۲۶ مهر ۱۳۹۹

سوء تغذیه در ایران؛ هزاران دختربچه ایرانی هر شب با شکم گرسنه می خوابند

سوء تغذیه در ایران هزاران دختربچه ایرانی هر شب با شکم گرسنه می خوابندسوء تغذیه در ایران هزاران دختربچه ایرانی هر شب با شکم گرسنه می خوابند

سوء تغذیه آثار مخربی بر روی بدن انسان و به طور خاص کودکان می گذارد. قرار گرفتن بدن به مدت طولانی مثلاً ماه ها یا سال ها در معرض کمبود کالری یک یا چند ماده مغذی اساسی، گرسنگی مزمن یا سوء تغذیه نامیده می شود.

سوء تغذیه بدن را بسیار ضعیف و مستعد ابتلاء به انواع بیماری های جسمی و روانی می کند. دلیل اصلی سوء تغذیه فقر و عدم دسترسی به مواد غذایی است.

سوء تغذیه یکی از مشکلات شایع در کودکان و به طور خاص دختربچه های کمتر از پنج سال است. اختلال در رشد و تکامل مغزی و جسمی، افزایش هزینه های درمانی و مراقبت های پزشکی، و افت تحصیلی از پیامدهای نامطلوب سوء تغذیه در دختربچه هاست که اثرات بسیار مخربی را بر جامعه وارد می کند. چرا که سلامت و رشد آنها در این مرحله تضمین سلامت آینده جامعه است. وضعیت تغذیه کودکان زیر پنج سال، شاخص مناسبی برای ارزیابی سلامت یک جامعه محسوب می شود.

به مناسبت ۱۶اکتبر روز جهانی غذا، کمیسیون زنان شورای ملی مقاومت توجه سازمانهای ذیربط بین المللی را به وضعیت سوء تغذیه در ایران و وضعیت دختربچه ها، زنان و زنان باردار که سوژه اصلی سوء تغذیه در ایران و مشکلات منتهی به آن هستند، جلب می کند.

آمار غیردقیق سوء تغذیه در ایران و وضعیت دختربچه ها
در هیچیک از منابع و اخبار رسمی رژیم، آمار دقیقی در مورد دختربچه ها و سوء تغذیه در ایران به چشم نمی خورد.

آمار غیردقیق سوء تغذیه در ایران و وضعیت دختربچه ها
تنها در یکی دو نمونه این آمار به صورت بسیار غیردقیق اعلام شده است:‌ «طبق آماری که در اختیار ایسنا قرار گرفته نشان می دهد ۵۴هزار و ۷۶ دختربچه زیر پنج سال از برنامه به اصطلاح حمایتی تغذیه کودکان استفاده می کنند.» (خبرگزاری حکومتی ایسنا – ۲۰ مهر ۹۷)

یعنی این آمار نشان می دهد که آمار دختربچه هایی که دچار سوتغذیه هستند بسا بیشتر از اینهاست. و در بهترین حالت رژیم اعلام می کند ۵۴هزار و ۷۶ دختربچه زیر ۵ سال تحت حمایت هستند!

رژیم در تبلیغات خود از دادن بسته های غذایی برای کودکانی که دچار سوء تغذیه هستند خبر می دهد. اما این اقدامات معدود و بسیار کوتاه مدت هستند و سپس کودکان و خانواده هایشان به حال خود رها می شوند.

دادن سبد مواد غذایی در کوتاه مدت هیچ کمکی به درمان سوء تغذیه کودکان نمی کند. این شیوه علاوه بر تبلیغات، برای مقامات دست اندرکار نیز بهانه ای برای دریافت بودجه های کلان و چپاول است!

وزارت بهداشت در سایت رسمی خود به آمار ۵۰هزار کودک زیر ۵ سال که دچار سوء تغذیه در ایران هستند اشاره کرده است. اما مشخص نیست چه تعداد از این آمار دختربچه هستند. بنا بر همین گزارش، ۶۷هزار مادر باردار فقیر در بخش بهداشت شناسایی شده اند. اما هنوز تعداد زیادی باقی مانده اند که شناسایی نشده اند. (سایت وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی رژیم – ۸ مهر ۹۹)

یک منبع دیگر از شناسایی ۱۳۷هزار کودک مبتلا به سوء تغذیه در ایران خبر داده است. (سایت حکومتی رویداد ۲۴ – ۱ مهر ۹۹)

سه سال قبل، خبرگزاری حکومتی ایلنا در همین رابطه گزارش کرده بود:‌ «در حال حاضر ۲۰۰هزار کودک زیر شش سال به خاطر فقر در کشور از سوء تغذیه رنج می برند.» (خبرگزاری حکومتی ایلنا – ۱۰ خرداد ۹۶ )

ناگفته پیدا است با توجه به گسترش هرچه بیشتر فقر در جامعه ایران طی سه سال گذشته، کاهش تعداد کودکان دچار سوء تغذیه از ۲۰۰هزار به ۵۰هزار نمی تواند منعکس کننده واقعیت باشد. خط فقر در سال ۹۹، ده میلیون تومان اعلام شده است. ۶۰ میلیون نفر از جمعیت ۸۳میلیون نفری ایران زیر خط فقر قرار دارند. (سایت حکومتی تابناک – ۳۰ شهریور ۱۳۹۹)

آمار های استانی از سوء تغذیه کودکان
سوء تغذیه کودکان
بنا بر گزارشات منابع حکومتی، کودکان ۸ استان ایران بیش از سایر استان ها دچار سوء تغذیه هستند. لرستان، سیستان و بلوچستان، هرمزگان، ایلام، کهگیلویه و بویراحمد، کرمان، هرمزگان و خوزستان از جمله این استان ها می باشند. آمار منتشر شده توسط رسانه های رژیم را باید حداقل فرض کرد.

۱۲۰۰۰ کودک در سیستان وبلوچستان (سایت حکومتی ایسنا – ۲۶ آبان ۹۷)

۲۳۰۰ کودک در بوشهر ( خبرگزاری حکومتی ایسنا – ۴ اردیبهشت ۹۸)

۲۲۰۰ کودک در یزد (خبرگزاری حکومتی ایسنا – ۲۳ تیر ۹۸)

۱۶۰۰ کودک در سمنان (خبرگزاری حکومتی فارس – ۹ اردیبهشت ۹۸)

۱۲۰۰ کودک در زنجان (خبرگزاری حکومتی ایسنا – ۳ مرداد ۹۸)

۲۰۳۸ کودک در چهارمحال و بختیاری (خبرگزاری حکومتی مهر – ۷ تیر ۹۹)

۱۵۹۹ کودک در اردبیل (خبرگزاری حکومتی مهر – ۲۹ شهریور ۹۹)

کرونا و بالا رفتن آمار سوء تغذیه در ایران
سوء تغذیه زنان باردار و دختربچه ها باعث تضعیف سیستم ایمنی بدن آنها می شود. این امر باعث افزایش احتمال ابتلا به کرونای زنان و دختربچه ها می شود.

زهرا عبداللهی، مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، در اجلاس غیرحضوری رؤسای دانشگاه های علوم پزشکی، اظهار کرد: «به دلیل تبعات اقتصادی ناشی از کرونا، بحث ناامنی تغذیه و سوء تغذیه بیشتر خواهد شد.» (سایت وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی رژیم – ۸ مهر ۹۹)

عبداللهی افزود: «طبق بررسی ها، بین ۱۵ تا ۳۵ درصد خانوارها در استان های کشور، مصرف اقلام غذایی را حذف کرده یا کاهش داده اند… به دلیل کاهش درآمد خانواده و افزایش(قیمت) مواد غذایی، اقلام غذایی از سفره مردم حذف شده.»

مسئولیت سوء تغذیه دختربچه ها با کیست؟
بر اساس ماده ۲۴ کنوانسیون حقوق کودک، مسئولیت کودکانی که دچار سوء تغذیه هستند به ویژه دختربچه ها با دولت ها است. حق کودک جهت برخورداری از بالاترین استاندارد بهداشت و تسهیلات لازم برای درمان بیماری و توان بخشی باید از طرف دولت ها به رسمیت شناخته شود.

در جامعه ای که رژیم ولایت فقیه بر سر کار است و بقای خود را در فنا و نابودی ایران و ایرانی می بیند، مقامات مسئول دولت کمترین توجه و رسیدگی به کودکان ندارند چه رسد به دختربچه ها و محافظت از آنها در برابر سوء تغذیه. رژیم تمام منابع و ثروت های مردم را صرف سرکوب داخلی و صدور تروریسم به کشورهای دیگر می کند. مردم ایران روز به روز فقیرتر شده و با سفره های خالی با گرسنگی دست و پنجه نرم می کنند.



source https://zanan.bashariyat.org/?p=40590

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر