امروز پنجشنبه ۲۷ خردادماه، از ورود عبدالفتاح سلطانی، نرگس محمدی، مصطفی نیلی، آرش کیخسروی و شهناز اکملی، فعالان مدنی، به شهرستان شازند ممانعت شد.
ممانعت از ورود این فعالان مدنی که برای دیدار با خانواده محمد نجفی، وکیل دادگستری و فعال حقوق بشر محبوس در زندان اراک، راهی این شهرستان شده بودند، با درخواست وزارت اطلاعات و دستور قضائی دادستان اراک صورت گرفته است.
به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، امروز پنجشنبه ۲۷ خرداد ۱۴۰۰، از ورود عبدالفتاح سلطانی، نرگس محمدی، مصطفی نیلی، آرش کیخسروی و شهناز اکملی، فعالان مدنی، به شهرستان شازند از توابع استان مرکزی، ممانعت شد.
ممانعت از ورود این فعالان مدنی که برای دیدار با خانواده محمد نجفی، وکیل دادگستری و فعال حقوق بشر محبوس در زندان اراک، راهی این شهرستان شده بودند، با درخواست وزارت اطلاعات و دستور قضائی دادستان اراک صورت گرفته است.
ممانعت مورد اشاره از طریق متوقف کردن خودروی سواری در جاده منتهی به شازند و دستور برگشتن به افراد عازم صورت گرفته است.
بازدید و ملاقات با خانواده ای که وابسته ای را به دلایل عقیدتی در زندان دارند، به رویه ای معمولی در بین فعالان مدنی به خصوص در طی یک دهه اخیر تبدیل شده است. این امر در چارچوب قوانین کشور صورت می گیرد به همین دلیل عملکرد فراقانونی نیروهای امنیتی-قضایی در این موضوع جای نگرانی دارد.
محمد نجفی که خانواده او چشم به راه مهمانان خود ماندند، پیشتر به اتهام توهین به رهبری توسط شعبه ۲ دادگاه انقلاب اراک به ۳ سال حبس تعزیری و به اتهام نشر اکاذیب توسط دادگاه کیفری اراک به ۴ ماه حبس تعزیری محکوم شده است. آقای نجفی اواسط آذرماه ۹۷ در بخش دوم این پرونده نیز توسط شعبه یک دادگاه انقلاب اراک از بابت اتهامات “تبلیغ علیه نظام”، “توهین به رهبری” و “کمک به دولت متخاصم از طریق مصاحبه با صدای آمریکا، رادیو فردا و بیبیسی فارسی” به ۱۳ سال حبس محکوم شد. محمد نجفی در ارتباط با بخش نخست پرونده خود با شمول عفو در فروردین ۹۸ به صورت زودهنگام از زندان آزاد شد اما پس از ۴ روز از بابت محکومیت در پروندههای دیگر خود مجددا بازداشت و به زندان اراک منتقل شد.
آقای نجفی در تاریخ ۲ بهمنماه ۹۸ در پرونده دیگری توسط شعبه ۱۰۲ دادگاه کیفری دو شهرستان شازند در ارتباط با انتشار نامهای خطاب به “آیت الله خامنهای در فضای مجازی” از بابت اتهام “نشر اکاذیب به قصد تشویش اذهان عمومی” به ۲ سال حبس تعزیری و پرداخت ۴۰ میلیون ریال جزای نقدی محکوم و این حکم توسط دادگاه تجدیدنظر استان مرکزی عینا تایید شد. صدور و تایید این حکم در حالی بود که وی پیشتر در تاریخ ۲۴ آذرماه ۹۷ از بابت همین اتهامات به تحمل یک سال حبس تعزیری محکوم شده و این حکم نیز عینا به تائید دادگاه تجدیدنظر رسیده بود. محمد نجفی مجددا بهمنماه ۹۸ نیز در پروندهای دیگر توسط شعبه ۲۳ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی شهمیرزادی به جهت ایراد سخنرانی در مراسمی در منزل گوهر عشقی (مادر وبلاگ نویس جان باخته ستار بهشتی) در سال ۹۵ به ۶ ماه حبس تعزیری محکوم شد.
نهایتا با ادغام پرونده های موجود ۱۰ سال حبس به عنوان مجازات اشد در خصوص اتهام “کمک به دولت متخاصم از طریق مصاحبه با صدای آمریکا، رادیو فردا و بیبیسی فارسی” در خصوص وی قابل اجرا بوده که میزان محکومیت او با اعمال تخفیف مجازات به ۴ سال و ۶ ماه حبس تعزیری کاهش پیدا کرده است.
نرگس محمدی ، شهناز اکملی، عبدالفتاح سلطانی، آرش کیخسروی و مصطفی نیلی که عازم این دیدار بودند، از جمله فعالان حقوق بشری هستند که طی سال های گذشته به دلیل فعالیت های انسان دوستانه خود بارها بازداشت شده و سابقه محکومیت دارند.
source https://zanan.bashariyat.org/?p=44352
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر