روز دوشنبه ۱۷ شهریور، یک زن جوان در تهران توسط شوهرش مورد اسیدپاشی قرار گرفته و به بیمارستان منتقل شد. اسید، یکی از معدود محصولاتی است که بازار خرید و فروش آن در کشور هرگز از رونق نیفتاده است. علاوه بر سهولت دسترسی و تهیه اسید در بازارهای ایران، نبود قوانین پیشگیرانه کافی نیز بر تداوم جرمی تحت عنوان “اسیدپاشی” موید شده است.
به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از رکنا، صبح روز دوشنبه ۱۷ شهریور ۱۳۹۹، یک زن جوان در نزدیکی میدان بروجردی در منطقه پیروزی تهران مورد اسیدپاشی قرار گرفت.
پس انتقال این زن جوان به بیمارستان، ماموران اداره پلیس آگاهی تهران به برای تحقیقات ویژه وارد عمل شدند و در گام نخست پی بردند که زن جوان فریبا ۳۳ ساله از سوی شوهر هدف اسید پاشی قرار گرفته است.
فریبا که به سختی می توانست حرف بزند روی تخت بیمارستان به ماموران گفت: “لیسانس حقوق دارم و کارمند حقوقی یک شرکت هستم و چند سال قبل با سهیل آشنا شدم و با هم ازدواج کردیم و هر ۲ کار خوب و پر در آمدی داشتیم زندگی رضایت مند و با آرامشی داشتیم تا اینکه شوهرم در خوشگذرانی های زندگی شروع به مصرف مواد مخدر کرد و زمانی متوجه این ماجرا شدم که شوهرم دیگر معتاد شده بود و دیگر آرامش از زندگی مان رفت و سهیل بر سر هر موضوعی با من دعوا می کرد و کتک می زد”.
قربانی اسید پاشی ادامه داد: “چند بار تلاش کردم که سهیل اعتیاد را ترک کند و زندگی مان را دوباره بسازیم اما هر بار بعد از ترک کردن مواد دوباره به سراغ آن می رفت تا اینکه تصمیم گرفتم او از او جدا شوم و فکر می کردم سهیل وقتی متوجه ماجرا شود اعتیادش را کنار بگذارد اما بی فایده بود و سهیل مرا تهدید کرد”.
زن جوان گفت: “دیگر تصمیم خودم را گرفته بودم و به دادگاه رفتم و درخواست طلاق دادم و همین شروع تهدیدهای سهیل شد و می گفت اگر درخواست طلاق را پس نگیرم زندگی ام را خراب می کند تا اینکه روز حادثه وقتی از خانه خارج شدم تا به محل کارم بروم ناگهان داخل کوچه خلوت سهیل که پشت یک خودرو پنهان شده بود جلوی راهم را گرفت و بدون اینکه حرفی بزند مایع داخل بطری را روی من پاشید”.
بنا بر این گزارش، بازپرس احسان زمانی قاضی شعبه ۶ دادسرای امور جنایی تهران دستور داد تا تیمی از ماموران اداره ۱۶ پلیس آگاهی تهران برای دستگیری عامل این اسید پاشی هولناک وارد عمل شوند و تحقیقات تکمیلی ادامه دارد.
اسید، یکی از معدود محصولاتی است که بازار خرید و فروش آن در کشور هرگز از رونق نیفتاده است. علاوه بر سهولت دسترسی و تهیه اسید در بازارهای ایران، نبود قوانین پیشگیرانه کافی نیز بر تداوم جرمی تحت عنوان “اسیدپاشی” موید شده است.
هرچند در سال ۱۳۳۷ قانونی با موضوع مجازات بزه اسیدپاشی تصویب شده است و علاوه بر آن از عمومات قانون مجازات اسلامی هم می توان در جرم انگاری این عمل غیر انسانی بهره گرفت، اما شواهد و قرائن حکایت از ناکارآمدی قوانین موجود در پیشگیری از آن دارد.
اواخر اردیبهشت ماه ۹۸ پنج ماده از ۷ ماده طرح تشدید مجازات اسیدپاشی و حمایت از بزه دیدگان در جلسه علنی مجلس مورد موافقت نمایندگان قرار گرفت.
پس از اعمال اصلاحات در مواد این طرح نهایتا در تاریخ ۲۱ مهرماه ۹۸، نمایندگان مجلس شورای اسلامی در یک جلسه علنی، طرح تشدید مجازات اسید پاشی و حمایت از بزه دیدگان ناشی از آن را که از شورای نگهبان اعاده شده بود بررسی و اصلاح کردند.
در آبان ماه ۹۸ این قانون پس از تایید در شورای نگهبان، جهت اجرا به وزارت دادگستری ابلاغ شد.
source https://zanan.bashariyat.org/?p=40033
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر