قاعدگی خانمها موضوعیست که بهدلیل اینکه آقایان آن را تجربه نمیکند، درک درستی هم از این دوران ندارند و همین موضوع باعث شکایت و دلخوری بسیاری از خانمهاست.
13 نکته مهم در خصوص عادات زنان
به گزارش منیبان؛ قاعدگی خانمها موضوعیست که بهدلیل اینکه آقایان آن را تجربه نمیکند، درک درستی هم از این دوران ندارند و همین موضوع باعث شکایت و دلخوری بسیاری از خانمهاست. پریود شدن، امری طبیعیست که در این دوران خانمها بهدلیل تغییرات هورمونی که در بدنشان رخ میدهد، شرایط نامطلوبی را تجربه میکنند. بههمین دلیل این موضوع نیازمند اطلاعرسانی و آگاهی بخشی به آقایان از این شرایط را دارد تا در زندگی مشترک، با درک بیشتر مردان از این موضوع، زنان بتوانند با آرامش بیشتری این دوران را پشتسر بگذارند. همانطور که بهتازگی در صداوسیما هم در یکی از سریالها تلویزیونی(اشاره به عادت ماهیانه خانمها در تلویزیون) اشارهی مستقیم به این موضوع شد، در ادامه نکاتی که آقایان باید بدانند را بررسی کردهایم. با ما همراه باشید.
۱. متوسط چرخه پریود به طور معمول ۲۸ روز طول میکشد. طول روزهای پریود هم معمولا ۳ تا ۷ روز است.
۲. در طول چرخه پریود، یک تخمک رها میشود و به زیر لولههای فالوپ حرکت میکند. اگر تخمک توسط اسپرم بارور نشود، تخمک و دیواره رحم میریزند و باعث خونریزی قاعدگی میشود.
۳. درد زیر شکم در دوران پریود به دلیل انقباض رحم برای بیرون ریختن دیواره آن ایجاد میشود. در این دوران توصیه میشود که زنان از مواد غذایی مثل دارچین و عسل و سایر خوراکیهای با طبع گرم استفاده کنند.
۴. به طور متوسط ، فقط در طی یک دوره بین ۳۰ تا ۸۰ میلیلیتر خون از رحم زنان خارج میشود که شاید روی کاغذ چیز خاصی به نظر نرسد، اما برای زنان تجربه سخت و ناخوشایندی همراه با ضعف و بیحالی ایجاد میکند. به همین دلیل توصیه میشود که زنان در دوران قاعدگی برای جلوگیری از کمبود آهن حتما از مکملهای آهن استفاده کنند.
۵. اغلب زنان در دوران پرویود ۵ تا ۷ روز خونریزی را تجربه میکنند. این میزان میتواند در زنان مختلف متفاوت باشد. برخی از زنان در این دوران نشانه های افسردگی از خود بروز میدهند که مردان با حمایت عاطفی خود میتوانند این مشکل را تا حد زیادی تحملپذیر کنند.
۱. صبر، صبر و باز هم صبر
دوره نشانگان قبل از قائدگی بطور معمول ۶ روز طول میکشد. یعنی میتوانید مطمئن باشید که همه این بداخلاقی ها، پرخاشها و اشکها در کمتر از یک هفته از بین میروند. در ضمن از یاد نبرید که درک شرایط روحی و جسمی همسر یکی از وظایف شماست. پس تلاش کنید در این دوره کاملاً صبور باشید و نشانگان قبل از قاعدگی را بهعنوان موقعیتی خاص در زندگی بپذیرید.
۲. به همسرتان ثابت کنید شرایطش را درک میکنید
به همسرتان بگویید که از تغییرات هورمونی او در این دوران آگاهید و میدانید ممکن است این تغییرات روی اخلاق و رفتارش تاثیر بگذارد.
۳. در آشپزی کمک کنید
اگر همسرتان همیشه تمام وعدههای غذایی را درست میکند، به او پیشنهاد دهید در این دوره آشپزی را به شما بسپارد. مطمئنا از اینکه مجبور نباشد هنگام قاعدگی آشپزی هم بکند، قدردان شما خواهد بود.
میتوانید یک برنامه غذایی بریزید و مواد غذایی موردنیاز برای تمام اعضای خانوده را از قبل تهیه کنید. با این کار همسرتان را از نگرانی تهیهی غذا درمیآورید و برایش فرصت استراحت فراهم میکنید.
۴. با همسرتان مقابله به مثل نکنید
وقتی شما هم پای به پای همسرتان تندخویی کنید و عصبانی شوید، همسرتان شما را دلیل و منشا عصبانیتش میداند.
۵. شنونده خوبی باشید
برای برآوردهکردن نیازهای همسرتان باید شنونده خوبی باشید. یعنی هنگامی که درباره نیازهایش با شما صحبت میکند، تمام تمرکز و توجه تان را روی صحبتهای او بگذارید و حواستان را جمع کنید.
۶. غذاها و نوشیدنیهایی مفید درست کنید
برای کمک به همسر خود در دوره پیاماس، میتوانید برایش غذاهایی آماده کنید که باعث رفع گرفتگیهای عضلانی و درد شکمی میشوند. ماهی قزلآلا، کرفس و سبزیجات تازه مانند شوید و جعفری میتوانند به کاهش التهاب کمک کنند. شکلات تلخ (حداقل ۷۰ درصد) میتواند موجب کاهش استرس شود.
۷. در کارهای خانه به او کمک کنید
اگر کارهای کوچکی باید در خانه انجام دهد، کمکش کنید. با شستن ظرفها یا لباسها کمی استرس او را کم کنید. این کمی از بار را از روی شانههایش برمیدارد و زمانی برای استراحت بیشتر به او میدهد.
۸. طوری رفتار نکنید گویی چندشتان میشود
به او نشان دهید که چرخه عادت ماهانه او حال شما را بد نمیکند، «حتی اگر حقیقتاً احساس خوبی نسبت به آن ندارید». اگر سعی میکند درباره آن با شما صحبت کند، صورتتان را برایش کج نکنید و نگویید برو با یکی از دوستان دخترت درباره آن حرف بزن.
۹. به همسرتان عشق بورزید و او را خوشحال کنید
اگر میبینید همسر شما در طول دوران قاعدگیاش بسیار حساس است و رفتاری عجیب از خود بروز میدهد، تنها کافیست او را دوست داشته باشید و درک کنید که او تغییرات هورمونی را تجربه میکند. او نمیتواند این تغییرات را متوقف کند و هر شخصی انتظار دارد کسی که دوستش دارد، در مواقعی که حال خوبی ندارد نیز کنارش باشد و با درگیریهای غیر ضروری باعث ناراحتی بیشتر او نشود.
۱۰. کاری کنید همسرتان حس خوبی نسبت بهخودش پیدا کند
تحسینش کنید. حرفهایی بزنید که حس کند در زمان عادت ماهیانه هم مانند زمانهای دیگر زیبا و باهوش است.
۱۱. ناز و نوازشش کنید
قاعدگی میتواند تجربه ناراحتکنندهای برای زنان باشد، زیرا بدنشان اغلب درد دارد، پف میکند و تحتتأثیر هورمونها قرار میگیرد. علائم این دوران را میتوان با یک حمام یا ماساژ تسکین داد. همسرتان را ناز و نوازش کنید تا به او حس خوبی دست دهد.
۱۲. کاری کنید احساس کند دوستش دارید
به او نشان دهید که از اینکه او را در زندگیتان دارید خوشحالید. به او بگویید که دوست و همسر فوق العادهای برای شماست. اگر سرکار است یا از شما دور است، به موبایلش یا تلفن محل کارش زنگ بزنید و حالش را بپرسید. نمیدانید این کارها چه تأثیر مثبتی در او میتواند داشته باشد.
۱۳. در روابط جنسی او را درک کنید
این موضوع شمشیری دو لبه است. از یک سو پریود باعث میشود تا زنان احساس سنگینی، نفخ و بداخلاقی داشته باشند. از طرف دیگر، تعداد زیادی از خانمها در زمان پریود نیاز به رابطه جنسی پیدا میکنند. این موضوع به این دلیل اتفاق میافتد که هورمونهای پروژسترون و استروژن هنگام تخمکگذاری افزایش مییابند و باعث افزایش سطح میل جنسی میشوند. در کل این تصمیم به توافق طرفین بستگی دارد. اما برای انجام آن حتما باید از کاندوم استفاده کرده و سایر موارد بهداشتی را رعایت کنید.
رعایت موارد ذکر شده میتواند باعث هدیه دادن آرامش به همسرانتان شود و در نتیجه زندگی مشترک شاد و سالمی را تجربه خواهید کرد.
منبع:منیبان
source https://zanan.bashariyat.org/?p=43072
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر