۳ آبان ۱۳۹۹

دولت ایران خانم تقوی یک تبعه ایرانی-آلمانی را بازداشت کرد

روز جمعه، دوم آبان اعلام شد که ناهید تقوی، شهروند دو تابعیتی ایرانی- آلمانی در تهران بازداشت شده است. این خبر را جامعه بین‌المللی دفاع از حقوق بشر آلمان در فرانکفورت منتشر کرد.Image

به گفته دختر خانم تقوی ماموران مادرش را روز جمعه گذشته (۲۵ مهر) بازداشت کرده ‌به زندان اوین برده‌اند.

خبرگزاری هرانا از قول یکی از نزدیکان خانم تقوی نوشته که او اخیرا عمل جراحی داشته و نیز از فشار خون بالا رنج می‌برد. به گفته این فرد، خانواده ناهید تقوی داروهای فشار خون او را به دادسرای اوین برده‌اند اما ماموران از گرفتن داروها خودداری کرده و گفته‌اند او در سلول انفرادی است.

دویچه وله فارسی را در اینستاگرام دنبال کنید

خانم تقوی ۶۶ سال دارد و بنا بر داده‌های جامعه بین‌المللی دفاع از حقوق بشر از فعالان حقوق زنان و آزادی بیان بوده است. او سال ۱۹۸۳ به آلمان آمده و از سال ۲۰۰۳ علاوه بر تابعیت ایران، تابعیت آلمان را نیز دریافت کرده است. تقوی در ۱۵ سال گذشته میان ایران و آلمان در رفت و آمد بوده است.

“جامعه بین‌الملل حقوق بشر” آلمان نیز در یک پیام توییتری خبر بازداشت خانم تقوی را منتشر کرده است.

یکی از آخرین موارد بازداشت آلمانی‌ها در ایران به سال ۱۳۸۹ برمی‌گردد که دو خبرنگار این کشور در تبریز بازداشت شدند و پس از ۴ ماه در پی تلاش‌های وزارت خارجه آلمان و با سفر وزیر خارجه وقت به تهران که با اصرار دولت محمود احمدی‌نژاد صورت گرفت، آزاد شدند. انزوای جمهوری اسلامی بر بستر مناقشه هسته‌ای و سرکوب‌های پس از انتخابات ریاست جمهوری ۱۳۸۸ از جمله عوامل اصرار ایران به سفر گیدو وستروله به عنوان شرط آزادی دو شهروند آلمانی عنوان شد.

سال ۲۰۱۶ یک مشاور علوم کامپیوتری و تبعه ایران- اتریش، به نام “کامران قادری” در ایران به جرم جاسوسی دستگیر و به ده سال زندان محکوم شد و أواسط سال میلادی گذشته نیز مسعود مصاحب، دبیرکل انجمن ایرانی-اتریشی‌ها پس از ۱۹ماه زندان حکم ده سال زندان قطعی گرفت. اتهام او نیز مانند همه موارد دیگر مربوط به دو تابعیتی‌ها “جاسوسی” اعلام شد، از جمله برای سازمان امنیت آلمان (BND).

شماری از اتباع ایرانی- آمریکایی هم به اتهامات مشابه‌ای در زندان‌های جمهوری اسلامی هستند که یکی از محورهای مناقشه میان تهران و واشینگتن است.

به کانال دویچه وله فارسی در تلگرام بپیوندید

در اوایل تیرماه گذشته سخنگوی قوه قضائیه از تایید حکم فریبا عادلخواه خبر داد و اتهامات او را امنیتی و”اجتماع و تبانی علیه امنیت کشور” عنوان کرد.

فریبا عادلخواه، محقق مردم‌شناسی دو تابعیتی ایرانی – فرانسوی است که در خرداد ماه ۹۸ از جمله به اتهام جاسوسی، “تبلیغ علیه نظام” و “اجتماع و تبانی علیه امنیت ملی” در ایران دستگیر شد.

دادرسی‌های غیرمتعارف و غیرشفاف و شائبه تلاش جمهوری اسلامی برای وجه‌المصالحه قرار دادن شهروندان دو تابعیتی برای گرفتن امتیاز از کشورهای خارجی، پیوسته از سوی مدافعان حقوق بشر به عنوان انگیزه بازداشت‌‌های یادشده عنوان شده است.



source https://zanan.bashariyat.org/?p=40720

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر