۱. پرواز شبانه
آنتوان دو سنت اگزوپری ترجمه-پرویز داریوش در کتاب پرواز شبانه، مجددا با اثر شگفتانگیز دیگری ظاهر شده است. او اینبار قصد دارد با لحنی حماسی، تصویرگر حادثه غمبار پیش آمده برای یکی از پیشتازان هوایی شجاع باشد که خطر را به جان خریده و به دلِ آسمان سفر میکند.
۲. آرزوهای بزرگ
نویسنده: چارلز_دیکنز مترجم ابراهیم یونسی، به عقیدهی منتقدان، خوشساختترین رمان چارلز دیکنز است. چارلز دیکنز نویسنده نامدار انگلیسی به سال۱۸۱۲ متولد شد و در ۱۸۷۰ درگذشت او در خانواده ای فقیر متولد شد و از ۱۲ سالگی شروع به کار کرد دو سال در مدرسه تحصیل کرد و آنگاه با همون آموخته های کم با جدیت در اوقات فراغت از کار به تکمیل درس پرداخت او در ۲۴ سالگی شروع به نویسندگی کرد. این داستان در مورد زندگی پسر یتیمی به نام پیپ می باشد که این عنوان از اسم کوچک او به نام فیلیپ و نام خانوادگی او یعنی پیریپ گرفته شده است.
۳. گزارش یک آدمربایی
نویسنده: گابریل گارسیا مارکز مترجم کیومرث پارسای، نام یک کتاب غیرداستانی از این نویسنده سر شناس است. این کتاب، ماجرای ربودن، زندانیکردن و در نهایت رها کردن تعدادی از چهرههای سرشناس کلمبیا در اوایل دههی ۱۹۹۰ توسط کارتل مدلین را روایت میکند. کارتل مدلین، یکی از کارتلهای مواد مخدر بود که بهوسیلهی پابلو اسکوبار ایجاد شده و مدیریت میشد.
۴. برای یک روز بیشتر
اثر میچ آلبوم ترجمه منیژه جلالی، نویسنده در داستان زیبا و اثرگذار درونمایهای فلسفی، معنوی و انسانی می پردازد و می خواهد به ما گوشزد کند هر خانوادهای، خود، داستان ارواح است. مردگان مدتها پس از مرگشان، پشت میزهایمان مینشینند. او ما را وارد ماجرای عجیب زندگی چارلز بنتو میکند تا حقایق ناگفتنی دیگری از زندگی را پیش چشمانمان برملا سازد. کتاب حاضر اثری از میج آلبوم آمریکایی، نویسنده رمانهای «سه شنبهها با موری»، «پنج نفری که در بهشت ملاقات می کنید» و «نفر بعدی که در بهشت ملاقات میکنید» است. در کتاب پیش رو هم آلبوم به سراغ بعد تازهای از زندگی فانی دنیوی و زندگی باقی اخروی رفته است. زندگی خانوادهای که در آن، یک روح حضور دارد. این داستان خاص مربوط به زندگی چارلز «چیک» بنتو است. مردی که یک نفر پیشنهاد نوشتن داستانش را به میج آلبوم میدهد. آیا هرگز به خودتان گفته اید، ای کاش یک بار دیگر میتوانستید با کسی که خیلی دوستش داشتید و او را از دست دادید گفتگو کنید؟ یا فرصت دیگر بدست می آوردید تا آن زمان از دست رفته را، زمانی که تصور میکردید او تا ابد زنده و با شما خواهد بود جبران کنید؟ اگر چنین است، بدانید چنانچه سالها زندگی کنید، روزها بگذرانید، هیچ یک از آنها جای آن روزی را که در آرزویش هستید نمیگیرد.
۵. کهن دیارا
«خاطرات فرح پهلوی» است كه برگرفته از ترانه جاودانه نادر نادرپور است. انتخاب اين عنوان براى كتاب از سوى فرح پهلوی، عشق و علاقه و نوستالژى ايشان را به ايران، اين سرزمين پر مهر و كهن میرساند. كهن ديارا، ديار يارا، دل از تو كندم ولى ندانم/ كه گر گريزم كجا گريزم؟و گر بمانم كجا بمانم. و اين سرگذشت فرح دیبا است از روزى كه از ايران به همراه محمدرضاپهلوی خارج شد، قرارى ندارد، روزى در فرانسه است و چند روزى در آمريكا، چند صباحى از سال را در قاهره است و روزهاى ديگر در سفرهاى اروپا. كهن ديارا از پنج بخش تشكيل شده كه هر قسمت به دوره ای از زندگی آخرين ملكه دربار پهلوی اختصاص يافته است: ۱). دوران كودكی تا ازدواج ۲). دوران آغاز فعاليتهایی كه پس از ورود به دربار به وی واگذار میشود ۳). دوران بيماری محمدرضا تا خروج از كشور ۴). دوران بعد از رفتن از ایران تا مرگ شاه ۵). در نهايت دوران پس از شاه.
۶. دستهایآلوده
نویسنده: ژان پل سارتر ترجمه: جلال آل احمد، دروغ را من اختراع نکرده ام. دروغ در یک جامعه طبقاتی متولد شده و هرکدام از ما از وقتی به دنیا آمده ایم، آن را به ارث برده ایم… دستهای آلوده نمایشنامه ای از ژان پل سارتر است که جلال آل احمد آن به فارسی ترجمه کرده است. جلال آل احمد به برخی از نویسندگان خارجی که آنها را تاحدی در زمینه فکری با خود نزدیک می بیند، علاقه دارد و این علاقه فکری اش را با ترجمه برخی آثار آنها نشان می دهد که از جمله آنها فیلسوف بزرگ فرانسه، ژان پل سارتر است.
سارتر در سال ۱۹۰۵ میلادی در پاریس و در یک خانواده بورژوا به دنیا آمد. پدرش افسر نیروی دریایی بود که یک سال پس از به دنیا آمدن او، یعنی در سال ۱۹۰۶ به دنبال یک تب شدید درگذشت. ژان پل کوچک به همراه مادرش به خانه پدربزرگش رفته و آداب و رسوم زندگی اشرافی و پرتجمل آنجا را فرامی گیرد و پرورش می یابد. در همین زمان ژان پل به دنبال یک سرماخوردگی نیمی از بینایی اش را ازدست میدهد و قیافه ای زشت پیدا میکند و تا آخر عمر با یک اکه سفید در چشم و لوچی چشم زندگی میکند.
۷. شهری چون بهشت
نویسنده: سیمین دانشور مجموعه ای از داستانهای کوتاه نوشته ی سیمین دانشور است. این کتاب، دربردارنده ی ده داستان کوتاه است و از اولین آثار سیمین دانشور به شمار میآید. در داستانهای این کتاب، با شخصیتها و اتفاقات جذابی رو به رو میشویم. خانواده ای آمریکایی که در ایران سکونت دارند، علاقه ی خاصی به حاجی فیروز پیدا می کنند و تصمیم می گیرند هر طور شده برای او کاری انجام دهند؛ زنی بیسواد که در همه ی فراز و نشیب های زندگی در کنار شوهرش بوده، درمی یابد همسرش که اکنون به یک پزشک تبدیل شده، سودای زنی جوان را در سر دارد؛ دختری جوان که در مدرسه ی هنر تحصیل می کند، به خاطر علاقه ی یکی از همکلاسی هایش به خود، با مشکلاتی مواجه می شود.
۸. حاجی آقا
نویسنده: صادق هدایت، داستان این اثر از نظر زمانی به قبل از جنگ جهانی دوم بازگشته و تا بعد از این جنگ ادامه دارد. شخصیت اصلی داستان مردی به نام حاجی ابو تراب است که از افراد بازاری بوده و از نظر اخلاقی دارای برخی رذایل اخلاقی است.این اثر شامل چهار بخش است. ابتدا با گفتگوهای نمایشنامه وار حاجی ابوتراب با اطرافیانش همراه می شویم، سپس هدایت اندکی ما را با زندگی شخصی حاجی ابو تراب آشنا می سازد و در نهایت وی بیهوش گردیده و در عالم رویا با وی همراه می شویم.
۹. حالا دراز می کشم
اثر ارنست همینگوی، راوی بهروز رضوی، آن شب کف اتاق دراز کشده بودیم و من به صدای غذا خوردن کرمهای ابریشم گوش میدادم، تمام شب صدای جویدن برگهای توت به گوش میرسید. خوابم نمیبرد. چون از مدتها قبل این فکر توی کلم افتاده بود که اگر در تاریکی چشم روی هم بگذارم جانم درمیآید، سعی میکردم اصلا فکر نکنم اما شبها تا میآمدم چشک روی هم بگذارم جانم شروع میکرد به در رفتن… نویسنده کتاب از نویسندگان برجستۀ معاصر ایالات متحده آمریکا و برندۀ جایزه نوبل ادبیات است. وی از پایهگذاران یکی از تأثیرگذارترین انواع ادبی، موسوم به «وقایعنگاری ادبی» شناخته میشود.
۱۰. روز و شب یوسف
نویسنده: محمود دولت آبادی، یک رمان کوتاه ۸۰ صفحهای است. دولتآبادی میگوید زمانی که مشغول نوشتن رمان بلند و معروف خود که همان کلیدر است بوده، داستانهایی در ذهنش رژه میرفتهاند و آزارش میدادند که دلش میخواسته آنها را هم روی کاغذ بیاورد تا بلکه از آنها رهایی یابد.گفتنی است که رمان روز و شب یوسف بعد از سی سال، از میان دست نوشتههای دولتآبادی پیدا شد و به چاپ رسید.
۱۱. فیزیولوژی ایمان
نویسنده: ن. فخر. به تازگی کتاب جدید و بی نظیری با نام فیزیولوژی ایمان منتشرشده و در اون مکانیسمهای فیزیولوژیک ایجاد ایمان و همینطور مکانیسمهای فیزیولوژیک ماندگاری ایمان و نحوۀ تاثیر گذاری حرفهای روحانیون ادیان رو بر مغز گونه هوموساپینس، یعنی ما انسانها، به شکلی ساده و جذاب و متکی بر تحقیقات علمی شرح داده. بعید میدونم هیچ نمونه ای شبیه این کتاب نوشته شده باشه. یکی از نقاط تمایز بین گونۀ هوموساپینس، یعنی ما انسانها، و دیگر حیوانات اینست که ما میتوانیم ایمان دینی داشته باشیم. منظورم از ایمان دینی اعتقاد به وجودِ موجود یا موجوداتی ماورایِ جهانِ محسوس است که بر زندگیِ ما نظارت و قدرتِ دخل و تصرف دارند. ما شواهدی از وجود ایمان دینی در حیوانات نمیبینیم. اثرات و نتایج پدیدۀ ظاهراً سادۀ ایمان دینی آنچنان متعدد و مهم است که میتواند ما را وادار کند به تحقیق در خصوصیات مغزِ گونۀ خود بپردازیم تا بفهمیم چه ویژگیهایی در مغزِ ما منجر به امکان بروز این خصلت متمایز میشوند و چرا این ویژگیها در طول تکامل در مغز ما بهوجود آمدهاند و ماندهاند. آیا فقط یک خصوصیتِ منحصربهفرد در مغز ما موجب تحقق ایمان میشود یا ایمان دینی محصولِ چند خصوصیتِ مختلف در مغز است؟ آیا استعدادِ داشتنِ ایمانْ یک ویژگیِ حیاتیِ اصلی است که بدون آن زندگیِ فردی یا گروهیِ انسانها مختل میشده؟ یا اینکه این استعدادْ صرفا عارضۀ جانبیِ خصوصیاتِ متعددِ دیگریست که البته آن خصوصیات برای ادامۀ حیاتِ فردی یا برتریِ گروهیِ هوموساپینس بر حیوانات و گروههای انسانیِ دیگر لازم بودهاند، اما در عین حال محملی شدهاند برای شکلگیریِ ایمان دینی؟
۱۲. جهانی که من میشناسم
اثر برتراند راسل، در سال ۱۹۱۰ به فکر افتاد نماینده پارلمان شود ولی، حزب لیبرال او را به اتهام خدانشناسی مطرود ساخت. راسل در هنگام بروز جنگ اول جهانی (۱۹۱۸-۱۹۱۴) مصرا علیه جنگ فعالیت می کرد و کار سماجت را به جایی کشاند که وی را به جرم نوشتن مقاله ای علیه ادامه جنگ به شش ماه زندان محکوم کردند. موسوم به مقدمه ای بر فلسفه ریاضی (Introduction to Mathematical Philosophy)، در سال ۱۹۲۰ برای مدت کوتاهی عازم روسیه شد و در آنجا با لنین ملاقات کرد، پس مراجعت از روسیه کتابی منتشر کردابه نام، بلشویسم در تئوری و عمل، راسل در سال ۱۹۲۰ مسافرتی هم به چین کرد. در سال ۱۹۲۱ زن آمریکایی اش را طلاق داد و با دو را بلاک(Miss Dora Winifred Block) ازدواج کرد. این زن در تالیف کتاب دورنمای تمدن صنعتی (The Prospects of Industrial Civilization) با راسل همکاری داشت. در این موقع بود که راسل دچار بحران مالی شد و در تامین معاش خود با مشکلات زیادی روبرو گردید. مدتی از طریق روزنامه نگاری و تدریس و تالیف کتب عوام فهم از قبیل : الفای «اتم»، الفبای «نسبیت» و «درباء تعلیم و تربیت» و … پرداخت. در سال ۱۹۲۷ به کمک همسرش مدرسه ای مبتنی بر اصول تعلیم و تربیت جدید تاسیس کرد، ولی در اثر اوضاع بد مالی موجب شد بعد از ۳ سال در آن را ببندد. راسل در سال ۱۹۲۸ کتاب خطوط اصلی فلسفه (The Outline Of Philosophy) و در سال ۱۹۲۹ کتاب تصوف ومنطق (Mysticism and Logic) و کتاب ازدواج و اخلاقیات( Marriage and Morals) را به چاپ رساند، کتاب اخیر پس از انتشار سرو صدایی در انگلستان بر پا کرد. راسل دومین زن خود را نیز مطلقه ساخت و در سال ۱۹۳۶ با پاتریسیا هلن پنس (Patricia Helen Spence ) ازدواج کرد.
جهت مشاهده و مطالعۀ کتب موجود، می توانید از سایت کتابخانه کانون دفاع از حقوق بشر در ایران بازدید فرمائید:
https://ift.tt/haAtg4p
source https://zanan.bashariyat.org/?p=50976
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر