-عیسی کلانتری میگوید این ممنوعیت حاصل برخورد سلیقهای حراست یک استان است و این سازمان منعی برای حضور زنان در مناطق مربوطه در فصل جفتگیری گوزنهای قرمز ندارد!
(ویدئو) همزمان با فرا رسیدن فصل جفتگیری مَرالها (گوزنهای قرمز) یا «گاوبانگی» سازمان حفاظت محیط زیست با صدور بخشنامهای حضور زنان فعال محیط زیست و خبرنگاران زن در مناطق چهارگانه محیط زیست را ممنوع کرده است!
گوزن قرمز ایرانی در فصل «گاوبانگی»
همزمان با فرارسیدن فصل جفتگیری مَرالها یا گوزنهای قرمز که «گاوبانگی» نامیده میشود، سازمان حفاظت محیط زیست با صدور بخشنامهای از حضور زنان فعال محیط زیست و خبرنگاران این حوزه در مناطق چهارگانه محیط زیست جلوگیری میکند!
فصل «گاوبانگی» هر سال از اواخر تابستان تا مهرماه برای جفتگیری مَرالها در جنگلهای شمال فرا میرسد و گوزنهای نر با ایجاد صداهای بلند (به تعبیری نزدیک به صدای گاو) گوزنهای ماده را به خود جذب میکنند و همزمان نرهای دیگر را از ورود به قلمروشان منع میکنند.
به دلیل اینکه فصل «گاوبانگی» شرایط را برای شناسایی گوزنها توسط شکارچیان آسان میکند، هرساله فعالان و دوستداران محیط زیست برای حفاظت از گوزنها به جنگلها میروند.
ولی امسال با بخشنامهی سازمان حفاظت محیط زیست فعالان زن در عرصه محیط زیست از ورود به این مناطق حفاظتشده منع شدهاند!
عیسی کلانتری رئیس سازمان محیط زیست اما در نشست احیای دریاچه اورمیه این اقدام سازمان خود را تکذیب کرده است: «چنین چیزی اصلا وجود ندارد و سازمان حفاظت محیط زیست هیچ مشکلی با حضور زنان در مناطق خود و مراسم [؟!] موسوم به گاوبانگی ندارد.»
با وجود این تکذیب اما کلانتری تأیید کرده است که «حراست یک استان با این ماجرا سلیقهای برخورد کرده است اما به هیچ عنوان منعی برای حضور زنان وجود ندارد.»
در ایران مَرالها یا گوزنهای قرمز در سرتاسر نواحی جنگلی دامنههای شمالی البرز و در جنگلهای بلوط دامنههای غربی زاگرس از آذربایجان تا غرب فارس پراکنده بودند. اما نسل آنها اکنون در رشتهکوه زاگرس به کلی منقرض شده و حضور آخرین بازماندگان آنها حدود ۵۰ سال پیش در منطقه ارسباران آذربایجان به ثبت رسید.
در غرب منطقه دریاچه کاسپین نیز این نوع جانوری یا از میان رفته یا بینهایت کمیاب است و اکنون تنها در مناطق جنگلی دورافتادهتر در مرکز و شرق البرز، عمدتا در تعدادی از مناطق حفاظتشده این نواحی که جنگلهای نسبتا دستنخورده دارند، یافت میشود.
source https://zanan.bashariyat.org/?p=40003
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر