند. هه‌نگاو می‌تواند تایید کند که نیروهای حکومتی طی امروز به صورت گسترده از گاز اشک‌آور و سلاح‌ها جنگی استفاده کرده‌اند.



source https://zanan.bashariyat.org/?p=52518

خبرگزاری IRANWIRE

دکتر«شیرین فرقانی»، دندان‌پزشک تهرانی است که در تجمع روز چهارشنبه چهارم آبان ۱۴۰۱ در مقابل ساختمان نظام پزشکی مورد حمله نیروهای سرکوب قرار گرفته است

او دکتر «شیرین فرقانی»، دندان‌پزشک تهرانی است که در تجمع روز چهارشنبه چهارم آبان ۱۴۰۱ در مقابل ساختمان نظام پزشکی مورد حمله نیروهای سرکوب قرار گرفته است: «ما قرار بود به نظام پزشکی که خانه خودمان است، برویم و یک تجمع مسالمت‌آمیز داشته باشیم تا ببینیم چه می‌شود کرد اما نه تنها ما را به خانه خودمان راه ندادند بلکه به ما حمله کردند، گاز اشک‌آور زدند و با گلوله‌های ساچمه‌ای و پینت بال به ما شلیک کردند.»

روایت او و دو پزشک دیگر را درباره تجمع پزشکان و آن‌چه گذشت، در زیر می‌خوانید.

روز چهارم آبان بر اساس فراخوان روزهای پیش قرار بود پزشکان در حمایت از اعتراضات سراسری در ساختمان نظام پزشکی تجمع اعتراضی برگزار کنند. پزشکان می‌گویند درهای ساختمان نظام پزشکی بسته بوده است و پزشکان تجمع‌کننده مقابل ساختمان به شدت توسط نیروهای امنیتی با شلیک گاز اشک‌‌آور، شات‌گان و پینت‌بال  سرکوب شده‌اند.

«محمد رازی»، قائم مقام سازمان نظام پزشکی تهران بزرگ پس از برخورد با این تجمع، از سمت خود استعفا داد.

او در گفت‌وگو با «ایلنا»، دو دلیل عمده برای این اقدام خود را «عدم احترام به جامعه پزشکی و هتک حرمت به پزشکانی عنوان کرد که قصد برگزاری تجمعی مسالمت‌آمیز در این سازمان را داشتند.

ساعتی بعد، «موید علویان»، رییس هیات مدیره نظام پزشکی تهران نیز استعفا داد. او در برگه استعفای خود نوشت: «به دلیل این که امکان انجام تکالیف قانونی و محوله خود را ندارم، از عضویت هیات مدیره کنار می‌روم.»

شیرین فرقانی، دندان‌پزشکی که در تجمع روز گذشته حضور داشته است، می‌گوید: «من دیروز، چهارم آبان، طبق اطلاع‌رسانی که شده بود، رفتم جلوی در نظام پزشکی. خبری نبود، یک تعدادی پراکنده جمع شده بودند. به ما گفتند چند نفر را گرفته و تجمع را به هم زده‌اند. نیروهای انتظامی هم داشتند جمعیت را پراکنده می‌کردند. ما داشتیم به خیابان‌های عقب‌تر برمی‌گشتیم که مردم جمع شده‌ بودند. ناگهان یک سری موتورسوار از روبه‌رو به طرف ما که در پیاده‌رو حرکت می‌کردیم، آمدند و بی‌هدف اسلحه را طرف من و خواهرم گرفتند و با گلوله‌های پینت‌بال و ساچمه‌ای شلیک کردند.»

او توضیح می‌دهد که آثار کبودی شلیک بر تمام بدن‌ آن‌ها دیده می‌شود و لبش ترکیده است.

این دندان‌پزشک تاکید می‌کند که این اتفاق زمانی برای آن‌ها رخ داده که هنوز تجمع و اعتراضی شکل نگرفته بوده است: «اعتراض در خیابان‌های بالاتر و پس از این ماجرا شکل گرفت. ما شعار می‌دادیم و نیروهای سرکوب با گاز اشک‌آور به ما حمله می‌کردند. مردم در خانه‌ها را باز می‌کردند و ما را در پارکینگ‌هایشان پناه می‌دادند.»

این دندان‌پزشک به دلیل خونریزی از ناحیه لب، زودتر از دیگر همکارانش تجمع را ترک کرده است. به «ایران‌وایر» می‌گوید: «مجبور شدم به مطب خودم بیایم و با کمک یکی از دوستانم، لبم را بخیه بزنم.»

او توضیح می‌دهد که قرار نبوده است در تجمع اعتراضی پزشکان و دندان‌پزشکان خشونتی رخ دهد: «قرار بود به خانه خودمان برویم، صحبت کنیم و ببینیم برای این وضعیت چه می‌شود کرد. اما حالا نه تنها ما را در نظام پزشکی، خانه خودمان راه ندادند بلکه موقع برگشتن، ما را بی دلیل هدف حمله قرار دادند.»

پزشک دیگری که نمی‌خواهد نامش عنوان شود، برای «ایران‌وایر» نوشته است: «در حال بالا رفتن از خیابان کارگر بودیم و قبل از رسیدن به سازمان نظام پزشکی، دیدیم که انبوه همکاران دارند از پیاده‌رو به سمت پایین می‌آیند. ما هم ملحق شدیم به جمع‌شان. چند تن از اساتید هیات علمی که سابقه ریاست داشتند هم حضور داشتند. جمعیت می‌گفتند که در سازمان نظام پزشکی را بسته‌اند و سرکوب شدید باعث شده است جمعیت به سمت پایین حر‌کت کنند.»

او افزوده به محض رسیدن جمعیت پزشکان به خیابان، تیراندازی به سمت آن‌ها آغاز شده است: «به سر معترضان شلیک می‌کردند، طوری که گلوله به حد فاصل دو چشمِ یکی از همکاران خانم اصابت کرد. به سمت کوچه‌ها گاز اشک‌آور شلیک می‌شد و علناً یک نفر سوار بر موتور ایستاده بود سر کوچه و همین‌طور رندوم تیراندازی می‌کرد.»

این پزشک گفته است به علت تنگی نفس شدید، نتوانسته است تظاهرات را ادامه دهد.

پزشک دیگری ضمن تایید این روایت‌ها، به «ایران‌وایر» می‌گوید: «سر خیابون هفدهم پیاده شدم. تنها بودم. چند تا خانم را دیدم، گفتم شما پزشک هستید؟ گفتند بله، در ساختمان نظام پزشکی را بستند. گفتم مگر خودشان نگفتند می‌توانید امروز بیایید برای تجمع، در را چرا بسته‌اند؟! حرفم نصفه ماند. یک دفعه شروع به تیراندازی به طرف ما کردند. من که غافل‌گیر شده بودم، فقط دویدم و پشت یک ماشین سنگر گرفتم. بعد دیدم آن طرف‌تر، چند نفر جلوی یک خانه که در آن را باز کرده بود، جمع شدند. یک خانم دکتر پایش تیر ساچمه‌ای خورد، دو تا هم پینت‌بال پشت قفسه سینه‌اش زده بودند. می‌گفت دارم می‌سوزم. ولی بیشتر از عصبانیت و خشم بود که داشتیم می‌سوختیم. راستش وقتی در نظام پزشکی را بسته دیدم، احساس یتیم بودن کردم. درد این احساس بیشتر از درد گلوله ساچمه‌ای بود.»



source https://zanan.bashariyat.org/?p=52508

گزارش سی‌ان‌ان از آخرین ساعات زندگی نیکا شاکرمی؛ یک شاهد: ماموران دستگیرش کردند

خبرگزاریVOA

 

شبکه خبری «سی ان ان» در روز چهارشنبه ۲۶ اکتبر گزارشی تحقیقاتی را در مورد مرگ نیکا شاکرمی پخش کرد. در این گزارش سعی شده که تا حد ممکن مشخص شود که او در شب ۲۰ سپتامبر کجا بوده و چه می کرده است.

پس از مرگ مهسا امینی، زن ۲۲ ساله اهل سقز به هنگام بازداشت توسط پلیس اخلاق، اعتراضاتی شکل گرفت که به تدریج در سراسر ایران گسترده شد و با سرکوب شدید نیروهای امنیتی مواجه شد. ادامه این اعتراضات به مرگ تعداد زیادتری از جمله فهرست بلندبالایی از زنان و دختران جوان، منجر شد.

یکی از این دختران قربانی، نیکا شاکرمی دختر ۱۶ ساله‌ای بود که مقامات ایرانی درباره‌ مرگش علل مختلفی را ذکر کردند. ابتدا گفتند که مرگ او ربطی به اعتراضات ندارد و او از پشت بام یک خانه سقوط کرده است. ولی بعد ادعا شد که او خودکشی کرده است.

شبکه خبری «سی‌ان‌ان» در روز چهارشنبه ۲۶ اکتبر گزارشی تحقیقاتی را در مورد مرگ نیکا شاکرمی پخش کرد. در این گزارش که با بررسی بیش از ۵۰ ویدیو از شب ۲۰ سپتامبر و صحبت با کسانی که آن شب با نیکا بوده اند تهیه شده، سعی شده که تا حد ممکن مشخص شود که او در شب ۲۰ سپتامبر کجا بوده و چه می کرده است.

آن چه مسلم است این که نیکا در شب ۲۰ سپتامبر در تظاهرات اعتراضی حضور فعالی داشته. در یکی از ویدئوها او در حالی که در میانه‌ تظاهرات روی یک کانتینر زباله ایستاده و با شور و حرارت روسری شعله‌ورش را بالای سر می‌چرخاند، دیده می‌شود.

ویدیویی دیگر او را ساعت ۷ شب بیستم سپتامبر کنار پارک لاله در میان گروهی از جوانان معترض نشان می‌دهد که از راه دور به ماموران ضد شورش سنگ پرتاب می‌کند.

بنا به تحقیقات سی‌ان‌ان به نظر می‌رسد که او با آمدن ماموران بیشتر از طریق بلوار کشاورز و خیابان وصال شیرازی به سوی خیابان انقلاب می رود و پیش از ساعت ۸ شب تماسی تلفنی برقرار می‌کند.

با تاریک شدن هوا حضور ماموران بیشتر می‌شود و نیروهای امنیتی به محلی که نیکا آن‌جاست می رسند. در یکی از ویدیوها می بینیم که معترضان توسط ماموران لباس شخصی دستگیر می‌شوند.

یکی از تظاهر کنندگان به سی‌ان‌ان گفته است: «خودم دیدم که پلیس زنان رو با باتون می‌زد. خیلی از آنها رو گرفتن و بردنشون تو وَن‌های پلیس»

ویدیویی دیگر، که از داخل یک خودرو گرفته شده، نیکا را در ساعت ۸:۳۷ دقیقه همان شب نشان می‌دهد که سعی می کند خود را در بین ماشین‌هایی که در ترافیک مانده‌اند از چشم ماموران پنهان کند. صدای زنی شنیده می‌شود که می‌گوید: «تکون نخور! تکون نخور!»

این آخرین ویدیویی است که نیکا در آن دیده می‌شود. سرنشین خودرویی که فیلم از درون آن گرفته شده به سی‌ان‌ان گفت: «چند تا مامور هیکلی اومدن و گرفتنش… خودم دیدم که گرفتنش و انداختنش تو ماشین.»

بنا به تحقیقات سی‌ان‌ان در این ساعت نیروهای امنیتی همه جا بوده‌اند و نیکا کاملا در محاصره نیروهای پلیس بوده است.

بنا بر گواهی فوتی که در بی‌بی‌سی فارسی منتشر شده و سی‌ان‌ان هم اصالت آن را تایید می‌کند، نیکا صبح روز بعد یعنی ۲۱ سپتامبر فوت کرده بوده. در این گواهی دلیل فوت «صدمات متعدد ناشی از اصابت جسم سخت» عنوان شده است.

ولی خانواده نیکا تا ۱۰ روز بعد از مرگ او با خبر نشدند. مادر و خاله نیکا در مصاحبه‌هایشان گفته‌اند که منابع موجه به آن‌ها گفته‌اند که نیکا در آن ده روز در بازداشت بوده است.

اما بعد مقامات دولتی یک ویدیوی دریافت‌شده از دوربین مداربسته‌ای را منتشر کردند و مدعی شدند که نیکا دیروقت همان شب با سقوط از این ساختمان کشته شده و موضوع ربطی به اعتراضات نداشته است. در این ویدیو دختری آرام را می بینیم که از سر یک کوچه به سمت ساختمان می‌آید، زنگ می زند. در باز می شود و او به داخل ساختمان می‌رود. مقامات نگفته‌اند که چه کسی و به چه دلیل او را به پایین ساختمان پرت کرده است و سی‌ان‌ان می‌گوید که نمی‌تواند روز فیلم‌برداری و هویت دختری را که در فیلم دیده می شود، تایید کند.

مادر نیکا می گوید که این دختر، نیکا نیست و سی‌ان‌ان هم معتقد است که به نظر نمی‌رسد این دختر آرام همان دختری باشد که چند ساعت قبل در ویدیوهای بررسی شده چنان حضور پر شور و هیجانی داشته است.

مقامات ایران به سوالات سی‌ان‌ان در مورد این که آیا نیکا هرگز در ساعات پیش از مرگش در بازداشت پلیس بوده است یا نه، پاسخی نداده‌اند.

سی‌ان‌ان گزارش تحقیقاتی اش را چنین به پایان می‌برد: «آن چه مشخص است این که نیکا در مرکز تظاهراتی که توسط پلیس سرکوب شد، حضوری فعال داشته است.»



source https://zanan.bashariyat.org/?p=52505

حمله مأموران به مراسم چهلم نیکا شاکرمی؛ مادر نیکا: پرپر شدنت بذر آزادگی را شکوفا کرد

خیرگزاری VOA

سخنرانی نسرین شاکرمی، مادر نیکا شاکرمی، در مراسم چهلم او، پنج‌شنبه ۵ آبان ۱۴۰۱

 

مادر نیکا شاکرمی در مراسم چهلم این نوجوان ۱۶ ساله جان‌باخته در جریان سرکوب اعتراضات سراسری گفت که وقتی می‌بیند کشته شدن دخترش «بذر پاک تفکر و آزادگی» را در دل دیگران شکوفا می‌کند، «شکرگزار» می‌شود.نسرین شاکرمی، روز پنج‌شنبه در مراسم چهلم دخترش در آرامستان روستای حیات‌الغیب در لرستان، در سخنانی گفت: «نیکای من، غمگین‌ترین و شکسته‌ترینم برای رویاهای در خاک خفته‌ات. تا ابد در عذابم برای رنج‌هایت.»

او اضافه کرد: «اما دلبندم، وقتی می‌بینم با پرپر شدنت بذر پاک تفکر، آزادگی، شهامت و شرافت در دل عزیزانی دیگر شکوفا می‌شود، خوشحالم و شکرگزار.»

سخنرانی مادر نیکا شاکرمی در چهلمین روز کشته شدن او با وجود جو شدید امنیتی

 دانلود 

این مراسم با حمله نیروهای حکومتی به حاضران مواجه شد و مأموران به مردم شلیک کردند.

یک منبع آگاه در این باره به صدای آمریکا گفت، پس از سخنان مادر نیکا شاکرمی در مراسم و شعار دادن حاضران، مأموران حکومتی پل مواصلاتی جاده و آرامستان حیات‌الغیب را به قصد بازداشت حاضران بسته‌اند، اما با مقاومت مردم مواجه شده‌اند.

به گفته این منبع نزدیک به خانواده شاکرمی، مأموران حکومتی با شلیک تیر ساچمه‌ای عده‌ای از حاضران را زخمی کرده‌اند و جو به‌شدت امنیتی بوده است.

در این مراسم مردم از شهرهای کوهدشت، خرم‌آباد، ویسیان و معمولان حضور داشته‌اند و مردم علاوه بر هم‌خوانی ترانه «دایه دایه وقت جنگه»، شعارهایی از جمله «امسال سال خونه، سیدعلی سرنگونه» «نیکای ما رو بردن، جنازه‌ش رو آوردن»، «مرگ بر دیکتاتور» و «مرگ بر خامنه‌ای» داده شده است.

به گفته این منبع آگاه، مأموران امنیتی گوشی شماری از حاضران را پس از مراسم توقیف کرده‌اند.

شماری از شرکت‌کنندگان در مراسم چهلم نیکا شاکرمی، پس از حمله مأموران، با پرتاب سنگ با آنها مقابله کردند.

 

حاضران در مراسم چهلم نیکا شاکرمی همچنین شعار «این همه لشکر آمده، به عشق نیکا آمده» و «آزادی آزادی آزادی» داده‌اند.

شماری از زنان شرکت‌کننده در این مراسم حجاب اجباری نیز خود را از سر درآورده‌اند.

 

 

معترضان در مراسم نیکا شاکرمی شعار دادند: «لرستان تا کردستان، جانم فدای ایران»

 

 

گزارش‌های تصویری حاکی از آن است که روز پنج‌شنبه پنجم آبان، معترضان در خرم‌آباد شعار می‌دهند: «نیکای ما رو بردن، جنازه‌ش رو آوردن» و «ما همه نیکا هستیم، بجنگ تا بجنگیم.»

پیشتر خانواده نیکا شاکرمی، مراسم چهلم او بعدازظهر پنج‌شنبه بر مزار او در آرامستان روستای حیات‌الغیب در لرستان برگزار شد.

 

هم‌زمان با برگزاری مراسم چهلم نیکا شاکرمی در لرستان، دانشجویان معترض در دانشگاه آزاد تهران نیز راهپیمایی کردند و شعار دادند: «نیکای ما رو بردن، جنازه‌ش رو آوردن.»

 

  • گزارش پژوهشی سی‌ان‌ان از کشته شدن نیکا شاکرمی

شبکه خبری سی‌ان‌ان در یک گزارش پژوهشی با تحلیل ۵۰ ویدئو و گفت‌وگو با شش شاهد، نوشت که نیکا شاکرمی چند ساعت پیش از آن که ناپدید شود، به دست پلیس تعقیب و سپس بازداشت شده است.

مقامات جمهوری اسلامی ادعا کرده‌اند که نیکا شاکرمی با پریدن از روی یک پشت‌بام خودکشی کرده است.

سی‌ان‌ان با انتشار تصاویری از اعتراضات ایران، نیکا شاکرمی را یکی از چهره‌های شاخص در اعتراضات معرفی می‌کند و با استناد به ویدئویی، می‌گوید او حین فرار از مأموران پشت یک ماشین قایم شده و می‌گوید «حرکت نکن! حرکت نکن!»

 

 

  • اعتراضات سراسری

دور جدید اعتراضات از ۲۵ شهریور آغاز شده و در همه استان‌های کشور جریان داشته است.

در جریان این دور اعتراضات که پس از مرگ تحت بازداشت مهسا (ژینا) امینی از سر گرفته شده است، تا کنون شعارهایی از جمله «مرگ بر خامنه‌ای»، «مرگ بر دیکتاتور»، «زن، زندگی، آزادی»، «خامنه‌ای قاتله، حکومتش باطله»، «فتنه ۵۷، عامل هر فلاکت»، «این آخرین پیامه، هدف خود نظامه»، «آذربایجان بیدار است، حامی کردستان است»، «کردستان، چشم و چراغ ایران»، «کشتن برای روسری، تا کی چنین خاک بر سری»، «نه روسری، نه توسری، آزادی و برابری»، «فکر نکنید امروزه، قرار ما هرروزه»، «وای به روزی که مسلح شویم»، «رضا شاه،‌ روحت شاد» داده شده است.

مهسا امینی ۲۲ ساله که به همراه خانواده‌اش از سقز به تهران سفر کرده‌ بود، ۲۲ شهریور توسط گشت ارشاد بازداشت و به مرکز پلیس امنیت اخلاقی، مشهور به بازداشتگاه وزرا منتقل شد. او ساعاتی بعد با آمبولانس به بیمارستان کسری برده شد و در بخش مراقبت‌های ویژه بستری شد و ۲۵ شهریور جان باخت.



source https://zanan.bashariyat.org/?p=52503

۵ آبان ۱۴۰۱

خشونت خانگی؛ قتل یک زن توسط همسرش در ساوجبلاغ

خبرگزاری هرانا

 

روز چهارشنبه ۴ آبان ماه، یک زن ۲۲ ساله، در ساوجبلاغ، استان البرز به بهانه اختلافات خانوادگی توسط همسرش به قتل رسید. متهم به قتل توسط پلیس بازداشت و به مراجع قضایی معرفی شد.به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از عصر ایران، روز چهارشنبه ۴ آبان ماه ۱۴۰۱، یک زن ۲۲ ساله توسط همسرش در ساوجبلاغ به قتل رسید.

علی سلیمانی، فرمانده انتظامی شهرستان ساوجبلاغ البرز در این خصوص گفت: “روز گذشته ساعت ۱۵ خبری مبنی بر کشف جسد یک خانم جوان در اطراف کردان به مرکز پیام پلیس آگاهی شهرستان ساوجبلاغ اعلام و کارآگاهان برای بررسی موضوع به محل حادثه اعزام شدند.”

وی افزود: “بررسی های ابتدایی پلیس حاکی از این بود که مقتول بر اثر اصابت ضربه به سر فوت شده است.”

علی سلیمانی، با بیان اینکه «قاتل در کمتر از ۶ ساعت توسط پلیس آگاهی شناسایی و دستگیر شد»، اظهار کرد: “در تحقیقات تکمیلی متهم ضمن اعتراف به انجام قتل، انگیزه خود را اختلافات شدید خانوادگی اعلام کرد و وی پس از تکمیل پرونده به مراجع قضایی معرفی شد.”

 



source https://zanan.bashariyat.org/?p=52495

۴ آبان ۱۴۰۱

مهشید ناظمی: در زندان به خواهرم آب و غذا و دارو نمی‌دهند

پوران ناظمی، فعال مدنی در ایران

خبرگزاری VOA

خواهر پوران ناظمی می‌گوید این زندانی سیاسی که شش روز است در بند ۲۰۹ زندان اوین نگهداری می‌شود او روز سه‌شنبه در تماسی گفته مسئولان زندان به او آب و غذا و دارو نمی‌دهند.مهشید ناظمی، خواهر پوران ناظمی فعال حقوق بشر محبوس در اوین، روز سه‌شنبه سوم آبان در پیامی ویدئویی که به بخش فارسی صدای آمریکا رسیده، می‌گوید خواهرش روز سه‌شنبه در تماس تلفنی کوتاهی در حالی که «به سختی قادر به صحبت کردن بوده» اعلام کرده که مقامات زندان «از دادن دارو، غذا و حتی آب» به او خودداری می‌کنند و «اصلا شرایط خوبی ندارد و به او رسیدگی نمی‌شود.»

 

 

خانم ناظمی تأکید کرده است که خواهرش در این تماس کوتاه حال خوبی نداشته و به سختی صحبت می‌کرده است.

مهشید ناظمی خطاب به علی خامنه‌ای رهبر جمهوری اسلامی تأکید می‌کند: «اگر از کشتار معترضان، دانش‌آموزان، دانشجویان و نخبگان فارغ شدید، لازم است به شما بگویم پوران خواهر من دیگر آن دختر بچه ۱۴ ساله‌ای نیست که به خاطر سرودن چند بیت شعر اعتراضی ببرید شکنجه کنید به او آسیب برسانید و صدایش هیچ جایی نپیچد و آب از آب تکان نخورد!»

او همچنین می‌افزاید: «تا زمانی که خواهر مرا در انفرادی نگه می‌دارید من محکم این جا نشسته‌ام و اطلاع‌رسانی می‌کنم و سلامت جانی خواهر من به عهده شخص شما و گماشته‌های شما در زندان اوین است.»

این نویسنده و فعال حقوق بشر زندانی به بیماری سرطان مبتلا است.

پوران ناظمی، یکی از ۱۴ زن امضاکننده نامه درخواست استعفای علی خامنه‌ای و گذار از جمهوری اسلامی، روز دوشنبه در گفت‌وگویی با صدای آمریکا، مأموران زن در یگان ویژه را خطاب قرار داد و گفت: «آیا شمایی که می‌بینید یکی از همکارانتان از افراد همین گارد دختر جوانی را در خیابان مورد تعرض و دستمالی قرار می‌دهد، فکر می‌کنید در راهرو و آسانسور تنها باشید، به شما رحم می‌کند؟»

این فعال حقوق بشر، در ویدیویی که شنبه ۱۶ مهر، پیش از بازداشت ضبط کرده و نسخه‌ای از آن پس از بازداشت او در اختیار صدای آمریکا قرار گرفته، گفته بود که به خاطر آینده و این که نمی‌خواهد بچه‌های ایران آنچه را خود او تجربه کرده، تجربه کنند، گفته بود: «ما باید به خاطر آن روزها بجنگیم. خوشبختی چیزی نیست که دو دستی تقدیم‌مان کنند.» این فعال حقوق بشر که اکنون زندانی است، می‌گوید: «من آگاهانه رفتم و هر خطری را هم به جان می‌خرم، دانسته و از هیچ چیز هم نمی‌ترسم. درست است که بیمارم و نگرانید که بیماری‌ام عود نکند. اما من مطمئنم یک نیروی خارق‌العاده، خدا، مواظب ما است.»

خانم ناظمی همچنین درباره آتش‌سوزی در اوین و حمله به زندانیان به صدای آمریکا گفته بود که بر اساس اخباری که به او رسیده، مقامات زندان به زندانی‌های در حال فرار پرتابه آتش و دود شلیک کردند و «در این روزها هر چه را که ما از طرف حکومت می‌بینیم فقط فاجعه است.»



source https://zanan.bashariyat.org/?p=52473

فراخوان جلسه سخنرانی کمیته دفاع از حقوق زنان – ۲۹ اکتبر ۲۰۲۲

کمیته دفاع ازحقوق زنان برگزار میکند

از شما فعالین حقوق بشر، آگاهان و همکاران گرامی دعوت می‌شودتا ما را در این جلسه ی سخنرانی همراهی فرمائید

سخنرانی، پرسش و پاسخ، بحث و گفتگو

 

سخنرانان و موضوع سخنرانی:

 

مهرنوش ایمانی چگینی :

گزارش و تحلیل موارد نقض حقوق زنان در مهر ماه ۱۴۰۱

کوثر ولی زاده  :

بررسی کنوانسیون حقوق سیاسی زنان

و مقایسه آن با قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران

فریده فراعی :

سقط جنین درایران

زهرا هاشمی یزدی:

حجاب اجباری و نقض حقوق زنان  

آیلاراسماعیلی  :

زن و عدالت اجتماعی    

تبادل نظر، پرسش و پاسخ در پایان هر بخش

بحث آزاد:             

عدم توقیف، حبس یا تبعید غیر قانونی

 

در پایان پیش بینی و برنامه ریزی فعالیت های ماه آینده

 

زمان : شنبه  تاریخ ۲۹ اکتبر  ۲۰۲۲ ساعت  ۱۹ بوقت اروپای مرکزی

مکان:۱. فضای مجازی زووم

https://ift.tt/HVjLzxk

۲ . فضای مجازی یوتیوب

https://youtube.com/channel/UCjDITs1AOEBapWS2enW92Ug

۳ . اپلیکیشن کانون (پخش مستقیم از تلویزیون)

 

مسئول جلسه : شراره مهبودی   

منشی جلسه : سپیده عشقی    

ضبط صدا و تدوین : سعید پورمند، لیلا رمضان

ادمینها : فرشیده پورآذران، کوثر ولی زاده

 

کانون دفاع از حقوق بشر در ایران

کمیته دفاع از حقوق زنان



source https://zanan.bashariyat.org/?p=52464

برنامه پانصد و سی و پنجم رادیو کانون دفاع از حقوق بشر در ایران

برنامه پانصد و سی و پنجم رادیو کانون دفاع از حقوق بشر در ایران شنبه 22 اکتبر 2022

گزارش هفتگی نقض حقوق زنان:فریده فراعی

نوای نای (دفتر شعر ترمه از نصرت رحمانی): لیلا رمضان

گزارش نقض حقوق محیط زیست: فرشته خیام

گزارش هفتگی نقض حقوق ورزش و ورزشکاران:طیبه نجاتیان

نوای نای (یادبودی از شهدای راه ازادی): سپهر رضایی شایان

صرفا جهت اگاهی(ماده۲۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر و مقایسه آن با قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران):حسن حمزه زاده

گزارش هفتگی نقض حقوق اقوام و ملل ایرانی:میلاد ترقیبی

معرفی ورزش (جودو): سینا اشجعی

برنامه پانصد و سی و پنجم رادیو کانون دفاع از حقوق بشر در ایران یکشنبه 23 اکتبر 2022

گزارش هفتگی نقض حقوق کار و‌کارگر:عبدالمجید بازداران

گلبانگ ( شعری از فریبا صفری نژاد):شراره هادیزاده رییسی

انسان و محیط زیست( افزایش چشمگیر پسمانده های پلاستیکی): نادیا مشرف

گزارش هفتگی نقض حقوق جوان و دانشجو: سیاوش نوروزی

نوای نای( شیخ و دختر از بینش پژوه): سپهر رضایی شایان

صدای زنان(تداوم اعتراضات در پی کشته شدن اسرا پناهی دختر دانش اموز):فریده فراعی

گزارش نقض حقوق کودک و نوجوان:لیلا رمضان

گزارش هفتگی نقض حقوق پیروان سایر ادیان:شراره هادیزاده رییسی

نوای نای (وطن از مونا برزویی)

صرفا جهت اگاهی(بررسی ماده۱۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و مقایسه آن با قانون اساسی جمهوری اسلامی): حسن حمزه زاده

گزارش نقض حقوق محیط زیست :فرشته خیام

برنامه پانصد و سی و پنجم رادیو کانون دفاع از حقوق بشر در ایران دوشنبه 24 اکتبر 2022

چرایی سرکوب معترضین: صادق فرخی قصر عامری

حق اعتراض (جنبش مردم،اعتراض یا انقلاب؟): جهانگیر گلزار

برنامه پانصد و سی و پنجم رادیو کانون دفاع از حقوق بشر در ایران سه شنبه 25 اکتبر 2022

گزارش هفتگی نقض حقوق محیط زیست : نادیا مشرف

گلبانگ(وعده از ایرج میرزا):شراره هادیزاده رییسی

صرفا جهت اگاهی(ماده۱۶ اعلامیه جهانی حقوق بشر و مقایسه آن با قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران):حسن حمزه زاده

گزارش هفتگی نقض حقوق کار و کارگر:رضا حاتمی

نوای نای( بیانیه کانون نویسندگان ایران در همبستگی با دانشجویان و مردم معترض):زهرا رهایی

گزارش نقض حقوق اقوام و ملل ایرانی:سردار کرمی

گزارش نقض حقوق پیروان ادیان:شراره هادیزاده رییسی

سرای سخن (قصه ای از نیره رهگذر): فرشته خیام

بیانیه روشنفکران فرانسوی در حمایت از اعتراضات مردم در ایران:رضا حاتمی

گزارش نقض حقوق کودک و نوجوان:لیلا رمضان

برنامه پانصد و سی و پنجم رادیو کانون دفاع از حقوق بشر در ایران چهارشنبه 26 اکتبر 2022

گزارش هفتگی نقض حقوق پیروان ادیان:شراره هادیزاده رییسی

گلبانگ(برای…) وحید چرخ انداز یگانه

ستاره ای در تبعید ( کیمیا علیزاده):زهرا باجلان

گزارش نقض حقوق کار و کارگر:سیاوش نوروزی

گزارش هفتگی نقض حقوق جوان دانشجو: سیاوش نوروزی

نوای نای( جنگ بس…) طیبه نجاتیان

گزارش نقض حقوق اقوام و ملل ایرانی:حسن حمزه زاده

روز جهانی ریشه کنی فقر:مرجان شعبان نژاد

گلبانگ(شعری از حسین مفیدی فر):مرضیه مهدیه

گزارش نقض حقوق کودک و نوجوان:لیلا رمضان

برنامه پانصد و سی و پنجم رادیو کانون دفاع از حقوق بشر در ایران پنجشنبه 27 اکتبر 2022

حق تظاهرات (روز جهانی بدون خشونت) :فریده فراعی،حسن حسن زاده مهر آملی

حق اعتراضات(بررسی نقاط قوت و ضعف جنبش جاری): محمدرضا راعی

برنامه پانصد و سی و پنجم رادیو کانون دفاع از حقوق بشر در ایران جمعه 28 اکتبر 2022

گزارش هفتگی نقض حقوق پیروان ادیان:شراره هادیزاده رییسی

گلبانگ(تو انسان باش نمیخواهد مسلمان باشی):کوثر ولیزاده

گزارش نقض‌حقوق محیط زیست:سپهر رضایی شایان

گزارش هفتگی نقض حقوق اقوام و ملل ایرانی: زهرا رهایی

صرفا جهت اگاهی (کنوانسیون ورزش علیه آپارتاید بخش دوم):سپهر رضایی شایان

گزارش نقض حقوق کار و کارگر: عبدالمجید بازداران و سیاوش نوروزی

اعتراضات سراسری سال ۱۴۰۱: سپهر رضایی شایان



source https://zanan.bashariyat.org/?p=52462

۳ آبان ۱۴۰۱

اعتراض‌های سراسری؛ بازداشت دو دانشجو در تهران/ آزادی دو شهروند بازداشتی با تودیع قرار وثیقه در سنندج و خرم‌آباد

اعتراض‌های سراسری

کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی

نیروهای امنیتی در تهران، دستکم یک دانشجو و استاد دانشگاه را بازداشت کردند. همچنین، در خرم آباد، سنندج، دو تن از شهروندان بازداشتی پس از اتمام مراحل بازجویی با تودیع قرار وثیقه آزاد شدند.به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی؛ صبح امروز یکشنبه یک آبان ماه ۱۴۰۱، محمد ملانوری، دانشجوی مقطع دکترای اقتصاد در دانشگاه صنعتی شریف واقع در تهران، توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد.

 

براساس این گزارش، به دستور رئیس دانشگاه صنعتی شریف از ورود این دانشجو به مخل تحصیل خود ممانعت بعمل آمده بود و وقتی که محمد مانوری به این رویه اعتراض کرد و درگیری لفظی بین او و واحد حراست دانشگاه بوجود آمد و در نهایت پس از تماس آنها با فوریتهای پلیسی ۱۱۰ و حضور ماموران امنیتی این دانشجو پس از بازداشت به مکان نامعلومی منتقل شد.

تا لحظه تنظیم این گزارش، از وضعیت محمد ملانوری، اطلاعی در دسترس نیست.

در خبری دیگر همچنین، شورای صنفی دانشگاه‌های کشور اعلام کرد؛ روز دوشنبه ۲۷ مهر ماه ۱۴۰۱، فاطمه‌ مشهدی عباس، استاد بخش پاتولوژی دانشکده دندانپزشکی در دانشگاه شهید بهشتی تهران، توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد.

تا لحظه تنظیم این گزارش، از علت بازداشت، مکان نگهداری و نام ارگان بازداشت کننده فاطمه مشهدی عباس، اطلاع دقیقی در دست نیست.

در ادامه نیز، روز شنبه ۲۰ مهر ماه ۱۴۰۱، قاسم فاضلی کیا، ساکن شهر خرم آباد مرکز استان لرستان، پس از اتمام مراحل بازجویی و تفهیم اتهام با تودیع وثیقه آزاد شد.‌

براساس این گزارش، اتهام تفهیم شده به قاسم فاضلی کیا در مراحل بازپرسی (اجتماع و تبانی)، (فعالیت تبلیغی علیه نظام) و (نشر اکاذیب به قصد تشویش اذهان عمومی) عنوان شده است.

لازم به ذکر است، قاسم فاضلی کیا، رئیس انجمن دیدبان آزادی و توسعه لرستان، اوایل مهر ماه ۱۴۰۱، توسط ماموران اطلاعات سپاه پاسداران در شهر خرم آباد، بازداشت و جهت بازجوئی به بازداشتگاه این ارگان امنیتی منتقل شده بود.

وبسایت کُردپا نیز اعلام کرد؛ روز شنبه ۳۰ مهر ماه ۱۴۰۱، ماهرو هدایتی، ساکن شهر سنندج مرکز استان کردستان و فعال حقوق زنان، پس از اتمام مراحل بازجویی و تفهیم اتهام با تودیع وثیقه از کانون اصلاح و تربیت زندان مرکزی سنندج آزاد شد.‌

این فعال حقوق زنان، در تاریخ ۲۸ شهریورماه ۱۴۰۱، توسط نیروهای امنیتی در شهر سنندج بازداشت و به بازداشتگاه یکی از ارگانهای امنیتی این شهر منتقل شده بود.

از مصادیق حقوقی اتهامات تفهیم شده به ماهرو هدایتی اطلاعی در دست نیست.‌



source https://zanan.bashariyat.org/?p=52451

۲ آبان ۱۴۰۱

ادعای خبرگزاری میزان،نگین عبدالملکی، بر اثر《مصرف مشروبات الکی جان خود را از دست داده》

خبرگزاری میزان

خبرگزاری میزان، مرکز رسانه قوه قضاییه در گزارش مدعی شد نگین عبدالملکی، دانشجوی دانشگاه صنعتی همدان،بر اثر «مصرف مشروبات الکلی جان خود را از دست داده و فوت او ربطی به اغتشاشات ندارد.»نگین عبدالملکی، دانشجوی ۲۱ ساله اهل قروه، در جریان خیزش سراسری ایرانیان ۲۰ مهرماه بر اثر ضربات متعدد باتون به سر و جمجمه‌اش توسط نیروهای امنیتی، کشته شد.
کانون دفاع از حقوق بشر در ایران
#مهسا_امینی
#vvmiran
@baschariyat
#MahsaAmini



source https://zanan.bashariyat.org/?p=52447

زینب همرنگ سیدبگلو، زندانی سیاسی محبوس در زندان اوین آزاد شد

کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی

زینب همرنگ سیدبگلو

زینب همرنگ سیدبگلو، زندانی سیاسی محبوس در زندان اوین آزاد شد.‌ او پیش‌تر توسط دادگاه انقلاب تهران به اتهام تبلیغ علیه نظام و اجتماع و تبانی به قصد برهم زدن امنیت کشو، به پنج سال حبس تعزیری محکوم شده بود.

به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی؛ طی روزهای اخیر، زینب همرنگ سیدبگلو، زندانی سیاسی محبوس در زندان اوین، پس از تحمل بخشی از حبس تعزیری خود و تایید درخواست آزادی پیش از اتمام حبس خود آزاد شد.‌ این زندانی سیاسی به تحمل پنج سال حبس تعزیری لازم به اجرا محکوم شده بود.‌

براساس این گزارش، آزادی زینب همرنگ سیدبگلو در حالی که او بیش از یک سوم مجموع حبس تعزیری خود را سپری کرده بود صورت گرفته است.

لازم به ذکر است، زینب همرنگ، در تاریخ ۱۵ شهریور ماه ۱۳۹۹، در حالی که برای سفر به شهرستان خوی از توابع استان آذربایجان غربی رفته بود توسط نیروهای امنیتی بازداشت و برای تحمل حبس تعزیری ۵ ساله خود به زندان اوین در تهران منتقل شد.‌

این فرهنگی بازنشسته، در مراحل دادرسی توسط شعبه دادگاه انقلاب تهران با اتهام (تبلیغ علیه نظام) به تحمل ۱ سال حبس تعزیری و از بابت اتهام(اجتماع و تبانی به قصد برهم زدن امنیت کشور) هم به تحمل ۵ سال حبس تعزیری محکوم شد. این حکم پس از ارجاع پرونده زینب همرنگ به شعبه ۳۶ دادگاه تجدیدنظر استان تهران عینا تائید و با اعمال ماده ۱۳۴ از قانون مجازات اسلامی اجرای ۵ سال حبس برای وی لازم به اجرا شد.

زینب همرنگ سیدبگلو، در تاریخ ۲۲ دی ماه ۱۳۹۸، در پی یورش نیروهای امنیتی به منزل شخصی وی پس از تفتیش منزل و ضبط برخی لوازم شخصی اش بازداشت و پس از انتقال به شعبه بازپرسی دادسرای زندان اوین و تفهیم اتهام چندی بعد با تودیع وثیقه ای به مبلغ ۶۰۰ میلیون تومان آزاد شده بود.



source https://zanan.bashariyat.org/?p=52445

فراخوان جلسه سخنرانی کمیته دفاع از حقوق زنان در تاریخ 29 اکتبر 2022 ساعت 19:00

کمیته دفاع ازحقوق زنان برگزار میکند
از شما فعالین حقوق بشر، آگاهان و همکاران گرامی دعوت می‌شودتا ما را در این جلسه ی سخنرانی همراهی فرمائید
سخنرانی، پرسش و پاسخ، بحث و گفتگو
سخنرانان و موضوع سخنرانی:

مهرنوش ایمانی چگینی :
گزارش و تحلیل موارد نقض حقوق زنان در مهر ماه 1401
کوثر ولی زاده :
بررسی کنوانسیون حقوق سیاسی زنان
و مقایسه آن با قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران
فریده فراعی :
سقط جنین درایران
زهرا هاشمی یزدی:
حجاب اجباری و نقض حقوق زنان
آیلاراسماعیلی :
زن و عدالت اجتماعی
تبادل نظر، پرسش و پاسخ در پایان هر بخش
بحث آزاد:
عدم توقیف، حبس یا تبعید غیر قانونی

در پایان پیش بینی و برنامه ریزی فعالیت های ماه آینده

زمان : شنبه تاریخ ۲۹ اکتبر 2022 ساعت 19 بوقت اروپای مرکزی
مکان:۱. فضای مجازی زووم
https://ift.tt/5hc1ORs
۲ . فضای مجازی یوتیوب
https://youtube.com/channel/UCjDITs1AOEBapWS2enW92Ug
3 . اپلیکیشن کانون (پخش مستقیم از تلویزیون)

مسئول جلسه : شراره مهبودی
منشی جلسه : سپیده عشقی
ضبط صدا و تدوین : سعید پورمند، لیلا رمضان
ادمینها : فرشیده پورآذران، کوثر ولی زاده

کانون دفاع از حقوق بشر در ایران
کمیته دفاع از حقوق زنان



source https://zanan.bashariyat.org/?p=52438

تداوم بازداشت و بلاتکلیفی آزاده دهقانی، فیلم‌ساز، در زندان قرچک

ایران‌وایر

تداوم بازداشت و بلاتکلیفی آزاده دهقانی، فیلم‌ساز، در زندان قرچک

«آزاده دهقانی»، فیلم‌ساز و مترجم ساکن تهران، روز ۲۱مهر۱۴۰۱ توسط نیروهای امنیتی در خانه‌اش بازداشت شده است. او در دومین هفته از بازداشت کماکان بلاتکلیف در زندان قرچک ورامین محبوس است.

بر پایه گزارش‌های رسیده به ایران‌وایر، روز پنج‌شنبه ۲۱مهر، چهار مامور لباس شخصی با ورود به خانه آزاده دهقانی در تهران، او را بازداشت کردند. ماموران همزمان اقدام به تفتیش خانه و ضبط تلفن همراه و تبلت این فیلم‌ساز کرده‌اند.

یک منبع مطلع به در گفتگو با ایران‌وایر می‌گوید، ماموران پس از بازداشت آزاده دهقانی، او را به بند ۲۰۹ زندان اوین منتقل کرده‌اند و پس از چند روز او را به زندان قرچک ورامین انتقال داده‌اند.

به‌رغم گذشت بیش از ۱۰ روز از زمان بازداشت آزاده دهقانی کماکان از دلایل بازداشت او اطلاعی در دست نیست و به گفته‌ منبع مطلعی که با ایران‌وایر گفتگو کرده است، این فیلم‌ساز هنوز تفهیم اتهام نشده و مقام‌های دادستانی تهران اقدامی برای تعیین قرار وثیقه انجام نداده‌اند.

آزاده دهقانی، فیلم‌ساز، مترجم و عکاس ساکن تهران است. او در سال ۲۰۱۰ جایزه اول عکاسی موسسه ایران‌شناسی را دریافت کرد و در سال ۲۰۱۶ نیز برای ساخت انیمیشن «آبی کودکانه»، برنده جایزه فستیوال «ما آب هستیم» در اسپانیا شد.



source https://zanan.bashariyat.org/?p=52434

آرنیکا قائم مقامی ۱۷ساله بر اثر ضربات باتوم به پشت سر جان باجت

آرنیکا قائم مقامی ۱۷ ساله، ۳۰ مهر ۱۴۰۱ براثر ضربات باتوم به پشت سر جان سپرده و به دروغ گفته شد از طبقه چهارم پرتاب شده است!مقامات امنیتی او را عمدا به بیمارستان ارتش بردند.
کانون دفاع از حقوق بشر در ایران
#مهسا_امینی
#vvmiran
@baschariyat
#MahsaAmini



source https://zanan.bashariyat.org/?p=52431

۱ آبان ۱۴۰۱

ماشین تکذیب جمهوری اسلامی؛ این‌بار فیلم منتسب به غزاله چلاوی را تکذیب کرد

VOAPNN

غزاله چلاوی، از جان‌باختگان اعتراضات سراسری

در حالی که تمام دنیا تصاویر لحظه کشته شدن عزاله چلاوی در آمل را دیدند، رئیس پلیس اداره آگاهی مازندران فیلم منتسب به کشته شدن او را «تقطیع شده» و فاقد «صحت» دانست.

انتشار تصاویر لحظه هدف قرار گرفتن و کشته شدن زنی به نام غزاله چلاوی در آمل، در روزهای گذشته با واکنش‌های گسترده‌ای در فضای مجازی رو‌به‌رو شده است.

غزاله چلاوی روز ۳۰ شهریور زمانی که در جریان اعتراضات مردم آمل در حال فیلم‌گرفتن بود، بنا بر گزارش‌ها هدف تیر‌اندازی مستقیم از داخل فرمانداری آمل قرار گرفت و کشته شد. اما تصاویری که خود او در واپسین لحظات زندگی فیلمبرداری کرده بود، شامگاه پنجشنبه منتشر شد.

علی قیصری، رئیس پلیس اداره آگاهی مازندران تصویر منتشر شده از لحظه کشته شدن غزاله چلاوی را همانند گذشته به «بیگانگان» نسبت داد و گفت: «این فیلم با رد گلوله‌های به‌جا مانده در پیکر خانم چلاوی همخوانی ندارد.»

تکذیب جان باختن معترضان براثر اصابت گلوله، که بدست نیروهای امنیتی، انتظامی و لباس شخصی وابسته به جمهوری اسلامی اتفاق افتاده، بدفعات از سوی مقام‌های جمهوری اسلامی تکرار شده است.

جمهوری اسلامی در تلاش است با پخش اعترافات اجباری از خانواده‌های جان‌باختگان خیزش سراسری در ایران کشته‌شدن آنها توسط عوامل وابسته به خود را تکذیب کند.

لاپوشانی و بازی‌های رسانه‌ای، از جمله اعمال فشار به خانواده‌ها، به منظور تحمیل یک روایت حکومتی از شیوه جان باختن مهسا امینی، حدیث نجفی، نیکا شاکرمی، سارینا اسماعیل‌زاده که در طی ۳۵ روز اخیر توسط جمهوری اسلامی کشته شدند، نمونه‌هایی از این تلاش هستند.

در خبری دیگری، انسیه خزعلی، معاون امور زنان دولت ابراهیم رئیسی، در واکنش به انتشار فیلمی از رفتار خشونت آمیز ماموران نیروی انتظامی با زنان، چنین فیلم‌هایی را «داستان‌سرایی‌ها»ی رسانه‌های «معاند» دانست و گفت: «گزارشات درباره کلیپی که اخیرا در فضای مجازی در رابطه با برخورد ماموران نیروی انتظامی با یک زن منتشر شده، دریافت شد» که مشخص شد «این بازداشت طبق روش متداول پلیس نسبت به کسی که مشکوک به حمل سلاح است انجام شده و پس از مشخص شدن عدم وجود سلاح این فرد آزاد شده است.»

خزعلی با تاکید بر اینکه «در مجموع کمتر از یک دقیقه بازداشت این خانم طول کشیده» این امر را بیانگر آن دانست که همه «داستان‌سرایی‌ها» در این زمینه «خنده‌دار» و «غیرقابل تصور» بوده است.

باوجود این تکذیب‌ها و تلاش حکومت برای انکار سرکوب‌ها، روزانه صدها فیلم و گزارش توسط شهروند خبرنگاران در ایران به ثبت می‌رسد که بخشی از آنها ثبت رفتارهای خشن ماموران حکومت علیه معترضانی است که مطالبات خود را مسالمت‌جویانه بیان می‌کنند. مطالباتی که تاکنون با گاز اشک‌آور، گلوله‌های ساچمه‌ای، باتوم، بازداشت و شکنجه زندانیان، که چند مورد از آنها به کشته شدن زندانی در بازداشت انجامیده، پاسخ داده شده است.



source https://zanan.bashariyat.org/?p=52420

اعتراض‌های سراسری؛ بازداشت دستکم هفت شهروند در شهرهای تهران، ساری، کرج و رباط کریم

کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی

بازداشت

نیروهای امنیتی در تهران، ساری، کرج، رباط کریم، در جریان اعتراض‌های سراسری دستکم هفت شهروند را بازداشت و به مکتن نامعلومی منتقل کردند.

به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی؛ طی روزهای اخیر، ماندانا نعمتی، مادر ماندانا نعمتی، بنیامین نوری، پویا مظلومی، علی طالبی زیدی، هومن حمیدی و بهنام چگینی، توسط نیروهای امنیتی در استان‌های تهران، استان‌البرز، مازندران بازداشت شدند.‌

یک منبع مطلع در این‌باره گفت:”روز سه شنبه ۱۹ مهر ماه ۱۴۰۱، ماندانا نعمتی و مادر وی (هویت نامشخص)، در خصوص اعتراضات سراسری بازداشت شدند. علت بازداشت ماندانا نعمتی، دانش آموز پایه یازدهم در مدرسه فرقانی کرج، شعارنویسی بر روی تخته سیاه کلاس درس بوده است. همزمان با مراجعه ماندانا‌ نعمتی به مدرسه ماموران نیروی انتظامی ماندانا و مادرش را بازداشت کردند. علیرغم گذشت ۹ روز از تاریخ بازداشت از مکان نگهداری، اتهامات و وضعیت این مادر و فرزند اطلاعی در دست نیست.”

همچنین، روز دوشنبه ۲۵ مهر ماه ۱۴۰۱، بنیامین نوری، اهل رباط کریم، فعال فضای مجازی، به اتهام انتشار مطالبی در صفحه اینستاگرام شخصی خود در فضای مجازی، ساعت ۶ عصر در می یورش ۶ تن از ماموران امنیتی به پاساژ میلاد قائم بازداشت شد.‌ ماموران هنگام‌بازداشت بنیامین، مغازه وی را تفتیش کردند و برخی وسائل شخصی از قبیل کامیپوتر و گوشی تلفن همراه وی را توقیف کردند. از مکان نگهداری، مصادیق حقوقی اتهامات و وضعیت وی اطلاعی در دست نیست.‌”

در خبری دیگر، طی روزهای اخیر، پویا مظلومی، دانشجوی دانشگاه علمی کاربردی تهران، توسط نیروهای امنیتی بازداشت و جهت بازجوئی و تفهیم اتهام به یکی از بندهای امنیتی زندان اوین منتقل شده است.

یک منبع مطلع ضمن اعلام این خبر گفت:”تقریبا ۳هفته گذشته پویا بازداشت شده و کماکان در بند ۲۴۱ زندان اوین تحت بازجویی است.”

همچنین، روز پنجشنبه ۲۱ مهر ماه ۱۴۰۱، هومن حمیدی، متولد: ۱۳۷۴، ساکن‌تهران، در جریان برگزاری اعتراضات سراسری در این‌ شهر توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد و از وضعیت وی اطلاعی در دست نیست.



source https://zanan.bashariyat.org/?p=52403

اطلاعیه ۱۵۱۰ با موضوع #مهسا_امینی کشته شدگان اعتراضات سراسری ۱۴۰۱



source https://zanan.bashariyat.org/?p=52401

۳۰ مهر ۱۴۰۱

امینه محمد: زن‌ستیزی ریشه‌دار به چالشی در جهان تبدیل شده است

دویچه وله فارسی

آمنه محمد، معاون دبیرکل سازمان ملل متحد

معاون دبیرکل سازمان ملل گفت مبارزه با “زن‌ستیزی ریشه‌دار” یکی از چالش‌های جدی در جهان است و با وجود چندین دهه تلاش برای حقوق زنان و صلح، جهان در جهتی مخالف حرکت کرده است. او به مبارزات زنان ایران و افغانستان اشاره کرد.

امینه جین محمد، معاون دبیرکل سازمان ملل متحد روز پنجشنبه ۲۸ مهر (۲۰ اکتبر) در نشست شورای امنیت سازمان ملل درباره “زنان، صلح و امنیت” به چالش‌های جدی که حقوق بشر را در سراسر جهان پایمال می‌کند اشاره کرد. او به گسترش مناقشات و بحران‌ها در سطح جهان و افزایش “زن ستیزی ریشه‌دار” اشاره کرد و گفت: «علیرغم چندین دهه تلاش برای صلح پایدار و پیشگیری از بحران، جهان در جهت مخالف حرکت کرده است.» او تاکید کرد که نمی‌توان وضعیت خطرناک صلح جهان را از آثار مخرب مردسالاری جدا کرد.

محمد از کشورهای جهان خواست که “زن ستیزی” و “بدرفتاری و تبعیض علیه زنان” را در خیابان، خانه، محل کار، در فضای مجازی و همچنین در ساختارها و هنجارهای اجتماعی، سیاسی و اقتصادی مردسالارانه به چالش بکشند.

اهمیت حضور زنان در مذاکرات صلح

قطعنامه تصویب شده در شورای امنیت در سال ۲۰۰۰ خواستار مشارکت برابر زنان در مذاکرات صلح در جهان شد. امینه محمد گفت که بین سال‌های ۱۹۹۵ تا ۲۰۰۰ توافقات صلح با در نظر گرفتن حقوق زنان از ۱۴ درصد به ۲۲ درصد افزایش یافت. اما به گفته او، زنان در حال حاضر به طور متوسط ​​تنها ۱۳ درصد از هیئت‌های صلح را تشکیل می‌دهند.

دویچه وله فارسی را در اینستاگرام دنبال کنید

بنابر آمار، زنان تنها شش درصد شرکت‌کنندگان، شش درصد امضاکنندگان و شش درصد میانجی‌گران در نشست‌های بزرگ برای مذاکرات صلح بوده‌اند و در ۷۰ درصد از روندهای صلح شرکتی نداشته‌اند. به گفته معاون دبیرکل سازمان ملل متحد مشارکت زنان در فرایند صلح و نقش‌آفرینی بر تصمیماتی که بر زندگی آنها تأثیر می‌گذارد، همچنان بسیار ناچیز است و این یک مانع واقعی برای صلح فراگیر، بادوام و پایدار است.

فشار برای افزایش حضور زنان

به گفته امینه محمد سازمان ملل به فشار بر مشارکت زنان در روند دستیابی به صلح در نقاط مختلف جهان ادامه می‌دهد و هدف خود را مشارکت ۴۰ درصدی زنان در هیئت‌های اعزامی به مذاکرات صلح در سودان و افزایش تعداد زنان در کمیته نظارت بر توافقنامه صلح در مالی ( ۲۰۱۵) از سه درصد به ۳۸ درصد قرار داده است.

او گفت: «ما باید بر این نمونه‌ها تکیه کنیم. ما نیاز جدی به برابری جنسیتی، از جمله از طریق سهمیه‌های ویژه برای تسریع در حضور و شرکت زنان در نظارت بر انتخابات، حوزه‌های امنیتی، اصلاحات، خلع سلاح، برقراری عدالت و ثبات داریم.»

سیما باهوس، مدیر اجرایی زنان سازمان ملل، که کمپینی برای برابری جنسیتی را براه انداخته است درباره تهدیدهای فزاینده علیه برابری جنسیتی گفت که جنگ، مهاجرت، پیامدهای جهانی پاندمی کرونا و وضعیت اضطراری آب و هوایی در حال رشد، همگی به پایمال شدن هرچه بیشتر حقوق زنان و دختران منجر شده‌اند.

سرکوب زنان در ایران و افغانستان

او به زنان مدافع حقوق بشر در سراسر جهان اشاره کرد. از جمله به سرکوب زنان در ایران، در افغانستان تحت حکومت طالبان، در اتیوپی، اوکراین و دیگر کشورهایی که در ‌آنها زنان با وجود آزار و اذیت، بازداشت و شکنجه همه روزه جان خود را برای صلح و حقوق بشر به خطر می‌اندازند.

باهوس خواستار تامین بودجه کافی برای حمایت از حقوق زنان، صلح و امنیت شد. او گفت که تامین مالی برای سازمان‌های زنان درگیر در این مبارزه در کشورهایی که بیشترین نیاز به آن وجود دارد، از ۱۸۱ میلیون دلار در سال ۲۰۱۹ به ۱۵۰ میلیون دلار در سال ۲۰۲۰ کاهش یافته است.

او افزود: «در سال جاری ۷۷ درصد سازمان‌های جامعه مدنی زنان افغانستان هیچ بودجه‌ای دریافت نکرده‌اند و دیگر قادر به ادامه فعالیت نیستند. پس از کودتای نظامی در میانمار در فوریه سال گذشته میلادی نیز فعالیت نیمی از گروه‌های زنان متوقف شده است. در مقابل بودجه نظامی بسیاری کشورها افزاش یافته و در حال حاضر به بالاترین حد خود رسیده است.»



source https://zanan.bashariyat.org/?p=52372

نشست وزیران خارجه زن پانزده کشور جهان به میزبانی کانادا و سخنان شیرین عبادی

ایران‌اینترنشنال

ملانی جولی، وزیر خارجه کانادا، اعلام کرد این کشور به تحریم مقام‌ها و نهادهای جمهوری اسلامی که در نقض حقوق بشر در ایران نقش دارند ادامه خواهد داد.

جولی روز پنجشنبه در نشست مجازی وزرای خارجه زن درباره خیزش سراسری ایران افزود که کشورهای حامی مردم‌سالاری وظیفه اخلاقی دارند از «زنان بسیار با شهامتی» که در خیابان‌های ایران تظاهرات می‌کنند حمایت کنند.

همچنین شیرین عبادی تنها زن ایرانی برنده جایزه نوبل صلح در این نشست گفت: «برای ۴۳ سال مردم خشم خود را فرو خوردند. برای ۴۳ سال، رژیم گوش خود را به خواسته‌های مردم بست و هر کس علیه رژیم حرف زد، یا زندانی و یا کشته شد یا به ناچار از کشور فرار کرد.»

در این نشست وزیران خارجه زن پانزده کشور جهان به میزبانی کانادا حضور داشتند و درباره «سرکوب بی‌رحمانه اعتراضات در ایران» با یکدیگر گفت‌و‌گو کردند.

پیشتر وزیر خارجه کانادا گفته بود هدف از این نشست، تاکید بر توقف هرگونه خشونت و آزار‌و‌اذیت علیه مردم ایران، به ویژه زنان است.

او تاکید کرد: «برگزاری اعتراضات مسالمت‌آمیز جزو حقوق بشر است. روزنامه‌نگاران باید بتوانند در امنیت اعتراضات را پوشش دهند. از ایران می‌خواهم تمام روزنامه‌نگاران زندانی را آزاد کرده و آزار و تهدید روزنامه‌نگاران را متوقف کند.»

کانادا در تازه‌ترین اقدام تحریمی خود علیه جمهوری اسلامی، ۶ فرد و چهار نهاد جمهوری اسلامی را در ارتباط با نقض حقوق بشر در ایران تحریم کرد.

از زمان آغاز خیزش سراسری در ایران، ایرانیان ساکن کانادا نیز همچون ایرانیان دیگر نقاط جهان دست به تظاهرات گسترده و متعدد زدند.

در آخرین مورد، هزاران نفر از ایرانیان و فعالان کانادا در تظاهراتی با حضور نمایندگان پارلمان این کشور در مرکز شهر ونکوور در همبستگی با زندانیان اوین شعار «زندانی سیاسی آزاد باید گردد» سر داده و با خیزش مردم ایران اعلام همراهی کردند.



source https://zanan.bashariyat.org/?p=52359

اعتراض‌های سراسری؛پوران ناظمی، فعال مدنی توسط نیروهای امنیتی در منزل شخصی خود بازداشت شد

کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی

پوران ناظمی

نیروهای امنیتی، پوران ناظمی، فعال مدنی را بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل کردند. هنوز از دلایل بازداشت این فعال مدنی اطلاعی در دست نیست.

به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی؛ ساعت ۱۰ صبح روز چهارشنبه ۲۷ مهر ماه ۱۴۰۱، پوران ناظمی، فعال مدنی، در پی یورش ماموران امنیتی به منزل وی بازداشت و جهت بازجویی به مکان نامعلومی منتقل شد.‌

یک منبع مطلع در این‌باره گفت:”بیش از پنج تن از ماموران امنیتی ساعت ۱۰ صبح امروز به محل سکونت پوران ناظمی یورش برده و پس از تفتیش و توقیف برخی وسائل شخصی وی را بازداشت کردند.”

لازم به ذکر است، پوران ناظمی، فعال مدنی، به دفعات مصاحبه هایی را در فضای مجازی در محکومیت سرکوب شهروندان در ایران انجام داده بود.

پوران ناظمی، پیش از این هم در تاریخ ۵ دی ماه ۱۳۹۸، در جریان برگزاری مراسم پویا بختیاری، از جانباختگان تجمعات اعتراضی آبان ۱۳۹۸ در مسیر اتوبان تهران به سمت کرج توسط نیروهای امنیتی بازداشت و پس از انتقال به بازداشتگاه و طی مراحل بازجویی چند روز بعد آزاد شده بود.



source https://zanan.bashariyat.org/?p=52350

۲۹ مهر ۱۴۰۱

ماندانا صادقی و رضا محمدی توسط نیروهای امنیتی بازداشت شدند

صدای بازداشت شدگان

ماندانا صادقی و رضا محمدی توسط نیروهای امنیتی بازداشت شدند

روز چهارشنبه ۲۷ مهر۱۴۰۱، ماندانا صادقی، نویسنده و روزنامه نگار به همراه همسرش رضا محمدی، توسط نیروهای امنیتی در منزل شخصی خود در آبادان بازداشت و به اهواز منتقل شدند.

طبق گزارش دریافتی و به نقل از منابع فعال حقوق بشر در ایران، ماندانا صادقی، نویسنده و روزنامه نگار به همراه همسرش رضا محمدی بازداشت شد.

بر اساس این گزارش، بازداشت این شهروندان توسط ماموران امنیتی در منزل شصی آنها در آبادان صورت گرفته و پس از آن به اهواز منتقل شده اند.

تا لحظه تنظیم این خبر، از دلایل بازداشت و اتهامات مطروحه علیه این شهروندان اطلاعی در دست نیست.

خانم صادقی پیشتر نیز اواخر اسفندماه سال گذشته از بابت اتهام «تبلیغ علیه نظام» توسط شعبه ۴ «دادگاه» کیفری یک اهواز محاکمه و سپس از اتهام انتسابی تبرئه شده بود.



source https://zanan.bashariyat.org/?p=52335

بازداشت ماندانا صادقی روزنامه‌نگار منتقد و همسرش در آبادان

ایران‌وایر

بازداشت ماندانا صادقی روزنامه‌نگار منتقد و همسرش در آبادان

طبق اطلاع ایران‌وایر امروز چهارشنبه ۲۷ مهرماه ۱۴۰۱ شماری از اهالی رسانه و فعالان فضای مجازی و مدنی در آبادان بازداشت شده‌اند.

ماندانا صادقی روزنامه‌نگار منتقد خوزستانی و فعال سیاسی یکی از بازداشت شدگان امروز در آباان است.

علاوه بر این رضا محمدی از مدیران پتروشیمی آبادان همسر این روزنامه‌نگار صبح امروز با خشونت توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به مکانی نامعلوم منتقل شده است.

ماندانا صادقی پیشتر نیز در جریان اعتراضان آبان ۱۳۹۸ و انتقاد به آنچه در جریان ساخت و ساز و سپس فروریختن ساختمان متروپل در آبادان گذشت تحت تعقیب قضایی قرار گرفته و در دادگستری استان خوزستان پرونده دارد.

فوری ببینید
فیلم اعتراف اجباری از دخترانِ آبادان در زندان سپیدارِ اهواز.
هرچند کسی برای این اعترافات اجباری تره هم خورد نمی‌کند، اما یک اضافه‌کاری برای فیلمبردار و تدوین گر…جور می‌کند.
‎او یکی از روزنامه‌نگاران آبادان است که در جریان پنج هفته اعتراضات سراسری در ایران نسبت به اطلاع‌رسانی درباره بازداشت شدگان به ویژه زنان بازداشت شده بسیار فعال بوده است.

در آخرین پست منتشر شده در حساب کاربری اینستاگرام خانم صادقی ویدیویی از اعترافات اجباری دخترانی که در جریان اعتراضات ضدحکومتی شهروندان آبادان بازداشت شده‌اند منتشر شده است.

خانم صادقی در توضیح این ویدیو نوشته است: « این فیلم فقط نشان‌دهنده‌ی شکستِ مسولینِ بی‌مسولیتِ شهر است که از خودشان کم‌ترین اراده‌ای ندارند و وقتی این ماجرای اعترافات اجباری را هشدار دادم، نشستند سرجایشان به مک زدن انگشتشان.مترسک هایی که جز خون شویی از سر و صورتِ متروپل و …کار دیگری بلد نیستند.»

بر اساس آخرین آمارها، نیروهای امنیتی تا کنون دست‌کم ۴۰ روزنامه‌نگار را بازداشت کرده‌اند. کمیته حفاظت از روزنامه‌نگاران (CPJ) نام این ۴۰ روزنامه‌نگار را منتشر کرده و از مقام‌های جمهوری اسلامی خواسته است همه خبرنگارانی را که به دلیل پوشش خبری مرگ ژینا امینی و اعتراضات پس از آن بازداشت شده‌اند، فوراً و بدون قید و شرط آزاد کنند.



source https://zanan.bashariyat.org/?p=52317

۲۷ مهر ۱۴۰۱

درخواست مادر فاطمه سپهری از «آزادی‌خواهان دنیا»: به داد مردم ایران برسید

VOAPNN

فاطمه سپهری، فعال سیاسی زندانی

علی‌اصغر سپهری، برادر فاطمه سپهری، روز یک‌شنبه ۲۴ مهر با انتشار ویدئویی اعلام کرد که خانواده سپهری «به‌شدت نگران وضعیت» این فعال سیاسی بازداشت‌شده در مشهد است.

فاطمه سپهری روز ۳۰ شهریور با هجوم حدود ۱۵ نیروی امنیتی به خانه‌اش بازداشت شد. برادر او، علی‌اصغر سپهری می‌گوید: «آخرین تماسی که با خانواده داشته، ۱۳ مهر بوده است.»

به گفته برادر این فعال سیاسی، خانم سپهری علاوه بر داروهای فشار خون و دیابت، مدتی پیش یک عمل جراحی روی دست چپش داشته که پیش از بازداشت در حال طی مراحل درمان آن بود و اکنون ۱۱ روز است که از او خبری ندارند.

آقای سپهری همچنین می‌گوید سال گذشته وقتی فاطمه سپهری در زندان بود، در آن جا «دچار تشنج شده بود» و اکنون نیز مقامات در پی‌گیری‌های خانواده به آنها گفته‌اند «فعلا سر ما خیلی شلوغ است و ما نمی‌توانیم به شما جواب بدهیم.»

در این ویدئو که آقای سپهری منتشر کرده، مادرش با اعلام این که فرزند او محمدحسین سپهری در زندان وکیل‌آباد محبوس است و دخترش فاطمه سپهری را نیز مأموران اطلاعات ۲۶ روز است برده‌اند، تأکید می‌کند: «هر چه زنگ می‌زنم، داد می‌زنم، التماس می‌کنم که بگذارید زنگ بزند، نمی‌گذارند.»
مادر فاطمه سپهری تأکید می‌کند، «هر جوانی را که می‌برند، سالم می‌برند و آن جا دست و پایش را می‌شکنند.» او همچنین می‌گوید: «آی آزادی‌خواهان دنیا، به داد مردم ایران برسید. این‌ها رحم به هیچ کسی ندارند. این‌ها از اول کلاه سر ما گذاشتند تا آن آخر.»



source https://zanan.bashariyat.org/?p=52275

زهرا زارع سراجی توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد

صدای بازداشت شدگان

زهرا زارع سراجی توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد

زهرا زارع سراجی، زندانی سیاسی سابق روز یکشنبه ۲۴ مهر ۱۴۰۱، توسط نیروهای امنیتی در ورامین بازداشت و به بازداشتگاه وزارت اطلاعات موسوم به بند ۲۰۹ زندان اوین منتقل شد.

طبق گزارش دریافتی و به نقل از منابع فعال حقوق بشر در ایران، زهرا زارع سراجی توسط نیروهای امنیتی در ورامین بازداشت شد.

بر اساس این گزارش، زهرا زارع سراجی، زندانی سیاسی سابق روز یکشنبه ۲۴ مهر ۱۴۰۱، توسط نیروهای امنیتی در ورامین بازداشت و به بازداشتگاه وزارت اطلاعات موسوم به بند ۲۰۹ زندان اوین منتقل شد.

یک منبع مطلع در خصوص چگونگی بازداشت خانم زارع سراجی گفت: «بازداشت خانم سراجی، توسط نیروهای امنیتی در منزل شخصی خود صورت گرفته و ماموران ضمن تفتیش منزل برخی از وسایل وی را ضبط کرده و با خود بردند، وی طی یک تماس تلفنی با خانواده از انتقال خود به بند ۲۰۹ زندان اوین خبر داد.»

لازم به ذکر است که خانم زهرا زارع سراجی پیش از این نیز سابقه بازداشت و محکومیت را داشته است.

تا لحظه تنظیم این گزارش، از اتهامات مطروحه علیه این شهروند اطلاعی در دسترس نیست.



source https://zanan.bashariyat.org/?p=52279

ندا ناجی فعال حقوق زنان مجدد به زندان اوین منتقل شد

VOA

ندا ناجی فعال حقوق زنان و فعال مدنی زندانی

«ندا ناجی» فعال حقوق زنان و فعال مدنی زندانی در ایران بار دیگر از زندان قرچک ورامین به زندان اوین منتقل شد.

«جمال عاملی» همسر «ندا ناجی» روز چهارشنبه ۱۶ مرداد، در صفحه توئیتر شخصی خود نوشته: «امروز ندا رو از زندان قرچک منتقل کردند به بند نسوان زندان اوین»

ندا ناجی فعال مدنی زندانی، در روز جهانی کارگر (اول ماه مه) از سوی ماموران امنیتی بازداشت و به زندان قرچک ورامین منتقل شد. او تنها چند روز پس از بازداشت برای تحقیقات بیشتر از زندان قرچک به بند ۲۰۹ وزارت اطلاعات زندان اوین منتقل شد.

امروز ندا رو از زندان قرچک منتقل کردند به بند نسوان زندان اوین
این فعال مدنی تنها چند هفته پس از انتقال به زندان اوین با اتمام دوران بازجویی مجدد به زندان قرچک منتقل شد و اخیرا چندبار هدف حمله در این زندان قرار گرفته است.

پیش از این جمال عاملی، همسر خانم ناجی روز شنبه ۱۵ تیر در توئیتر خبر داد که این فعال مدنی یک بار از سوی یک زندانی و یک بار از سوی پرسنل زندان مضروب شده و به بهداری منتقل شده است.

به گفته او، ندا ناجی بر اثر این حملات و ضربات وارده به سرش از نظر بینایی دچار مشکل شده است.

از سوی دیگر این فعال مدنی، اوایل مرداد ماه سال جاری نیز توسط یک زندانی که از «بیمارستان روانی امین آباد» به زندان قرچک منتقل شده، مورد حمله قرار گرفت و آسیب دید اما به دلیل رفتار بد پرسنل و پرستار از رفتن به بیمارستان خودداری کرد.



source https://zanan.bashariyat.org/?p=52253

۲۵ مهر ۱۴۰۱

زندان عادل آباد شیراز؛ پریسا روحی زادگان، شهروند بهایی بازداشت شد

کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی

پریسا روحی زادگان

پریسا روحی زادگان، شهروند بهایی برای تحمل دوران حبس خود بازداشت و به زندان عادل آباد شیراز منتقل شد.‌ او پیش‌تر توسط دادگاه تجدیدنظر استان فارس، به اتهام‌هایی همچون اجتماع و تبانی به قصد ارتکاب جرم علیه امنیت داخلی و خارجی، محکوم و به تحمل دو سال حبس تعزیری محکوم شده بود.

به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی؛ روز دوشنبه ۱۸ مهر ماه ۱۴۰۱، پریسا روحی زادگان، شهروند بهایی ساکن شیراز مرکز استان فارس، پس از بازداشت توسط نیروهای امنیتی برای سپری کردن دوران محکومیت حبس دو ساله خود به زندان عادل آباد منتقل شد.‌

یک منبع مطلع  در این‌باره گفت:”ماموران امنیتی به همراه برگه جلب خانم روحی زادگان را در منزل شخصی اش بازداشت کرده و پس از انتقال به واحد اجرای احکام وی را برای تحمل حبس به زندان عادل آباد شیراز منتقل کردند.”

لازم به ذکر است، پریسا روحی زادگان، در تاریخ ۳شهریور ماه ۱۴۰۱، توسط شعبه ۳۷ دادگاه تجدیدنظر استان فارس، اتهامات این شهروندان بهایی (اجتماع و تبانی به قصد ارتکاب جرم علیه امنیت داخلی و خارجی) به تحمل ۲ سال حبس تعزیری محکوم شد و پرونده وی به شعبه اجرای احکام دادسرای شیراز ارجاع شده بود.

در تاریخ ۲۶ خرداد ماه ۱۳۹۹، پریسا روحی زادگان به همراه سایر هم پرونده ای های خود در اولین جلسه دادرسی حاضر شدند اما با توجه به نقص در پرونده و تکمیل نبودن تحقیقات اداره اطلاعات شیراز و مستندات مورد ادعا، پرونده به شعبه بازپرسی دادسرای شیراز بازگردانده شد و پس از رفع نقایص در تاریخ ۱۴ مهر ماه ۱۳۹۹، جلسه دوم و ۲۸ اردیبهشت ماه ۱۴۰۱، هم جلسه سوم دادگاه رسیدگی به این پرونده، توسط شعبه ۱ دادگاه انقلاب شیراز به ریاست قاضی محمود ساداتی برگزار شد و در تاریخ ۸ خردادماه ۱۴۰۱، پریسا روحی زادگان به همراه ۲۵ تن دیگر از شهروندان بهایی از بابت این پرونده در مجموع به تحمل ۸۵ سال حبس تعزیری، بیست و چهار سال تبعید، ممنوعیت خروج از کشور و ۲ سال معرفی خود بصورت روزانه به اداره اطلاعات شیراز محکوم شده بودند. 

پریسا روحی زادگان، در ساعات پایانی ۷ مهر ماه ۱۳۹۵، به همراه مرجان غلامپور، مژگان غلامپور، فربد شادمان، فرزاد شادمان، شمیم اخلاقی، صهبا فرحبخش، صهبا مصلحی، عهدیه عنایتی، مهیار سفیدی، شادی اقدم، ورقا کاویانی، سروش ایقانی و مریم اسلامی، توسط ماموران اداره اطلاعات شیراز بازداشت و به بازداشتگاه این ارگان امنیتی منتقل شدند و در آبان ماه ۱۳۹۶، تعداد ۸ نفر از این افراد هر یک با تودیع قرار وثیقه ای با مبالغ ۲۰۰ میلیون تومان آزاد شدند. همچنین در تاریخ ۱۵ آبان ماه ۱۳۹۵، شمیم اخلاقی، فربد شادمان و ورقا کاویانی، هر یک با قرار وثیقه ای به مبلغ ۲۰۰ میلیون تومان از زندان عادل آباد شیراز آزاد شدند. 



source https://zanan.bashariyat.org/?p=52235

۲۴ مهر ۱۴۰۱

وزرای گروه ۷: حکومت ایران به سرکوب زنان و دختران پایان دهد

رادیو فردا

لیزا پاوس، وزیر امور زنان آلمان، و همتایان او در کشورهای عضو گروه ۷ روز جمعه از حکومت ایران خواستند که به سرکوب و خشونت علیه معترضان پایان دهد.

این وزرا پس از نشستی در برلین با انتشار بیانیه‌ای گفتند: «حقوق زنان حقوق بشر است و مقامات ایرانی نظر به قوانین بین‌المللی که بر مساوات و بهره‌مندی کامل زنان و دختران از حقوق بشر تاکید دارد، باید از آن تبعیت کنند.»

بیانیه وزرای امور زنان کشورهای گروه ۷ می‌افزاید که حکومت ایران «باید به هر گونه سرکوب و خشونت علیه تمام ایرانیان و به‌ویژه زنان و دختران ایرانی پایان دهد».

نمایندگان گروه ۷ در این بیانیه بر تعهد خود درباره موضوع برابری جنسیتی تاکید کردند و گفتند: «برابری جنسیتی حق جهانی انسان و ارزشی بنیادین در جوامع دموکراتیک است. با این حال زنان در سراسر دنیا همچنان ناگزیرند که به خاطر این حق مبارزه کنند.»

آلمان هم‌اکنون ریاست گروه ۷ را بر عهده دارد، گروهی که همچنین شامل فرانسه، ایتالیا، ژاپن، کانادا، ایالات متحده و بریتانیاست.



source https://zanan.bashariyat.org/?p=52186

پاوه؛ گروگان گرفتن همسر قهرمان کریمی از وکلای پایه یک دادگستری توسط نهادهای امنیتی

هەنگاو

پاوه؛ گروگان گرفتن همسر قهرمان کریمی از وکلای پایه یک دادگستری توسط نهادهای امنیتی

هه‌نگاو: نهادهای امنیتی جمهوری اسلامی ایران در شهر پاوه از توابع استان کرمانشاه، نگین محمودی که مادر یک نوزادد ۷ ماهه نیز است را به خاطر فعالیت‌های همسرش به گروگان گرفته و به کرمانشاه منتقل کرده‌اند.

بر اساس گزارش رسیده به سازمان حقوق بشری هه‌نگاو، ظهر روز چهارشنبه ۲۰ مهر ۱۴۰۱، نگین محمودی پس از احضار به دادگاه پاوه بازداشت و بدون قرار وثیقه به کانون اصلاح و تربیت کرمانشاه منتقل شده است.

به گفته یک منبع مطلع، نگین محمودی به دلیل فعالیت‌های همسرش قهرمان کریمی از وکلای پایه یک دادگسترسی به گروگان گرفته شده و نهادهای امنیتی خواهان تسلیم شدن این وکیل هستند.

گفتنیست که قهرمان کریمی از وکلایی هستند که سال‌های اخیر در شهرهای مختلف کُردستان وکالت شمار زیادی از زندانیان سیاسی را بر عهده داشته است.

نگین محمودی مادر یک نوزاد ۷ ماهه می‌باشد و این نوزاد هم‌اکنون از حضور مادر و پدرش در نزد خود محروم شده است.



source https://zanan.bashariyat.org/?p=52184

بازداشت و بی‌خبری از سرنوشت دو خواهر اهل بانه

هه‌نگاو

بازداشت و بی‌خبری از سرنوشت دو خواهر اهل بانه

دو خواهر جوان اهل بانه به نام‌های رویا دولتی و روژین دولتی طی روزهای اخیر و در جریان اعتراضات مردمی شهر بانه بازداشت شده‌اند.

بر اساس گزارش رسیده به سازمان حقوق بشری هه‌نگاو، این دو خواهر جوان غروب روز سه‌شنبه ۱۹ مهر ۱۴۰۱ (۱۱ اکتبر ۲۰۲۲) توسط نیروهای امنیتی در یکی از خیابان‌های بانه بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شده‌اند.

با گذشت سه روز از بازداشت رویا دولتی و روژین دولتی علی رغم پیگیری‌های مداوم خانواده آنها، اطلاع دقیقی از سرنوشت و محل نگهداریشان در دسترس نیست.



source https://zanan.bashariyat.org/?p=52182

پردیس جاوید دانشجوی زخمی توسط نیروهای امینتی در سنندج ربوده شده است

هه‌نگاو

پردیس جاوید دانشجوی زخمی توسط نیروهای امینتی در سنندج ربوده شده است

یک دختر جوان اهل سنندج به نام پردیس جاوید ۲۰ ساله در جریانماعتراضات مردمی به قتل حکومتی ژینا امینی در حالی که با شلیک مستقیم نیروهای امنیتی مجروح شده بود، توسط نیروهای امنیتی ربوده شده است.

بر اساس گزارش رسیده به سازمان حقوق بشری هه‌نگاو، پردیس جاوید روز شنبه ۱۶ مهر ۱۴۰۱ (۸ اکتبر ۲۰۲۲) در جریان اعتراضات در سنندج در بلوار پاسداران( ششم بهمن) در اثر شلیک مستقیم نیروهای امنیتی مجروح و پس از آنکه در خانه‌ای پناه گرفته بود، توسط نیروهای امنیتی شناسایی و ربوده شده است.

به گفته یک منبع مطلع و از شاهدان عینی بازداشت پردیس، نیروهای امنیتی منزل شهروندی را که پردیس جاوید به آنجا پناه برده بود به رگبار بسته‌ و با خشونت زائد الوصف وی را با خود برده‌اند.

پردیس جاوید دانشجوی رشته تربیت‌بدنی در دانشگاه فنی حرفه‌ای در سنندج می‌باشد.

علیرغم گذشت هفت روز از بازداشت پردیس جاوید و با وجود پیگیری‌های مکرر خانواده‌اش هیچ اطلاعی از سرنوشت و محل نگهداری وی در دسترس نیست.



source https://zanan.bashariyat.org/?p=52180

واران محمدنژاد دانشجوی اهل سنندج بازداشت شد

هه‌نگاو

واران محمدنژاد دانشجوی اهل سنندج بازداشت شد

واران محمدنژاد ۳۱ ساله و از فعالین مدنی شناخته شده و از اعضای انجمن فرهنگی اجتماعی نوژین بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد.

بر اساس گزارش رسیده به سازمان حقوق بشری هه‌نگاو، غروب روز پنج‌شنبه ۲۱ مهر ۱۴۰۱ (۱۳ اکتبر ۲۰۲۲)، نیروهای امنیتی در ترمینال شهر سنندج واران محمدنژاد از فعالین مدنی و دانشجوی ارشد رشته هنر دانشگاه هنر یزد را در حین رفتن به شهر یزد بازداشت کرده‌اند.

به گفته یک منبع مطلع، بازداشت واران محمدنژاد با توسل به خشونت بوده و پس از بازداشت هیچ اطلاعی از سرنوشت و محل نگهداریش در دسترس نیست.

گفتنیست که واران محمدنژاد روز دوشنبه ۲ اسفند سال گذشته نیز به همراه همسرش پیام میری در حین پخش تراکت و پوسترحای ویژه روز جهانی زبان مادری که از سوی انجمن نوژین آماده شده بود، توسط نیروهای امنیتی در سنندج بازداشت شده بودند.

واران محمدنژاد و پیام میری اهل روستای تنگیسر و ساکن شهر سنندج هستند.



source https://zanan.bashariyat.org/?p=52178

مادر ویدا ربانی: درب ضد سرقت را شکسته و دخترم را با دستبند به زندان منتقل کردند

ايران امروز

یش از دو هفته از بازداشت شمار زیادی از روزنامه‌نگاران حین اعتراضات اخیر به جان باختن تلخ مهسا امینی، دختر 22 ساله سقزی در مقر پلیس امنیت اخلاقی تهران گذشته و هنوز و به رغم انتقادات گسترده افکار عمومی، بسیاری از این چهره‌ها در بلاتکلیفی به سر می‌برند.

فاطمه مهاجری، مادر ویدا ربانی، روزنامه‌نگار بازداشتی در گفتگویی با امتداد، ضمن اشاره به وضعیت کنونی فرزند خود در زندان اوین، اظهار داشت: با اینکه مدت زمان طولانی از بازداشت دختر من گذشته، ما هنوز موفق به دیدار با او نشده‌ایم و در نگرانی به سر می‌بریم. من با علی مجتهدزاده، وکیل دادگستری هم درباره وضعیت ویدا صحبت کردم و ایشان هم گفت که موفق به دیدار با او نشده است.

وظیفه دختر من، فقط و فقط روزنامه‌نگاری بوده و او تنها به وظیفه خودش عمل کرده است. نه بانکی آتش زده، نه مرتکب قتل کرده و نه هیچ کار دیگری! دختر من از زمان بازداشت، تنها 3 بار با ما تماس گرفت و در آخرین تماس گفت که من در بند عمومی به سر می‌برم.

مجتهدزاده، وکیل دخترم گفت که هیچ کاری از دست من بر نیامده و هنوز به ما اجازه دیدار با او را نداده‌اند. لااقل آقایان اجازه دهند که دختر من با وکیل خودش صحبت کند. بچه من وقتی در اول مهرماه با من تماس گرفت، گفت که حتی به همراه همسرش از منزل هم بیرون نرفته‌اند. بعد متوجه شدیم که آقایان درب ضد سرقت را شکسته و دخترم را با دستبند به زندان منتقل کرده‌اند.

سوال من این است که به چه حقی درب منزل یک روزنامه‌نگار را که حتی از خانه هم بیرون نیامده، می‌شکنند و اینگونه او را به زندان منتقل می‌کنند؟ مگر حریم شخصی افراد هیچ حرمت قانونی ندارد؟ چقدر مردم ایران مظلوم هستند که یک روزنامه‌نگار در این کشور که هیچ کاری جز انجام به وظایف خود نکرده، اینگونه با او برخورد می‌شود.

الان، تنها غصه من به خاطر وضعیت ویدا و شرایط دختر خودم نیست، من از همه دختران مظلوم دهه هشتادی غصه‌دارم که چطور مجبورند برای مطالبه حقوق خود اینگونه ضربه باتوم و این رفتارها را تحمل کنند.



source https://zanan.bashariyat.org/?p=52152

گلشیفته فراهانی: ما می‌ترسیدیم، آن‌ها نه می‌ترسند، نه خجالت می‌کشند

VOAPNN

گلشیفته فراهانی

گلشیفته فراهانی، با تحسین تظاهرات‌کنندگان‌ در ایران، آن‌ها را «زیبا، زنانه، موافشان در باد و خواهان آزادی» توصیف می‌کند.

این بازیگر ایرانی‌تبار و بین‌المللی سینما که سال‌هاست به‌ناگزیر دور از میهن زندگی می‌کند، روز سه‌شنبه به خبرگزاری فرانسه گفته که هرگز واقعا در مورد سیاست صحبت نکرده، اما خیزش اخیر در ایران، در درون و برونش چیزی را عمیقا تکان داده‌ است.

گلشیفته فراهانی این روزها به‌طور مستمر، در اینستاگرام فعال است و به چهارده میلیون دنبال‌کننده‌اش، آگاهی‌رسانی می‌کند.

او بر این باور است که در دنیای غرب، برخی از مردم به بیم آن‌که «اسلام‌هراس» به‌نظر برسند، پشتیبانی چندانی از تظاهرات ایران نمی‌کنند.

گلشیفته افزوده‌ که از «سکوت برخی از فمینیست‌ها» در ایالات متحده و برخی نقاط دیگر دنیا، ناراحت است.

فراهانی می‌گوید: «این یک جدل بر سر دین، اسلام، یا قضاوت در مورد روسری نیست؛ بلکه فقط در مورد «آزادی انتخاب» است تا به شما اجازه بدهد که بخواهید آن را بپوشید یا نه.»

با وجود این‌که در این سال‌ها اعتراضاتی متعدد در ایران روی داده، احساس کنونی این بازیگر شناخته‌شده سینما این است که این‌دفعه با دفعات پیشین فرق می‌کند.

گلشیفته فراهانی در جریان این گفت‌و‌گو اظهار داشته که همدوره‌ای‌های او از انقلاب ۱۳۵۷ و جنگ با عراق در دهه ۶۰ ‌ترسیده و آسیب دیده‌بودند، اما جوانان امروزی چنین ترسی را با خود‌ در خیابان‌ها حمل نمی‌کنند.

او در همین راستا افزوده‌ است: «ما می‌ترسیدیم، اما آن‌ها نه می‌ترسند، نه خجالت می‌کشند.»

گلشیفته فراهانی همچنین به خبرگزاری فرانسه می‌گوید که از بچگی سرش را می‌تراشیده، تا مانند پسرها به‌ نظر برسد.

بازیگر فیلم پاترسون، ساخته جیم جارموش، تصریح می‌کند که فکر می‌کرده «زن‌بودن» همیشه یک مانع خواهد بود، اما نسل کنونی می‌خواهد که گیسوان خود را بلند نگه دارد و روسری بر سر نگذارد.

گلشیفته فراهانی همچنین گفته در حالی‌که مردم در خیابان‌های ایران کشته می‌شوند، از تبلیغ فیلم تازه‌اش احساس خوبی ندارد.

او اما می‌گوید خوشحال است که با این کار به‌طور نمادین نشان می‌دهد که هیچ‌کس نمی‌تواند ما را از خندیدن، رقصیدن و شادمانی بازدارد.



source https://zanan.bashariyat.org/?p=52130

۲۲ مهر ۱۴۰۱

حمایت ویژه هواداران هرتابرلین از علی دایی و زنان ایران

IRANWIRE

حمایت ویژه هواداران هرتابرلین از علی دایی و زنان ایران

هواداران تیم فوتبال هرتابرلین، در جریان دیدار امشب (یکشنبه) مقابل فرایبورگ با در دست داشتن شعارهایی در حمایت از علی دایی و زنان ایران، به ورزشگاه خانگی آمده بودند.

روی یکی از این بنرها نوشته شده است: «آزادی برای علی دایی» و روی دیگری نوشته شده بود: «کنار همه زنان و معترضان در ایران هستیم.»

همچنین در دقایقی از این مسابقه تصویری از علی دایی با پیراهن هرتابرلین روی اسکوربرد ورزشگاه نقش بست.

علی دایی اسطوره فوتبال ایران طی سال‌های ۱۹۹۹ تا ۲۰۰۲ برای تیم هرتابرلین بازی کرد و گل‌هایی حساس در رقابت‌های داخلی و لیگ قهرمانان اروپا به ثمر رساند. گل‌زنی به چلسی و میلان از مهم‌ترین آن‌ها بود.

پاسپورت علی دایی هفته گذشته توسط نهادهای امنیتی ضبط شد؛ به دلیل حمایت از مردم ایران.



source https://zanan.bashariyat.org/?p=52102

دانشجویان دختر و پسر دانشگاه گیلان تفکیک جنسیتی سلف غذاخوری را با حضور همزمان شکستند

اینترنشنال

تصاویر منتشرشده در کانال تلگرام شوراهای صنفی دانشجویان نشان می‌دهد دانشجویان دانشگاه گیلان با حضور همزمان در سلف غذاخوری این دانشگاه تفکیک جنسیتی آن را شکستند.

برخی از دانشجویان دختر نیز در مقابله با حجاب اجباری،‌ روسری‌های خود را در سلف برداشتند.



source https://zanan.bashariyat.org/?p=52094

تایید کشته‌شدن سارینا اسماعیل‌زاده در اعتراضات

ايران امروز

سارینا اسماعیل زاده، شهروند ۱۶ ساله ساکن مهرشهر کرج، روز پنج شنبه، ۳۱ شهریور ماه، پس از حضور در تجمعات اعتراضی در این شهر، به دلیل ضربات متعدد باتونِ نیروهای امنیتی، جان خود را از دست داده است.

سازمان حقوق بشر ایران پس از گفت‌وگو با شاهدان و بررسی‌های متعدد، ضمن تایید کشته‌شدن سارینا، فشار نهادهای امنیتی بر خانواده او و اخذ اعتراف اجباری از آنان برای تایید سناریوی خودکشی او را بشدت محکوم می‌کند. این سازمان ضمن تاکید بر این که مسئولیت جنایت بر عهده علی خامنه‌ای و نیروهای تحت امرش است، خواستار پیگرد قانونی و بین‌المللی مدیران سازمان صداوسیمای جمهوری اسلامی و تحریم آنان شد.

محمود امیری‌مقدم، مدیر سازمان حقوق بشر ایران، در این باره گفت: «حکومت سعی می‌کند با استفاده از نهادهایی چون سازمان صداوسیما به عنوان بازوی پروپاگاندای امنیتی خود، علی خامنه‌ای و نیروهای تحت امرش را از مسئولیت قتل سارینا اسماعیل‌زاده مبرا کند؛ چنان که این روش را برای قتل‌های حکومتی دیگر همچون قتل مهسا (ژینا) امینی و نیکا شاکرمی به کار گرفت.» او افزود: «سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی و تمامی نهادهایی که با اخذ اعترافات اجباری از خانواده جان‌باختگان و یا انتشار گزارش غلط سعی در پوشاندن این جنایات دارند، در این جرم شریک هستند و باید مورد پاسخگویی قرار گیرند. ناقضان حقوق بشر، از جمله صداوسیمای جمهوری اسلامی و مدیران و بازجو-خبرنگاران آن باید از جانب جامعه بین‌الملل مورد پیگرد قانونی و تحریم هدفمند قرار بگیرند.»

بنا بر اطلاعاتی که به سازمان حقوق بشر ایران رسیده است، سارینا اسماعیل‌زاده پس از شروع اعتراضات سراسری در ایران، «ظهر روز پنج شنبه ۳۱ شهریور و بعد از پایانِ کلاس زبان انگلیسی خود، به همراه چند تن از دوستانش برای حمایت از اعتراضات به تجمعات مردمی که در نزدیکیِ آموزشگاه زبان بوده، ملحق شده است. در این تجمع مأموران امنیتی، سارینا را با ضربات متعدد باتون بر روی سر، مورد ضرب و جرح قرار داده‌اند به طوری که او از ناحیه سر دچار خونریزی شدید شده است».

به گفته این منبع نزدیک، به دلیل اینکه امکان انتقال سارینا به بیمارستان وجود نداشته، افراد حاضر در تجمع، برای مداوا او را به خانه یکی از شهروندان در نزدیکی محل تجمع منتقل کردند اما سارینا جان خود را از دست داد.

این منبع نزدیک همچنین گفت: «خانواده سارینا تا ساعت‌ها بعد از این رویداد، از وضعیت سارینا خبر نداشته‌اند تا اینکه دوستان سارینا که با او در تجمع بوده‌اند، حدود ساعت ۱۰:۳۰ شب با خانواده او تماس گرفته و قتل سارینا به دست مأموران امنیتی را به خانواده اطلاع داده‌اند».

به‌گفته او، پس از مراجعه خانواده سارینا به محل تجمع، افرادی به آنها اعلام کرده‌اند جنازه سارینا با آمبولانس به بیمارستان منتقل شده است. مراجعه خانواده به بیمارستان‌ها و سردخانه نتیجه بخش نبوده و تا سحرگاه روز یکم مهرماه، مسئولان بیمارستان و سردخانه هیچ‌گونه پاسخ روشنی درباره محل نگه‌داری از جنازه سارینا به آنها نداده‌اند.

سارینا اسماعیل زاده، متولد ۱۱ تیر ۱۳۸۵ بود و با برادر بزرگ‌تر و مادر خود زندگی می‌کرد. او پدر خود را در دوران کودکی از دست داده بود.

خاک‌سپاریِ سارینا تحت تدابیر شدید امنیتی

مأموران امنیتی حدود ساعت ۱۲ ظهر روز یکم مهر ماه، با خانواده سارینا تماس گرفته و به آنها اعلام کرده‌اند فورا خود را به آرامستان برسانند و جنازه را شستشو شده تحویل بگیرند. پس از مراجعه خانواده به آرامستان، جنازه سارینا در محاصره نیروهای امنیتی بوده و حتی به خانواده او اجازه نداده‌اند که با دیگر اعضای خانواده و بستگان نزدیک خود تماس بگیرند و در همین شرایط خانواده را وادار کرده‌اند که سارینا را دفن کنند.

به‌گفته منابع سازمان حقوق بشر ایران، مأموران امنیتی صورت سارینا را برای شناسایی به خانواده نشان داده‌اند و طبق اعلام خانواده او، آثار متعدد ضرب و جرح بر صورت او کاملا مشهود بوده و حتی قسمت سمت راست پیشانی سارینا، به‌دلیل شدت ضربات، کامل متلاشی بوده است.

تلاش نهادهای امنیتی برای سناریو سازی و فشار بر خانواده سارینا

بر پایه اعلام منبع نزدیک به خانواده سارینا اسماعیل زاده، از زمان کشته شدنِ این شهروند ۱۶ ساله، مأموران امنیتی و مقامات قضایی سعی کرده‌اند با تحت فشار قرار دادنِ خانواده او، از افشای جزییات این رویداد جلوگیری کرده و آنها را وادار به اعتراف تلویزیونی کنند.

یک منبع مطلع در این ارتباط به سازمان حقوق بشر ایران گفت: «از ظهر یکم مهرماه تا اکنون، همه اعضای خانواده از جمله مادر دایی و خاله او، تحت تهدیدهای سنگین قرار گرفته و برای مصاحبه تلویزیونی تحت فشار هستند».

به‌گفته او، تاکنون خانواده سارینا چندین بار به پلیس آگاهی و دادسرا احضار شده‌اند و از آنها بازجویی شده است.

این منبع نزدیک همچنین گفت: «در دادسرا و اداره آگاهی، افرادی از صدا و سیما هم حضور داشته‌اند و از خانواده خواسته شده در برابر دوربین یک سری حرف‌های دیکته شده از طرف مأموران امنیتی را تکرار کنند اما خانواده قبول نکرده‌اند. همچنین در دادسرا از مادر سارینا خواسته‌اند علت فوت را پرت شدن از بلندی اعلام کند اما مادر سارینا بارها این درخواست را رد کرده است».

به گفته منابع نزدیک به خانواده سارینا اسماعیل‌زاده، فشارها، احضارها و تهدیدهای نهادهای امنیتی و مراجع قضایی به قدری زیاد است که خانواده سارینا حتی اجازه برگزاری عزاداری برای سارینا را ندارد و مأموران امنیتی در یک نوبت با مراجعه به محل زندگی سارینا، بنرها و پوسترهای عزدارای را هم با خود برده‌اند.

هم زمان، خبرگزاری مهر وابسته به سازمان تبلیغات اسلامی، یک ویدئوی کوتاه حاوی اعترافات اجباری مادر سارینا اسماعیل زاده را منتشر کرد که او در این ویدئو کشته شدنِ دخترش به دست مأموران امنیتی را به طور کامل انکار می‌کند. در این ویدئو همچنین، مجری، سعی می‌کند چنین القاء کند که سارینا اسماعیل زاده پیش از مرگ، سابقه خودکشی داشته و وضعیت روانیِ مناسبی نداشته است.

از سوی دیگر، با وجود تأیید نحوه کشته شدنِ سارینا اسماعیل زاده به دست نیروهای امنیتی از سوی شاهدان عینی و منابع نزدیک به خانواده این شهروند ۱۶ ساله، حسین فاضلی هریکندی، رییس کل دادگستری استان البرز، روز جمعه، ۱۵ مهرماه، درباره فوت سارینا اسماعیل زاده، اعلام کرد که این دختر ۱۶ ساله، به دلیل سقوط از پشت بام یک ساختمان (محل سکونت مادربزرگ سارینا) واقع در محله عظیمیه کرج جان خود را از دست داده است.

این مقام قضایی در ایران، دلیل این سقوط از ارتفاع را، اقدام به خودکشیِ سارینا دانسته و گفته او پیش از این هم سابقه خودکشی داشته است. هریکندی همچنین، اعلام خبر کشته شدنِ سارینا اسماعیل زاده به دست مأموران امنیتی را «ادعای رسانه‌های معاند» خوانده و اعلام کرده است که محل فوتِ سارینا اسماعیل زاده، جزو «مناطق بدون اغتشاش در کرج» بوده است.

در روزهای گذشته حکومت جمهوری اسلامی با سناریو سازی مشابه و اخذ اعترافات اجباری از خانواده نیکا شاکرمی، یکی دیگر از شرکت کنندگان در اعتراضات سراسری در تهران، سعی کردند که علت مرگ این شهروند ۱۷ ساله را، سقوط از پشت بام یک ساختمان اعلام کنند.

نیکا شاکرمی، از شرکت کنندگان در اعتراضات سراسری ۱۴۰۱ ایران، روز ۲۹ شهریور ماه، در حالی که در آخرین تماس تلفنی خود گفته بود ماموران به دنبالش هستند، حوالی بلوار کشاورز تهران مفقود شد. جسد آسیب‌ دیده او پس از ۱۰ روز از طرف خانواده‌اش شناسایی شد. همچنین مأموران امنیتی اجازه برگزاری مراسم دفن را به خانواده نیکا شاکرمی نداده و این شهروند جان باخته را به شکل مخفیانه‌ای در قبرستان یکی از روستاهای استان لرستان به خاک سپردند.

محمد شهریاری سرپرست دادسرای جنایی استان تهران، علت مرگ نیکا شاکرمی را سقوط از یک ساختمان در در چهار راه امیر اکرم اعلام کرده و در همین رابطه گفته بود: « ساختمانی که کوله پشتی این خانم در آن کشف شد مراحل ساخت پایانی را طی می‌کرد و دو کارگاه تولید پوشاک در آن فعال است و کارگرانی در ساختمان مشغول کار و نگهبانی بوده‌اند. در معاینات پزشکی قانونی آثار گلوله و ساچمه در بدن جسد مشاهده نشده است و بررسی‌ها نشان می‌دهد این حادثه با اغتشاشات اخیر ارتباطی ندارد.»

صدا و سیمای ایران روز چهارشنبه ۱۳ مهر ماه، اعترافات اجباریِ خاله و دایی نیما شاکرمی را پخش کرد. در بخشی از این اعترافات که تحت فشار اخذ شده بود، در جریان صحبت‌های دایی نیکا شاکرمی، سایه فردی در پشت دوربین مشهود بود که خطاب به دایی نیکا گفت: «بگو لجن».

دایی و خاله نیکا شاکرمی در طی روزهای پس از کشته شدنِ نیکا، به دست مأموران امنیتی بازداشت شده‌اند و این اعترافات تحت فشار از آنها اخذ شده است.

سازمان حقوق بشر ایران اما در واکنش به پخش این اعترافات اجباری از تلویزیون دولتی ایران، در بیانیه‌ای اعلام کرد ادعای پر از تناقض مقام‌های جمهوری اسلامی درباره نحوه کشته‌شدن «نیکا شاکرمی»، جوان ۱۷ ساله ایرانی، که بر مبنای پخش فیلم‌های مُقطّع و ناقص همراه با اعتراف تلویزیونی نزدیکان او، تحت فشارهای امنیتی مطرح شده، پذیرفتنی نیست.

همچنین، محمود امیری‌مقدم، مدیر سازمان حقوق بشر ایران، در این باره گفت: «تا زمانی که یک هیات مستقل حقیقت‌یاب تحت نظر سازمان ملل متحد برای تحقیق درباره نقش حکومت در قتل نیکا شاکرمی تشکیل نشده، مسئولیت قتل نیکا به مانند سایر کشته‌شدگان اعتراضات جاری، بر عهده علی خامنه‌ای و نیروهای تحت امر اوست.»

ممانعت نهادهای امنیتی از ورود وکیل به پرونده سارینا اسماعیل زاده

بنا به اعلام منبع نزدیک به خانواده سارینا اسماعیل زاده، با وجود اینکه از طرف دادستانی، دستور مستقیم برای پیگری پرونده سارینا صادر شده و علی‌رغم اینکه مادر، دایی و برادر سارینا هر روز از طرف نهادهای امنیتی و مراجع قضایی احضار می‌شوند، تاکنون مقام‌های قضایی از ورود وکیل به پرونده جلوگیری کرده‌اند.

طبق اعلام این منبع نزدیک به خانواده سارینا اسماعیل زاده، مأموران امنیتی در روز خاکسپاریِ این شهروند ۱۶ ساله، حتی گواهی فوت را از خانواده او گرفته‌اند و تاکنون این گواهی را به آنها تحویل نداده‌اند.

این منبع نزدیک همچنین گفت: «در دادسرا از خانواده سارینا خواسته شده که در مورد کشته شدنِ دخترشان با رسانه‌ها و به ویژه رسانه‌های خارج از کشور مصاحبه نکنند تا این پرونده مانند دیگر پرونده‌های کشته شدگانِ اعتراضات جاری در ایران، زبانزد نشود. همچنین در حال حاضر تلفن‌های اعضای خانواده سارینا از طرف نهادهای امنیتی شنود می‌شود و مادر سارینا به اعضای خانواده و بستگان خود گفته که هنگام مکالمات تلفنی، روی خط تلفن همراه او صداهای متفاوتی شنیده است».



source https://zanan.bashariyat.org/?p=52092