ایران وایر
چندهفته بعد از آنکه برخی از فعالان سیاسی و مدنی محبوس در زندانهای ایران با صدور بخشنامه موسوم به «عفو» آزاد شدند، گزارشهایی از احضار مجدد آنها به نهادهای مدنی منتشر شده است.
شامگاه یکشنبه ۱۴اسفند۱۴۰۱، «لیلا حسینزاده» فعال دانشجویی، از احضار تلفنی تهدیدآمیز توسط اداره اطلاعات تهران خبر داد. او با تاکید بر اینکه «احضار بهصورت تلفنی غیرقانونی است»، گفته است که بر اساس گواهی کمیسیون پزشکی قانونی برای پیگیری درمان خود دستکم باید سه ماه بیرون از زندان باشد.
پیش از آن «عالیه مطلبزاده»، فعال حقوق زنان و عکاس، در حساب کاربری خود در توییتر نوشت که ۲۵ روز پس از آزادی، دو ابلاغیه بدون ذکر اتهام از دادسرای اوین برای او ارسال شده است.
«حسین رونقی»، فعال مدنی ساکن ایران که بهدلیل انتقاد از اقدامات حکومت در زندان بود و در پی اعتصاب غذایی بلندمدت از زندان آزاد شد، در حساب کاربری توییتر خود نوشته که در ساعاتی که خانه نبوده است، «عدهای ناشناس و لباس شخصی» به منزل خانوادگیاش یورش برده و در ورودی آپارتمان را شکستهاند.
او در توییت خود اضافه کرد که از طریق تماس تلفنی همسایهها از موضوع آگاه شده و نوشت: «مسوولیت هر اتفاقی برای من، خانواده و اطرافیانم، برعهده جمهوری اسلامی است.»
چندی قبل تصویری از حسین رونقی در کنار پدر، مادر و عمو «کیان پیرفلک» کودک ده ساله کشته شده با شلیک مستقیم نیروهای امنیتی منتشر شد.
کیان پیرفلک آبان۱۴۰۱، در اوج اعتراضات سراسری مردم در شهر ایذه، به دست ماموران امنیتی کشته و پدرش با جراحتهای بسیار مواجه شد.
بسیاری از سازمانهای حقوقبشری بر این باورند که آزادی زندانیان سیاسی و مدنی با بخشنامه «عفو» در آستانه سالگرد پیروزی انقلاب ۱۳۵۷ ایران، اقدامی «تبلیغاتی و ریاکارانه» بود.
تشدید فشار بر فعالان مدنی آزاد شده با بخشنامه عفو، در حالی صورت میگیرد که شماری از زندانیان سیاسی و مدنی زندانی ازجمله «اسماعیل عبدی»، دبیر کل پیشین کانون صنفی معلمان، با وجود صدور حکم آزادی، همچنان در زندان بهسر میبرند.
source https://zanan.bashariyat.org/?p=55134
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر