رئیس سازمان پزشکی قانونی از افزایش بیش از ۱۲ درصدی موارد کودکآزاری ثبت شده در سال ۹۸ به نسبت سال قبل خبر داد. او میگوید در سال گذشته همچنین بیش از ۸۵ هزار مورد همسرآزاری گزارش شده است.
عباس مسجدی آرانی روز شنبه ۳۱ خرداد در یک نشست خبری که به مناسبت آغاز هفته قوه قضائیه برگزار شد به تشریح آمار پزشکی قانونی در زمینههای مختلف، از جمله آسیبهای اجتماعی پرداخت.
رئیس سازمان پزشکی قانونی میگوید در سال گذشته در مجموع ۸۵ هزار و ۴۲۰ مورد همسرآزاری به این سازمان گزارش شده است.
به گزارش خبرگزاری ایرنا او “داد زدن، فحش دادن، انداختن بار زندگی روی دوش همسر، حصار کشیدن دور همسر، تحقیر، بداخلاقی و انعطاف ناپذیری” را از مصادیق اصلی همسرآزاری عنوان کرد و فقر فرهنگی را از علتهای اصلی بروز آن خواند.
مطابق آماری که سازمان بهزیستی سال گذشته منتشر کرد در حدود ۹۰ درصد تماسها در زمینه همسرآزاری، زنان از آزار خود توسط شوهرانشان گزارش دادهاند. کارشناسان معتقدند بسیاری از موارد همسرآزاری به دلیل سلطه روابط سنتی و محدودیتهای قانونی، اجتماعی و مذهبی گزارش نمیشود.
افزایش ۱۲ و نیم درصدی کودکآزاری
رئیس سازمان پزشکی قانونی میگوید در حوزه کودکآزاری نیز در سال گذشته ۲ هزار و ۴۸۸ پرونده به مراکز این سازمان ارجاع شده و این موارد به نسبت سال قبل ۱۲ و نیم درصد افزایش داشته است.
رضا جعفری، رئیس اورژانس اجتماعی سازمان بهزیستی آذر ماه سال پیش به خبرگزاری پانا گفته بود حدود یک چهارم تماسهایی که با شماره اورژانس این سازمان (۱۲۳) گرفته شده مربوط به کودکآزاری است که نسبت به سال قبل “بسیار بیشتر” شده است.
به کانال دویچه وله فارسی در تلگرام بپیوندید
جعفری با بیان این که ۲۵ درصد تماسها نیز در ارتباط با خشونت خانگی علیه همسران بوده است گفت: «آمار خشونت خانگی در ایران به خاطر اینکه زنان به طور معمول درباره این موضوع شکایت نمیکنند، دقیق برآورد نمیشود و نمیتوان آمار دقیقی در این زمینه ارائه داد.»
افزایش ۱۴۲ درصدی مرگ بر اثر مسمومیت الکلی
رئیس سازمان پزشکی قانونی در بخش دیگری از نشست خبری روز شنبه خود به حدود یک و نیم برابر شدن مرگ بر اثر مسمومیت الکلی اشاره کرد و گفت در سال گذشته ۶۲۷ نفر به دلیل مسمومیت الکلی جان خود را از دست دادهاند.
پس از تائید رسمی شیوع کرونا در ایران در روز پایانی بهمن ماه، مصرف الکل صنعتی و مشروبات الکلی تقلبی، با این تصور که در مقابله با ویروس موثر است، به شدت افزایش یافت.
دویچه وله فارسی را در اینستاگرام دنبال کنید
کیانوش جهانپور، سخنگوی پیشین وزارت بهداشت ماه گذشته در یک نشست خبری اعلام کرد از ابتدای اسفند ماه سال پیش تا هشتم اردیبهشت سال جاری بیش از پنج هزار نفر به خاطر مسمومیت الکلی به مراکز درمانی منتقل شدهاند و ۵۲۵ نفر آنها جان خود را از دست دادهاند.
“زنگ خطر جدی” افزایش خودکشی
عباس مسجدی آرانی در نشست خبری به مناسبت آغاز هفته قوه قضائیه به افزایش هشت دهم درصدی موارد خودکشی در سال گذشته نیز اشاره کرد و گفت در سال ۹۸ در مجموع پنج هزار و ۱۴۳ مورد خودکشی منجر به مرگ رخ داده است.
رئیس سازمان پزشکی قانونی میگوید یک هزار و ۵۱۷ مورد از خودکشیهای سال پیش مربوط به زنان و سه هزار و ۶۲۳ مورد آن مردان بودهاند. او خاطر نشان کرد بیشترین خودکشیها در بین افزاد ۳۰ تا ۳۹ ساله رخ داده و شهروندان بین ۱۸ تا ۲۴ ساله در ردیف بعدی قرار دارند.
مسجدی آرانی میگوید خودکشی در آموزههای دینی اسلام گناه کبیره است، با این حال روند صعودی آن طی ۱۰ سال گذشته برای مراکز دانشگاهی و فرهنگی “یک زنگ خطر جدی” است و باید برای کاهش آن اقدام عاجلی در دستور کار قرار گیرد.
source https://zanan.bashariyat.org/?p=38652
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر