یک مقام وزارت بهداشت ایران روز پنجشنبه اول خرداد گفت که بیش از ۱۰ هزار نفر از کارکنان بخش درمانی کشور به ویروس کرونا مبتلا شدهاند.
قاسم جانبابایی، معاون درمان وزارت بهداشت ایران، که در مراسم تجلیل از تلاش پزشکان و پرستاران ایران سخن میگفت، این میزان ابتلای آنها به ویروس کرونا را نشانه ازخودگذشتگی کادر درمانی کشور دانست.
طبق آخرین آمار رسمی ایران، بیماری کووید ۱۹ تاکنون جان ۷۲۴۹ نفر را در کشور گرفته است. شمار کل مبتلایان هم ۱۲۹ هزار و ۳۴۱ نفر اعلام شده است. با این حال گزارشهای دیگر حاکی است که رقم مبتلایان و جانباختگان بسیار بیش از این ارقام است.
ماه گذشته وزارت بهداشت ایران گزارش داد که بیش از ۱۰۰ نفر از پزشکان و پرستاران در کشور بر اثر ابتلای به ویروس کرونا جان باختهاند.
«شناسایی ۲۳۹۲ بیمار جدید»
روز پنجشنبه همچنین سخنگوی وزارت بهداشت ایران از شناسایی ۲۳۹۲ بیمار جدید کرونا در کشور طی ۲۴ ساعت گذشته خبر داد.
کیانوش جهانپور گفت که از بین مبتلایان جدید، ۳۵۱ مورد بستری و ۲۰۴۱ مورد سرپایی و از افراد در تماس با مبتلایان بودند که شناسایی شدند و مجموع بیماران کووید ۱۹ در کشور به ۱۲۹ هزار و ۳۴۱ نفر رسید.
آقای جهانپور ادامه داد که در طول ۲۴ ساعت گذشته، ۶۶ بیمار کووید ۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جانباختگان این بیماری در کشور به ۷۲۴۹ نفر رسید.
به گفته او، تاکنون صد هزار و ۵۶۴ نفر از بیماران، بهبود یافته و ترخیص شدهاند و ۲۶۵۵ نفر از بیماران مبتلا به کووید ۱۹ در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند.
سخنگوی وزارت بهداشت اظهار داشت: در طول ۲۴ ساعت گذشته در ۱۲ استان موارد فوتی صفر و در ۶ استان، یک مورد فوتی گزارش شده است.
منتقدان میگویند پنهانکاری مقامهای جمهوری اسلامی درباره شیوع کرونا در استان مذهبی قم، باعث شد این بیماری به کل کشور سرایت کند. در همین حال در مورد آمار رسمی قربانیان بیماری همچنان تردید جدی وجود دارد.
در حال حاضر ماهها است که بخش عمدهای از کسب و کارها به خاطر این بیماری متوقف شده و مشکلات روحی و اقتصادی بسیاری گریبان شهروندان ایران را گرفته است.
«برای کاهش فاصلهگذاری زود بود»
یک روز پیش از این، محمد کاکاوند، رئیس شبکه بهداشت و درمان بروجرد، به خبرنگاران گفت که «وضعیت بروجرد قرمز و در حالت هشدار قرار دارد».
وی تصریح کرد: «تعداد مبتلایان و بستری بالا رفته است و ویروس برخلاف تصوری که مردم عامه فکر میکنند ضعیف شده اصلاً ضعیف نشده و با قدرت خودش مبتلا میکند و حتی مرگومیر نیز دارد».
رئیس شبکه بهداشت و درمان بروجرد گفت که «علت اصلی آن، عدم رعایت فاصله اجتماعی است که قرار بود هوشمندانه باشد».
در همان روز، مینو محرز، یک مقام دیگر وزارت بهداشت که عضو کمیته ملی مبارزه با کرونا است نیز به خبرگزاری ایسنا گفت که «از نظر ما هنوز برای کاهش فاصلهگذاری فیزیکی زود بود».
وی تأکید کرد: «تجربیات کشورهای مختلف نشان داده که اگر فاصلهگذاری فیزیکی کمرنگ شود، موارد ابتلا باز هم بالا خواهد رفت».
به گفته خانم محرز، «در برخی استانها مانند لرستان و خوزستان موارد بسیار زیاد شده، اما در تهران میزان مراجعات کاهش یافته و در حال حاضر آن اوج زیاد را نداریم».
source http://zanan.bashariyat.org/?p=38101
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر