ایران وایر
«ریحانه انصارینژاد»، کارگر بازنشسته و فعال کارگری، برای برگزاری دادگاه به شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب به ریاست «قاضی صلواتی»احضار شد. این احضار در تماس تلفنی با این فعال کارگری انجام و زمان برگزاری دادگاه روز ۲۶تیر۱۴۰۲ اعلام شده است.
بنا بر اطلاعات رسیده به «ایرانوایر»، اتهام ریحانه انصارینژاد، اجتماع و تبانی به قصد اقدام علیه امنیت کشور از طریق ارتباط با کارگران، معلمان و دانشجویان اعلام شده است.
سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه، با اعلام اینکه ریحانه انصارینژاد جرمی مرتکب نشده، برگزاری دادگاه علیه ریحانه انصارینژاد با اتهامات بیپایه واساس را، مصداق کامل کارگرستیزی و تداوم اعمال فشار بر او را نقض ابتداییترین حقوق انسانی این فعال کارگری دانسته است.
ریحانه انصارینژاد کیست؟
خانم انصارینژاد، فعال کارگری و عضو کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکلهای کارگری است. او پس از بازنشستگی از طریق عضویت در این کمیته، برای توانمندسازی کارگران و ایجاد تشکلهای خودساخته توسط آنها تلاش کرده است.
او از ۲۲اردیبهشت۱۴۰۱ و همزمان با بازداشت گروه دیگری از فعالان کارگری و معلمان در بند ۲۰۹ زندان اوین، تحت بازداشت و بازجویی در سلولهای انفرادی است. خانم انصارینژاد قرار بود روز ۳خرداد۱۴۰۱ با تودیع قرار وثیقه یک میلیارد تومانی آزاد شود. ۳تیر، روز پایان دور سوم قرار بازداشت این فعال کارگری بود، ولی حتی تماسهای او از زندان هم قطع شده و اطلاعی از وضعیت او در دست نیست.
قرار بازداشت قبلی او هم روز ۲۴خرداد، دو روز پس از اتمام یک ماه اول بازداشت این فعال کارگری به وی ابلاغ شده بود. خانواده و آشنایان ریحانه انصارینژاد که تمام مراحل قانونی تودیع وثیقهای را که خود دادسرا تعیین کرده است، انجام دادهاند، خواستار آزادی فوری وی هستند. تودیع وثیقه با وعده آزادی ریحانه انصارینژاد، باوجود تودیع وثیقه یک میلیارد تومانی تعیین شده از سوی شعبه دو دادسرای ناحیه ۳۳ تهران در روز ۳خرداد۱۴۰، کماکان ادامه دارد.
خانواده و آشنایان این فعال کارگری پس از تودیع وثیقه از ساعت چهار بعدازظهر تا ساعت ۱۱شب را در انتظار آزادی او، مقابل زندان اوین گذراندند، تا اینکه سرانجام یکی از نگهبانان زندان اوین از قول مسوولان بند ۲۰۹ این زندان، بهصورت غیررسمی و بدون ذکر هیچ دلیل قانعکننده، به آنها اعلام کرد: «او آزاد نخواهد شد. اینجا منتظر نمانید.»
گروگان گرفتن وثیقه و فشار بر خانواده این فعال کارگری و وعده آزادی با تودیع وثیقه، یکی از ابزارهای امنیتی برای شکنجه روحی خانواده و اطرافیان فرد بازداشت شده است: «وقتی که خانوادهها، برای تامین پراسترس وثیقه اقدام میکنند، بازجویان فرصت بیشتری پیدا میکنند تا زندانی را به اعتراف علیه خود وادار کنند. اما وقتی هم وثیقه تامین میشود هم، دروغ بودن وعده آزادی بر خانواده آشکار میشود، اطرافیان فرد بازداشت شده واقعا تحت تاثیر قررمیگیرند.
خانواده خانم انصارینژاد، روز ۳خرداد تودیع وثیقه کردهاند. اینکه او همچنان در بازداشت قرار دارد، یعنی گروگان گرفتن هم وثیقه و هم خود ریحانه برای تحمیل فشار بیشتر. یک فعال کارگری چه جرمی مرتکب شده که مستحق چنین رفتارهای زننده و ناعادلانهای علیه خودش و خانوادهاش باشد؟
شعبه دو بازپرسی دادسرای مقدس زندان اوین در تاریخ ۳خرداد۱۴۰۲، با قبول و ثبت سند یک باب منزل مسکونی برابر با ارزش وثیقه تعیینشده، به خانواده اعلام کرده بود: «این فعال کارگری در کوتاهترین زمان ممکن آزاد خواهد شد.» فرد نزدیک به خانواده ریحانه انصارینژاد، با ابراز نگرانی از تداوم بازداشت این فعال کارگری و تاثیر آن بر سلامت او به ایرانوایر میگوید: «ریحانه بهدلیل عوارض بیماری آرتریت روماتوئید، از درد شدید در ناحیه کمر و پا رنج میبرد.»
نگهداری او در سلول انفرادی هم که مصداق شکنجه است، وقتی امکان ملاقات و تماس او را هم از روز چهل و هفتم بازداشت ممنوع کردهاند، وضعیت سلامتی او در هالهای از ابهام رفته و ما هیچ خبری از او نداریم.» او در ادامه افزود: «خانم انصارینژاد در یکی از تماسهایش گفته بود، از بازجویان خواسته تا در اسرعوقت پزشک معالج خود را ملاقات کند. ریحانه بهخاطر سالها کار طاقتفرسا در محیط نامناسب کارخانهها، دچار درد مفاصل و بیماری آرتریت روماتوئید و تحت درمان است. او نیاز به نظارت مستمر پزشک معالج خود دارد.
بهدلیل بازداشت و عدم دسترسی به امکانات درمانی، خانواده ریحانه نگران سلامت او هستند.»
عدم پذیرش وکالتنامه رسمی وکیل توسط دادسراروز ۲۱خرداد دختر ریحانه انصارینژاد همراه با وکیل او به دادسرا مراجعه کردند تا علاوهبر پیگیری آزادی مادرش، وکالتنامه رسمی وکیل را در شعبه دو دادسرا ثبت کنند. اما به آنها اجازه مراجعه به دفتر شعبه داده نشد.
هنوز مشخص نیست، بازداشت این فعال کارگری براساس چه اتهاماتی انجام شده است. خانواده این فعال کارگری خواهان «آزادی فوری و بدون قید و شرط» ریحانه انصارینژاد بوده و اعلام کردهاند: «او جرمی مرتکب نشده است.»
به گفته فرد نزدیک به خانواده، «ریحانه انصارینژاد که تنها سرپرست دختر جوانش است، در تماسهای اولیه پس از بازداشت، بهشدت نگران وضعیت روانی و معیشتی فرزندش بوده و بهنظر میرسد ماموران با قطع کامل ارتباط او، تلاش میکنند تا او را برای اعترافات خلاف واقع علیه خودش تحت فشار بگذارند.»
source https://zanan.bashariyat.org/?p=56930
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر