تهران – ایرنا – معاون امور برنامهریزی و هماهنگی معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری گفت: در استان آذربایجان غربی با افزایش سیر صعودی زنان سرپرست خانوار مواجه هستیم که بر همین اساس برای اشتغال و مشارکت اقتصادی این زنان اعتبار ویژهای در نظر گرفتهایم.
زهرا جواهریان روز چهارشنبه در نشست رونمایی از سند ارتقای وضعیت زنان در استان آذربایجان غربی که به صورت ویدئو کنفرانس میان معاونت امور زنان و استانداری آذربایجان غربی در دفتر معاونت ریاست جمهوری در امور زنان و خانواده برگزار شد، افزود: بحث سند ارتقای وضعیت زنان و خانواده از سال ۹۶ آغاز شد و به دنبال آن، ابلاغ اعتباری به همه استان ها در جهت تدوین این سند صورت گرفت.
وی ادامه داد: مبنایی که برای تدوین این سند در نظر گزفته شد، سیاست های کلی نظام در مورد خانواده، ابلاغیه مقام معظم رهبری، شاخص های عدالت جنسیتی که مصوب ستاد ملی زن و خانواده است و قوانین برنامه ششم توسعه مانند ماده ۱۰۱ و ۱۰۲ است که اساس و پایه این اسناد را در استان ها شکل داد.
تدوین سند ارتقای وضعیت زنان متناسب با هر استان
جواهریان با یادآوری اینکه بر اساس تشکیل این سند، معاونت امور زنان چارچوبی را در اختیار استان ها قرار داد اما شیوه تدوین این اسناد بر اساس برنامه ریزی از پایین به بالا و توسط هر استان و مجموعه دستگاه های اجرایی و بخش خصوصی آن صورت گرفت، خاطرنشان کرد: این باعث شد سند هر استان، وضعیت خود استان را مشخص کند و بر اساس شهرستان ها هم تفکیک داده شود چرا که ممکن است اولویت های این سند از یک شهرستان به شهرستان دیگری متفاوت باشد.
معاون راهبردی معاونت امور زنان و خانواده درباره ویژگی های سند ارتقای وضعیت زنان یادآور شد: نتیجه محور بودن، اثر سنجی و رصد و پایش از مهمترین ویژگی های این سند است به این معنا که اثر و نتیجه برنامه عملیاتی قابل رصد و پایش است.
جواهریان تصریح کرد: شاخص های عدالت جنسیتی و اطلس وضعیت زنان با تفکیک استان و رتبه بندی هم به همه استان ها ابلاغ شده است.
وی تاکید کرد: هدف از عدالت جنسیتی صرفا تغییر وضعیت زنان نبود و در تمامی شاخص ها هم تمام موارد به تفکیک جنسیتی اشاره می شود اما به دلیل اینکه در تمام شاخص ها مشخص شده که وضعیت زنان پایین تر است مبانی به گونه ای طراحی شده ک عدالت هم برقرار شود.
معاون امور برنامهریزی و هماهنگی معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری ادامه داد: در عدالت جنسیتی هشت محور، ۲۵ مولفه و ۱۷۹ شاخص در نظر گرفته شده که برای همه استان ها ابلاغ شده است.
به گفته جواهریان، در پایان سال ۹۸ هم در نظر داشتیم این سند در تمامی استان ها اجرایی شود که متاسفانه ویروس کرونا مانع شد اما ابلاغ اعتبار صورت گرفته و بخشی از این ابلاغ مربوط به ساز و کارهای اجرایی شدن سند است اما به دلیل اینکه در استان آذربایجان غربی، با افزایش سیر صعودی زنان سرپرست خانوار مواجه هستیم برای اشتغال و مشارکت اقتصادی این زنان اعتبار ویژه ای در نظر گرفتیم.
جواهریان ادامه داد: امروز هم بنا داریم از بیست وپنجمین سند ارتقای وضعیت زنان را در استان آذربایجان غربی رونمایی کنیم تا شاهد ارتقای وضعیت زنان این استان باشیم.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر