سازمان حقوق بشر ایران؛ ۱۴ آذر ماه ۱۳۹۸: حکم یک زندانی که با اتهام «قتل عمد» به قصاص نفس (اعدام) محکوم شده بود در زندان رجایی شهر کرج به اجرا در آمد. دیگر زندانیان با اخذ مهلت و یا رضایت به سلولهای خود بازگشتند. به گفته یک زندانی «صدای شکنجه و فریادهای دلخراش بازداشتیهای اخیر مرتب شنیده میشود».
بنا به اطلاع سازمان حقوق بشر ایران، صبح روز چهارشنبه ۱۳ آذر ماه، یک زندانی در زندان رجایی شهر کرج به دار کشیده شد. هویت فرد اعدام شده «علی گلمحمدی» احراز شده که به اتهام «قتل عمد» به قصاص نفس محکوم شده بود.
یک زندانی در این خصوص به سازمان حقوق بشر ایران گفت: «گلمحمدی نامزد خود را سر مسيله خیانت کشته بود و جسدش را در عمق کمی دفن کرده بود. پس از قتل برای اینکه رد گم کند با موبایل مقتول به خانوادهاش اس ام اس میزند که ما دختر شما را برای پول دزدیدهایم و سر همین تماس بازداشت میشود. وقتی که گلمحمدی را بازداشت میکنند و جسد نامزدش را پیدا میکنند، چون حیوانات صورت جسد را خورده بودند از جسد و پدر و مادر مقتول تست دیان ای میگیرند. تست دیان ای مادر مطایقت داشت، ولی تست دیان ای پدر مطابقت نداشت. برای همین هم تنها مادر مقتول حق رضایت دادن داشت و او هم به آلمان رفته بود و از آلمان پول تفاضل دیه را پرداخت کرد و گلمحمدی را اعدام کردند».
اعدام این زندانی تا لحظه تنظیم این خبر از سوی مقامات رسمی و رسانههای داخل ایران اعلان نشده است.
گفتنی است، صبح روز یکشنبه ۱۰ آذر ماه، ۷ زندانی جهت اجرای حکم اعدام به سلول انفرادی منتقل شدند که از بین ایشان تنها حکم گلمحمدی به اجرا درآمد.
اصغر داوودی، سام نامدرخشان، علیرضا یعقوبی با اتهام محاربه (هم پرونده هستند) و حمیدرضا شجایی زواره، محمدرضا خلیلزاده (این دو به اتهام قتل یک زندانی سیاسی بهنام عیلیرضا شیرمحمدی به اعدام محکوم شدهاند) و جعفر زمانی (با اتهام قتل) نام زندانیانی است که اعدامشان به دلایل نامعلومی به تعویق افتاده است.
این منبع در ادامه گفت: «این روزها صداهای عجیبی و غریبی میشنویم. بند امن (که مدتی پیش دانشگاه و مرکز فرهنگی زندان بود و اخیرا تغییر کاربری داده) پر از بازداشت شدگان اعتراضات اخیر است. بند قدیم کارگری و بند ۸ هم پر کردهاند از این بازداشتیها. صدای شکنجه و فریادهای دلخراش بازداشتیها مرتب از بند امن و بند ۸ شنیده میشود. یکی از آنها (بازداشتیهای اخیر) را در بهداری دیدم که کف دست و انگشتانش له شده بود و میخواستند انتقالش دهند به بیمارستان بیرون تا دستش را قطع کنند».
در شش ماه اول سال ۲۰۱۹ دستکم ۱۱۰ حکم اعدام در زندانهای مختلف ایران و یا در ملاءعام اجرا شده که ۸۳ مورد آن با اتهام «قتل عمد» صورت گرفته است. در این مدت رسانههای داخل ایران تنها ۳۷ اعدام را اعلام کردند و ۷۳ مورد دیگر از سوی منابع سازمان حقوق بشر ایران به تأیید رسیده است.
عدم درجه بندی برای قتل عمد در ایران باعث میشود هر نوع قتلی فارغ از شدت و ضعف و انگیزه متهم، منجر به صدور حکم اعدام شود.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر