۶ شهریور ۱۳۹۹

درخواست ۴۴ وکیل از نسرین ستوده: اعتصاب غذا را پایان دهید

گروهی از وکلای دادگستری از نسرین ستوده و دیگر زندانیان سیاسی خواسته‌اند سلامتی خود را با اعتصاب غذا به خطر نیاندازند. همسر خانم ستوده می‌گوید، رفتار با او چنان غیرانسانی است که نمی‌تواند به پایان اعتصاب غذا فکر کند.default

به گزارش هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، ۴۴ تن از وکلای دادگستری دیروز شنبه اول شهریور (۲۲ اوت) با انتشار بیانیه‌ای خطاب به نسرین ستوده و دیگر زندانیان سیاسی، با بیان اینکه “مطالبات شما به حق است”، از آنها خواسته‌اند تا به اعتصاب غذای خود پایان دهند، زیرا به گفته آنان «مسئولان گوش شنوایی برای شنیدن صدای حق‌طلبی شما ندارند، لطفا سلامتی خود را به مخاطره نیندازید».

در پی این درخواست، رضا خندان، همسر نسرین ستوده، با اشاره به بازداشت دخترشان مهراوه، در صفحه فیسبوک خود نوشت: «موضوع به قدری تکان‌دهنده و غیرانسانی است که (او) به هیچ وجه نمی‌تواند به پایان اعتصاب غذا فکر کند. قوه فضائیه باید در قبال این یورش غیرانسانی و این عمل فجیع، برای بازداشت دختر یک زندانی سیاسی و ایجاد رعب و وحشت‌ پاسخ دهد.»

مهراوه خندان دوشنبه گذشته ۲۷ مرداد در خانه‌ بازداشت و به دادسرای زندان اوین برده شد و پس از چند ساعت بازجویی با قرار کفالت آزاد شد.

نویسندگان بیانیه مزبور خطاب به زندانیان اعتصابی نوشته‌اند: «اگر چه امکان دارد نتایجی ولو اندک از چنین تصمیم‌های شخصی و خطیری حاصل شود، ولی در این وضعیت خاص آن‌چه بیشتر اهمیت پیدا می‌کند، حفظ سلامت و بالا بردن قدرت روحی و جسمانی برای ادامه مبارزه با این خودکامگی‌هاست.»

این وکلا در بیانیه خود یادآوری کرده‌اند که نسرین ستوده و دیگر زندانیان سیاسی به اعتصاب غذا به عنوان آخرین حربه متوسل شده‌اند، «زیرا در زندان‌های جمهوری اسلامی راه دیگری برای احقاق حقوق از دست رفته خود ومردم پیدا نمی‌کنند»؛ حربه‌ای که به گفته آنان معنایش به خطر انداختن “جان عزیز و سلامت خویش” است تا شاید پیام خود را به مردم برسانند و “بر رفتارهای مستبدانه و فراقانونی فرمانروایان” تاثیر بگذارند.

به کانال دویچه وله فارسی در تلگرام بپیوندید

۴۴ وکیل دادگستری در این بیانیه همچنین تاکید کرده‌اند که «درخواست آزادی زندانیان سیاسی و رفع محرومیت سایر زندانیان از حق آزادی مشروط و نیز مرخصی‌های متناسب با شرایط بحرانی فعلی، خواسته‌ای منطقی، انسانی و قانونی است»، اما از نظر آنان زندانیان نباید برای شنیده شدن آن “از جان و سلامتی خود بگذرند.”

آنها در پایان بیانیه از زندانیان اعتصابی تقاضا کرده‌اند که «در مسیر تاریخی مبارزات ضد استبدادی ملت ایران از گزینه‌ی اعتصاب غذا و آسیب زدن به خود صرف‌نظر نمایند.»

اعتصاب غذای نسرین وارد سیزدهمین روز شده است. دیروز شنبه رضا خندان در فیسبوک خود نوشت: «پس از چند روز بی‌خبری امروز تماس کوتاهی داشتیم.»

آقای خندان نگران از به خطر افتادن سلامتی همسرش گفته است: «نسرین در اعتراض به رفتار مسئولین و پرسنل زندان و سالن ملاقات با بچه‌ها و بازداشت مهراوه توسط دستگاه قضایی و امنیتی، قطع ملاقات را هم به اعتصاب غذای اعتراضی افزود.»

رضا خندان با اشاره به حضور رسمی گروه طالبان در ایران و حمایت جمهوری اسلامی از این گروه تروریستی نوشته است: «به یکی از خشن‌ترین گروه‌های تروریستی جهان (طالبان) اجازه داده می‌شود در قلب پایتخت پرچم‌شان را بالا ببرند اما در مقابل اعتراض وکیلی بابت شرایط زندانیان سیاسی، چندین تیم عملیاتی در ساعت خواب بچه‌ها به خانه‌ی آنها گسیل می‌شوند. به قدری این عملیات پیچیده و مهم بوده است که برای استتار علاوه بر ماشین‌های دیگر از تاکسی هم برای عملیات استفاده کردند.»

اعتراض جهانی

نسرین ستوده از روز ۲۱ مرداد در اعتراض به برخوردهای فراقانونی و بی‌اعتنایی متولیان امر به حق آزادی مشروط زندانیان سیاسی و عقیدتی، اعتصاب غذا کرد.

در پی انتشار اعتصاب غذای او هایدی ‌هاوتالا، نایب رئیس در امور دموکراسی، حقوق بشر و جامعه‌ی ساخاروف، و ماریا آرنا، رئیس کمیسیون فرعی حقوق بشر پارلمان اروپا، با صدور بیانیه‌ای گفتند که به شدت نگران سلامتی نسرین ستوده هستند که «برای دومین بار در کمتر از شش ماه، زندگی خود را به‌خاطر اعتصاب غذا به خطر انداخته، زیرا دولت‌مردان ایران از پاسخ‌گویی به هرگونه درخواست قانونی برای آزادی مدافعان حقوق بشر و زندانیان عقیدتی سر باز می‌زنند.»

دویچه وله فارسی را در اینستاگرام دنبال کنید

بیانیه هم‌چنین به این مسئله اشاره کرده است که زندانیان سیاسی و عقیدتی از فهرست زندانیانی که حکومت ایران به دلیل شیوع گسترده بیماری کرونا آزاد شده‌اند و امکانات درمانی و حفظ سلامت‌شان از آنها دریغ می‌شود.

فشار مستمر بر نسرین ستوده

این اولین بار نیست که نسرین ستوده به عنوان یکی از پیگیرترین وکلای مدافع منتقدان جمهوری اسلامی، به زندان افتاده است. او یک بار از تابستان ۸۹ تا سال ۹۲ به اتهام “اقدام علیه امنیت ملی” در بازداشتگاه اوین به سر برد و پس از آزادی مجوز وکالت‌اش به مدت سه سال باطل شد.

دستگاه قضایی جمهوری اسلامی او را یک بار دیگر در خرداد ۱۳۹۷ به اتهام “اجتماع و تبانی علیه امنیت ملی”، “فعالیت تبلیغی علیه نظام”، عضویت در شورای ملی صلح، عضویت در کارزار حذف اعدام، حضور بدون حجاب در شعبه بازپرسی، “نشر اکاذیب و تشویش اذهان عمومی” به مجموعا ۳۳ سال حبس و ۱۴۸ ضربه شلاق محکوم کرد. طبق قانون مجازات اسلامی، ۱۲ سال این حکم اجرا می‌شود.

نسرین ستوده وکالت پرونده‌های بسیاری از فعالان حقوق بشر، فعالان حقوق زنان و نیز دفاع از کودکان قربانی کودک‌آزاری یا در معرض اعدام را برعهده داشته ‌است.



source https://zanan.bashariyat.org/?p=39834

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر