۱۳ آبان ۱۳۹۸

دور تازه کاهش تعهدات هسته‌ای جمهوری اسلامی


به گزارش صداوسیما، عملیات گاز دهی ماشین های سانتریفیوژ پیشرفته نسل جدید IR6 با حضور رئیس سازمان انرژی اتمی امروز در مجتمع غنی سازی شهید احمدی روشن نطنز آغاز شد.
علی‌اکبر صالحی در این آیین گفت: این سانتریفیوژ،10 برابر سانتریفیوژهای نسل اول می توانند غنی سازی اورانیوم را انجام دهند.
وی افزود: پس از ابلاغ دستور گسترش و شتاب بخشی به فعالیت های تحقیق و توسعه هسته ای بدون رعایت تعهدات برجامی، اقدامات ویژه ای در زمینه تحقیق و توسعه روی ماشین های سانتریفیوژ صورت گرفته است.
صالحی گفت: تولید اورانیوم ایران 10 برابر افزایش پیدا کرده است.
یک مقام غربی پیش تر گفته بود: ما در زمینه نگرانی خود نسبت به برنامه رژیم ایران جهت کاهش پیروی‌اش از برجام به روشنی اعلام موضع کرده‌ایم. در صورتی که تهران به تعهدات هسته‌ای خود عمل نکند ما تمامی گزینه‌هایی را که در دست داریم مد نظر خواهیم گرفت.

استقبال آمریکا از انتخاب رئیس جدید آژانس اتمی
استقبال آمریکا از انتخاب «رافائل گروسی» به عنوان رئیس جدید آژانس بین‌‌المللی انرژی اتمی
پس از معرفی رئیس جدید آژانس بین المللی انرژی اتمی، وزارت خارجه ایالات متحده از انتخاب رافائل گروسی در این سمت استقبال کرد.
مایک پمپئو وزیر خارجه آمریکا روز سه‌شنبه ۷ آبان ماه در یک توئیت نوشت که انتخاب رافائل گروسی به عنوان رئیس آژانس بین المللی انرژی اتمی را تبریک می‌گویم.
او در ادامه از عملکرد کرونل فروتا، مدیر کل موقت آژانس بین المللی انرژی اتمی تشکر کرد و نوشت که «ما مشتاقانه آماده همکاری با IAEA (آژانس بین المللی انرژی اتمی) برای رفع چالش های قرن ۲۱ هستیم.»
رافائل گروسی، نامزد آرژانتین روز سه شنبه با رای دو سوم اعضای شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی به عنوان مدیر کل این نهاد انتخاب شد.
رافائل گروسی یک دیپلمات باسابقه عرصه دیپلماسی هسته ای است. او از سال ۲۰۱۰ تا ۲۰۱۳ دارای سمت های بالایی در آژانس بین المللی انرژی اتمی بود و پس از آن هم به عنوان سفیر آرژانتین در این نهاد معرفی شد. او سال دیگر ریاست کنفرانس بررسی پیمان منع گسترش جنگ افزارهای هسته ای را که در نیویورک برگزار می شود برعهده خواهد داشت.
رافائل گروسی پس از کنار رفتن دو نامزد دیگر، در دور دوم و سوم رای گیری در برابر مدیرکل موقت کنونی آژانس، کُرنِل فِروتا، نامزد کشور رومانی قرار داشت.
به گفتۀ دیپلمات‌های مستقر در مقر این آژانس در وین، دیدگاه این دو نفر در بارۀ رژیم ایران یکی از مهمترین معیارها برای گزینش مدیر کل جدید بوده است.
رافائل گروسی، مدیرکل جدید که کار خود را از اول ژانویۀ آینده، دو ماه دیگر، آغاز می‌کند، خواستار قاطعیت در رفتار با رژیم ایران است و بگفتۀ منابع دیپلماتیک در وین در گذشته نیز همواره خواستار سخت گیری بیشتر در کنترل فعالیت‌های هسته‌ای جمهوری اسلامی بوده است.


شعارهای تند علیه روحانی در تظاهرات سیزده آبان

شعارهای راهپیمایی ۱۳ آبان (شهر قم): ای مدعی بهشت برجام/ استخر فرح تو را سرانجام_ از دولت پیر پرهزینه / دلها همه گشته پر ز کینه_ این که میگه رفراندوم / دروغ میگه به مردم_ ای کدخداپرستان / لعنت به برجامتان_ معاون کلانتر / تهمت نزن به رهبر_ دولت ناکارامد / گند برجام درآمد_ برجام پر خسارت / تدبیر اهل غارت
منتشرشده در اخبار | دیدگاه‌ها برای شعارهای تند علیه روحانی در تظاهرات سیزده آبانبسته هستند

وقایع عراق؛ زنگ خطر کربلا و هشدار به رهبر


خبرگزاری رویترز به نقل از منابع امنیتی گزارش کرده که در تیراندازی نیروهای امنیتی به جمعیت معترض در مقابل کنسولگری جمهوری اسلامی در کربلا سه معترض جان خود را از دست داده‌اند. در جریان این اعتراض همچنین دست‌کم هفت نفر، از جمله شش نیروی امنیتی مجروح شده‌اند. به گفته این منابع، جمعیت تلاش می‌کرده کنسولگری جمهوری اسلامی را به آتش بکشد. (فیلم زیر)
ناآرامی‌های بی سابقه عراق تبدیل به چالشی برای جمهوری اسلامی شده است. روزنامه واشنگتن پست در این باره نوشت: رژیم ایران می‌تواند دهه‌ها سرمایه‌گذاری مالی، سیاسی و نظامی در خاورمیانه را از دست بدهد.
خبرگزاری رسمی جمهوری اسلامی (ایرنا) امروز نوشت: در پی تشدید اعتراضات مردمی در عراق و حمله معترضان به کنسولگری جمهوری اسلامی در کربلا، یکی از کارشناسان مسائل عراق با انتشار بادداشتی تحت عنوان “زنگ خطر کربلا و آتش‌بیاران معرکه” به مقامات حکومت ایران در رویکردشان نسبت به تحولات عراق هشدار داده است.
مرتضی باقری حمله به کنسولگری جمهوری اسلامی در کربلا را پیامد برخورد غلط مسئولان نظام به معترضان در عراق می‌داند و نوشته است: اینکه به راحتی به هر جریان غیرخود، تهمت گمراه، دشمن و وابسته به استکبار و غرب بزنیم، طبعا این اتهامات نتایج مختلف از جمله اقدامات تند مخالفت‌آمیز را در پی خواهد داشت.
باقری از روحانیون و شخصیت‌های جمهوری اسلامی یاد می‌کند که به تظاهرکنندگان عراقی اتهام “دست‌ نشانده” و “وابسته به استکبار‌” می‌زنند.
این کارشناس امور عراق حمله به کنسولگری جمهوری اسلامی در کربلا را عملا عکس‌العمل تاسف‌ بار معترضان به چنین اتهاماتی می‌داند.
باقری در ادامه گزارش از مسدولان جمهوری اسلامی خواسته است: نسخه‌ پیچی‌های داخل ایران را سر و سامان دهند، آباد کردن کشورهای دیگر پیشکش.
رقم خوردن فاجعه برای رژیم ملاها
خبرگزاری فرانسه: معترضان در میدان تحریر بغداد با لنگه کفش به عکس خامنه‌ای و قاسم سلیمانی ضربه می‌زنند
خبرگزاری فرانسه در گزارشی با عنوان «رژیم ایران نگران جنبش‌های مردمی در عراق و لبنان است، نوشت: رژیم تهران با توجه به سرمایه‌ گذاری هنگفتی که برای نفوذ در عراق و لبنان کرده، تلاش می‌کند قدرت خود را در این دو کشور حفظ کند. این در حالیست که معترضان بویژه در عراق نارضایتی خود را از جمهوری اسلامی با شعار “رژیم ایران اخراج اخراج! بغداد آزاد! آزاد”، ابراز می‌کنند.
این منبع افزود: معترضان عراقی به وضوح نشان داده‌اند که آنها فقط خواسته‌های اقتصادی-اجتماعی را دنبال نمی‌کنند، بلکه می‌خواهند از شر یک دولت دست‌ نشانده توسط حکومت تهران خلاص شوند و رژیم ایران را از عراق اخراج کنند.
خبرگزاری در ادامه نوشت: در زمانی که تحریم‌های آمریکا اثر فلج کننده‌ای داشته است، رژیم تهران هم‌چنین از گسترش اعتراضات به درون سرزمین خود نگران است. برنارد هورکاد، یک کارشناس امور ایران در پاریس، می‌گوید: شباهت های زیادی میان خشمی که علیه سیستم سیاسی در عراق و لبنان بروز کرده با خشم مردم ایران از وضعیت حاکم وجود دارد.
چرا سلیمانی سراسیمه به عراق رفت؟
آیت الله سیستانی روز جمعه با انتشار بیانیه ای بار دیگر بر موضع شناخته شده خود در محکوم کردن حمله به تظاهرات کنندگان مسالمت آمیز و هر نوع خشونت غیرموجه و لزوم مجازات عاملان آن تاکید کرد و خطاب به جناح های ذیربط نسبت به عدم وارد کردن نیروهای مسلح تحت هر عنوانی به امر برخورد با اعتراضات و تظاهرات مسالمت آمیز به دلیل نگرانی نسبت به کشیده شدن آن به خشونت بیشتر تاکید می کند.
وی از مقامات عراق خواست تا از رویارویی شبه نظامیان با تظاهرکنندگان صلح آمیز جلوگیری کنند.
خبرگزاری رویترز در گزارشی به نقل از منابع عراقی گزارش داد: قاسم سلیمانی، فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران، برای جلوگیری از برکناری عادل عبدالمهدی نخست وزیر عراق وارد عمل شده است.
رویترز به نقل از چند منبع آگاه نوشت: سلیمانی در جلسه‌ای مخفی که روز چهارشنبه در بغداد برگزار شد، برای جلوگیری از برکناری عبدالمهدی تلاش کرد و از هادی العامری، رهبر یکی از گروه های شبه نظامی عراقی مورد حمایت سپاه پاسداران خواست همچنان از نخست وزیر حمایت کند.
آسوشیتدپرس نیز در گزارشی نوشته است: قاسم سلیمانی فرمانده سپاه قدس، در پی نگرانی جدی تهران نسبت به تحولات عراق در یک سفر ناگهانی به عراق رفته تا مدیریت سرکوب اعتراضات را از نزدیک رهبری کند.
بنابراین گزارش، دو مقام ارشد عراقی که نخواسته‌اند نامش‌شان فاش شود، گفته اند که سلیمانی پس از حضور ناگهانی در جلسه مقامات امنیتی عراق به آنها گفته است: ما در ایران می دانیم چطور با اعتراضات برخورد کنیم.
برای مقامات امنیتی عراق که در جلسه‌ای امنیتی به نمایندگی از عادل عبدالمهدی، نخست وزیر این کشور، شرکت کرده بودند، دیدن سلیمانی غیرمنتظره بود.
یک تحلیلگر مسائل امنیتی عراق به آسوشیتدپرس گفته است: خامنه ای و سپاه پاسداران به شدت نگران کاهش نفوذ خود در عراق و لبنان هستند جمهوری اسلامی از اعتراض‌های مردمی در این کشورها می‌ترسد چون در حال حاضر بیشتر منفعت را از اوضاع حاکم در بغداد و بیروت می‌برد، قدرت در این کشورها در دست احزاب نزدیک به حکومت ایران است.
عراق طی یک ماه گذشته صحنه درگیری خشونت بار نیروهای امنیتی با معترضان بوده است. بیش از ۲۵۰ نفر طی یک ماه گذشته در جریان اعتراضات عراق کشته شده اند.
آیت الله سیستانی روز جمعه از مقامات عراق خواست تا از رویارویی شبه نظامیان با تظاهرکنندگان صلح آمیز جلوگیری کنند.
منتشرشده در اخبار | دیدگاه‌ها برای وقایع عراق؛ زنگ خطر کربلا و هشدار به رهبربسته هستند

عکس؛ استرالیا: کشف موجودی شبیه مغز انسان

در سواحل اقیانوس در استرالیا آبزی مرموزی پیدا شد که شبیه مغز انسان است.
به گزارش روزنامه «سان»، یکی از ساکنان جزیره «برونی» در استرالیا عکس یک موجود مرموز را در شبکه اجتماعی منتشر کرده که شبیه مغز انسان است.
​یک مسئول موزه «تاسمانی» گفته: این موجود به احتمال زیاد نوعی «آسیدیم» است و در اقیانوس با چسبیدن به چیزهای دیگر زندگی می‌کنند.
منتشرشده در اخبار | دیدگاه‌ها برای عکس؛ استرالیا: کشف موجودی شبیه مغز انسانبسته هستند

مجلس ولایت: زبان چینی در مدارس تدریس شود


مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی در گزارشی ضمن بررسی کارشناسی ابعاد طرح رفع انحصار از زبان انگلیسی در نظام آموزش هماهنگی پیشنهاد رد کلیات این طرح را داده و همچنین خواستار امکان آموزش زبان چینی در مدارس شده است.
به گزارش ایسنا، مرکز پژوهش‌های مجلس در گزارشی به بررسی کارشناسی طرح رفع انحصار از زبان انگلیسی در نظام آموزش هماهنگی کشور پرداخته است.در چکیده این گزارش اشاره شده که نتیجه این طرح رشد بی رویه موسسات آموزش‌های زبان خارجی، کاهش عدالت آموزشی از حیث عدم امکان دسترسی دانش آموزان مناطق محروم و همچنین امکان ایجاد چالش‌های امنیتی از حیث ورود کنسرسیوم‌های خارجی به نظام آموزشی کشور خواهد بود.همچنین در حال حاضر براساس سند تحول بنیادین امکان ارائه آموزش زبان‌های خارجی فرانسه، آلمانی، اسپانیولی، ایتالیایی و روسی در مدارس وجود دارد. به همین دلیل رفع کلیات این طرح پیشنهاد می‌شود.
مرکز پژوهش‌های مجلس در جمع بندی گزارش خود تاکید کرده که لازم است آموزش زبان خارجی به خصوص تنوع در این آموزش در مدارس وجود داشته باشد، ولی نه بدان معنا که آموزش به آموزشگاه‌های آزاد خارج از مدارس واگذار شود.همچنین در این گزارش آمده با وجودی که تقویت آموزش زبان خارجی یکی از اهداف طرح است، اما این هدف با این طرح محقق نمی‌شود؛ لذا پیشنهاد می‌شود که با توجه به تاکیدات مقام معظم رهبری در خصوص آموزش زبان کشور‌های پیشرفته شرقی از یک سو و افزایش تعاملات تجاری ایران با کشور چین شورای عالی آموزش و پرورش امکان آموزش زبان چینی در مدارس را در کنار سایر زبان‌های پنج گانه غیر انگلیسی تصویب کند.
فیلم زیر: چکیده استدلال طراحان حذف آموزش انگلیسی از مدارس
آخوند ابله حکومتی: معتقد نیستیم انگلیسی زبان علمی دنیا است
منتشرشده در اخبار | دیدگاه‌ها برای مجلس ولایت: زبان چینی در مدارس تدریس شودبسته هستند

نام “شهید حججی” به جای آثار سعدی و حافظ

وزارت آموزش و پرورش رژیم ایران با هدف کم رنگ کردن ادبیات اصیل پارسی اشعار شاعران به نام ایران را از کتب درسی دوره متوسطه حذف کرد.
مدیر گروه ادبیات فارسی دفتر تالیف کتب درسی آموزش و پرورش، گفت : جایی نیاز داشتیم شهید محسن حججی را مطرح کنیم و این بر حافظ و سعدی اولویت داشت.
محسن حججی در گذشته یکی از سپاهیان اعزامی به سوریه موسوم به “مدافعان حرم” بود که نیروهای مخالف رژیم بشار اسد در سوریه او را به هلاکت رساندند.
گفته شده است که در کتاب‌های درسی دانش‌آموزان دوره متوسطه شعر برخی از شاعران بزرگ ایران مثل خیام نیشابوری و نیما یوشیج حذف شده و شعر شاعران نزدیک به حکومت مثل فاضل نظری و مرتضی امیری اسفندقه “در ستایش محسن حججی” گنجانده شده است.
حسین قاسم‌پورمقدم، گفت : کسی تا به امروز از ما نپرسیده که چرا از شاهنامه یک شعر را در کتاب‌های جدید نیاوردید، اما گاهی می‌پرسند که چرا شعری از اخوان در کتاب درسی نیاوردید. پاسخ ما برای فردوسی، حافظ، سعدی و اخوان ثالث این است که کتاب جدید با اصول و مصوبات تازه‌ای شکل‌ گرفته است که سازمان پژوهش قبل از اینکه کتابی تألیف شود، آن مصوبات را تدوین می‌کند.
منتشرشده در اخبار | دیدگاه‌ها برای نام “شهید حججی” به جای آثار سعدی و حافظبسته هستند

فیلم؛ آمریکا: اعزام بمب‌افکن “ب-۱” به عربستان


ارتش آمریکا هزاران سرباز و حتی بمب‌افکن «ب-1» را به عربستان سعودی اعزام می‌کند.
به گزارش اسپوتنیک به نقل از «نشنال اینترست»، ارتش آمریکا هزاران سرباز و حتی بمب‌افکن «ب-1» را برای مقابله با رژیم ایران به عربستان سعودی اعزام می‌کند.
اقدام کنونی آمریکا با مسائلی مرتبط است که به گفته آمریکا، رژیم ایران برای کشتیرانی در خلیج فارس ایجاد می‌کند، سرنگونی پهپاد آمریکایی بر فراز آبهای خلیج فارس در ماه ژوئن و حمله پهپادی و موشکی به پالایشگاه نفت عربستان سعودی که به گفته آمریکا کار حکومت ایران بوده ولی شورشیان یمن مسئولیت آن را به عهده گرفتند.
فیلم زیر: فرود بمب افکن‌های مافوق صوت آمریکا در پایگاه هوایی عربستان
بمب افکن‌های مافوق صوت استراتژیک نیروی هوایی آمریکا در پایگاه هوایی سلطان بن عبدالعزیز عربستان سعودی به زمین نشستند.
به گزارش اسپوتنیک، روز جمعه حساب توئیتری سرویس مطبوعاتی نیروی هوایی ستاد فرماندهی مرکزی ایالات متحده آمریکا (سنتکام) اعلام کرد که بمب افکن‌های مافوق صوت استراتژیک ” بی-1 بی لنسر” نیروی هوایی آمریکا به پایگاه هوایی سلطان بن عبدالعزیز در عربستان سعودی رسیدند.
سرویس مطبوعاتی نیروی هوایی سنتکام با قرار دادن ویدئویی از فرود این بمب‌افکن‌ها خاطرنشان کرد: بمب افکن‌های ” بی-1 بی لنسر” پس از پرواز مستقیم از پایگاه “السورث” نیروی هوایی ایالات متحده (داکوتای جنوبی) در پایگاه هوایی سلطان بن عبدالعزیز در عربستان سعودی فرود آمدند. B-1B یک بمب افکن استراتژیک با برد بلند است که می‌تواند به هر دشمن در هر نقطه از جهان ضربه بزند. این نشان دهنده توانایی پایگاه هوایی سلطان بن عبدالعزیز در انجام عملیات‌های جنگی است.
وزارت دفاع آمریکا در تاریخ 11 اکتبر اعلام کرد که این کشور 3 هزار نیروز نظامی و 2 باتری سامانه موشکی پاتریوت و یک سامانه موشکی تاد به عربستان سعودی ارسال می کند.
دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا این تصمیم را پس از حمله به تاسیسات نفتی آرامکو در عربستان سعودی که جنبش شیعه انصارالله مسئولیت آنرا برعهده گرفتند، اتخاذ کرد.
انگلیس، آلمان، عربستان، فرانسه و آمریکا، رژیم ایران را مسئول حمله به تاسیسات آرامکو اعلام کردند.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر