۸ مهر ۱۴۰۲

آزیتا اسکندریون به پرداخت جزای نقدی محکوم شد

خبرگزاری هرانا

آزیتا اسکندریون، شهروند ساکن زنجان توسط دادگاه انقلاب این شهر به پرداخت چهار میلیون تومان جزای نقدی بدل از ۹۱ روز حبس تعزیری محکوم شد.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، آزیتا اسکندریون به پرداخت جزای نقدی محکوم شد.

براساس حکم صادره توسط شعبه دو دادگاه انقلاب زنجان، خانم اسکندریون از بابت اتهام “تبلیغ علیه نظام جمهوری اسلامی” به پرداخت چهار میلیون تومان جزای نقدی بدل از ۹۱ روز حبس تعزیری محکوم شده است.
آزیتا اسکندریون پیشتر در دادسرای عمومی و انقلاب زنجان مورد تفهیم اتهام قرار گرفته و با قرار کفالت آزاد شده بود.



source https://zanan.bashariyat.org/?p=57946

۵ مهر ۱۴۰۲

دستگیری دست‌کم ۶۰۰ زن در تهران در سالگرد مهسا

IRANWIRE

هم‌‌اکنون ۱۳۰ زن که در سالگرد مهسا دستگیر شده‌اند، در بند قرنطینه زندان زنان قرچک در انتظار رسیدگی به وضعیتشان هستند.

بر اساس گزارشی که کمیته پیگیری وضعیت بازداشت‌شدگان روز پنج‌شنبه منتشر شده، تنها در سالگرد جان باختن مهسا امینی در روز ۲۵ شهریور دست‌کم ۶۰۰ زن در تهران دستگیر شده‌اند.

در این گزارش گفته شده که از این تعداد دستگیری، هم‌‌اکنون ۱۳۰ زن در بند قرنطینه زندان زنان قرچک در انتظار رسیدگی به وضعیتشان هستند.

کمیته پیگیری وضعیت بازداشت‌شدگان به نقل از خانواده برخی از دستگیرشدگان در این گزارش نوشته است که اکثر بازداشتی‌‌ها با سپردن تعهد از بازداشت پلیس آزاد شدند و زنانی که هم‌‌اکنون در زندان قرچک هستند نیز پرونده‌شان به دادسرا ارسال شده و امیدوارند که با قرار وثیقه یا کفالت آزاد شوند.

در این گزارش همچنین جزئیاتی از دستگیری‌ها در شهرهای ایران آورده و برای نمونه نوشته که در استان یزد، شهر ابرکوه، دست‌کم ۱۲ نفر از جوانانی که در شامگاه ۲۵ شهریور در میدان اصلی شهر دست به تجمع زده بودند، شبانه در محل سکونت‌شان دستگیر شده‌اند.

علاوه بر این کمیته پیگیری وضعیت بازداشت‌شدگان در این رابطه نوشت که این کمیته تاکنون اسامی ۲۰ تن از دستگیرشدگان دهدشت را ثبت کرده است. پیشتر جواد هاشمی‌‌مهر، معاون سیاسی و امنیتی استاندار کهگیلویه و بویراحمد گفته بود که در شامگاه ۲۵ شهریور در دهدشت ۱۵ تن شامل ۱۳ مرد و دو زن دستگیر شده‌اند و شمار دیگری نیز «شناسایی شده‌اند».

در مجموع، کمیته پیگیری وضعیت بازداشت‌شدگان در فاصله ۱۹ تا ۲۹ شهریور، اسامی ۱۱۸ فرد بازداشت‌شده را ثبت کرده است.



source https://zanan.bashariyat.org/?p=57904

۱ مهر ۱۴۰۲

هانیه توسلی، بازیگر سینمای ایران، «به قید کفالت» آزاد شد

رادیو فردا

هانیه توسلی (عکس از آرشیو ۱۳۹۸)

طناز توسلی، خواهر هانیه توسلی، بازیگر سینمای ایران، روز یک‌شنبه ۲۶ شهریور، از آزادی هانیه توسلی به قید کفالت خبر داد.

دو منبع مطلع شنبه ۲۵ شهریور در گفت‌وگو با رادیو فردا از بازداشت هانیه توسلی، بازیگر سینمای ایران، توسط نیروهای امنیتی خبر داده بودند.

یک منبع مطلع به رادیو فردا گفت که هانیه توسلی «هنگام ورود به خانه‌اش توسط چند مامور بازداشت شده است.»

در همین زمینه طناز توسلی، خواهر هانیه، نیز روز شنبه در اینستاگرام خود نوشته بود که خواهرش ساعت ۱۱:۴۵ شب توسط ماموران بازداشت و « به مکان نامعلوم منتقل شده است.»

هانیه توسلی روز شنبه همزمان با سالگرد جان‌باختن مهسا(ژینا) امینی در بازداشت گشت ارشاد٬ با انتشار پستی در اینستاگرام از مهسا به عنوان اسطوره یاد کرده بود.

این بازیگر سینمای ایران در اینستاگرام نوشته بود: « سکوت … تصویر گویاست. این آخرین لبخندش.آخرین عکس. بی گناهی و جوانی و زیبایی و خون پاک. اسطوره ای زاده شد.مهسا جاودانه است.»

ساعاتی پس از بازداشت این بازیگر سینمای ایران، صفحه او در اینستاگرام از دسترس خارج شد.

در همین حال، روزنامه شرق نیز نوشته بود «هنوز نهاد بازداشت کننده هانیه توسلی مشخص نیست و هیچ منبع رسمی به این خبر واکنش نشان نداده‌است.»

هانیه توسلی پیش از این نیز از اعتراضات «زن زندگی آزادی» حمایت کرده بود.

از چند روز پیش از سال‌روز جان‌باختن مهسا امینی، فشار نیروهای امنیتی بر فعالان مدنی در ایران افزایش یافته و شماری نیز تاکنون بازداشت شده‌اند.



source https://zanan.bashariyat.org/?p=57848

۳۱ شهریور ۱۴۰۲

ادامه بازداشت فعالان و دانشجویان در آستانه سالگرد مهسا

IRANWIRE

«سمانه اصغری»، فعال حقوق کودکان و دانشجوی مهندسی صنایع دانشگاه خوارزمی، و همچنین «علی غلامی» فعال دانشجویی در روز  ۲۳ شهریور توسط نیروهای امنیتی دستگیر شده‌اند.

در ادامه بازداشت فعالان سیاسی و مدنی در آستانه سالگرد کشته شدن «مهسا ژینا امینی»، بنا بر گزارش‌های رسیده از ایران «سمانه اصغری»، فعال حقوق کودکان و دانشجوی مهندسی صنایع دانشگاه خوارزمی، و همچنین «علی غلامی» فعال دانشجویی در روز ۲۳ شهریور توسط نیروهای امنیتی دستگیر شده‌اند.

اسماعیل نظری، همسر سمانه اصغری، در پستی اینستاگرامی خبر داد که «ماموران وزارت اطلاعات با هجوم به منزل و تفتیش مفصل خانه، سمانه را بازداشت و به گفته‌ خودشان به زندان اوین منتقل کردند.»

سمانه اصغری، فعال حقوق کودک و عضو سابق هیات مدیره انجمن حمایت از حقوق کودکان پیشتر هم‌زمان با اعتراضات سراسری سال گذشته روز ۱۹ مهرماه ۱۴۰۱ بازداشت شده بود. در اسفند سال گذشته شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران، سمانه اصغری، دانشجوی دانشگاه خوارزمی و فعال حقوق کودکان کار را، به ۱۸ سال و سه ماه زندان محکوم کرد که از حکم صادر شده بر اساس ماده ۱۳۴ قانون مجازات اسلامی، یک سوم این محکومیت یعنی شش سال و سه ماه قابل اجرا خواهد بود.

در خبری دیگر منابع دانشجویی اعلام کردند که «علی غلامی»، فعال دانشجویی و عضو سابق انجمن آرمان دانشجویان دانشگاه علم و صنعت، عصر روز ۲۳ شهریور در منزل خود در شهرستان شیروان بازداشت شد.

تا لحظه تنظیم این خبر، از نهاد بازداشت‌کننده و وضعیت فعلی آقای غلامی، اطلاعی در دست نیست. بازداشت این دانشجو درحالی صورت گرفته که او پیش از این توسط هیچ نهاد امنیت یا قضایی احضار نشده بود.



source https://zanan.bashariyat.org/?p=57822

۳۰ شهریور ۱۴۰۲

به دلیل انتشار تصاویری در فضای مجازی؛ یک شهروند در شیراز بازداشت شد

خبرگزاری هرانا

مرکز اطلاع رسانی پلیس فارس از بازداشت یک دختر نوجوان در شیراز به دلیل آنچه “انتشار فیلم هنجارشکنانه در فضای مجازی” عنوان کرده، خبر داد.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از مهر، یک دختر نوجوان در شیراز بازداشت شد.

مرکز اطلاع رسانی پلیس فارس در این خصوص اعلام کرد: “بعد از انتشار فیلم حاوی رفتار هنجارشکنانه یک دختر نوجوان در یک مکان عمومی در خروجی شهر قم در فضای مجازی، ماموران پلیس فارس این فرد را در یکی از محلات شهر شیراز شناسایی کردند.”

در این گزارش بدون اشاره به هویت این شهروند آمده است: وی بازداشت و تحویل مراجع قضائی شده است.



source https://zanan.bashariyat.org/?p=57812

۲۶ شهریور ۱۴۰۲

پیام نرگس محمدی و گوهر عشقی در سالگرد کشته شدن مهسا امینی

ایران وایر

شنبه ۲۵ شهریور سالگرد کشته شدن مهسا امینی در بازداشت گشت ارشاد جمهوری اسلامی است و بسیاری از چهره‌های مخالف جمهوری اسلامی به این مناسبت خواستار از سرگیری اعتراضات سراسری علیه جمهوری اسلامی شده‌اند.

«گوهر عشقی»، مادر «ستار بهشتی»، کارگر وبلاگ‌نویسی که در بازجویی و تحت بازداشت کشته شد، با انتشار یک پیام ویدیویی از از مردم خواست سالگرد «دخترم مهسا امینی» و «جوان‌هایی که در راه ایران جان دادند» را از یاد نبرند.

«نرگس محمدی»، فعال حقوق‌بشر محبوس در زندان اوین، با انتشار یادداشتی در حساب اینستاگرام خود در آستانه سالگرد اعتراضات سراسری نوشت «ایستادگی، مقاومت و شجاعت ما، نشان از پیروزی ماست. پیروزی نهایی قطعی است.»

شنبه۲۵شهریور، سالگرد کشته‌شدن مهسا امینی در بازداشت گشت ارشاد جمهوری اسلامی است و بسیاری از چهره‌های مخالف جمهوری اسلامی به این مناسبت، خواستار از سرگیری اعتراضات سراسری علیه جمهوری اسلامی شده‌اند.

نرگس محمدی در ادامه یادداشت خود با اشاره به جنبش «زن، زندگی، آزادی» و کشته شدن «مهسا ژینا امینی»، به آنچه در یکسال گذشته رخ داده اشاره کرد و نوشت: «یکسال گذشت. کشتار و اعدام جوانان در خیابان و در زندان و بازداشت و شکنجه و حبس زنان و مردان گرچه ملتی را به اندوه نشانده، اما حکومت را با فلاکت، انزجار و تزلزل هراس آلودی مو اجه کرده است.»

این چهره منتقد و مخالف جمهوری اسلامی، «تشدید سرکوب حکومت، را نه از سر اوج قدرت، که از حضیض ذلت» توصیف کرد و نوشت: «زنان به‌عنوان رادیکالترین نیروی جنبش، ستم فشرده شده ۴۴ ساله حکومت دینی را با قدرتی چند برابر بر سرش کوبیده‌اند. حکومت گرچه خیابان را با سرکوب خشونت بار از تظاهرات گسترده خلوت کرده، اما نتوانسته خیابان را از آن خود کند.»

در بخش دیگری از این یادداشت بر همراهی شهروندان با خانواده‌های دادخواه و حضور زنان در خیابان اشاره کرده و نوشته است: «مزار کشته شدگان ، محفل سربلندان، و زندان‌ها، قلعه‌های برافراشته مبارزان شده و صدای یراحی و توماج و یاسین در شهر طنین افکنده و رویدادهای فرهنگی و اجتماعی به مصادره مردم درآمده است. چه فلاکتی بیش از این برای حکومت دینی، که رویداد مذهبی و نوحه خوانی هم، تیری بر قلب و هراسی بر پیکر بی جانش شده است. گوناگونی و گسترش تاکتیک های جنبش انقلابی، بار “حوزه اعتراضی خیابان ” را بر دوش می‌کشد تا با تداوم حیات واقعی جنبش در بزنگاه نزدیک، خیابان را به تسخیر مردم دراورد و ایده سترگ “گذار از استبداد دینی” را محقق کند. واقعیت این است که گسترش “حوزه های سرکوب” به قدرت یابی و گسترش” حوزه های اعتراض” انجامیده و حکومت بیش از پیش در باتلاق عدم مشروعیت فرو رفته است.»

نرگس محمدی در بخش دیگری از این یادداشت بر اراده ملت ایران بر تلاش برای «تحقق دموکراسی، ازادی و برابری» تاکید کرده و نوشته است: «روز ۲۵‌شهریور، روز ثبت ظلم حکومت استبدادی دینی علیه زنان ایران است. این روز در کنار پدر و مادر مهسا و دست در دست هم صدای فریاد اعتراض انقلابی باشیم و همه‌مان با هر امکان و نشان در هر صحن و خیابان، نمایش اعتراض ملی شویم. »

«فاطمه سپهری»، زندانی سیاسی در ایران، هم روز سه‌شنبه در پیامی که به مناسبت سالگرد کشته شدن مهسا امینی از طریق برادرش فرستاده، خواهان ازسرگیری اعتراضات شد.

پیش‌از این هم شهبانو «فرح پهلوی»، با انتشار پیامی به مناسبت سالروز کشته شدن مهسا (ژینا) امینی در بازداشت گشت ارشاد و «دیگر جان‌باختگان راه آزادی» خواستار اتحاد «برای زنده نگه داشتن شعله انقلاب زن زندگی آزادی» شده است.



source https://zanan.bashariyat.org/?p=57800

٢٢ شهریور ١٤٠١ روزی که ژینا_مهسا امینی بعد از بازداشت و ضرب و جرح به کما رفت

کردپا

در چنین روزی و در ٢٢ شهریور ١٤٠١ ژینا-مهسا امینی بعد از بازداشت و ضرب و جرح توسط نیروی سرکوب گشت ارشاد بازداشت و بعد از انتقال به بازداشتگاه وزرا با حالت کما به بیمارستان کسری منتقل شد.

در روز سەشنبه ۲۲ شهریور ۱۴۰۱، ژینا_مهسا امینی، ۲۲ ساله و اهل سقز در یکی از پارک‌های تهران کە همراه برادرش اشکان بود با برخورد نیروهای گشت ارشاد مواجه و بعد از ضرب و جرح شدید با استفاده از باتوم توسط این نیروها، ژینا بازداشت و به بازداشتگاه «وزرا» در تهران منتقل شد.

ژینا_مهسا بعد از چند ساعت در بازداشتگاه «وزرا» به‌ دلیل ضرب و جرح و شدت جراحات وارده دچار ضربه مغزی می‌شود و به بیمارستان «کسری» در تهران منتقل می‌گردد.

بعد از ظهر جمعه ۲۵ شهریور ۱۴۰۱ اخبار جانباختن ژینا_مهسا امینی در چهارمین روز بستری شدن در بیمارستان کسری جامعه کردستان و ایران را تکان داد.



source https://zanan.bashariyat.org/?p=57798

دادگاه رسیدگی به اتهامات گلاله وطن‌دوست و ژینا مدرس‌گرجی برگزار شد

حقوق بشر کردستان

تصویر از راست؛ ژینا مدرس‌گرجی و گلاله وطن‌دوست

بنا به اطلاع شبکه حقوق بشر کردستان، دیروز و امروز دادگاه رسیدگی به اتهامات گلاله وطن‌دوست، وکیل دادگستری و ژینا مدرس‌گرجی، روزنامه‌نگار و فعال حقوق زنان در شعبه اول دادگاه انقلاب اسلامی سنندج برگزار شد.

دادگاه گلاله وطن‌دوست، دیروز سه‌شنبه ۲۱ شهریور به اتهام‌های «تبلیغ علیه نظام در فضای مجازی»، «تشکیل یا اداره یا عضویت در دسته یا جمعیت به قصد بر هم زدن امنیت کشور» و «عضویت در گروه‌های مخالف نظام» در شعبه اول دادگاه انقلاب اسلامی سنندج به ریاست قاضی سعیدی برگزار شد.

آخرین جلسه دادگاه ژینا مدرس‌گرجی نیز امروز، چهارشنبه ۲۲ شهریور به اتهام‌های «تشکیل دستە و گروە غیرقانونی با هدف براندازی نظام» و «عضویت در گروه‌های داخل کشور در راستای برهم زدن امنیت ملی و تبلیغ علیه نظام» در شعبه اول دادگاه انقلاب اسلامی سنندج به ریاست قاضی سعیدی برگزار شد. در این جلسه این فعال حقوق زنان و وکلای وی دفاعیات خود را در مقابل اتهامات مطرح شده ارائه دادند.
گلاله وطن دوست در جریان خیزش ژن ژیان ئازادی (زن زندگی آزادی) در تاریخ ۱۱ مهر ۱۴۰۱، توسط نیروهای امنیتی در سنندج بازداشت و در تاریخ ۲۷ مهر با قرار وثیقه یک میلیارد تومانی به صورت موقت آزاد شد.

ژینا مدرس گرجی در جریان خیزش ژن ژیان ئازادی (زن زندگی آزادی) دو بار در تاریخ‌های ۳۰ شهریور ۱۴۰۱ و ۲۱ فروردین ۱۴۰۲ توسط نیروهای امنیتی در سنندج بازداشت شد. این فعال حقوق زنان بار اول پس از ۴۰ روز و بار دوم پس از ۸۴ روز بازداشت با قرار وثیقه ٥ میلیارد تومانی به صورت موقت آزاد شد



source https://zanan.bashariyat.org/?p=57796

وضعیت وخیم معصومه یاوری در زندان دولت‌آباد؛ شکنجه با ندادن دارو

ایران وایر

«معصومه یاوری»، یک زن خانه‌دار و زندانی سیاسی سابق، از روز ۱۴شهریور۱۴۰۲ بازداشت شده است

اطلاعاتی به دست «ایران‌وایر» رسیده که نشان می‌دهد، «معصومه یاوری»، یک زن خانه‌دار و زندانی سیاسی سابق، از روز سه‌شنبه ۱۴شهریور۱۴۰۲، بازداشت شده است.

خانم یاوری، به‌شدت بیمار است، ولی بازجوها و مسوولان زندان «دولت آباد» اصفهان که او در آنجا نگهداری می‌شود، از تحویل داروهایش جلوگیری می‌کنند تا او را وادار به اعتراف علیه خود کنند.

صبح۱۴شهریور، ۲۴ مامور لباس شخصی که فقط یکی از آن‌ها زن بوده، با ۵ ون برای بازداشت او می‌آیند، ولی در خانه را نمی‌زنند و منتظر می‌شوند که همسرش که برای خرید مایحتاج روزانه از منزل خارج شده برگردد و با او وارد خانه می‌شوند تا خانم یاوری را غافلگیر کنند.

مامورانی که برای بردن خانم یاوری آمده بودند، اتهامات او را «حمایت از سازمان‌های معاند»، «تبلیغ علیه نظام» و «تخریب و آتش‌سوزی اموال عمومی» مطرح کرده بودند.

خانواده خانم یاوری هنوز از دلیل بازداشت او بی‌خبر هستند.

فرد آگاهی که با ایران‌وایر گفت‌وگو کرده، در پاسخ به سوالی درباره دلیل طرح اتهام تخریب و آتش سوزی اموال عمومی، می‌گوید: «خانواده‌اش واقعا شوکه شده بودند، چون این زن هم خانه‌دار است و هم دو سال پیش که دیسک‌های کمرش را با عمل جراحی خارج کرده. آن‌قدر وضع جسمی‌اش بد است که حتی نمی‌تواند یک ساعت بنشیند. یکی دو تا از دیسک‌هایش هم بعد از عمل بیرون زده و درد شدید دارد.»

او ادامه می‌دهد: «به‌خاطر شکنجه‌هایی که سال ۱۳۸۸ شده و ضربه‌هایی که زمان حمله ماموران به زندان قرچک با باتوم برقی به گردنش زده بودند، دیسک کمر گرفت، وگرنه سن‌و‌سالی ندارد. توی زندان این بلاها را سرش آوردند.»

اشاره این فرد مطلع به حمله ماموران زندان به زنان در زندان قرچک در اردیبهشت‌۱۳۹۳ است. سایت «کلمه»، همان زمان نوشته بود که سربازان و نیروهای کادری گارد زندان که زندانیان زن را به‌همراه داشتن سیگار متهم می‌دانستند، با استفاده از شوکر و باتوم، زنان زندانی را زیر کتک گرفته بودند و سر و بدن آن‌ها را هدف قرار می‌دادند.

به گزارش کلمه، شاهدان عینی گزارش کرده بودند که تعدادی از زندانیان در جریان این حمله، از ناحیه سر‌و‌صورت و چشم آسیب دیده‌اند و آثار کبودی بر بدن آن‌ها باقی مانده است.

زندان قرچک در جنوب تهران، یکی از مخوف‌ترین زندان‌های ایران و تنها زندان زنانه ایران بود که به‌تازگی و پس از اعتراضات گسترده نهادهای حقوق‌بشر به نحوه رفتار و نگهداری از زندانیان زن در این زن، دیگر زندانیان سیاسی زن به این زندان فرستاده نمی‌شوند و بند ۸ آن که محل حبس زندانیان سیاسی و عقیدتی بود، تعطیل شده است.

مامورانی که برای بردن معصومه یاوری آمده بودند، با لحن و رفتاری «کاملا بی‌ادبانه»، وسایل خانه او را تفتیش می‌کنند. گوشی‌های تلفن همراه خود او، همسرش و لپ‌تاپ، گوشی و حتی فلش‌مموری‌های فرزندش را با خود می‌برند.

فرد آگاهی که با ایران‌وایر گفت‌وگو کرده، می‌گوید که ماموران حتی اجازه نمی‌دهند خانم یاوری آمپول صبحگاهی‌اش را بزند و حتی اجازه نداده‌اند او داروهایش را را با خود ببرد. او داروهایی را که نبرده، به‌دلیل بیماری انسداد شراین و وجود سه لخته خون در بدنش مصرف می‌کند: «وضعیت طوری شده بود که معصومه فقط قرص‌های مسکنش را با خودش توانسته ببرد. خیلی بیمار است و به‌جز دیسک و انسداد شراین، بیماری قلبی، کم‌کاری تیروئید و قند هم دارد.



source https://zanan.bashariyat.org/?p=57794

انتقال هیرو قدیمی به کانون اصلاح و تربیت سنندج

کردپا

هیرو قدیمی، فعال مدنی سرشناس اهل سقز پس از بازداشت به کانون اصلاح و تربیت سنندج منتقل شده است.

این فعال مدنی تاکنون از دسترسی به وکیل و ملاقات با خانواده محروم بوده است.

روز سه‌شنبه بیست و یکم شهریورماه، ٨ تن از نیروهای امنیتی به بهانه تحویل نوشت‌افزار بدون ارائه حکم قضایی به منزل این فعال مدنی یورش بردند و او را بازداشت کردند.

این فعال مدنی در حوزه کودکان، زنان و کمک به بیماران خاص فعالیت دارد.

تاکنون از دلیل بازداشت و اتهامات مطروحه علیه خانم قدیمی اطلاع دقیقی به دست نیامده است.



source https://zanan.bashariyat.org/?p=57792

۲۳ شهریور ۱۴۰۲

یک دختر ‌١٤ سالە توسط برادرش بە قتل رسید

حقوق بشر کردستان

بنا بە اطلاع شبکە حقوق بشر کردستان، یک دختر ١٤ سالە بە نام مونا آقایی در تاریخ ٢ شهریور در شهر روانسر استان کرمانشاه توسط برادرش به قتل رسیده است. مونا آقایی کە قربانی کودک همسری بود، قصد جدایی از همسرش را داشت اما خانوادەاش با این اقدام وی مخالف بودند.

بر اساس آمار گردآوری شده توسط شبکه حقوق بشر کردستان از ابتدای سال ۱۴۰۲ دست‌کم ۱۱ زن‌کشی در کردستان توسط اعضای مرد خانواده به ثبت رسیده است .



source https://zanan.bashariyat.org/?p=57774

۲۱ شهریور ۱۴۰۲

وخامت حال معصومه یاوری در زندان دولت آباد اصفهان

حقوق بشر ایران

وخامت حال معصومه یاوری در زندان دولت آباد اصفهان

به گزارش کانون حقوق بشر ایران، روز دوشنبه ۲۰ شهریورماه ۱۴۰۲، معصومه یاوری زندانی سیاسی سابق که پیش از این در زندان اوین به دیسک شدید کمر مبتلا شده بود، به دلیل بازجویی های طولانی در زندان دولت آباد اصفهان، دچار آسیب شدید کمر شده و دو دیسک کمرش بیرون زده است. به گزارش منبع مطلع، خانم یاوری در زندان به دیسک کمر مبتلا شده و هم اکنون در زندان از کمر درد شدید رنج می برد. بازجویی های طولانی باعث بیرون زدن دو دیسک کمر او شده است.

معصومه یاوری همچنین از بیماریهایی همچون بیماری قلبی، انسداد عروق و کم کاری شدید تیرویید رنج میبرد. مأمورین زندان حتی داروهای وی را هم تحویل نگرفته اند و به این ترتیب وضعیت وی برای رسیدگی های پزشکی و درمانی اورژانس است و باید هر چه سریعتر اقدامات غیرانسانی علیه او متوقف شده و مورد رسیدگی فوری قرار بگیرد.

خانم یاوری در روز ۱۳ شهریورماه ۱۴۰۲، توسط ماموران امنیتی در منزل شخصی خود در گلپایگان بازداشت و پس از تفتیش منزل به زندان دولت آباد اصفهان منتقل شد.
به گزارش منبع موثق، او به تبلیغ علیه نظام متهم شده است.

معصومه یاوری، متولد ۱۳۵۷، خانه دار و مادر دو فرزند است.
او پیش از این در سال ۸۸ مدت سه سال در زندان های اوین، گوهردشت و قرچک ورامین به دلیل شرکت در تظاهرات ۸۸، ارتباط با مجاهدین در زندان بوده است. وی در ابتدا توسط دادگاه به محاربه متهم شد. اما پس از چندی تبرئه و به ۷ سال زندان محکوم شد. او پس از سه سال از زندان آزاد شد



source https://zanan.bashariyat.org/?p=57771

«ضرب‌وشتم» نرگس محمدی در زندان اوین به‌دلیل امتناع از حجاب اجباری

رادیو فردا

 

حساب اینستاگرام منتسب به نرگس محمدی شامگاه دوشنبه خبر داد که این فعال حقوق بشر و زندانی سیاسی به دلیل تن ندادن به حجاب اجباری و اعتراض به مسئولان زندان اوین، توسط مأموران این زندان هدف «ضرب و شتم» قرار گرفته است.

در این پیام به نقل از خانم محمدی آمده است که او در پی «خودکشی یکی از هم‌بندی‌هایش برای دومین بار طی سه روز گذشته»، به بهداری اوین رفته بود که برخورد «عامدانه و جلادانه» یکی از پرستاران بالای سر زندانی به اعتراض او منجر شد.

بر اساس آنچه در پست یاد شده آمده است نرگس محمدی همچنین به‌دلیل عدم رعایت حجاب اجباری با «الفاظ رکیک و توهین‌آمیز» تهدید شده و در نهایت، مأموران زندان با اعمال خشونت او را با خود برده‌اند به‌طوری «آثار کبودی» روی بدن خانم محمدی به‌جا مانده است.

این زندانی سیاسی ظاهراً این جزئیات را از طریق تماس تلفنی از زندان اوین منتقل کرده است و افزوده که «مردان بند ۲۰۹ وزارت اطلاعات و مسئولان زندان» او را سوار بر آمبولانس به بند بازگردانده‌اند.

در پایان پیام تأکید شده است که هر اتفاقی برای نرگس محمدی بیفتد «مسئولیتش با جمهوری اسلامی» است.

مرداد امسال در پی صدور حکم جدید علیه این فعال حقوق بشر، مجموع دوره زندان او به ده سال و ۹ ماه به‌همراه ۱۵۴ ضربه شلاق افزایش یافت.

خانم محمدی به‌ویژه در ماه‌های گذشته با انتشار نامه‌های متعدد درباره وضعیت زندان‌ها و بازداشتگاه و خشونت علیه زندانیان و بازداشت‌شدگان اعتراضات سراسری هشدار داده است.

او اواسط آذر پارسال در نامه‌ای به جاوید رحمان، گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل در امور ایران، «تعرض به زنان حین بازداشت و در بازداشتگاه‌ها» را «بخشی از برنامه سرکوب» جمهوری اسلامی علیه زنان معترض و مبارز خوانده بود.



source https://zanan.bashariyat.org/?p=57767

۲۰ شهریور ۱۴۰۲

بهاره هدایت در اعتصاب غذا؛ «هشت کیلو» کم کرده و دچار «ضعف شدید و تپش قلب» است

صدای آمریکا

بهاره هدایت

وکیل بهاره هدایت گفت این زندانی سیاسی پس از ۱۰ روز اعتصاب غذا هشت کیلو گرم کاهش وزن داشته و اکنون دچار «ضعف شدید و تپش قلب» است.

زهرا مینویی، وکیل بهاره هدایت، یک‌شنبه ۱۹ شهریور در پاسخ به کسانی که درباره وضعیت سلامت این زندانی سیاسی از او پرسیده‌اند، در پیام‌رسان ایکس نوشت، در ملاقاتی که او امروز یک‌شنبه با خانواده داشته، روشن شد که «بعد از ۱۰ روز اعتصاب غذا، هشت کیلو وزن کم کرده و در حال حاضر دچار ضعف شدید و تپش قلب است.»

به گفته زهرا مینویی، وضعیت جسمی بهاره هدایت «به گونه‌ای» است که «با کمک یک مأمور زندان توانسته به محل ملاقات بیاید.»

او ابراز امیدواری کرده که موکلش «با اطلاعی که از پیام‌ها و واکنش‌ها به اعتصابش پیدا کرده، هر چه زودتر اعتصاب را بشکند.»

بهاره هدایت از روز پنج‌شنبه ۹ شهریور در اعتراض به مواردی از جمله «سرکوب مضاعف» معترضان به وسیله جمهوری اسلامی و همچنین جان باختن جواد روحی، معترض زندانی، اعتصاب غذا کرده است.

خانواده جواد روحی از او خواسته‌اند اعتصاب غذایش را بشکند



source https://zanan.bashariyat.org/?p=57756

بازداشت زنی در تهران به دلیل انتشار تصاویر بدون حجاب

کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی

بازداشت

سازمان اطلاعات فراجا از بازداشت یک زن در تهران به دلیل نشر تصاویر بدون حجاب خود در شبکه اجتماعی اینستاگرام، خبر داد.

به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، یک زن در تهران توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد. این زن در رابطه با نداشتن حجاب بازداشت شده است.

مرکز سایبری سازمان اطلاعات فرماندهی انتظامی تهران بزرگ با اعلام این خبر علت بازداشت این شهروند را “انتشار تصاویر غیراخلاقی و بدون حجاب از خود در زمان انجام تمرینات ورزشی در لوکیشن های مختلف و اماکن عمومی” عنوان کرد.

گفته میشود، این شهروند پس از بازداشت با تشکیل پرونده قضایی مواجه شده و محتوای صفحه اینستاگرام وی نیز حذف شده است.

در این گزارش به هویت، محل نگهداری و اتهامات مطروحه علیه وی اشاره نشده است.

 

 



source https://zanan.bashariyat.org/?p=57752

۱۹ شهریور ۱۴۰۲

یک زن زندانی در زندان قم اعدام شد

هرانا

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از سازمان حقوق بشر ایران، سحرگاه امروز جمعه هفدهم شهریورماه ۱۴۰۲، یک زندانی زن در زندان قم اعدام شد.

در این گزارش بدون اشاره به هویت این زندانی آمده است: “این زندانی اهل ورامین، پیشتر از بابت اتهام قتل بازداشت و توسط مراجع قضایی به اعدام محکوم شده بود.”

تا لحظه تنظیم این گزارش، اعدام این زندانی از سوی رسانه های داخل ایران و یا منابع رسمی اعلام نشده است.

بر اساس گزارش سالانه مرکز آمار، نشر و آثار مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران در سال ۱۴۰۱ دست کم ۶۱۷ شهروند از جمله ۱۳ زن و ۶ کودک-مجرم اعدام شدند که در مقایسه با مدت مشابه در سال پیش از آن، بیش از ۸۰ درصد افزایش داشته است. از میان اعدام شدگان، اعدام دو نفر در ملا عام صورت گرفته است. همچنین طی این تاریخ، ۱۳۶ تن دیگر به اعدام محکوم شدند. از این میزان ۶ نفر به اعدام در ملا عام محکوم شدند



source https://zanan.bashariyat.org/?p=57738

۱۸ شهریور ۱۴۰۲

زندان مرکزی مشهد؛ اجرای حکم اعدام یک زندانی زن

هه نگاو

زندان مرکزی مشهد؛ اجرای حکم اعدام یک زندانی زن

حکم اعدام یک زندانی زن به نام محبوبه روشن‌دل که پیشتر از بابت اتهام “قتل عمد” به اعدام محکوم شده بود، در زندان مرکزی مشهد اجرا شد. طی ۸ ماه اخیر دستکم ۱۲ زن در زندان‌های ایران اعدام شده‌اند.

بر اساس گزارش رسیده به سازمان حقوق بشری هه‌نگاو، سحرگاه روز دوشنبه ١٣ شهریور ماه ۱۴۰۲ (٤ سپتامبر ۲۰۲۳)، حکم اعدام محبوبه روشن‌دل، ٢٧ ساله در زندان مرکزی مشهد به اجرا در آمد.

به گفته منابع مطلع، محبوبه روشن‌دل که مادر یک فرزند بوده، پیش از این به اتهام “قتل مادر همسر” خود بازداشت و بعدها توسط دستگاه قضایی جمهوری اسلامی ایران به اعدام محکوم شد.

این زندانی زن در طول مدت حبس از دیدار با فرزند شش ساله خود محروم بود و تلاش‌ها در جهت کسب رضایت اولیای دم برای نجات او تا آخرین لحظات بی‌نتیجه ماند.

خبر اعدام این زندانی زن، تا زمان تنظیم این خبر در رسانه‌های حکومتی به ویژه رسانه‌های نزدیک به قوه قضاییه اعلان نشده است.

با استناد به آمار به ثبت رسیده در مرکز آمار و اسناد سازمان حقوق بشری هه‌نگاو، از ابتدای سال جاری میلادی دست‌کم حکم اعدام ١٢ زن زندانی در زندان‌های جمهوری اسلامی ایران اجرا شده است.



source https://zanan.bashariyat.org/?p=57723

۱۶ شهریور ۱۴۰۲

سلامت جسمی میرحسین موسوی و زهرا رهنورد «دچار افت ملموس شده است»

BBCمیرحسین موسوی پس از شروع اعتراضات سال گذشته از تغییر حکومت دفاع کرد و زهرا رهنورد هم از حجاب اجباری انتقاد و سیاست‌های حکومت را پیوسته مورد نکوهش قرار داد

وب‌سایت کلمه نزدیک به میرحسین موسوی سیاستمدار معترض که بیش از یک دهه است همراه همسرش زهرا رهنورد در حبس خانگی است درباره «افت ملموس سلامت» آنها و «بروز مکرر علائم فیزیکی بیماری‌ها» هشدار داده و می‌گوید آزمایش‌های پزشکی با وضعیت جسمی آنها همخوانی ندارد.

بر اساس گزارش کلمه «پس از حمايت میرحسین موسوی و زهرا رهنورد از جنبش زن‌زندگی‌آزادی در يکسال گذشته، مطابق مشاهدات و گزارش‌های متعدد واصله ازسوی پزشکان و افراد مطلع، به شكل ملموسی وضعيت سلامتی ايشان دچار افت‌ شده است».

کلمه می‌گوید نتیجه آزمایش‌های پزشکی آقای موسوی و خانم رهنورد پس از گذشتن از فیلترهای متعدد امنیتی منتشر می‌شود.

در گزارش کلمه به «تحركات غيرقانونی و خطرناک» اشاره و گفته شده که امواج و پازایت‌های شدید دستگاه‌های مختل‌کننده تلفن‌های موبایل و سلامت داروها و مواد غذایی و محیط زیست، دلایل احتمالی افت وضعیت سلامت آنهاست.

میرحسین موسوی، زهرا رهنورد و مهدی کروبی رهبران جنبش سبز ایران در سال ۱۳۸۸ هستند که حدود ۱۳ سال است بدون محاکمه در حصر خانگی به‌سر می‌برند.



source https://zanan.bashariyat.org/?p=57717

معصومه یاوری توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد

هرانا

خبرگزاری هرانا – معصومه یاوری، زندانی سیاسی سابق روز دوشنبه سیزدهم شهریور، توسط نیروهای امنیتی در شهرستان گلپایگان بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، روز دوشنبه سیزدهم شهریور ۱۴۰۲، معصومه یاوری شهروند ساکن گلپایگان توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد.

یک منبع نزدیک به خانواده این شهروند به هرانا گفت: “نیروهای وزارت اطلاعات با مراجعه به منزل خانم یاوری اقدام به بازداشت وی کردند. ماموران ضمن تفتیش منزل، شماری از لوازم شخصی و الکترونیکی این شهروند و خانواده وی را ضبط کرده و با خود بردند.”
تاکنون از محل نگهداری و دلایل بازداشت خانم یاوری اطلاعی حاصل نشده است.

معصومه یاوری پیش از این نیز بواسطه فعالیت های خود سابقه بازداشت و محکومیت دارد.



source https://zanan.bashariyat.org/?p=57715

نسرین حسنی در دادسرای بجنورد تفهیم اتهام شد

هرانا

خبرگزاری هرانا – نسرین حسنی، روزنامه نگار و مدیر مسئول هفته نامه سیاحت شرق روز یکشنبه دوازدهم شهریورماه، در شعبه پنجم بازپرسی دادسرای بجنورد تفهیم اتهام شده و با تودیع وثیقه آزاد شد.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از فدراسیون بین‌المللی روزنامه‌ نگاران، روز یکشنبه دوازدهم شهریور ۱۴۰۲، نسرین حسنی، روزنامه نگار در دادسرای بجنورد تفهیم اتهام شد.

بر اساس این گزارش، خانم حسنی در شعبه پنجم بازپرسی دادسرای بجنورد از بابت تشویش اذهان عمومی از طریق نشراکاذیب، تبلیغ علیه نظام و انتشار تصاویر مبتذل در فضای مجازی تفهیم اتهام شد. وی نهایتا با تودیع وثیقه آزاد شده است.

مصادیق اتهام انتشار تصاویر مبتذل در فضای مجازی علیه این روزنامه نگار انتشار تصاویر بدون حجاب در صفحه شخصی اینستاگرام وی عنوان شده است.

نسرین حسنی، روزنامه نگار و مدیر مسئول هفته نامه سیاحت شرق پیشتر در مهرماه سال گذشته، جریان اعتراضات سراسری ۱۴۰۱، توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده بود. وی نهایتا چندی بعد آزاد شد.



source https://zanan.bashariyat.org/?p=57713

شبنم تبیانیان و انیسا فنائیان شهروندان بهائی با تودیع وثیقه آزاد شدند

هرانا

خبرگزاری هرانا – شبنم تبیانیان و انیسا فنائیان شهروندان بهائی ساکن سمنان با تودیع وثیقه از زندان این شهر آزاد شدند.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، شبنم تبیانیان و انیسا فنائیان آزاد شدند.

خانم تبیانیان در تاریخ پنجم شهریور و خانم فنائیان در تاریخ ششم شهریور هر کدام با تودیع وثیقه یک میلیارد تومانی از زندان سمنان آزاد شدند.
تاکنون از دلایل بازداشت و اتهامات مطروحه علیه این شهروندان اطلاعی حاصل نشده است.

شبنم تبیانیان و انیسا فنائیان شهروندان بهائی ساکن سمنان روز دوشنبه سی ام مرداد امسال توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده بودند. در زمان دستگیری، منازل شخصی این شهروندان نیز مورد تفتیش نیروهای امنیتی قرار گرفت.

خانم فنائیان پیش از این نیز به دلیل اعتقادات دینی خود، سابقه تحمل حبس دارد.

شهروندان بهائی در ایران از آزادی‌های مرتبط به باورهای دینی محروم هستند، این محرومیت سیستماتیک در حالی است که طبق ماده ۱۸ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۱۸ میثاق بین‌المللی حقوق مدنی و سیاسی هر شخصی حق دارد از آزادی دین و تغییر دین با اعتقاد و همچنین آزادی اظهار آن به طور فردی یا جمعی و به طور علنی یا در خفا برخوردار باشد.
بر اساس منابع غیررسمی در ایران بیش از سیصد هزار شهروند بهائی وجود دارد اما قانون اساسی ایران فقط اسلام، مسیحیت، یهودیت و زرتشتی گری را به رسمیت شناخته و مذهب بهائیان را به رسمیت نمی‌شناسد. به همین دلیل طی سالیان گذشته همواره حقوق بهائیان در ایران به صورت سیستماتیک نقض شده است.



source https://zanan.bashariyat.org/?p=57711

سارا ملکان از تدریس منع شد

هرانا

خبرگزاری هرانا – سارا ملکان، استادیار دانشکده مدیریت دانشگاه امیرکبیر، از تدریس منع شد.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از دیده بان ایران، یک استادیار دانشکده مدیریت دانشگاه امیرکبیر از محل کار خود اخراج شد.

هویت وی، سارا ملکان استادیار دانشکده مدیریت دانشگاه امیرکبیر، عنوان شده است.

بر اساس این گزارش، “دکتر سارا ملکان پس از اتمام دوران مرخصی زایمان خود با مراجعه به دانشگاه برای دریافت برنامه‌ درسی، نامه‌ قطع همکاری دریافت کرد.”

هرانا پیشتر هویت ۲۶ تن دیگر از اساتیدی که از دانشگاه اخراج، تعلیق و یا با منع تدریس رو به رو شده اند را به نام های محمدرضا نظری نژاد، رهام افغانی، علی شریفی زارچی، داریوش رحمانیان، حمیده خادمی، آمنه عالی، مهدی خویی، عزیز شفیعی زرقانی، بهارک اختردانش، محمدمهدی علومی، راحله علی‌ مراد زاده، وحید عیدگاه، جواد بشری، میلاد عظیمی، لیلی ورهرام، قاسم عزیزی، حسین مصباحیان، آرش بیدالله خانی، شیرزاد آزاد، آذین موحد، مهدی مطیع، محمد سلطانی، مسعود علیا و امیر مازیار، سمیه سیما و بهروز چمن آرا گردآوری کرده است. همگی این اساتید سابقه همراهی با اعتراضات سراسری ۱۴۰۱ را دارند.

لازم به یادآوری است موج تصفیه اساتید دانشگاهی به خصوص در رشته های علوم انسانی و هنر، تاریخچه طولانی در حکومت فعلی ایران دارد که در طی سرفصل های سیاسی مختلف در کشور بیشتر یا کمتر می شود.

روزنامه اعتماد روز پنجشنبه ۹ شهریورماه، با انتشار گزارشی اعلام کرد: “۵۲ استادانی که از شهریور ۱۴۰۰ (آغاز فعالیت دولت سیزدهم) تا ۸ شهریور امسال، برخلاف خواست خود از بدنه آموزش عالی حذف شده‌اند، شناسایی شده اند.” این روزنامه پیشتر در گزارشی به جمع‌آوری نام‌های ۱۵۷ استاد دانشگاه که در دولت‌های احمدی‌نژاد، روحانی و رئیسی از دانشگاه‌ها اخراج شده‌اند، پرداخته بود.

این گزارش حاکی است که دولت‌های پیاپی در جمهوری اسلامی دست‌کم از نیمه دوم سال ۱۳۸۴، یعنی از حدود ۱۸ سال پیش، به اتهام «نگرش سکولار»، دست به اخراج‌های گروهی استادان عمدتاً پرسابقه زده‌اند.



source https://zanan.bashariyat.org/?p=57709

۱۵ شهریور ۱۴۰۲

برنامه پانصد و هفتاد و سوم رادیو کانون دفاع از حقوق بشر در ایران

برنامه پانصد و هفتاد و سوم رادیو کانون دفاع از حقوق بشر در ایران شنبه 15 جولای 2023

گزارش نقض حقوق پیروان سایر ادیان ( بخش اول): شراره هادیزاده رییسی

زنان تاثیرگذار ایران ( سردار مریم بختیاری) : زهرا باجلان

نکاتی در مورد تولید برق و آلودگی های محیط زیستی: مرضیه علی کرمی

گزارش نقض حقوق محیط زیست: مرضیه علی کرمی

صدای کارگران ( درخواست یک تشکل کارگری برای ورود بیمه های تجاری به حوزه ی تامین اجتماعی): داوود واحدی پور

گزارش نقض حقوق زنان( بخش اول ): فهیمه تیموری

گزارش نقض حقوق زنان(بخش دوم): پروین محمدی افقا

گونه های کمیاب حیات وحش ایران( پرنده دراج): مرضیه علی کرمی

گلبانگ ( ای خسته ز تبعید…) ؛ پروین محمدی افقا

آیا میدانستید ( تاثیرات پریود بر روان بانوان ): پروین محمدی افقا

گزارش نقض حقوق پیروان سایر ادیان(بخش دوم): آرمان توکلی

فراموش نمیکنیم..! ( سرگذشت موسی اسماعیلی از توابع پیرانشهر…) : سینا اشجعی

گلبانگ( طنزی تلخ از سید محمد حسینی): شراره هادیزاده رییسی

 

برنامه پانصد و هفتاد و سوم رادیو کانون دفاع از حقوق بشر در ایران یکشنبه 16 جولای 2023

گزارش نقض حقوق پیروان سایر ادیان: شراره هادیزاده رییسی

کلام جاودان (سیما بینا نامی آشنا در موسیقی ایران):زهرا باجلان

شگفتی های ایران زمین( جاده اسالم به خلخال): مرضیه علی کرمی

گزارش نقض حقوق محیط زیست: محمودرضا صالحی

گلبانگ( در تنم نیش دندان ها…): فهیمه تیموری

معرفی و شناخت ادیان( دین هندوئیسم): لیلا رمضان

گزارش نقض حقوق زنان(بخش اول) : فهیمه تیموری

زنان تاثیرگزار تاریخ ایران( صدیقه دولت آبادی): مونا احمدی

گزارش نقض‌حقوق زنان( بخش دوم): پروین محمدی افقا

زن زندگی آزادی( حنانه کیا): پروین محمدی افقا):

گزارش نقض حقوق هنر و هنرمندان : امیررضا ولی زاده

سرای سخن( برادران اهل ایمان): شراره هادیزاده رییسی

برنامه پانصد و هفتاد و سوم رادیو کانون دفاع از حقوق بشر در ایران دوشنبه 17 جولای 2023

صرفا جهت آگاهی (بررسی ماده هفدهم از اعلامیه جهانی حقوق بشر و مقایسه ان با قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران )
کاری از کمیته ی آموزش و پژوهش

دریچه ای رو به آگاهی (نسل کشی و دادخواهی )
کاری از کمیته ی آموزش و پژوهش و کانون دفاع از حقوق بشر در ایران

نگاهی بر محرومیت تحصیلی دانشجویان و منع ورود آنها به دانشگاه
سخنران: عباس منفرد
مدیریت :مهدی طائف – مرضیه مهدیه

برنامه پانصد و هفتاد و سوم رادیو کانون دفاع از حقوق بشر در ایران سه شنبه 18 جولای 2023

گزارش نقض حقوق پیروان سایر ادیان(بخش اول): شراره هادیزاده رییسی

رد خون قاصدک ها بر جنبش زن زندگی آزادی( سازینا اسماعیل زاده): پروین محمدی افقا

پدران بنیان گزار آمریکا ( جان آدامز): مرضیه علی کرمی

گزارش نقض حقوق کار و کارگر: رضا حاتمی

بزرگداشت روز جهانی بدون مواد پلاستیک :مرضیه علی کرمی

صدای کارگران( خصوصی سازی دشمن کارگر -فروشگاه زنجیره ای رفاه): رضا حاتمی

گزارش نقض حقوق پیروان سایر ادیان(بخش دوم):آرمان توکلی

افراد تاثیر گزار تاریخ (النو روزولت):مرضیه علی کرمی

سرای سخن(سرگذشت گلستان های بهاییان بعد از روی کارآمدن جمهوری اسلامی ایران):زینب ایزدی

گزارش نقض حقوق هنر و هنرمندان: امیررضا ولی زاده

روز جهانی مد و طراحی نهم جولای: مرضیه علی کرمی

برنامه پانصد و هفتاد و سوم رادیو کانون دفاع از حقوق بشر در ایران چهارشنبه 19 جولای 2023

گزارش نقض حقوق پیروان سایر ادیان (بخش اول): شراره هادیزاده رییسی

فراموش نمیکنیم(گزارشی از اخرین وضعیت پرونده ی عباس دریس): سونیا سوارکوب

گشتی در ایران بزرگ( کاریز کیش شهری زیرزمینی): مرضیه علی کرمی

گزارش نقض حقوق کار و کارگر: سیاوش نوروزی

ستاره در تبعید(روح الله خالقی): سرور سامانی

صدای زنان(فرشته احمدی): پروین محمدی افقا

گزارش نقض حقوق کودک و‌نوجوان: پروین محمدی افقا

گونه های کمیاب حیات وحش ایران(اردک سر سفید): مرضیه علی کرمی

گزارش نقض حقوق پیروان سایر ادیان(بخش دوم):آرمان توکلی

برنامه پانصد و هفتاد و سوم رادیو کانون دفاع از حقوق بشر در ایران پنجشنبه 20 جولای 2023

گزارش نقض حقوق محیط زیست(بخش اول): بهاره مسگری

ندای دانشجو( تداوم تلاش برای سرکوب دانشگاه): سیاوش نوروزی

گزارش نقض حقوق محیط زیست(بخش دوم): فرشته خیام الحسینی

زنان تاثیرگذار ایران(صدیقه دولت آبادی):زهرا باجلان

سرای سخن( آمدید و جهنم آوردید…):شراره هادیزاده رییسی

گزارش نقض حقوق کودک و نوجوان:پروین محمدی افقا

صدای کارگران(از دستمزد غیرقانونی تا برنامه ی توسعه ی ضدکارگری):داوود واحدی پور

گشتی در ایران بزرگ( دشت لوت):مرضیه علی کرمی

گزارش نقض حقوق پیروان سایر ادیان:آرمان توکلی

زن زندگی آزادی(غزاله چلابی):پروین محمدی افقا

برنامه پانصد و هفتاد و سوم رادیو کانون دفاع از حقوق بشر در ایران جمعه 21 جولای 2023

گزیده ای از سخنرانی ( بررسی کنوانسیون مربوط به رضایت با ازدواج،حداقل سن برای ازدواج و ثبت ازدواج ها و مقایسه ان با قانون استسی جمهوری اسلامی ایران: سونیا سوارکوب

کتاب گویا
شرح قسمت دوم راهنمای سازمان ملل متحد برای پیشگیری از بزهکاری نوجوانان راهنمای ریاض کاری از کانون دفاع از حقوق بشر در ایران

گزیده ای از سخنرانی ( اعتراض دانشجویان-دانشجویان دانشگاه هنر- کمپین «نه»): روژین سراجی

 



source https://zanan.bashariyat.org/?p=57684

۱۴ شهریور ۱۴۰۲

آثار کبودی بر تن نازیلا معروفیان؛ منبع آگاه به صدای آمریکا: نگذارید او را از بین ببرند

VOAبه گفته منبع نزدیک به نازیلا معروفیان، آثار کبودی بر تن این روزنامه‌نگار بازداشت‌شده مشهود است

یک منبع نزدیک به خانواده نازیلا معروفیان در گفت‌وگو با بخش فارسی صدای آمریکا با اعلام «اعتصاب غذای خشک» این روزنامه‌نگار بازداشت‌شده، تأکید کرد که خانواده او «تحت فشار» است و خواستار آن شد که رسانه‌ها صدای آنها باشند.

منبع مطلع روز یک‌شنبه ۱۲ شهریور به صدای آمریکا گفت که مقامات قضایی جمهوری اسلامی برای پرونده قبلی نازیلا معروفیان را به «یک سال حبس و ۱۵ میلیون تومان جریمه نقدی» محکوم کرده‌اند.

به گفته او، چهارشنبه هشتم شهریور، «هفت مأمور» با شکستن در، این روزنامه‌نگار را «در حال خواب» با «همان لباس خواب» و با «ضرب و شتم» از خانه برده‌اند.

این فرد نزدیک به نازیلا معروفیان به صدای آمریکا گفت: «می‌خواهند هر طور بشود این بچه را از بین ببرند، ولی تو را به خدا شما رسانه‌ای کنید و نگذارید. امیدوارم صدای ما باشید چرا که واقعا تحت فشاریم.»

به گفته او، مادر و پدر نازیلا معروفیان که برای پیگیری وضعیت او در بازداشت از سقز به تهران رفته و روز یک‌شنبه به دادگاه مراجعه کرده بودند، به طور اتفاقی این روزنامه‌نگار زندانی را در دادگاه دیده‌اند که هرچند «از نظر روحی خوب» بوده، اما «از نظر بدنی» وضعیت او وخیم بوده است.

به گفته منبع نزدیک به خانواده، مقامات اطلاعاتی با این روزنامه‌نگار پس از آن که «از داخل اتوبوس» با خانواده‌اش در سقز تماس گرفته و گفته عازم رفتن به خانه والدینش است، «تماس گرفته و گفته‌اند حق ندارد از تهران خارج شود» چرا که «پروسه دستگیری» در جریان بوده است.

پس از آن، نازیلا معروفیان روز چهارشنبه هشتم شهریور برای چندمین بار در خانه‌اش در تهران بازداشت شده است.

منبع آگاه به صدای آمریکا گفت: «چهارشنبه ریخته‌اند خانه‌اش با هفت مأمور، در ورودی پارکینگ را شکسته‌اند و او را در حال خواب بیرون آورده‌اند و با همان لباس خواب برده‌اند.»

به گفته فرد نزدیک به نازیلا معروفیان، «به هر که می‌گوییم و هر اداره‌ای می‌رویم، می‌گویند کار ما نبوده، ما نمی‌دانیم که بوده» و وقتی از مقامات پرسیده می‌شود «پس چطوری سر اوین درآورده؟ می‌گویند کار ما نبوده» است.

منبع نزدیک به نازیلا معروفیان تأکید کرد که والدین این روزنامه‌نگار بازداشت‌شده، «اعتراض کرده» و حتی «مادرش روسری‌اش را برداشته» و گفته است «مگر بچه ما چه کار کرده؟ برای یک روسری؟»

او با تأکید بر این که «هر کجای دنیا بود این روزنامه‌نگار تشویق می‌شد» می‌گوید: «ولی شوربختانه ما جایی افتاده‌ایم که بچه‌های نخبه را در زندان می‌اندازند.»

منبع مطلع با بیان این که نازیلا معروفیان «پنج روز است اعتصاب غذای خشک» کرده و خانواده معروفیان «تحت فشار زیادی» قرار دارند، گفت که پدر و مادر این روزنامه‌نگار بازداشت‌شده «سردرگم در تهران» می‌گردند و می‌گویند «خیلی به ما سخت می‌گذرد و بر ما فشار آورده‌اند و نمی‌دانیم چه از جان ما می‌خواهند.»

این منبع نزدیک به نازیلا معروفیان با تأکید بر این که «در عصر حجر هم این کارها را با مردم نمی‌کردند»، درباره وضعیت او به صدای آمریکا می‌گوید که «ضرب و شتم شدید» شده، او را «کشیده‌اند روی زمین، بدون کفش و لباس» و در حالت «چهار دست و پا از ساختمان بیرون آورده‌اند.»

او همچنین تأکید کرد که پدر و مادر نازیلا در دادگاه مشاهده کرده‌اند که «بدنش کبود شده» است.

به گفته او، مقامات قضایی «خیلی به او فشار آورده‌اند» تا «اعتصاب را بشکند، اما گفته نمی‌شکنم تا ببینم دلایل بازداشت من چیست؟»

او اضافه می‌کند: «هیچ اتهامی نمی‌توانند به او وارد کنند چرا که جرمی نکرده» و پدر و مادر نازیلا معروفیان در دادگاه پرسیده‌اند «اتهامش چیست، جز این که بازگوی جامعه بوده است؟ چه کار کرده که با توهین و افترا» او را دوباره بازداشت کرده‌اید؟

این فرد نزدیک به نازیلا معروفیان به صدای آمریکا گفت که «هفته گذشته هم وقتی با مادرش به کلانتری مراجعه کرده، بدترین برخورد را با او کرده‌اند و تا یازده و نیم شب نگه داشته‌اند و بعد به زندان قرچک برده بودند و قرچک تحویل نگرفته بود و گفته بود یک خبرنگار سیاسی را چطوری تحویل بگیریم داخل بند معتادها؟» اما «با نامه دادستانی اوین گفته‌اند تحویل بگیرید.»

روز چهارشنبه هشتم شهریور، خبرگزاری تسنیم، نزدیک به سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، گزارش داد که این خبرنگار با حکم دادسرای ارشاد به اتهام «ترویج اباحه‌گری» بازداشت شده است.

نازیلا معروفیان، روزنامه‌نگار، نخستین بار پس از مصاحبه با امجد امینی، در پی کشته شدن دخترش مهسا امینی، بازداشت شد.



source https://zanan.bashariyat.org/?p=57670

۱۲ شهریور ۱۴۰۲

تداوم بازداشت و بلاتکلیفی نهاله شهیدی یزدی در زندان کرمان

کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنینهاله شهیدی یزدی

نهاله شهیدی یزدی، شهروند بهایی ساکن کرج، علیرغم گذشت ۱۵۸ روز از زمان دستگیری، کماکان به صورت بلاتکلیف در زندان کرمان به سر می‌ برد.

به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، نهاله شهیدی شهروند بهایی و فعال حقوق کودکان علیرغم گذشت ۱۵۸ روز از زمان دستگیری همچنان به صورت بلاتکلیف در زندان کرمان به سر می برد.

یک منبع نزدیک به خانواده این شهروند بهای می گوید: “خانم شهیدی یزدی اخیرا از بابت اتهام «تشکیل دسته یا جمعیت با هدف برهم زدن امنیت کشور» تفهیم اتهام شده است. همچنین وکیل مدافع این شهروند بهائی کماکان اجازه دسترسی به پرونده را ندارد.”

پیش‌تر وکیل اول خانم شهیدی یزدی، به دلیل عدم همکاری مسئولین قضایی در خصوص دسترسی او به پرونده استعفا داد.

خانم شهیدی یزدی در تاریخ هشتم فروردین ماه، توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد.

نهاله شهیدی یزدی، شهروند بهایی و فعال حقوق کودکان پیش‌تر نیز به واسطه فعالیت های خود سابقه بازداشت و محکومیت را داشته است.



source https://zanan.bashariyat.org/?p=57658

تکرار موضع دستیار رئیسی در مخالفت با هشتادوپنجی شدن لایحه حجاب

VOAسکینه ‌سادات‌پاد، دستیار حقوقی ابراهیم رئیسی

همزمان با تلاش برخی نمایندگان مجلس شورای اسلامی برای اجرایی شدن لایحه موسوم به «حجاب و عفاف» در مهر ماه سال جاری، دستیار حقوقی رئیس دولت جمهوری اسلامی مخالفت خود با «اصل هشتادوپنجی شدن» و بررسی خارج از صحن علنی این لایحه بحث‌برانگیز را تکرار کرده است.

به نوشته روزنامه «هم‌میهن» چاپ‌ تهران، سکینه ‌سادات‌پاد، دستیار حقوقی ابراهیم رئیسی در «پیگیری حقوق و آزادی‌های اجتماعی»، از اصل هشتاد و پنجی شدن «لایحه حجاب» انتقاد کرد و بار دیگر گفت که این اقدام، خلاف اصل ۸۵ قانون اساسی جمهوری اسلامی است.

او افزود: اصل ۸۵ قانون اساسی می‌گوید «موارد ضروری» و الان حجاب، «یک مسئله اجتماعی» شده که همه نسبت به آن حساسیت دارند و این «خلاف [روح حاکم بر] اصل ۸۵ است.»

این دومین‌بار طی هفته‌های اخیر است که این چهره نزدیک به ابراهیم رئیسی، مخالفت خود با شیوه بررسی لایحه موسوم به «قانون حجاب و عفاف» را به صورت عمومی اعلام می‌کند؛ مخالفتی که تاکنون فقط از جایگاه شخصی او بوده و در قالب اعتراض از سوی رئیس دولت جمهوری اسلامی و یا بصورت مکتوب و رسمی خطاب به مجلس شورای اسلامی انجام نشده است.

در این ارتباط، حتی ابراهیم رئیسی روز ۱۸ مرداد در یک سخنرانی در دفاع از حجاب اجباری، گفت: «بساط کشف حجاب حتماً جمع می‌شود، نگران نباشید.»

در پی اعتراضات گسترده ضد حکومتی سال گذشته ایرانیان که به‌دنبال کشته شدن مهسا امینی در بازداشت گشت ارشاد اوج گرفت و طی آن مخالفت با برخی قوانین همچون حجاب اجباری جلوه آشکارتری یافت، نهادهای جمهوری اسلامی اقدام به تشدید برخوردها و اعمال محدودیت‌های سیاسی – اجتماعی به بهانه‌های مختلف کردند.

از جمله اقدامات جمهوری اسلامی به منظور کنترل اعتراضات مدنی در مخالفت با پوشش اجباری زنان، تدوین لایحه «عفاف و حجاب» و ارایه آن به مجلس شورای اسلامی بود. لایحه‌ای که با رای نمایندگان، مطابق اصل ۸۵ قانون اساسی جمهوری اسلامی به تصویب خواهد رسید.



source https://zanan.bashariyat.org/?p=57636

۱۰ شهریور ۱۴۰۲

گزارش هه‌نگاو از قتل یک دختر شانزده ساله در مراغه

هه‌نگاو

گزارش هه‌نگاو از قتل یک دختر شانزده ساله در مراغه

یک دختر شانزده ساله اهل مراغه به نام سونیا معنوی، توسط نامزد ۲۱ ساله‌اش مقابل دیدگان خانواده خود به طرز بسیار فجیعی به قتل رسیده است.

بر اساس گزارش رسیده به سازمان حقوق بشری هه‌نگاو، طی هفته جاری سونیا معنوی، دختر ١۶ ساله در منزل خانوادگی خود واقع در شهر مراغه به دست نامزدش به نام علی میری به قتل رسید.

به گفته منابع مطلع، نامزد سونیا معنوی، پس از ورود به منزل خانوادگی و ضرب‌وجرح برادر ۸ ساله سونیا، به سمت این دختر ١۶ ساله حمله‌ور شده و وی را با ضربات متعدد چاقو به قتل رسانده است.

سونیا معنوی در حالی که پس از ضربات چاقو در تلاش برای خروج از منزل بوده، در نزدیکی درب ورودی خانه بار دیگر مورد یورش نامزدش قرار گرفته و در نهایت سرش بریده شده است.

گفته می‌شود نامزد سونیا معنوی معتاد به مواد مخدر صنعتی شیشه بوده و پس از ساعاتی بازداشت شده است. به نوشته رسانه‌های حکومتی او دلیل اقدام خود را “اختلاف خانوادگی” ذکر کرده است.



source https://zanan.bashariyat.org/?p=57633