۱۰ خرداد ۱۴۰۲

دادگاه انقلاب تهران: زینب همرنگ سید بگلو معلم بازنشسته به پنج سال حبس تعزیری محکوم شد

کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی

زینب همرنگ سید بگلو

زینب همرنگ سیدبگلو معلم بازنشسته با ۵۰ سال سن، توسط دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی ایمان افشاری به اتهام «اجتماع و تبانی» به پنج سال حبس محکوم شد

به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، روز یکشنبه هفت خرداد ماه، زینب همرنگ سیدبگلو معلم بازنشسته با ۵۰ سال سن توسط دادگاه انقلاب تهران به پنج سال حبس تعزیری محکوم شد.

خانم همرنگ که در مهر ماه سال ۱۴۰۱ آزاد شده بود؛ در تاریخ ۲۱ اسفند ۱۴۰۱ در تهران مجددا بازداشت و به زندان اوین منتقل شد.

دادگاه خانم همرنگ و‌ دو نفر هم‌پرونده‌ای ایشان در تاریخ ۲۴ اردیبهشت برگزار شد. در حالیکه خانم همرنگ و دو نفر هم‌پرونده‌ای ایشان، از زمان بازداشت تا روز برگزاری دادگاه از حق داشتن وکیل محروم بودند و دادگاهشان نیز بدون حضور وکیل، در شعبه ۲۶ به ریاست قاضی ایمان افشاری برگزار شد.

روز یکشنبه هفت خرداد حکم صادره از سوی شعبه ۲۶ با ریاست قاضی ایمان افشاری به خانم همرنگ ابلاغ شد و ایشان به اتهام “اجتماع و تبانی” به پنج سال حبس محکوم شد.

زینب همرنگ سیدبگلو معلم بازنشسته با ۵۰ سال سن؛ مبتلا به فشار خون بالا، سیاتیک، سردردهای مزمن و افسردگی است.



source https://zanan.bashariyat.org/?p=56297

۹ خرداد ۱۴۰۲

مهسا احمدی از زندان سپیدار اهواز آزاد شد

خبرگزاری هرانا

معصومه (مهسا) احمدی از زندان سپیدار اهواز آزاد شد. وی اواخر فروردین ماه امسال در مسیر بازگشت از مراسم تولد رضا شریعتی، از جان‌ باختگان اعتراضات سراسری اخیر، بازداشت شده بود.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، معصومه (مهسا) احمدی از زندان سپیدار اهواز آزاد شد.

مهسا احمدی، شهروند ساکن استان خوزستان و نامزد⁧ حامد سلحشور، از جانباختگان اعتراضات سراسری اخیر، اواخر فروردین ماه امسال در مسیر بازگشت از مراسم تولد رضا شریعتی، از دیگر جان‌ باختگان اعتراضات سراسری ۱۴۰۱، توسط نیروهای امنیتی بازداشت و سپس به زندان سپیدار اهواز منتقل شد.

کماکان از جزییات آزادی و اتهامات مطروحه علیه خانم احمدی اطلاعی حاصل نشده است.



source https://zanan.bashariyat.org/?p=56268

۶ خرداد ۱۴۰۲

فرزانه زیلابی، وکیل کارگران هفت تپه به یک سال و نیم حبس محکوم شد!

شبکه کلمه

شبکه کلمه | ناصر زرافشان، وکیل فرزانه زیلابی گفت: فرزانه زیلابی، وکیل پیشین کارگران هفت‌تپه و بازنشستگان خوزستان در دادگاه بدوی به ۱۸ ماه حبس محکوم شد.

گفتنی است که فرزانه زیلابی، وکیل دادگستری تاکنون وکالت پرونده کارگران نیشکر هفت‌ تپه و بسیاری از پرونده‌های زندانیان و بازداشت شدگان اخیر از جمله مهرنوش طافیان، ماندانا صادقی و روناک رضایی را بر عهده داشته است. علاوه بر این، پیشتر نیز به واسطه فعالیتهای خود سابقه محکومیت دارد.

پرونده سازی برای یک وکیل دادگستری؛ جلسه رسیدگی به اتهام‌های فرزانه زیلابی وکیل پایه یک دادگستری برگزار خواهد شد!

کارگران هفت‌تپه در سی و یکمین روز از اعتصابشان به خیابانها آمدند

وکیل‌مدافع اسماعیل بخشی، از تشکیل پرونده جدید برای موکلش خبر داد



source https://zanan.bashariyat.org/?p=56236

۵ خرداد ۱۴۰۲

گزارش نقض حقوق زنان، اردیبهشت ماه ۱۴۰۲ سپیده عشقی، فهیمه تیموری، کیمیا قزلباش، سعید پورمند

گزارش نقض حقوق زنان، اردیبهشت ماه ۱۴۰۲

سپیده عشقی، فهیمه تیموری، کیمیا قزلباش، سعید پورمند

موضوع
فروردین اردیبهشت
اخبار عمومی ( اطلاعیه نهادهای بین‌المللی، بیانیه ها، نامه ها،…)
92
39
احضار به دادگاه 8 13
احکام صادر شده 7 11
بازداشت 16 19
اعدام 1 1
زندان و زندانی (ضرب و شتم، بهداشت زندان، درمان و…..) 20 33
اعتصابات 0 1
تجمعات و اعتراضات 5 2
خشونت علیه زنان)خانوادگی، اجتماعی، اسید پاشی، ممنوعیت ورزش، حجاب اجباری، بازداشت در مهمانی، نوع پوشش،… ) 22 17
خودکشی 0 2
قتل ناموسی 4 6
آسیبهای اجتماعی (محرومیت مسابقات، ورزش، جلوگیری از وسایل پیشگیری،  بهداشت زنان، ….) 15 3

آگاهی بیشتر:

این گزارش آماری از میان 179 اخبار منتشر شده از سایت کمیته دفاع از حقوق زنان در اردیبهشت ماه تهیه شده است.

این اخبار از رسانه های داخلی و خارجی مانند ایسنا؛ هرانا؛ ایرنا؛ ایلنا؛ باشگاه خبرنگاران جوان؛ خبرگزاری فارس؛ کیهان؛ همشهری؛ مهرنیوز؛ جمع‌آوری گردیده است.

آمار فوق عمدتا از گزارشات رسانه های داخلی و خارجی مورد تائید دولت جمهوری اسلامی ایران جمع آوری شده و عملا نمی‌تواند بیش از ۲۵ تا ۳۰ در صد واقعیت‌های جامعه باشد.

اعضایی که در گردآوری اخبار اردیبهشت ماه ۱۴۰۲ با ما همکاری کردند عبارتند از: شراره هادی زاده رئیسی، زینب ایزدی، پروین محمدی افقا، سارا آسیابان، پگاه ستایش، مجتبی شیخلی میرالی، لیلا رمضان، کیمیا قزلباش، سپیده عشقی، کوثر ولی زاده، سونیا سوارکوب.

 

 

برای اطلاعات بیشتر می‌توانید از سایت کمیته از طریق لینک زیر بازدید فرمایید:

https://zanan.bashariyat.org

 

 

 

اخبار عمومی

بازداشت یک شهروند زن در قزوین به دلیل انتشار تصاویر مسمومیت دانش آموزان

حسین رجبی دادستان عمومی و انقلاب قزوین از بازداشت یک شهروند زن تحت عنوان “عامل انتشار و ارسال تصاویر مسمومیت دانش آموزان به رسانه های معاند”، خبر داد. به گفته این مقام قضایی، زن بازداشت شده با اتهامات “نشر اکاذیب و تبلیغ علیه نظام” با صدور قرار بازداشت موقت راهی زندان شد. دادستان عمومی و انقلاب قزوین دلیل بازداشت این شهروند را “انتشار تصاویر مسمومیت دانش آموزان و و ارسال آن به رسانه های معاند” عنوان کرد و گفت: “پس از بررسی دوربین های مداربسته بیمارستان مشخص شد، یک زن از زمان ورود دانش آموزان به بیمارستان با حضور در بخش های مختلف درمانی اقدام به تهیه فیلم و عکس از وضعیت دانش آموزان می کند.” این مقام قضایی بدون اشاره به هویت این شهروند در پایان افزود: “برای این فرد پرونده قضایی در یکی از شعب دادسرا تشکیل و متهم موصوف شناسایی و بازداشت و به اتهامات نشر اکاذیب و تبلیغ علیه نظام با صدور قرار بازداشت موقت روانه زندان شد.”( هرانا، ۱ اردیبهشت ۱۴۰۲)

ادامه حواشی حضور بدون حجاب پانته‌آ بهرام؛ مدیر سینما لوتوس اخراج شد

پانته‌آ بهرام در «اکران مردمی» آخرین قسمت سریال «پوست شیر» که در سینما لوتوس برگزار شد بدون حجاب اجباری حاضر شده بود. تصاویر او با استقبال گسترده کاربران شبکه‌های اجتماعی روبرو شد. پس از این اتفاق، معاونت نظارت و ارزشیابی سازمان سینمایی گفت: «پس از حواشی ایجاد شده در برنامه اکران قسمت پایانی پوست شیر، مدیر سینما لوتوس برکنار شد.» ( ایران وایر، ۲ اردیبهشت ۱۴۰۲)

فائزه هاشمی: برای تحقق مطالبات باید مبارزات مدنی را ادامه داد

پیام «فائزه هاشمی» فعال سیاسی زندانی، آخرین پیام و سخنرانی نخستین روز از همایش مجازی «گفت‌وگو برای نجات ایران» بود که توسط «منصوره حسینی» روزنامه‌نگار خوانده شد. پیام او، آخرین سخنرانی پنل سوم با عنوان «آینده ایران، تقابل گفتمان‌ها»‌ است. این زندانی سیاسی معتقد است که برای رسیدن به این خواسته‌ها، باید مبارزات مدنی را ادامه داد کلیه زندانیان سیاسی، عقیدتی و امنیتی بایستی آزاد شوند و همبستگی را تقویت کرد. او همچنین برگزاری رفراندوم را برای تغییرات اساسی از جمله روابط خارجی، حوزه دینی، موضوعات زنان، برنامه‌های هسته‌ای و این سوال که آیا کشور به رهبر نیاز دارد، به عنوان اقدامات لازم به انجام برشمرده است. انتخابات آزاد و برقراری حاکمیت قانون دو نمونه دیگر از این اقدامات هستند. ( ایران وایر، ۲ اردیبهشت ۱۴۰۲)

الهه امیرانتظام: زن، زندگی، آزادی در سایه اجرای عدالت اجتماعی معنا ‌می‌یابد

«الهه امیرانتظام» [میزانی]٬ فعال سیاسی و همسر عباس امیرانتظام٬ از دیگر سخنرانان پنل سوم روز نخست همایش مجازی «گفت‌وگو برای نجات ایران» با عنوان «آینده ایران، تقابل گفتمان‌ها» است. در ادامه این سخنرانی که به دلیل شرایط خاص الهه میزانی به صورت مکتوب انجام شده٬ آمده است: «آنچه که بسیاری انقلاب زن، زندگی، آزادی می‌خوانند و بعضا از آن بهره‌برداری منفعت‌طلبانه و منفی می‌کنند، از نگاه بنده مغشوش است. هر حرکتی اعم از اصلاح یا انقلاب باید عنوانی شفاف و مشخص داشته باشد. ( ایران وایر، ۲ اردیبهشت ۱۴۰۲)

مهرانگیز کار: زنان بدون حجاب و بدون ترس مقابل حکومت رژه می‌روند

«مهرانگیز کار» حقوقدان، از دیگر سخنرانان آخرین پنل روز نخست همایش مجازی «گفت‌وگو برای نجات ایران» با عنوان «آینده ایران، تقابل گفتمان‌ها» است. این حقوق‌دان در صحبت‌هایش گشوده شدن افق تازه‌ای در برابر ایرانیان را موجب آن دانست که مخالفان جمهوری اسلامی خواهان تغییر «قانون اساسی دینی» به «قانون اساسی سکولار» شوند. وی «جمهوری اسلامی نه تنها به جمعیت شهروندان ناراضی افزوده است٬ که میزان خشم شهروندان را نیز بالا برده است. این نگرانی وجود دارد که خشم به حق شهروندان در نهایت آتش به جان همه بیاندازد.» ( ایران وایر، ۲ اردیبهشت ۱۴۰۲)

پلمب رستوران امیر قلعه‌نویی به دلیل رعایت نشدن حجاب اجباری

رسانه‌ها در ایران خبر داده‌اند که رستوران «امیر قلعه‌نویی»، سرمربی کنونی تیم فوتبال ایران در تهران، از سوی پلیس اماکن پلمب شده است. روزنامه «خبرورزشی» دلیل پلمب این رستوران را «در راستای اجرای طرح عفاف و حجاب» اعلام کرد و برخی رسانه‌ها خبر از برگزاری جشن در این رستوران و رعایت نشدن آنچه حکومت ایران آن را «موازین شرع اسلام» می‌نامد دانسته‌اند. خبرورزشی در بخشی از خبر خود به گزارش پلیس اماکن رجوع کرده و مدعی شده است که مشتریان داخل رستوران «به صورت‌مختلط» و با «کشف حجاب»، «مشغول پایکوبی» بودند. ( ایران وایر، ۲ اردیبهشت ۱۴۰۲)

مادر محمدحسن ترکمان: من خودکشی نخواهم کرد، سناریوی تکراری نسازید

«کاملیا سجادیان»، مادر «محمدحسن ترکمان»، از کشته‌شدگان جوان اعتراضات سراسری در بابل، در رشته توییتی با اشاره به تهدیدها و فشارها بر خانواده کشته‌شدگان گفت: «به دیکتاتوری هشدار می‌دهم، من دربرابرخون فرزند مظلومم سکوت نخواهم کرد، هر روز در مغز نداشته‌تان راه می‌روم، هر روز فریاد خواهم شد، هر روز سوهان روحتان می‌شوم. حالا می‌توانید مرا درحادثه رانندگی یا اتفاقی ساختگی خودکشی کنید.» محمدحسن ترکمان، معترض بیست و شش ساله در روز ۳شهریور ۱۴۰۱در بابُل با تیراندازی نیروهای امنیتی کشته شد. از همان زمان مادر او بارها با اعتراض به جمهوری اسلامی بر ادامه دادخواهی تاکید کرده است. به‌همین سبب بارها تحت فشار و تهدیدات مختلف نهادهای امنیتی قرار گرفته است. ( ایران وایر، ۲ اردیبهشت ۱۴۰۲)

پیام مشترک مهوش ثابت و فریبا کمال‌آبادی به همایش گفتگو برای نجات ایران

مهوش ثابت شهریاری و فریبا کمال‌آبادی، فعالان مدنی زندانی از جامعه بهائیان پیداست که شما هموطنان گرانقدر عزم خود را برای عزت و آبادانی کشور عزیزمان جزم نموده‌اید. از تفرقه و تجزیه و مصلحت‌جویی شخصی و نزاع بر سر قدرت که مشخصه دوران طفولیت جامعه است عبور کرده، به وحدت در عین تنوع و کثرت روی آورده‌اید. مشخصه برجسته این مرحله از کمال، مشورت و تبادل آرای گسترده و گذار از ایده خشونت و تخریب و جستجوی تدابیر علمی و اخلاقی است.  اکنون اقلیت سنی ایران با حمایت پیشوای روحانی خود از ایده برابری و برادری مذهبی و رفع تعصب و تبعیض و ایران برای همه ایرانیان سخن می‌گویند. ایشان همچنین از حقوق هموطنان بهایی خود که ۴۴ سال است در معرض انواع تبعیضات و محرومیت‌ها قرار دارند، دفاع کرده‌اند. ( ایران امروز، ۳ اردیبهشت ۱۴۰۲)

پیام دختر و پسر نرگس محمدی به مناسبت روز تولد او

کیانا و علی، دختر و پسر نرگس محمدی، فعال سیاسی زندانی در ایران به مناسبت روز تولد او پیامی را در اینستاگرامش منتشر کردند. این دو که خارج از ایران هستند،‌ می‌گویند که ۸ سال است که مادرشان را ندیدند و یک سال است که حتی صدای او را نشنیدند. خانم محمدی که فعال حقوق بشر و زندانی سیاسی است، در سال‌های اخیر بارها به زندان افتاده و از آبان سال ۱۴۰۰ با اتهامات «تبلیغ علیه نظام»، «تحصن در دفتر زندان»، «تمرد از ریاست و مقامات زندان» و «تخریب شیشه‌ها» و «افترا» در حال طی کردن حکم ۳۰ ماه زندان خود است. او از داخل زندان بارها با ارسال پیام‌هایی از اعتراضات اخیر در ایران حمایت کرده و حتی در حبس هم دست از فعالیت برای دفاع از حقوق بشر برنداشته است. او به خاطر شهامت و پافشاری اش در دفاع از حقوق بشر جوایز متعددی دریافت کرده است.( ایران امروز، ۳ اردیبهشت ۱۴۰۲)

درهای ورزشگاه آزادی در صدمین دربی پایتخت هم به روی زنان بسته ماند

تعدادی از زنان هوادار تیم‌های استقلال و پرسپولیس که برای تماشای بازی دربی این دو تیم، روز سوم اردیبهشت به مقابل ورزشگاه آزادی رفته بودند با خشونت نیروی انتظامی مجبور شدند که اطراف ورزشگاه را ترک کنند. فیفا به ایران فشار آورده که اجازه ورود زنان به ورزشگاه‌ها را صادر کند ولی فدراسیون فوتبال و سایر نهادهای امنیتی و انتظامی به بهانه تامین نبودن زیرساخت‌ها، از اجرای این دستور طفره می‌روند. ( رادیو فردا، ۴ اردیبهشت ۱۴۰۲)

درخواست ۲۰ فعال سیاسی و مدنی برای آزادی فوری گلرخ ابراهیمی ایرایی

بیست تن از فعالان سیاسی و مدنی صدور حکم زندان برای گلرخ ابراهیمی ایرایی را محکوم کردند و خواستار آزادی فوری و بی‌قید و شرط این فعال مدنی شدند. در ادامه این بیانیه آمده است که گلرخ ابراهیمی ایرایی سخنی جز «حمایت از ستم‌دیدگان» و «مطالبه حقوق پایمال‌شده انسان‌ها» نداشته و گناهی جز تلاش صادقانه برای از بین‌بردن همه اشکال تبعیض علیه تمامی انسان‌ها مرتکب نشده است. گلرخ ابراهیمی ایرایی یک هفته پیش در شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی ایمان افشاری به هفت سال زندان محکوم شد. این فعال مدنی علاوه بر حبس، به دو سال ممنوعیت خروج از کشور، دو سال ممنوعیت حضور در تهران، دو سال محرومیت از عضویت در احزاب و گروه‌ها و ضبط گوشی تلفن همراه نیز محکوم شده است. ( VOAPNN، ۴ اردیبهشت ۱۴۰۲)

دخترخوانده‌ امدادگر بلژیکی زندانی در ایران خود را در یک سلول کوچک حبس کرد

دخترخوانده‌ الیویه وندکاستیل، امدادگر بلژیکی محبوس در زندان‌های جمهوری اسلامی، در اقدامی نمادین و در اعتراض به بازداشت و حبس پدرخوانده‌اش، خود را در سلول کوچکی در جنوب بلژیک حبس کرد. هدف از این اعتراض نمادین برجسته کردن بدرفتاری‌هایی است که با امدادگر بلژیکی زندانی در ایران می‌شود. اولیویه وندکاستیل، امدادگر ۴۱ ساله بلژیکی که از بهمن ماه سال ۱۴۰۰ در ایران بازداشت است، از جمله به جاسوسی متهم و به حبس محکوم شده است. ( ایران اینترنشنال، ۵ اردیبهشت ۱۴۰۲)

حملات شیمیایی به مدارس؛ شورای هماهنگی معلمان خواستار تشکیل زنجیره انسانی در اطراف مدارس شد

در حالی که حملات شیمیایی به مدارس سراسر ایران به ویژه مدارس دخترانه کشور ادامه دارد، شورای هماهنگی فرهنگیان ایران با انتشار بیانیه‌ای خواستار تشکیل کمیته‌های مردمی و زنجیره انسانی در اطراف مدارس برای حفاظت از دانش‌آموزان در برابر این حملات شیمیایی شد. شورای صنفی معلمان ایران نوشت: «کتمان و توجیهات مسوولین بی‌کفایت، خاک در چشم حقیقت می‌پاشد. فرماندهی نیروی انتظامی کشور ناتوان از تامین امنیت کودکان این مرز و بوم است اما در همان حال اهتمام خود را صرف تهدید زنان آزادی‌خواه کرده است. زنانی که برای انتخاب آزادانه‌ نوع پوشش خود در برابر فشارها و سرکوب غیرقانونی مقاومت می‌کنند.»( ایران اینترنشنال، ۵ اردیبهشت ۱۴۰۲)

مادر غزاله چلابی در کنار محل دفن فرزندش دچار حمله قلبی شد

حساب توییتری «هیرکانی»، یکی از رسانه‌های حقوق‌بشری و زیست‌محیطی در توییتی، از بستری شدن «فاطمه مجتبایی»، مادر «غزاله چلابی»، از جان‌باختگان اعتراضات در شهر آمل خبر داد. بر اساس آنچه هیرکانی نوشته، خانم مجتبایی در حالی که بر مزار فرزندش حاضر شده بود، دچار حمله قلبی شد و به بیمارستان انتقال یافت. غزاله چلابی، ورزشکار و کوهنورد ۳۳ ساله که دانش‌آموخته رشته مدیریت امور بانکی و حسابداری بود، در تاریخ ۳۰شهریور۱۴۰۱ هنگام حضور در تظاهرات مردم آمل علیه جمهوری اسلامی و هنگامی که با موبایل خود از جمعیت حاضر فیلم می‌گرفت، هدف شلیک مستقیم یکی از نیروهای سرکوبگر جمهوری اسلامی قرار گرفت. ( ایران وایر، ۸ اردیبهشت ۱۴۰۲)

دادگاه انقلاب تهران «همکاری با دولت آمریکا» یکی از اتهام‌های نیلوفر حامدی و الهه محمدی دو روزنامه‌نگار ایرانی

مسعود ستایشی سخنگوی قوه قضائیه جمهوری اسلامی ایران گفته است که این دو روزنامه نگار به «همکاری با دولت متخاصم امریکا و اجتماع و تبانی علیه امنیت ملی و فعالیت تبلیغی علیه نظام» متهم هستند. بر اساس این گزارش پرونده این روزنامه نگار به شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب اسلامی ارجاع شده است. ریاست این شعبه با ابوالقاسم صلواتی است که به دلیل نقض فاحش حقوق بشر از سوی آمریکا و اتحادیه اروپا تحریم شده است. خانم حامدی از روزنامه شرق خانم محمدی از روزنامه هم میهن فاصله کوتاهی پس از شروع اعتراضات در ایران بازداشت شدند. ( کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، ۹ اردیبهشت ۱۴۰۲)

تلاش مقامات قضایی برای تفهیم اتهام نرگس محمدی در زندان

مقامات قضایی پرونده جدیدی برای نرگس محمدی زندانی سیاسی باز کرده‌اند و حتی برای تفهیم اتهام او اقدام کرده‌اند. مشخص نیست اتهام او چیست اما او چهارمین نفری است که بعد از شرکت و سخنرانی در نشست مجازی «نجات ایران» با پیگرد قضایی روبرو می‌شود. روزهای جمعه و شنبه گذشته یک نشست مجازی با عنوان «گفتگو برای نجات ایران» برگزار شد. از ۴۲ شرکت کننده در این همایش ۲۳ نفر از داخل کشور (که ۹ نفرشان در زندان به سر می‌برند) و ۱۹ نفر از خارجِ کشور بودند. از پیش از برگزاری این نشست برخورد با حاضران در آن آغاز شد. اندکی پیش از برگزاری این نشست، کیوان صمیمی، سردبیر مجله ایران فردا و رئیس انجمن دفاع از آزادی مطبوعات که از جمله سخنرانان این نشست بود، تنها سه ماه پس از آزادی از زندان، در سی و یکم فروردین‌ماه توسط نیروهای امنیتی در تهران بازداشت شد. صمیمی پیش از بازداشت سخنان خود را ضبط کرده بود که با وجود بازداشت در این همایش پخش شد. (صدای آمریکا، ۹ اردیبهشت ۱۴۰۲)

ادامه تلاش حکومت برای اعمال حجاب اجباری؛ پلمب ۶۹ واحد صنفی در اصفهان

همزمان با ادامه فشارهای حکومت برای اعمال مقررات حجاب اجباری، ده‌ها واحد صنفی در اصفهان پلمب شد. علی خامنه‌ای روز پانزدهم فروردین‌ماه با موضع‌گیری علیه حق انتخاب پوشش زنان، بی‌حجابی را حرام شرعی و سیاسی اعلام کرد. روزنامه شرق روز پنجشنبه ۷ اردیبهشت‌ماه، شمار واحدهای صنفی پلمب‌شده در یک ماه اخیر را حدود دو هزار واحد ارزیابی کرده است. (صدای آمریکا، ۹ اردیبهشت ۱۴۰۲)

حجاب اجباری به سنگ قبرها رسید؛ شهرداری کرمانشاه خواستار تعویض فوری عکس شد

مرکز اطلاع‌رسانی شهرداری کرمانشاه، پس از انتشار تصویر سنگ قبر دختری در شبکه‌های اجتماعی با عکس بدون حجاب او، خواستار تعویض سریع آن شد. سعید غضنفری، مدیرعامل وقت سازمان بهشت زهرا در سال ۱۴۰۰، گفته بود نصب عکس بدون حجاب روی قبر زنان ممنوع است و انتظامات بهشت زهرا «جلوی نصب سنگ‌های با تصاویر مکشوفه و غیرمتعارف» را می‌گیرد. (رادیو فردا، ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۲)

مسمومیت مشکوک دانش آموزان ایران؛ «بمبک بدبوی» وزارت اطلاعات

پنج ماه پس از شروع مسمومیت‌های مشکوک دانش‌آموزان خصوصا دختران در ایران، وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی طی بیانیه‌ای در مورد مسمومیت‌های گسترده دانش‌آموزان روایت مقام‌های دولتی را در مقصر خواندن کودکان تکرار کرده است.بیانیه وزارت اطلاعات نشانی از عزم دولت برای حقیقت‌یابی و حفاظت از شهروندان در برابر تهدیدات شناخته و ناشناخته که از وظایف اصلی هر دولتی است، ندارد. بیانیه بیش از آن‌که در پی روشن کردن یکی از مشکوک‌ترین موارد سال‌های اخیر در ایران باشد، گویا تلاشی است برای سرپوش گذاشتن و بستن پرونده‌ای که نگرانی خانواده‌های میلیون‌ها دانش‌آموز را سبب شده است.بیانیه وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی، مسمومیت‌ها در مدارس عمدتا دخترانه را به چند دسته استفاده از «بمبک بدبو» برای شوخی، شیطنت و بازیگوشی دانش‌آموزان، «تمارض» برای فرار از مدرسه و همچنین ایجاد مسمومیت با هدف فیلمبرداری از اعتراضات به آن، تقسیم کرد. (ایران وایر، ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۲)

بازداشت یک فروشنده در قزوین به جرم تخفیف دادن به مشتریان بی‌حجاب

خبرگزاری فارس از پلمب یک فروشگاه در قزوین و بازداشت فروشنده خبر داده و علت آن را پیشنهاد تخفیف ۱۵ درصدی این مغازه به مشتریان مخالف حجاب اجباری اعلام کرده است.بر اساس خبر فارس، این واحد صنفی واقع در یکی از مجتمع های تجاری قزوین طی روزهای اخیر با درج استوری و با ارائه تخفیف ۱۵ درصدی، مشتریان را به حضور در محل «بدون حجاب شرعی تحریک می کرد.» (ایران وایر، ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۲)

۷۷ زن طی یک سال در کردستان خودکشی کردند

روزنامه اعتماد در شماره روز یکشنبه ۱۰ اردیبهشت خود نوشت که طی یک سال گذشته ۷۷ زن در استان کردستان خودکشی کردند.به گزارش این روزنامه، ۲۱ نفر از این افراد زنان زیر ۱۸ سال بودند.اعتماد می‌نویسد که «اختلافات خانوادگی» در صدر عوامل خودکشی زنان در این استان است و فقر در رتبه بعدی قرار دارد.بر اساس این گزارش، آمارهای رسمی حاکی است که میزان خودکشی طی یک دهه گذشته بیش از ۴۰ درصد افزایش یافته و از حدود سه هزار و ۵۰۰ مورد به بیش از پنج هزار مورد رسیده است. ( روزنامه اعتماد، ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۲)

نرگس محمدی به یونسکو: آزادی بیان در ایران در مخاطره است

«تقی رحمانی»، همسر «نرگس محمدی»، فعال حقوق‌بشر شناخته شده محبوس در زندان اوین که همراه با «الهه محمدی» و «نیلوفر حامدی»، برنده جایزه آزادی بیان یونسکو «گیلرمو کانو » امسال شده است، با انتشار ویدیویی در حساب کاربری اینستاگرام، پیامی را از طرف او خطاب به یونسکو و هیات داوران آن خواند که در آن بار دیگر بر «مخاطره جدی آزادی بیان در ایران» تاکید شده است.این کنشگر حقوق‌بشر در این پیام ضمن تشکر از سازمان یونسکو و هیات داورانی که او راشایسته دریافت این جایزه دانسته‌اند، در ابتدا این یادداشت یادآور شده است که برای «پرونده‌ای جدید با اتهاماتی کثیر»، به دادسرای اوین احضار شده است. ( ایران وایر، ۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۲)

وزیر گردشگری: برخورد بر سر حجاب می‌تواند جزو جاذبه‌های گردشگری باشد

روز چهارشنبه ۱۳اردیبهشت۱۴۰۲، وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی جمهوری اسلامی، مدعی شد برخوردهای جمهوری اسلامی با زنان مخالف حجاب برای تن دادن به پوشش تحمیلی می‌توان به‌عنوان بخشی از «جاذبه‌های گردشگری» کشور باشد.«عزت‌الله ضرغامی»، در گفت‌وگو با خبرگزاری «ایلنا» در رد این گزینه که برخوردها با زنان بدون حجاب بر ورود گردشگران خارجی اثرگذار است گفته است: «هرچیزی می‌تواند برای گردشگر خارجی جاذبه گردشگری داشته باشد، حتی همین را هم می‌رود عکس می‌گیرد.» این مقام گردشگری از اینکه گردشگران خارجی در ایران حجاب اجباری را «به‌شدت رعایت می‌کنند» ابراز خشنودی کرده و گفته این موضوع «بسیار جالب است.» ( ایران وایر، ۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۲)

شکایت قضایی «آزارگران جنسی» علیه ترانه علیدوستی و شبنم فرشادجو شکست خورد

شبنم فرشادجو، بازیگر، خبر داد دو بازیگر مرد سینما که پس از طرح اتهام «آزارگری جنسی» علیه آنها، در قوه قضاییه طرح شکایت کرده بودند، در این پرونده «بازنده» شدند.خانم فرشادجود در حساب اینستاگرام خود با انتشار این خبر نوشته «ما بُردیم». این پُست را ترانه علیدوستی، دیگر بازیگر سینما نیز که حبیب رضایی و مهدی کوشکی، متهمان به «آزار جنسی» از او نیز شکایت کرده بودند، لایک شده است. ( رادیو فردا، ۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۲)

برخورد با مخالفان حجاب اجباری | پلمب «مجتمع دیپلمات سنتر»؛ مسئولان ماراتن شیراز احضار شدند

فشار بر مخالفان حجاب اجباری در ایران ابعاد تازه‌ای یافته و علاوه بر ادامه پلمب واحدهای صنفی شهرهای مختلف کشور، برخی فعالیت‌های فرهنگی و ورزشی نیز هدف برخورد ماموران حکومتی و حامیان سیاست‌های جمهوری اسلامی قرار گرفته است.مهدی مهدوی‌کیا، فرمانده انتظامی شهر بروجرد در گفتگو با خبرگزاری «تسنیم» نزدیک به نهادهای امنیتی حکومت ایران، اعلام کرد مجتمع بزرگ «دیپلمات سنتر» این شهرستان در پی «بی‌توجهی» نسبت به «تذکرهای متعدد» پلیس اماکن برای «رعایت حجاب» تا «اطلاع ثانوی» پلمب شده است. ( صدای آمریکا، ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۲)

تقابل حکومت با مخالفان حجاب: تهدید و تحقیر زنان توسط نمایندگان مجلس

تقابل حکومت و چهره‌های حامی سیاست‌های جمهوری اسلامی با مبارزه مدنی زنان علیه حجاب اجباری، همچنان ادامه دارد.حامیان جمهوری اسلامی به‌دنبال تمامی روش‌های سرکوبگرانه و به کاربردن انواع و اقسام تهدیدها و اعمال محرومیت‌های متعدد اجتماعی برای مخالفان اجباری حاکمیت، به‌دنبال نادیده گرفتن زنان، تحقیر شیوه مبارزه آن‌ها با انتخاب حق پوشش در فضای عمومی و به رسمیت نشناختن عاملیت آن‌ها برای دستیابی به حقوق شهروندی خود است.سایت خبری «رویداد ۲۴» در گفت‌وگو با «علی مطهری»، نماینده سابق مجلس شورای اسلامی و از چهره‌های اصولگرا، در خصوص مبارزه مخالفان حجاب اجباری با تحمیل نوع پوشش به نقل از او نوشت: «حکومت کاری کرده که مبارزه آسان شود و با یک روسری از سر برداشتن، فرد احساس مبارز بودن داشته باشد.» ( ایران وایر، ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۲)

نگرانی مقامات جمهوری اسلامی از افزایش «مقاومت مدنی» مخالفان حجاب اجباری در تابستان

دبیر نهاد حکومتی «شورای عالی انقلاب فرهنگی» با توجه به گسترش نافرمانی‌ها و مقاومت مدنی دختران و زنان ایران مقابل حجاب اجباری، ابراز نگرانی کرده است که این موج در فصل تابستان به «آمار بالایی» برسد.عبدالحسین خسرو‌پناه، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی جمهوری اسلامی شامگاه شنبه شانزدهم اردیبهشت‌ماه در یک گفتگوی تلویزیونی درباره اعتراضات عمومی به پوشش اجباری، گفت: «قبل از عید» پیش‌بینی شده بود که اگر «همین وضعیت» ادامه داشته باشد «در تابستان با آمار بالایی از بی‌حجابی مواجه خواهیم شد.» ( صدای آمریکا، ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۲)

حضور بدون حجاب اجباری زنان در ماراتن شیراز؛ رییس فدراسیون دو و میدانی کناره‌گیری کرد

در پی برگزاری مسابقه دوی ماراتن شیراز که برخی دوندگان زن بدون حجاب اجباری در آن مسابقه دادند، هاشم صیامی رییس فدراسیون دوومیدانی از سمت خود استعفا کرد.خبرگزاری ایسنا روز یکشنبه هفدهم اردیبهشت گزارش داد که صیامی در جلسه‌ای که در وزارت ورزش و جوانان برگزار شد، از ریاست فدراسیون دو و میدانی استعفا داد و حمید سجادی وزیر ورزش و جوانان در حال بررسی استعفای اوست. ( ایران اینترنشنال، ۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۲)

به علت «کشف حجاب»؛ جمهوری اسلامی تنگه کافرین را بست

فرماندار شهرستان بدره در استان ایلام، دستور تعطیل شدن تنگه کافرین در این شهرستان را صادر کرده و دلیل آن را کشف حجاب گردشگران اعلام کرد.بر اساس گزارش روز ۱۷اردیبهشت خبرگزاری «فارس»، «یاسر علیزاده»، فرماندار شهرستان بدره گفته با توجه به‌عدم رعایت حجاب اسلامی از سوی برخی گردشگران در تنگه کافرین، بازدید و و‌رود به این منطقه گردشگری تا اطلاع ثانوی تعطیل شد. ( ایران وایر، ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۲)

تشکیل پرونده قضایی برای باران کوثری

به‌دنبال انتشار تصاویری از حضور «باران کوثری» در یک مراسم عمومی، قوه‌قضاییه جمهوری اسلامی از تشکیل پرونده قضایی برای او خبر داد.تصاویر بدون حجاب باران کوثری در مراسم تشییع پیکر «حسام محمودی»، از بازیگران جوان تئاتر ایران خبرساز شد.در جریان جنبش «زن، زندگی، آزادی»، شمار زیادی از بازیگران زن از جمله «هنگامه قاضیانی»، «ترانه علیدوستی»، «افسانه بایگان»، «شقایق دهقان»، «فاطمه معتمدآریا»، «گلاب آدینه»، «پانته‌آ بهرام» و «کتایون ریاحی» در مجامع عمومی بدون حجاب اجباری ظاهر شده‌اند. ( ایران وایر، ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۲)

نازنین بنیادی از شورای همبستگی خارج شد

نازنین بنیادی، بازیگر و فعال شناخته شده حقوق بشر ایرانی روز ۱۸ اردیبهشت با انتشار توییتی اعلام کرد که از «شورای همبستگی و سازماندهی برای آزادی ایران» خارج شده است.خانم بنیادی در این توییت نوشت: «پنج ماه پیش در راستای انقلاب مردم ایران به شورای همبستگی پیوستم. در این مسیر فراز و نشیب های زیادی رو تجربه کردم و همواره سعی بر این داشتم که صدای مردم ایران باشم.»این بازیگر سرشناس ایرانی ادامه داده است: «حال که از این شورا به صورت کامل خارج شدم، به مانند همیشه برای استقرار حکومتی دموکراتیک و سکولار بر پایه اعلامیه جهانی حقوق بشر در کنار مردم ایران خواهم بود.» ( ایران وایر، ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۲)

افزایش میزان طلاق و کاهش ازدواج و فرزندآوری؛ انسیه خزعلی: مشکل اقتصادی نیست، تجمل‌گرایی زنان است

روزنامه «اعتماد» با بررسی میزان تولد، ازدواج و طلاق در فاصله سالهای ۱۳۸۷ تا پایان پاییز ۱۴۰۱ اعلام کرد آمار ازدواج و ولادت در این مدت کاهشی و آمار طلاق افزایشی بوده است. همزمان انسیه خزعلی معاون امور زنان ابراهیم رئیسی گفته کمتر از ۳۰ درصد از دلایل «عدم فرزندآوری»، اقتصادی است و بقیه آن مشکلات فرهنگی است.به نوشته روزنامه اعتماد در بازه زمانی ۱۴ ساله، با وجود ایجاد محدودیت‌های قضایی در مسیر طلاق توافقی و تلاش نهادهای متولی برای واداشتن زوجین به سازش و انصراف از طلاق، «آمار طلاق» روند افزایشی داشته و همزمان، آمار ازدواج و ولادت با وجود توزیع مشوق‌های ریالی و تسهیلات نقدی و غیر‌نقدی کاهش یافته است.(صدای آمریکا ،۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۲ )

معاون حقوقی رییس‌جمهور: جمهوری اسلامی بدون حجاب بی معنا است

محمد دهقان، معاون حقوقی ابراهیم رئیسی بر ادامه سیاست سلطه‌گرانه جمهوری اسلامی در تحمیل حجاب اجباری به زنان و دختران ایرانی تاکید کرد و گفت جمهوری اسلامی بدون حجاب معنا پیدا نمی‌کند.دهقان، روز شنبه ۲۳ اردیبهشت با بیان اینکه «حجاب نماد جمهوری اسلامی ایران است»، گفت: «گر قرار باشد در کشور حجاب نباشد اصلا جمهوری اسلامی خیلی معنا پیدا نمی کند برای همین ما باید بر مسئله حجاب تاکید کنیم و نباید نسبت به آن مسامحه کنیم.»معاون حقوقی رییس‌جمهور حکومت ایران بر تقسیم بندی زنان ایرانی بر اساس حجاب تاکید کرد و گفت کسانی که به صورت سازمان یافته ترویج بی حجابی می کنند مجرم هستند.(ایران وایر ،۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۲ )

هشدار سازمان حقوق بشری: شش زن و یک کودک-همسر در اصفهان در آستانه اعدام قرار دارند

سازمان حقوق بشر ایران می‌گوید حکم اعدام ۱۸ زندانی از جمله ۶ زن و یک «کودک-همسر» در اصفهان در روزهای آینده اجرا خواهد شد.این سازمان روز جمعه، ۲۲ اردیبهشت اعلام کرد که به این ۱۸ زندانی، ازجمله دو زن، در زندان دستگرد اصفهان و ۴ زن دیگر در زندان زنان دولت‌آباد «ابلاغ» شده که حکم آن‌ها در شرف اجراست.سمیرا عباسی، «کودک-همسری» که به اتهام «قتل عمد» شوهرش به قصاص نفس (اعدام) محکوم شده، یکی از این زندانیان است.(رادیو فردا ،۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۲ )

بروز بحران در رشته ووشوی دختران ایران «درپی فشار چند رسانه خاص به مسئولان»

درپی ادامه فشارها بر ورزش دختران در ایران در ارتباط با مسئله حجاب اجباری، خبر می‌رسد که در شهر شیراز، پس از جنجالی شدن مسابقه دوی ماراتن دختران، مسابقات ووشو قهرمانی جوانان دختران کشور هم در این شهر به تعویق افتاده است.مجید ملکی، دبیر فدراسیون ووشوی کشور روز شنبه ۲۳ اردیبهشت در این باره گفت که «مسابقات قهرمانی جوانان در رده سنی دختران قرار بود که بعد از انتخابی دهم خرداد این بچه‌ها وارد اردو شوند و آماده بشوند برای مسابقات آسیایی هنگ کنگ که متأسفانه به دلایل نامعلومی لغو شد و ما را دچار مشکلات زیادی کرد.»(رادیو فردا ،۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۲ )

هشت ماه پس از جنبش مهسا؛ حال دختران ایرانی چطور است؟

زن می‌گوید که دخترش چند ماهی است که سوار آسانسور نمی‌شود. اضطراب و مشکل خواب دارد. می‌گوید که خودش هم حال چندان مساعدی ندارد و نگرانی از اینکه یکی از نیروهای لباس شخصی حکومت در خیابان به دخترش گیر بدهد که چرا روسری سر نکرده، اضطراب زیادی را به او تحمیل می‌کند. اما زود لحنش عوض می‌شود و می‌گوید: «چاره چیست؟ من از مادر “نیکا شاکرمی” و “مهسا” خونم رنگین‌تر نیست که! بالاخره راهی است که باید برویم و با غم و استرس داریم می‌رویم.»(ایران وایر،۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۲ )

حمید رسایی از قوه قضاییه خواست ترانه علیدوستی را «اعدام» کند

یک عضو پیشین مجلس شورای اسلامی، با حمله به ترانه علیدوستی، بازیگر سرشناس سینمای ایران، خواستار «اعدام» او شد.حمید رسایی، از چهره‌های تندرو جمهوری اسلامی و نماینده سابق مجلس شورای اسلامی، روز پنج‌شنبه ۲۸ اردیبهشت در متنی با عنوان «ترانه علیدوستی را اعدام کنید» به این بازیگر سینما حمله کرد و مدعی شد که او خواستار «مداخله بیگانگان در امور کشور» شده است.خانم علیدوستی روز چهارشنبه در اینستاگرام از سازمان ملل متحد و شورای حقوق بشر این نهاد بین‌المللی خواسته برای توقف حکم اعدام سه معترض پرونده خانه اصفهان اقدام کنند.(صدای آمریکا ،۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۲ )

نامه فائزه هاشمی برای علی خامنه‌ای از بند زنان زندان اوین

به تازگی نامه‌ای از فائزه هاشمی، فعال سیاسی محبوس در بند زنان زندان اوین خطاب به علی خامنه‌ای به ایران‌وایر رسیده است. این نامه که تاریخ نگارش آن روز ۲۳ اردیبهشت ذکر شده درباره سخنان علی خامنه‌ای در جمع دانشجویان درباره رفراندم است.خانم هاشمی از روز ۲۴ اردیبهشت همراه مهوش ثابت، فریبا کمال‌آبادی، نرگس محمدی و گلرخ ایرایی به مدت یک‌ماه از حق تماس تلفنی با خارج از زندان محروم شده است.حمدحسین آقاسی وکیل خانم هاشمی در گفت‌وگو با هرانا این ممنوعیت را مرتبط به همایش گفت و گو برای نجات ایران دانسته است. پیام‌های فعالان سیاسی ‌و اجتماعی محبوس در زندان اوین بخشی از همایش گفت و گو برای نجات ایران بود.(ایران وایر ،۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۲ )

لایحه قانونی جدید برای تحمیل حجاب؛ محرومیت از خدمات دولتی و تشدید مجازات سلبریتی‌ها

لایحه یک قانون جدید حجاب اجباری به مجلس ایران رفته است که برای تشدید فشار برای تحمیل حجاب از جمله به دنبال محرومیت زنان از خدمات دولتی و همچنین مجازات سنگین چهره‌های مشهور است.محرومیت از خدمات اینترنتی، تعطیلی کسب‌وکارها و توقیف خودرو هم از جمله موارد دیگری است که در این قانون برای تشدید فشار برای تن دادن زن به پوشش مورد نظر حکومت و همدستی شهروندان دیگر در تحمیل آن در نظر گرفته شده است.(بی بی سی فارسی ،۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۲ )

احضار به دادگاه

برگزاری جلسه دادگاه رسیدگی به اتهام‌های سیما علیپور و داود شیری در تبریز

جلسه رسیدگی به اتهام‌های سیما علیپور و داود شیری (درخشان) برگزار شد. هنوز از اتهام‌های انتسابی علیه این زوج اطلاعی در دست نیست.  “در جریان این جلسه که در شعبه دوم دادگاه عمومی و انقلاب تبریز برگزار شد، این زوج در خصوص اتهامات مطروحه به دفاع از خود پرداختند.” سیما علیپور و داود شیری (درخشان)، زوج فعال ترک (آذربایجانی) در تاریخ ۷ خردادماه سال گذشته توسط ماموران اداره اطلاعات بازداشت و به بازداشتگاه این نهاد امنیتی در تبریز منتقل شدند. ( کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، ۲ اردیبهشت ۱۴۰۲)

احضار طاهره نقی‌ ئی، دبیرکل سازمان معلمان ایران به دادسرای اوین

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از امتداد، برای طاهره نقی‌ ئی، دبیرکل سازمان معلمان ایران پرونده قضایی تشکیل شده است. محمد داوری، سخنگوی سازمان معلمان ایران در این رابطه گفت: بر اساس ابلاغیه ای که اخیرا توسط دادسرای عمومی و انقلاب اوین صادر و به خانم نقی‌ ئی ابلاغ شده، وی باید در تاریخ ۲۷ اردیبهشت ماه جهت دفاع از اتهامات انتسابی، در این مرجع قضایی حاضر شود. به گفته سخنگوی سازمان معلمان ایران، در تاریخ ۲۲ فروردین ماه امسال نیروهای امنیتی با مراجعه به منزل خانم نقی‌ ئی، اقدام به تفتیش محل کرده و شماری از وسایل الکترونیکی وی از جمله لپ تاپ، گوشی و فلش او را ضبط کرده اند. طاهره نقی‌ ئی، دبیرکل سازمان معلمان ایران، فعال صنفی معلمان و دبیر سابق دبیرستان های منطقه پنج تهران است. ( هرانا، ۹ اردیبهشت ۱۴۰۲)

سه فعال دانشجویی در دادسرای اوین تفهیم اتهام شدند

هستی امیری، فرشته طوسی و ضیا نبوی سه دانشجوی دانشگاه علامه طباطبایی، با حضور در دادسرا به تبلیغ علیه نظام متهم و برای آنها قرار کفالت صادر شد.”در این گزارش آمده است: “این پرونده در پی اعتراض دانشجویان به مسمومیت سریالی دانش‌ آموزان مدارس و برخورد حراست با دانشجویان تشکیل شده است.” در تجمع ۱۶ اسفند سال گذشته در دانشگاه علامه طباطبایی بیش از سی دانشجو ممنوع‌ الورود شدند و در معرض پرونده‌ های‌ انضباطی جدید قرار گرفتند. بسیج دانشگاه علامه نیز در همان زمان با انتشار بیانیه‌ ای علیه این سه دانشجو خواستار برخوردهای امنیتی با آنان شد. ( هرانا، ۹ اردیبهشت ۱۴۰۲)

سه روزنامه‌نگار زن برای ارائه آخرین دفاع به دادسرای اوین احضار شدند

در ادامه تشدید فشار بر فعالان رسانه‌ای در ایران، سعیده شفیعی، مهرنوش زارعی و نسیم سلطان بیگی، سه روزنامه‌نگار ساکن تهران طی ابلاغیه‌های جداگانه‌ای جهت ارائه آخرین دفاع به دادسرای مقدسی اوین احضار شده‌اند. طبق این گزارش، «تبلیغ علیه نظام» از جمله اتهامات مطروحه علیه این سه روزنامه‌نگار است و نوشته‌های مختلف آنان از مصادیق «طرح این اتهام عنوان شده است.» مهرنوش زارعی نیز که سابقه فعالیت در خبرگزاری‌های ایلنا، ایسکا، چلچراغ و آنا را در کارنامه خود دارد در دوم بهمن ماه ۱۴۰۱ توسط نیروهای امنیتی در تهران بازداشت و سپس به بازداشتگاه اطلاعات سپاه موسوم به بند دو الف زندان اوین منتقل شد. او نیز در اواخر بهمن سال گذشته با تودیع وثیقه آزاد شد.سعیده شفیعی هم دوم بهمن ماه سال گذشته توسط نیروهای امنیتی در تهران بازداشت و سپس با تودیع قرار وثیقه ۵۰۰ میلیون تومانی بطور موقت و تا پایان مراحل دادرسی در ۱۸ بهمن از زندان آزاد شد.( رادیو فردا، ۹ اردیبهشت ۱۴۰۲)

احضار پنج هنرمند سینما و تلویزیون به دادسرای اوین

رضا کیانیان، کتایون ریاحی، فاطمه معتمدآریا، پانته‌آ بهرام و افسانه بایگان، به دادسرای اوین احضار شدند. دادستان تهران پرونده سازی علیه هنرمندان را ” در پی اعمال و رفتار خارج از عرف و ارزش‌های اسلامی”، عنوان کرده است.به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، طی روزهای اخیر، رضا کیانیان، کتایون ریاحی، فاطمه معتمدآریا و پانته‌آ بهرام و افسانه بایگان، جهت بازپرسی و تفهیم اتهام به دادسرای اوین احضار شدند.( کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، ۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۲)

باران کوثری حجاب از سر برداشت؛ کتایون ریاحی به دادگاه احضار شد

مقاومت مدنی هنرمندان زن ایرانی در برابر سیاست حجاب اجباری جمهوری اسلامی ادامه دارد و امروز جمعه ۱۵ اردیبهشت، باران کوثری، بازیگر شناخته شده سینمای ایران نیز بدون حجاب در یک مراسم عمومی حاضر شد. همچنین کتایون ریاحی، بازیگری که بارها بدون حجاب اجباری در مراسم و اماکن عمومی حاضر شده، تصاویر دو احضاریه جداگانه توسط دادسرای فرهنگ و رسانه و دادگاه کیفری را در اینستاگرام خود منتشر و خبر داده که مقرر شده فردا، ۱۶ اردیبهشت، در هر دو دادگاه حاضر شود.( IRANWIRE، ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۲)

پس از کتایون ریاحی، پانته‌آ بهرام هم به دادسرا می‌رود

پس از کتایون ریاحی، پانته‌آ بهرام هم به «دادسرای فرهنگ و رسانه» احضار شد. چندی پیش در مراسم اکران سریال «پوست شیر»، پانته‌آ بهرام، بازیگر سرشناس ایران بدون حجاب اجباری حضور پیدا کرد.به گزارش وب‌سایت «هرانا»، وابسته به مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، احضاریه در تاریخ ۷ اردیبهشت به این بازیگر سینما ابلاغ شده و او باید ظرف مدت ۵ روز از زمان ابلاغ، جهت دفاع از اتهام انتسابی در شعبه ۴ بازپرسی دادسرای فرهنگ و رسانه حاضر شود. .( صدای آمریکا، ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۲)

دادگاه انقلاب اهواز؛ جلسه رسیدگی به اتهام یازده فعال صنفی فرهگیان برگزار شد

جلسه بازپرسی و تفهیم اتهام ۱۱ تن از فعالان صنفی فرهنگیان استان خوزستان برگزار و این شهروندان به شعبه سه دادگاه انقلاب اهواز احضار شدند.به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، امروز سه شنبه ۱۹ اردیبهشت ماه ۱۴۰۲، فرزانه زیلابی، وکیل دادگستری، از تفهیم اتهامات (عضویت در گروه‌های معاند نظام به قصد برهم زدن امنیت کشور) و (فعالیت تبلیغی علیه نظام) به پیروز نامی، کوکب بداغی، سیامک صادقی چهرازی، علی کروشاتی، اقبال تامرادی، صادق ناصری، زهره بختیاری، شهریار شیروانی نیا، معین زرگانی، بهنیا بهمئی‌نژاد و عماد رفیعی، از فعالان صنفی فرهنگیان استان خوزستان خبر داد.( کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی،۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۲ )

احضار ثمین چراغی، وکیل دادگستری به دادسرای اوین

ثمین چراغی، وکیل دادگستری، عضو بنیاد ملی نخبگان و کانون وکلای مرکز به دادسرای اوین احضار شد. هنوز از اتهام‌های انتسابی علیه وی اطلاعی در دست نیست.به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، ثمین چراغی، وکیل دادگستری عضو بنیاد ملی نخبگان و کانون وکلای مرکز، توسط شعبه هفتم دادسرای اوین احضار شد.بر اساس این ابلاغیه وی باید روز یکشنبه سی و یکم اردیبهشت ماه، در این شعبه حاضر شود.این احضاریه که طی روزهای اخیر صادر و به وی ابلاغ شده است، خانم چراغی باید در روز یکشنبه سی و یکم اردیبهشت ماه جهت دفاع از اتهام انتسابی در شعبه هفتم دادسرای امنیت (مستقر در زندان اوین) حضور یابد.( کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی،۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۲ )

سارا حمزه زاده، وکیل دادگستری به دادسرا احضار شد

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، سارا حمزه زاده، وکیل دادگستری به دادسرا احضار شد.بر اساس این احضاریه که در روزهای اخیر، صادر و به وی ابلاغ شده است، خانم حمزه زاده باید در روز چهارشنبه سوم خرداد ماه جهت دفاع از اتهام انتسابی در شعبه هفتم دادسرای امنیت (مستقر در زندان اوین) حضور یابد.
این وکیل دادگستری پیشتر در دی ماه سال ۱۴۰۱، توسط نیروهای امنیتی در محل کارش واقع در شهرستان شاهرود بازداشت و چندی بعد با تودیع قرار کفالت آزاد شده بود.(هرانا،۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۲ )

جلسه رسیدگی به اتهام‌های فرزانه زیلابی وکیل پایه یک دادگستری برگزار خواهد شد

زمان جلسه دادگاه رسیدگی به اتهام‌های فرزانه زیلابی وکیل پایه یک دادگستری در دادگاه کیفری اهواز تعیین شد. او پیش‌تر به اتهام نشر اکاذیب در فضای مجازی تفهیم اتهام شده بود. وی در تاریخ تعیین شده در رابطه با اتهام وارده از خود دفاع خواهد کرد.به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، روز سه شنبه ۱۶ خرداد ماه ۱۴۰۲، فرزانه زیلابی، وکیل پایه یک دادگستری، اهل شهرستان شوش دانیال و ساکن استان خوزستان، توسط شعبه ۱۱۳ دادگاه کیفری دو اهواز محاکمه خواهد شد. این وکیل دادگستری، پیش از این هم با پرونده سازی، احضار، بازجویی و بازپرسی مواجه شده بود.( کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی،۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۲ )

برگزاری جلسه بازپرسی خدیجه مهدی پور در دادسرای ایلام

برگزاری جلسه رسیدگی به اتهام‌های خدیجه مهدی پور، زندانی سیاسی سابق در دادگاه انقلاب ایلام برگزار شد. او بابت اتهام “نشر اکاذیب” دادگاهی و از خود دفاع کرده است.به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، جلسه بازپرسی خدیجه مهدی پور، زندانی سیاسی سابق روز چهارشنبه ۲۷ اردیبهشت۱۴۰۲، در دادسرای عمومی و انقلاب ایلام برگزار شد.( کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی،۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۲ )

نسیم سلطان بیگی، روزنامه نگار به دادسرا احضار شد

امروز ۳۰ اردیبهشت ماه ، نسیم سلطان بیگی، روزنامه نگار و فعال دانشجویی سابق، جهت دفاع از اتهامات انتسابی در شعبه چهارم بازپرسی دادسرای اوین حاضر شد.به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، امروز ۳۰ اردیبهشت ماه ۱۴۰۲، نسیم سلطان بیگی، روزنامه نگار در دادسرای اوین حضور یافت .(هرانا ،۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۲ )

احکام صادر شده

سپیده قلیان به دلیل شعار علیه خامنه‌ای به دوسال حبس محکوم شد

سپیده قلیان که پس از آزادی از زندان در روز بیست و چهارم اسفند ماه، با سر دادن شعار «خامنه‌ای ضحاک، می‌کِشیمت زیر خاک» مجددا بازداشت شده بود، به دو سال دیگر حبس محکوم شده است.مهدی قلیان، برادر خانم قلیان در اینستاگرامش ضمن اعلام این خبر نوشت: « روز چهارشنبه متوجه شدیم سپیده به ۲ سال حبس محکوم شده، دو سال دوباره، یعنی از نو شروع کردن چیزی که تازه تمام شده بود.»برادر سپیده قلیان نوشته: «حقیقتاً وضعیت جوری‌ست که ما خوشحالیم سپیده هنوز زنده است‌؛ هرچند از شبی که در جاده و نرسیده به خانه بردندش، تصاویر دردناک متعددی در ذهن من و خانواده است.» ( ایران وایر، ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۲)

مریم وحیدیان، روزنامه‌نگار، به ۴ سال حبس تعلیقی محکوم شد

شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب اسلامی، مریم وحیدیان، خبرنگار را به ۴ سال زندان محکوم کرد.بر اساس گزارش روز ۱۶ اردیبهشت شبکه شرق، حکم صادر شده برای خانم وحیدیان به مدت ۵ سال تعلیق شده است.مریم وحیدیان خبرنگار حوزه کارگری است که شامگاه یکشنبه ۶ آذرماه سال گذشته با ورود نیروهای امنیتی به منزلش در تهران، بازداشت شد.این خبرنگار یک ماه در بازداشت موقت بود و با وجود بخشنامه عفو عمومی در اعتراض‌های اخیر، برای دادگاه به ریاست قاضی افشاری احضار شد. ( ایران وایر، ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۲)

دادگاه انقلاب تهران؛ مریم وحیدیان روزنامه‌نگار، به چهار سال حبس تعلیقی محکوم شد

دادگاه انقلاب تهران با صدور دادنامه‌ای مریم وحیدیان روزنامه‌نگار شاغل در روزنامه شرق، ساکن تهران را به چهارسال حبس تعلیقی محکوم کرد.به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، طی روزهای اخیر، مریم وحیدیان، روزنامه‌نگار شاغل در روزنامه شرق، ساکن تهران و از بازداشت شدگان مرتبط با اعتراض‌های سراسری ۱۴۰۱، پس از محاکمه در شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران، به ریاست ایمان افشاری، به تحمل چهار سال حبس تعلیقی محکوم شد.براساس دادنامه صادره توسط شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران که امروز شنبه ۱۶ اردیبهشت ماه ۱۴۰۲، به مریم وحیدیان و وکیل مدافع وی ابلاغ شده، وی از بابت اتهام (اجتماع و تبانی) در مجموع به تحمل ۴چهار سال حبس با طول مدت تعلیق پنج ساله محکوم شده است.( کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی،۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۲ )

وکیل تعدادی از بازیگران زن: اشد مجازات برای برداشتن حجاب صادر شد

به گزارش خبرگزاری‌های ایران، وکیل چند نفر از بازیگران زن سینما که به خاطر برداشتن حجاب احضار شده بودند گفته: «اشد مجازات برای برداشتن حجاب صادر شد»نازنین ثقفی‌پور» در گفت‌وگو با روزنامه «شرق» همچنین گفته که: «اعلام جرم توسط نیروی انتظامی صورت گرفته، هیچ قراری برای بازیگران تا کنون صادر نشده است.»خانم ثقفی پور که وکیل تعدادی از بازیگران زن سینما است در مصاحبه‌ای که امروز منتشر شده گفت: «جریمه یک میلیون و نیمی در نظر گرفته شده برای بازیگران اشد مجازاتی است که در این زمینه صادر شده و دادگاه با سختگیری چنین حکمی داده است.»(ایران وایر ،۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۲ )

محکومیت سه شهروند در قم به بیش از ۹ ماه حبس و ۱۴۸ ضربه شلاق در ارتباط با حجاب اجباری

سه شهروند ساکن قم به‌دلیل عدم رعایت «حجاب اجباری» و «ممانعت از اجرای امر به معروف و نهی از منکر» مجموعا به بیش از ۹ ماه حبس، ۱۴۸ ضربه شلاق و سایر مجازات‌‌های تکمیلی محکوم شدند.خبرگزاری هرانا روز یکشنبه ۲۴ اردیبهشت گزارش داد که عبدالباقر امانی، رضا رشیدی و محمدرضا رستمی توسط شعبه ۱۱۶ دادگاه کیفری دو قم به ریاست حسین سلطانی به اتهام «ممانعت از اجرای امر به معروف و نهی از منکر» به ۹۱ روز حبس تعزیری و دو سال انفصال از خدمات دولتی و عمومی محکوم شده‌اند.مریم بنی‌رضی مطلق، یکی دیگر از متهمان این پرونده، روز ۱۱ فروردین به اتهام «کشف حجاب»، «جریحه‌دار نمودن عفت‌ عمومی» و «اختلال در نظم عمومی» به هشت ماه حبس و ۱۴۸ ضربه شلاق محکوم شده بود.(رادیو فردا ،۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۲)

آنیشا اسدللهی به پنج سال و هشت ماه حبس محکوم شد

آنیشا اسداللهی، فعال کارگری توسط شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران مجموعا به پنج سال و هشت ماه حبس تعزیری محکوم شد. در صورت تایید این حکم در مرحله تجدیدنظر، با اعمال ماده ۱۳۴ قانون مجازات اسلامی، مجازات اشد یعنی پنج سال حبس در خصوص وی قابل اجرا خواهد بود.به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، آنیشا اسد اللهی به حبس محکوم شد.(هرانا ،۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۲)

حبس، شلاق و مجازت‌های تکمیلی برای چهار معترض به «حجاب اجباری» در استان قم

دادگاه کیفری استان قم با صدور دادنامه‌ای چهار شهروند معترض به حجاب اجباری را به حبس تعزیری و شلاق محکوم کرد.به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، محمدرضا رستمی، مریم بنی رضی مطلق، رضا رشیدی و عبدالباقر امانی، شهروندان ساکن استان قم، پس از محاکمه در شعبه ۱۱۶ دادگاه کیفری دو به ریاست قاضی حسین سلطانی، در مجموع به تحمل یک سال و پنج ماه حبس تعزیری و ۱۴۸ ضربه شلاق و مجازات‌های تکمیلی محکوم شدند.( کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی،۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۲)

یک سال حبس تعزیری برای دو وکیل حقوق بشری

«مرضیە نیک‌آرا» و «محمد سیف‌زادە» دو فعال حقوق بشر و وکیل دادگستری از سوی دادگاە انقلاب تهران هرکدام بە تحمل یک سال حبس تعزیری محکوم شده‌اند.بر اساس گزارش‌هایی که روز ۲۵ اردیبهشت منتشر شده، شعبه ۲۹ دادگاه انقلاب اسلامی تهران این دو وکیل دادگستری را به اتهام «فعالیت تبلیغی علیه نظام» و «نشر اکاذیب» به زندان محکوم کرده است.(ایران وایر ،۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۲)

بازداشت ۲۳ دختر و پسر در یک مهمانی شبانه توسط نیروی انتظامی رودهن

نیروی انتظامی در شهرستان رودهن ۲۳ دختر و پسر را در یک مهمانی شبانه بازداشت کردند. ویلای محل برگزاری این مهمانی نیز پلمب شد.به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، عصر سه شنبه ۲۶ اردیبهشت ماه ۱۴۰۲، بیست و سه دختر و پسر، به اتهام (شرکت در یک مهمانی مختلط) توسط ماموران نیروی انتظامی بازداشت و با دستور قضایی به بازداشتگاه منتقل و ویلای محل برگزاری آن مهمانی شبانه نیز پلمب شد.( کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی،۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۲ )

محکومیت مرضیه محمودی، روزنامه‌نگار به پرداخت جزای نقدی

مرضیه محمودی، روزنامه‌نگار و سردبیر پایگاه خبری تجارت نیوز، از سوی دادگاه به پرداخت جریمه نقدی محکوم شد.به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، روز چهارشنبه ۲۷ اردیبهشت‌ماه مرضیه محمودی، روزنامه‌نگار و سردبیر پایگاه خبری تجارت نیوز توسط دادگاه به پرداخت جزای نقدی محکوم شد.خانم محمودی در این خصوص اعلام کرد: “حکم دادگاه حمید رسایی آمد. برای یک توییت به ۲۴ میلیون جریمه نقدی محکوم شدم. البته تخفیف خورد و به شش میلیون تومان رسید. امروز جریمه را پرداخت کردم.”( کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی،۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۲ )

شقایق دهقان در دادسرای فرهنگ و رسانه تهران تفهیم اتهام شد

شقایق دهقان، بازیگر سینما و تلویزیون در دادسرای فرهنگ و رسانه تهران تفهیم اتهام شد. خانم دهقان اخیرا به دلیل “کشف حجاب” با دو پرونده قضایی مواجه شده است.به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، شقایق دهقان تفهیم اتهام شد.کاوه راد، وکیل مدافع خانم دهقان در این خصوص اعلام کرد: “روز شنبه بیست و سوم اردیبهشت ماه، جلسه تفهیم اتهام در دادسرای رسانه برگزار شد، در جریان این جلسه شقایق دهقان به «جریحه دار کردن عفت عمومی از طریق انتشار تصویر بدون حجاب در فضای مجازی» متهم و برای وی قرار کفالت صادر شد.”(هرانا ،۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۲ )

بازداشت

بازداشت سمانه نوروزمرادی

سمانه نوروزمرادی، فعال سیاسی ساکن تهران در منزل خود وقع در غرب تهران توسط ۱۲ نفر از نیروهای حکومتی بازداشت شد.از اتهامات مطروحه علیه این فعال سیاسی و سرنوشتش پس از بازداشت توسط نیروهای حکومتی اطلاعی در دسترس قرار نگرفته است. این شهروند پیشتر نیز توسط شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به ریاست به ریاست قاضی افشاری به تحمل ۸ سال حبس محکوم شده بود که بر طبق قانون تجمیع احکام ۵ سال از این حکم قابل اجرا بود. حکم مذکور پس از تسلیم به رای قاضی به سه سال و ۹ ماه حبس کاهش یافت و ۴ اردیبهشت ۱۳۹۸ بازداشت و جهت اجرای حکم خود به زندان اوین تهران منتقل گردید. سمانه نوروز‌مرادی ۳۰ مهرماه همان سال بدون اطلاع قبلی به زندان رودسر و بعدها به زندان لاکان رشت منتقل گردید و ۱۶ فروردین ۱۴۰۰ پس از تعلیق دوران محکومیت از زندان لاکان رشت آزاد شده بود. ( هه نگاو، ۵ اردیبهشت ۱۴۰۲)

بازداشت سه شهروند در اشنویه و سنندج؛ بازداشت ۸۰ فعال کُرد طی کمتر از یک ماه

به دنبال موج جدید بازداشت گسترده شهروندان و فعالان کُرد که از روز ۲۰ دی توسط دو نهاد امنیتی سازمان اطلاعات سپاه و اداره اطلاعات آغاز شده است، در چند روز گذشته تعداد دیگری از شهروندان کُرد احضار یا بازداشت شده‌اند. بنا به اطلاع شبکه حقوق بشر کردستان، ظهر امروز نیروهای وزارت اطلاعات، رویا جلالی، فعال زن و عضو جمعیت سبز کردستان را در منزل خانوادگی‌اش در شهر سنندج بازداشت کردند. ماموران هنگام بازداشت متوسل به خشونت شده و خانم جلالی و خانواده‌اش را مورد توهین قرار داده‌اند. خبات مفاخری، همسر این فعال زن نیز پیش از این بارها به دلیل فعالیت‌های خود از سوی نیروهای امنیتی احضار و بازداشت شده بود. ( شبکه حقوق بشر کردستان، ۸ اردیبهشت ۱۴۰۲)

گزارشی از تداوم بازداشت و انتقال نهاله شهیدی یزدی، شهروند بهایی به زندان کرمان

نهاله شهیدی یزدی، شهروند بهایی با وجود 31 روز از زمان دستگیری هنوز در بلاتکلیفی به سر می‌برد. او اخیرا از بازداشتگاه یکی از ارگان‌های امنیتی به زندان کرمان منتقل شده است.یک منبع مطلع نزدیک به خانواده خانم شهیدی به گزارشگر ما گفت: “علیرغم گذشت سی روز از زمان دستگیری نهاله، وی همچنان از داشتن وکیل انتخابی محروم است. وی طی روزهای اخیر از بازداشتگاه اداره اطلاعات کرمان به زندان این شهر منتقل شد.”وی مورخ هشتم فروردین ماه، در ایستگاه قطار کرمان در مسیر برگشت به کرج، توسط نیروهای امنیتی بازداشت و سپس به بازداشتگاه اطلاعات کرمان منتقل شد.تاکنون از اتهامات مطروحه علیه این شهروند اطلاعی حاصل نشده است. ( کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، ۹ اردیبهشت ۱۴۰۲)

بازداشت دسته‌جمعی کنشگران صنفی در منزل محمد حبیبی معلم زندانی

شامگاه جمعه هشتم اردیبهشت ۱۴۰۱ ماموران امنیتی به منزل محمد حبیبی معلم زندانی و سخنگوی کانون صنفی معلمان تهران یورش برده و شماری از کنشگران صنفی حوزه فرهنگیان و کارگران را بازداشت کردند.بر اساس اطلاعات منتشر شده درکانال شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی معلمان علاوه بر خانم خدیجه پاک ضمیر همسر محمد حبیبی، نسرین بهمن‌پور، و سارا سیاهپور، ریحانه انصاری‌نژاد، عسل محمدی، هیراد پیربداقی، آنیشا اسدالهی، سروناز احمدی، کامیار فکور، حسن ابراهیمی، شهرزاد قدیری، ژاله روحزاد و الدوز هاشمی در جریان این یورش نیروهای امنیتی بازداشت شده‌اند. ( ایران وایر، ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۲)

بازداشت و انتقال فرزانه ناظران‌پور، جهت تحمل محکومیت ۱۰ ماه حبس تعزیری به زندان اوین

فرزانه ناظران‌پور، برای سپری کردن دوران حبس تعزیری خود بازداشت شد. او پیش‌تر توسط دادسرای اوین به ۱۰ ماه حبس تعزیری محکوم شده بود. وز سه شنبه ۱۲ اردیبهشت ماه ۱۴۰۲، فرزانه ناظران‌پور، فرهنگی ساکن استان تهران، برای سپری کردن دوران حبس تعزیری خود بازداشت و به زندان اوین منتقل شد.براساس این گزارش، بازداشت فرزانه ناظران‌پور، پس از آن صور گرفت که شعبه اجرای احکام دادسرای ناحیه ۳۳ تهران، وی را برای سپری کردن دوران محکومیت کیفری اش احضار کرده بود. ( کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی ، ۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۲)

بازداشت چهار شهروند بهایی در استان تهران و کرمان از سوی نیروهای امنیتی

نیروهای امنیتی در تهران و کرمان، چهار شهروند بهایی به نام‌های منصور امینی، شادی شهیدزاده، عطالله ظفر و میلاد مستوری، را بازداشت و جهت تشکیل پرونده به بازداشتگاه‌های امنیتی در زندان اوین و زندان مرکزی کرمان منتقل کردند.به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، روز دوشنبه ۱۱ اردیبهشت ماه ۱۴۰۲، منصور امینی، شادی شهیدزاده و عطالله ظفر، دو شهروند بهایی ساکن تهران، در پی یورش ماموران وزارت اطلاعات به منازل آنها پس از تفتیش و توقیف برخی لوازم شخصی از این افراد، بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شدند. ( کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی ، ۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۲)

حمیده زارعی، از بازداشت‌شدگان اعتراضات به دادسرای کرج احضار شد

در ادامه احضارها و فشار دستگاه قضایی بر بازداشت شدگان اعتراضات سراسری ایران، حمیده زارعی فعال مدنی بار دیگر به دادسرای کرج احضار شد.بر اساس گزارشی که دادبان، روز جمعه ۱۵ اردیبهشت، منتشر کرده است، به خانم زارعی به دلیل حمایت از اعتراضات سراسری در فضای مجازی و سرزدن به مزار کشته‌شدگان، اتهام تبلیغ علیه نظام وارد و برای او ابلاغیه ارسال شده است.در احضاریه‌ صادره برای حمیده زارعی از او خواسته شده تا ظرف مدت پنج روز از زمان ابلاغ، جهت دفاع از اتهام «فعالیت تبلیغی به نفع گروه های مخالف نظام جمهوری اسلامی» در شعبه بیست و دو بازپرسی دادسرای عمومی و انقلاب کرج حاضر شود. ( IRANWIRE، ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۲)

بازداشت ۹دختر نوجوان به دلیل کشف حجاب و تیپ پسرانه در قم

در هفته‌های اخیر همزمان با گسترش اعتراضات به حجاب اجباری،۹ دختر نوجوان به علت «کشف حجاب و تیپ پسرانه» در قم توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شدند. از هویت و محل ننگهداری این دختران نوجوان اطلاعی در دست نیست. ( IRANWIRE، ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۲)

تداوم بازداشت و بی‌خبری از ژینا مدرس گرجی روزنامه‌نگار کرد

با گذشت بیش از سه هفته از بازداشت ژینا مدرس‌گرجی، روزنامه‌نگار وفعال مدنی که در سنندج توسط نیروهای اطلاعاتی بازداشت شد، گزارش‌ها از بی‌خبری و عدم اطلاع از محل دقیق نگهداری وی حکایت دارد. روز چهارشنبه سیزدهم اردیبهشت‌ماه خبرگزاری هه نگاه که اخبار مربوط به کردستان را پوشش می‌دهد به نقل از اعضای خانواده این روزنامه‌نگار اعلام کرد که وی توسط اداره اطلاعات سنندج نگهداری می‌شود و برای اخذ اعترافات اجباری تحت فشار قرار دارد.بر اساس این گزارش، این روزنامه‌نگار در طول مدت بازداشت اخیر خود، علاوه بر محروم شدن از داشتن ملاقات حضوری با خانواده از هرگونه تماس با آن‌ها نیز منع شده است. ( ايران امروز، ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۲)

بازداشت دو زن در پی گزارش «آمر به معروف» در مشهد

نیروی انتظامی در شهر مشهد دو زن را بازداشت و برای تشکیل پرونده به بازداشتگاه منتقل کردند. تشکیل پرونده این دو زن تحت گزارش (امر به معروف و نهی از منکر) صورت گرفته است.، روز پنج‌شنبه هفت اردیبهشت ماه ۱۴۰۲، دو زن، ساکن مشهد مرکز استان خراسان رضوی، پس از ورود فردی دیگر به حریم خصوصی آنها به نام (امر به معروف و نهی از منکر) و ایجاد تنش و درگیری توسط ماموران نیروی انتظامی بازداشت شدند.فرماندهی انتظامی استان خراسان رضوی در تشریح این خبر اعلام کرد:”در پی انتشار کلیپ حمله ۲ زن به آمر به معروف در مشهد و گزارش موضوع به فوریت‌های پلیسی ۱۱۰، موضوع در دستور قرار گرفت.”همچنین در ادامه این خبر آمده است:”با پیگیری گسترده اطلاعاتی پلیس استان خراسان رضوی، متهمان شناسایی و دستگیر و به مراجع قضایی معرفی شدند. ( کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۲)

بازداشت دستکم ۱۱ زن و دختر به اتهام «کشف حجاب و تغییر پوشش پسرانه» در استان قم و شهرستان شهریار

ماموران لباس شخصی و نیروهای بسیج در استان قم و شهرستان شهریار دستکم ۱۱ زن و دختر را بازداشت و برای تشکیل پرونده به دادسرا منتقل کردند.روز جمعه ۱۵ اردیبهشت ماه ۱۴۰۲، ماموران نیروی انتظامی با همراهی نیروهای بسیج در استان قم، ۹ تن از دختران ساکن آن استان را به اتهام (کشف حجاب و تغییر پوشش پسرانه) بازداشت کردند.براساس این گزارش، بازداشت جملگی این ۹ دختر پس از آن صورت گرفت که آنها با قطار از تهران به استان قم سفر کرده بودند. ( کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۲)

بازداشت سه معلول جسمی در زاهدان توسط ماموران اداره اطلاعات

به گزارش کمپین فعالین بلوچ، روز گذشته ۱۸ اردیبهشت ماه ۱۴۰۲، سه معلول جسمی دو دختر و یک پسر توسط ماموران اداره اطلاعات زاهدان بازداشت شدند.هویت این بازداشت شده ها «وحید، ر» و «مریم، ر» فرزند میرزا عنوان شده اند.هویت یک دختر دیگر در دسترس نیست.یک منبع مطلع در این خصوص به گزارشگر کمپین گفت:« ظهر روز گذشته چند خودروی ماموران اطلاعات به منزل آنها یورش‌ برده اند و سه برادر و‌خواهر که معلولیت جسمی داشتند را بازداشت کردند.»( کمپین فعالین بلوچ،۲۱ اردیبهشت۱۴۰۲ )

فاطمه تدریسی توسط نیروهای امنیتی در تهران بازداشت شد

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، روز سه شنبه نوزدهم اردیبهشت ماه ۱۴۰۱، فاطمه (مژگان) تدریسی در تهران بازداشت شد.یک منبع مطلع نزدیک به خانواده وی در این خصوص به هرانا اطلاع داد: “خانم تدریسی برای حضور در تجمع فرهنگیان به میدان بهارستان رفته بود که توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد و در تماس تلفنی از انتقال خود به زندان قرچک ورامین خبر داد.”این منبع مطلع در ادامه افزود: “مژگان روز گذشته برای سومین بار بازداشت شد. از ابتدای اعتراضات سراسری ۱۴۰۱، وی به مدت یک ماه در زندان کچویی و مدتی در اوین بازداشت بوده است.”(هرانا ،۲۱ اردیبهشت۱۴۰۲ )

بازداشت دایه فاطمه مقصودی توسط نیروهای سرکوب حکومتی در ارومیه

بر اساس گزارش رسیده به سازمان حقوق بشری هه‌نگاو، روز سه‌شنبه ١٩ اردیبهشت ۱۴۰۲ (٩ می‌٢٠٢٣) دایه فاطمه مقصودی، مادر ادریس فقیهی پس از سه روز تحصن مقابل اطلاعات سپاه پاسداران، توسط نیروهای این سازمان بازداشت شده است.به گفته یک منبع نزدیک به خانواده مقصودی، فاطمه مقصودی با دستور دادستان ارومیه و شکایت سازمان اطلاعات ارومیه بازداشت شده است.وی چهار روز پیش از تحصن نیز، به دادگاه انقلاب، ستاد خبری اداره اطلاعات و سازمان اطلاعات ارومیه مراجعه و خواستار پاسخگویی نهادهای حکومتی در خصوص وضعیت فرزندش شده بود.(هه نگاو،۲۱ اردیبهشت۱۴۰۲ )

بازداشت معصومه سلیمانی از سوی نیروهای امنیتی در خرم آباد

معصومه سلیمانی، مربی و داور کشتی، ساکن خرم‌آباد توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد.به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، روز چهارشنبه ۲۰ اردیبهشت ماه ۱۴۰۲، معصومه سلیمانی، مربی و داور کشتی توسط نیروهای امنیتی در خرم آباد بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد.تا زمان تنظیم این گزارش از محل نگهداری و اتهام‌های مطروحه علیه این شهروند بازداشتی اطلاعی حاصل نشده است.معصومه سلیمانی، به واسطه فعالیت‌های خود سابقه بازداشت را دارد.( کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی،۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۲ )

بازداشت و بی‌خبری از سرنوشت ناهید حاجتمند شهروند اهل مهاباد

بر اساس گزارش رسیده به سازمان حقوق بشری هه‌نگاو، ناهید حاجتمند، روز شنبه ٩ اردیبهشت ماه ۱۴۰۲ (٢٩ آوریل ٢٠٢٣) توسط اداره اطلاعات و بدون ارائه هرگونه برگه قضایی بازداشت شده است.به گفته یک منبع مطلع، ناهید حاجتمند، ٤٠ ساله به اتهام حضور در جنبش “ژن، ژیان، ئازادی” توسط این نیروها بازداشت و به یکی از بازداشتگاه‌های امنیتی در ارومیه منتقل شده است.تا زمان تنظیم این خبر، اطلاعات دقیقی از سرنوشت و محل دقیق نگهداری ناهید حاجتمند در دسترس نیست و پیگیری‌های خانواده‌اش جهت مطلع شدن از سرنوشت وی بی‌نتیجه مانده است.(هه نگاو،۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۲ )

هاجر سعیدی، فعال حقوق زنان به دست نیروهای امنیتی سنندج دستگیر شد

«هاجر سعیدی»، از فعالان شناخته شده حقوق زنان و شهروند اهل سنندج به دست نیروهای امنیتی در این شهر دستگیر شده است.طبق اطلاع «ایران‌وایر»، شامگاه روز گذشته ٢٨ اردیبهشت ١٤٠٢، هاجر سعیدی پس از دیدار با خانواده دادخواه «هومن عبداللهی»، از جانباختگان اعتراضات سراسری، با ضرب و شتم و برخورد خشونت‌آمیز توسط نیروهای وابسته به ستاد خبری اداره اطلاعات سنندج بدون ارائه برگه قضایی و اعلام اتهام انتسابی بازداشت شده است.هاجر سعیدی، شامگاه روز گذشته به همراه «کمال کریمی»، «شادمان عبدی»، «عبدالله خیرآبادی»، «سیروان محمودی»، «اقبال پیشکاری»، «خبات محمودی» و «حبیب‌الله کریمی»، فعالان کارگری اهل سنندج برای گرامیداشت و به نشانه احترام به یاد این هومن عبداللهی، جوان جان باخته ٢١ ساله به دیدار خانواده داغدار و دادخواه‌ او رفته بودند اما توسط نیروهای امنیتی این شهر دستگیر شده‌اند.(ایران وایر ،۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۲ )

بازداشت همراه با خشونت بیش از ۱۰ شهروند معترض ازجمله ۵ زن در سنندج

به دنبال تجمع خانواده‌های فعالان مدنی و کارگری بازداشت‌شده در سنندج، نیروهای حکومتی بیش از ده عضو این خانواده‌ها را بازداشت کردند که اسامی هشت نفر از آن‌ها به نام‌های بهیه کریمی، دلیر کریمی، نسرین کریمی، زینب کریمی، سیوان کریمی، کیان پیشکاری، گلاله پیشکاری و مهنازمحمدیان برای هه‌نگاو احراز شده است.بر اساس گزارش رسیده به سازمان حقوق بشری هه‌نگاو، روز شنبه ٣٠ اردیبهشت ۱۴۰۲ (٢٠ می‌۲۰۲۳) نیروهای حکومتی با یورش به تجمع خانواده‌های بازداشت‌شدگان اخیر در سنندج، بهیه کریمی، دلیر کریمی، نسرین کریمی، زینب کریمی، سیوان کریمی، کیان پیشکاری، گلاله پیشکاری و مهناز محمدیان را بازداشت کردند.(هه نگاو ،۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۲ )

قرار بازداشت ساناز تفضلی، شهروند بهائی تمدید شد

علیرغم گذشت حدود شش ماه از زمان دستگیری ساناز تفضلی، قرار بازداشت این شهروند بهائی محبوس در زندان وکیل آباد مشهد، به مدت یک ماه دیگر تمدید شد.به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، قرار بازداشت ساناز تفضلی تمدید شد.یک منبع مطلع در این خصوص به هرانا گفت: “قرار بازداشت خانم تفضلی، توسط «سلیمانی»، بازپرس شعبه ۹۰۳ دادگاه انقلاب مشهد به مدت یک ماه دیگر تمدید شد.”(هرانا ،۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۲ )

اعدام

اعدام یک زن همزمان با اعدام معترضان، مهدی کرمی و سید محمد حسینی در زندان مرکزی کرج

حکم اعدام یک زن در زندان مرکزی کرج (ندامتگاه) به اجرا درآمده است. این زندانی که هویتش تا لحظه تنظیم این خبر مشخص نشده، با اتهام «قتل عمد» به قصاص نفس محکوم شده بود. باوجود گذشت بیش از سه ماه، رسانه‌های داخل ایران و یا منابع رسمی درخصوص اعدام این زن، هیچ خبری منتشر نکرده‌اند. ( کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، ۲ اردیبهشت ۱۴۰۲)

زندان و زندانی

تمدید قرار بازداشت و بلاتکلیفی ساناز تفضلی، شهروند بهایی در زندان وکیل آباد مشهد

ساناز تفضلی (روحی)، شهروند بهایی، اهل مشهد، علیرغم گذشت ۱۱۹ روز از تاریخ دستگیری در وضعیت بلاتکلیف و محروم از حقوق اولیه یک متهم در زندان وکیل آباد مشهد به سر می برد. این شهروند بهایی اخیرا با تمدید قرار بازداشت مجددا توسط بازپرس سلیمانی روبه رو شده است. خانم روحی، از تاریخ یک آذر ماه ۱۴۰۱، در بازداشت بسر می برد. لازم به اشاره است، ساناز تفضلی (روحی)، در تاریخ ۱ آذر ماه ۱۴۰۱، هنگامی که در خیابان با خودروی شخصی اش در حال تردد بود توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به بازداشتگاه اداره اطلاعات مشهد منتقل و پس از طی مراحل بازجوئی سپس به زندان وکیل آباد منتقل شد. ( کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، ۲ اردیبهشت ۱۴۰۲)

ابراز نگرانی نهاد آمریکایی نسبت به وضعیت مهوش ثابت در زندان

دفتر بین المللی آزادی‌های مذهبی وابسته به وزارت خارجه آمریکا روز جمعه نسبت به گزارش‌ها در خصوص مصدوم کردن مهوش ثابت٬ از چهره‌های سرشناس بهایی، در جریان بازجویی در زندان ابراز نگرانی کرد. فائزه هاشمی، فعال سیاسی،دو هفته پیش خبر داد که بازجویان زانوهای مهوش ثابت، شاعر بهایی ۷۰ ساله، را در زندان‌ شکسته‌اند. حساب توئیتری دفتر بین المللی آزادی‌های مذهبی وابسته به وزارت خارجه آمریکا در توییتی نوشت:«در پی انتشار خبر مصدومیت مهوش ثابت در زندان به شدت نگران شده ایم. هیچ کس نباید به خاطر دین خود مجازات شود. ما از مقامات ایرانی می خواهیم اطمینان حاصل نمایند که خانم ثابت فورا تحت مراقبت های پزشکی قرار گرفته و او را آزاد کنند.» (  رادیو فردا، ۲ اردیبهشت ۱۴۰۲)

بلاتکلیفی فریبا زندکریمی

فریبا زندکریمی، فرهنگی، اهل سنندج، علیرغم گذشت بیش از دو هفته از تاریخ دستگیری به صورت بلاتکلیف در بازداشت به سر می برد. بلاتکلیفی فریبا زندکریمی در حالی تداوم پیدا کرده که گفته می شود وی در سلول انفرادی نگهداری می شود و از حقوق اولیه یک متهم نیز محروم است. فریبا زندکریمی، در تاریخ ۱۶ فروردین ماه ۱۴۰۲، پس از احضار تلفنی به اداره نظارت و پیگیری وزارت اطلاعات در شهر سنندج مرکز استان کردستان جهت بازجویی و تحقیقات امنیتی بازداشت و سپس جهت تفتیش به منزلش منتقل و برخی لوازم شخصی وی نیز توقیف و جهت بازجویی و تشکیل پرونده به بازداشتگاهی در آن شهر منتقل شد. ( کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، ۳ اردیبهشت ۱۴۰۲)

فریبا زندکریمی، معلم و فعال حقوق زنان با تودیع قرار وثیقه ٥٠٠ میلیون تومانی به صورت موقت تا پایان مراحل دادرسی از کانون اصلاح و تربیت سنندج آزاد شد.این فعال حقوق زنان طی مدت بازداشت در بند انفرادی کانون اصلاح و تربیت سنندج بوده است. (کردپا، ۷ اردیبهشت ۱۴۰۲)

اعمال فشار بر ژینا مدرس گرجی و فریبا زندکریمی

ژینا مدرس‌گرجی، روزنامه‌نگار و فعال حقوق زنان و همچنین فریبا زندکریمی، معلم که او نیز در حوزه حقوق زنان فعال است، پس از بازداشت و ربایش در سنندج به بازداشتگاه اطلاعات سنندج منتقل شده و در سلول انفرادی این نهاد تحت فشار مضاعف جهت اخذ اعترافات اجباری علیه خود قرار دارند.  ژینا مدرس گرجی، اسفند ماه ١٤٠١ از بابت اتهام جدید “اقدام علیه امنیت ملی از طریق تشکیل گروه غیرقانونی و عضویت در آن” در دادگاه انقلاب سنندج تفهیم اتهام شد. ( هه نگاو، ۳ اردیبهشت ۱۴۰۲)

خانواده قره‌حسنلو: حمید و فرزانه بدون گناه مجازات می‌شوند

نزدیکان حمید و فرزانه قره‌حسنلو، از بازداشت‌شدگان پرونده روح‌الله عجمیان، بسیجی کشته‌شده در کرج، در «رنج‌نامه‌ای» بر بی‌گناهی این زوج تأکید کرده و نوشته‌اند نمی‌دانند آنها باید به «کدامین گناه نکرده» مجازات شوند. حمید قره‌حسنلو، رادیولوژیست، و همسرش فرزانه روز ۱۲ آبان سال گذشته پس از شرکت در مراسم چهلم حدیث نجفی، معترض نوجوان کشته شده در کرج، در هجوم نیروهای امنیتی به خانه خود بازداشت شدند. آقای قره‌حسنلو به اتهام «مشارکت» در کشته شدن روح‌الله عجمیان، به اعدام، و فرزانه، همسرش، به ۲۵ سال حبس و زندان در شهری دوردست محکوم شده است. صدور حکم اعدام برای حمید قره‌حسنلو با واکنش گسترده بین‌المللی همراه بود . در پی این فشارها، روز ۲۸ فروردین خبر صدور احکام تازه‌ای برای بازداشت‌شدگان پرونده کشته‌ شدن روح‌الله عجمیان، از جمله زوج قره‌حسنلو، منتشر شد. بر اساس این خبر، حمید قره‌حسنلو به «۱۵ سال حبس در تبعید در یزد» و فرزانه قره‌حسنلو به «۵ سال حبس در تبعید در مشهد» محکوم شده‌اند. ( ایران امروز، ۳ اردیبهشت ۱۴۰۲)

سمانه اصغری، فعال حقوق زنان و کودکان، از زندان آزاد شد

سمانه اصغری، دانش‌آموخته مهندسی صنایع دانشگاه خوارزمی و فعال مدنی، از زندان قرچک ورامین آزاد شد. او در ۱۹ مهر سال گذشته در منزل خود در شهرری بازداشت شده بود. خانم اصغری در اسفندماه سال گذشته توسط شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران، به اتهامات «اخلال در نظم و آسایش عمومی»، «اغوا یا تحریک مردم به جنگ و کشتار با یک‌دیگر»، «تبلیغ علیه نظام»، «حضور زنان در معابر و انظار عمومی بدون حجاب شرعی»، «عضویت در دسته یا جمعیت با هدف برهم زدن امنیت کشور» و «نشر اکاذیب» و بدون دسترسی به وکیل، به ۱۸ سال و سه ماه زندان محکوم شد؛ که ۶ سال و ۳ ماه از این حکم قابل اجرا بود. ( ایران وایر، ۵ اردیبهشت ۱۴۰۲)

ممانعت از تماس تلفنی معصومه صنوبری با خانواده

زندانی سیاسی معصومه صنوبری از بازداشت شدگان اعتراضات سراسری در کرج است. او در قرنطینه زندان کچویی در شرایطی سخت، محروم از کلیه حقوق زندانیان سیاسی، محروم از هواخوری و در انفرادی و محروم از دیدار دیگر زندانیان نگهداری می شود. از سوی دیگر این زندانی سیاسی به ۷ سال و نیم زندان محکوم شده است.  نزدیک به یک هفته است که از تماس تلفنی معصومه صنوبری زندانی محبوس در زندان کچویی ممانعت به عمل آمده است. زندانی سیاسی معصومه صنوبری متهم به لیدری تظاهرات شد. ( کانون حقوق بشر ایران، ۷ اردیبهشت ۱۴۰۲)

مخالفت اداره اطلاعات پیرانشهر با درخواست مرخصی سعدا خدیرزاده، زندانی سیاسی کُرد

سعدا خدیرزاده، زندانی سیاسی کُرد محبوس در بند زنان زندان ارومیه به دلیل مخالفت اداره اطلاعات پیرانشهر از حق مرخصی محروم شده است.  این زندانی سیاسی زن به همراه نوزاد ١٠ ماهه خود در بند زنان زندان ارومیه به سر می‌برد. اتهام واردە بە سعدا خدیرزادە “معاونت در قتل یکی از اعضای سپاە و عضویت در یکی از احزاب کُرد اپوزیسیون حکومت ایران” بودە است کە خانم خدیرزادە در دفاع از خود این اتهامات را تماما رد کردە بود. این زندانی سیاسی پس از اقدام به خودکشی مجبور بە اعتراف اجباری و تکذیب خبر خودکشی خود شد و خبرگزاری “میزان” نیز فیلم اعتراف اجباری او را منتشر کرد.( کردپا، ۷ اردیبهشت ۱۴۰۲)

قرار بازداشت سکینه پروانه تمدید شد

شنبه ۹ اردیبهشت شعبه ۹۰۳ بازپرسی دادسرای عمومی و انقلاب مشهد قرار بازداشت زندانی سیاسی سابق کُرد، سکینه پروانه را به مدت یک ماه تمدید کرد.وی امروز با دست‌بند و پابند از زندان مرکزی مشهد به دادگاه مشهد منتقل و شعبه ۹۰۳ بازپرسی دادسرای عمومی و انقلاب مشهد تمدید قرار بازداشت را رسما به وی ابلاغ کرده است. اتهام این زندانی سیاسی سابق « تبلیغ علیه نظام» و « توهین به رهبر جمهوری اسلامی» اعلام شده است.( حقوق بشر کردستان، ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۲)

آزادی سهیلا حجاب، زندانی سیاسی از زندان کرمانشاه

سهیلا حجاب، زندانی سیاسی، وکیل و فعال مدنی پس از تحمل بیش از پنج سال حبس از زندان کرمانشاه آزاد شد. برادر این زندانی در پستی اینستاگرامی نوشت: “آزادیت مبارک خواهره عزیزم به امید آزادی تمام زندانیان کشوره عزیزم”. ( کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۲)

«خطر جانی» برای سمانه نوروز مرادی، زندانی سیاسی مبتلا به سرطان

بنا بر مستنداتی که صدای آمریکا به آن دست یافته، مدارک مربوط به پرونده پزشکی سمانه نوروز مرادی، زندانی سیاسی، نشان می‌دهد او توان تحمل کیفر را ندارد.سمانه نوروز مرادی، فعال سیاسی مشروطه‌خواه، متولد ۱۳۶۵ در گیلان دارای مدرک کارشناسی ارشد کارگردانی تئاتر است. او روز چهارم اردیبهشت، دوباره توسط سازمان اطلاعات سپاه بازداشت شده است.بنا بر مستنداتی که صدای آمریکا به آن دست یافته است، خانم نوروز مرادی به بیماری‌های لوپوس مفصلی مزمن، دیابت، آرتروز آرنج‌ها و شانه، سنگ کلیه، چربی خون بالا، و سرطان پستان مبتلا است و به عمل جراحی نیاز دارد. ( VOAPNN، ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۲)

ناهید شیرپیشه؛ «مرگ تدریجی» یک مادر دادخواه

یک مادر و یک معلم دادخواهم، معلمی بودم که پس از ۲۹ سال خدمت صادقانه در آموزش و پرورش سرانجام با شلیک به جمجمه پسرم از من قدردانی کردند»این جمله ناهید شیرپیشه، مادر پویا بختیاری از کشته‌شدگان اعتراضات آبان ۹۸ است. او حالا به اتهام دادخواهی به تبعید رفته و بیش از هفت ماه است که در یک سلول انفرادی کوچک در زنجان هر روز از جانش کاسته می‌شود.فشارهای روانی که بر او روا می‌دارند، اما فقط محدود به تحقیر و تحمل زندان انفرادی نیست، ناهید شیرپیشه در تمام این مدت حق هواخوری هم نداشته و از تماس تلفنی هم محروم بوده است. ( رادیو فردا، ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۲)

سه عضو یک خانواده شش ماه است در زندان بلاتکلیف هستند

وکیل سه عضو خانواده فلاحی از بلاتکلیفی شش‌ماهه موکلانش در زندان خبر داد.عرفان کرم‌ویسی روز چهارشنبه ۱۳ اردیبهشت در توئیتی نوشت یک پدر و دو فرزندش که موکلان او هستند، با اتهاماتی که دلایل انتساب آن‌ها مشخص نیست، به‌صورت بلاتکلیف و بدون اخذ آخرین دفاع در زندان نگه داشته شده‌اند.نصرالله فلاحی پدر ۶۶ ساله خانواده و دختر ۲۲ ساله او ارغوان روز ۱۳ آبان در شیراز بازداشت شدند. اردوان، پسر ۲۴ ساله خانواده، نیز روز ۱۲ آبان در اصفهان بازداشت شد. ( ایران امروز، ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۲)

گلرخ ایرایی، زندانی سیاسی: وادار کردن افراد به ابراز پشیمانی، مشروعیت رفته را باز نمی‌آورد

گلرخ ایرایی، از بازداشت‌شدگان خیزش سراسری علیه جمهوری اسلامی، در یادداشتی از زندان اوین که به دست ایران‌اینترنشنال رسیده است، با شرح آن‌چه در هفت ماه اخیر بر او‌ رفته، به حکم هفت سال زندان و فشارها بر او برای نوشتن «درخواست عفو»، واکنش نشان داد.ایرایی در بخشی از این یادداشت در پاسخ به قاضی دادگاه برای نوشتن درخواست عفو نوشت: «وادار کردن افراد به ابراز پشیمانی مشروعیت از دست رفته را باز نمی‌آورد. پشیمانی زمانی شدنی‌ است که فرد دچار شرم باشد، از آن‌چه کرده است و نمی‌بایست می‌کرد یا دچار غفلت شده باشد در برابر وظیفه‌ای که به عهده‌اش بود.» ( ایران اینترنشنال، ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۲)

آزادی الدوز هاشمی، فرهنگی بازنشسته، با تودیع قرار وثیقه از زندان اوین

الدوز هاشمی، فرهنگی بازنشسته، با اتمام مراحل بازجویی به صورت موقت با تودیع قرار وثیقه از زندان اوین آزاد شد.روز جمعه ۱۵ اردیبهشت ماه ۱۴۰۲، الدوز هاشمی، فرهنگی بازنشسته، ساکن تهران با تودیع قرار وثیقه به صورت موقت از زندان اوین آزاد شد.براساس این گزارش، آزادی الدوز هاشمی، پس از تودیع وثیقه‌ای به مبلغ یک میلیارد تومان از زندان اوین صورت گرفته و او باید در انتظار دریافت ابلاغیه تشکیل جلسه دادرسی خود باشد.الدوز هاشمی، در تاریخ هشت اردیبهشت ماه ۱۴۰۲، هنگامی که به همراه شماری از فعالان کارگری و صنفی برای دیدار با خدیجه پاک ضمیر، همسر محمد حبیبی، رفته بودند پس از یورش ماموران وزارت اطلاعات بازداشت شده بود.پس از بازداشت الدوز هاشمی و این فعالان کارگری و صنفی، در تاریخ ۱۱ اردیبهشت ماه ۱۴۰۲، خبرگزاری فارس با انتشار خبری مدعی وابستگی این شهروندان با گروه های (مارکسیستی)، (سازمان مجاهدین ) شده بود. ( کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۲)

مرگ دو زندانی بلوچ در زندان گنبد کاووس و تلاش مسئولان برای پنهان سازی

دو زندانی بلوچ در زندان گنبد کاووس با علائم مشابه فوت کردند و چند زندانی دیگر نیز مسموم شدند که با مشکوکیت و پیگیری خانواده، مسئولان زندان به دنبال پنهان سازی ماجرا، یک زن بلوچ را بازداشت کردند.در تاریخ ۹ اردیبهشت ماه ۱۴۰۲، یک زن بلوچ به نام «راحله نارویی» بازداشت شد که بازداشت وی باعث جلب توجه به مساله چند مرگ مشکوک در زندان گنبد گردید.بر اساس اظهارات خانواده «مجید دیارگر» که زندانی زندان گنبد کاووس بود، ناگهان در بیمارستان خارج زندان گنبد بستری میشود و سپس جان میدهد. ( کمپین فعالین بلوچ، ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۲)

ژاله روحزاد به صورت موقت از زندان اوین آزاد شد

آزای خانم روحزاد، با تودیع قرار وثیقه یک میلیارد تومانی، به صورت موقت و تا پایان مراحل دادرسی صورت گرفته است.تاکنون از اتهامات مطروحه علیه وی اطلاعی حاصل نشده است.ژاله روحزاد، معلم بازنشسته و فعال صنفی معلمان در تاریخ هشتم اردیبهشت ماه، به همراه هشت تن از فعالین کارگری و صنفی بازداشت و به زندان اوین منتقل شده بود. ( هرانا، ۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۲)

بهاره هدایت، زندانی سیاسی، ممنوع الملاقات شد

«بهاره هدایت»، فعال دانشجویی محبوس در زندان اوین، از حق ملاقات محروم شده است.کمیته پیگیری بازداشت شدگان، روز ۱۷اردیبهشت با اعلام این خبر نوشته که خانم هدایت از«سه هفته پیش» ممنوع‌الملاقات شده است.بهاره هدایت از رهبران جنبش دانشجویی ایران است که به‌دلیل فعالیت‌های خود به ۷ سال زندان محکوم شده است. ( ایران وایر، ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۲)

آنیشا اسدالهی، فعال کارگری با وثیقه آزاد شد

انیشا اسداللهی، فعال کارگری و مترجم سندیکای کارگران شرکت واحد، ظهر روز ۱۸ اردیبهشت از زندان آزاد شد.بر اساس گزارش شبکه شرق، آزادی خانم اسدالهی با وثیقه یک میلیارد تومانی انجام شده است.علی اسدالهی، برادر انیشا با تایید خبر آزادی خواهرش گفته برای آنیشا پرونده‌ای با عنوان اتهامی اجتماع و تبانی بر ضد امنیت ملی تشکیل شده اما فعلا به قید وثیقه آزاد است. ( ایران وایر، ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۲)

انتقال کامیار فکور و همسرش سروناز احمدی از بازداشتگاه ۲۰۹ به بند عمومی زندان اوین

به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، روز سه شنبه نوزدهم اردیبهشت ماه ۱۴۰۲، محکومیت کامیار فکور، فعال کارگری و همسرش سروناز به اجرا درآمد. آنها از بازداشتگاه وزارت اطلاعات موسوم به بند ۲۰۹ زندان اوین به بند عمومی این زندان منتقل شدند.( کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی،۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۲ )

عاتکه رجبی، معلم زندانی، به قید وثیقه آزاد شد

عاتکه رجبی، معلم زندانی، پس از پنج روز اعتصاب غذای خشک به‌طور موقت از زندان مشهد آزاد شد.کانال تلگرامی «شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران» ضمن اعلام این خبر نوشت که این معلم زندانی با وثیقه یک میلیارد و ۵۰۰ هزار تومانی از زندان آزاد شد.عاتکه رجبی که از فعالان صنفی فرهنگیان در مشهد است، مهرماه پارسال به‌دلیل انتشار پیام‌های ویدئویی در حمایت از اعتراضات سراسری ۱۴۰۱ از محل کار خود اخراج شد.این معلم معترض ۱۹ اردیبهشت امسال به دنبال فراخوان اعتراضات سراسری معلمان و برای شرکت در تجمع مقابل اداره کل آموزش و پرورش خراسان رضوی از خانه خارج شد و مقابل این اداره به‌دست نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی بازداشت شده بود.(رادیو فردا ،۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۲)

آزادی سارا احمدی و همایون ژاوه، نوکیشان مسیحی از زندان اوین

سارا احمدی و همایون ژاوه، که پیش‌تر با رای بدوی دادگاه زندانی شده بودند و با بازبینی پروند این دو نوکیش مسیحی از سوی در دادگاه تجدیدنظر استان تهران، و صدور رای برات از زندان اوین آزاد شدند.به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، روز سه شنبه ۱۹ اردیبهشت ماه ۱۴۰۲، سارا احمدی و همایون ژاوه، دو نوکیش مسیحی توسط دادگاه تجدیدنظر استان تهران از اتهام‌های انتسابی تبرئه و از زندان اوین آزاد شدند.بر اساس این گزارش، پرونده این دو زندانی عقیدتی برای اعاده دادرسی در شعبه ۳۴ تجدیدنظر استان تهران در جریان بود که نهایتا در روز سه‌ شنبه نوزدهم اردیبهشت ماه رای نهایی آنها صادر و از اتهام‌های انتسابی تبرئه شدند.( کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی،۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۲ )

انتقال ژینا مدرس گرجی به بند عمومی زندان سنندج

ژینا مدرس‌گرجی، روزنامه‌نگار و فعال سرشناس حقوق زنان اهل سنندج (سنه) بعد از یک‌ماه بازداشت از سلول انفرادی به بند عمومی کانون اصلاح و تربیت سنندج منتقل شده است.بر اساس گزارش رسیده به سازمان حقوق بشری هه‌نگاو، روز سه‌شنبه ١٩ اردیبهشت ۱۴۰۲ (٩ می‌٢٠٢٣) ژینا مدرس‌گرجی، روزنامه‌نگار و فعال حقوق زنان پس از یک‌ماه نگهداری در سلول انفرادی کانون اصلاح و تربیت سنندج به بند عمومی منتقل شده است.به گفته یک منبع مطلع، این روزنامه‌نگار، همزمان با انتقال به بند عمومی برای نخستین بار در طول مدت بازداشت اخیر خود، ملاقات حضوری با خانواده داشته است.(هه نگاو،۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۲ )

فریبا کمال آبادی به مدت سه هفته ممنوع الملاقات شد

«فریبا کمال آبادی»، شهروند بهایی، در طی تماس تلفنی با خانواده‌ خود به آن‌ها اطلاع داده که به‌خاطر نامه‌ای که برای همایش «گفت‌و‌گو برای نجات ایران» نوشته، به مدت سه هفته ممنوع الملاقات شده است.فریبا کمال آبادی در تاریخ ۹مرداد۱۴۰۱ در منزل شخصی خود در تهران دستگیر شد. او از آن تاریخ تا کنون، در زندان اوین تحت بازداشت است.جلسه دادگاه این شهروند بهایی در آبان سال گذشته در شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب به ریاست قاضی «افشاری» برگزار و فریبا کمال آبادی به اتهام اداره جمعیت تحت عنوان فرقه انحرافی ضاله (مراد جامعه بهایی ایران است) با هدف برهم زدن امنیت کشور، به ده سال حبس تعزیری محکوم شد.(ایران وایر ،۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۲ )

تماس تلفنی پنج تن از زندانیان بند زنان زندان اوین برای یک ماه قطع شد

پنج تن از زندانیان بند زنان زندان اوین از حق تماس تلفنی محروم شدند. بر اساس گزارش‌های رسیده به رادیو فردا، فریبا کمال‌آبادی، مهوش ثابت، نرگس محمدی، گلرخ ایرایی و فائزه هاشمی، شرکت‌کنندگان در همایش «گفت‌وگو برای نجات ایران»، به مدت یک ماه از حق تماس تلفنی محروم شده‌اند.مقام‌های قضایی جمهوری اسلامی ایران هنوز به این خبر واکنش نشان نداده‌اند.(رادیو فردا ،۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۲ )

آزادی معصومه سلیمانی، با تودیع قرار وثیقه از بازداشتگاه سپاه خرم‌آباد

معصومه سلیمانی، مربی و داور کشتی، با تودیع قرار وثیقه از بازداشتگاه اداره اطلاعات سپاه پاسداران خرم‌آباد به صورت موقت آزاد شد.به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، شنبه ۲۳ اردیبهشت ماه ۱۴۰۲، معصومه سلیمانی، مربی و داور کشتی با تودیع قرار وثیقه از بازداشتگاه اداره اطلاعات سپاه خرم‌آباد با تودیع قرار وثیقه به صورت موقت آزاد شد.( کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی،۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۲ )

مریم دریسی جهت تحمل به ۱۵ ماه حبس راهی زندان عادل آباد شیراز شد

مریم دریسی، از بازداشت‌شدگان اعتراض‌های سراسری ۱۴۰۱، جهت تحمل محکومیت حبس راهی زندان شیراز« عادل‌ آباد » شد. او پیش‌تر به اتهام توهین به رهبری و تبلیغ علیه نظام به ۱۵ ماه حبس محکوم شده بود.به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، دوشنبه ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۲، مریم دریسی، دانشجو کارشناسی ارشد دانشگاه ساوه و اهل شهرستان کازرون و از بازداشت‌شدگان اعتراض‌های سراسری ۱۴۰۱، جهت اجرای حکم ۱۵ ماه حبس خود، راهی زندان عادل آباد شیراز شد.( کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی،۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۲ )

بلاتکلیفی نهاله شهیدی یزدی، شهروند بهایی علیرغم گذشت بیش از یک ماه از تاریخ بازداشت در زندان کرمان

نهاله شهیدی یزدی، شهروند بهایی و فعال کودک علیرغم گذشت بیش از یک ماه از تاریخ بازداشت همچنان در زندان کرمان در بلاتکلیفی به سر می‌برد. هنوز از دلایل بازداشت این شهروند بهایی اطلاعی در دست نیست.گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، روز سه شنبه ۲۶ اردیبهشت ماه ۱۴۰۲، نهاله شهیدی یزدی، شهروند بهایی ساکن کرج علیرغم گذشت بیش از یک ماه از زمان دستگیری، کماکان در زندان کرمان در بازداشت و بلاتکلیفی به سر می‌برد.نهاله شهیدی یزدی، شهروند بهایی و فعال حقوق کودکان پیش‌تر نیز به واسطه فعالیت های خود سابقه بازداشت و محکومیت را داسته است.( کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی،۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۲ )

وخامت حال فاطمه سپهری، زندانی معترض به علی خامنه‌ای

برادر فاطمه سپهری، فعال سیاسی که به دلیل اعتراض به علی خامنه‌ای زندانی شده، از وخامت حال خواهرش خبر داده است.اصغر سپهری، روز سه‌شنبه ۲۶ اردیبهشت در توییتر خود نوشته: خواهرم ‎فاطمه سپهری پس از بازداشت در۳۰ شهریور «حدود ۱۵ کیلوگرم» وزن از دست داده، در حالی که اعتصاب غذا هم نداشته است.آقای سپهری ادامه داده که در طول ۴۸ ساعت گذشته خونریزی روده هم به دردهای بعد از جراحی دست خواهرش اضافه شده است.(ایران وایر ،۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۲ )

سروناز احمدی، مترجم کتاب «انقلاب در نقطه صفر» به فهرست نویسندگان زندانی در ایران اضافه شد

کانون نویسندگان ایران با انتشار بیانیه‌ای خبر داد که سروناز احمدی، مترجم کتاب «انقلاب در نقطه صفر» به فهرست نویسندگان زندانی افزوده شده است. این بیانیه از حکومت خواست «بازداشت و صدور احکام ظالمانه» علیه شهروندان ایرانی به ویژه نویسندگان و اعضای این کانون را «بی‌درنگ» متوقف کند.در بیانیه کانون نویسندگان ایران که به تازگی منتشر شده، آمده است: «حاکمیت در سال نو‌ پرونده‌ بسیاری از فعالان را به مرحله‌ اجرا گذاشته و احکام صادره را با شتاب به مرحله‌ اجرا رسانده است.»(ایران اینترنشنال ،۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۲ )

وضعیت نامناسب جسمی «ویدا ربانی» در اوین؛ مسئولان از اعزام او به بیمارستان خودداری می‌کنند

نهادهای حقوق بشری در ایران اعلام کردند ویدا ربانی، روزنامه‌نگار آزاد که از مهرماه سال گذشته در زندان به سر می‌برد، با وجود وضعیت نامناسب جسمی، از اعزام به بیمارستان و رسیدگی پزشکی محروم مانده است.هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران روز پنجشنبه ۲۸ اردیبهشت به نقل از یکی از نزدیکان این روزنامه‌نگار نوشت: «خانم ربانی با وجود حال نامساعد جسمی و تجویز بهداری زندان برای انجام آزمایش «سی تی اسکن» و رسیدگی تخصصی پزشکی، با مخالفت مسئولین زندان روبرو است.»(صدای آمریکا ،۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۲ )

گزارشی از آخرین وضعیت فاطمه سپهری در زندان مشهد

فاطمه سپهری، فعال مدنی دوران محکومیت خود را در زندان مشهد، سپری میکند. وی علیرغم انجام عمل جراحی، در وضعیت نامناسب در این زندان محبوس است.به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، فاطمه سپهری، فعال مدنی دوران محکومیت خود را در زندان مشهد، سپری میکند.یک منبع نزدیک به خانواده وی در خصوص وضعیت او به هرانا اطلاع داد: “در تاریخ هجدهم اردیبهشت ماه خانم سپهری بعد از عمل جراحی دست چپ به زندان منتقل شده است(هرانا ،۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۲ )

اعتصاب غذا

اعتصاب غذای خشک عاتکه رجبی در انفرادی

«عاتکه رجبی»، معلم معترض مشهدی که در تجمعات اخیر معلمان در مشهد بازداشت شده بود، در زندان دست به «اعتصاب غذای خشک» زده است.شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران اعلام کرده عاتکه رجبی، فعال صنفی که روز ۱۹ اردیبهشت بازداشت شد، در انفرادی دست به اعتصاب غذای خشک زده است.خانم رجبی هفته گذشته در واکنش به فراخوان معلمان در روز ۱۹ اردیبهشت با ضبط ویدیویی از خود گفته بود که برای آینده کودکان در این تجمع شرکت خواهد (ایران وایر ،۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۲ )

تجمعات و اعتراضات

زخمی شدن دو خواهر در جریان خیزش انقلابی در دیواندره

پس از برگزاری مراسم چهلم فواد قدیمی و محسن محمدی، نیروهای سرکوبگر برای پراکنده کردن معترضان که شعارهای ضدحکومتی می‌دادند، اقدام به شلیک به سوی معترضان کردند. معترضان در داخل شهر شیشه ماشین‌های سپاه شکستند و نیروهای سرکوبگر معترضان را مورد تعقیب و گریز قرار دادند و این دو خواهر به همراه یک معترض دیگر بر اثر شلیک نیروهای سرکوبگر زخمی شدند.( کُردپا، ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۲)

دانشجویان با پوشیدن لباسِ سیاه عزا، در اعتراض به اجرای احکام ظالمانه اعدام تحصن کردند

روز شنبه ۳۰ اردیبهشت جمعی از دانشجویان دانشگاه‌های تربیت مدرس، تهران، بهشتی و زنجان با پوشیدن لباس سیاه به نشانه عزا، دست به تحصن زدند. دانشجویان در اعتراض به اجرای حکم اعدام سعید یعقوبی، صالح میرهاشمی و مجید کاظمی و دیگر احکام ظالمانه اعدام، در محوطه دانشگاه‌های خود تجمع کردند.سحرگاه روز جمعه ۲۹ اردیبهشت خبر اعدام سه نفر از متهمان «خانه اصفهان» منتشر و ساعاتی بعد درباره فراخوانی برای تجمع دانشجویی در روز شنبه، با «پوشیدن لباس سیاه» اطلاع‌رسانی شد.در پاسخ به این فراخوان و در اعتراض به اعدام کاظمی، میرهاشمی و یعقوبی، دانشجویان دانشگاه «بهشتی» تهران لباسِ عزا بر تن و تجمعی اعتراضی برگزار کردند.(ایران اینترنشنال ، ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۲)

 

خشونت علیه زنان

دیوان عالی کشور؛ نقض حکم اعدام عامل تجاوز و بهره کشی جنسی از سه دختر در تهران

دیوان عالی کشور حکم اعدام یک متهم به “تجاوز به عنف” را نقض کرد و قرار است پرونده جهت رسیدگی مجدد به شعبه هم عرض ارجاع شود. این متهم که در خانه خود سه دختر را حبس کرده و ضمن سو استفاده جنسی، یکی از آنها را با ضربات پیچ گوشتی به قتل رسانده بود، در آذرماه سال ۱۴۰۰ بازداشت شد. فاطمه علی قاضی، یکی از وکلای مدافع سه قربانی بیان کرد که نقص حکم اعدام از سوی دیوان عالی کشور به دلیل فقدان اقرار متهم، انجام شده است. لازم به ذکر است، در تاریخ پانزدهم آذرماه ۱۴۰۰، رئیس پلیس تهران از بازداشت خواهر و برادری خبر داد که در خانه خود سه دختر را حبس کرده و مورد سو استفاده جنسی قرار داده بودند که یکی از این دختران با ضربات پیچ گوشتی به قتل رسیده بود. لازم به ذکر است، در تاریخ پانزدهم آذرماه ۱۴۰۰، رئیس پلیس تهران از بازداشت خواهر و برادری خبر داد که در خانه خود سه دختر را حبس کرده و مورد سو استفاده جنسی قرار داده بودند که یکی از این دختران با ضربات پیچ گوشتی به قتل رسیده بود.( هرانا، ۱ اردیبهشت ۱۴۰۲)

حجاب اجباری در ایران؛ درگیری در کرمان به مرگ یک زن منجر شد

در جریان درگیری که بین گروهی در باغ شازده در ماهان کرمان اتفاق افتاد، یک زن ۵۹ ساله دچار ایست قلبی شد و بعدا در بیمارستان جان باخت. گزارش شده که تعدادی هم در این ماجرا مجروح شدند. زنی که در اتوبوس است با صدای بلند می‌گوید «زن‌ها حجاب باید داشته باشند.»سایت رویداد ۲۴ می‌گوید که این درگیری زمانی رخ داده که گروهی از مسافران یک اتوبوس به چند زن بدون حجاب «تذکر حجاب» دادند و مردم حاضر به حمایت از زنان آمدند و با تذکردهندگان درگیر شدند.در ابتدای تصاویر ویدئویی که از این درگیری منتشر شده دیده می‌شود که چند نفر قصد گرفتن چند دختر بدون روسری را دارند. ( بی بی سی فارسی، ۵ اردیبهشت ۱۴۰۲)

تشکیل پرونده قضایی برای کتایون ریاحی و پانته‌آ بهرام

مرکز اطلاع‌رسانی پلیس تهران روز دوشنبه از «تشکیل پرونده قضایی برای کتایون ریاحی و پانته‌آ بهرام، دو بازیگر زن ایرانی، خبر داد. این آخرین اقدام از سوی دستگاه‌های جمهوری اسلامی برای برخورد با مخالفان حجاب اجباری در ایران است.مرکز اطلاع رسانی پلیس تهران در بیانیه کوتاه خود دلیل تشکیل این «پرونده قضایی» را «جرم کشف حجاب در ملأ عام و انتشار تصاویر در فضای مجازی» اعلام کرده و گفته است که پرونده‌های آنان به دادسرای ارشاد ارسال شده است. خانم ریاحی از نخستین هنرمندانی بود که ضمن برداشتن حجاب اجباری، از اعتراضات مردم ایران حمایت کرد و بازداشت و محاکمه نیز شد.پانته‌آ بهرام هم چهارشنبه شب گذشته در اکران مردمی سریال جدید «پوست شیر»، در سینما لوتوس تهران بدون حجاب اجباری حاضر شد. ( صدای آمریکا، ۵ اردیبهشت ۱۴۰۲)

تقابل حکومت با مخالفان حجاب اجباری؛ ورود به موزه‌ها ممنوع

در ادامه محدود‌سازی ارائه خدمات اجتماعی به مخالفان حجاب اجباری، اداره کل موزه‌های کشور، در بخشنامه‌ای به اداره‌های کل میراث فرهنگی استان‌ها اعلام کرد که حضور افراد بدون حجاب اجباری در موزه‌ها و مجموعه‌های تاریخی سراسر کشور ممنوع است. بنا بر ادعای «مرتضی ادیب‌زاده»، مدیرکل موزه‌های وزارت میراث فرهنگی، دلیل این ممنوعیت، «پاسداری و صیانت از شئون فرهنگی و حریم امنیت عمومی جامعه» عنوان شده است. ( ایران وایر، ۵ اردیبهشت ۱۴۰۲)

روایت اقوام «هستی حسین‌پناهی»؛ جای جسم سخت روی سرش بود

اقوام و نزدیکان هستی حسین‌پناهی دانش‌آموز ۱۶ ساله اهل دهگلان کردستان که پس از ۵ ماه از کما بیرون آمده می‌گویند: «هستی در اعتراضات شرکت داشت، تهدید شده بود و جای ضربه جسم سخت روی سرش بود.» در جریان سرکوب اعتراضات سراسری توسط ماموران جمهوری اسلامی در روز ۱۹ آبان، هستی حسین‌پناهی، نوجوان دانش‌آموز اهل روستای «قروچای» در دهگلان استان کردستان، بر اثر «ضربه باتوم» به سرش به کما رفت. پس از ۵ ماه که این دانش‌آموز در کما بود، ناگهان خبرگزاری‌ها و برخی کاربران در فضای مجازی عنوان کردند؛ هستی به هوش آمده و از بیمارستان مرخص شده، اما به خاطر آسیبی که به مغزش وارد شده، روی ویلچر می‌نشیند. مادر این نوجوان هم در فضای مجازی اعلام کرد که هستی نمی‌تواند با دیگران ارتباط برقرار و صحبت کند. ( صدای آمریکا، ۷ اردیبهشت ۱۴۰۲)

احضار افسانه یوسفی مادر پژمان فاتحی به اداره اطلاعات کامیاران و تهدید وی

افسانه یوسفی، مادر پژمان فاتحی پس از احضار توسط اداره اطلاعات کامیاران برای چندین ساعت مورد بازجویی و شکنجه روانی قرار گرفته و وی را به احضار و بازداشت دیگر اعضای این خانواده تهدید کرده‌اند. هه‌نگاو مطلع شده است که، این نهاد حکومتی، بیان عظیمی، همسر پژمان فاتحی را نیز تهدید کرده‌اند که از فعالیت و اطلاع‌رسانی درباره وضعیت همسرش در آلمان، کشور محل اقامت خود دست بردارد. قابل ذکر است که، افسانه یوسفی، مادر پژمان فاتحی زندانی سیاسی کُرد، در اواسط دی ماه سال گذشته با انتشار یک ویدئو از سازمان‌های حقوق بشری برای نجات جان فرزندش طلب استمداد کرده بود. پژمان فاتحی ۲۸ ساله اهل کامیاران، مدت ٩ ماه است که بدون ملاقات و حق دسترسی به وکیل، در بازداشتگاه نهادهای حکومتی محبوس است.( هه نگاو، ۸ اردیبهشت ۱۴۰۲)

احضار دو مربی ورزش به دلیل انتشار تصاویری از زنان ورزشکار

دو مربی ورزش زن به پلیس فتا استان کرمانشاه احضار شدند. رییس پلیس فتا استان کرمانشاه دلیل احضار این شهروندان را “انتشار تصاویری از زنان ورزشکار در فضای مجازی” عنوان کرد. علی عباسی‌ کسانی‌ افزود: “پلیس فتا به‌ صورت مستمر نسبت به رصد شبکه‌ های اجتماعی داخلی و خارجی همچنین سایت‌ ها و وبلاگ‌ ها اقدام می‌ کنند، که در این زمینه ۲۴۷ نفر از فعالان فضای مجازی که در حوزه‌ های مختلف اقدام به انتشار تصاویر نامناسب می‌ کردند، شناسایی شدند.” ( هرانا، ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۲)

پرونده جان‌باختن کلثوم افتاده‌پور؛ مراجع قضایی به جای «اتوبوس زائران قاسم سلیمانی»، دو شهروند دیگر را بازداشت کرده‌اند

خانواده زنی که در درگیری بر سر حجاب اجباری در ماهان کرمان جان باخت، روز شنبه ۹ اردیبهشت با حضور در دادگاه متوجه شدند که مراجع قضایی به جای «زائران اتوبوس قاسم سلیمانی» که از مهاجمان بودند، دو فرد دیگر را به عنوان متهم بازداشت کرده‌اند.منابع رادیو فردا گفته‌اند در حالی که خانواده کلثوم افتاده‌پور از افراد مشخصی به صورت رسمی شکایت کرده‌اند نه تنها در دادگاه و پرونده از «زائران اتوبوس قاسم سلیمانی»‌ خبری نبود، بلکه دادگاه نام دو نفر دیگر را به عنوان متهم ثبت کرده است. ( رادیو فردا، ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۲)

انجمن حمایت از قربانیان اسیدپاشی: شناسایی ۶ قربانی اسید پاشی در چهارماه

انجمن حمایت از قربانیان اسیدپاشی، روز پنجشنبه ۱۴اردیبهشت۱۴۰۲، اعلام کرد که طی چهارماه گذشته، دست‌کم ۶ مورد قربانی اسیدپاشی تازه شناسایی شده است.این انجمن تاکید کرده است که این آمار مشمول افرادی است که «شناسایی شده‌اند» و با توجه به عدم دسترسی افرادی که در شهرها و روستاهای کوچک زندگی می‌کنند به فضای مجازی یا رسانه شمار قربانیان اسیدپاشی ممکن است بیش از این باشد. ( ایران وایر،۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۲)

دست شستن از جان یا حفظ بکارت؛ شبنم ناصری چرا خودکشی کرد؟

خبرنگار اعتماد در گزارش خود از خودکشی شبنم ناصری، نوجوان ۱۶ ساله‌ای که یک‌ ماه پیش، بعد از سه سال نامزدی به عقد مرد جوانی که به او علاقه‌مند هم بوده درآمده، چندین بار تاکید کرده است: «دلیل روشنی برای خودکشی او وجود ندارد.»این جمله در گفته‌های پدر شبنم که آخرین کسی بوده که او را زنده دیده، برادرشوهرش، یک فعال اجتماعی و یکی از مقامات محلی که با اعتماد گفت‌وگو کرده است، دیده می‌شود اما بررسی‌های «ایران‌وایر» نشان می‌دهند شبنم اتفاقا دلیل روشنی برای این اقدام داشته است. اغلب مردانی که خواهران، دختران، همسران یا پارتنرهای خود را کشته‌اند، در شرح چرایی ماجرا، از مفاهیمی هم‌چون حفظ آبرو یا ناموس صحبت می‌کنند؛ مفاهیمی انتزاعی که گاه آن‌قدر بااهمیت جلوه داده می‌شوند که مخدوش کردن آن می‌تواند به بهای جان تمام شود.گاهی مردان خود دست به کشتن زنان نزدیک خود نمی‌زنند بلکه با اعمال فشار مستقیم یا غیرمستقیم(حرف مردم)، آن‌ها را وا می‌دارند که زندگی را برای خود تمام کنند. ( ایران وایر،۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۲)

ناهید شیرپیشه؛ «مرگ تدریجی» یک مادر دادخواه

«یک مادر و یک معلم دادخواهم، معلمی بودم که پس از ۲۹ سال خدمت صادقانه در آموزش و پرورش سرانجام با شلیک به جمجمه پسرم از من قدردانی کردند»این جمله ناهید شیرپیشه، مادر پویا بختیاری از کشته‌شدگان اعتراضات آبان ۹۸ است. او حالا به اتهام دادخواهی به تبعید رفته و بیش از هفت ماه است که در یک سلول انفرادی کوچک در زنجان هر روز از جانش کاسته می‌شود.فشارهای روانی که بر او روا می‌دارند، اما فقط محدود به تحقیر و تحمل زندان انفرادی نیست، ناهید شیرپیشه در تمام این مدت حق هواخوری هم نداشته و از تماس تلفنی هم محروم بوده است. ( رادیو فردا،۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۲)

پرونده سازی عیله دو هنرپیشه سینما باران کوثری و شقایق دهقان توسط مجتمع قضایی ارشاد در تهران

باران کوثری و شقایق دهقان، دو هنرمند سینما و تلویزیون، در پی عدم استفاده از حجاب اجباری«روسری» با پرونده سازی قضایی مواجه شدند.به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، روز دوشنبه ۱۸ اردیبهشت ماه ۱۴۰۲، باران کوثری، هنرمند سینما و تلویزیون، پس از حضور بدون حجاب اجباری در مراسم تدفین حسام محمودی، با تشکیل پرونده قضایی مواجه شده است.براساس این گزارش، باران کوثری، در مراسم تشیع و تدفین حسام محمودی، بدون روسری و حجاب اجباری در میان شهروندان حاضر شد و پس از آن عکسهایی از وی در فضای مجازی منتشر شد.( کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی،۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۲ )

اصناف ایران؛ تداوم اخراج معلمان و اعتصاب کارگران و بازنشستگان

اعتراضات صنفی فعالان کارگری و معلمان ایران همچنان در ایران ادامه دارد و فشار بر کنشگران صنفی در استان‌های مختلف، رو به افزایش است.بر اساس گزارش‌های رسیده به «ایران‌وایر»، شمار زیادی از فعالان صنفی معلمان و فرهنگیان شاغل و بازنشسته‌ای که در تجمعات سراسری روز سه‌شنبه ۱۹اردیبهشت۱۴۰۲ حاضر بوده‌اند، از سوی هیات‌های تخلفات اداری و حراست مستقر در سازمان آموزش‌و‌پرورش شهر محل کار خود احضار و با مجازات‌های تنبیهی مواجه شده‌اند.شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی معلمان ایران از صدور حکم اخراج یکی از معلمان خوش‌نام استان گیلان به نام «فریبا انامی» خبر داده است.(ایران وایر،۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۲)

دانشگاه الزهرا سپیده رشنو را تعلیق کرد؛ «بعد از دو ترم تعلیقی، با پوشش اختیاری به دانشگاه می‌روم»

دانشگاه الزهرا سپیده رشنو، زن جوانی را که سه ماه پیش از مرگ مهسا امینی در اعتراض به حجاب اجباری بازداشت و شکنجه شده بود، به دلیل «عدم رعایت پوشش اسلامی»، دو ترم با احتساب سنوات از تحصیل منع کرد.خانم رشنو روز شنبه،‌ ۲۳ اردیبهشت در اینستاگرام خود نوشته به او گفته بودند «۲ ترم به مرخصی برو» که او نپذیرفته و تعلیق شده است.در برگه شورای انضباطی دانشجویان به تاریخ ۲۷ فروردین خطاب به این دانشجو نوشته شده که احضار او به این کمیته بر اساس «گزارش واصله» و عدم توجه به «تذکر لسانی» حراست دانشگاه صورت گرفته است.خانم رشنو در برگه دفاع خود و در پاسخ به این شورا نوشته است: «به عنوان یک شهروند برای لباس که می‌پوشم حق انتخاب دارم.»(رادیو فردا ،۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۲)

مقاومت دانشجویان دانشگاه تهران در برابر تلاش حراست برای تحمیل حجاب اجباری

مقاومت دانشجویان دانشگاه تهران در برابر تلاش ماموران حراست برای تحمیل حجاب اجباری بر سر زنان دانشجو، به حمله خشونت‌بار ماموران حراست به دانشجویان انجامید.دانشجویان معترض در دانشگاه تجمع کرده و شعار «زن، زندگی، آزادی» دادند.در ویدئوهایی که از اعتراضات امروز منتشر شده ده‌ها دانشجوی خشمگین دیده می‌شوند که در برابر ماموران حراست شعار می‌دهند «دانشجو می‌میرد، ذلت نمی‌پذیرد.»(بی بی سی فارسی ،۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۲)

«تشکیل پرونده» برای سه ناشر به دلیل عدم رعایت حجاب اجباری در نمایشگاه کتاب تهران

سخنگوی نمایشگاه کتاب تهران روز شنبه ۲۳ اردیبهشت خبر داد که تا کنون سه ناشر حاضر در سی‌وچهارمین دورۀ این نمایشگاه به دلیل عدم رعایت حجاب اجباری، توبیخ و بازخواست شده‌اند.به نوشتۀ رسانه‌های ایران، علی رمضانی در سومین روز از برگزاری نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران در نشست با خبرنگاران گفت که یکی از ناشران به دلیل «عدم رعایت پوشش اسلامی»، مطابق آیین‌نامه «تذکر» دریافت کرد.(رادیو فردا ،۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۲)

کارمند زن اداره آب کامیاران در اثر فشار روانی مقامات حکومتی راهی بیمارستان شد

ثریا رستمی، کارمند آب کامیاران، بر اثر فشارهای روانی مدیر این اداره و فرمانداری این شهرستان، به بیمارستان منتقل شده و وضعیت سلامتش وخیم است.بر اساس گزارش رسیده به سازمان حقوق بشری هه‌نگاو، روز شنبه ٢٣ اردیبهشت ۱۴۰۲ (١٣ می‌۲۰۲۳) ثریا رستمی، کارمند اداره آب و فاصلاب روستایی شهرستان کامیاران به دلیل آنچه اعمال فشار مقامات حکومتی اعلام شده، متعاقب حمله عصبی به بیمارستان سینا شهر کامیاران منتقل شد.(هه نگاو ،۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۲)

خودکشی

دختری ۱۶ ساله در دیوانداره یک ماه و نیم پس از عقد با پسری ۲۲ ساله خود را حلق‌آویز کرد

روزنامه اعتماد خبر داد که «شبنم.ن»، دختر نوجوان ۱۶ ساله ساکن روستای قزل‌بلاغ شهرستان ديواندره، روز ۲۹ فروردين و یک ماه پس از عقد خود با یک پسر ۲۲ ساله، خود را حلق‌آویز کرده و فوت شده است اعتماد نوشت که شبنم دومين دختر نوجوانی است كه طی يك سال گذشته در اين منطقه خودكشی كرده است. ( هرانا، ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۲)

اقدام به خودکشی معصومه صنوبری در اعتراض به افزایش فشار و شکنجه

به گزارش کانون حقوق بشر ایران، روز ۲۴ اردیبهشت ماه ۱۴۰۲، زندانی سیاسی معصومه صنوبری از بازداشت شدگان اعتراضات سراسر در زندان فردیس کرج، در اعتراض به فشار روزافزون مسئولان زندان که به دستور قاضی پرونده اش بر وی اعمال می شود، اقدام به خودکشی با زدن رگ دست خود نمود.به گزارش یک منبع موثق، خانم صنوبری از ارتباط با دیگر زندانیان محروم و در یک سلول دونفره حبس شده است.این محدودیت با دستور قاضی پرونده اعمال می شود.( کانون حقوق بشر ایران،۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۲ )

قتل ناموسی

یک زن با انگیزه ناموسی توسط همسرش به قتل رسید

یک زن سی و هفت ساله در شهرستان پاکدشت، با انگیزه ناموسی توسط همسرش به قتل رسید. متهم به قتل که پیکر مثله شده همسرش را در بیابان های اطراف پاکدشت رها کرده بود، هم اکنون در بازداشت بسر میبرد. در پی باجویی های کاراگاهان اداره چهارم پلیس آگاهی پاکدشت، از همسر مقتول و برسی های تخصصی متوجه شدند، انگیزه مرد جوان برای ارتکاب قتل، رابطه همسرش با یک مرد دیگر، بوده است. ( هرانا، ۱ اردیبهشت ۱۴۰۲)

قتل یک زن توسط همسرش در تهران

یک زن در تهران توسط همسرش به قتل رسید. علی ولیپور گودرزی، رئیس پلیس آگاهی تهران بزرگ در این خصوص اظهار کرد: ساعت ۱۹، روز چهارشنبه ۹ فروردین ماه سال جاری، مادر مقتول در پی مراجعه به کلانتری ۱۴۴ جوادیه تهرانپارس از عدم پاسخگویی تلفن دختر خود “مهناز، ۴۰ ساله” خبر داد. متهم به قتل “مهران، ۴۵ ساله” ضمن اعتراف به قتل همسر خود گفت: “از قبل با همسر اختلاف داشتیم که روز حادثه پدرم قصد داشت به منزل ما بیاید که همسرم مخالفت کرد و سر همین موضوع با هم درگیر شدیم و با ضربات چاقو وی را به قتل رساندم و از منزل خارج شدم در ادامه نیز قصد خودکشی داشتم که توسط مردم به بیمارستان منتقل شدم.” ( هرانا، ۹ اردیبهشت ۱۴۰۲)

مردی در اراک همسر خود را به قتل رساند

مردی در اراک، به دلیل اختلافات خانوادگی همسر خود را به قتل رساند.فرمانده انتظامی شهرستان اراک ضمن اعلام این خبر افزود: “با وقوع این قتل و حضور تعدادی از اقوام زن و مرد، درگیری و نزاع ادامه پیدا کرد و یکی دیگر از طرفین درگیری که از اقوام مقتول بود نیز به شدت مجروح شد و پس از انتقال به بیمارستان جان خود را از دست داد.”علیرضا معیریان در ادامه افزود: “تحقیقات جهت روشن شدن علت قتل نفر دوم و شناسایی ضارب ادامه دارد.” ( هرانا،  ۱۱اردیبهشت ۱۴۰۲)

قتل دختران ۱۶ و ۱۹ ساله در کوهدشت لرستان با انگیزه «ناموسی»

ایندیپندنت فارسی مطلع شده است که فرشته منصوری، ۱۹ ساله و دخترعموی او ستایش منصوری، ۱۶ ساله، اهل روستای ابوالوفا در شهرستان کوهدشت استان لرستان، شامگاه چهارشنبه ۱۳ اردیبهشت‌ماه، با انگیزه «ناموسی و حفظ آبرو» به قتل رسیده‌اند.منابع آگاه در استان لرستان گفتند اتهام واردشده به این نوجوان و جوان کوهدشتی دروغین بوده است و تنها جرم آن‌ها این بود که قصد داشتند برای سفری تفریحی و شرکت در کنسرت خوانندگان ایرانی، به شهر وان در ترکیه بروند.یک فرد مطلع از این پرونده، با ارائه مستنداتی توضیح داد: «فرشته همسر برادر ستایش بود. قربانی کودک-همسری شده بود و او را در ۱۲ سالگی، به اجبار به عقد پسرعمویش درآوردند. وقتی که بزرگ‌تر شد طبیعتا از ازدواجش ناراضی بود و به‌دلیل فقر هم زندگی خوبی نداشت، اما به‌هیچ‌وجه اهل خیانت نبود و عاشق پسر پنج ساله‌اش بود. همسر فرشته فروشنده مواد مخدر بود و اعتیاد داشت و به همین دلیل مدت‌هاست که در زندان به سر می‌برد. فرشته نیز در بومهن تهران در منزل پدر و مادر همسرش، همراه با ستایش زندگی می‌کردند.» ( ایندیپندنت فارسی،  ۱۷اردیبهشت ۱۴۰۲)

قانون در خدمت «قتل‌های ناموسی»؛ یک سازمان حقوق بشری از آزادی قاتل یک هفته پس از بازداشت خبر داد

یک سازمان حقوق بشری از آزادی پدری که دخترش را به قتل رسانده بود، یک هفته پس از بازداشت خبر داد.سازمان حقوق بشری هه‌نگاو مطلع شده است که محمد رضایی که به‌ جرم قتل دخترش «دنیا» در بازداشت بود، یک هفته پس از بازداشت از زندان آزاد شده است. بنابر این گزارش «گفته شده» که همسر قاتل و مادر مقتول با اعلام رضایت شرایط این آزادی را فراهم کرده است.به گفته این سازمان حقوق بشری، با وجودی که «جنبه عمومی جرم قتل بسیار پر رنگ‌تر از جنبه خصوصی آن» است، «مشخص نیست دادستان محل چگونگی اجازه آزادی پدر» را صادر کرده است.دنیا رضایی، ۱۹ ساله روز شنبه ٢٧ فروردین ۱۴۰۲ در منزل خانوادگی خود واقع در کرمانشاه، توسط پدرش به قتل رسید. ( صدای آمریکا،  ۱۷اردیبهشت ۱۴۰۲)

یک نوجوان و یک قربانی کودک همسری به قتل رسیدند

یک نوجوان و یک قربانی کودک همسری با انگیزه ناموسی به قتل رسیدند.یک منبع نزدیک به خانواده این قربانیان در خصوص چگونگی وقوع این قتل ها به هرانا گفتد: “فرشته نوزده ساله مادر یک فرزند خردسال و قربانی کودک همسری بود. ستایش نیز دختر عمو و همچنین خواهر شوهر فرشته بوده و شانزده سال سن داشت. اعضای خانواده، ستایش را با تزریق سم در شهر بومهن و فرشته را در شهرستان کوهدشت با استفاده از اسلحه به قتل رساندند.” ( هرانا،  ۱۷اردیبهشت ۱۴۰۲)

آسیبهای اجتماعی

پلمب یک مرکز تفریحی به دلیل “رقص زنان بدون حجاب

یک مرکز بزرگ تفریحی در گرگان پلمب شد. در این گزارش، علت پلمب این واحد صنفی “رعایت‌ نکردن موازین اخلاقی و قوانین صنفی و رقص بانوان بدون حجاب” عنوان شده است. ( هرانا، ۵ اردیبهشت ۱۴۰۲)

ثبت دستکم پنج حمله شیمیایی سازمان‌یافته به مدارس کرمانشاه، سنندج و تهران در یک روز

در پی حمله شیمیایی سازمان‌یافته به مدارس نیایش و مستوره اردلان سنندج، شماری از دانش‌آموزان مسموم شدند.به گفته شاهدان عینی در مدرسه مستوره اردلان، از ساعات اولیه وقت ادرای روز جاری، تمام تلفن‌های همراه دانش‌آموزان توسط مدیریت مدرسه اخذ و جمع‌آوری شده است. مسئولان این مدرسه، دانش‌آموزان را تا پایان وقت معمول در مدرسه نگه داشته و از ورود و خروج آن‌ها ممانعت به عمل آوردند. در ادامه این حملات، دبیرستان پسرانه محمدیان واقع در میدان نفت کرمانشاه و همچنین مدرسه دخترانه قدوسی این شهر، هدف حملات شیمیایی قرار گرفته و شماری از دانش‌آموزان مسموم و به مراکز درمانی منتقل شدند. همچنین، هنرستان دخترانه آوینی در تهران مورد حمله شیمیایی قرار گرفت و برخی از دانش‌آموزان این مرکز آموزشی دچار مسمومیت شدند. دوشنبه ٤ اردیبهشت ۱۴۰۲ نیز، حملات شیمایی با ثبت دستکم ده مورد در مراکز آموزشی سنندج، همدان، کرج و تهران ادامه یافت که طی آن، ده‌ها دانش‌آموز مسموم و به مراکز درمانی منتقل شدند. ( هه نگاو، ۸ اردیبهشت ۱۴۰۲)

دفن پیکر دو بهایی بدون اطلاع خانواده و مراسم مذهبی در خاوران

پیکر دو شهروند بهایی به نام‌های فیروزه اخترخاوری و عزت ضرغانی پس از چند هفته نگه‌داری در سردخانه بهشت زهرا، ساعت شش صبح روز گذشته توسط ماموران بهشت زهرا بدون اطلاع خانواده و انجام مراسم مذهبی در محل گورهای دسته جمعی خاوران دفن شدند. ( ایران وایر، ۹ اردیبهشت ۱۴۰۲)



source https://zanan.bashariyat.org/?p=56248