۱۹ تیر ۱۳۹۹

موتوربرقی‌سواری زنان هم ممنوع شد!

-در سال‌های اخیر موتورسیکلت برقی به دلیل عدم نیاز به گواهینامه و نداشتن پلاک، از سوی زنان به شدت مورد اقبال قرار گرفت و بسیاری از زنان اقدام به خرید موتورسیکلت برقی کردند و به صورت تفریحی و یا به عنوان وسیله نقلیه در معابر شهری از آن استفاده می‌کردند.

رئیس پلیس راهور ناجا سوار شدن زنان بر موتورسیکلت‌های برقی را به عنوان راننده ممنوع اعلام کرد.

سردار کمال هادیانفر رئیس پلیس راهور ناجا امروز سه‌شنبه ۱۷ تیرماه ۱۳۹۹ درباره استفاده زنان از موتورسیکلت‌های برقی که به تازگی در ایران مورد اقبال زنان قرار گرفته‌، گفت که «فقط آقایان می‌توانند از موتورسیکلت‌های برقی استفاده کنند و هیچ محدودیتی برای استفاده از آن برای آقایان نداریم.»

وی گفته است: «برابر قانون، برای استفاده از این موتورسیکلت‌ها باید گواهینامه هم دریافت شود.»

در سال‌های اخیر موتورسیکلت برقی به دلیل عدم نیاز به گواهینامه و نداشتن پلاک، از سوی زنان به شدت مورد اقبال قرار گرفت و بسیاری از زنان اقدام به خرید موتورسیکلت برقی کردند و به صورت تفریحی و یا به عنوان وسیله نقلیه در معابر شهری از آن استفاده می‌کردند.

اما شهریور سال ۹۷ پلیس راهنمایی و راهنمایی، فروش موتورسیکلت‌های برقی بدون پلاک را ممنوع اعلام کرد و زنان و نوجوانان زیر ۱۸ سال که تا پیش از این می‌تواستند از موتورسیکلت برقی استفاده کنند، دیگر این امکان را ندارند.

مهرماه ۹۷ همزمان با راه‌اندازی خط‌تولید موتورسیکلت کویر در اصفهان، صادق نجفی استاندار اصفهان گفته بود: «هیچ دلیلی برای محدودیت استفاده بانوان از موتورسیکلت‌های برقی و انژکتوری وجود ندارد، اما لازم است قوانین لازم در این زمینه وضع شود.»

پلیس راهنمایی و رانندگی با استناد به مواد ۲ و ۱۹ آیین‌نامه پلیس راهنمایی و رانندگی که بر اساس آن تمام وسایل نقلیه موتوری، حین تردد در معابر و راه‌ها باید دارای پلاک و شماره انتظامی باشند، این دستور را صادر کرد.

اکنون با اعلام تازه این مقام انتظامی، موتورسواری زنان با هر نوع موتورسیکلت و دوچرخه‌سواری ممنوع است و نشستن پشت موتورسیکلت به همراهی یک مرد نیز باید با رعایت حجاب اجباری باشد.

در راستای اقدامات محدودکننده و ضدزن نهادهای مسئول، حضور زنان در زورخانه‌ها و انجام ورزش باستانی نیز ممنوع شده است. این اقدام در پی اعتراض برخی از باستانی‌کاران صورت گرفته که از فعالیت زنان در این حوزه ورزشی ابراز نارضایتی کرده بودند.

مهین فرهادی‌زاد معاون توسعه ورزش بانوان وزارت ورزش و جوانان هفته گذشته درباره تقاضای زنان برای فعالیت در سه رشته‌های پاورلیفتینگ، بوکس و ورزش زورخانه‌ای گفته بود: «در مبانی اعتقادی ما از زن به عنوان ریحانه یاد شده، نمی‌توانیم رشته‌ای را قبول کنیم که کل سیستم بدنی و فیزیولوژی او را تحت تاثیر قرار دهد.»

این اظهار نظر این مقام وزارت ورزش و جوانان که وظیفه «توسعه» فعالیت‌های ورزشی زنان را بر عهده دارد با واکنش‌ گسترده و منفی کاربران فضای مجازی مواجه شد. کاربران استفاده از واژه‌ی «ریحانه» برای توصیف زنان را روشی برای اعمال فشار و محدودیت‌ علیه فعالیت‌های زنان دانستند که از زنان یک تعریف واحد و مطابق شرع ارائه می‌کند که بهتر است در خانه بماند و به کار بچه‌داری و خانه‌داری بپردازد و مانند «ریحانه» از وی مراقبت شود!

مهین فرهادی‌زاد صدور مجوز برای فعالیت زنان در رشته پاورلیفتینگ را منوط به توضیح این موضوع کرده بود که زن متقاضی «در چه حوزه‌هایی به دنبال فعالیت است»! منظور وی مشخص کردن نقاط بدن از سوی ورزشکاران است.

وی افزود: «اگر بحث پرورش اندام را در نظر دارند، به سرعت و پس از دریافت نامه پاسخ منفی می‌دهیم چون بحث پرورش اندام و حجیم شدن عضلات شیوه‌های خود را دارد که با شرایط زنان جور در نمی‌آید اما مسئولان پاورلیفتینگ سه حرکت را معرفی کرده‌اند که دلایل خود را هم دارند؛ ما هم از نظر فیزیولوژی و سلامتی آنها را مورد بررسی قرار می‌دهیم.»



source https://zanan.bashariyat.org/?p=39004

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر