رادیو فردا
یک عضو کمیسیون بهداشت مجلس شورای اسلامی همزمان با «روز جهانی ایدز» (اول دسامبر) از افزایش «نگرانکننده» تعداد زنان مبتلا به این بیماری در ایران خبر داد.
محمدعلی محسنی بندپی در مصاحبه با سایت «عصر ایران» با اشاره به آمار اخیر وزارت بهداشت مبنیبر شناسایی نزدیکبه ۴۳ هزار مورد ابتلا به ویروس اچآیوی از آغاز شیوع این بیماری گفت که «افزایش معنادار» درصد ابتلای زنان را باید جدی گرفت.
بسیاری از کارشناسان در چند هفته اخیر، با تصویب قانون بحثبرانگیز «جوانی جمعیت» توسط مجلس شورای اسلامی و ابلاغ آن به وزارت بهداشت از سوی ابراهیم رئیسی، درباره احتمال افزایش بیماریهای آمیزشی از جمله به راه افتادن موج جدید ایدز در کشور هشدار دادهاند.
بر اساس این قانون، دولت برخی امتیازات مالی و شغلی به افراد صاحب فرزند اعطا میکند و در کنار این مشوقهای مالی برای فرزندآوری، وسایل و روشهای پیشگیری از بارداری و سقط جنین را محدود و ممنوع میکند.
بیشتر در این باره:
هشدار در مورد احتمال وقوع «موج» ایدز در ایران در پی محدودیت روشهای پیشگیری
این در حالی است که گزارشهای منتشر شده نشان میدهد «در چند سال اخیر، تماس جنسی به عنوان اصلیترین راه انتقال ایدز در کشور شناسایی شده و تعداد زنانی که از این طریق به ویروس اچآیوی مبتلا شدهاند، تا ده برابر افزایش یافته است».
پیش از این، رئیس مرکز مراقبت از بیماریهای واگیر وزارت بهداشت، روز هشتم آذر، در نشستی خبری اعلام کرد «۳۲ درصد موارد ابتلا در سالهای اخیر مربوط به زنان بوده است».
بر این اساس، تاکنون ۴۲ هزار و۹۳۳ مورد مبتلا به عفونت اچآیوی در کشور شناسایی شده است که از این تعداد ۲۰ هزار و ۲۸۴ مورد جان باختهاند. همچنین از آغاز شیوع این بیماری تا کنون، میزان ابتلای مردان ۸۱ درصد و زنان ۱۹ درصد برآورد شده است.
در ایران، آمار دقیقی از شمار مبتلایان به ایدز در دست نیست، چنانکه بر اساس برآوردهای مرکز مراقبت از بیماریهای واگیر وزارت بهداشت، شمار مبتلایان احتمالا به بیش از ۵۴ هزار نفر میرسد. این در حالی است که به گفته مقامهای بهداشتی ایران، دستکم شش هزار بیمار مبتلا به اچآیوی تاکنون به دلایل مختلف از جمله پنهانکاری از مراجعه به مراکز درمانی خودداری کردهاند.
آمارها در سال ۲۰۲۰ نشان میدهد حدود ۳۸ میلیون نفر در جهان با ویروس اچآیوی زندگی میکنند. در همین سال، یک و نیم میلیون مبتلای جدید به آمار قبلی افزوده شد و این در حالی است که مدیریت این بیماری نیز مانند دیگر بیماریها، تحت تاثیر همهگیری کرونا قرار گرفته است.
در ایران هم به گفته محمدمهدی گویا، با شروع همهگیری کرونا شناسایی مبتلایان به اچآیوی کاهش یافته و سیاستهای مقابله با کرونا مانع مراجعه افراد مبتلا به مراکز بهداشتی و درمانی شده است.
از آغاز شیوع ایدز در دنیا، ۳۶.۳ میلیون نفر در پی ابتلا به ویروس اچآیوی و بیماریهای مربوط به آن جان باختهاند.
source https://zanan.bashariyat.org/?p=47536
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر