۲۷ فروردین ۱۴۰۰

سازمان ملل: میلیون‌ها زن نمی‌توانند در مورد بدن خودشان تصمیم بگیرند

بنا به گزارش صندوق جمعیت سازمان ملل صدها میلیون زن و دختر در جهان مالک تن خود نیستند و نمی‌توانند برای نمونه در مورد رابطه جنسی تصمیم بگیرند. بنا بر این گزارش، خشونت علیه زنان هم در دوران کرونا به شدت افزایش یافته‌است…..۱۳ ویژگی که زنان را قوی و برای مردان جذاب می کند - روزیاتو

بنا بر گزارش سازمان ملل میلیون‌ها زن از حق تصمیم‌گیری در مورد بدن خود محروم هستند. تنها ۵۵ درصد از زنان در ۵۷ کشوری که مورد مطالعه قرار گرفته‌اند می‌توانند برای مثال به گونه‌ای مستقل در مورد رابطه جنسی خود یا جلوگیری از بارداری و برخورداری از تمهیدات پزشکی در این مورد تصمیم‌گیری کنند.

به این موارد در گزارش جدید صندوق جمعیت سازمان ملل متحد که روز چهارشنبه (۲۵ فروردین/ ۱۴ آوریل) منتشر شد، اشاره شده است.

ناتالیا کانم، مدیر این صندوق این وضعیت را شر‌م‌آور توصیف‌ کرده است. این گزارش امسال به ویژه روی مسئله اراده یا حق تصمیم‌گیری در مورد بدن دختران و زنان توسط خود آنها متمرکز شده‌ است. کانم تأکید می‌کند که صدها میلیون زن و دختر مالک تن و بدن خود نیستند و افرادی غیر از خودشان بر زندگی آنها مسلط هستند.

بر پایه این گزارش، از آغاز همه‌گیری کرونا تا کنون زنان و دختران بیشتری در مقایسه با قبل در معرض خطر خشونت جنسی و اقداماتی چون ازدواج زودهنگام قرار گرفته‌اند. تعطیلی مدارس در دوران کرونا به استناد این گزارش، یکی از دلایل افزایش این آسیب‌ها بوده است.

گردآورندگان این گزارش همچنین از افزایش چشمگیر ختنه زنان خبر می‌دهند. بر پایه برآوردهای صندوق جمعیت سازمان ملل، جریان پاندمی کرونا می‌تواند به این نقطه بیانجامد که با دو میلیون مورد بیشتر ختنه زنان روبرو باشیم. این مسئله می‌تواند موفقیت‌ها در عرصه مبارزه با این پدیده را تا سال ۲۰۲۰ تا یک‌سوم کاهش دهد.

آموزش کمتر معمولا به معنای حق تعیین و تصمیم‌گیری کمتر است

گردآورندگان گزارش جدید سازمان ملل پیوند تنگاتنگی میان تعیین روابط خودخواسته جنسی و سطح تحصیلات او مشاهده کرده‌اند. زنانی که کمتر از همسر یا شریک خود تحصیل کرده یا آموزش دیده‌اند بر پایه این گزارش، بیشتر از زنانی که از نظر تحصیلی هم‌سطح همسر یا شریکشان هستند، در معرض خطر خشونت جنسی قرار دارند.

در این گزارش آمده است که بسیاری از زنان یا دختران نمی‌دانستند که از حق عدم برقراری رابطه جنسی و عدم موافقت با آن برخوردارند. تحقیقات این سازمان در هند نشان داده است، زنانی که تازه ازدواج کرده‌اند در این کشور به ندرت از نخستین رابطه جنسی خود در چارچوب ازدواج به عنوان رابطه اجباری یا برخلاف میل توصیف می‌کنند چون یاد گرفته‌اند که در ازدواج انتظار رابطه جنسی از آنها می‌رود.

این گزارش آورده است که وجود چنین هنجارها و نگرش‌هایی مانع از آن می‌شود که زنان به اراده خود در مورد مسائلی چون جلوگیری از بارداری تصمیم‌گیری کنند چرا که افزون بر این مردان هم در بسیاری کشورها هنوز تصمیم‌گیری در مورد بزرگی خانواده و زاد و ولد را حق خود می‌دانند.

مدیر صندوق جمعیت سازمان ملل از جامعه جهانی خواسته است که موضع قاطع‌تری در حوزه برابری جنسیتی از خود نشان دهد.

به کانال صدای مردم در تلگرام بپیوندید



source https://zanan.bashariyat.org/?p=43212

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر