دویچه وله فارسی
معاون دبیرکل سازمان ملل گفت مبارزه با “زنستیزی ریشهدار” یکی از چالشهای جدی در جهان است و با وجود چندین دهه تلاش برای حقوق زنان و صلح، جهان در جهتی مخالف حرکت کرده است. او به مبارزات زنان ایران و افغانستان اشاره کرد.
امینه جین محمد، معاون دبیرکل سازمان ملل متحد روز پنجشنبه ۲۸ مهر (۲۰ اکتبر) در نشست شورای امنیت سازمان ملل درباره “زنان، صلح و امنیت” به چالشهای جدی که حقوق بشر را در سراسر جهان پایمال میکند اشاره کرد. او به گسترش مناقشات و بحرانها در سطح جهان و افزایش “زن ستیزی ریشهدار” اشاره کرد و گفت: «علیرغم چندین دهه تلاش برای صلح پایدار و پیشگیری از بحران، جهان در جهت مخالف حرکت کرده است.» او تاکید کرد که نمیتوان وضعیت خطرناک صلح جهان را از آثار مخرب مردسالاری جدا کرد.
محمد از کشورهای جهان خواست که “زن ستیزی” و “بدرفتاری و تبعیض علیه زنان” را در خیابان، خانه، محل کار، در فضای مجازی و همچنین در ساختارها و هنجارهای اجتماعی، سیاسی و اقتصادی مردسالارانه به چالش بکشند.
اهمیت حضور زنان در مذاکرات صلح
قطعنامه تصویب شده در شورای امنیت در سال ۲۰۰۰ خواستار مشارکت برابر زنان در مذاکرات صلح در جهان شد. امینه محمد گفت که بین سالهای ۱۹۹۵ تا ۲۰۰۰ توافقات صلح با در نظر گرفتن حقوق زنان از ۱۴ درصد به ۲۲ درصد افزایش یافت. اما به گفته او، زنان در حال حاضر به طور متوسط تنها ۱۳ درصد از هیئتهای صلح را تشکیل میدهند.
دویچه وله فارسی را در اینستاگرام دنبال کنید
بنابر آمار، زنان تنها شش درصد شرکتکنندگان، شش درصد امضاکنندگان و شش درصد میانجیگران در نشستهای بزرگ برای مذاکرات صلح بودهاند و در ۷۰ درصد از روندهای صلح شرکتی نداشتهاند. به گفته معاون دبیرکل سازمان ملل متحد مشارکت زنان در فرایند صلح و نقشآفرینی بر تصمیماتی که بر زندگی آنها تأثیر میگذارد، همچنان بسیار ناچیز است و این یک مانع واقعی برای صلح فراگیر، بادوام و پایدار است.
فشار برای افزایش حضور زنان
به گفته امینه محمد سازمان ملل به فشار بر مشارکت زنان در روند دستیابی به صلح در نقاط مختلف جهان ادامه میدهد و هدف خود را مشارکت ۴۰ درصدی زنان در هیئتهای اعزامی به مذاکرات صلح در سودان و افزایش تعداد زنان در کمیته نظارت بر توافقنامه صلح در مالی ( ۲۰۱۵) از سه درصد به ۳۸ درصد قرار داده است.
او گفت: «ما باید بر این نمونهها تکیه کنیم. ما نیاز جدی به برابری جنسیتی، از جمله از طریق سهمیههای ویژه برای تسریع در حضور و شرکت زنان در نظارت بر انتخابات، حوزههای امنیتی، اصلاحات، خلع سلاح، برقراری عدالت و ثبات داریم.»
سیما باهوس، مدیر اجرایی زنان سازمان ملل، که کمپینی برای برابری جنسیتی را براه انداخته است درباره تهدیدهای فزاینده علیه برابری جنسیتی گفت که جنگ، مهاجرت، پیامدهای جهانی پاندمی کرونا و وضعیت اضطراری آب و هوایی در حال رشد، همگی به پایمال شدن هرچه بیشتر حقوق زنان و دختران منجر شدهاند.
سرکوب زنان در ایران و افغانستان
او به زنان مدافع حقوق بشر در سراسر جهان اشاره کرد. از جمله به سرکوب زنان در ایران، در افغانستان تحت حکومت طالبان، در اتیوپی، اوکراین و دیگر کشورهایی که در آنها زنان با وجود آزار و اذیت، بازداشت و شکنجه همه روزه جان خود را برای صلح و حقوق بشر به خطر میاندازند.
باهوس خواستار تامین بودجه کافی برای حمایت از حقوق زنان، صلح و امنیت شد. او گفت که تامین مالی برای سازمانهای زنان درگیر در این مبارزه در کشورهایی که بیشترین نیاز به آن وجود دارد، از ۱۸۱ میلیون دلار در سال ۲۰۱۹ به ۱۵۰ میلیون دلار در سال ۲۰۲۰ کاهش یافته است.
او افزود: «در سال جاری ۷۷ درصد سازمانهای جامعه مدنی زنان افغانستان هیچ بودجهای دریافت نکردهاند و دیگر قادر به ادامه فعالیت نیستند. پس از کودتای نظامی در میانمار در فوریه سال گذشته میلادی نیز فعالیت نیمی از گروههای زنان متوقف شده است. در مقابل بودجه نظامی بسیاری کشورها افزاش یافته و در حال حاضر به بالاترین حد خود رسیده است.»
source https://zanan.bashariyat.org/?p=52372
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر