۲۸ مهر ۱۳۹۷

کریمی: در حوزه حضور زنان در جامعه دچار عقب افتادگی هستیم.

ایسنا

نماینده مردم اراک، خنداب و کمیجان در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در حوزه حضور زنان در جامعه و تصدی مسئولیت‌ها و مدیریت ها عقب افتادگی داریم، گفت: طرح بیمه زنان در حال انجام است که با مبالغ پایین‌تر به صورت داوطلبانه و با کمک و مساعدت دولت اجرا شود.

به گزارش ایسنا، علی اکبر کریمی در نشست شورای بانوان استان مرکزی با بیان اینکه مسائل و مشکلات قابل توجهی در حوزه زنان  در جامعه وجود دارد، گفت: این مسائل قابل انکار نیست و لازم است برای رفع و کاهش این مشکلات  راه‌حل‌های مناسب اتخاذ شود. لزوم نگاه جامع به حوزه زنان یک ضرورت است، همه مسائل باید با یکدیگر دیده شود زیرا تمام مسائل اجتماعی با یکدیگر وابسته و پیوسته هستند.

وی گفت: در قانون اساسی تاکید ویژه بر عنصر خانواده به عنوان محور اصلی جامعه است و رویکرد دینی و آموزه‌های مذهبی ما تاکید می‌کند که به مسائل زنان و مردان به صورت یکپارچه نگاه کرده و آن را تحلیل کنیم، به همین خاطر نمی‌توان نگاه جزئی و تبعیض‌آمیزی به هر کدام از اجزای جامعه چه زن، چه مرد و فرزندان داشت زیرا نگاه دقیق و کارشناسانه را به ما ارائه نخواهد کرد.


نماینده مردم ارک، خنداب و کمیجان در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: آنچه که ما باید آن را به عنوان واقعیت پذیرفته و به عنوان راهکار دنبال کنیم این است که امروز در جامعه دچار یک تناقض بین نگاه سنتی و مدرن هستیم. ما یک نگاه سنتی به زن و مسائل آن در جامعه داشتیم که این مدل سنتی در گذشته در چارچوب خودش مسائل زنان را اداره و حل می کرده است، ولی بعد از به هم ریختن نظام‌های سنتی در جامعه و ورود به شرایطی که دولت‌ها را در جامعه به عنوان بالاترین نهاد شناخت، بسیاری از سازو کارهای سنتی به سمت دولت‌ها سوق داده شده و دولت ها جانشین آن حمایت های سنتی که در جامعه بوده، شده اند و انتظارات و توقعات حمایتی به سمت دولت ها معطوف شده است.

کریمی ادامه داد: در این شرایط نگاه‌ها همه به سمت دولت است که هر موضوعی و مشکلی بطور کلی در جامعه بالاخص در حوزه زنان بوجود می‌آید این وظیفه دولت‌هاست که آن مشکل را رفع و حمایت‌های لازم را انجام دهند، دولت‌ها هم به تبع امکانات و مقدوراتشان چنین امکاناتی را نداشته و محدودیت‌هایی دارند. ما باید به این تناقض در رویکردمان توجه کنیم.

وی با بیان اینکه آمار بیکاری زنان به مراتب بیشتر از مردان است، گفت: در جامعه باید این تناقض برطرف شود یا اولویت اشتغال به زنان داده شود و یا این اولویت به مردان تعلق گیرد و آن مرد ازدواج کرده و یک زن را تحت پوشش حمایتی خود قرار دهند. ما باید در خصوص مسائل اجتماعی، بحث آسیب های اجتماعی و غیره به سمت پیشگیری برویم.

نماینده مردم اراک، خنداب و کمیجان در مجلس شورای اسلامی گفت: با این بودجه دولت که ۸۵ درصد آن برای پرداخت حقوق کارمندان و غیره هزینه می شود، نمی توان انتظار داشت ده ها مراکز نگهداری در سطح شهرها و روستاها ایجاد شود. سیاست های جمعیتی و سیاست های نظام خانواده که مقام معظم رهبری ابلاغ کردند، رویکرد کلانش همین است که به خانواده بها داده شود. وقتی به خانواده بها بدهیم و خانواده را به عنوان کانون جامعه مد نظر قرار دهیم دیگر با پدیده ازدواج های سفید، خانواده های تک نفره که دو الی سه سرشماری اخیر نشان می دهد که این پدیده به سرعت در حال افزایش است، مواجه نخواهیم بود.

کریمی تاکید کرد: وجود خانواده های تک نفره به نفع زنان و جامعه نیست. امروز پدیده مهریه یک معضل جدی شده است.

نماینده مردم ارک، خنداب و کمیجان در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه بنده به هیچ عنوان مخالف اشتغال زنان نیستم، گفت: از ظرفیت بانوان چه در بحث اشتغال و تحصیل باید متناسب با نیاز جامعه و ظرفیت هایی که در جامعه زنان است، استفاده شود.

وی با بیان اینکه ابعاد فمنیستی در حوزه زنان را نمی پسندم گفت: زنان بایستی در کنار مردان در یک شرایط برابر قرار داشته باشند، البته ما در حوزه حضور زنان در جامعه و تصدی مسئولیت ها و مدیریت ها یک عقب افتادگی داریم.

وی ادامه داد: علت عقب افتادگی بخاطر برخی از نگاه های تعصب آمیز و سنتی موجود در جامعه بوده که اجازه ندادند استعداد زنان در مسئولیت ها و مدیریت ها شکوفا بشود که ما باید برای بروز استعداد و ظریفیت های ویژه زنان امتیاز در نظر گرفته شود. در این راستا اختصاص ۳۰ درصد از رده های مدیریتی ادارات به زنان یک ظرفیت و امتیاز مطلوبی است.

نماینده مردم اراک، خنداب و کمیجان در مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: در مورد مسائل زنان نباید نگاه خاص حزبی و جناحی داشته باشیم، هم اکنون مباحث زنان و خانواده یک امر ملی است که نیاز است یک وفاق ملی برای آن شکل بگیرد. در بحث اشتغال روستایی که ۱.۵ میلیارد دلار به آن اختصاص یافت متاسفانه در مجموع عملکرد خوبی مشاهده نمی شود و بر اساس آماری که داریم از ابتدای اجرای این طرح تا کنون عملکرد ۲۰ درصدی رخ داده و مشکلات اشتغال زنان روستایی با اجرای این طرح هنوز حل نشده است.

کریمی با اشاره به لایحه  قانون حمایت از خانواده، گفت: این لایحه در کمیسیون مربوطه بررسی شده است، منتهی مدت زیادی است که منتظر ارائه آن در صحن علنی مجلس است.

وی با بیان اینکه پدیده سالمندی یکی از موضوعاتی است که ما باید بطور جد به آن بپردازیم، گفت: استان مرکزی در سطح کشور رتبه بالایی در بحث سالمندی دارد، رتبه سوم استان مرکزی در پیری جمعیت زنگ خطریست که نشان می دهد باید برای آینده استان تلاش زیادی کنیم، اجرای طرح هایی که از ابتدا بتواند نحوه حفظ و حراست سالمندان و حمایت از آنان در درون خانواده ها را آموزش دهد با اولویت اول یک امری ضروریست زیرا سالمندان بالاخص سالمند زنان با مشکلات جدی روبرو هستند.

 نماینده مردم اراک، خنداب و کمیجان در مجلس شورای اسلامی در پایان بیان کرد: در جلسه کمیسیون اقتصادی مجلس که با سازمان تامین اجتماعی و سرپرست وزرات رفاه در هفته گذشته برگزار شد، طرح بیمه زنان خانه دار تهیه و تایید شده است. از آنجاکه تامین اجتماعی محدودیت قانونی برای بیمه کردن افراد دارد و در واقع امکان بیمه کردن افراد برخوردار از حقوق کمتر از حداقل حقوق دا ندارد، این طرح در حال انجام است تا با در نظر  گرفتن مبالغی با کمک و مساعدت دولت اجرا شود.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر