۸ مهر ۱۳۹۷

تقاضای خانواده‌های «گروگان‌های خارجی» در ایران از جامعه جهانی .

خانواده‌های برخی شهروندان کشورهای خارجی که در ایران با اتهامات غیرواقعی توسط رژیم جمهوری اسلامی زندانی شده‌اند، برای نخستین بار به هم پیوسته و روز چهارشنبه در نیویورک از رهبران جهان کمک خواسته‌اند تا عزیزانشان را به آنها بازگردانند.
خبرگزاری رویترز می‌نویسد، همسران، خواهران، و فرزندان زندانیانی که توسط سپاه پاسداران «گروگان» گرفته شده‌اند می‌گویند جهان نباید کنار بایستد و اجازه دهد ایران به زندانی کردن و شکنجه مردم بر اساس اتهامات واهی مرتبط با جاسوسی ادامه دهددرخواست این خانواده ها همزمان شده است با انتشار یک گزارش مطالعاتی از سوی گروه  TrustLaw که بخشی از بنیاد تامسون رویترز به شمار می رود، درباره نواقص قوانین بین المللی برای محافظت از کسانی که در دوران صلح در خارج از کشورهایشان به گروگان گرفته می‌شوند، که وضعیت در مورد شهروندان با تابعیت مضاعف پیچیده‌تر است.

باقر و سیامک نمازی، پدر و پسر آمریکایی ایرانی‌تبار، نزار زاکا شهروند لبنانی مقیم آمریکا، ژیو وانگ آمریکایی چینی‌تبار، و همچنین رابرت لوینسون که از مارس ۲۰۰۷در جزیره کیش ناپدید شد، از جمله افرادی هستند که واشنگتن آنها را گروگان‌های زندانی در ایران می‌نامد.
نازنین زاغری رتکلیف، شهروند ایرانی-بریتانیایی و از کارکنان بنیاد خیریه تامسون رویترز که فروردین ۱۳۹۵ هنگام خروج از ایران به همراه دختر خردسالش در فرودگاه تهران بازداشت و بعدا به اتهام جاسوسی به پنج سال حبس محکوم شد، از جمله شهروندان بریتانیایی زندانی در ایران است.
تحلیلگران غربی می گویند جمهوری اسلامی از افراد دوتابعیتی به عنوان گروگان استفاده می کند تا از دولت‌های غربی پول و امتیاز بگیرد.
گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل متحد در امور ایران در آخرین گزارش خود که حدود هفت ماه پیش منتشر شد، از حبس دو تابعیتی‌ها در ایران ابراز نگرانی کرد و گفت، این بازداشت ها موجب نگرانی عمیق است و نمونه بارزی از طی نشدن مراحل قانونی در ایران است.
کاخ سفید اواخر تیر از انتصاب «رابرت سی. اوبراین» به عنوان نماینده ویژه رئیس جمهوری ایالات متحده در امور مربوط به شهروندان آمریکایی که در خارج به گروگان گرفته شده‌اند خبر داد و گفت تمرکز او بر رهبری تلاش‌های واشنگتن و همکاری با سایر کشورها برای آزادی آمریکایی‌های دربند خواهد بود.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر