تهیه کنندگان: لیدااسدی فر، ،نرگس محمدی ،سپیده عشقی
برای آگاهی بیشتر:
این گزارش آماری از میان اخبار منتشر شده از سایت کمیته دفاع از حقوق زنان در ماه مهر تهیه شده است. این اخبار از رسانه های داخلی و خارجی مانند ایسنا، هرانا، ایرنا، ایلنا، باشگاه خبرنگاران جوان، خبرگزاری فارس، کیهان، همشهری و مهرنیوز جمع آوری گردیده است.
آمار فوق عمدتا از گزارشات رسانه های داخلی و خارجی مورد تائید دولت جمهوری اسلامی ایران جمع آوری شده و عملا سهم بسیار کوچکی از واقعیت های جامعه است.
برای اطلاعات بیشتر می توانید از سایت کمیته از طریق لینک زیر بازدید فرمایید:
بهداشت
یک عضو کمیسیون بهداشت مجلس شورای اسلامی همزمان با «روز جهانی ایدز» (اول دسامبر) از افزایش «نگرانکننده» تعداد زنان مبتلا به این بیماری در ایران خبر داد. محمدعلی محسنی بندپی در مصاحبه با سایت «عصر ایران» با اشاره به آمار اخیر وزارت بهداشت مبنیبر شناسایی نزدیکبه ۴۳ هزار مورد ابتلا به ویروس اچآیوی از آغاز شیوع این بیماری گفت که «افزایش معنادار» درصد ابتلای زنان را باید جدی گرفت. (هرانا، ۱۲ آذر ۱۴۰۰)
در واکنش به تصویب و ابلاغ قانون فرزندآوری، کارشناسان حقوق بشر سازمان ملل در بیانیهای اعلام کردند که حکومت جمهوری اسلامی ایران با هدف افزایش زاد و ولد و با استفاده از قوانین کیفری در حال محدود کردن حقوق زنان است و بهاین ترتیب آنها را مجبور به ادامه بارداری ناخواسته میکند که تبعیضآمیزو همچنین موجب افزایش ۹۶ درصدی بدون مجوزسقط جنین شده است. (ایسنا، ۱۵ آذر ۱۴۰۰)
محمدبیگی روز چهارشنبه ۲۴ آذر گفت امروز ایران وارد «جنگ نرم» شده که «جنگ جمعیتی» یکی از سه جنبه آن است. فاطمه محمدبیگی، عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، با دفاع از اجرای قانون «حمایت از خانواده و جوانی جمعیت» گفت: «در شرایطی قرار گرفتیم که جمعیت کشور کم است چرا باید وسایل پیشگیری را با یارانه به مردم بدهیم؟» (ایران اینترنشنال، ۲۵ آذر ۱۴۰۰)
خشونت خانوادگی
رسیدگی به قتل دختر ۱۶ ساله به نام سودابه که به دلیل اختلافات خانوادگی توسط برادرش با روسری خفه شده و در بیابان رها شده بود از ۲۷ اردیبهشت امسال با تماس برادر مقتول در دستور کار پلیس کهریزک قرار گرفت. (رکنا، ۱ آذر ۱۴۰۰)
مردی در در منطقه مسعودیه تهران، همسر و فرزند ۱۲ ساله خود را مورد اسیدپاشی قرار داد. زن جوان در تحقیقات گفت: به دلیل اختلافات خانوادگی من و همسرم دعوایمان شد من هم صبح روز بعد وقتی شوهرم به محل کارش رفت با پسرم از خانه قهر کرده و از ورامین به خانه برادرم در تهران رفتم. شوهرم وقتی متوجه این موضوع شد با یک ظرف اسید به آنجا آمد و روی من و پسرم اسید پاشید . (هرانا، ۱ آذر ۱۴۰۰)
یک دختر نوجوان ۱۴ ساله در تهران با پرتاب کردن خود از روی پشت بام منزل محل سکونت خود دست به خودکشی زد و جان خود را از دست داد. در این گزارش به هویت، دلایل و انگیزه خودکشی این نوجوان اشاره ای نشده است. (هرانا، ۲ آذر ۱۴۰۰)
یک دختر ۱۷ ساله در آبادان با پریدن از روی طبقه ۴ پاساژ سیتی سنتر قصد خودکشی داشت، که مامورین کلانتری مانع اقدام وی شدند. در این گزارش به هویت این فرد و دلیل خودکشی اشاره نشده. (هرانا، ۲ آذر ۱۴۰۰)
زن جوان ۲۰ ساله با نام ژاله صحرا پیما فرزند سعدالله و اهل شهرک “زیوه” از توابع منطقه مرگور شهرستان ارومیه که به دلیل اختلافات خانوادگی دست به خودسوزی زده بود، براثر شدت جراحات وارده جان خود را از دست داد. (هرانا، ۴ آذر ۱۴۰۰)
یک زن جوان با هویت “ثریا یاری” ۴۴ ساله توسط همسرش به دلیل اختلافات خانوادگی با اسلحه به قتل رسید. همسر ثریا یاری با هویت “اسکندر مرادی” ۵۵ ساله به دلیل مشاجره و اختلافات خانوادگی در محله شهرک معلم کرمانشاه با تیراندزی به سر ثریا وی را به قتل رسانده است. (هه نگاو، ۵ آذر ۱۴۰۰)
یک شهروند زن به نام “لالە شهیدی” ٢٥ ساله فرزند محمد اهل شهرستان بانه با اقدام به خودکشی با اسلحه به زندگی خود پایان داد. این شهروند متأهل به دلیل “اختلافات خانوادگی” به خانه پدری بازگشته بود و با اقدام به خودکشی به زندگی خود پایان داده است. (کوردپا، ۷ آذر ۱۴۰۰)
یک زن ۳۴ ساله اهل یکی از روستاهای شهرستان تکاب توسط همسرش مورد ضرب و شتم قرار گرفته و براثر شدت جراحات وارده توسط قمه و کابل جان خود را از دست داد دادستان عمومی و انقلاب تکاب با بیان اینکه این فرد همچنین سه فرزند خود را نیز به شدت کتک زده است اضافه کرد، یکی از فرزندان وی اکنون در بیمارستان بستری شده است. از نام مقتول و انگیزه قاتل هنوز اطلاعاتی در دست نیست. (هرانا، ۸ آذر ۱۴۰۰)
یک زن جوان با هویت سحر مرادی ۳۳ ساله در روستای “باباریز” از توابع سنندج، با انگیزه ناموسی توسط برادرانش با ضربات چاقو به قتل رسید. “این شهروند به دلیل ارتباط با یک مرد از سوی برادرهایش به قتل رسیده است. خانم رضایی دارای دو فرزند بوده و دو سال پیش همسر وی فوت کرده است”. جسد این شهروند بدون برگزاری مراسم در زادگاهش به خاک سپرده شده و تاکنون هیچ یک از متهمان بازداشت نشده است”. (هرانا، ۱۴ آذر ۱۴۰۰)
حدود ساعت ۱۷ امروز۱۹ آذر در پی اعلام مرکز ۱۱۰ مبنی بر وقوع قتلی در بلوار شهید بهشتی ۸ بلافاصله ماموران کلانتری ۱۱ طالقانی به همراه کارآگاهان دایره جنایی پلیس آگاهی و همچنین فرمانده انتظامی شهرستان نیشابور با هماهنگی و اعلام موضوع به مقام قضایی در محل حاضر که در تحقیقات اولیه مشخص شد مردی حدوداً ۴۰ ساله همسر ۳۵ ساله خود را با سلاح سرد به قتل رسانده و بلافاصله از محل متواری شده است. (رکنا، ۱۹ آذر ۱۴۰۰)
یک مرد در تهران که متهم به اسیدپاشی بر روی همسر سابقش است توسط پلیس بازداشت شد. اسید، یکی از معدود محصولاتی است که بازار خرید و فروش آن در کشور هرگز از رونق نیفتاده است. علاوه بر سهولت دسترسی و تهیه اسید در بازارهای ایران، نبود قوانین پیشگیرانه کافی نیز بر تداوم جرمی تحت عنوان “اسیدپاشی” موید شده است. (هرانا، ۲۱ آذر ۱۴۰۰)
یک زن در رشت، با انگیزه ناموسی توسط همسرش سهراب ۴۰ ساله با ضربات چاقو به قتل رسید. متهم به قتل دلیل این اقدام را ظن او نسبت به ارتباط همسرش با فرد دیگری عنوان کرده است. در قوانین ایران مواردی در نظر گرفته شده تا افرادی که مرتکب “قتلهای ناموسی” میشوند را از مجازاتهای سنگین معاف کند. (هرانا، ۲۶ آذر ۱۴۰۰)
اخبارعمومی
محمدرضا سیفی مدیرکل دفتر توسعه عدالت آموزشی و آموزش در رابطه با این موضوع که ازدواج زود هنگام علت ترک تحصیل دختران بعد از مقطع ابتدایی است افزود، آموزش و پرورش به تنهایی نمیتواند در این زمینه کاری انجام دهد، حتما باید آمایش سرزمینی انجام و مشخص شود که معضل در کدام مناطق بیشتر است و سپس با کمک دیگر دستگاهها راه حلی را پیدا کند تا کمتر شاهد ازدواج دختران دانش آموز در سنین پایین باشیم. (ایسنا، ۱ آذر ۱۴۰۰)
رضوان آرام نیا فعال حوزه بانوان زنجان گفت: بیشترین آسیبها دامنگیر زنان و مادران میشود، آرام نیا با بیان اینکه زنان به ناچار در برخی واحدهای تولیدی به عنوان نیروی کار ارزان، مورد سوءاستفادههای اخلاقی قرار میگیرند، ابراز کرد: در شهرستانهای استان زنجان مانند ایجرود، ماهنشان و خدابنده علاوه بر مشکلات یاد شده کودک همسری و همسر آزاری در حال نهادینه شدن است. (مهر، ۲ آذر ۱۴۰۰)
اشرف امین اکبری، شهروند چند تابعیتی ایرانی – کانادایی – آمریکایی ساکن لاس وگاس، ایالت نوادای آمریکا، در تاریخ ۱۰ مردادماه ۹۷ در تهران از منزل خارج شده و از آن زمان تاکنون خبری از وضعیت او در دست نیست. علیرغم گذشت بیش از ۳ سال و پیگیریهای مکرر خانواده این شهروند، مقامات ایران کماکان از وضعیت و سرنوشت او اظهار بیاطلاعی میکنند. (هرانا، ۲ آذر ۱۴۰۰)
سازمان حقوق بشری ههنگاو به روال سالهای گذشته و بە مناسبت روز ٢٥ نوامبر، روز جهانی مبارزە با خشونت علیە زنان گزارشی آماری از نقض حقوق زنان را در کُردستان منتشر می کند. هویت کامل تمامی ۱۹۶ موردی که در گزارش به آنها اشاره شده است، در مرکز آمار و اسناد سازمان حقوق بشری ههنگاو ثبت شده است. (هه نگاو، ۴ آذر ۱۴۰۰)
پرونده فرزانه زیلابی، وکیل مدافع پرونده هفت تپه، به دادگاه تجدیدنظر استان خوزستان ارجاع داده شد. خانم زیلابی پیشتر بابت اتهام تبلیغ علیه نظام توسط دادگاه انقلاب اهواز به یک سال حبس تعزیری و دو سال، ممنوعیت خروج از کشور محکوم شده بود. (هرانا، ۴ آذر ۱۴۰۰)
دبیر کمیته زنان و صلح انجمن علمی مطالعات صلح ایران معتقد است که شعار امسال روز جهانی مبارزه با خشونت علیه زنان این پیام را به کشورها میدهد که با توجه به خشونتهایی اعم از خشونت خانگی، از دست دادن شغل، افزایش وظایف و مسئولیتها و… که در ایام پاندمی کووید ۱۹ علیه زنان اعمال شد باید هرچه سریعتر سیاست ها و راهکارهایی را برای محافظت از زنان اعمال کنند. (صدای مردم، ۵ آذر ۱۴۰۰)
همزمان با روز جهانی مبارزه با خشونت علیه زنان، ۲۵ نوامبر٬ گروهی از زنان و فعالان مدنی در کوه آبیدر سنندج تجمعی برگزار کردند. یکی از زنان حاضر در این تجمع گزارشی از قتل زنان از جملههای قتلهای ناموسی در کردستان و ایران ارائه کرد. (رادیو فردا، ۶ آذر ۱۴۰۰)
پنج مرد در تهران که متهم هستند یک زن را بیهوش کرده و او را مورد تجاوز قرار داده اند، بازداشت شدند. شاکی به دلیل نداشتن وضعیت جسمی مناسب به بیمارستان منتقل و همچنین پرونده و متهمان برای سیر مراحل قانونی به دادگاه معرفی شدند. (هرانا، ۷ آذر ۱۴۰۰)
بند زنان زندان ارومیه واقع در مجموعه این زندان در جاده کلانتری ارومیه و در ۱۵ کیلومتری مرکز این شهر است. نزدیک ۳۰۰ الی ۳۵۰ زندانی با جرائم گوناگون در این بند نگهداری میشوند. اقلام فروشگاه زندان حتی لوازم بهداشتی به صورت بسیار محدود و با چند برابر قیمت اصلی در فروشگاه زندان عرضه میشود. کیفیت و کمیت غذای زندان بسیار پایین است و بارها در غذای زندان توسط ساکنین این بند برخی موجودات دیده شده است. همچنین آب نامناسب زندان موجب بروز بیماریهای کلیوی در میان زندانیان میشود. (هرانا، ۸ آذر ۱۴۰۰)
با گذشت سه هفته از لیگ برتر فوتبال زنان هنوز زنان داور لباس جدید از جمله گرمکن دریافت نکردهاند. این موضوع در کنار ریخت و پاشهای فدراسیون در اعزام همراهان تیم ملی فوتبال و پرداخت پاداش به این افراد قابل تامل است. به گزارش سایت خبری ساعدنیوز به نقل از ایسنا، لیگ برتر فوتبال زنان از ۲۲ آبان ماه آغاز شده و تاکنون سه هفته از این رقابت ها برگزار شده است، اما زنان داور هنوز لباس قضاوت نگرفته اند و با لباس های فصل های گذشته خود داوری می کنند. (ساعد نیوز، ۱۱ آذر ۱۴۰۰)
حسن نوروزی نایب رییس کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس یازدهم با انتقاد از اطلاق عنوان کودک همسری به دختران ۱۳ یا ۱۴ ساله گفت: کودک همسری به موارد ازدواج بچه ۹ سال یا ۱۰ سال گفته میشود، اما دختر ۱۳ ساله که دیگر کودک همسر نیست. (فرارو، ۱۱ آذر ۱۴۰۰)
فرشته روحافزا، پژوهشگر حوزه زنان میگوید: اینکه زنان را در محیطی که حتی خودشان هم ورزش نمیکنند و محیطی کاملا تفریحی است وارد کنیم اصلا به صلاح نیست و سبک زندگی ایرانی اسلامی، حضور زنان در ورزشگاهها را نمیپذیرد. (ایران اینترنشنال، ۱۱ آذر ۱۴۰۰)
زنان محبوس در بند زنان زندان مرکزی ارومیه به نشان اعتراض به عدم پاسخگویی مسئولین زندان نسبت به درخواستهای خود، دست به اعتراض زده و شمار زیادی از پتوهای زندان را به آتش کشیدند که با مداخله نیروهای امنیتی به خشونت کشدیده شد. بند زنان زندان مرکزی ارومیه که به بند ۱۵ معروف است دارای ۴ اتاق مجزا است که هر اتاق ۳۶ تخت دارد و این اتاقها فاقد دستگاه تهویه هوا هستند. (هه نگاو، ۱۳ آذر ۱۴۰۰)
حسین احمدی نیاز وکیل اسابق کودکان قربانی و خانوادههای آن ها گفت:«همچنان ۱۲ دختر شینآبادی با سوختگیهای شدید و بالای ۷۰ درصد و همچنین قطع عضو مواجه هستند؛ مثلا در یک نمونه، وقتی به دنبال اعزام دختران به خارج از کشور برای عمل جراحی بودیم، مقامات امنیتی به سراغ من و خانوادهها آمدند و گفتند اعزام بچهها به خارج ایران به معنای قبول کردن ضعف ساختار پزشکی ایران و آبروریزی برای کشور است. (ایران وایر، ۱۵ آذر ۱۴۰۰)
رییس فدراسیون فوتبال ایران اخیرا به دعوت همتای قطری خود راهی این کشور شده بود. در حاشیه این سفر که منجر به عقد قرارداد همکاری مشترک دو فدراسیون شد عزیزی خادم دیداری هم با اینفانتینو رئیس فیفا داشت. در این دیدار خادم از اینفانتینو دعوت کرد تا در بازی ایران و عراق که بهمن ماه برگزار میشود سفری به تهران داشته باشد. دعوتی که با استقبال رییس فیفا مواجه شد تا او به زودی راهی تهران شود. (همشهری، ۱۶ آذر ۱۴۰۰)
عضو هیئتعلمی گروه اقتصاد دانشگاه محقق اردبیلی گفت: برای ورود زنان به بازار کار موانع متعددی وجود دارد اما عمده دلایل آن را میتوان به ۶ گروه تقسیم کرد. زهرا فتورهچی در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: یکی از این موانع، موانع شخصی است که فقدان اعتمادبهنفس، کمبود مهارتهای مناسب کاری علیرغم سطح تحصیلات بالا، تعهدات خانوادگی و عدم حمایت خانوادهها از اشتغال زنان منجر به کاهش سطح علاقه و مشارکت آنها در اقتصاد میگردد. (ایسنا، ۱۷آذر ۱۴۰۰)
درپی انتشار تصویری که نشان میداد تعدادی از دانشجویان دختر هنگام گرفتن عکس با لباس فارغالتحصیلی در مقابل سردر دانشگاه تهران روسریهای خود را از سر برداشته بودند، رئیس دانشگاه تهران به این موضوع واکنش نشان داد. این عکس آبانماه از سوی سایت خبری «انصاف نیوز» منتشر شد و این سایت با انتقاد از این دانشجویان از آن تحت عنوان «کشف حجاب» یاد کرد. سایت خبری جماران روز سهشنبه ۱۶ آذر خبر داد که محمد مقیمی، رئیس دانشگاه تهران، در مراسمی گفته است که «دادستان قصد بازداشت این دانشجویان را داشته است». (رادیو فردا، ۱۷ آذر ۱۴۰۰)
رئیس پلیس تهران از بازداشت خواهر و برادری خبر داد که در خانه خود سه دختر را حبس کرده و مورد سو استفاده جنسی قرار داده اند. یکی از این دختران با ضربات پیچ گوشتی به قتل رسیده است. در ویدیویی که از این واقعه منتشر شده آثار جراحت بر روی بدن دو دختر که یکی از آنها به مدت سه سال در آن خانه محبوس بوده، دیده می شود. (هر انا، ۱۸ آذر ۱۴۰۰)
دادستان شهرستان بشرویه از پلمب یک کمپ گردشگری به دلیل آنچه که وی “کشف حجاب و استفاده از آلات لهو و لعب در حال رقص مختلط” توسط یک تور گردشگری عنوان کرد، خبر داد. احسان خسروی دلایل پلمب این واحد گردشگری را “برگزاری مراسم مختلط و مسائل خلاف عفت و اخلاق عمومی” عنوان کرد. ( هرانا، ۱۸ آذر ۱۴۰۰)
وزیر کشور خطاب به مدیران کل امور زنان و خانواده استانداری های سراسر کشور بیان داشت: به جهت مسئولیتی که داریم و به دلیل اینکه در جایگاه حاکمیتی هستیم هیچ کاری مهمتر از پرداختن به موضوع زنان و خانواده در جامعه اسلامی نیست. در جایگاهی که هستید مجموعه استانداری باید در خدمت شما باشد و شما باید جهت کار را نشان دهید. دکتر وحیدی تاکید کرد: ما باید فرصت ها و تهدیدها را در حوزه زنان بشناسیم اعتقاد دارم اگر انقلاب بخواهد ضربه ببیند از ناحیه زنان است و اگر موفق هم بشود باز هم از ناحیه بانوان خواهد بود. (خبر آنلاین، ۱۸ آذر ۱۴۰۰)
یک تیم پنج نفره در کرج به صورت ترکیبی نوجوانان بین ۱۵ تا ۲۱ ساله را سوار ماشین کرده و آنها را به بیابانهای کرج برده و ضمن سرقت اموال طعمهها گاهی چند مورد تعرض و تجاوز نیز داشتند. کی از قربانیان، یک هفته پس از مورد آزار قرارگرفتن در پی شدت شدت جراحات وارده جان خود را از دست داده است. (هرانا، ۱۸ آذر ۱۴۰۰)
گوهر عشقی روز پنجشنبه ۱۸ آذر ماه ۱۴۰۰، ساعت ۱۱ صبح به وقت تهران توسط افراد ناشناس مورد سوء قصد قرار گرفت. بر اساس این گزارش، این حادثه در ساعت ۱۱ صبح به وقت تهران رخ داد که پس از پرت شدن گوهر عشقی بر زمین، و از ناحیه سر و صورت مجروح شد و توسط رهگذران به بیمارستان منتقل شد. (کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، ۱۹ آذر ۱۴۰۰)
آیتالله سید احمد علمالهدی ظهر امروز در خطبههای عبادی-سیاسی نماز جمعه مشهد در حرم مطهر رضوی(ع) ضمن تبریک میلاد حضرت زینب(س) اظهار کرد: زنان بدانند اگر حجاب داشته باشند، در متن تاریخ خواهند بود اما در غیر این صورت به حاشیه تاریخ رانده خواهند شد. حجاب و عفت باعث میشود زن در حاشیه تاریخ نباشد و در متن قرار گیرد. (ایسنا، ۱۹ آذر ۱۴۰۰)
عضو کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای شهر تهران توضیحاتی درباره بازنگری مصوبه توسعه مسیرهای دوچرخه، احتمال حذف دوچرخه از مدحمل و نقلی در پایتخت، مسیرهای دوچرخه، دوچرخهسورای بانوان، دوچرخههای اشتراکی و … ارائه داد. (فارس، ۱۹ آذر ۱۴۰۰)
انسیه خزعلی شامگاه جمعه در شورای اداری لرستان با اشاره به اینکه وظیفه ماست که بسیاری از چالشها را تبدیل به فرصت کنیم، چالشهایی مثل بیکاری که به شدت لرستان و شهرهایی مثل دلفان را تحت تأثیر قرار داده است، اظهار داشت: متأسفانه شاهد حضور زنان در میدان هستیم تا زمینه کار برای آنها فراهم شود. وی با بیان اینکه با این زنان صحبت کردم و کلیپ مربوط به کار در میدان آنها را دیدهام، تصریح کرد: بسیار رنج آور است که زنانی در سنین ۶۰ تا ۷۰ سالگی با این شکل و شمایل دنبال کار باشند. (مهر، ۲۲ آذر۱۴۰۰)
زمانی که یک بازنشسته مستمریبگیر تأمین اجتماعی فوت میکند، بعد از صدور گواهی انحصار وراثت، صندوق بازنشستگی تأمین اجتماعی، بر اساس سهم هر یک از بازماندههای مشمول اخذ مستمری بعد از فوت، سهم آنها از حقوق را معین میکند و این مبلغ به نسبت سهمالارث یا فرض هر یک از ورثه بین آنها تقسیم میشود، اما باوجوداین قانون سازمان تأمین اجتماعی نیروهای مسلح در هشت ماه گذشته اقدام به کاهش سهم دختران از حقوق بازنشستگی پدران متوفی کرده است. (صدای مردم، ۲۲ آذر ۱۴۰۰)
سرهنگ “مرتضی نثاری”، معاون جرایم جنایی پلیس آگاهی پایتخت، درخصوص علل و عوامل فرار دختران و زنان از خانه هایشان گفت: براساس تجزیه و تحلیل های بدست آمده روی پرونده هایی که کارآگاهان جرایم جنایی با آن مواجه هستند و همچنین تجربه هایی که در طی سالها خدمت از سوی کارآگاهان پلیس کسب شده، گفت موارد زیر علل برای فرار دختران و زنان از خانه است. (برنا، ۲۲ آذر ۱۴۰۰)
فعال حوزه زنان استان فارس سیده معصومه دستغیب که بواسطه حدود دو دهه مسئولیت اجرایی در حوزه بانوان در آموزش و پرورش و استانداری فارس مهمان اولین نشست ابریشمانه شده بود، گفت: در دوران مسئولیتم در تلاش بودم برای خودمان و نسل جوان یک معاصر سازی سیره حضرت زهرا (س) داشته باشیم . (مهر، ۲۲ آذر ۱۴۰۰)
هزاران شهروند ایرانی و فعال اجتماعی و مدنی با پیوستن به کارزاری با عنوان «درخواست ممنوعیت صدور گواهی بکارت و اصلاح قوانین مرتبط با آن»، خواستار ممنوعیت روند قانونی آزمایش باکرگی از سوی مراجع قانونگذار جمهوری اسلامی شدند. در بخشی از متن این کارزار خطاب به محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی، آمده است امضاکنندگان صرفا یک تقاضا دارند و آنهم «برچیده شدن مسیر آزمایش باکرگی» است. (رادیو فردا، ۲۳ آذر ۱۴۰۰)
شقایق باپیری که از سال ۲۰۱۵ عضو تیم ملی هندبال زنان ایران و باشگاه سپاهان بوده است و در رقابتهای قهرمانی جهان در اسپانیا یکی از بازیکنان باتجربه ایران به شمار میرفت، از روز سهشنبه ۲۳ آذر ماه هتل سورکوتل سورایا پلاس، محل اقامت کاروان تیم ملی هندبال دختران ایران در والنسیا، را ترک کرده است. مسئولان برگزاری مسابقات میگویند که او به دنبال کسب پناهندگی اسپانیا است. (صدای آمریکا، ۲۵ آذر ۱۴۰۰)
آیا همه امکانات ورزشی برای زنان مهیاست که به فکر حضور آنها به عنوان تماشاچی افتادهاند؟ اینکه زنان را در محیطی که حتی خودشان هم ورزش نمیکنند و محیطی کاملا تفریحی است وارد کنیم اصلا به صلاح نیست. فیفا در ابتدا گفت که زنان باید به ورزشگاهها بیایند، اما بعد از آنکه زنان را در دولت قبل به ورزشگاه بردیم مدعی شد که این حضور نباید گزینشی باشد. (کیهان، ۲۷ آذر ۱۴۰۰)
مریم کاظمی پور معاون توسعه ورزش بانوان وزارت ورزش و جوانان بر ضرورت افزایش توانمندیهای زنان کشور تاکید کرد و گفت: پیگیر حضور بانوان در ورزشگاهها هستیم. ودر جمع خبرنگاران در تبریز افزود: در دولت سیزدهم تمام دغدغه ما در بخش معاونت توسعه ورزش بانوان این است که برنامههایی را برای قشر بانوان تدارک ببینیم تا هم در بخش همگانی و هم بخش قهرمانی راه پیشرفت ورزشکاران را فراهم کنیم. (خبر ورزشی، ۲۸ آذر ۱۴۰۰)
انتقاد روزنامه شرق از نگاه اصولگرایان به موضوعات مربوط به زنان :هر زمان اصولگرایان بر سرکار آمدهاند، حجم اظهارنظرهای شان درباره زنان هم به شکلی معنادار بالاتر رفته است. گویا تصور میشود چون همه ابزارهای قدرت را در همه سطوح اجرائی و قانونگذاری در اختیار دارند، پس وقتش رسیده دغدغههای شخصی و فردی خود را درباره جنسیتی به نام زن، عملی کنند. (شرق، ۲۹ آذر ۱۴۰۰)
در نشست هم اندیشی زنان کارآفرین که توسط معاونت آموزش و کارآفرینی جهاد دانشگاهی برگزار شد، چگونگی رفع نیازها و چالش های اشتغال و کارآفرینی بانوان کارآفرین مورد بحث و بررسی قرار گرفت. به گزارش خبرنگار بازارکار، نشست هم اندیشی زنان کارآفرین با حضور دکتر محمد صادق بیجندی معاون آموزش و کارآفرینی جهاد دانشگاهی، مهندس فرشته دست پاک رئیس کانون زنان کارآفرین، مهندس سیروس دشتی مدیرکل کارآفرینی و اشتغال جهاد دانشگاهی و با حضور تعدادی از بانوان و زنان فعال در عرصه کارآفرینی دوشنبه ۲۲ آذرماه در دفتر مرکزی جهاددانشگاهی برگزار شد. (بازار کار، ۲۹ آذر ۱۴۰۰)
گروهی در داخل ایران کمپینی برای درخواست ممنوعیت تست بکارت تشکیل داده و با انتشار نامهای به محمدباقر قالیباف، رییس مجلس شورای اسلامی خواهان تصویب قانونی برای ممنوعیت انجام تست بکارت شدهاند. (دویچه وله فارسی، ۲۹ آذر ۱۴۰۰)
سایتهای خبری ایران روز یکشنبه، ۲۸ آذر ضمن انتشار عکس شکایتنامه این طلاب، تعداد بازیگرانی را که از آنها شکایت شده بدون ذکر نام، ۱۵ نفر اعلام کردهاند. در متن شکایت طلاب که تاریخ آن ۲۷ آذر ثبت شده، آمده است که این اقدام در پی « معلوم بودن مقداری از سینه، گردن و گوشها، استفاده از کلاه لبهدار و وسایل تزئینی مانند گل ِسر به جای روسری، پوشیدن لباسهای تنگ و چسبان و معلوم بودن برجستگیهای بدن، پوشیدن شلوارک و شلوارهای پاره و ساپورت رنگ بدن، پوشیدن لباسهای آستینکوتاه و مانتوهای شیشهای» صورت گرفته است. (رادیو فردا، ۲۹ آذر ۱۴۰۰)
احضار و بازجویی
فرزانه انصاری فر، شهروند ساکن بهبهان و خواهر فرزاد انصاری فر، یکی از جانباختگان اعتراضات آبان ۹۸، به دادگاه انقلاب بندر ماهشهر احضار شد. در این احضاریه از وی خواسته شده که صبح روز ۱۵ آذرماه برای رسیدگی به اتهام تبلیغ علیه نظام در این دادگاه حاضرشود. (هرانا، ۴آذر۱۴۰۰)
بازداشت
دخالت یک فرد تحت عنوان “امر به معروف” به نوع پوشش دو زن در یک خودرو در یکی از خیابان های مشهد، به بروز درگیری انجامید. به دنبال شکایت فردی که خود را “آمر به معروف” معرفی کرده و با دستور معاون دادستان ثامن، ۸ شهروند بازداشت و خودروی این شهروندان نیز توقیف و به مقر انتظامی منتقل شده است. . کارشناسان بسیاری همواره مسئله امر به معروف را دخالت در حوزه شخصی زندگی افراد و متضمن رواج بی قانونی و خشونت دانسته و نسبت به آن هشدار داده اند. (هرانا، ۲ آذر ۱۴۰۰)
یک شهروند زن به نام چینی شریفی بوکانی فرزند عمر، متاهل و داری یک فرزند در شهرستان بوکان، توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد. بنابر این گزارش، نیروهای امنیتی بدون ارائه حکم قضایی به منزل این شهروند مراجعه و اقدام به بازداشت وی کردهاند. تا لحظه تنظیم این گزارش، از محل نگهداری و اتهامات مطروحه علیه این شهروند اطلاعی در دست نیست. (هرانا، ۱۳ آذر ۱۴۰۰)
امداد امروز یکشنبه بیست و یکم آذرماه، کژال نصری، فعال مدنی اهل روستای “تنگیسر” از توابع سنندج توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد. (کوردبا، ۲۱ آذر ۱۴۰۰)
لیلا حسین زاده فعال صنفی دانشجوبی که به شیراز سفر کرده بود, روز سهشنبه ۱۶ آذر با هجوم پانزده مامور امنیتی بازداشت شد. با توجه به اینکه بلافاصله خبرگزاریهای فارس و تسنیم وابسته به نهادهای امنیتی، خبر بازداشت ایشان را با عنوان “بازداشت لیدر گروه خرابکاری” منتشر کردند، مشخص است که نهادهای امنیتی پرونده سازی خاصی را برای این فعال صنفی دانشجویی که از حامیان حقوق کارگر میباشد، تدارک دیدهاند. (اخبار روز، ۲۲ آذر ۱۴۰۰)
روز دوشنبه ۲۲ آذرماه ۱۴۰۰، میترا بندی امیرآبادی و هیوا یزدان مهدی آبادی، شهروندان بهائی ساکن یزد که قبلا توسط دادگاه انقلاب یزد به ریاست قاضی رضا جواد موسوی، به اتهام عضویت در گروههای مخالف نظام (بهائیت) و تبلیغ علیه نظام” تفهیم اتهام و محاکمه شده بودند در منزل شخصی خود بازداشت و جهت تحمل احکام محکوم شده خود روانه زندان این شهر شدند. (کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، ۲۴ آذر ۱۴۰۰)
مردی در شهر ری که سال ۹۸، مأموران پلیس تهران از قتل زن جوانی در یک منزل مسکونی در شهرری باخبر و راهی محل شدند. وقتی مأموران به محل حادثه رسیدند با جسد زنی جوان به نام راضیه ۳۰ ساله روبهرو شدند که گلوی او بریده شده بود. پیش با انگیزه ناموسی همسرش را به قتل رسانده بود، در شعبه دهم دادگاه کیفری یک استان تهران محاکمه شد. در قوانین ایران مواردی در نظر گرفته شده تا افرادی که مرتکب “قتلهای ناموسی” میشوند را از مجازاتهای سنگین معاف کند. (هرانا، ۲۴ آذر ۱۴۰۰)
ا مروز شنبه ۲۷ آذرماه ۱۴۰۰، لیلا حسین زاده، فعال صنفی دانشجویی و زندانی سیاسی سابق طی یک تماس تلفنی با نزدیکان خود از انتقال به بازداشتگاه وزارت اطلاعات موسوم به بند ۲۰۹ زندان اوین خبر داد. خانم حسین زاده علیرغم ابتلا به بیماری کرون روده از دریافت داروهای ضروری خود محروم مانده و در شرایط نامناسب پزشکی بسر میبرد. این زندانی سیاسی سابق در جریان بازجوییها در بازداشتگاه اداره اطلاعات شیراز موسوم به پلاک ۱۰۰ و زندان اوین مورد ضرب و شتم قرار گرفته است. (هرانا، ۲۸ آذر ۱۴۰۰)
کژال نصری از فعالین مدنی ساکن روستای تنگیسر از توابع سنندج روز یکشنبه ۲۱ آذر ۱۴۰۰ (۱۲ دسامبر ۲۰۲۱) بدون ارائه هرگونه برگه قضایی توسط نیروهای اداره اطلاعات بازداشت شد. تاکنون از دلایل بازداست و اتهامات وارده علیه کژال نصری و همچنین محل نگهداری وی هیچ اطلاعی در دسترس نیست و همین موجب نگرانی خانوادهاش شده است. (هه نگاه، ۲۸ آذر ۱۴۰۰)
احضار به دادگاه
روز چهارشنبه سوم آذرماه ۱۴۰۰، زندانی سیاسی پرستو معینی جهت حضور در دادگاه فراخوانده شد. این زندانی سیاسی به شعبه ۲۷ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی افشاری، منتقل شد و مورد محاکمه قرار گرفت. اتهامات پرستو معینی «اجتماع و تبانی به قصد اقدام علیه امنیت کشور از طریق ارتباط با مجاهدین و انجام اهداف آنها است. (جوانه ها، ۸ آذر ۱۴۰۰)
خانم پروین محمدی در تاریخ ۳۰ آذر ماه ۱۳۹۹ به اتهام تبلیغ علیه نظام از طریق ایراد سخنرانی در جمع کارگران بازنشسته حول مطالبات بازنشستگان و نیز مصاحبه درباره آتش سوزی پلاسکو عنوان شده است. به دادگاه احضار شده بودند وامروز درتاریخ ۱۷ آذر جهت اجرای حکم ۱ سال حبس به واحد اجرای احکام دادسرای عمومی و انقلاب ناحیه سی و سه تهران احضار شد. (هرانا، ۱۷ آذر ۱۴۰۰)
شکیلا منفرد فعال مدنی، که دوران محکومیت ۴ سال حبس را در زندان قرچک ورامین سپری میکند، بنابر ابلاغیه دریافتی باید ساعت ۱۰ صبح روز سهشنبه ۲۳ آذر ماه، در شعبه سوم بازپرسی اوین به ریاست محمدمهدی برائن، حاضر شود. (کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، ۱۹ آذر ۱۴۰۰)
میثم غلامی، شهروند ساکن تهران، عصر روز شنبه ۲۰ آذرماه از زندان تهران بزرگ آزاد شد. همچنین فریبا اسدی شهروند ساکن تهران، نیز امروز یکشنبه ۲۱ آذر طی ابلاغیهای جهت اجرای حکم یک سال حبس به شعبه دوم اجرای احکام کیفری دادسرای عمومی و انقلاب شهر قدس احضار شد. (هرانا، ۲۲ آذر ۱۴۰۰)
شیوا خلیلی، شهروند بهائی ساکن بابل توسط دادگاه انقلاب این شهر به یک سال حبس تعزیری محکوم شد. بر اساس حکم صادره تلفن همراه این شهروند نیز به عنوان “آلت جرم” ضبط شده است. شیوا خلیلی در تاریخ ۲۵ آبان ماه در پی احضار به بازپرسی دادسرای عمومی و انقلاب بابل بازداشت و پس از یک روز با تودیع قرار وثیقه آزاد شد. (هرانا، ۲۷ آذر ۱۴۰۰)
احکام دادگاهها
لیلا حسین زاده دانشجوی دانشگاه تهران از بابت اتهام “اجتماع و تبانی به قصد اقدام علیه امنیت کشور” به ۵ سال حبس تعزیری و دو سال منع فعالیت در فضای مجازی محکوم شده است. خانم حسین زاده پیشتر توسط شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی محمدرضا عموزاد به حبس و محرومیت اجتماعی محکوم شده بود. لیلا حسینزاده پیشتر در جریان اعتراضات دیماه ۹۶ بازداشت و پس از ۱۶ روز در تاریخ ۲۸ دی ماه ۹۶ با تودیع قرار وثیقه آزاد شد. (هرانا، ۱۵ آذر ۱۴۰۰)
شعبه ۳۶ دادگاه تجدیدنظر استان تهران محکومیت لیلا حسین زاده، فعال صنفی دانشجوی و زندانی سیاسی سابق را عینا تایید کرد. خانم حسین زاده پیشتر توسط شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران به ۵ سال حبس تعزیری و دو سال منع فعالیت در فضای مجازی محکوم شده بود. این پرونده به بهانه شرکت در مراسم تولد محمد شریفی مقدم، درویش گنابادی زندانی مقابل دانشگاه صنعتی شریف برای خانم حسین زاده گشوده شده است. (هرانا، ۱۷ آذر ۱۴۰۰)
مهدی محمودیان، مصطفی نیلی و آرش کیخسروی به «تشکیل گروه معاند نظام به هدف برهم زدن امنیت و فعالیت تبلیغی علیه نظام» متهم شدهاند. همچنین اتهام محمدرضا فقیهی و مریم افرافراز «عضویت در گروههای معاند نظام» عنوان شده است. روز چهارشنبه ۱۷ آذرماه جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات مصطفی نیلی وکیل دادگستری و مریم افرافراز فعال مدنی برگزار خواهد شد. از میان آنها مصطفی نیلی از مردادماه تاکنون همچنان در زندان اوین به صورت بلاتکلیف در بازداشت به سر میبرد. (هرانا، ۱۷ آذر ۱۴۰۰)
امروز شنبه ۲۰ آذر ۱۴۰۰، مهتاب قلیزاده، خبرنگار ساکن تهران، توسط شعبه دوم دادسرای اوین مورد تفهیم اتهام قرار گرفت. طی این جلسه اتهامات مطروحه علیه خانم قلیزاده “تبلیغ علیه نظام، اجتماع و تبانی علیه امنیت ملی و تشویق به فساد از طریق تلاش برای ورود به ورزشگاه در بازی تیم ملی ایران و سوریه در جریان رقابت های مقدماتی جام جهانی” عنوان شده است. وی پس از تفهیم اتهام با تودیع قرار وثیقه یک میلیارد تومانی آزاد شد. (هرانا، ۲۱ آذر ۱۴۰۰)
زندانیان
عسل محمدی، فعال کارگری، به صورت موقت و با تودیع قرار از زندان اوین آزاد شد. عسل محمدی و هیراد پیربداقی در تاریخ ۱۵ آبانماه همراه با خشونت بازداشت شده و منزل آن ها نیز مورد تفتیش نیروهای امنیتی قرار گرفته بود و به بازداشتگاه وزارت اطلاعات موسوم به بند ۲۰۹ زندان اوین منتقل شده بودند. (هرانا، ۱ آذر ۱۴۰۰)
گلاله مرادی، شهروند اهل پیرانشهر وی کماکان در بند زنان زندان مرکزی ارومیه نگهداری میشود و از حق دسترسی به وکیل و همچنین ملاقات حضوری با خانوادهاش محروم است. گلاله مرادی روز شنبه ۲۸ فروردین ۱۴۰۰ (۱۷ آوریل ۲۰۲۱)، پس از کشته شدن عثمان حاجیحسینی از کادرهای سپاه پاسداران در پیرانشهر، توسط نیروهای اطلاعات سپاه بازداشت شد. (هه نگاو، ۶ آذر ۱۴۰۰)
سعدا خدیرزاده شهروند بازداشت شده اهل پیرانشهر هماینک در اتاق ۴ بند زنان زندان مرکزی ارومیه که ویژه زندانیان معتاد به مواد مخدر است در شرایط نامناسبی نگهداری میشود و علیرغم باردار بودن از تغذیه مناسبی برخوردار نیست. اطلاعی از دلایل بازداشت این زن جوان توسط نهادهای امنیتی و اتهامات وارده علیه وی در دست نیست. (هه نگاو، ۷ آذر ۱۴۰۰)
شکیلا منفرد، زندانی سیاسی زندان قرچک ورامین علیرغم بیماری از رسیدگی مناسب پزشکی محروم مانده است. باوجود بروز بیماری گوارشی و درد شدید معده، با اعزام خانم منفرد به بیمارستان خارج از زندان و همچنین اعزام او به مرخصی درمانی مخالفت شده است. وی پیشتر از بابت تبلیغ علیه نظام و توهین به مقدسات اسلام به ۴ سال و دو ماه حبس قطعی محکوم شده است. (هرانا، ۸ آذر ۱۴۰۰)
زندانی سیاسی مریم اکبری منفرد پس از حدود ۱۳سال حبس، هم اکنون در زندان سمنان در شرایط سختی در تبعید به سر میبرد. هیچ کدام از ارگانهای قضاییه در خصوص تبعید این زندانی سیاسی پاسخگو نیستند. به گفته همین منبع، مریم اکبری منفرد پس از ۱۳ سال حبس، به موجب قوانین دستگاه قضاییه باید آزاد شود. اما وی را بدون دلیل و بدون اعلام علت مشخص تبعید کردند. (هرانا، ۸ آذر ۱۴۰۰)
پرونده اولدوز قاسمی فعال مدنی آذربایجانی ساکن تبریز پس از تبرئه در مرحله بدوی با اعتراض دادستان به شعبه ۲ دادگاه تجدیدنظر تبریز ارجاع شد. این فعال آذربایجانی توسط شعبه ۱۱۱ دادگاه کیفری دو شهر تبریز از اتهامات “انجام حرکات نامتعارف و هیاهو و جنجال منتهی به اخلال در نظم عمومی و بازداشتن مردم از کسب و کار و سلب آسایش امنیت از طریق شرکت در تجمع غیر قانونی” تبرئه شده بود. (کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، ۱۰ آذر ۱۴۰۰)
نصرت بهشتی، فعال مدنی و فرهنگی بازنشسته ساکن مشهد با تودیع قرار وثیقه به صورت موقت و تا پایان مراحل دادرسی از زندان وکیل آباد مشهد آزاد شد. وی در تاریخ ۱۳ مردادماه بازداشت و چندی قبل توسط دادگاه انقلاب مشهد از بابت اتهاماتی از جمله “تبلیغ علیه نظام” و “اقدام علیه امنیت ملی” به ۵ سال حبس تعزیری محکوم شد. (هرانا، ۱۰ آذر ۱۴۰۰)
نرگس محمدی، فعال مدنی علیرغم گذشت ۱۷ روز از زمان بازداشت، کماکان در یکی از سلول های انفرادی بند ۲۰۹ زندان اوین به سر می برد. خانم محمدی که در تاریخ ۲۵ آبان ماه توسط نیروهای امنیتی در کرج بازداشت شده بود در تاریخ ۱ آذرماه جهت تفهیم اتهام به دادسرای مقدس اعزام و مجددا به سلول انفرادی بازگردانده شد. (هرانا، ۱۵ آذر ۱۴۰۰)
رپی انتشار تصویری که نشان میداد تعدادی از دانشجویان دختر هنگام گرفتن عکس با لباس فارغالتحصیلی در مقابل سردر دانشگاه تهران روسریهای خود را از سر برداشته بودند، رئیس دانشگاه تهران به این موضوع واکنش نشان داد. این عکس آبانماه از سوی سایت خبری «انصاف نیوز» منتشر شد و این سایت با انتقاد از این دانشجویان از آن تحت عنوان «کشف حجاب» یاد کرد. سایت خبری جماران روز سهشنبه ۱۶ آذر خبر داد که محمد مقیمی، رئیس دانشگاه تهران، در مراسمی گفته است که «دادستان قصد بازداشت این دانشجویان را داشته است». (جوانه ها، ۱۷ آذر ۱۴۰۰)
علی شریفزاده، وکیل معلم بازنشسته و زندانی سیاسی معصومه عسکری، در حساب کاربری خود در توییتر نوشته است که علیرغم پیگیریهای انجام شده تاکنون از اعطای مرخصی به موکلش به «دلایل نامعلومی» جلوگیری شده است. به گفته این وکیل دادگستری، خانم عسکری «هم از نظر جسمانی بیمار است و هم از نظر روانی درخطر آسیب جدی است. »(کلمه، ۱۸ آذر ۱۴۰۰)
مژگان کاوسی، زندانی سیاسی محبوس در زندان کچوئی کرج، طی نامه ای از این زندان رهایی یک زندانی زن از اعدام در پی گذشت اولیای دم و تعیین مبلغ دیه را روایت کرده است. متن این نامه، که جهت انتشار به دست هرانا رسیده است، در ادامه می آید:
“بازگشته از مرگ در عفو لذتی است که در انتقام نیست»(هرانا، ۱۹ آذر ۱۴۰۰)
روز چهارشنبه ۱۷ آذرماه، محبوبه جاوید معلم ساکن مشهد، با تودیع قرار کفالت از زندان وکیل آباد این شهر آزاد شد. خانم جاوید در جریان تجمع سراسری معلمان در روز پنجشنبه ۱۱ آذرماه، در مشهد بازداشت شده بود. (هرانا، ۱۹ آذر ۱۴۰۰)
روز پنجشنبه ۱۸ آذرماه، آتنا دائمی کنشگر مدنی در پی صدور یک نامه مبنی بر انتقال فوری از زندان لاکان رشت خارج و به دادسرای اوین منتقل شد، اما پس از ساعتها بلاتکلیفی مجددا به این زندان بازگردانده شد. با این وجود، مسئولان زندان لاکان رشت هم اکنون از پس دادن وسایل خانم دائمی به او امتناع کرده و گفتهاند که باید به زندان دیگری منتقل شود. (هرانا، ۲۰ آذر ۱۴۰۰)
آتنا دائمی زندانی سیاسی محبوس در زندان لاکان رشت، روز پنجشنبه ۱۸ آذرماه ۱۴۰۰، در پی یک نامه فوری به جهت انتقال از لاکان رشت به زندانی در تهران بعد از ۱۴ ساعت دوباره به زندان رشت عودت داده شد. (کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، ۲۴ آذر ۱۴۰۰)
نرگس محمدی، سخنگو و نایب رئیس کانون مدافعان حقوق بشر، ۲۵ آبان ماه در دومین سالگرد اعتراضات مردم ایران در آبان ۹۸ و هنگام شرکت در مراسم دومین سالگرد یادبود ابراهیم کتابدار، که یکی از جانباختگان این اعتراضات است، در کرج بازداشت شد. تقی رحمانی، همسر نرگس محمدی، روز چهارشنبه ۲۴ آذر ماه با انتشار متنی در توئیتر خود با اشاره به تداوم بیخبری از وضعیت او نوشت، بازپرس شعبه ۲ دادسرای شهید مقدس اعلام کرده است که این فعال مدنی زندانی حق انتخاب وکیل ندارد. (صدای آمریکا، ۲۵ آذر ۱۴۰۰)
کانون حقوق بشری نه به زندان – نه به اعدام سه شنبه ۲۳ آذر ۱۴۰۰، زندانی سیاسی زهرا صفایی پیش از این دچار سکته قلبی شده و پس از اذیت و آزارهای زیاد از جانب مسئولان این زندان، برای بستری شدن در بیمارستانی خارج از زندان، سرانجام مورد عمل جراحی و آنژیوگرافی قرار گرفت. بنا به تشخیص پزشکان، وی بایستی بصورت نوبهای توسط متخصصین قلب در بیمارستان، مورد ویزیت قرار بگیرد، اما علیرغم مراجعات مکرر وی و خانواده اش، عوامل زندان از ادامه درمان وی در خارج از زندان، ممانعت بعمل میآورند. (جوانه ها ، ۲۵ آذر ۱۴۰۰)
کانون حقوق بشری نه به زندان – نه به اعدام، ۲۵ آذر ۱۴۰۰، بر اساس گزارشهای رسیده، دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی افشاری که روز چهارشنبه ۳ آذر ماه تشکیل شد، برای چهار زن زندانی سیاسی پرستو معینی، زهرا صفایی، فروغ تقی پور و مرضیه فارسی، در مجموع ۶۰ ماه حبس اضافی بخاطر پرونده سازی در زندان، در کنار سایر محکومیت ها صادر کرده است. (جوانه ها، ۲۵ آذر ۱۴۰۰)
روز چهارشنبه ۲۴ آذر ۱۴۰۰، زینب همرنگ، فعال صنفی معلمان و زندانی سیاسی محبوس در زندان اوین، برای دومین بار در ده روز گذشته به دلیل وخامت وضعیت جسمی به بیمارستان طالقانی تهران منتقل شدهاست. (صدای بازداشت شدگان، ۲۶ آذر ۱۴۰۰)
مرضیه افشار که به اتهامهای “توهین به علی خامنهای و تبلیغ علیه نظام” به تحمل سه سال حبس تعزیری و دو سال تبعید به شهرستان قیدار محکوم شده است، علیرغم ابتلا به سرطان مثانه و لزوم انجام مراحل شیمی درمانی، کماکان مجبور به تحمل دوران محکومیت حبس است. (کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، ۳۰ آذر ۱۴۰۰)
اعدام
مریم خاکپور ۴۱ ساله اهل کاشان ، زندانی محبوس در زندان دستگرد اصفهان که پیشتر در رابطه با جرائم مربوط به مواد مخدر بازداشت و به اعدم محکوم شده بود در زندان این شهر اعدام شد. مریم خاکپور، از پنج سال پیش در زندان بسر میبرده. (کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، ۶ آذر ۱۴۰۰)
سحرگاه روز سه شنبه ۲۳ آذر ۱۴۰۰، حکم اعدام یک زن زندانی بنام معصومه زارعی با اتهام مشارکت در قتل در زندان آمل اجرا شد. معصومه زارعی متولد ۱۳۶۰ و مادر یک دختر ۲۱ ساله بود. وی از حدود هفت سال پیش به اتهام مشارکت در قتل همسرش به اعدام محکوم شده و حکم اعدام او پس از هفت سال به اجرا درآمد. (جوانه ها ۲۵، آذر ۱۴۰۰)
فاطمه اصلانی اهل شهر سهرفروزان بامداد روز یکشنبه ۲۸ آذر ۱۴۰۰، یک زندانی زن در زندان دستگرد اصفهان اعدام شد. فاطمه اصلانی حدود ۹ سال پیش به اتهام قتل همسرش بازداشت شده بود. او متهم بود که به همراه یکی از نزدیکانش که عاشق هم بودند، قصد کشتن همسرش را داشته است. فاطمه در دادگاه گفته بود که بیگناه است، اما کسی که همسر او را به قتل رسانده بود از ایران خارج شده بود و فاطمه را بجایش اعدام کردند”. (هرانا، ۲۹ آذر ۱۴۰۰)
source https://zanan.bashariyat.org/?p=47939
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر