۲۰ مرداد ۱۳۹۹

هیئت دوچرخه‌سواری خراسان رضوی: لباس‌های زننده موجب محرومیت زنان شد

هیئت دوچرخه سواری استان خراسان رضوی می‌گوید ممنوعیت دوچرخه‌سواری زنان در این استان در نتیجه تلاش‌های “ستاد امر به معروف و نهی از منکر” بوده و این هیئت چاره‌ای جز تبعیت ندارد، هرچند که تلاش می‌کند محدودیت زنانی که “به هنجارهای جامعه شهری مشهد” پایبند هستند، برطرف شود.دوچرخه سواری

به گفته رئیس هیئت دوچرخه سواری خراسان رضوی، ستاد امر به معروف و نهی از منکر این استان “با اخذ مجوزهای مربوطه، ممنوعیت دوچرخه‌سواری زنان را اجرایی کرد” و حتی تصویب شد دوچرخه سواری زنان در “مکان‌های عمومی” ممنوع باشد.

مهدی روزبهانه دلیل برقراری این محدودیت‌ها را زنانی دانست که در گذشته “بدون رعایت صحیح حجاب و با استفاده از لباس‌های زننده” هنگام دوچرخه‌سواری توجه زیادی را به این مسئله جلب کردند.

هیات دوچرخه‌سواری سبزوار در اعتراض به ممنوعیت حضور زنان استعفا کرد
چرا دوچرخه-سواری زنان، چرخ مشروعیت نظام سیاسی را پنچر می‌کند؟
آیت‌الله خامنه‌ای: دوچرخه‌سواری زنان در مجامع عمومی حرام است
آقای روزبهانه که مدعی شده هیئت زیر نظر او اولین هیئتی بود که با تشکیل جلسات با مسئولان در راستای کاهش محدودیت‌ها گام برداشته، گفت: “زمانی که مصوبه تصویب شد اگر هیئت خود را ملزم به حمایت از دوچرخه‌سواران نمی‌دانست با قبول شرایط مانند استان‌های دیگر از ادامه پیگیری موضوع دست می‌کشید.”

رئیس هیئت دوچرخه سواری خراسان رضوی همچنین با توجه به “حساسیت موضوع” از ورزشکاران خواست با هوشیاری خود مانع از “سؤ‌استفاده رسانه‌های بیگانه” شوند و با رعایت قوانین از حساسیت موضوع بکاهند.

چند روز قبل اعضای هیات دوچرخه‌سواری سبزوار در خراسان رضوی، در اعتراض به ممنوعیت دوچرخه‌سواری زنان و برای حمایت از آنان استعفا کردند.

شورای فرهنگ عمومی و ستاد امر به معروف و نهی از منکر سبزوار در غرب این استان، دوچرخه‌سواری زنان را ممنوع اعلام کرد و با احضار اعضای هیات دوچرخه‌سواری سبزوار آن‌ها را “توجیه کرد” که بگویند دوچرخه‌سواری زنان ممنوع است.

اما تمام هشت عضو هیات دوچرخه‌سواری سبزوار که همه به جز یک نفر، مرد هستند، در اعتراض به این موضوع ششم مرداد استعفا کردند و روز جمعه (۱۰ مرداد) رییس اداره ورزش و جوانان سبزوار استعفای آنان را پذیرفت.

در ایران قانونی علیه دوچرخه‌سواری زنان وجود ندارد اما این موضوع همواره محل نزاع محافظه‌کاران تندرو و ورزشکاران بوده است. آیت‌الله علی خامنه‌ای، رهبر ایران، در حکمی که ۲۸ شهریور ۱۳۹۵ در سایت رسمی‌ او منتشر شد، دوچرخه‌سواری زنان در مجامع عمومی را حرام دانست.



source https://zanan.bashariyat.org/?p=39593

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر