۳۰ مرداد ۱۳۹۹

وکیل مدافع لیزا تبیانیان، شهروند بهایی زندانی: لغو حکم تبرئه توسط دیوان عالی «غیرقانونی و ناعادلانه» بود

آقای اعتمادزاده به صدای آمریکا گفت، حکم تبرئه لیزا تبیانیان در حالی از سوی دیوان عالی کشور رد شده است که پیشتر رئیس شعبه ۱۲ دادگاه تجدیدنظر استان البرز در دادنامه صادر شده به تاریخ ۱ دی ۹۷ اعلام کرده بود که این شهروند بهایی «هیچ فعالیت تبلیغی علیه نظام انجام نداده است»تصویر

و با این استدلال که «صِرف تبلیغات جهت آئین بهائیت تبلیغ علیه نظام تلقی نمی‌شود و آنچه مسلم است تبلیغ باید علیه نظام سیاسی ایران باشد و به همین جهت مطابق ماده ۵۰۰ قانون اساسا تبلیغات مذهبی آن هم به نحوی که علیه نظام جمهوری اسلامی ایران و حاکمیت آن قلمداد نگردد جرم محسوب نمی‌گردد» رای به تبرئه داده بود.

این وکیل دادگستری با اشاره به بی‌خبری از لغو حکم توسط دیوان عالی کشور در گفتگو با صدای آمریکا گفت: «هنوز معلوم نیست به چه استدلالی اعاده دادرسی صورت گرفته است.

اما بر اساس ماده ۴۷۷ قانون آیین دادرسی کیفری که در آن اعلام شده، اگر رای خلاف شرع باشد ریاست قوه قضائیه هر زمان و در هر مکان می‌تواند رسیدگی مجدد به رای قطعی داشته باشد، دیوان عالی کشور حکم داده و رای دادگاه بدوی را تایید کرده است.» به گفته آقای اعتمادزاده این کار غیرقانونی، ناعادلانه، و غیرحقوقی است.

بر اساس اطلاعات موجود خانم تبیانیان در تاریخ ۲۵ اسفند ۱۳۹۵ توسط ماموران اداره اطلاعات در کرج بازداشت و اوایل فروردین ماه ۱۳۹۶ با تودیع قرار وثیقه و تا پایان مراحل دادرسی از زندان رجایی شهر کرج آزاد شده بود.

آقای اعتمادزاده می‌گوید، پس از دسترسی به پرونده این شهروند بهایی مشخص شد هیچ‌گونه‌ نکته‌ای که نشان دهد خانم تبیانیان بخواهد آموزه‌ای از تعالیم بهایی حتی به یک فرد بهایی ارائه دهد وجود نداشته است؛ اما مقامات جمهوری اسلامی به بهانه‌های مختلف بهائیان را مورد تعقیب کیفری قرار می‌دهند.

این وکیل دادگستری می‌گوید،‌ با وجود آن که در منشور حقوق شهروندی قانون اساسی ایران آمده است که «هر فرد جدا از هر اعتقادی که دارد می‌تواند از این حقوق بهرمند شود»، همچنان برخوردهای خلاف حقوق بشری با بهائیان صورت می‌گیرد. وی افزود که باید راهکار حقوقی پیدا کرد تا نظام جمهوری اسلامی را متقاعد و مجبور کرد که جلوی تحصیل و کار عده‌ای شهروند که دارای دیدگاهی خاص هستند را نگیرد و آنها را از بین نبرد.

این اولین بار نیست که یک شهروند بهایی با حکم زندان روبرو می‌شود.‌ اواخر اردیبهشت ماه جامعه جهانی بهائی با انتشار بیانیه‌ای نسبت به افزایش اذیت و آزار پیروان آیین بهائیت در ایران و محکوم کردن این شهروندان به احکام زندان طولانی مدت واکنش نشان داد و با وجود گسترش ویروس کرونا در زندان‌ها خواستار آزادی زندانیان وجدان از زندان‌های ایران شد.



source https://zanan.bashariyat.org/?p=39742

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر