VOA PNN
یک فعال حقوق کودک بر این باور است که نظام مردسالار حاکم در ایران یکی از دلایل مخالفت جمهوری اسلامی با لغو کودک همسری است و اختلاف آمار میان ازدواج پسران و دختران زیرسن قانونی را باید در همین نکته جست.
حامد فرمند، فعال حقوق کودکان از ویرجینیای آمریکا در گفتوگو با صدای آمریکا میگوید که دلیل مخالفت مقامات جمهوری اسلامی با ممنوعیت کودک همسری «نظام مردسالار» حاکم بر ایران است. فرمند میگوید که نگاه مردانه به این قوانین تسلط دارد و این نظام مردسالار است که تلاش میکند با مخالفت، جلوی از دست دادن قدرتش را بگیرد.
دادههای مرکز آمار ایران نشان میدهد که در پنج سال گذشته بیش از ۱۳۱ هزار دختر زیر ۱۵ سال در ایران ازدواج کردهاند، که از این تعداد فقط بیش از هفت هزار و پانصد مورد مربوط به تابستان سال گذشته بوده است.
حامد فرمند با اشاره به دادههای مرکز آمار ایران درباره افزایش تعداد ازدواجهای زیرسن قانونی در سالهای اخیر، مسایل فرهنگی و اقتصادی را از عوامل موثر بر این پدیده عنوان کرد.
این فعال حقوق کودک میگوید که روند کودک همسری در ایران از سال ۱۳۹۲ تا سال ۱۳۹۸ روندی کاهشی داشت که نشان از کارگربودن تلاشها در جهت جلوگیری از ازدواج کودکان داشت اما او معتقد است که این مهم به معنای واقعی نتیجه بخش نبود و روند کودک همسری در سال ۱۳۹۹ دوباره افزایش پیدا کرد.
با وجود تلاشهای شماری از فعالان مدنی در سالهای گذشته برای ممنوعیت کودکهمسری در ایران، تا به امروز قانونی در تایید این ممنوعیت در ایران وضع نشده است و در سال ۱۳۹۷ نیز طرح مربوط به ممنوعیت کودک همسری مورد مخالفت کمیسیون قضایی مجلس قرار گرفت.
حسن نوروزی، نایب رئیس کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس شورای اسلامی ایران آذر ماه سال گذشته گفته بود، کودک همسری به موارد ازدواج بچه های ۹ یا ۱۰ ساله اطلاق شود و دختر ۱۳ ساله دیگر کودک همسر نیست.
آقای فرمند مسائل فرهنگی و اقتصادی را از عوامل اصلی کودک همسری در ایران عنوان کرد و در ادامه با اشاره به آموزشهایی حکومتی و آموزشهای غیرمستقیم که توسط نمایشهای خانگی، در شبکههای غیررسمی ایران پخش میشود افزود که آنچه که به صورت حکومتی و ساختارمند برای ترویج ازدواج با تاکید بر ازدواج کودکان در ایران آموزش داده میشود، باعث شده تلاشها و هشدارهایی که برای کودک همسری داده میشود، کاملا موثر نباشد.
به گفته این فعال حقوق کودکان، مخالفت جمهوری اسلامی ایران با ممنوعیت ازدواج کودکان یکی از ابزارهای این نظام مردسالار است که به گفته او با افزایش سطح آگاهی زنان و ورود زنان به عرصههای اجتماعی این قدرت به مخاطره افتاده است.
بر اساس گزارشی که وبسایت تجارتنیوز روز سهشنبه ۹ فروردین ماه، از اطلاعات مرکز آمار ایران منتشر کرد، از سال ۱۳۹۶ به بعد متوسط ازدواج دختران زیر ۱۵ سال سالانه حدود ۳۰ هزار مورد بوده ،در حالی که از این میان فقط ۱۲۳ پسر زیر ۱۵ سال در پنج سال گذشته در شمار این آمار قرار گرفتهاند.
source https://zanan.bashariyat.org/?p=49303
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر