۱۱ بهمن ۱۴۰۱

لیست کتابهای جدید منتشر شده در کتابخانه اینترنتی کانون دفاع از حقوق بشر در ایران – ژانویه ، قسمت دوم

۱. اعترافات شکنجه شدگان

نوشته “یرواند آبراهامیان”، ترجمه رضا شریفها، کتاب حاضر پژوهشی در تاریخچه کسب اعترافات واهی و تلاشی برای بررسی همه جانبه آن است.. فصل‌های کتاب: – پیشگفتار- فصل اول: دوران رضاشاه – فصل دوم: دوران محمدرضاشاه – فصل سوم: دوران جمهوری اسلامی – فصل چهارم: ندامت توده‌ای‌ها – فصل پنجم: کشتار بزرگ ۱۳۶۷

۲. چرا ملتها شکست میخورند (ریشه های قدرت،ثروت و فقر)

نویسنده: دارون عجم اوغلو و جیمز ای. رابینسون ترجمه: محسن میردامادی، محمدحسین نعیمی پور، تا زمانی که امنیت یک جامعه را گروهی محدود می‌توانند برهم بزنند یا تامین کنند آنها اجازه نخواهند داد رقابت در اقتصاد و سیاست شکل بگیرد. دسترسی به فرصت‌ها و منابع قدرت (طبیعت، تجارت، آموزش، فرهنگ، و…) به گونه‌ای تعیین خواهد شد که انحصار فرادستان پایدار بماند.

۳. نفرین زمین

نویسنده: جلال آل احمد، این داستانی از جلال آل احمد (۱۳۴۸- ۱۳۰۲) است. قصه‌ای است که از زبان معلمی به روستا رفته نقل می شود؛ ماجرای آنچه در مدت نُه ماه اقامت در ده و آن‌چه دیده و شنیده و آزموده و به صورت یادداشت‌های روزانه ثبت کرده‌است. یادداشت‌های او هنگامی که وی به روستای دیگری منتقل می شود پایان می‌یابد. طرح کلی داستان روایت‌گونه و شیوه آن واقع گرایانه با صحنه‌سازی‌های مؤثر و گاه تصویری پراکنده است. با این‌که زبان داستان تا حدی قدیمی است، الگوی داستان‌های جدید اروپایی دارد: درست روز اول عقرب بود. که آمدند برای سوارکردن موتور آسیاب. همان روزی که بی‌بی، همه‌ی مردهای کاری ده را به ناهار دعوت کرده بود و قرار بود برای دیم‌کاری پشک بیندازد. جمعه‌ای بود و فردایش به ساعتی که میرزا عمو دیده بود، روز ولادت حضرت هابیل بود. و میدانچه‌ی آبادی را آذین بسته بودند و دورتادورش تخت گذاشته و فرش کرده. و یک دسته‌ی زرنا دف از دم صبح، توی کوچه‌ها بکوب بکوب داشت و بچه‌ها لب جوی ده گردوبازی می‌کردند و زند‌ها دم درها و لب بام‌ها به تماشا نشسته و سه تا ژاندارم، تفنگ‌هاشان را وارونه به کول لای جماعت می‌پلکیدند.

۴. در دامگه حادثه _گفتگویی با پرویز ثابتی، مدیر امنیت داخلی ساواک

نوشته و گفتگو از عرفان قانعی فرد، ” فاش می‌گویم و از گفته خود دلشادم/ بنده عشقم و از هر دو جهان آزادم/ طایر گلشن قدسم چه دهم شرح فراق/ که در این دامگه حادثه چون افتادم “حافظ

“در دامگه حادثه”، کتابی است که در آن عرفان قانعی فرد (محقق تاریخ معاصر) با پرویز ثابتی (مقام امنیتی مهم دوران محمدرضا پهلوی) به گفتگویی نشسته است و در این گفتگو به بررسی حوادث سال‌های ۱۳۳۷ الی ۱۳۵۷ پرداخته اند. ساواک (سازمان امنیت و اطلاعات کشور)، از سال ۱۳۳۵ تا ۱۳۵۷، سازمان اصلی پلیس امنیتی و اطلاعاتی ایران که افرادی مانند تیمور بختیار، حسن پاکروان، نعمت‌الله نصیری و ناصر مقدم، به ترتیب ریاست آن را بر عهده داشتند. اداره سوم یا امنیت داخلی، یکی از مهمترین ادارات این سازمان امنیتی بود که شاید با پرحادثه‌ترین دوران تاریخ معاصر ایران، همگام بوده. یکی از مشهورترین مقام‌ها و عاقبت، روسای مطرح این اداره، پرویژ ثابتی است. افرادی نام او را مخزن‌الاسرار ناگفته حکومت گذشته می‌نامند، که در ۲۲ بهمن ۱۳۵۷ فروپاشید.

۵. پنجاه و سه نفر

نوشته بزرگ علوی، نام کتاب به شمار کسانی اشاره دارد که در دوران پهلوی اول به مدت چهار سال (۱۳۱۶-۱۳۲۰) به جرم عضویت و فعالیت در یک گروه کمونیستی زندانی شده اند. کتاب گزارشی داستان وار از وقایع زندان است و بزرگ علوی راوی آن. صبح یک روز بهاری سال ۱۳۱۶ خورشیدی، مطابق معمول، آموزگاران در اتاق استراحت گرد هم آمده بودند و در حالی که چای مینوشیدند، پیرامون اوضاع مملکت صحبت می کردند. ناگهان یکی از معلم ها وارد اتاق شد و با رنگ پریده گفت: ” دکتر ارانی را گرفته اند ” راوی داستان را از این مجمل آغاز میکند و با شرح نحوه دستگیری خود در مدرسه، استنطاق بدوی و تفتیش منزل ادامه میدهد. مادامی که در کنج و کنار جغرافیای ذهن، به خاطره شب اول زندان از سرگذرانده میرسد، ناگهان تصویر سیاه و غبارگرفته ای در ذهن و ضمیرش جان و جولان میگیرد. شب اول زندان برای راوی آبستن درد است. از تاریکی سلول، سکوت و صدای یکنواخت چکمه آژان بر روی زمین، دیوارهای منقش به خطوط و دست نوشته های پوشیده در پرده ابهام، زیلوهای آلوده به شپش و سرمای جانسوز گرفته تا ستیز و آویز با این افکار که به غیر از او چه کسانی را گرفته اند و چه اتفاقاتی در پیش است، جملگی زخم هایی عمیق و فراموش ناشدنی بر پیکره راوی داستان است.

۶. تاریخ جنبش کمونیستی در ایران

نویسنده: سپهر ذبیح، ترجمه محمد رفیعی مهرآبادی، یکی از آثار معروف مربوط به تاریخ جریان چپ در ایران که ویژگی های ممتازی نیز دارد، کتاب “تاریخ جنبش کمونیستی در ایران”، اثر پروفسور سپهر ذبیح، ایرانی مقیم امریکا و عضو هیئت علمی دانشگاه برکلی است که به زبان انگلیسی نگاشته شده و آقای محمد رفیعی مهرآبادی آن را به فارسی ترجمه کرده است. موضوع کتاب تاریخ جنبش کمونیستی در ایران از زمان قیام مشروطه تا اواخر سلطنت محمدرضا پهلوی است، به همین جهت دوران وسیعی از تاریخ جریان چپ در ایران را در برمیگیرد. استفاده و بهره گیری نویسنده از آثار نویسندگان روسی بر غنای آن افزوده است.♦فهرست مطالب کتاب:✔ایران و انقلاب بلشویکی✔جنبش کمونیستی در سالهای ۱۹۲۱-۱۹۴۱✔احیای جنبش کمونیستی و تشکیل حزب توده✔افول کمونیسم در دوران پس از جنگ✔جنبش کمونیستی در دوران نسخت وزیری دکتر مصدق✔کمونیسم در مقطع زمانی پس از سقوط مصدق

۷. بالا بلندتر از هر بلند بالایی

نوشته “جی. دی. سلینجر” ترجمه شیرین تعاونی، این کتاب، روایت روز عروسی سیمور و موریل و ماجرای غیبت داماد در این مراسم از زبان بادی گلس است. سلینجر در این کتاب به شخصیت سیمور پسر ارشد خانواده گلس می‌پردازد. برادر بزرگ زویی و فرانی. روایت از زبان بادی برادر کوچکتر سیمور است. تنهایی و انزوا طلبی سیمور یادآور تنهایی سلینجر است و در پیشگفتار به وضوح سالینجر صحبت می‌کند.

۸. ازدواج؛ رنج مقدس

نوشته “داریل شارپ” ترجمه سیمین موحد، در این کتاب (ازدواج رنج مقدس)، داریل شارپ ضمن معرفی مفاهیم یونگی مانند سایه، پرسونا، عقده‌ها، انیما و انیموس به تشریح چگونگی ارتباط انسان‌ها بر اساس این مفاهیم طبق نظریه یونگ می‌پردازد. اگرچه ترجمه عنوان فارسی کتاب تاکید بر ارتباط در ازدواج دارد؛ ولکن در عنوان اصلی و مفاهیم کتاب، چنین تاکیدی جز در قسمت‌هایی کوتاه دیده نمی‌شود. در قسمتی از کتاب بیان می‌شود که هر چقدر انسان آگاهی بیشتری از خود داشته باشد، عوامل ناخودآگاه کمتری او را بسوی فردی خاص می‌رانند. فردی که از خویشتن شناختی ندارد، بر اساس اجبارهای درونی بسوی دیگری کشیده می‌شود و قدرت انتخاب ندارد. مثلا دختری را تصور کنید که همواره مجذوب افراد مشکل‌دار می‌شود و برای همه آنها نقش ناجی و ایثارگر دارد. در رابطه اولش همه هزینه‌های زندگی را برعهده می‌گیرد، در رابطه دوم فرد مقابل معتاد است و او در تلاش برای بهبودی اوست. و در نهایت با فردی افسرده که همسرش او را ترک کرده ازدواج می‌کند و جالب آنکه نمی‌داند چرا پس از آنکه آن مرد از افسردگی رها شد، رابطه آنها نیز دچار مشکل شد.

۹ . پنج گفتار

نوشته “هربرت مارکوزه”ترجمه محمود جزایری، از میان نظریه‌پردازان اصلی مکتب فرانکفورت فقط هربرت مارکوزه بود که نسبت به اهمیت و مرکزیت فرهنگ توده‌ای برای زندگی روزمره در جامعه سرمایه‌داری اخیر تا حدی خوش‌بینی نشان می‌داد. مارکوزه که در ابتدا همان دیدگاه‌های انتقادی آدورنو و هورکهایمر را داشت، بعدها شاهد پیدایش پادفرهنگ هیپی‌ها در اواخر دههٔ ۱۹۶۰ بود و تفسیر خویش را از فرهنگ توده‌ای مورد بازبینی قرار داد.مارکوزه، خصوصا تحت تاثیر شیوه استفاده پادفرهنگ از همان فراورده‌های صنایع فراغتی و مصرفی سرمایه‌داری اخیر، به‌خصوص موسیقی و مد توده‌ای، برای شورش مستقیم علیه نهادهای مسلط سرمایه‌داری، مانند کار، آموزش و پروش، خانواده و سیاست مرسوم، قرار گرفت. با این حال دوره نسبتا کوتاه پادفرهنگ، و همچنین نهضت‌های فرهنگی بعدی جوانان که بر محور موسیقی و سبک زندگی می‌گشت، مانند پانک راک، از نظر خیلی‌ها تأییدی بود بر درستی بنیادین نقد مکتب فرانکفورت از فرهنگ توده‌ای؛ بنابراین، به گفته باتومور، “دامنه محدود و سرعت زوال، یا همانندگردی پادفرهنگ، در واقع، می‌توانست نیروی صنعت فرهنگ را عیان سازد”. او در کتاب انسان تک‌ساحتی توضیح می‌دهد که جامعه صنعتی می‌تواند با سهیم کردن کارگران در مصرف‌گرایی کاری کند که آنان اسارت خود را آزادی بدانند….

۱۰. روانشناسی و دین

نوشته کارل گوستاو یونگ، ترجمه فواد روحانی، روانشناسی و روانکاوی رابطه مستقیمی با دین دارد. به همین سبب بنیانگذاران این دانش و ادامه دهندگان آن همواره به بررسی مسئله دین و تاثیر آن در روان انسان پرداخته اند. دو تن از بنیان گذاران اولیه رشته روانشناسی تحلیلی (روانکاوی)، زیگموند فروید و کارل گوستاو یونگ، تحقیقات گسترده‌ای درحوزه اسطوره و دین دارند و دو مکتب فکری متفاوت در روانکاوی و دین شناسی به وجود آورده‌اند. ناگفته پیداست که دانش روانشناسی به عنوان دانش، چون فیزیک، کیمیا، بیولوژی و سایر علوم دانشی سکولار است. اما این علم سکولار که بدون ایمان به خدا و با پیش فرض قرار دادن آن روح و روان انسان را مورد کاوش قرار می‌دهد، خواص ایمان به خدا و اثر آن را در روان انسان مورد بررسی قرار می دهد؛

۱۱. تاریخ و آگاهی طبقاتی_پژوهشی در دیالکتیک مارکسیستی

نوشته “جورج لوکاچ” ترجمه محمدجعفر پوینده، تاريخ و آگاهی طبقاتی، شايد قوی‌ترين بيان فلسفی در ميان شورش عامی كه عليه شكل غالب ماركسيسم در انترناسيونال دوم (۱۸۸۹-۱۹۱۴) صورت گرفته بود،‌ باشد. آنتونيو گرامشی، انقلاب اكتبر ۱۹۱۷ را “انقلابی عليه سرمايه”‌ ناميد. پيروزی انقلاب سوسياليست در یک كشور عقب مانده،‌ درست‌آيينی ماركسيسمی را كه توسط نظريه‌پردازانی چون كارل كائوتوسکی و جورج پلخانوف طراحی شده بود، واژگون ساخت. بر اساس نظر اين تئوريسين‌ها، تاريخ مبتنی بر ضرورت طبيعی خود طبق قوانين اقتصادی جبری پيشرفت می‌کند. لوكاچ و گرامشی هر دو تحت تاثير جورج سورل قرار داشتند كه معتقد بود انقلاب، عملی بر اساس اراده جمعی است. لوكاچ تلاش كرد ماركسيسم بی‌قيد سورل را بر حسب اصطلاحات سازگار با آن مفهوم از انقلاب مجددا طراحی كند. اين امر در اولين گام شامل معرفی درست‌آيينی در روش بود.

۱۲. حاجی های انباردار چه دینی دارند؟

نوشته احمد کسروی، حاجی‌های انبار دار چه دینی دارند؟ نام کتابی است از احمد کسروی که در مهرماه ۱۳۲۴ توسط انتشارات پیمان به چاپ رسیده‌ است.این داستان گفتگویی است میان چهار دوست که حول اندیشه‌های کسروی می‌گذرد. در این کتاب کسروی به انحرافات شیعه می‌پردازد و سعی در خرافه‌زدایی از میان اندیشه‌های شیعه دارد. گرچه مطالبی که او می‌گوید به گفته جعفر در اسلام و احادیث و قرآن آمده‌ است، اما قشر روحانیون با مطرح کردن پاره‌ای از خرافات، به گفته احمد، اثر این نکات را خنثی می‌کنند. همچنین او به انتقادهایی که از خودش توسط روحانیون انجام شده اشاره می‌کند. روی سخن او بیشتر با جماعت بازاری است که ظاهرا به دین متدین هستند و اعمال شرعی روزانه همانند نماز و روزه و گذاشتن ریش و غیره را به جا می‌آورند اما از طریق ایجاد بازار سیاه سعی در کسب پول بیشتر دارند و مال اندوزی می‌کنند و از درآمد به دست آمده به مکان‌های زیارتی سفر می‌کنند. حال آنکه جماعتی از مردم در فقر و گرسنگی بوده و آسیب‌های زیادی را از این طریق تجربه می‌کنند.



source https://zanan.bashariyat.org/?p=54587

کشته شدن یک زن اهل کامیاران توسط همسر سابقش

هه نگاو

کشته شدن یک زن اهل کامیاران توسط همسر سابقش

یک زن جوان به نام رضوان ندیمی، اهل روستای “زیویه” از توابع شهرستان کامیاران، توسط همسر سابقش به قتل رسید.

بر اساس گزارش رسیده به سازمان حقوق بشری هه‌نگاو، روز سه‌شنبه ١١ بهمن ١٤٠١ (٣١ ژانویه ٢٠٢٣) رضوان ندیمی، ٢۵ ساله و اهل شهرستان کامیاران توسط همسر سابق خود، عادل فرج‌اللهی کشته شد.

به گفته منابع هه‌نگاو از کامیاران، این زن جوان که مادر دو فرزند خردسال است و سه سال پیش طلاق گرفته بود؛ با شلیک گلوله اسلحه کلت کمری توسط همسر سابقش کشته شده است.

قابل ذکر است که، عادل فرج‌الهی پس از به قتل رساندن همسر سابق خود، با ترک محل متواری شده است.

با استناد به آمار به ثبت رسیده در مرکز و آمار هه‌نگاو، طی هفته جاری دست‌کم ۳ زن در شهرهای کرمانشاه، کامیاران و سنندج به دست افراد نزدیک خود به قتل رسیده‌اند.



source https://zanan.bashariyat.org/?p=54577

دادگاه رسیدگی به پرونده مرضیه امیری برگزار شد.

کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی

دادگاه رسیدگی به اتهامات انتسابی مرضیه امیری، روزنامه‌نگار و خبرنگار شرق و پایگاه خبری راه پرداخت که چندی پیش به طور موقت از زندان آزاد شده بود، برگزار شد.

روز دوشنبه یازدهم بهمن‌ماه 1401، سمیرا امیری، خواهر این روزنامه‌نگار در صفحه شخصی خود با اعلام این خبر از تفهیم سه اتهام به وی توسط قاضی عموزاد نوشت.

به نوشته خانم امیری اجتماع و تبانی، تشویق به فساد و تبلیغ علیه نظام اتهاماتی است که قاضی به مرضیه وارد دانسته است.

سمیرا امیری همچنین از رد اتهامات توسط مرضیه امیری و دفاع وکیل نیز سخن به میان آورده است.

گفتنی است مرضیه امیری دهم آبان‌ماه 1401، از سوی نیروهای امنیتی بازداشت و به بند ۲۰۹ زندان اوین منتقل شد. وی عصر روز شنبه ۲۶ آذرماه 1401، با قرار وثیقه ۶۰۰ میلیونی از زندان به طور موقت آزاد شد.



source https://zanan.bashariyat.org/?p=54561

جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات نیلوفر میرزایی برگزار شد

هرانا

جلسه رسیدگی به اتهامات نیلوفر میرزایی بافتی، از بازداشت شدگان اعتراضات سراسری، امروز دوشنبه ۱۰ بهمن ماه، در شعبه ۲۹ دادگاه انقلاب تهران برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات نیلوفر میرزایی برگزار شد.

در جریان این جلسه که امروز دوشنبه ۱۰ بهمن ماه، در شعبه ۲۹ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی علی مظلوم برگزار شده، خانم میرزایی به دفاع از خود پرداخته است.
علیرغم گذشت بیش از سه ماه از زمان دستگیری وی، قاضی با آزادی موقت خانم میرزایی مخالفت کرده است.

نیلوفر میرزایی بافتی، دانشجوی رشته گرافیک (ارتباط تصویری) دانشگاه الزهرا، در تاریخ دهم آبان ماه، توسط نیروهای لباس‌ شخصی در دانشگاه بازداشت و هم اکنون در زندان اوین به سر می‌ برد.

تاکنون از اتهامات مطروحه علیه این شهروند اطلاعی حاصل نشده است.



source https://zanan.bashariyat.org/?p=54551

۱۰ بهمن ۱۴۰۱

خشونت خانگی؛ قتل یک زن توسط برادرش در کرمانشاه

هرانا

یک زن در کرمانشاه توسط برادر خود به قتل رسید. متهم پس از بازداشت، انگیزه خود از این اقدام را اختلافات خانوادگی عنوان کرد.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از اعتماد آنلاین، یک زن توسط برادرش در کرمانشاه به قتل رسید.

در این گزارش آمده است: ماموران پلیس کرمانشاه در پی گزارش خبری مبنی بر وقوع یک درگیری خانوادگی، به محل واقعه اعزام شدند. آنها پس از حضور در محل، متوجه شدند که سه برادر و یک خواهر با هم وارد نزاع شده اند و در این میان یکی از برادران با چاقو به تنها خواهرشان حمله و وی را زخمی کرده است.

زن مجروح به بیمارستان منتقل شد اما به دلیل شدت جراحات وارده جان خود را از دست داد.

بنابر این گزارش، متهم به قتل یک روز پس از این رویداد در پی مراجعه به اداره پلیس بازداشت شد. او انگیزه خود از این اقدام را اختلافات خانوادگی عنوان کرد.

 



source https://zanan.bashariyat.org/?p=54539

۹ بهمن ۱۴۰۱

زهرا مهرابی توسط دادگاه انقلاب تهران به حبس محکوم شد

صدای بازداشت شدگان

زهرا مهرابی توسط دادگاه انقلاب تهران به حبس محکوم شد

زهرا مهرابی، دانشجوی دانشگاه تهران، توسط «دادگاه» انقلاب تهران به ۵ سال حبس تعلیقی محکوم شد. خانم مهرابی در تاریخ ۴ آبان ماه در جریان اعتراضات سراسری توسط نیروهای امنیتی در تهران بازداشت و پس از مدتی با تودیع قرار وثیقه آزاد شد.

طبق گزارش دریافتی و به نقل از منابع فعال حقوق بشر در ایران، زهرا مهرابی، دانشجوی دانشگاه تهران به حبس محکوم شد.

بر اساس این گزارش، زهرا مهرابی، دانشجوی دانشگاه تهران، توسط «دادگاه» انقلاب تهران به ریاست علی مظلوم، به ۵ سال حبس تعلیقی محکوم شده است. خانم مهرابی در تاریخ ۴ آبان ماه در جریان اعتراضات سراسری توسط نیروهای امنیتی در تهران بازداشت و پس از مدتی با تودیع قرار وثیقه آزاد شد.

تاکنون از اتهامات مطروحه علیه این شهروند اطلاعی حاصل نشده است. زهرا مهرابی دانشجوی رشته مشاوره و راهنمایی دانشکده روانشناسی دانشگاه تهران، ورودی سال ۱۴۰۰، در تاریخ ۴ آبان ماه توسط نیروهای امنیتی در جریان اعتراضات سراسری در تهران بازداشت و در تاریخ ۱۹ آذر با تودیع قرار وثیقه از زندان قرچک ورامین آزاد شد



source https://zanan.bashariyat.org/?p=54515

تشدید بیماری سرطان یک استاد دانشگاه در بازداشت

کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی

به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، بهناز امانی در تاریخ 28 مهرماه 1401، به دلیل امضای بیانیه‌‌ اساتید دانشگاه در محکومیت سرکوب دانشجویان، بازداشت شد و ۴۶ روز را در زندان قرچک ورامین گذراند.

وی به بیماری سرطان رحم مبتلا است و بیماری او در زندان شدت یافته و به سرطان پیشرفته (متاستاز) تبدیل شده است.

حبس خودسرانه‌ این استاد دانشگاه بنابر گفته‌ وکیل او، دکتر محمود علیزاده طباطبایی، عملا پس از جلب دادرسی در 16آبان‌ماه 1401، و عدم صدور و اعلام قرار به او توسط بازپرس و سامانه‌ زندان علاوه بر آنکه خلاف تمام ضوابط قانونی بوده است، متاسفانه موجب تاخیر در تشخیص بیماری وی و متاستاز سرطان شده است.

علائم ابتلای خانم امانی به بیماری سرطان به پیش از زمان ربودن و حبس ۴۶ روزه‌‌ او بازمی‌گردد. او طی مراجعه‌های متعدد به چند پزشک و جراح زنان، آزمایش‌های مختلفی از جمله نمونه‌برداری انجام داده بود. اما پیش از قطعی شدن نتایج، متحمل بازداشت و حبسی طولانی مدت شد.

با این وجود و نظر به شرایط بهداشتی فاجعه‌بار زندان قرچک، از بیان بیماری خود به مسئولان زندان و بازجوها خودداری می‌کند، تا مبادا در صورت بروز حادثه‌ای در زندان برای او مانند آنچه بر سر #مهسا_امینی آوردند، علت آسیب وارده را به بیماری زمینه‌ای منتسب کنند.

خانم امانی پس از گذشت چند هفته از آزادی موقت‌، با طولانی شدن بلاتکلیفی‌‌ حکم بدوی خود، فرصت پیگری پرونده‌های پزشکی خود از جمله‌ بیماری مذکور را پیدا می‌کند و با اعلام نتیجه‌ پاتالوژی نمونه‌برداری‌های چندگانه، تصویربرداری MRI و سونوگرافی به‌طور دیرهنگام متوجه سرطان رحم می‌شود.

لازم به ذکر است، این استاد دانشگاه به علت متاستاز سرطان بنا به دستور پزشک باید تحت عمل جراحی لاپاراسکوپی رادیکال برای تخلیه کامل رحم قرار گیرد و پس از آن شروع به گذراندن دوره‌های رادیوتراپی کند.



source https://zanan.bashariyat.org/?p=54500

۸ بهمن ۱۴۰۱

سنندج؛ حمله و تخریب آتلیه ئەژین توسط ماموران امنیتی و تفهیم اتهام مدیر آن

حقوق بشر کردستان

بنا به اطلاع شبکه حقوق بشر کردستان، روز یکشنبه ۱ بهمن، نیروهای سازمان اطلاعات سپاه پاسداران به آتلیه «ئەژین» در شهر سنندج یورش برده و ضمن توهین و بی‌احترامی به گلاویژ احمدی ، مدیر آتلیه و کارمندان دیگر اقدام به تخریب وسایل این آتلیه کرده‌اند. ماموران امنیتی همچنین گوشی تلفن همراه مدیر، کامپیوتر و هارد دیسک‌های این آتلیه را نیز توقیف کرده و با خود برده‌اند.

روز گذشته، پس از حضور گلاویژ احمدی در شعبه دوم بازپرسی دادسرای عمومی و انقلاب اسلامی کردستان به وی اعلام شده که حکم قضایی به دستور این شعبه صادر شده و را به «اقدام علیه امنیت ملی»، «نشر اکاذیب» و «ارتباط با رسانه‌های معاند» متهم کرده‌اند.

در یک سال گذشته این دومین باری است که ماموران سازمان اطلاعات سپاه به محل کار گلاویژ احمدی یورش می‌برند و اقدام به تخریب وسایل آنجا می‌کنند.



source https://zanan.bashariyat.org/?p=54489

۷ بهمن ۱۴۰۱

بحث‌ها حول گرایش جنسی نیکا شاکرمی؛ نیکا گفته بود نلی را «مثل رفیقش» دوست دارد

BBC فارسی

نیکا شاکرمی

آیدا شاکرمی، خواهر نیکا شاکرمی نوجوان کشته شده در جریان اعتراضات در تهران که بحث گرایش جنسی‌اش در شبکه‌های اجتماعی به گمانه‌زنی‌ها و بحث‌های بعضا تنش‌زا منجر شده است، در اینستاگرام تصاویری از مکالمات خود و نیکا را منتشر کرد که در آن نیکا بر علاقه خود به نلی، دوست آلمانی‌اش به عنوان یک «رفیق» تاکید می‌کند.

انتشار این مکالمه عضویت نیکا در جامعه ال‌جی‌بی‌تی‌کیو را که اساس آن بر فرض رابطه عاطفی او و نلی بود، زیر سوال می‌برد. مسئله گرایش جنسی نیکا شاکرمی با مصاحبه نلی، دوست آلمانی نیکا با نشریه تسایت مورد توجه رسانه‌ها و افکار عمومی قرار گرفت.

نلی در آن مصاحبه از رابطه عاطفی خود با نیکا گفته بود. در پی این مصاحبه، شادی امین، فعال حقوق اقلیت‌های جنسی و جنسیتی هنگام دریافت جایزه «پدیداری لزبین‌ها» این جایزه را به نیکا تقدیم کرد.

خانم امین هنگام دریافت این جایزه گفته بود: «نیکا یکی از صدها و حتی هزاران اعضای جامعه ال‌جی‌بی‌تی بود که زندگی‌شان را برای پیروزی این انقلاب به خطر می‌اندازند. تصاویر دوستی‌هایشان، ویدیوهای کلامشان و عکس‌ها و پست‌های شبکه‌های اجتماعی‌شان، ما را به سوی عشق همجنس‌خواهانه و زندگی کوییر آنها رهنمون می‌شود.»



source https://zanan.bashariyat.org/?p=54484

دادگاه تجدیدنظر؛ مریم دریسی به بیش از ۲۲ ماه حبس محکوم شد

هرانا

مریم دریسی، دانشجوی دانشگاه ساوه، توسط دادگاه تجدیدنظر استان فارس به ۲۲ ماه و هفده روز حبس محکوم شد. با اعمال ماده ۱۳۴ قانون مجازات اسلامی، مجازات اشد یعنی پانزده ماه حبس در خصوص وی قابل اجرا خواهد بود.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، مریم دریسی به تحمل حبس محکوم شد.

براساس این حکم که توسط دادگاه تجدیدنظر استان فارس صادر شده خانم مریم دریسی، از بابت اتهام “توهین به رهبری” به تحمل پانزده ماه و یک روز و از بابت اتهام “تبلیغ علیه نظام” به تحمل هفت ماه و شانزده روز در مجموع به ۲۲ ماه و هفده روز حبس تعزیری محکوم شد. با اعمال ماده ۱۳۴ قانون مجازات اسلامی، مجازات اشد یعنی پانزده ماه حبس در خصوص وی قابل اجرا خواهد بود.
مریم دریسی، پیشتر توسط شعبه ۱۰۳ دادگاه انقلاب کازرون به تحمل یک‌ سال حبس تعزیری و ۷۴ ضربه شلاق محکوم شد و در پرونده ای دیگر، توسط شعبه ۱۰۲ همین دادگاه به ۳ سال حبس محکوم شد.

خانم دریسی روز شنبه ۲۳ مهر، توسط نیروهای امنیتی در شیراز بازداشت و به زندان عادل آباد این شهر منتقل شد. وی نهایتا روز چهارشنبه ۱۱ آبان ماه، با تودیع قرار وثیقه آزاد شد.

مریم دریسی، دانشجو کارشناسی ارشد دانشگاه ساوه و اهل شهرستان کازرون است.

در رابطه با اعتراضات سراسری ۱۴۰۱
بازداشت مهسا امینی زن جوان ۲۲ ساله به بهانه بدحجابی توسط پلیس امنیت اخلاقی و سپس جان باختن او در زمان بازداشت به موج گسترده ای از اعتراضات سراسری در ایران دامن زد. معترضان در طولانی ترین اعتراض سراسری-پیوسته در عمر جمهوری اسلامی، با شعار محوری “زن، زندگی، آزادی” از ۲۶ شهریور ۱۴۰۱ در اعتراض به عملکرد، قوانین و ساختار حکومت به خیابانها آمدند. هزاران بازداشت شده، صدها کشته و زخمی از جمله نتایج برخورد خشونت آمیز نهادهای امنیتی-انتظامی با معترضان است. در این رابطه بیشتر بخوانید.



source https://zanan.bashariyat.org/?p=54474

۶ بهمن ۱۴۰۱

بچه‌های دروازه‌غار چشم انتظار «خانوم محیا»؛ محیا واحدی کیست؟

ایران وایر

محیا واحدی: تلاشمان این است که بی‌عدالتی و ظلم‌های این روزها باعث نشود به هر شکلی از ظلم عادت کنیم.

«خانوم محیا… به خانوم محیا بگین قول دادم دیگه دور خلاف نگردم، نگشتم، قول داد تنهام نذاره، به خانوم محیا بگین بیاد. من سر قولم موندم چون اون همیشه سر قولش می‌موند. بهش بگین قول میدم انقدر درس بخونم تا برم دانشگاه، ولی اون باید باشه تا ببینه.»

این پیغام را یکی از بچه‌های «محیا واحدی» برای «ایران‌وایر» فرستاد، به امید اینکه به دست فردی برسد که او را «عزیزتر از مادرش» می‌داند.

«محیا واحدی» یا آ‌ن‌طور که کودکان حاشیه‌نشین او را می‌خوانند، «خانوم محیا»، روز یکشنبه ۲۵دی‌۱۴۰۱ در محل کارش دستگیر شد و بعد همراه ضابطین قضایی برای بازرسی به خانه رفتند و تعدادی از اقلام الکترونیک مثل موبایل، چند فلش و چند دست‌نوشته‌هایش را برداشتند و به اوین بردند. از آن روز تاکنون، او تنها یک تماس کوتاه تلفنی با مادرش داشته است.

***

خانوم محیا نگران کودکان بود
یکی از فعالان حقوق کودک به این سوال که «محیا واحدی» کیست، پاسخ داد: «از من نپرس، از بچه‌های روستای مغ سرباز، شیرآباد زاهدان، قلعه‌ساختمان مشهد، از کوچه‌ پس کوچه‌های دروازه‌غار و خاک‌سفید و محله شاپور بپرس محیا واحدی برای آن‌ها چه کرده است؟»

محیا واحدی، فعال اجتماعی، از اعضای هیات مدیره جمعیت امام علی و بنیانگذار «خانه علم» دروازه‌غار است. او که دانش‌آموخته معماری بود، برای ارتباط بهتر با کودکان حاشیه‌نشین، روانشناسی نیز خواند.

محیا واحدی سوال‌هایی داشت، سوال داشت که «چرا باید مواد مخدر در محلات حاشیه به راحتی در دسترس باشد؟»، چرا «یک کودک معتاد متولد می‌شود؟»، «چرا نباید یک کودک امکان درس خواندن داشته باشد»، «چرا یک کودک باید مجبور به زباله‌گردی و کار در خیابان شود» برای یافتن پاسخ به این سوال‌ها، از چهارده سال پیش قدم در راهی گذاشت در نهایت به بازداشت او ختم شد؛ راه حمایت از کودکان حاشیه‌نشین.

یکی از داوطلبان «خانه علم‌» دروازه‌غار به «ایران‌وایر» می‌گوید: «محیا با کودکان و زنانی کار می‌کرد که بدترین چهره زندگی را دیده بودند، ظلم و خشونت عریان را، اما حتی آن‌ها هم باور نمی‌کنند در این کشور امثال محیا‌ها بازداشت می‌شود، بازداشت محیا حتی برای آن‌ها هم ظلمی باور نکردنی است.»

محیا واحدی مربی کارگاه «ارتباط با کودک» جمعیت امام علی نیز بود. یکی از کارآموزان محیا واحدی در این کارگاه در رابطه با او به «ایران‌وایر» گفت: «او نگران بود. نگران استعدادهای نابی که در محلات فقیرنشین به علت نبود امکانات ورزشی و هنری و فقدان سازوکارهای حمایتی، تباه می‌شدند. کودکانی که کودکی نکرده در دام مخدر یا باند‌های زورگیری و بزهکاری و سرقت، کودکی نکرده، می‌پژمردند. محیا نگران‌ترین آدمی بود که دیده‌ام و از جان مایه می‌گذاشت برای کودکان.»

فقط دعا نکنیم تا «هیچ کسی اسیر اعتیاد و فقر و بی‌عدالتی نباشد»
«خانه علم» دروازه‌غار سال ۱۳۹۰ به همت محیا واحدی پایه‌گذاری شد. خانه‌ای برای کودکان کار و حاشیه. خانه‌ای نه فقط برای علم آموزی، برای زندگی امن، ایمن و شاد کودکان؛ برای کودکی کردن.

کلاس‌های نمایشنامه خوانی، نقاشی و …، از برنامه‌های «خانه علم‌» دروازه‌غار بود. محیا واحدی از بنیانگذاران «لیگ پرشین» نیز بود، لیگ فوتبالی برای کودکان در حاشیه. او روزی در حال عبور از روی پل رودخانه خشک شده‌ای در اطراف قصرقند در سیستان‌وبلوچستان، متوجه کودکان و نوجوانانی می‌شود که تکه‌هایی از پلاستیک را به شکل توپ درآورده و با آن بازی می‌کنند. دیدن آن صحنه منجر می‌شود به تشکیل تیم فوتبال پرشین بلوچستان که هر سال هم در لیگ پرشین قهرمان می‌شدند.

یکی از داوطلبان «خانه علم» دروازه‌غار به «ایران‌وایر» گفت: «با بچه‌های دروازه‌غار رفتیم پیش کودکان زباله‌گرد، و او مثل همیشه بعد از فوتبال، بچه‌ها را دور زمین جمع کرد تا دست هم را بگیرند و دعا کنند تا هیچ کودکی اسیر اعتیاد و فقر و بی‌عدالتی نباشد.»

یکی از دوستان محیا به «ایران‌وایر» گفت: «محیا لیستی داشت از کارهایی که باید انجام شود، یکی از آن‌کارها، خانه اشتغال دروازه‌غار بود.»

این خانه سال ۱۳۹۵ افتتاح شد. محلی برای خود اشتغالی زنان حاشیه. کسب و کاری که با تلاش‌های گروه کارآفرینی جمعیت امام علی رونق گرفت و تا امروز محل کسب درآمد زنان آن منطقه است. زنان در این خانه علاوه‌بر کارآفرینی و فعالیت اقتصادی، از حمایت‌های آموزشی، پزشکی، روانپزشکی، مددکاری و . . . نیز برخوردار شدند.

او پس از انحلال جمعیت امام علی گفته بود: «مگر ما چه کردیم اینجا؟ غیر از این بود که یک بچه‌ای آمد اینجا درس خواند؟ غیر از این بود که یک بچه‌ای توانست فضایی داشته باشد برای شادی کردن، کودکی کردن؟ کجای این کار جرم است؟ کجای این کار شبهه‌برانگیز است که احضار می‌شویم برای پاسخ دادن؟ ما سوال داشتیم، ما سوال داشتیم که چرا این محله‌ها در مواد مخدر غرق است؟ چرا این کودکان پشت در‌های مداس هستند؟ کجای اخلاق و عدالت می‌پذیرد این سرنوشت کودکان را؟ با کدام الفبا نوشته‌اید این قانون را؟»

جمعیت منحل شده امام علی نیز پس از بازداشت محیا واحدی طی بیانیه‌ای پرتکرارترین سوال این روزها را دوباره مطرح کرد: «بی‌پاسخ ماندن یک پرسش درست، دلیل بر تکرار نکردنش نیست: به چه جرمی بازداشت کرده‌اید؟!»



source https://zanan.bashariyat.org/?p=54464

واکنش غزل رنجکش به نابینا شدن با شلیک مأموران حکومت: این بهای آرزوی ما است

VOAPNN

Ghazal Ranjkesh غزل رنجکش

یکی از معترضانی که با شلیک مستقیم نیروهای حکومتی یک چشمش را از دست داده، با اشاره به تفاوت «زندگی‌ها و دغدغه‌های» مردم ایران و جهان، نابینا شدن را «بهای آرزوی» همه معترضان دانست.

غزل رنجکش روز چهارشنبه پنجم بهمن در روایتی اینستاگرامی نوشت: «معلولیت جسمی هم صرفا یک واژه بی‌معنی است این روزها، چون همه این زخم‌ها به قول شما نشان‌دهنده شرافت و قدرت بانوان ایرانی است.»

او گفت که این یک مثال بود از تفاوت زندگی‌ها و دغدغه‌های ما و باقی مردم دنیا.

غزل رنجکش، دانشجوی رشته حقوق بندرعباس، روز ۲۴ آبان وقتی از محل کارش به خانه باز می‌گشت، بر اثر شلیک گلوله ساچمه‌ای توسط فردی که گفته می‌شود «یک مأمور لباس شخصی» جمهوری اسلامی بود، بینایی چشم راستش را از دست داد.

خانم رنجکش، درباره این که مردم او را «قهرمان» می‌نامند، این «معلولیت جسمی» را «ناشی از اعمال وحشیانه» نیروهای جمهوری اسلامی خواند.

او با بیان این که «آدمی که روحش ضدگلوله است، هیچ چیز نمی‌تواند جلوی رشدش را بگیرد»، تأکید کرد: اگر این بهای آرزوی همه‌مان باشد، فدای سر همه‌مان.»

پیش از این، ۱۴۰ پزشک متخصص چشم اعلام کردند: «تعداد زیادی از شهروندان بر اثر اصابت ساچمه و پینت‌بال در جریان تلاش عمال حکومت برای سرکوب خیزش انقلابی مردم ایران، بینایی یک یا هر دو چشم خود را از دست داده‌اند.»

تنها در سه بیمارستان «فارابی، رسول‌اکرم، و لبافی‌نژاد»، چشم‌پزشکان تخمین زده‌اند که در جریان سرکوب اعتراضات سراسری ایران از ۲۶ شهریور تا پایان آبان «بیش از ۵۰۰ بیمار» را که «چشم‌هایشان به‌شدت آسیب دیده بود» پذیرش کرده‌اند. پزشکان در استان کردستان نیز از «حداقل ۸۰ نفر» سخن گفته‌اند که چشمانشان مجروح شده است.



source https://zanan.bashariyat.org/?p=54445

۵ بهمن ۱۴۰۱

کژال وطن‌پور فعال حقوق زنان و کودکان برای اجرای محکومیت حبس به اجرای احکام ایلام فراخوانده شد

هه‌نگاو

کژال وطن‌پور فعال حقوق زنان و کودکان برای اجرای محکومیت حبس به اجرای احکام ایلام فراخوانده شد

کژال وطن‌پور دانش‌آموخته کارشناسی ارشد حقوق و فعال حوزه زنان و کودکان که در جریان مقاومت مردمی ایلام بازداشت و به حبس محکوم شده بود، برای اجرای حکم حبس به اجرای احکام دادگستری ایلام فراخوانده شده است.

بر اساس اطلاع هه‌نگاو کژال وطن‌پور فعال حقوق زنان و کودکان اهل گیلانغرب استان کرمانشاه که در جریان مقاومت مردم ایلام در تاریخ ۳۰ شهریور ۱۴۰۱ به‌صورت بسیار خشنی توسط نیرو‌های امنیتی بازداشت شده بود، به دلیل پرونده‌سازی در دو دادگاه کیفری و انقلاب، در مجموع بە دوسال و شش ماه حبس محکوم شده است.

دادگاه کیفری و انقلاب ایلام وی را از بابت اتهاماتی نظیر اخلال در نظم و آسایش عمومی تبلیغ و فعالیت علیە نظام، اجتماع و تبانی علیه امنیت داخلی و خارجی، همکاری با شبکە‌های معاند در مجموع بە دوسال و شش ماە حبس محکوم کە در‌نهایت در دادگاه تجدید با یک درجە تخفیف، ایشان به یکسال حبس تعزیز و شش ماه تعلیقی، دوسال ممنوعیت خروج از کشور، ابطال گذرنامه و مشاوره حقوقی رایگان بەمدت ۱۱۰۰ ساعت دریکی از ادارات استان ایلام محکوم شده است.

کژال وطن‌پور ۳۰ شهریورماه در ورودی کتابخانه پارک کودک در ایلام زمانی که در راه بازگشت بە منزل بوده توسط چندین نفر لباس شخصی با خشونت زیادی بازداشت و به یکی از بازداشتگاه‌های امنیتی ایلام منتقل شده است. در ایام بازداشت توسط ماموران اطلاعات سپاه استان ایلام مورد شکنجه جسمانی و روانی برای اعتراف اجباری قرار‌گرفته است و در‌نهایت بە بند زنان زندان مرکزی ایلام منتقل شده است.

به گفته یک منبع مطلع، کژال وطن‌پور در تمام زمان بازداشت از ملاقات با خانواده و همچنین از داشتن وکیل در پروندە دادگاه انقلاب محروم بودە است.

وی دانش‌آموخته کارشناسی ارشد حقوق بین‌الملل میباشد که طی سال‌هایباخیر با مبادرت به مشاوره حقوقی رایگان به زنان بخصوص زنان آسیب دیده و کودکان کمک نموده و در نشریات محلی نیز مقالاتی در خصوص آگاهی‌سازی حقوقی نسبت به موضوعات حقوق زنان نوشته است.

هه‌نگاو تاکید میکند کژال وطن‌پور به‌هیچ‌وجه از تضمین‌های یک رسیدگی منصفانه حتی بر اساس قوانین داخلی ایران از‌جمله دسترسی به وکیل برخوردار نبوده است



source https://zanan.bashariyat.org/?p=54426

قطع همکاری دانشگاه فردوسی با یک استاد به دلیل حمایت از دانشجویان

ایران وایر                                                                                                                                                                                                                                                                                                    مهشید گوهری، استاد ادبیات دانشگاه فردوسی مشهد، در صفحه اینستاگرامش اعلام کرد که بعد از ۷سال تدریس مستمر در دانشگاه  فردوسی مشهد، این دانشگاه به‌دلیل حمایت او از دانشجویان معترض اعلام «قطع همکاری» کرده است.

دانشگاه فردوسی مشهد یکی از استادان ادبیات این دانشگاه را به دلیل حمایت از اعتراضات دانشجویان اخراج کرده است.

مهشید گوهری، استاد ادبیات دانشگاه فردوسی مشهد، در صفحه اینستاگرامش اعلام کرد که بعد از ۷سال تدریس مستمر در دانشگاه فردوسی مشهد، این دانشگاه به‌دلیل حمایت او از دانشجویان معترض اعلام «قطع همکاری» کرده است.

این استاد دانشگاه همچنین در اینستاگرامش نوشت: «این ترم شرایطی فراهم شد که به‌صورت عملی مشق خردورزی و آزاداندیشی و حق‌جویی را در دانشگاه تمرین کنیم و همین بهانه‌ای شد برای پاکسازی گروهی از ما مدرسان ادبیات دانشگاه فردوسی.»

این استاد مدعو دانشگاه فردوسی مشهد در پایان گفته: «به امید روزهایی زیباتر برای سرزمین عزیزم ایران و به امید روزی که دوباره رو در روی دانشجویانم با آنها سخن بگویم و از یکدیگر بیاموزیم. مرا در خاطرت بسپار، من فرزند ایرانم، که مثل مادرم، مانند ایران، زنده می‌مانم.»



source https://zanan.bashariyat.org/?p=54415

در پیشرفت و کار برای زنان دارای رکورد هستیم

ایسنا

 

 

ایسنا/کرمان عضو ارشد پژوهشکده زنان گفت: جمهوری اسلامی در پیشرفت و کار برای زنان دارای رکورد است. درجه یک نیستیم اما شتاب ما در حل مسائل خیلی زیاد بوده و مسائل را حل کرده‌ایم مثل گسترش خانه های بهداشت، ریشه‌کنی بیسوادی و … و این کارها با وجود همه مشکلات از جمله تحریم، کارهای جناحی، بودجه و … انجام شده اما مردم اطلاع ندارند و احساس رضایت در زنان نیست.

دکترفریبا علاسوند صبح امروز چهارم بهمن ماه در نشست تخصصی مشاوران امور بانوان ادارات استان کرمان اظهار کرد: ظاهرا یا واقعا بخش عمده‌ای از سیاست‌مداران، مدافعان حقوق زن و کنشگران در دنیا به دنبال حل مسائل زنان در ابعاد جهانی، منطقه‌ای و ملی هستند.

وی افزود: از زمانی که حل مسائل زنان در دنیا مطرح شده کارهای زیادی انجام شده و ممکن است ما برخی از کارها را به لحاظ مبانی و اهداف قبول نداشته باشیم، اما اینکه کارهای زیادی صورت گرفته، قابل انکار نیست.

علاسوند بیان کرد: این کارها مدل و روش‌هایی دارد که اگر شناخته شده و چارچوب‌ها بهتر درک شود که میزان موفقیت یا شکست ناشی از چیست؟ در روش‌های ما نیز موثر است.

این پژوهشگر حوزه زنان گفت: بی‌تردید یکسری اهداف در کارهایی که انجام می‌شود، وجود دارد و کوشش‌های اولیه‌ای که در سطوح بین‌المللی برای حل مسائل زنان صورت گرفت، در واقع کارش مفهوم‌سازی و هدف‌سازی برای این بود تا بعدا مسائل زنان مدیریت و حل شود.

وی در ادامه با بیان اینکه مشکل این است که ما خیلی وقت ها در مبانی متوقف می شویم و عملیاتی نیستیم، اظهار کرد: اولین کوشش جهانی برای حل مسائل زنان در ۱۹۶۹ بود و اعلامیه رفع تبعیض علیه زنان تصویب شد. ۱۰ سال بعد کنوانسیون رفع تبعیض علیه زنان نوشته شد که این کنوانسیون حقوق زنان را فهرست نکرده اما یکی از حوزه های مفهومی مهمی که آنها می چینند، تبعیض را تعریف می کند.

علاسوند با بیان اینکه نمی‌شود کسی که در حوزه مسائل زنان در هر سطحی کار می‌کند، از برخی اسناد پایه این حوزه مطلع نباشد، افزود: کنوانسیون حقوق زنان تبعیض را اینگونه تعریف می‌کند که هرگونه تمایز بر اساس جنسیت تبعیض است و این مفهوم تفاوت‌های مربوط به جنسیت را مطرح می‌کند و در مجموع به دنبال جهانی سازی یکسری از مفهوم‌ها هستند.

عضو ارشد پژوهشکده زنان گفت: یکی از مهم‌ترین مبانی که دارند، کار روی معنا و مفهوم “Gender” (جنسیت) است که بزرگ‌ترین اشتباه ما در کشور این بود که به جنسیت معنا کردیم در حالی که در کشورهای دیگر همین معناست و در واقع ” Gender” یک ایدئولوژی و مفهوم پویا و در حال تغییر است.

وی ادامه داد: از سال ۲۰۰۰ به این سمت، “”Gender را به معنای انواع جنسیت‌ها گرفتند و این فاجعه هزاره سوم است که نمی‌دانیم به کجا می‌رسد.

علاسوند تصریح کرد: این مسئله مهمی است که وقتی آنها یک دسته مبانی را وسط می‌گذارند، شک نکنید آن مبانی را تا جزئی‌ترین اسناد عملیاتی خودشان محل توجه قرار می‌دهند.

وی بیان کرد: اهداف آنها روشن است و هدف اصلی آنها در بحث زنان برابری جنسیتی است و عدالت جنسیتی یک راهبرد موقتی برای رسیدن به برابری جنسیتی است.

این پژوهشگر حوزه زنان اظهار کرد: در سال ۱۹۹۵ یک سند عملیاتیِ اقدام محور نوشته می‌شود که به سند پکن معروف و در واقع یک برنامه اقدام است. مسائل این سند هنوز تازگی دارد مثل زنان و آموزش، زنان و اشتغال، زنان و حقوق بشر و در این موضوعات ۱۲ عرصه تعریف کرده است.

وی افزود: در سند پکن اقدامات اجرایی، آموزشی، رسانه‌ای و … مشخص است و اینکه چه نهادی چه کاری را انجام بدهد؛ رسانه قطعا وظیفه دارد به آگاهی بخشی بپردازد.

علاسوند با اشاره به تدوین اسناد مختلف و عملیاتی نشدن آنها عنوان کرد: اگر انسان‌ها اینقدر جناحی و خطی فکر نکنند و بر اساس مشکلات واقعی سند فراجناحی بنویسند، می‌تواند برنامه اقدام و عمل همه دولت‌ها و جناح‌ها قرار بگیرد؛ این اشتباه است که هر نهادی برای خودش پژوهش کند در حالی که نهاد اجرایی کارش اجراست.

وی گفت: جامعه قدرتمند زنان جامعه‌ایست که بتواند تعدادی از مسائل را به عنوان اولویت‌ها به تفاهم تمام کسانی که بودجه‌ها را تقسیم می‌کنند، برساند و این هم‌افزایی را ایجاد کند و در گام اول باید مسائل را اولویت‌بندی کنیم.

عضو ارشد پژوهشکده زنان با اشاره به اینکه باید اهداف متنوع و متکثر داشته باشیم و هر سازمانی بخشی را دنبال کند، افزود: یکی از مهم‌ترین مسائل در استان‌ها آسایشگاه‌های روانی است که ابعاد زنانه دارد. گاهی خانواده، پسر بیمار را رها می‌کند که از خانه بیرون برود اما نمی‌شود این برخورد را با دختر بیمار کرد و سر کردن با یک دختر بیمار روانی خیلی سخت است.

علاسوند تصریح کرد: مسائلی را زنان و دختران دارند که به هیچ وجه مردان ندارند و بدتر از این وضعیت، این است که هیچ کس در استان‌ها به برخی از این مسائل فکر هم نمی‌کند و می‌بینیم آمار برخی مسائل خیلی بالاست.

وی بیان کرد: باید مسائل را در یک اتاق فکر به تفاهم رسانده و هر دستگاهی اقدام خود را درخصوص کلان مسئله انجام دهد و امیدوارم استان کرمان به عنوان پایلوت این کار را دنبال کند.

عضو ارشد پژوهشکده زنان با بیان اینکه آموزش بحث بسیار بسیار مهم و حوزه حساسی است، گفت: برخی کشورها در سال ۲۰۱۵ اولویت را بر حوزه آموزش گذاشتند و گفتند آموزش با کیفیت برای همگان تا ۲۰۳۰ و برای آن ۱۶ هدف نوشتند؛ اولویت آموزش مسئله‌ای است که باید ماها نیز در دستور کار بگذاریم.

علاسوند در بخش دیگری از سخنانش گفت: در کشورهای مختلف ادراک سنجی و احساس سنجی از کارهایی است که در پیامد برخی اقدامات انجام می‌دهند.

این پژوهشگر حوزه زنان با بیان اینکه برگزاری کنگره زنان تاثیرگذار در مقطع کنونی کار هوشمندانه‌ای بود، تصریح کرد: تخریب این همایش موجب می‌شود مردم احساس بدتری داشته باشند.

وی افزود: اینکه فکر کنیم بدبخت‌ترین موجودات روی زمین ما ایرانی‌ها هستیم خیلی احساس غلطی است؛ درصدی وجود دارد و همه جای دنیا مشکلات از جمله زنان فقیر، دارای مشکلات چندوجهی و … هست اما این احساس و ادراک باید برای سیاستمدار ما مهم باشد و اطلاع‌رسانی کند.

علاسوند بیان کرد: ادراک سنجی گاهی به برنامه‌های ما کمک می‌کند و جزء اقدامات بسیار مهم است.



source https://zanan.bashariyat.org/?p=54411

۴ بهمن ۱۴۰۱

جلسه کمیته دفاع ازحقوق زنان شنبه تاریخ ۲۸ ژانویه ۲۰۲۳ ساعت ۱۹

کمیته دفاع ازحقوق زنان برگزار میکند

از شما فعالین حقوق بشر، آگاهان و همکاران گرامی دعوت می‌شودتا ما را در این جلسه ی سخنرانی همراهی فرمائید

سخنرانی، پرسش و پاسخ، بحث و گفتگو

سخنرانان و موضوع سخنرانی:

 

لیلا رمضان

گزارش و تحلیل موارد نقض حقوق زنان دی ماه ۱۴۰۱

سونیا سوارکوب :

بررسی کنوانسیون رضایت ازدواج و حداقل سن ازدواج و ثبت ازدواج ها

و مقایسه آن با قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران

پروین محمدی افقا :

مشکلات زنان سرپرست خانوار

 

تبادل نظر، پرسش و پاسخ در پایان هر بخش

بحث آزاد:             

حق خدمات بهداشت و درمان

(کمبود وسایل بهداشتی برای زنان زندانی)

 

در پایان پیش بینی و برنامه ریزی فعالیت های ماه آینده

 

زمان : روز  شنبه  تاریخ ۲۸  ژانویه   ۲۰۲۳  ساعت ۱۹  بوقت اروپای مرکزی

مکان:۱. فضای مجازی زووم

https://ift.tt/TimLQp0

۲ . فضای مجازی یوتیوب

https://youtube.com/channel/UCjDITs1AOEBapWS2enW92Ug

3 . اپلیکیشن کانون (پخش مستقیم از تلویزیون)

 

 

مسئول جلسه : شراره مهبودی   

منشی جلسه :  ارغوان فردی پور

ضبط صدا و تدوین : فهیمه تیموری، سعید پورمند

ادمینها : محمد یوسف احمدی، سارا آسیابان

کانون دفاع از حقوق بشر در ایران

کمیته دفاع از حقوق زنان



source https://zanan.bashariyat.org/?p=54403

برگزاری جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات هنگامه قاضیانی، بازیگر سینما و تلویزیون

هرانا

خبرگزاری هرانا – جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات هنگامه قاضیانی، بازیگر سینما و تلویزیون برگزار شد. این شهروند در تاریخ ۲۹ آبان، به دلیل حمایت از اعتراضات سراسری توسط نیروهای امنیتی بازداشت و پس از یک هفته با تودیع قرار وثیقه آزاد شده بود.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از مدارا، جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات هنگامه قاضیانی، بازیگر سینما و تلویزیون برگزار شد.

براساس این گزارش، این جلسه در شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی ایمان افشاری برگزار شده است.

تاکنون از اتهامات مطروحه علیه این شهروند اطلاعی حاصل نشده است.

خانم قاضیانی روز یکشنبه ۲۹ آبان ماه، به دلیل آنچه که “ارتباط با رسانه‌های معاند و ضد انقلاب” عنوان شد، توسط نیروهای امنیتی در تهران بازداشت و روز یکشنبه ۶ آذرماه، با تودیع قرار وثیقه آزاد شد.

گفتنی است، پیشتر هنگامه قاضیانی، بازیگر سینما و تلویزیون در حمایت از اعتراضات سراسری، با برداشتن حجاب، اعتراض خود را نشان داده و در صفحه شخصی خود نوشته بود: “شاید این آخرین پست من باشد. از این لحظه به بعد، هراتفاقی برایم بیفتد، بدانید که من تا اخرین نفس کنار مردم ایران هستم.”



source https://zanan.bashariyat.org/?p=54390

کوثر خشنودی‌نیا نایب قهرمان آسیا بر اثر اصابت گلوله نیروهای حکومتی بینایی یک چشمش را از دست داد

هه‌نگاو

کوثر خشنودی‌نیا نایب قهرمان آسیا بر اثر اصابت گلوله نیروهای حکومتی بینایی یک چشمش را از دست داد

کوثر خشنودی‌نیا، ورزشکار اهل کرمانشاه که در جریان مقاومت مردمی این شهر، از ناحیه چشم مورد اصابت گلوله ساچمه‌ای نیروهای حکومتی قرار گرفته بود؛ برای همیشه بینایی چشم چپ را از دست داد.

بر اساس گزارش رسیده به سازمان حقوق بشری هه‌نگاو، کوثر خشنودی‌نیا (مهبانو) با وجود از سر گذراندن چند عمل جراحی در قریب به دو ماهه گذشته، نهایتاً از بازیابی بینایی چشم چپ خود برای همیشه بازماند.

این کماندار اهل کرمانشاه و عضو تیم منتخب کامپوند زنان ایران، نایب قهرمانی مسابقات تیراندازی با کمان آسیای سال ۱۴۰۰ را در کارنامه دارد.

این ورزشکار اهل کرمانشاه روز جمعه ۱۸ آذر ۱۴۰۱ (۹ دسامبر ۲۰۲۱)، در جریان مقاومت مردمی و راهپیمایی سکوت در بلوار طاق بستان کرمانشاه از ناحیه چشم هدف تیراندازی نیروهای یگان ویژه قرار گرفته بود.



source https://zanan.bashariyat.org/?p=54384

سجادی: بانوان ایرانی در تمام عرصه‌ها صاحب‌نظر هستند

ایرنا

تهران- ایرنا- وزیر ورزش و جوانان گفت: درحال حاضر بانوان ایرانی در تمامی عرصه‌ها از جمله علمی، فرهنگی، هنری و ورزشی صاحب‌نظر هستند.

به گزارش ایرنا، سیدحمید سجادی وزیر ورزش و جوانان امروز (یکشنبه) در حاشیه بازدید از نخستین نمایشگاه بانوان اثرگذار، با اشاره به افتخارات کسب شده توسط بانوان ورزشکار کشور اظهار کرد: با نگاه ویژه جمهوری اسلامی ایران به رشد و تعالی دختران و زنان این سرزمین، خوشبختانه بانوان کشورمان در تمامی عرصه‌های علمی، فرهنگی، هنری و همچنین ورزش صاحب نظر هستند و توانسته‌اند علاوه بر دستیابی به موفقیت‌های بزرگ در میادین ورزشی، کرسی مهم بین‌المللی را کسب کرده و به‌عنوان مدرس، داور و مربی در امر توسعه ورزش اثرگذار باشند.

وی افزود: نخستین کنگره بین‌المللی بانوان تاثیرگذار در عرصه‌های مختلف اجتماعی، فرهنگی و هنری به ویژه ورزش برگزار شد و در نمایشگاهی هم که به همین منظور برپا شد، شاهد به نمایش گذاشتن دستاوردهای زنان پرتلاش کشورمان در علوم مختلف هستیم.

وزیر ورزش و جوانان به حضور میهمانان خارجی به منظور بازدید از این نمایشگاه اشاره کرد و ادامه داد: به سهم خود به‌عنوان یکی از اعضای هیات دولت از دست‌اندرکاران و بانیان این کنگره تشکر می‌کنم.

وی با تاکید بر برپایی نشست‌های تخصصی از تداوم این کنگره به میزبانی سایر کشورها خبر داد و گفت: انشاا… با تدوام چنین نشست‌هایی بر رونق و اثربخشی آن افزوده شود.

سجادی با اشاره به بخش‌های مختلف نمایشگاه نخستین کنگره بین‌المللی بانوان تاثیرگذار، از برپایی غرفه‌ تخصصی در حوزه ورزش و جوانان توسط دست‌اندرکاران ورزش و امور جوانان قدردانی کرد.

وی گفت: در این نمایشگاه تنها بخشی از فعالیت امور جوانان در حوزه‌های سمن‌ها، فعالیت‌های عام‌المنفعه، مشارکت‌های اجتماعی و… به نمایش گذاشته شد و در حوزه ورزش نیز گزارشی از تعداد مدال‌های کسب شده توسط بانوان در میادین بزرگ ورزشی، کرسی‌های بین‌المللی، تعداد داوران و مربیان فعال تبیین شد که این آمار و ارقام بیان‌گر شاخص‌هایی ارزشمند از توسعه و رونق ورزش بانوان در ایران اسلامی است.

وزیر ورزش به دستگاه سنجشی که از سوی فدراسیون پزشکی ورزشی در این نمایشگاه برای خدمت به علاقه‌مندان تعبیه شده، اشاره کرد و مقالات علمی ارایه شده در حوزه‌های مختلف در این نمایشگاه و غرفه‌ وزارت ورزش و جوانان را مورد توجه و قابل تقدیر توصیف کرد.

سجادی با تقدیر از اختصاص بخشی از غرفه وزارت ورزش و جوانان به ورزش‌ها روستایی و عشایری، گفت: اجرای یک بازی به‌طور نمادین، ورزش‌ها و بازی‌های مرتبط به روستا و عشایر را در این نمایشگاه به نمایش گذاشت که بسیار مورد توجه حضار قرار گرفت.

وی در ادامه بیان کرد: توضیحات ارائه شده در این کنگره‌ها و نمایشگاه، بستر ارتباط و تبادل اطلاعات در بخش‌های مختلف ورزش بانوان را ایجاد کرد که امیدوارم با تداوم آن، تعاملات بین علاقمندان به ورزش با علوم مختلف گسترش پیدا کند.



source https://zanan.bashariyat.org/?p=54356

۳ بهمن ۱۴۰۱

دیدار یک هیات ۶ نفره بانوان از نیکاراگوئه با وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران

ایرنا

تهران – ایرنا – یک هیات ۶ نفره بانوان از وزیران و رئیسان سازمان ها و وزارت خانه های مختلف نیکاراگوئه با حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه کشورمان دیدار و در زمینه مسائل مختلف و از جمله همکاری های دوجانبه گفتن وگو کردند.

به گزارش ایرنا ، امیرعبداللهیان در این دیدار هیات بانوان از وزرای کشور، خانواده، آموزش و پرورش، جوانان، بهداشت و آموزش عالی نیکاراگوئه بر اهمیت روابط جمهوری اسلامی ایران با آمریکای لاتین و نیکاراگوئه تاکید کرد.

خانم رامونا رودریگز، وزیر آموزش عالی و رئیس دانشگاه خود مختار نیکاراگوئه که در راس این هیات برای شرکت در کنگره بین المللی بانوان تاثیر گذار به تهران سفر کرده است، توسعه روابط دانشگاهی، تبادلات علمی و فرهنگی و انعقاد تفاهم‌نامه همکاری با دانشگاه تهران، برگزاری دوره‌های مشترک آموزشی و انجام پژوهشهای مشترک را یکی از اهداف سفر خود برشمرد.

در این دیدار سایر وزرای کابینه نیکاراگوئه نیز دیدگاه های خود در زمینه های مختلف مورد علاقه دو کشور را تبیین کردند.

کنگره بین المللی زنان تاثیرگذار با شرکت بانوانی از ۵ قاره و ۹۶ کشور روز جمعه در تهران برگزار شد.

در این کنگره ، همسران روسای جمهور بورکینافاسو، قرقیزستان، صربستان، همسر رئیس‌جمهور اسبق گینه، همسر رئیس‌جمهور اسبق نیجر، فرستاده ویژه بانوی اول جمهوری فدرال نیجریه، بانوی اول سابق سریلانکا و همسر رئیس حزب حاکم، فرستاده ویژه رئیس جمهور سوریه، رئیس شورای مرکزی اتحادیه زنان ترکمنستان و همسر نخست‌وزیر ارمنستان حضور یافتند.



source https://zanan.bashariyat.org/?p=54332

سارا خادم‌الشریعه، قهرمان شطرنج‌: با حجاب خودم نیستم، احساس خوبی ندارم

VOAPNN

سارا خادم‌الشریعه، شطرنج‌باز ایرانی.

سارا خادم‌الشریعه، شطرنج‌باز ایرانی گفت وقتی روسری بر سر دارد احساس می‌کند که «خودم نیستم.»

او پس از اینکه بدون حجاب اجباری در مسابقات یک تورنمنت بین‌المللی شرکت کرد مجبور شد در اسپانیا بماند.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، در ماه دسامبر، سارا ۲۵ ساله، بدون حجاب که جمهوری اسلامی آن را برای زنان اجباری کرده است در مسابقات جهانی شطرنج در آلماتی، در کشور قزاقستان حاضر شد.

اقدام او از سوی برخی به عنوان نمایش حمایت از اعتراضاتی بود که پس از مرگ مهسا امینی، ایران را فراگرفته است.

سارا خادم‌الشریعه به همراه همسرش اردشیر احمدی که کارگردان است و پسر ۱۰ ماهه‌شان به نام سام به اسپانیا نقل مکان کردند.

خادم در مصاحبه‌ای که روز یکشنبه در روزنامه «ال پائیس» در اسپانیا منتشر شد، گفت که پیش از مسابقات آلماتی فقط «اگر دوربین‌ها بود، حجاب داشتم، چون من نماینده ایران بودم.»

او در اولین اظهار نظر عمومی خود پس از مهاجرت به اسپانیا گفت: «اما با حجاب، من خودم نیستم، احساس خوبی ندارم، و بنابراین می‌خواستم به این وضعیت پایان دهم. و تصمیم گرفتم دیگر آن را نپوشم.»

این روزنامه نوشت که این مصاحبه به دلایل امنیتی در یک مکان مخفی انجام شده است.

ورزشکاران زن ایرانی مجبور هستند هنگام نمایندگی ایران در رویدادهای بین‌المللی، قوانین سخت‌گیرانه لباس جمهوری اسلامی را رعایت کنند.

سارا خادم‌الشریعه گفت که امیدوار است بستگانش در ایران مجبور نباشند که هدف انتقام‌جویی قرار بگیرند زیرا «اگر کسی باید در مورد اقدامات من توضیح دهد، خودم هستم، نه آنها، زیرا تصمیم تنها با من بود.»

او گفت پس از تولد پسرش به فکر مهاجرت به خارج از کشور افتاد.

او گفت: «من شروع کردم به دوست داشتن زندگی در مکانی که سام بتواند بدون نگرانی در خیابان‌ها بیرون برود و بازی کند، و چیزهای زیادی از این قبیل. اسپانیا به عنوان بهترین گزینه ظاهر شد وقتی به سام فکر کردم.»

خادم گفت مایل است به نمایندگی از ایران در مسابقات شطرنج ادامه دهد و قصد دارد برنامه‌های مربوط به شطرنج را آنلاین منتشر کند و در این زمینه تولید محتوا کند.

او می‌گوید: «من سال‌ها این ایده را داشتم، اما نمی‌خواستم از ایران با حجاب این کار را انجام دهم.»

با وجود اعتراضات سراسری و برداشتن حجاب از سوی زنانی که مورد تهدید حکومت هستند، مقامات جمهوری اسلامی همواره مدعی شده‌اند که حجاب اجباری «فرهنگ» کشور است.



source https://zanan.bashariyat.org/?p=54324

۲ بهمن ۱۴۰۱

با انگیزه ناموسی؛ یک زن توسط همسرش در مشهد به قتل رسید

هرانا

خبرگزاری هرانا – یک زن جوان در مشهد با انگیزه ناموسی توسط همسرش به قتل رسید. متهم بازداشت و پرونده وی پس از صدور کیفرخواست در دادسرای عمومی و انقلاب مشهد، به دادگاه کیفری یک استان خراسان رضوی ارسال شد.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از روزنامه خراسان، مردی در مشهد همسرش را با ضربات قمه به قتل رساند.

بر اساس این گزارش، “مریم.ب” پرستار ۲۶ ساله بخش کرونایی بیمارستان امدادی مشهد در حالیکه صبح زود به سمت محل کارش در حرکت بود با ضربات پی در پی قمه توسط همسرش به شدت زخمی می شود.

در پی تماس شهروندان حاضر در محل، پیکر نیمه جان او به بیمارستان رضوی مشهد منتقل شده و ساعاتی بعد به دلیل شدت جراحات وارده جان خود را از دست می دهد.

یکی از شاهدان عینی که در محل واقعه حضور داشت در این خصوص به قاضی شعبه ۲۰۸ دادسرای عمومی و انقلاب مشهد گفت: “حدود ساعت ۶ صبح از محل کارم به منزل بازگشتم، وقتی از خودرو پیاده شدم ناگهان مردی را با چاقویی دیدم که ضربات متعددی را بر پیکر زن جوان فرود می آورد. آن مرد جوان پیراهنی مشکی و شلواری خاکستری بر تن داشت که در یک لحظه به سمت پراید قرمز رنگ دوید و سوار بر آن متواری شد.”

در همین حال یکی دیگر از شاهدان به قاضی پرونده گفت: “حدود ساعت ۶ صبح بود که صدای جیغ وحشتناک یک زن را شنیدم. وقتی از منزل به بیرون نگاه کردم، مردی را دیدم که زنی را روی زمین انداخته و انگار به او مشت می زند، اما زمانی که دقت کردم چاقوی بزرگی را در دست آن مرد دیدم؛ او یک پیراهن مشکی بر تن داشت.”

در این گزارش آمده است: بنابر تحقیقات صورت گرفته، مقتول پرستار بخش کرونایی بیمارستان “شهید کامیاب” مشهد بوده که اخیرا به دلیل اختلاف با همسرش در ملک پدری به همراه خواهرش در همان نزدیکی زندگی می کرد.

خواهر “مریم.ب” درباره این ماجرا به قاضی ویژه قتل عمد گفت: “من و خواهرم هر دو شاغل هستیم و با هم در یک خانه زندگی می کردیم. خواهرم از مدت ها قبل با همسرش اختلاف داشت و در کشاکش طلاق بودند.”

پس از آن قاضی ویژه قتل عمد، دستور بازداشت “علی.ص” متهم به قتل را صادر کرد. پس از پنج روز متهم در استان قم خود را تحویل نیروهای انتظامی داد و نهایتا به مشهد منتقل شد.

او در مراحل بازجویی ارتکاب قتل را پذیرفت و مدعی شد به دلیل ابتلا به بیماری سرطان، همسرش او را رها کرده و قصد ازدواج با فرد دیگری را داشته است.

در همین حال یکی از بستگان مقتول که به عنوان شاهد در جلسه بازپرسی حضور داشت، در این باره گفت: “مردی با یک شماره ناشناس با من تماس گرفت، خودش را معرفی کرد و به من گفت، من از مریم جدا شدم چرا که به دلیل بیماری سرطان ۲ سال بیشتر زنده نیستم؛ اما اگر بدانم با کسی ارتباط دارد، می دانم او را چه کار کنم.”

پس از تکمیل تحقیقات قضایی و حضور متهم در بازسازی صحنه جرم، کیفرخواست این پرونده در دادسرای عمومی و انقلاب مشهد صادر و پرونده جهت رسیدگی به دادگاه کیفری یک خراسان رضوی ارسال شد.

بر اساس این گزارش، پزشکی قانونی سلامت روانی متهم را تایید کرده است.

جنایت‌ های ناموسی یا قتل ناموسی به ارتکاب خشونت و اغلب قتل زنان یک خانواده به دست مردان خویشاوند خود گفته می‌ شود.



source https://zanan.bashariyat.org/?p=54312

ریحانه طراوتی، عکاس، به شش سال حبس محکوم شد

ايران امروز

ریحانه طراوتی، عکاس، برای اتهام‌های «اجتماع و تبانی برای اقدام علیه امنیت ملی» و «تبلیغ علیه نظام» مجرم شناخته و به شش سال حبس تعزیری محکوم شده است که براساس قوانین ایران پنج سال از این حکم قابل اجرا است.

شعبه ۲۹ دادگاه انقلاب تهران، به ریاست قاضی مظلوم، این حکم را صادر کرده است.
درحکم خانم طراوتی اقداماتی چون «طراحی فعالیت‌های هدفمند در راستای جنبش زنان در ایران» و «ایجاد نیاز‌های کاذب در زنان از طریق تبلیغ جنبش می تو» به عنوان نمونه‌های رفتار مجرمانه او ذکر شده‌اند.

ریحانه طراوتی یکی از امضاکنندگان بیانیه اعتراض به آزار و خشونت علیه زنان در سینما و تئاتر ایران بود.

او اردیبهشت ماه بازداشت و پس از دو هفته آزاد شد.خانم طراوتی پیش از این هم سابقه به زندان افتادن را داشته است.



source https://zanan.bashariyat.org/?p=54308

۱ بهمن ۱۴۰۱

اعتراضات سراسری؛ فرناز ناظری به حبس و ممنوع الخروجی محکوم شد

صدای مردم

 

فرناز ناظری، از بازداشت شدگان اعتراضات اخیر در قائم شهر، توسط دادگاه انقلاب به ۱۰ سال حبس و دو سال ممنوعیت خروج از کشور محکوم شد.

خبرگزاری هرانا – خانم ناظری، توسط دادگاه انقلاب به تحمل ۱۰ سال حبس و دو سال ممنوعیت خروج از کشور محکوم شده است.

فرحناز ناظری، در تاریخ ۱۵ آبان ماه توسط نیروهای امنیتی در قائم شهر بازداشت و در تاریخ ۲۲ دی ماه، با تودیع قرار وثیقه سه میلیارد تومانی، بطور موقت و تا پایان مراحل دادرسی آزاد شد.

یک منبع مطلع در این خصوص به هرانا گفت: “وی در دو هفته اول بازداشت به اداره اطلاعات منتقل شده بود. همچنین وکیل خانم ناظری به پرونده او دسترسی ندارد.”

خانم ناظری، نقاش و مجسمه ساز، سرپرست خانواده و دارای دو دختر ۱۴ و ۲۰ ساله است.



source https://zanan.bashariyat.org/?p=54291

۳۰ دی ۱۴۰۱

زندان اوین؛ تداوم بازداشت و بلاتکلیفی نسیم سلطان بیگی

هرانا

خبرگزاری هرانا – نسیم سلطان بیگی، خبرنگار و فعال دانشجویی سابق با گذشت ۹ روز از زمان دستگیری، همچنان در زندان اوین در بازداشت و بلاتکلیفی بسر میبرد.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، نسیم سلطان بیگی کماکان در بازداشت بسر میبرد.

مادر خانم سلطان بیگی در خصوص آخرین وضعیت او اعلام کرد: “دخترم نسیم سلطان بیگی،‌ از زندان اوین تماس گرفت. نهاد بازداشت کننده او اطلاعات سپاه است و او همچنان در سلول انفرادی نگهداری می‌شود. هنوز‌ از علت بازداشت دخترم بی‌اطلاعیم.”
نسیم سلطان بیگی، خبرنگار و فعال دانشجویی سابق در تاریخ ۲۱ دی‌ ماه، هنگام خروج از کشور توسط نیروهای امنیتی در فرودگاه بازداشت شد.

خانم سلطان بیگی پیش از این نیز سابقه بازداشت و محکومیت توسط نهادهای امنیتی و قضایی را داشته است.



source https://zanan.bashariyat.org/?p=54289

صالح نیکبخت: نظر بازپرس پرونده مهسا به پذیرش تئوری قصور سربازپرستارها بود

رادیو فردا

مهسا امینی در بیمارستان کسری در تهران

محمدصالح نیکبخت، وکیل خانواده مهسا امینی، می‌گوید «هیچ اقدامی» در مورد این پرونده انجام نشده و «نظر» بازپرس پرونده این بوده که نظریه «کوتاهی» سرباز-پرستارها در احیا و ماساژ قلبی این زن جوان پذیرفته شود.

آقای نیکبخت این اظهارات را با وب‌سایت فراز مطرح کرده و توضیح داده این گفت‌و‌گو را در شرایطی انجام می‌دهد که از مصاحبه با رسانه‌های داخلی و خارجی منع شده است.

وی علت خودداری خود از گفت‌و‌گوی زیاد با رسانه‌ها را نیز خواسته دیگران عنوان کرده و در پاسخ به پرسشی درباره نام نهادهای درخواست‌کننده گفت: «کاری نکنید من را به اداره بی‌تابلو ببرند.»

نیکبخت در این مصاحبه به صراحت گفته است که با گذشت بیش از چهار ماه «هیچ اقدامی در مورد پرونده مهسا صورت نگرفته»، تحقیقات بدون «حضور ما به عنوان شاکی» انجام شده وحتی تحقیقات از زنان داخل ون گشت ارشاد ناقص بوده است.

به گفته این وکیل دادگستری،«در تعداد خانم‌هایی که همراه مهسا دستگیر بودند نیز اختلاف روایت وجود دارد. تعدادی می‌گویند ۵ نفر دیگر و عده‌ای می‌گویند ۶ نفر دیگر همراه مهسا دستگیر شده بودند. از این تعداد اما فقط ۳ نفر مورد تحقیق قرار گرفتند. از ۳ نفر دیگر، با این عنوان که حاضر نشده‌اند، تحقیق صورت نگرفته است.»

وی درباره پاسخ زنانی که همراه مهسا در ون بودند گفت: «چیز خاصی نداشت. یکی گفته من سرم پایین بوده، یکی گفته مهسا پشت سرم بود، یکی گفته من حالم بد بود و از ماجرا اطلاع نداشتم.»

طبق تاکید این وکیل دادگستری، از آنجا که مرگ مهسا «به فاصله کمتر از دو ساعت پس از دستگیری و انتقال به مرکز پلیس امنیت اخلاقی» صورت گرفته، این فاصله باید مورد تحقیق جدی قرار بگیرد.

به گفته آقای نیکبخت، طی این دو ساعت، «۹۵ درصد از آثار حیاتی» این زن جوان از بین رفته و «مهسا مانند یک انسان مرده تحویل بیمارستان کسری شده است.»

وی در بخش دیگری از اظهاراتش درباره مدارکی که نهاد قضایی در اختیار او به عنوان وکیل این پرونده قرار داده هم گفت: «نه اوراق تحقیقاتی را که ما دیدیم و خواندیم و نه اوراق گزارش بیمارستان کسری را به ما تحویل نداده‌اند که این را به خانواده نشان بدهیم و بگوییم این مدرک است.»

این در حالی است که به گفته وی گزارش ۴۰۰-۵۰۰ صفحه‌ای بیمارستان کسری و نظرات پزشکان مختلف، از جمله پزشک مسئول احیای ارگان‌های مهسا امینی به عنوان یک گزارش تخصصی باید از سوی پزشکان مطالعه شود و نه از سوی افراد غیرمتخصص، اما نهاد قضایی از ارائه این گزارش به وی برای انتقال به تیم پزشکی معتمد خودداری کرده است.

وی با اشاره به تاکید پزشکی قانونی در گزارش خود بر بیماری زمینه‌ای مهسا امینی و جراحی وی که ۱۵ سال پیش از مرگ انجام شده بود به عنوان علت مرگ، گفت پزشکانی که وی بعدا با آنها در این زمینه صحبت کرده، این موضوع را «قابل باور» نمی‌دانستند.

از جمله نکات جالب در اظهارات صالح نیکبخت این است که بازپرس این پرونده تاکید داشته مورد مندرج در بند «ب» نظریه پزشکی قانونی که بر اساس آن ماموران و سرباز-پرستارهایی که مشغول ماساژ و احیای قلبی بودند، «دیر آمده‌اند و کوتاهی کردند»، از سوی وکلای خانواده مهسا امینی پذیرفته شود.

نیکبخت افزود: «از ما درخواست کرد که اعلام کنیم از چه کسی شکایت داریم. ما صراحتا اعلام کردیم که شما اول اعلام کنید که علت تامّه فوت از کدام ناحیه بوده تا ما از آن فردی که علت تامه فوت مستند به عمل او بوده شکایت کنیم.»

بر اساس اظهارات وی به نظر می‌رسد نهاد قضایی جمهوری اسلامی تلاش داشته همچون پرونده هواپیمای سرنگون‌شده اوکراینی، «مامورانی» را به «قصور» در این پرونده متهم کند و سپس به بهانه نظامی‌ بودن عاملان پشت درهای بسته دادگاه‌هایی برگزار کند.

نیکبخت همچنین گفته که این پرونده، «اغلب نزد بازپرس نبوده است» که نشان می‌دهد نهادهای امنیتی با توجه به اعتراضاتی که مرگ مهسا برانگیخت، کنترل این پرونده را به دست گرفتند.

در حالی که پس از مرگ مهسا امینی، رسانه‌های وابسته به حاکمیت، ویدئویی از لحظه بیهوش‌ شدن وی منتشر کردند و مدعی شدند او بدون هیچ ضرب و جرحی به زمین افتاد، صالح نیکبخت گفت: «تاکنون هیچ فیلمی از مهسا، از زمان دستگیری تا زمان ورود به پلیس امنیت اخلاقی و همچنین از زمانی که مهسا داخل مقر پلیس بوده به ما داده نشده است.»

وی افزود: «تکه‌هایی از این فیلم منتشر شده اما از کل مسیر که زمان بیشتری برده به ما داده نشده و این بخش از کار، یکی از مواردی است که همیشه جای سوال را باقی می‌گذارد.»

مرگ مهسا امینی، زن جوان اهل سقز که برای دیدار با اقوام همراه خانواده به تهران آمده بود، موجی از خشم و اعتراض را در ایران برانگیخت که هنوز فروننشسته است. این اعتراض بلافاصله گسترش یافت و تمام ارکان نظام جمهوری اسلامی را هدف قرار داد و در داخل و خارج از کشور، دچار چالش‌های جدی کرد.

برخوردهای خشونت‌بار ماموران گشت ارشاد با زنان برای اعمال حجاب اجباری، در مورد مهسا منجر به مرگ وی شد؛ اما پلیس امنیت هنوز تمام حقیقت ماجرا را افشا نکرده است.



source https://zanan.bashariyat.org/?p=54285

گزارش نرگس محمدی از بند عمومی زنان زندان اوین!

کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی

(جدول) نام زندانیان و احکام را در استوری ها ببینید در بند عمومی زنان زندان اوین ۶۱ زندانی زن حضور دارند که نام ۵۸ نفر از آنها در این گزارش آمده است. نگاهی اجمالی به محکومیتها تحمل سلول بندهای امنیت و سلول انفرادی بازجویی و پرونده سازیها و همچنین وضعیت نگهداری زندانیان از جمله دسترسی و امکان معالجه و درمان آنها بیانگر شدت سرکوب زنان زندانی توسط حکومت است.

حبس در سلول بندهای امنیت و سلول انفرادی حبس در سلول انفرادی بندهای امنیت از جمله موارد نقض فاحش حقوق بشر و اعمال شکنجه سفید است که متاسفانه ۵۷ نفر از ۵۸ زندانی (زن) تجربه این شکنجه هولناک ضد انسانی را دارند اغلب آنها از عوارض و بیماریهای ناشی از حبس در سلولهای انفرادی رنج میکشند؛ به ویژه افرادی که مدت زمانهای طولانی در سلولهای انفرادی حبس کشیده.اند مجموع مدت زمان حبس در سلول بندهای امنیت اطلاعات و سپاه پاسداران در دوره‌ها و بازداشتهای متعدد ۵۷ زندانی زن برای برخی طی چند نوبت و در بازداشتهای متعددشان بوده که جمع زده شده است بیش از ۸۳۵۰ روز است. برخی از زندانیان مدت زمانی طولانی در سلولهای انفرادی و بدون حضور هیچ فرد دیگری و تحت شرایطی غیر قابل باور محبوس بودەاند. در ادامه به مواردی از آنها اشاره میشود:

مريم حاج حسینی کل ۴۱۲ روز را در خانه امن و به شکل کاملا انفرادی و تنها محبوس بوده است.

فریبا عادلخواه ۴ ماه از ۹ ماه حبس خود را در سلول های بند امنیت -۲ الف سپاه در انفرادی و تنها بوده است.

مهوش شهریاری و فریبا کمال آبادی، ۸ ماه از ۳۶ ماه حبس خود را در سلولهای بند امنیت_ ۲۰۹ وزارت اطلاعات در انفرادی و شرایط سختی بودەاند.

نیلوفر بیانی ۹ ماه از ۲۴ ماه حبس خود را در سلولهای انفرادی بند امنیت -٢ الف سپاه در انفرادی و تنها گذارنده است

سپیده کاشانی ۸ ماه از ۲۴ ماه حبس خود را در سلولهای بند امنیت-۲ الف سپاه در انفرادی و تنها گذرانده است

ناهید تقوی ۶۸ ساله ۲۰۰ روز از ۲۲۰ روز حبس خود را در سلولهای بند امنیت_ ٢ الف را در سلول انفرادی بوده است.

زهرا زهتابچی تمام ۱۴ ماه حبس در سلولهای بند امنیت_ ۲۰۹ را در سلول انفرادی و در تنهایی سپری کرده است.

زهرا صفایی ۸ ماه از ۹ ماه حبس در سلول بندهای متعدد امنیت را در انفرادی و شرایط دشوار بوده است.

مریم محمدی تمام ۲۳ ماه حبس را در سلولهای بند امنیت در دورههای مختلف، در انفرادی و در شرایط غیرانسانی و طاقت فرسایی گذرانده است.

این ۱۰ زن تاکنون در پرونده‌های متعددشان متحمل ۱۹۶ ماه حبس در سلول بندهای امنیت سپاه و وزارت اطلاعات شده اند که ۱۰۲ ماه آن را در سلول انفرادی و به صورت تک نفره و در شرایط غیرانسانی بوده اند.

زنان و محکومیتها

دو نفر از ۵۸ نفر زن زندانی، بازداشتی بوده و هنوز حکمی نگرفته‌اند لذا ۵۶ زن زندانی اوین فقط و صرفاً در پرونده اخیرشان بدون احتساب زندانهای گذرانده در سالهای گذشته به موجب پرونده های پیشین‌شان به تحمل بیش از ۳۳۰۰ ماه، معادل ۱۰۰.۰۰۰ روز زندان محکوم شده اند.

محکومیتهای سنگین و طولانی زندان

برخی از زندانیان در پرونده های اخیرشان به حبسهای طولانی حدود ۱۰ سال محکوم شده اند از جمله مهوش شهریاری، فریبا کمال آبادی، مریم حاج حسینی، نیلوفر بیانی، ناهید تقوی، زهرا زهتابچی و نرگس محمدی همچنین فاطمه مثنی به ۱۵ سال زندان محکوم شده است.

ردیف سنی ۶۰ سال به بالا

در میان ۵۸ زن ،زندانی ۱۰ زن در ردیف سنی ۶۰ سال به بالا قرار دارند که به احکام سنگین زندان محکوم شده اند ۳ نفر از آنها به تحمل ۱۰ سال و ۷ نفرشان به

تحمل ۵ سال زندان محکوم شده‌اند.

مادران زندانی

۳۳ نفر از ۵۸ زن زندانی، مادر هستند که برخی از آنها از جمله ثمین احسانی، زهره داوری، زهره زیوری، فریبا اسدی و نرگس منصوری کودکان کم سن و سال دارند.

زندانیان بیمار

در میان ۵۸ زن زندانی برخی مبتلا به بیماریهای جدی و خطرناکی هستند که تحمل حبس را برایشان دشوار کرده و تحمل حبس شرایط بیماریشان را روز به روز حادتر میکند برای نمونه فرنگیس مظلوم عليرغم نامه های متعدد پزشکان به جهت بیماری قلب که تحت عمل جراحی قرار گرفته و لزوم تعویض مفاصل لگن که حرکت را برایشان بسیار دشوار کرده و همچنین بیماری کبد ماههاست که در زندان تحمل حبس میکند. و ۸ نفر از زندانیان مبتلا به بیماریهای قلبی هستند.



source https://zanan.bashariyat.org/?p=54268

۲۹ دی ۱۴۰۱

تداوم بازداشت؛ گزارشی از آخرین وضعیت آرمیتا عباسی در زندان کچویی کرج

هرانا

خبرگزاری هرانا – آرمیتا عباسی، از بازداشت شدگان اعتراضات سراسری با گذشت بیش از ۹۰ روز از زمان دستگیری، همچنان در زندان کچویی کرج در بازداشت بسر میبرد.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، آرمیتا عباسی در بازداشت و بلاتکلیفی بسر میبرد.

پدر خانم عباسی در خصوص آخرین وضعیت وی اعلام کرد: “تاریخ دادگاه دخترم، ۶ بهمن ماه اعلام شد. این در حالی است که تا این لحظه به عنوان پدر آرمیتا، هیچ گونه دسترسی به پرونده او ندارم و از اتهاماتش بی خبرم. با پذیرفتن وکیل و آزادی با قید وثیقه نیز، مخالفت کرده اند.”
اوایل مهرماه امسال، آرمیتا عباسی در رابطه با اعتراضات سراسری در کرج توسط نیروهای امنیتی بازداشت و سپس به زندان کچویی کرج منتقل شد.

گفته می شود که بازداشت خانم عباسی در پی انتشار مطالبی در فضای مجازی صورت گرفته است.

جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات این شهروند بازداشتی، روز پنجشنبه ۶ بهمن ماه برگزار خواهد شد.



source https://zanan.bashariyat.org/?p=54252

۲۸ دی ۱۴۰۱

درخواست غزاله شارمهد از مقام‌های آلمان: تلاش کنید بتوانم با پدرم تلفنی صحبت کنم

رادیو فردا

در تصاویری که از جلسات دادگاه جمشید شارمهد منتشر شده، وی به وضوح در شرایط روحی نامناسبی دیده می‌شود

در تصاویری که از جلسات دادگاه جمشید شارمهد منتشر شده، وی به وضوح در شرایط روحی نامناسبی دیده می‌شود

غزاله شارمهد، دختر جمشید شارمهد، شهروند ربوده شده ایرانی-آلمانی از مقام‌های بلندپایه آلمان خواست برای امکان برقراری تماس تلفنی وی با پدرش تلاش کنند.

وی در اظهارات خود به طور مشخص، اولاف شولتس صدراعظم آلمان و آنالنا بائربوک وزیر خارجه این کشور را مورد خطاب قرار داد و از آنها این درخواست را مطرح کرد.

خانم شارمهد به طور مشخص درخواست کرد دست‌کم قبل از اینکه «پدرش اعدام شود یا به قتل برسد»، او بتواند با او صحبت کند و گفته این «حداقل‌ کاری» است که آلمان می‌تواند انجام دهد.

وی خطاب به شولتش و بائربوک با لحنی انتقادی گفت چطور آنها در قبال نزدیک به یک‌هزار روز حبس انفرادی، شکنجه و احتمال اعدام پدرش به عنوان یک شهروند آلمانی، «سکوت» کرده‌اند؟

غزاله شارمهد هشدار داد تا روز چهارشنبه، ۲۸ دی‌ماه، امکان صدور حکم اعدام برای پدرش وجود دارد.

وی گفته در طول یک‌سال گذشته او صدای پدرش را نشنیده و تنها چیزی که خانواده درباره آن مطمئن هستند، این است که او به صورتی «شکنجه شده که دندان‌هایش افتاده‌اند، ۲۰ کیلو وزن کم کرده و قادر نیست به راحتی راه برود و تنفس کند».

شارمهد پدرش را روزنامه‌نگار و فعال مدنی معرفی کرد که طی ۱۶ سال گذشته، تلاش داشته صدای مردم ایران باشد.

وی از بائربوک و شولتس خواسته به طور فوری اقدامی درباره این پرونده انجام دهند؛ از جمله سپاه را به عنوان سازمانی تروریستی معرفی کرده و از قدرت اقتصادی آلمان در رابطه تجاری با ایران، برای آزادی پدرش و سایر زندان سیاسی در ایران استفاده کنند.

جمشید شارمهد مرداد سال ۱۳۹۹ در جریان سفری به امارات متحده عربی در دبی توسط ماموران امنیتی جمهوری اسلامی ربوده و به ایران منتقل شد.

رسانه‌های رسمی و نهادهای امنیتی با انتشار این خبر در روز ۱۱ مرداد ۹۹، این شهروند دوتابعیتی را به عنوان رئیس «گروه تندر» (رسانه منتسب به انجمن پادشاهی ایران در آمریکا) معرفی کردند.

عفو بین‌الملل پیشتر نحوه بازداشت جمشید شارمهد را «خودسرانه» و «ناپدیدسازی قهری» دانسته و خواستار آزادی فوری این شهروند دوتابعیتی ایرانی-آلمانی شده بود.



source https://zanan.bashariyat.org/?p=54246

دو نماینده پارلمان ایالتی آلمان کفالت سیاسی ارمغان ذبیحی را پذیرفتند

ایران‌وایر

دو تن از اعضای پارلمان ایالتی آلمان به نام‌های فرانک شیفر و گونگور یلماز کفالت سیاسی این زندانی عقیدتی را به عهده گرفتند و خواستار آزادی بدون قید و شرط ارمغان ذبیحی شدند.

در آستانه برگزاری دادگاه «ارمغان ذبیحی مقدم»، دو تن از اعضای پارلمان ایالتی آلمان به نام‌های «فرانک شیفر» و «گونگور یلماز» کفالت سیاسی این زندانی عقیدتی را به عهده گرفتند و خواستار آزادی بدون قید و شرط ارمغان ذبیحی شدند.

دادگاه ارمغان ذبیحی قرار است در تاریخ اول بهمن ۱۴۰۱ در شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران برگزار شود.

از اتهامات مطروحه این شهروند بهایی اطلاع دقیقی در دست نیست. بنا به اظهار وکیل پرونده، هیچ عمل مجرمانه و خلاف قانون در پرونده ارمغان مشاهده نمی‌شود، تنها مورد، بهایی بودن او است که ممکن است قاضی از آن به عنوان اتهام نام ببرد.

ارمغان ذبیحی چهار ماه است که تحت بازداشت موقت قرار دارد. او و همسرش، «آرش زمانی» در ۲مهر۱۴۰۱ در منزل شخصی‌شان در تهران دستگیر شدند و از جمله بازداشت‌شدگان اخیر هستند که طولانی‌ترین دوره بازداشت را گذرانده‌اند. تاکنون، قاضی پرونده به دلیل این‌که تخفیفات قانونی شامل حال بهاییان نمی‌شود، از پذیرش درخواست وثیقه برای آزادی موقت ارمغان خودداری کرده است.



source https://zanan.bashariyat.org/?p=54238

سارا سیاه‌پور فعال صنفی معلمان به ۶ سال زندان محکوم شد.

کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی

سارا سیاه‌پور فعال صنفی معلمان تهران به ۶ سال حبس، دو سال ممنوعیت خروج از کشور و محرومیت‌های اجتماعی محکوم شد.

به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، سارا سیاه‌پور فعال صنفی معلمان تهران از سوی شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب اسلامی تهران به ریاست قاضی ابوالقاسم صلواتی از بابت اتهام «اجتماع و تبانی» به ۵ سال حبس تعزیری و از بابت اتهام «تبلیغ علیه نظام» به یک سال حبس تعزیزی محکوم شده است. او همچنین به‌ عنوان مجازات تکمیلی به دو سال ممنوعیت خروج از کشور، ممنوعیت عضویت در احزاب و گروه‌‌های سیاسی و ممنوعیت فعالیت در فضای مجازی محکوم شده است.
در صورت تایید این حکم در مرحله تجدیدنظر، با اعمال ماده ۱۳۴ قانون مجازات اسلامی ۵ سال حبس برای وی قابل اجرا خواهد بود.
خانم سیاه‌پور روز دوشنبه ۱۲ دی‌ماه 1401، به صورت تلفنی به شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب اسلامی تهران به ریاست قاضی صلواتی احضار و بدون حضور وکیل محاکمه شده بود و حکم صادره روز دوشنبه ۲۶ دی‌ماه 1401، به او ابلاغ شده است.
سارا سیاه‌پور ساعت ۷ صبح روز چهارشنبه دوم شهریورماه ١۴٠١، موقع بیرون رفتن از خانه توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به مکانی نامعلوم منتقل شده بود. نیروهای امنیتی خانم سیاه‌پور را پس از بازداشت به خانه بازگردانده و منزل شخصی‌اش را نیز تفتیش کرده و وسایل شخصی ایشان را نیز با خود برده‌ بودند.
سرانجام این فعال صنفی معلمان تهران روز شنبه دوازدهم شهریورماه 1401، پس از ده روز بازداشت توسط نیروهای ثارالله سپاه با تودیع قرار وثیقه سیصد میلیون تومانی موقتاً و تا زمان پایان مراحل دادرسی از زندان آزاد شد.



source https://zanan.bashariyat.org/?p=54231

۲۷ دی ۱۴۰۱

محیا واحدی توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد

صدای بازداشت شدگان

محیا واحدی توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد

روز یکشنبه ۲۵ دی ۱۴۰۱، محیا واحدی، از اعضای داوطلب پیشین جمعیت امام علی، توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد. ماموران در زمان بازداشت، شماری از لوازم دیجیتال او را ضبط کرده اند.

طبق گزارش دریافتی و به نقل از منابع فعال حقوق بشر در ایران، محیا واحدی بازداشت شد.

بر اساس این گزارش، محیا واحدی، از اعضای داوطلب پیشین جمعیت امام علی، توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد. ماموران در زمان بازداشت، شماری از لوازم دیجیتال او را ضبط کرده اند.

میثم واحدی، برادر وی با انتشار مطلبی در صفحه شخصی خود نوشت: «امروز حوالی ظهر، خواهرم محیا واحدی در محل کارش بدون هیچ توضیحی بازداشت و وسایل الکترونیکی‌ اش هم ضبط شد.»

محیا واحدی، فعال حقوق زنان و کودکان و از اعضای داوطلب پیشین جمعیت امام علی است.

تا لحظه تنظیم این خبر از اتهامات مطروحه و محل نگهداری وی اطلاعی حاصل نشده است.



source https://zanan.bashariyat.org/?p=54220

حسین‌زاده، فعال دانشجویی: در زندان عادل‌آباد جنایتی هولناک با قرص‌های اعصاب در جریان است

اینترنشنال

لیلا حسین‌زاده، فعال دانشجویی که به قید وثیقه از زندان آزاد شده در رشته توییتی وضعیت اسف‌بار بند زنان زندان عادل‌آباد شیراز توضیح داد و تجویز قرص‌های اعصاب بدون اسم به زندانیان را «جنایتی هولناک» خواند.

حسین‌زاده نوشت: «در اتاق خودمان زیاد می‌دیدم که فرد شاید به‌اندازه ۴ ساعت در روز بیدار بود. حتی یک بار دادن قرص‌های گویا اشتباه کار بچه‌های اتاق معترضین را به تشنج کشاند.»

او همچنین با اشاره به وضعیت فاجعه‌بار رسیدگی پزشکی نوشت که زندان‌بان‌ها در مواجهه با حال بد زندانیان برای آنها آرزوی مرگ می‌کردند.

به گفته او، وقتی الهام افکاری، برادر نوید افکاری، در دوران اعتصاب غذا، خون بالا آورده و نگران حالش بودند، زندان‌بان گفته: «بمیره، به درک».

حسین‌زاده با مثالی درباره غذاهای بی‌کیفیت این زندان گفت که در غذای بند «تخم مارمولک» پیدا کردند.

او به وضعیت نامناسب تهویه بند اشاره کرد و همچنین نوشت که چند اتاق بند زنان زندان عادل‌آباد به سالن اعدام چسبیده؛ «یعنی حبسشان با شنیدن مداوم صدای اعدام گره خورده» و چند اتاق بالای زیرزمینی است که احتمال دارد محل شکنجه باشد.

حسین‌زاده نوشته است: «تنفس زندانیان راهروی پایینی و گوش زندانیان راهروی بالایی تحت شکنجه مداوم است.»

این زندانی سیاسی همچنین درباره وضعیت بهداشت زندان نوشت: «ظرف را باید در آبخوری میشستیم که در محیط توالت و حمام است، هیچ سینک ظرفشویی در کار نیست (بجز اتاق نوجوان) همانجا که دست و پا و دماغمان را می‌شستیم و مادران کودکانشان را می‌شستند، ظرف می‌شستیم.»

او ادامه داد: «خود زندانیان سعی کرده بودند تفکیکی بگذارند، که مثلا دو شیر آب برای ظرف و دو شیر آب دیگر برای شستشوی دیگر، تفکیکی که در تراکم جمعیتی بالا اغلب شکست می‌خورد.»

حسین‌زاده درباره حمام کردن در زندان نیز نوشته است: «وقتی دمای آب «استخری» می‌شد، وقت حمام بود. سردمان بود و می‌گفتند به دلیل استفاده زیاد از مخزن آب فرصت نمی‌کند داغ شود!»

این فعال دانشجویی درباره ممنوعیت‌های اعمال شده در زندان نیز نوشته است: «بهایی و سنی را می‌نشاندند پای دعا برای ظهور امام زمان و بهترین بخشش این بود. چادر اجباری بود، بارها در طول هفته می‌گفتند فردا بازدیدکننده داریم، بجای ۷ صبح، ۶ صبح بیدارباش می‌دادند، زندانی‌ها باید سریع آماده می‌شدند: جوراب، آستین بلند، حجاب زیر چادر، چادر. و آماری می‌نشستند. تا می‌آمدند تکان بخورند، داد می‌زدند یاالله یاالله. و این حبس در حبس، این آماری نشستن در اتاق اغلب تا ظهر ادامه داشت و بازدیدکننده‌ای هم در کار نبود.»

او درباره رسیدگی‌های پزشکی نیز نوشت: «رسیدگی پزشکی بند بمعنای دقیق کلمه فاجعه بود. زندانی دیابتی با زخم پایی که هر دم گسترده‌تر می‌شد و پاسخ به او این بود: طبیعی است. بی هیچ تمهیداتی افراد را با اچ آی وی مثبت یا هپاتیت رها می‌کردند، بارها تقاضای تست هپاتیت دادم و وقعی ننهادند.»

این زندانی سیاسی تاکید کرد: «با خساست بهداری مواجه بودیم و گهگاه زندانیان بی دسترسی به مسکن درد می‌کشیدند.»

این اولین بار نیست که زندانیان زن سیاسی وضعیت بند زنان زندان‌های جمهوری اسلامی را توصیف می‌کنند.

پیشتر گروهی سایبری به نام «عدالت علی» ضمن هک دوربین‌های زندان اوین، تصاویری از رفتارخشونت‌آمیز ماموران زندان اوین با زندانیان منتشر کرد.

پس از این اتفاق تعداد بسیاری از زندانیان سیاسی سابق اقدام به انتشار فجایعی کردند که در زندان‌های سراسر ایران رخ داده و می‌دهد.

همچنین سپیده قلیان، فعال مدنی زندانی، در رشته توییتی وضعیت بند زنان زندان بوشهر و نقض شدید حقوق بشر در این زندان را تشریح کرده بود.

او در حساب توییترش نوشت: «زنان زندانی بند نسوان زندان بوشهر، به جرم زن بودن و زندانی بودن تحت وحشیانه‌ترین شکنجه‌ها و ضدانسانی‌ترین شرایط ممکن نگهداری می‌شوند.»

قلیان در گزارشش با استفاده از اسامی مستعار صحنه‌هایی از شرایطی که زنان زندانی بوشهر در آن زندگی می‌کنند را تشریح کرد.

با وجود هشدارهای بین‌المللی و فعال‌های حقوق بشر، دستگاه قضایی جمهوری اسلامی گزارش‌ها درباره وضعیت ناگوار زندان‌ها را رد می‌کند.



source https://zanan.bashariyat.org/?p=54205

امام خمینی(ره) نمونه موفقی از نگاه به زن در عرصه‌های خانوادگی و اجتماعی را به دنیا ارایه داد

ایرنا

 

خمین – ایرنا – نماینده مردم خمین در مجلس شورای اسلامی گفت: امام خمینی(ره) نمونه موفقی از نگاه به زن در عرصه های شخصیتی، خانوادگی و اجتماعی را به دنیا ارائه داد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، «علیرضا نظری» شامگاه یکشنبه در سمینار علمی بین المللی نقش و جایگاه زن در جهان معاصر از دیدگاه حضرت امام خمینی(ره) در سالن اجتماعات بیت تاریخی امام راحل در خمین افزود: به برکت انقلاب اسلامی، امروز کرسی های علمی و تخصصی در کشور به بانوانی که قبل تشکیل جمهوری اسلامی فاقد سواد بودند، اختصاص یافته است.
نماینده مردم خمین در خانه ملت ادامه داد: امام خمینی(ره) در سخنرانی های مختلف درباره نقش زنان در خانواده توضیحاتی داشت و مجموع آثار برجای مانده به عنوان یک منشور برای دولت های اسلامی و سعادت جوامع بشری است.
نظری گفت: دشمنان نظام از رخنه فرهنگی و تغییر ساختار فرهنگی برای رسیدن به اهداف خود استفاده می کنند و حوادث اخیر برای شکستن معتقدات مردم بود.
نماینده خمین در مجلس شورای اسلامی افزود: مجلس یازدهم با تصویب قانون تعالی خانواده و جوانی جمعیت ۱۲ هزار میلیارد تومان اعتبار به این قانون اختصاص داده است تا آسیب های وارد شده به جمعیت را جبران کند.
وی تاکید کرد: قوای مقننه، مجریه و قوه قضائیه پیگیری های لازم برای ساماندهی حجاب و رعایت حد شرعی را در دستور کار خود قرار داده اند.
نماینده مردم خمین در مجلس یازدهم یادآور شد: همه ملزم به رعایت قانون در نظام اسلامی هستند و تخلف از آن موجب پیگیرد است.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان مرکزی نیز در این آیین گفت: نگاه به انقلاب اسلامی و پیام امام خمینی را از ابعاد سیاسی فرهنگی و دینی می توان بررسی کرد.
«محسن خیرمند» ادامه داد: امام خمینی (ره) الگوی نوین اجتماعی برای زنان را در این زمان باتوجه به جایگاه و نقش زنان پایه گذاری کردند.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان مرکزی اظهار داشت: سهم دادن به بانوان به عنوان افرادی که محور انسان سازی هستند از اقدامات امام خمینی (ره) است.
خیرمند با اشاره به اینکه امام راحل، زن را مربی جامعه معرفی کرد، ادامه داد: همانطور که قرآن انسان ساز است، زن نیز سازنده است.
وی تاکید کرد: براساس فرمایشات بنیانگذار جمهوری اسلامی به دنبال حذف زن از درون خانواده، انحطاط در جامعه ایجاد می شود.
خیرمند افزود: امام خمینی(ره) بر پرورش جوانان و دختران عفیف توسط زن تاکید داشتند و برای حضور اجتماعی زن، قید حجاب و عفاف را می گذارد تا زن را از وسیله بودن دور کند.
شهرستان خمین به عنوان زادگاه بنیانگذار جمهوری اسلامی در نوار جنوبی استان مرکزی است.



source https://zanan.bashariyat.org/?p=54190

۲۶ دی ۱۴۰۱

جایگاه بانوان کشور با پیروزی انقلاب اسلامی ارتقا یافت

ایرنا

 

 

شهرکرد- ایرنا- استاندار چهارمحال و بختیاری با اشاره به لزوم توجه به بانوان گفت: جایگاه بانوان در ایران با پیروزی انقلاب اسلامی ارتقا پیدا کرده است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، غلامعلی حیدری روز یکشنبه در جشن بزرگ میلاد حضرت فاطمه زهرا (س)، روز زن و گرامی‌داشت مقام مادر در فرهنگسرای ارشاد شهرکرد تاکید کرد: حضرت فاطمه زهرا (س) الگوی زنان جهان است که نقش خود را با مادری و همسری در جامعه ایفا کرده است.

وی افزود: حضرت فاطمه زهرا (س) در مدت عمر کوتاه خود تأثیر زیادی در جامعه داشتند و به‌واسطه تربیت فرزندانی صالح در محفل‌های سیاسی تاریخ اسلام هم نقش برجسته‌ای داشته‌اند.

حیدری تصریح کرد: امام خمینی (ره) جایگاه زنان در جامعه را حائز اهمیت عنوان کردند و پس از پیروزی انقلاب اسلامی فضا برای تحصیل، حضور در مشاغل مختلف و شرکت در برنامه‌های گوناگون فراهم شد که دولت‌های مختلف درایت راستا تلاش داشته‌اند.

وی با اشاره به هجمه‌ فراوان دشمنان علیه جمهوری اسلامی یادآور شد: اقدامات دولت سیزدهم در بخش‌های مختلف چشمگیر بوده و صادرات کشور در یک‌سال اخیر ۵۰ درصد رشد داشته است.

استاندار چهارمحال و بختیاری اظهار داشت: دولت سیزدهم مطالبه‌های انباشت شده کارکنان، کارگران، شرکت‌های بیمه‌گر و گندمکاران پرداخت شد.

وی گفت: دشمن با طراحی توطئه‌های مختلف به‌دنبال کُند کردن چرخه توسعه کشور است.

حیدری تامین آب پایدار در بخش‌های مختلف را از مهم‌ترین مشکلات چهارمحال و بختیاری اعلام و تاکید کرد: در سفر رییس‌جمهور و تعدادی از اعضای هیات دولت سیزدهم به استان اعتبار قابل‌توجهی به طرح‌های نیمه‌تمام آبی استان اختصاص داده شد و این طرح‌ها در حال افتتاح و بهره‌برداری است.

وی فعالیت جهادی برای انجام امور و رفع مشکلات مردم را ضروری دانست و افزود: رییس‌جمهور در ارتباط با استانداران کشور مسایل و مشکلات استان‌ها را خودشان پیگیری می‌کنند.

حیدری به بدترین رفتارهای انجام شده با بانوان از سوی کشورهای غربی اشاره و تصریح کرد: بانوان در ایران جایگاه ویژه‌ای دارند و باید با روشن‌گری و جهاد تبیین اقدامات انجام شده به مردم اطلاع‌رسانی شود.

مدیرکل دفتر امور زنان و خانواده استانداری چهارمحال و بختیاری نیز گفت: این دفتر در یک‌سال اخیر فعالیت‌های خود را در هفت کارگروه دسته‌بندی و پیگیری کرده است.

زهرا حبیبی به لزوم توجه به فرزندآوری و جوانی جمعیت در جامعه اشاره و تاکید کرد: طرح‌ها و برنامه‌های بانوان فعال استان در این زمینه برای بهره‌گیری در سطح ملی به دفتر امور زنان و خانواده استانداری چهارمحال و بختیاری ارائه شود.

وی افزود: ایجاد کسب و کار برای زنان سرپرست خانوار، عفاف و حجاب، نشاط اجتماعی و تحکیم بنیان خانواده از مهم‌ترین کارگروه‌های فعال دفتر امور زنان و خانواده استانداری چهارمحال و بختیاری به‌شمار می‌رود.

به گزارش ایرنا، در این آیین از تعدادی مادران و همسران شهداء قدردانی و به تعدادی بانوان حاضر در این جشن هدایایی اهداء شد.



source https://zanan.bashariyat.org/?p=54188

اعتراضات سراسری؛ فاطمه جمال پور به ۵ سال حبس و تبعید محکوم شد

هرانا

خبرگزاری هرانا – فاطمه (فروغ) جمال پور، شهروند معترض بازداشت شده در گوهردشت کرج، توسط شعبه ۱ دادگاه انقلاب کرج به ۵ سال حبس و ۲ سال تبعید به شهرستان بابل محکوم شد.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، فاطمه (فروغ) جمال پور، به حبس و تبعید محکوم شد.

بر اساس این حکم که اخیرا توسط شعبه ۱ دادگاه انقلاب کرج صادر و به خانم جمال پور ابلاغ شده است، وی از بابت اتهام “اجتماع و تبانی جهت اقدام علیه امنیت ملی” به پنج سال حبس و ۲ سال تبعید به شهرستان بابل محکوم شده است.
خانم جمال پور، روز چهارشنبه ۴ آبان در رابطه با اعتراضات سراسری در گوهردشت کرج، توسط نیروهای امنیتی بازداشت و سپس به زندان کچویی کرج منتقل شد.

لازم به ذکر است، فاطمه جمال پور یکی از ۱۵ زن بازداشت شده است که چندی پیش در زندان کچویی کرج دست به اعتصاب غذا زد.

“بلاتکلیفی و بازداشت طولانی مدت، وضعیت نامناسب بهداشتی زندان و شیوع بیماری هایی از قبیل قارچ پوستی، عدم رسیدگی به وضعیت پزشکی بازداشت شدگان و محرومیت از درمان آنها، تراکم بیش از حد ساکنین بند زنان، محرومیت از حق دسترسی به وکیل و همچنین صدور احکام ناعادلانه برای برخی از بازداشت شدگان” از جمله مواردی است که به اعصاب غذای اعتراضی این افراد منجر شد.

فاطمه (فروغ) جمال پور، ۳۷ ساله و تنها سرپرست ۲ فرزند است.



source https://zanan.bashariyat.org/?p=54180

۲۵ دی ۱۴۰۱

زنان نقش موثری در مدیریت مصرف آب دارند

ایرنا

 

 

کرمانشاه- ایرنا- مدیرکل امور زنان و خانواده استانداری کرمانشاه با بیان اینکه همه مردم در مدیریت مصرف آب نقش دارند، گفت: زنان مؤثرترین نقش را در مدیریت مصرف آب دارند.

به گزارش روز شنبه ایرنا؛ «زهره رستمی» در مراسم تجلیل از بانوان شرکت آبفا کرمانشاه با اشاره به اینکه بخش زیادی از مشترکین آب و فاضلاب خانگی هستند، گفت: باتوجه به اینکه مصارف خانگی، عموما مصارف شرب و بهداشتی است و تحت کنترل و مدیریت، زنان است پس این قشر می‌توانند با مدیریت درست مصرف آب، گامی اساسی در جهت اصلاح الگوی مصرف بردارند.

زنان روی سلامت روانی، اجتماعی و اقتصادی و تعالی جامعه تأثیر دارند

رئیس شورای امنیت غذایی و مشاور زنان و خانواده دانشگاه علوم پزشکی ایران نیز در این جلسه گفت: زنان روی سلامت خانواده و جامعه اثرگذار هستند و سلامت زنان، سلامت جامعه را درپی دارد.

«فاطمه رضوان مدنی» سپس به موضوع تعالی سلامت و جوانی جمعیت پرداخت و افزود: جمعیت جامعه ما به سمت سالمندی پیش می‌رود و باید به فکر حفظ جوانی و سلامت جمعیت باشیم.

بخشی از خدماتی که به شهروندان ارائه می‌دهیم مدیون زحمات بانوان شرکت است

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان کرمانشاه نیز در این مراسم، گفت: بخشی از خدماتی که به شهروندان ارائه می‌دهیم مدیون زحمات بانوان شرکت است.

«رضا داودی» با اشاره به خدمات شبانه روزی و بی وقفه شرکتهای آب و فاضلاب افزود: جمعیتی پشت این خدمات بی وقفه و مستمر هستند که زحمات و تلاشهای و ایثارگری های زیادی از خود نشان می‌دهند که بخشی از این جمعیت پرتلاش بانوان شرکت هستند.

وی به سطوح تحصیلاتی و مدارج شغلی بانوان شرکت اشاره و تأکید کرد: حضور بانوان در بخش‌های مختلف و تنوع نیروی انسانی و تحصیلات در پیشبرد اهداف شرکت مؤثر است.

مدیرعامل شرکت آبفا کرمانشاه سپس با ابراز خوشحالی از حضور بانوان بازنشسته شرکت در مراسم گرامیداشت روز زن، گفت: همه ما چیزهای زیادی از همکاران بازنشسته خود آموخته این و باید همواره به یاد آنهایی که با اتمام رسمی دوران خدمت اداری شأن از سیستم خارج می‌شوند باشیم.

داودی همچنین آغاز گرامیداشت یاد و نام همکارانی که در دوران شیوع ویروس منحوس کرونا جان خود را از دست دادند غافل نشد و افزود: ما هنوز هم داغدار این عزیزان هستیم و بازهم به همسرانشان که در این جمع حضور دارند تسلیت می‌گویم.

مدیرعامل آبفای استان کرمانشاه سپس با اشاره به اینکه تمهیدات درست و تلاشهای شبانه روزی مجموعه شرکت آب و فاضلاب استان در تابستان گذشته نتیجه داد تا با کمترین میزان تنش آبی، تابستان را پشت سر بگذاریم گفت: این موفقیت بزرگ منتج به این شد که به عنوان یکی از چند استانی که به خوبی توانسته آمد از تنش آبی بگذرند معرفی و مورد تقدیر مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور قرار گیریم و سعی میکنیم به زودی در مراسمی از همکاران مؤثر در این موفقیت بزرگ تقدیر و تشکر کنیم.

وی یادآور شد: پروژه های متعددی را در استان کلید زده ایم که با بهره برداری از آنها در تابستان آینده به ویژه در شهر کرمانشاه تابستان ۱۴۰۲ را به صورت متفاوت و کم تنش آبی تجربه کنیم.

داودی افزود: در بخش روستایی هم پروژه های متنوعی تعریف شده که تلاشمان این است که با اعتباراتی که در اختیار داریم و همچنین تخصیص اعتبارات به نتیجه برسانیم.



source https://zanan.bashariyat.org/?p=54164

“دیده شدن ریشه مو و کاربرد فتوشاپ در عکس” بهانه اخراج معلمان

دویچه وله

 

 

کمبود معلم بر بحران‌های ایران افزوده است. در چنین شرایطی تسنیم در گزارشی به معلمانی اشاره کرده که “در آزمون پذیرفته شده بودند، اما به خاطر شرکت نکردن در نماز جمعه یا دیده شدن ریشه مو، علی‌رغم آغاز به کار اخراج شده‌اند.”

افزایش بازنشستگی‌ها در آموزش و پرورش چند سالی است که جمهوری اسلامی را با سونامی کمبود معلم رو‌به‌رو کرده است.

با اینکه در شهریور ماه سال ۱۴۰۱، حسین داودالموسوی، مدیرکل دبیرخانه هیئت مرکزی گزینش وزارت آموزش‌ و پرورش از پذیرفته شدن ۳۴ هزار نفر در آزمون استخدامی خبر داده بود اما رضا حاجی‌پور، نماینده آمل در مجلس در آبان ماه بار دیگر نسبت به کمبود نیرو در این حوزه هشدار داده بود.

حاجی‌پور با اشاره به تدوین طرح تامین نیروی انسانی آموزش و پرورش در کمیسیون آموزش مجلس گفته بود: «کمبود معلم از جدی‌ترین مشکلات نظام آموزش و پرورش است. در سال‌های گذشته از یک سو بازنشستگی حجم گسترده‌ای از معلمان و از سوی دیگر عدم توازن و توزیع مناسب در استخدام‌ها تبدیل به یک بحران در وزارت آمورش و پرورش شده است.»

براساس اعلام مرکز پژوهش‌های مجلس شاخص نسبت تعداد دانش‌آموز به معلم که بنا به استانداردهای تعریف شده برای نمونه در مقطع ابتدایی ۱۹.۲ تعریف شده است، سال گذشته در برخی از مناطق شهرستان‌های تهران تا ۵۷.۴۳ هم رسید و تهران بدترین شاخص را به‌ خود اختصاص دادند.

وزیر آموزش و پرورش در اردیبهشت ماه سال جاری گفته بود: «در سال‌ جاری به‌ ازای ۷۱ هزار معلمی که بازنشسته شده‌اند تنها ۳۴ هزار و ۸۱۳ معلم جدید از طریق آزمون استخدامی به‌کارگیری شده‌اند.»

خبرگزاری تسنیم، نزدیک به سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به تازگی در گزارشی به همین موضوع پرداخته و با تایید کمبود معلم در ایران از “اتفاقات عجیب” دیگری نیز پرده برداشته و می‌نویسد: «در میانه سال تحصیلی به برخی معلمان که از ابتدای مهر تدریس در مدارس را آغاز کرده‌اند، اعلام شده در گزینش رد شده‌اند!»

تسنیم درباره تجربه یکی از همین معلمان نوشته است: «این خانم که هم‌اکنون به عنوان معلم دبستان در یکی از روستاهای کشور مشغول به فعالیت است، پس از قبولی در آزمون استخدامی آموزش و پرورش، مشغول به کار شده است اما در کمال تعجب اواسط آبان با او تماس گرفته شده و گفته‌اند که کسر امتیاز دارد و باید مجدد گزینش شود.»

گزینش مجدد معلمان پذیرفته شده با سوالات عجیبی همراه بوده است. برخی از این معلمان که در آزمون استخدامی اولیه قبول شده بودند، گفته‌اند، در جلسه گزینش به خاطر مواردی مانند “استفاده از فتوشاپ در عکس پرسنلی، دیده شدن ریشه مو، عدم حضور در نماز جمعه یا شرکت نکردن در انتخابات ریاست جمهوری سال گذشته استخدامشان لغو شده است.”

اما موضوع تنها لغو استخدام این معلمان نیست، بلکه آنها اعلام کرده‌اند، آموزش و پرورش حقوق چند ماه گذشته را نیز به آنها پرداخت نمی‌کند.

یکی از این معلمان گفته است: «بلاتکلیفی‌ام در شرایطی است که دوره‌های آموزشی دانشگاه فرهنگیان را گذرانده و کار تدریس را آغاز کرده‌ام اما چهار ماه است حقوق دریافت نمی‌کنم؛ آن هم در شرایطی که هر روز برای تدریس به روستا رفت و آمد دارم؛ حتی یک کد پرسنلی ندارم تا بتوانم نمرات دانش‌آموزان را ثبت کنم.»

امیرمحمد خرازانی، نماینده وزیر آموزش و پرورش در این رابطه مدعی شده است، گزینش همان زمان پس از آزمون استخدامی انجام گرفته بوده اما جواب گزینش با تاخیر اعلام و همین امر باعث شده تا برخی از معلمان “تصور” کنند، پذیرفته شده‌اند.

خرازانی همچنین با اعلام اینکه ممکن است “مصاحبه‌گران گزینش، تذکراتی داده باشند” افروده است: «افراد به دلیل مسائل جزئی رد گزینش نشده‌اند.»

او همچنین در پاسخ به این پرسش که چرا قبل از برگزاری آزمون استخدامی، ویژگی‌های مدنظر دولت برای شغل معلمی اطلاع‌رسانی نشده بود، افزود: «پیش از برگزاری آزمون اعلام می‌شود که افراد پذیرفته شده باید صلاحیت‌های مورد نیاز گزینش را داشته باشند اما این موضوع با جزئیات همراه نیست.»

وزارت آموزش و پروش جمهوری اسلامی به قدری با فقدان نیرو رو‌به‌رو است که به گفته محمدرضا نیک‌نژاد؛ کارشناس آموزش، دست به دامن معلمان رسمی شده است تا به اضافه تدریس راضی شوند.

با وضعیت پیش آمده، مسئولان امر سراغ نیروهای بازنشسته مختلف نیز رفته‌اند؛ این در حالی است که بازنشستگان آموزش و پرورش به دلایل مختلف برای همکاری مجدد با این سازمان تمایلی ندارند.

بنا بر اعلام نیک‌نژاد، تاکنون روش‌های جذب معلم بنا بر استاندارد سراسر جهان، “تا حدودی” در ایران رعایت شده است اما حالا با موارد عجیبی که در جلسه‌های گزینش معملمان مطرح شده، وزارت آموزش و پرورش با چالش بزرگ‌تری روبه‌رو است.

فرهنگیانی که در ایران مشغول به کار هم هستند، در سال‌های اخیر و به خصوص در ماه‌های گذشته به دنبال اعتراضات سراسری در ایران بارها نسبت به وضعیت نابسامان شغلی خود دست به اعتراض و اعتصاب زده‌اند.



source https://zanan.bashariyat.org/?p=54155