معاون سازمان برنامه و بودجه کشور گفت: بنا بر اصل بیستم قانون اساسی زن و مرد بهطور یکسان در حمایت قانون قرار دارند و از حقوق انسانی، سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی با رعایت موازین اسلام برخوردارند. همچنین اصل بیست و یکم قانون اساسی معطوف به حقوق زن است.
به گزارش ایسنا، زهرا اربابی گفت: برای نخستین بار با حمایت دانشگاه ها و وزارت خانه ها و دستگاه های اجرایی کشور، رویدادی باشکوه با حضور حقوقدانان برجسته کشور و مهمانان تراز اول از مراجع حقوقی بین المللی و با دعوت از وزرا و مقامات ملی از جمله ریاست محترم جمهور در تهران برگزار میشود. همچنین ابلاغ حقوق شهروندی توسط دولت محترم و بررسی آن و تاکید بر آن، ضرورت برگزاری این رویداد برای کشور را در سال جاری دوچندان کرده است.
اربابی افزود: بنا بر اصل بیستم قانون اساسی زن و مرد بهطور یکسان در حمایت قانون قرار دارند و از حقوق انسانی، سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی با رعایت موازین اسلام برخوردارند. همچنین اصل بیست و یکم قانون اساسی معطوف به حقوق زن است. بر اساس این اصل برابری زن و مرد در قانون اساسی کشور به کرات مطرح شده است، طبیعتا بعد از گذشت چهار دهه از انقلاب اسلامی در کشور باید این امر محقق شود و مطالبات زنان باعث احقاق بخشی از عدالت اجتماعی در جامعه میشود.
وی ادامه داد: "نخستین کنگره بین المللی حقوق ایران " با هدف بررسی حقوق زنان در منشور حقوق شهروندی و همچنین آموزش و به روزرسانی کارشناسان حقوقی دستگاه های اجرایی در این حوزه در شهریور ماه سال جاری برگزار میشود.
اربابی افزود: این رویداد با نگاه کاملا تخصصی و کاربردی نسبت به معضلات حقوقی با برگزاری تعداد کثیری از پنل ها، نشست های تخصصی، کارگاه های آموزشی و ارائه مقالات توسط نخبگان این عرصه با موضوعات مختلفی در حوزه حقوق زنان، حقوق بین الملل، حقوق شهروندی، حقوق مدنی، حقوق جزاء و ... در بخشهای مختلف برنامه ریزی شده است.
معاون سازمان برنامه و بودجه کشور تصریح کرد: یکی از ویژگی های منحصر به فرد این کنگره، انجام تحقیق و پژوهش در کلیه مراحل، تهیه بسته های سیاستی، ارائه دستاوردها و خروجی های علمی آن به منظور بهره مندی مناسب و کاربردی به مجلس و دولت و قوه قضائیه است.
وی با اشاره به جایگاه بانوان در منشور حقوق شهروندی گفت: از موضوعاتی که در کنگره حقوق ایران مورد بررسی قرار می گیرد، حقوق بانوان در قبال کار برابر با مردان است که این مهم صریحا در ماده 83 منشور حقوق شهروندی مشخص شده است. یکی دیگر از برنامه های این کنگره بررسی ماده 11 منشور حقوق شهروندی است که در آن اشاره می شود: زنان حق دارند در سیاستگذاری، قانونگذاری، مدیریت، اجرا و نظارت، مشارکت فعال و تاثیرگذار داشته و بر اساس موازین اسلامی از فرصتهای اجتماعی برابر برخوردار شوند. همچنین در پنل های دیگر این کنگره مواد 3 و 90 منشور حقوق شهروندی که در حوزه زنان می باشد نیز مورد بررسی قرار خواهد گرفت.
اربابی تصریح کرد: در صورتی که زنان به مسائل حقوقی واقف باشند می توانند در زمان های مختلف و در عرصه های داخلی و بین المللی سربلند بیرون بیایند و در این صورت است که می توانند سفیران حقوق ایرانی و اسلامی باشند.
وی با اشاره به منشور حقوق و تکالیف زنان و خانواده و با بیان اینکه این منشور از قوانین جامع و بی بدیل حوزه زنان است، گفت، طرح حمایت حقوق و مسئولیت زنان در عرصه های داخلی و بین المللی خوشبختانه تبدیل به قانونی شد که بیشترین رای را در مجلس به خود اختصاص داد و این نشان میدهد که اگر مردان یک کشور در موضوع یک قانون توجیه شوند حتی اگر آن موضوع در خصوص زنان باشد ابایی ندارند که به آن رای دهند. ما به این قانون افتخار می کنیم و باید تلاش کنیم که هر کدام در مسئولیتی که داریم آن را اجرایی کنیم.
معاون سازمان برنامه و بودجه کشور در پایان ابراز امیدورای کرد در آینده نزدیک وعدههای رئیسجمهور در دولت یازدهم و دوازدهم در زمینه افزایش حضور زنان در سمتهای مدیریت کلان محقق شود.
بر اساس این گزارش، لازم به ذکر است نخستین کنگره بین المللی حقوق ایران با رویکرد حقوق شهروندی و با هدف تقویت نظارت و اجرای قوانین در راستای توانمندسازی و ارتقاء کارآمدی دستگاه های اجرایی در زمینه حقوقی و همچنین معرفی آخرین نظریه ها و دستاوردهای علمی، تبادل دیدگاهها، با حمایت دانشگاهها و دستگاههای اجرایی کشور به همت مرکز همایشهای بین المللی توسعه، 30 و 31 شهریور ماه سال جاری در برج میلاد تهران، برگزار میشود.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر