۴ خرداد ۱۳۹۹

شهروندان بهایی؛ الهه سمیع ‌زاده به ۱ سال حبس دیگر و ۲ سال انفصال از خدمات دولتی محکوم شد

شهروندان بهایی؛ الهه سمیع ‌زاده به ۱ سال حبس دیگر و ۲ سال انفصال از خدمات دولتی محکوم شد
خبرگزاری هرانا – الهه سمیع زاده، شهروند بهایی ساکن شیراز روز چهارشنبه ۳۱ اردیبهشت در بخش دوم پرونده خود توسط شعبه ۱۰۵ دادگاه کیفری شیراز به ۱ سال حبس تعزیری دیگر و ۲ سال انفصال از خدمات دولتی و عمومی محکوم شد.

خانم سمیع زاده پیشتر در بخش نخست پرونده‌اش توسط دادگاه انقلاب شیراز به ۶ سال حبس تعزیری محکوم شد. با احتساب میزان محکومیت جدید خانم سمیع زاده، وی به همراه ۹ تن دیگر در این پرونده مجموعا به ۶۳ سال حبس تعزیری محکوم شده‌اند.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، الهه سمیع زاده، شهروند بهایی توسط شعبه ۱۰۵ دادگاه کیفری شیراز به ۱ سال حبس تعزیری دیگر و ۲ سال انفصال از خدمات دولتی و عمومی محکوم شد.

براساس این حکم که در تاریخ ۳۱ اردیبهشت ۱۳۹۹، صادر و ابلاغ شده است، خانم سمیع زاده توسط شعبه ۱۰۵ دادگاه کیفری شیراز به ریاست قاضی فخارزاده از بابت اتهام “استفاده از عناوین علمی” مبنی بر تحصیل وی در دانشگاه بهاییان به ۱ سال حبس تعزیری و ۲ سال انفصال از خدمات دولتی و عمومی محکوم شده است.
خانم سمیع زاده پیشتر در بخش نخست پرونده‌اش توسط شعبه اول دادگاه انقلاب شیراز به ریاست قاضی سیدمحمود ساداتی از بابت اتهامات “فعالیت تبلیغی علیه نظام و عضویت در گروه‌های مخالف نظام” هر یک به ۶ سال حبس تعزیری محکوم شد. در صورت قطعی شدن این حکم در دادگاه تجدیدنظر و با استناد به ماده ۱۳۴ قانون مجازات اسلامی مجازات اشد یعنی ۵ سال حبس تعزیری از بابت اتهام “عضویت در گروه‌های مخالف نظام” در خصوص وی قابل اجرا است.

خانم سمیع زاده مادر یک پسر خردسال است. اتهامات مطروحه علیه خانم سمیع زاده ”تبلیغ علیه نظام” و “همکاری با گروه های «معاند»” عنوان شده بود و مصادیق این اتهامات فعالیت وی به عنوان معلم در کلاس‌های خلاقیت مادر و کودک بوده است که با مدرک معتبر فنی و حرفه‌ای کشور و در موسسات رسمی کشوری صورت می‌گرفت. این شهروند بهایی تیرماه ۹۸ نیز از بابت اتهام جدید مبنی بر “جعل مدرک تحصیلی” تفهیم اتهام شده و قرار وثیقه پیشین وی ۶۰ میلیون تومان افزایش یافت.

پیشتر یک منبع مطلع در این خصوص به گزارشگر هرانا گفته بود: “اتهام جعل مدرک تحصیلی در حالی علیه خانم سمیع زاده مطرح شده است که وی به دلیل محروم بودن بهاییان از تحصیل در دانشگاه های کشور، در دانشگاه آنلاین بهاییان موسوم به BIHE تحصیل کرده و مدرک خود را نیز از این دانشگاه اخذ کرده است. وی پس از آزادی موقت با تودیع قرار وثیقه تاکنون چندین بار احضار و مورد بازجویی قرار گرفته است”.

پیشتر نیز شهریار عطریان، نوید بازماندگان، بهاره قادری، نورا پورمرادیان، سهیلا حقیقت، شهناز ثابت، سودابه حقیقت دیگر شهروندان بهایی در این پرونده توسط شعبه اول دادگاه انقلاب شیراز به ریاست قاضی سید محمود ساداتی از بابت اتهامات “فعالیت تبلیغی علیه نظام و عضویت در گروه‌های مخالف نظام” هر کدام به ۶ سال حبس تعزیری، نیلوفر حکیمی به ۸ سال حبس تعزیری و احسان الله محبوب راه وفا به ۱ سال حبس تعزیری محکوم شدند.

از میان این افراد خانم حقیقت در انتظار برگزاری دادگاه پرونده دیگر خود در دادگاه کیفری است. به علاوه نیلوفر حکیمی نیز پیشتر در دادگاه کیفری به ۵ سال حبس تعزیری محکوم شده است.

با احتساب میزان محکومیت جدید خانم سمیع زاده، وی به همراه ۹ هم‌پرونده‌ای دیگر خود تاکنون در این پرونده مجموعا به ۶۳ سال حبس تعزیری محکوم شده‌اند.

این شهروندان در شهریور ۱۳۹۷ توسط نیروهای امنیتی بازداشت و مدتی بعد با تودیع قرار وثیقه به صورت موقت و تا پایان مراحل دادرسی از بازداشتگاه اداره اطلاعات شیراز آزاد شدند.

شهروندان بهایی در ایران از آزادی‌های مرتبط به باورهای دینی محروم هستند، این محرومیت سیستماتیک در حالی است که طبق ماده ۱۸ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۱۸ میثاق بین‌المللی حقوق مدنی و سیاسی هر شخصی حق دارد از آزادی دین و تغییر دین با اعتقاد و همچنین آزادی اظهار آن به طور فردی یا جمعی و به طور علنی یا در خفا برخوردار باشد.
بر اساس منابع غیررسمی در ایران بیش از سیصد هزار نفر بهایی وجود دارد اما قانون اساسی ایران فقط اسلام، مسیحیت، یهودیت و زرتشتی گری را به رسمیت شناخته و مذهب بهاییان را به رسمیت نمی‌شناسد. به همین دلیل طی سالیان گذشته همواره حقوق بهائیان در ایران به صورت سیستماتیک نقض شده است.

FacebookTwitterاشتراک گذاری



source http://zanan.bashariyat.org/?p=38135

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر