۹ دی ۱۳۹۹

فریده ویسی و سیروس عباسی پس از جلب به دادگاه منتقل شدند

هه‌نگاو: دو تن از فعالین مدنی شهرستان دهگلان در استان کُردستان که چندی پیش با انتشار ویدیویی اعلام کرده بودند تنها به شرطی در نشست دادگاه حاضر خواهند شد که نشت دادگاه عادلانه و علنی باشد، پس از جلب به دادگاه منتقل شدند.فریده ویسی و سیروس عباسی پس از جلب به دادگاه منتقل شدند

برپایه گزارش رسیده به سازمان حقوق بشری هه‌نگاو، روز سه‌شنبه ۹ دی ۹۹ (۲۹ دسامبر ۲۰۲۰)، سیروس عباسی و همسرش فریده ویسی از فعالین مدنی شهرستان دهگلان توسط نهادهای امنیتی جمهوری اسلامی ایران بازداشت و به دادگاه عمومی و انقلاب این شهر منتقل و از آنجا نیز به سنندج منتقل شدند.

یک منبع نزدیک به خانواده عباسی در اینباره به هه‌نگاو اعلام کرد که، پس از آنکه آنها دو بار به دادگاه انقلاب سنندج احضار شده و حضور نیافته‌اند، قاضی سعیدی قاضی شعبه یکم دادگاه انقلاب سنندج حکم جلب آنها را صادر کرده است.

این منبع در ادامه اعلام کرد که این دو فعال مدنی پس از بازداشت به دادگاه انقلاب سنندج منتقل شده و قاضی سعیدی آنها را محاکمه کرده است. این دو فعال مدنی پس از محاکمه در شعبه یکم دادگاه انقلاب سنندج آزاد شدند.

روز شنبە دهم آبان‌ماه ١٣٩٩ (٣١ اکتبر ٢٠٢٠)، فریدە ویسی در صفحەی اینستاگرام خود با انتشار ویدیویی که به زبان کُردی ضبط شده اعلام کرد همراه با همسرش سیروس عباسی از حضور در دادگاه خودداری کردە و نشست دادگاه را بایکوت خواهند کرد.

فریدە ویسی در این ویدیو می‌گوید کە من با اعمال فشار ناچار شدم در مقابل دوربین بە کارهایی کە نکردم اعتراف کنم و علیە خود شهادت دهم، طی اعتراف تلویزیونی بارها مجبور می‌شدم کە یک جملە را تکرار کنم تا فیلمی کە کارشناسانشان تایید می‌کنند، ضبط و منتشر شود.

وی در ادامه می‌گوید: ”تمام دلخوشی ما این بود کە در زمان برگزاری نشست دادگاه بتوانیم در دادگاهی عادلانە از خود دفاع کنیم، اما اولین نشست دادگا در فضایی برگزار شد کە ما اصلاً نتوانستیم از خود دفاع کنیم، من احساس کردم قاضی یک بازجوست و از اطلاعات حمایت می‌کند، ما نمی‌توانستیم از خود دفاع کنم، زمانی کە دادگاه را ترک کردیم تصمیم گرفتیم کە جلسات بعدی را بایکوت کنیم. تنها زمانی در دادگاه حضور خواهیم یافت، کە نشست دادگاه علنی و عادلانە برگزار شود.“

سیروس عباسی و همسرش فریدە عباسی روز شنبە ٢٤ آذرماه سال ١٣٩٨ (١٤ ژوئیە ٢٠٢٠) پس از حملەی نیروهای امنیتی اطلاعات شهر دهگلان بە محل کارشان، مرکز علمی و آموزشی زانست، بازداشت و آزاد عباسی برادر سیروس پس از اینکە برای پیگیری وضعیت برادر و همسر برادرش رفتە بود،همان روز بازداشت شد.

این سه شهروند پس از دو ماه بازداشت با وثیقه‌های ۲۰۰ و ۳۰۰ میلیون تومانی و موقتاً تا زمان برگزاری نشست دادگاه آزاد شدند.​



source https://zanan.bashariyat.org/?p=41689

اسید پاشی به یک زن جوان در تهران

اسید پاشی به یک زن جوان در تهراناسید پاشی به یک زن جوان در تهران

یک زن جوان ساکن تهران که به علت مشکلات خانوادگی در حال طاق از همسرش بود هدف اسدی پاشی قرار گرفت.

به گزارش حقوق بشر در ایران به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، ساعت ۱ و ۳۰ دقیقه بعد ظهر یکشنبه ۷ دی ماه ۱۳۹۹، یک شهروند زن، ساکن تهران، که در حال انجام مراحل جدائی اش از همسر خود به علت مشکلات خانوادگی بود به هنگام بازگشت از دادگاه خانواده از سوی ۲ فرد موتورسوار هدف حمله اسید پاشی قرار گرفت.

براساس این گزارش، در پی این اقدام زن جوان از ناحیه پا مورد حمله با اسید قرا گرفت و در تشریح این خبر گفت: “دانشجوی دکترای مدیریت هستم و ۴ سال قبل با مرد جوانی به‌ نام امیر ازدواج کردم. اوایل زندگی‌مان خوب بود، اما بعد از مدتی دچار اختلاف شدیم. اختلافات ما روز‌به ‌روز بیشتر می‌شد تا اینکه تصمیم به جدایی از امیر گرفتم.”

این زن جوان که با هدف قرار گرفتن با اسید در خطر جدی است در ادامه افزود: “درخواست طلاق دادم و پرونده‌ام نیز در دادگاه خانواده در حال رسیدگی بود. روز حادثه به دادگاه رفته بودم تا پیگیر کار‌های طلاقم باشم، اما از دادگاه که خارج شدم تا به سمت خانه‌مان بروم در نزدیکی خانه در یکی از محله‌های شهرک ولیعصر ناگهان موتورسواری دو ترک به من نزدیک شد. هر دوی آن‌ها کلاه ایمنی به سر داشتند و مردی که ترک نشین بود ظرفی را که در دست داشت به سمت من پاشید. اسید بیشتر روی لباس هایم ریخت، اما پاهایم نیز دچار سوختگی شدند. چون سوختگی شدید نبود، پس از درمان از بیمارستان مرخص شدم.”

در خصوص اقدامات قضائی صورت گرفته لازم به ذکر است، پس از این اقدام و تماس شهروندان با ماموران کلانتری ۱۵۳ شهرک ولیعصر تهران، و تنظیم گزارش این اسید پاشی به بازپرس کشیک قتل تهران تحقیقات در خصوص این پرونده در جریان قرار گرفته است.

لازم به ذکر است، در ایران زنان حقوق قانونی برابر با مردان ندارند. ایران در گزارش شکاف جنسیتی مجمع جهانی اقتصاد از میان ۱۵۳ کشور بررسی شده با رتبه ۱۴۸ یکی از بدترین موقعیت‌ها را از نظر برابری جنسیتی دارد.

محرومیت زنان در جامعه ایران از حمایتهای قضائی تضمین کننده امنیت جانی آنها باعث شده تا هر روز و هر سال آمارهای بسیاری از قتل، ضرب و شتم و اسیدپاشی به این دسته از شهروندان صورت بگیرد. نکته حائز اهمیت سکوت و بی تفاوتی مسئولانی است که ادعا دارند برای مردم تلاش می کنند اما واقعیت امر و سکوت آنها نشان از چیز دیگری دارد.

در هدف پنجم از سند ۲۰۳۰ یونسکو، به صراحت کلام به حق تساوی جنسیتی در همه امور در جامعه و همچنین توانمند سازی تمام زنان و دختران تاکید شده است. این سند معتبر جهانی اما در ایران با توجه به مخالفت علی خامنه ای و اعلام وی با این جمله که « آقایان بدون اجازه ما سندی را امضا کردند » اجرای این سند معتبر بین المللی به طور کامل از دستور کار در ایران خارج و با آن به شدت مخالفت شد.

همچنین در ماده ۲ اعلامیه جهانی حقوق بشر، که ایران از جمله امضا کنندگان این سند بین المللی است به صراحت بر ممنوعیت رفتار تبعیض آمیز در جامعه براساس جنسیت افراد تاکید شده است اما با توجه به ایدولوژیک بودن ساختار حکومتی ایران و پیروی از شریعت اسلامی و ایدولوژی که زن را پائین تر از مرد می داند جامعه ایران هر روز شاهد رفتارهای خشونت آمیز بر علیه زنان است.



source https://zanan.bashariyat.org/?p=41687

تایید محکومیت حکم پنج شهروند بهایی در دادگاه تجدیدنظر خراسان رضوی

دادگاه تجدیدنظر خراسان رضوی حکم ۵ شهروند بهائی را که پیشتر به احکام زندان محکوم شده بودند را عینا تایید کرد.

به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، دادگاه تجدیدنظر استان خراسان رضوی حکم زندان نیکا پاکزادان، فرانه دانشگری، ساناز اسحاقی، نکیسا حاجی پور و نغمه ذبیحیان، پنج تن از شهروندان بهائی ساکن مشهد را عینا تایید کرد.

بر اساس این حکم که توسط شعبه ۳۵ دادگاه تجدیدنظر استان خراسان رضوی صادر و روز پنج شنبه ۲۷ آذر ۹۹ به آنان ابلاغ شده است، نیکا پاکزادان، فرانه دانشگری، ساناز اسحاقی، نکیسا حاجی پور و نغمه ذبیحیان هر یک از بابت اتهام تبلیغ علیه نظام از طریق تبلیغ بهائیت به ۱ سال زندان تعزیری محکوم شده‌اند.

پیشتر کمپین گزارش داده بود که روز یکشنبه ۲۸ مهرماه ۹۹ شعبه سوم دادگاه انقلاب مشهد به ریاست قاضی «باغدهی» طی حکمی پنج شهروند بهایی را به به تحمل یک سال زندان تعزیری محکوم کرده است.

در حکم صادره اتهام این افراد «تبلیغ علیه نظام» عنوان شده است.

پرونده قضایی این پنج شهروند بهایی مربوط به بازداشت آن‌ها در آبان ماه سال ۱۳۹۴ در مشهد است.



source https://zanan.bashariyat.org/?p=41685

آخرین آمار زنان دانشجو و عضو هیات علمی

وزیر علوم گفت: در بین اعضای هیات علمی براساس آخرین آمار، ۳۳ درصد خانم ها هستند و در ۷ سال اخیر به طور متوسط ۲۹ درصد اعضای هیات علمی جذب شده، خانم ها بوده اند.آخرین آمار زنان دانشجو و عضو هیات علمی

به گزارش خبرنگار مهر، منصور غلامی در سومین جشنواره علم و زن که امروز ۶ دی ماه در دانشگاه شهید بهشتی برگزار شد، اظهار کرد: ما در کشوری زندگی می کنیم که به لحاظ تاریخی و فرهنگی هم در تاریخ قبل از اسلام و هم بعد از اسلام بانوان جایگاه ویژه ای داشتند.

وزیر علوم ضمن تاکید بر اینکه در هیچ زمانی ما دوره تاریکی برای برخورد با بانوان نداریم، افزود: آنچه که بوده احترام و عزت به بانوان بوده و جایگاه خواهران و زنان ما از لحاظ فرهنگی و اجتماعی عالی بوده است.

غلامی در ادامه خاطرنشان کرد: دنیا در شرایط انفجار دانش قرار گرفته و علم مبنای توسعه و قدرت توانمندی است. علم به معنای دانایی و ایجاد کننده اقتدار و توانمندی است که امروزه در همه جوامع به آن توجه می شود. طبیعی است در این عرصه جمعیت هر کشوری این ظرفیت را دارد که در این دانایی سهم حداکثری داشته باشد.

وی بیان کرد: گاهی از برخی از نقش های بانوان غفلت می کنیم مانند نقش زنان در خانواده و تربیت فرزند و عموماً زنان را در مقایسه با عرصه هایی که مردان حضور دارند، مقایسه می شود.

وزیر علوم ضمن بیان اینکه ما در حوزه علم و فناوری در کشورمان ظرفیت های خوبی را برای حضور بانوان ایحاد کرده ایم، گفت: ۵۰ درصد دانشجویان ما از خانم ها هستند و البته در برخی رشته ها این ظرفیت فرق می کند. برخی رشته هایی داریم که ۹۰ درصد شان بانوان هستند.

غلامی تصریح کرد: در بین اعضای هیات علمی براساس آخرین آمار، ۳۳ درصد خانم ها هستند و در ۷ سال اخیر به طور متوسط ۲۹ درصد اعضای هیات علمی جذب شده، خانم ها بوده اند. این آمار نشان می دهد که یک حرکت رو به رشدی برای حضور خانم ها در جایگاه علم و فناوری ایجاد شده و به سمت بالندگی نیز پیش می رود.

وی تصریح کرد: امانت‌داری، دقت در انجام امور و اثرگذاری مدیریت بانوان بیشتر از آقایان است. عموماً خانم ها از لحاظ اثرگذرای با نهایت تلاش کارشان را انجام می دهند.

وزیر علوم ادامه داد: یادبود مرحوم مریم میرزخانی یک حرکت خوبی است برای اینکه قدر شخصیت های شناخته شده را بیشتر از قبل بدانیم. امیدواریم شاهد این باشیم که جامعه ما از مادران تلاشگر و تاثیرگذار و از خواهران ایثارگر و دختران افتخار آفرین مملو باشد و ما بابت داشتن تک تک چنین اشخاصی افتخار کنیم.



source https://zanan.bashariyat.org/?p=41683

رشد زنان در رشته های علوم پایه و مهندسی ۸ برابر شده است

معاون زنان و خانواده رئیس جمهور با بیان اینکه ۲۴درصد زنان کشورمان تحصیلات بالای دیپلم دارند، گفت: در رشته های علوم پایه و فنی و مهندسی رشد حضور دختران از سال ۶۶ تا ۹۶ ، ۷ تا ۸ برابر شده است.رشد زنان در رشته های علوم پایه و مهندسی ۸ برابر شده است

به گزارش خبرنگار مهر، معصومه ابتکار در سومین جشنواره علم و زن که در دانشگاه شهید بهشتی برگزار شد، اظهار کرد: خیلی خوشحال هستیم که یکی از ابعاد مهم سرمایه اجتماعی در کشورمان، زنان دانشگاهی هستند؛ انقلاب اسلامی ایران زمینه را برای حضور زنان در عرصه های مختلف اجتماعی فراهم کرد و برخلاف تصورات عده ای که فکر می کردند قرار است که جمهوری اسلامی زنان را محدود کند یا منزوی، این اقدام انجام نشد.

معاون زنان و خانواده ریاست جمهوری ادامه داد: با وجود سقف های شیشه ای و مسئولیت های چندگانه و نقش های مهم همسری و مادری، این زن ایرانی بود که نشان داد می تواند فاصله ها را کم و از موانع عبور کند و امروز که ۴۱ سال از انقلاب می گذرد شتاب رشد زنان در عرصه های علمی را شاهد هستیم.

ابتکار ادامه داد: گرچه بدخواهان ممکن است دشمنی کنند و ما در فضای جنگ روانی خیلی برایمان دشوار است که واقعیت های ایران را بیان کنیم. واقعیت این است که در جامعه ایرانی، زنان ایرانی با تلاش و همتی که داشتند و با استقامت و صبر در عرصه های مخلتف خصوصا در عرصه علمی درخشیدند.

وی با بیان اینکه ۳۶ درصد کودکان دختر ما در سال انقلاب بیسواد بودند و دسترسی به مدرسه نداشتند، خاطرنشان کرد: در حال حاضر بیسوادی کودکان دختر زیر یکی دو درصد است و تلاش می کنیم به صفر برسد.

معاون زنان و خانواده ریاست جمهوری ادامه داد: در سال انقلاب زیر ۳ یا ۴ درصد زن تحصیل کرده دانشگاهی داشتیم اما امروز نزدیک به ۲۴ درصد زنان کشورمان تحصیلاتی بالاتر از دیپلم دارند. یونسکو در سال ۲۰۲۰ اعلام کرد در عرصه فناوری حضور زنان در عرصه های فناوری از ۲۷ به ۳۱ و ۲ دهم درصد رسیده است. هر سال در کنکور سراسری دختران پیشرو هستند و گاهی اوقات حضور دختران به بالای ۶۰ درصد هم بعضا رسیده است.

ابتکار با اشاره به اینکه امروز در رشته های علوم پایه و فنی و مهندسی رشد حضور دختران از سال ۶۶ تا ۹۶ ، ۷ تا ۸ برابر شده است، گفت: رشد حضور زنان به عنوان هیات علمی امروز بالای ۲۶ یا ۲۷ درصد است چه در وزارت علوم و چه در وزارت بهداشت. نزدیک به ۳۰ درصد پزشکان ما زنان هستند و هیچ مانعی برای زنان وجود ندارد بلکه فضا برای آن ها رقابتی و خوب است.

وی اظهار کرد: این موفقیت ها شاید به دلیل ریل گذاری صحیح و درست نظام جمهوری اسلامی بوده ولی همت زن ایرانی و امید او به آینده موثر بوده است. اینکه در عرصه های بین المللی وقتی آمار درست باشد، پیشرفت زن ایران چشم گیر است.

معاون زنان و خانواده ریاست جمهوری با بیان اینکه عده ای متاسفانه با کوتاه نظری و با برداشت های خاص مانع انتقال صحیح دستاوردهای جمهوری اسلامی به عرصه های بین المللی می شدند، گفت: خوشبختانه با دستور صریح رئیس جمهور این آمار داده شد گرچه متاسفانه در حال حاضر هم در انتقال صحیح آمار مشکل داریم و آن طرف هم بعضا آمار صحیح درست استفاده نمی شود.

ابتکار افزود: ما امسال در کنار جشنواره مریم میرزاخانی، جایزه مهمی داریم که با همکاری موسسه رویان انجام می شود که یادبود مرحوم دکتر پروانه فرزانه است که یکی از زنان اندیشمند و فرهیخته بود. ایشان اخیرا مرحوم شد و امسال به دلیل نقش ویژه دکتر فرزانه در ایجاد بانک ژن و دسترسی به اطلاعات مورد نیاز ژنتیک جایزه ای به نام ایشان اعطا می شود که اتفاق بسیار مهمی در عرصه های بیوتکنولوژی است.​



source https://zanan.bashariyat.org/?p=41681

موفقیت زنان ایرانی ناشی از مسیر صحیح جمهوری اسلامی و همت زنان است

معاون زنان و خانواده ریاست جمهوری گفت: موفقیت های زنان ایرانی در عرصه های مختلف به دلیل ریل گذاری درست نظام جمهوری اسلامی و همت زن ایرانی بوده است.موفقیت زنان ایرانی ناشی از مسیر صحیح جمهوری اسلامی و همت زنان است

به گزارش خبرگزاری مهر، معصومه ابتکار در سومین جشنواره علم و زن که در دانشگاه شهید بهشتی برگزار شد، گفت: بسیار خوشحالم که یکی از ابعاد مهم سرمایه اجتماعی در کشورمان، زنان دانشگاهی هستند؛ انقلاب اسلامی ایران زمینه را برای حضور زنان در عرصه های مختلف اجتماعی فراهم کرد و برخلاف تصورات عده ای که فکر می کردند قرار است که جمهوری اسلامی زنان را محدود کند یا منزوی، این اقدام انجام نشد.

معاون زنان و خانواده ریاست جمهوری ادامه داد: با وجود سقف های شیشه ای و مسئولیت های چندگانه و نقش های مهم همسری و مادری، این زن ایرانی بود که نشان داد می تواند فاصله ها را کم و از موانع عبور کند و امروز که ۴۱ سال از انقلاب می گذرد شتاب رشد زنان در عرصه های علمی را شاهد هستیم. گرچه بدخواهان ممکن است دشمنی کنند و ما در فضای جنگ روانی خیلی برایمان دشوار است که واقعیت های ایران را بیان کنیم. واقعیت این است که در جامعه ایرانی، زنان ایرانی با تلاش و همتی که داشتند و با استقامت و صبر در عرصه های مخلتف خصوصا در عرصه علمی درخشیدند.

وی با بیان اینکه ۳۶ درصد کودکان دختر ما در سال انقلاب بیسواد بودند و دسترسی به مدرسه نداشتند، خاطرنشان کرد: در حال حاضر بیسوادی کودکان دختر زیر یک الی دو درصد است و تلاش می کنیم به صفر برسد. در سال انقلاب زیر ۳ یا ۴ درصد زن تحصیل کرده دانشگاهی داشتیم اما امروز نزدیک به ۲۴ درصد زنان کشورمان تحصیلاتی بالاتر از دیپلم دارند. یونسکو در سال ۲۰۲۰ اعلام کرد که حضور زنان در عرصه های فناوری از ۲۷ به ۳۱ و ۲ دهم درصد رسیده است. هر سال در کنکور سراسری دختران پیشرو هستند و گاهی اوقات حضور دختران به بالای ۶۰ درصد هم بعضا رسیده است.

ابتکار با اشاره به اینکه امروز در رشته های علوم پایه و فنی و مهندسی رشد حضور دختران از سال ۶۶ تا ۹۶ ، ۷ تا ۸ برابر شده است، گفت: رشد حضور زنان به عنوان هیات علمی امروز بالای ۲۶ یا ۲۷ درصد است چه در وزارت علوم و چه در وزارت بهداشت. نزدیک به ۳۰ درصد پزشکان ما زنان هستند و هیچ مانعی برای زنان وجود ندارد بلکه فضا برای آن ها رقابتی و خوب است.

وی اظهار کرد: این موفقیت ها شاید به دلیل ریل گذاری صحیح و درست نظام جمهوری اسلامی بوده ولی همت زن ایرانی و امید او به آینده موثر بوده است. اینکه در عرصه های بین المللی وقتی آمار درست باشد، پیشرفت زن ایران چشم گیر است.

معاون زنان و خانواده ریاست جمهوری با بیان اینکه عده ای متاسفانه با کوتاه نظری و با برداشت های خاص مانع انتقال صحیح دستاوردهای جمهوری اسلامی به عرصه های بین المللی می شدند، گفت: خوشبختانه با دستور صریح رئیس جمهور این آمار داده شد گرچه متاسفانه در حال حاضر هم در انتقال صحیح آمار مشکل داریم و آن طرف هم بعضا آمار صحیح درست استفاده نمی شود.

ابتکار افزود: ما امسال در کنار جشنواره مریم میرزاخانی، جایزه مهمی داریم که با همکاری موسسه رویان انجام می شود که یادبود مرحوم دکتر پروانه فرزانه است که یکی از زنان اندیشمند و فرهیخته بود. ایشان اخیرا مرحوم شد و امسال به دلیل نقش ویژه دکتر فرزانه در ایجاد بانک ژن و دسترسی به اطلاعات مورد نیاز ژنتیک جایزه ای به نام ایشان اعطا می شود که اتفاق بسیار مهمی در عرصه های بیوتکنولوژی است.



source https://zanan.bashariyat.org/?p=41679

اهدای جایزه حقوق بشر النور روزولت به نسرین ستوده

 

نسرین ستوده، وکیل مدافع و فعال حقوق بشر زندانی در ایران، به عنوان برنده جایزه حقوق بشر اِلِنور روزولت در سال ۲۰۲۰ معرفی شد.نسرین ستوده، وکیل مدافع و فعال حقوق بشر زندانی در ایران

در بیانیه‌ای که در وب‌سایت کانون وکلای دادگستری آمریکا منتشر شده است، از خانم ستوده به خاطر فعالیت «شجاعانه» و «بی‌دریغ» در پیشبرد و تقویت پایبندی به حقوق بشر در ایران تقدیر شده است.

این بیانیه می‌افزاید، فعالیت‌های مدنی خانم ستوده، نه فقط برای همتایان ایرانی‌اش بلکه برای مدافعان حقوق بشر در سراسر دنیا همواره الهام‌بخش خواهد ماند.

اهداکنندگان جایزه النور روزولت با اشاره به «فداکاری‌ها» و مرارت‌هایی که نسرین ستوده و خانواده‌اش در راه دفاع از حقوق بشر متحمل شده‌اند، «استقامت و عزم راسخ» این وکیل زندانی برای دادخواهی و حاکمیت عادلانه قانون در ایران را «مثال‌زدنی» دانستند.

نسرین ستوده در پیامی ویدیویی این اقدام کانون وکلای دادگستری آمریکا را نشانه «همبستگی حرفه‌ای» با وکلای ایران دانست و گفت که این همبستگی «چشم‌اندازهای روشن‌تری برای جامعه مدنی و مفهوم حق و عدالت همراه می‌آورد».

وی سپس با ستایش از نقش النا روزولت در تدوین اعلامیه جهانی حقوق بشر آن را میراثی بزرگ برای جامعه بشری دانست و گفت که این اعلامیه «پیامی را به همه دولت‌ها مخابره کرده است که برای حفظ بقای خود ناچار از حقوق بنیادین بشر نسبت به تک تک اعضای جامعه خود هستند».

به گفته او، حقوقی که در اعلامیه جهانی حقوق بشر دکر شده است، از جمله عدم تبعیض، منع شکنجه، حق بر زندگی و امنیت شخصی، ممنوعیت بازداشت خودسرانه، استقلال دستگاه قضایی و دادرسی عادلانه این امیدواری را به فعالان مدنی می‌دهد که با پی‌گیری مسالمت‌آمیز از مسیرهای داخلی و بین المللی می‌توانند به آرمان‌های مشترک بشریت دست پیدا کنند.

جایزه حقوق بشر النور روزولت که در سال ۲۰۱۸ به دست گردانندگان مرکز حقوق بشر (CHR)‌ بنیان گذاشته شد، هر ساله به افراد و سازمان‌هایی تعلق می‌گیرد که در راه پیشبرد حقوق بشر در سراسر دنیا خدمات ارزنده‌ای ارائه کرده‌اند.

در جریان مراسم اعلام برندگان جایزه النور روزولت در سال ۲۰۲۰ که به دلیل بحران شیوع کرونا مجازی برگزاری شد، علاوه بر خانم ستوده، این جایزه به دکتر آنتونی فائوچی رئیس مرکز مقابله با بیماری‌های مسری و عفونی آمریکا و همچنین، بیلی جین کینگ قهرمان بازنشسته تنیس و فعال مدنی نیز اهدا شد.

نسرین ستوده به حکم قوه قضائیه جمهوری اسلامی از بابت اتهام‌های سیاسی از جمله «اقدام علیه امنیت ملی» و «تبلیغ علیه نظام» به ۳۳ سال حبس و ۱۴۸ ضربه شلاق محکوم شده .

منبع:radiofarda



source https://zanan.bashariyat.org/?p=41677

زنان بی‌سرپرست؛ قشری که نیازمند توجه مضاعف است/ مسئولان چه برنامه‌ای برای حمایت از این قشر دارند؟

گروه استان‌ها – زنان بی‌سرپرست؛ قشری که نیازمند توجه و یاری هستند و مسئولان لازم است در این زمینه بیش از پیش اهتمام ورزند.زنان بی‌سرپرست؛ قشری که نیازمند توجه مضاعف است/ مسئولان چه برنامه‌ای برای حمایت از این قشر دارند؟
به گزارش خبرگزاری تسنیم از اردستان، معمولا زنان بی‌سرپرست، بد سرپرست یا زنان سرپرست خانواده با مشکلات زیادی از جمله مشکلات اجتماعی، عاطفی، اقتصادی و روانی در جامعه تقسیم‌بندی می‌شوند که همه به نوع خود دچار مشکلات فراوانی هستند که می‌تواند آنان را در مسیر راه با محدودیت‌ها و تهدیدها مواجه سازد.

یکی ازآسیب‌هایی که زنان بی‌سرپرست را با مشکلات مواجه می‌کند آسیب‌های اجتماعی است که می‌توان به موضوعاتی همچون طلاق، چند همسری، فوت، اعتیاد و مهاجرت اشاره کرد که فراتر از همه این‌ها مشکل بی سرپرستی آنان است که مسئولان باید در یک چهارچوب نظام‌مند برای این دسته از افراد اقدامات لازم را انجام دهند.

شهرستان اردستان همچون شهرهای دیگر کشور دارای زنان بی‌سرپرست، بد سرپرست بسیاری است که بزرگ‌ترین مشکل آن‌ها مشکل اقتصادی است و از نظر اقتصادی واقعا تحت فشار هستند که این مشکلات بر وضعیت مسکن و تغذیه آن‌ها تاثیر مسقتیم می‌گذارد که معمولا بخشی از آن‌ها زیر نظر ادارات بهزیستی و کمیته امداد سازماندهی شده‌اند که باید در مسیر زندگی از سوی اینگونه نهادها مورد حمایت قرار گیرند تا با مشکلات عدیده‌ای روبرو نشوند.

محمدعلی مطلب‌زاده در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در اردستان، اظهار داشت: زنان بی‌سرپرست یا بدسرپرست در شهرستان اردستان تاکنون از طریق بهزیستی 300 پرونده برای آنان تشکیل شده است که از این تعداد افرادی هستند که یا متعلقه یا بد سرپرست هستند اما زن سرپرست خانواده هستند.

وی افزود: این افراد توسط اداره بهزیستی مستمری ماهانه دریافت می‌کنند و فرزندان آن‌ها نیز کمک هزینه تحصیلی و شهریه دانشگاهی دریافت می‌کنند و کمک‌هایی از قبیل تسهیلات اشتغال را نیز در صورت نیاز و همچنین تسهیلات مسکن را دریافت می‌کنند که در طول سال نیز با توجه به فراخور مناسبت‌ها سبدهای معیشتی و همچنین سبدهای بهداشتی به آن‌ها تحویل شده است.

رئیس اداره بهزیستی شهرستان اردستان گفت: این دسته از زنان در زمینه مشاوره در حال حاضر به صورت مجازی با توجه به تاکیدات سازمان بهزیستی مخصوصاً افرادی که متعلق و جوان‌ترهستند در این زمینه مشاوره دریافت می‌کنند تا آسیب‌های بعد از طلاق به آن‌ها و فرزندان آن‌ها کمتر وارد شود که هم به صورت فردی و هم به صورت مشاوره گروهی انجام می‌شود و با توجه به موضوع کرونا امسال موضوعات بیشتر به صورت فردی یا مجازی انجام می‌شود که هزینه‌های آن توسط بهزیستی پرداخت می‌شود.

وی ضمن اشاره به اقدمات آموزش صورت گرفته در این زمینه ابراز داشت: این اداره در موضوعات آموزش‌ها و مهارت‌های زندگی و آموزش‌های پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی را درطول سال برای زنان بد سرپرست و بی‌سرپرست طراحی کرده که آن را در طول سال ارائه می کند.

اعظم علی بیگی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در اردستان، اظهار داشت: زنان بدسرپرست را که در واقع تحت همسرآزاری قرار می‌گیرند توسط اورژانس اجتماعی با مداخله‌ای که می‌کند به دو منظوراست یا خانواده‌هایی هستند که به هر حال با مداخله روانشناسی مشکل آن‌ها قابل برطرف است و یا ضعف مهارتی در زندگی دارند و یا دخالت اطرافیان یا موضوع بیماری اعصاب و روان یکی از طرفین وجود دارد که با مداخله و ارجاع آنها به روانپزشک و آن‌هایی که نیاز به مشاوره دارند و یا نیاز به خانواده درمانی دارند از لحاظ روانی آن‌ها را حمایت می‌کنیم و با دادن خدمات مشاوره به آن‌ها مشکلشان را برطرف می‌کند.

مسئول اورژانس اجتماعی شهرستان اردستان گفت: اما یک سری از زنان هستند که موضوع اعتیاد همسر را دارند که با مداخله نیروی انتظامی هماهنگ می‌شود و در صورت اثبات به کمپ‌های ترک اعتیاد راهنمایی می‌شوند تا در آنجا موضوع آنان برطرف شود و بعد تحت خدمات مشاوره قرار می‌گیرند و کسانی که تحت همسر آزاری قرار دارند و شوهر هم نه آن را طلاق می‌دهد نه شرایط را بهبود می‌بخشد و نه با اورژانس اجتماعی همکاری دارد و نیاز به مداخله قضایی دارد معمولا توسط خود افراد یا نزدیکان و یا از طریق شبکه بهداشت و از مدرسه به اورژانس اجتماعی از طریق تلفن 123 اطلاع داده می شود.

بیشتر بخوانید
طرح جدید مجلس برای اصلاح قانون حمایت از کودکان بدسرپرست

فعالیت 30 مرکز شبه خانواده در استان فارس؛ 500 کودک بی‌سرپرست و بدسرپرست تحت نظر بهزیستی است

طرح مجلس برای حمایت از زنان بی‌سرپرست و بد‌سرپرست / نوبخت برای تامین اعتبار بیمه قول مساعد داد

وی ابراز داشت: با توجه به اینکه افراد در شبکه بهداشت مورد غربالگری قرار می‌گیرند و اطلاعات در پرونده‌های آن‌ها موجود است توسط بهداشت به ما اطلاع داده می‌شود که در صورتی که در حد ضرب و جرح بوده و نیاز به بستری باشد توسط اورژانس پزشکی به ما اطلاع داده می‌شود.

علی بیگی بیان کرد: با توجه به این که اورژانس اجتماعی نقش آن مداخله در بحران است زنان بی‌سرپرست یا خود سرپرست تحت پوشش واحد امور اجتماعی بهزیستی و یا واحد اجتماعی کمیته امداد قرار دارند و موضوع همسر آزاری و بد سرپرست بودن در شهرستان اردستان به اورژانس اجتماعی به صورت زیاد گزارش نمی‌شود.

مسئول اورژانس اجتماعی شهرستان اردستان تاکید کرد: موضوع همسر آزاری در شهرستان اردستان به اورژانس اجتماعی زیاد گزارش نمی‌شود و موضوع توسط آشنایان گزارش می‌شود که از اصحاب رسانه می‌خواهیم که به مردم در این زمینه اطلاع‌رسانی کنند تا موضوعات این‌چنینی را به اورژانس اجتماعی اطلاع دهند تا بتوانیم به روابط خانواده کمک کنیم و بتوانیم بنیان خانواده را تحکیم ببخشیم که نتیجه آن این است که به فرزندان آن‌ها آسیب‌های کمتری وارد می‌شود و دستورات منفی آن برطرف می‌شود و این حالت چرخشی معیوب که قرار است ادامه داشته باشد قطع می‌شود.

ابوالقاسم صادقی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در اردستان اظهار داشت: زنان بی‌سرپرست در نزد کمیته امداد به دو بخش تقسیم می‌شوند یکی زنان سرپرست خانوار هستند که توانایی چندانی نداشته و معمولاً در روستاها به عنوان سرپرست خانواده محسوب می‌شوند و معمولاً یک نفر هستند که حدود 900 خانوار در این زمینه سازماندهی شده‌اند.

وی ضمن اشاره به مشکلات زنان بی‌سرپرست اردستانی افزود: بخش دیگری از زنان، بی‌سرپرست‌های هستند که سن آن‌ها زیر 50 سال بوده و دارای فرزند هستند و مشکلاتی را با آن دست و پنجه نرم می‌کنند که توسط کمیته امداد خدماتی به صورت ماهیانه همچون حقوق و مزایای ثابت به آن‌ها پرداخت می‌شود.

رئیس کمیته امداد امام شهرستان اردستان گفت: این اداره به زنان بی‌سرپرستی که دارای فرزند باشند هزینه‌های فرهنگی و در خصوص جهیزیه هزینه‌های نیز به آن‌ها پرداخت می‌کند که همه به صورت کمک هزینه محسوب می‌شود و در صورت داشتن فرزند یتیم زیر پوشش کمیته قرار گرفته و تحت حمایت هستند و کمک‌های مالی به آن‌ها انجام می‌شود.

وی ابراز داشت: زن‌های بد سرپرستی هم زیر نظر کمیته امداد امام خمین(ره) هستند که همسران معتاد دارند و نمی‌توانند مخارج خود را تامین کنند که این دسته از زنان هم تحت حمایت بوده و زیر نظر کمیته امداد قرار دارند که معمولا دارای مشکلات عدیده‌ای در زندگی هستند.



source https://zanan.bashariyat.org/?p=41675

درخواست فعالان حوزه زنان از “رییسی” برای ابطال دستورالعمل نحوه انتخاب مدیران

فعالان حوزه زنان طی نامه ای به رییس قوه قضائیه خواستار ابطال دستورالعمل اجرایی نحوه انتخاب و انتصاب مدیران حرفه ای شدند.درخواست فعالان حوزه زنان از "رییسی" برای ابطال دستورالعمل نحوه انتخاب مدیران

به گزارش ایسنا، در این نامه که نسخه ای از آن در اختیار این خبرگزاری قرار گرفته امده است: جناب آقای ابراهیم رئیسی، همانگونه که استحضار دارید، هیأت عمومی دیوان عدالت اداری، با ابطال مصوبه « دستور العمل اجرایی نحوه انتخاب و انتصاب مدیران حرفه ای در دستگاه های دولتی » که بر اساس آن زنان و جوانان کشور، با اثبات توان تخصصی، حرفه ای و تجربی خود، امکان تصدی پست های مدیریتی در سازمان ها و مؤسسات دولتی را به دست می آوردند، فرصت رقابت عادلانه را از آنان سلب کرده است. شورای عالی اداری در تبصره ۲ ماده ۲ این دستور العمل وعده داده بود که تا پایان برنامه ششم توسعه، نسبت مدیران زن در سِمَت های مدیریتی به ۳۰ درصد افزایش یابد. تبصره ای که در طول سه سال نسبت مدیران زن در کشور را با احتساب مدیران مدارس دخترانه، به ۲۳ درصد رساند و می توانست امیدی به عزم دولت جمهوری اسلامی در استفاده از توانمندی زنان و برگرداندن اعتدال به جامعه باشد.

در ادامه این نامه که رییس قوه قضائیه را مورد خطاب قرار داده آمده است: حکم هیأت عمومی دیوان عدالت بر اساس استناد به مواد ۵۳ و ۵۴ قانون مدیریت خدمات کشوری است که اشعار می دارد: « انتصاب و ارتقای شغلی کارمندان باید با رعایت شرایط تحصیلی و تجربی لازم و پس از احراز شایستگی و عملکرد موفق در مشاغل قبلی آنان صورت گیرد.» و نیز « به منظور استقرار نظام شایستگی و ایجاد ثبات در خدمت مدیران، دستگاه های اجرائی موظفند اقدامات زیر را انجام دهند:

الف- در انتخاب و انتصاب افراد به پستهای مدیریت حرفه ای، شرایط تخصصی لازم را تعیین کرده تا افراد از مسیر ارتقای شغلی به مراتب بالاتر ارتقا یابند. در مواردی که از این طریق امکان انتخاب وجود نداشته باشد، با برگزاری امتحانات تخصصی لازم، انتخاب صورت می پذیرد.

دستگاههای اجرائی می توانند برای حداکثر ۱۵ درصد سِمَت های مدیریت حرفه ای از افراد شایسته ( با رعایت تخصص و تجربه شاغل نسبت به شغل، بدون رعایت سلسله مراتب مدیریتی ) خارج از دستگاه استفاده کنند.»

در این نامه که توسط جمعی از فعالان حوزه زنان نوشته شده آمده است: حکم دیوان عدالت، اختصاص سهمیه ۳۰ درصدی مدیریت زنان را خلاف انتصاب بر اساس شایسته سالاری عنوان می کند و شکایت یکی از معاونان سابق فرمانداری شهرستان صومعه سرا، بهانه ای برای منع اختصاص این سهمیه به زنان عنوان شده است. این در حالیست که طی چهار دهه از عمر نظام جمهوری اسلامی، تعیین سهمیه در پذیرش دانشجو و استخدام و … برای افراد ویژه فارغ از شایسته سالاری بصورت قانونی رایج بوده است. اکنون سؤال این است که چگونه می توان اختصاص ۳۰ درصد از کرسی های مدیریتی به زنان را با وجود تأکید بر رعایت شایستگی های عمومی و شرایط تخصصی آنان در تبصره ۴ این تصویب نامه، مغایر با شایسته سالاری در بدنه دستگاههای دولتی و عاملی برای نقض مواد ۵۳ و ۵۴ قانون مدیریت خدمات کشوری تلقی کرد؟! در حالی که تصویب نامه شورای عالی اداری، مسیر شکوفایی استعدادها و حضور زنان را تقویت کرده و انگیزه جوانان را در ارتقای توان علمی و تخصصی افزایش خواهد داد.

در ادامه نیز نوشته شده است: بنابراین ما جمعی از فعالین اجتماعی و سیاسی حوزه زنان تأکید می کنیم که رأی هیأت عمومی دیوان عدالت اداری که با توجه به وجود آمار بالای زنان دانش آموخته دانشگاه ها و شاغل در نهادها و ارگان ها، رشد روز افزون آنان در بازار کار، وجود سقف های شیشه ای، فرهنگ مرد سالار و سنتی، عقب ماندگی تاریخی، ممانعت در فرصت سازی برای ارتقای شغلی این افراد علی رغم وجود شایستگی های لازم، عاملی در کاهش انگیزه و بهره وری، انسداد مسیر توسعه همه جانبه و مخدوش گردیدن اعتدال در جامعه خواهد بود، توسعه ای که جز با تقویت و اعتماد به تمامی افراد مستعد جامعه اعم از زن و مرد و استفاده از تمامی ظرفیت ها در حوزه های راهبردی، مدیریت، برنامه ریزی و سیاستگذاری محقق نخواهد شد، همانگونه که قرآن نیز بیان می کند که زن و مرد را در کنار هم و برای آرامش یکدیگر و ایجاد اعتدال در جامعه آفریدیم.

در پایان نیز آمده است: از این رو، با توجه به کذب و بر خلاف شرع بودن مبنای این حکم و غیر واقعی بودن استدلال هیأت عمومی در لغو تصویب نامه دولت، خواستار اقدام عاجل حضرتعالی بر اساس ماده ۹۴ قانون دیوان عدالت اداری برای جلوگیری از ابطال تصویب نامه شورای عالی اداری و بازگشت سهمیه ۳۰ درصدی به زنان و جوانان دارای شایستگی جهت انتصاب در پست های مدیریتی می باشیم. بدیهی است با توجه به اختصاص انواع سهمیه ها در روند استخدام سازمان های دولتی، محرومیت زنان از امتیازاتی که محق آن بوده و بر اساس برنامه پنجم توسعه به برقراری عدالت جنسیتی در کشور منجر می شود، ظلمی آشکار خواهد بود. از عنایت و تسریع حضرتعالی در پیگیری این مطالبه کمال تشکر را داریم.

انتهای پیام



source https://zanan.bashariyat.org/?p=41673

بریدن سر دختر 15 ساله در سیرجان / سر و بدن جداگانه کشف شدند

حوادث رکنا: خبری از صبح امروز در فضای مجازی منتشر شده که حکایت از پیدا شدن سر یک دختر نوجوان در یک مخزن زباله را دارد.بریدن سر دختر 15 ساله در سیرجان / سر و بدن جداگانه کشف شدند

بریدن سر دختر 15 ساله در سیرجان / سر و بدن جداگانه کشف شدند
سنجاق

دختر سیرجانی / به گزارش رکنا، حوالی ساعت یک کارگران جمع‌آوری زباله حین تخلیه یک مخزن در خیابان خزر سیرجان (انتهای بلوار ولیعصر عج نرسیده به بلوار خبرنگار) متوجه یک پلاستیک سنگین با ظاهری غیرطبیعی شدند و هنگامی که سر پلاستیک را باز کردند با صحنه‌ای بسیار وحشتناک سر بریده دختر سیرجانی روبرو شدند.

سر بریده یک دختر نوجوان حدودا ۱۵ ساله که کاملا از تن جدا شده بود داخل پلاستیک قرار داشت. کارگران جمع‌آوری زباله بلافاصله با پلیس تماس گرفته و ماموران کلانتری و پلیس آگاهی سیرجان در محل حاضر شدند.

حدود ۲ ساعت بعد متهم به قتل بر اثر عذاب وجدان خود را تسلیم پلیس کرده و محل رها کردن بدن را نیز مشخص کرده است. حاکی است بدن این دختر نوجوان نیز در زمینی خالی در همان منطقه کشف شده است



source https://zanan.bashariyat.org/?p=41671

گزارشی از آخرین وضعیت نازنین زاغری، شهروند دو تابعیتی

وزارت خارجه بریتانیا اعلام کرده است که از نازنین زاغری حمایت کنسولی نمی‌کند، این موضوع در پاسخ به وکلای خانم زاغری مطرح شده که خواستار توضیحاتی درباره تعهدات دولت شده بودند.

دولت بریتانیا تصریح کرده که شهروندان دستگیرشده در خارج از کشور حق دریافت هیچ کمک یا حمایت دولتی ندارند، حتی اگر شکنجه شوند یا به عنوان ابزار فشاری دیپلماتیک علیه کشورشان زندانی شوند.

وبسایت ایندیپندنت فارسی به نقل از نیویورک تایمز گزارش داده، این موضوع در نامه وزارت امورخارجه بریتانیا به وکلای «نازنین زاغری رتکلیف» به صراحت عنوان شده است. این نامه در پاسخ به درخواست وکلای خانم زاغری درباره تعهدات دولت درباره او نوشته شده است.

پیشتر نازنین زاغری، شهروند ایرانی – انگلیسی روز دوشنبه ۱۵ آبان ماه ۱۳۹۹، از بابت اتهام «فعالیت تبلیغی علیه نظام»، توسط شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران به ریاست ابوالقاسم صلواتی محاکمه شد.

روز دوشنبه ۱۵ آبان ماه ۱۳۹۹، این شهروند دو تابعیتی به همراه حجت کرمانی، وکیل مدافعش دفاعیات خود را از بابت اتهام «فعالیت تبلیغی علیه نظام» از طریق شرکت در تجمع مقابل سفارت ایران در لندن در سال ۱۳۸۸ و مصاحبه با شبکه بی بی سی فارسی به دادگاه ارائه داده و نهایتاً ادامه رسیدگی به جلسه آتی موکول شد.

این جلسه دادگاهی در حالی برگزار شد که روز جمعه ۱۶ خرداد ماه ۱۳۹۹، محمود بهزادی راد، وکیل مدافع نازنین زاغری، شهروند دو تابعیتی ایرانی – انگلیسی اعلام کرده بود که با توجه به بخشنامه عفو تخفیف در مجازات محکومان امنیتی و سیاسی، احتمال عفو و آزادی مشروط موکلش دور از ذهن نیست.

در واپسین اظهارنظرهای محمود بهزادی راد، وکیل دادگستری در خصوص وضعیت پرونده نازنین زاغری گفته بود:«با توجه به دستورالعملی که از سوی رئیس قوه قضاییه ابلاغ شد، کسانی که ۵ سال محکومیت داشته باشند و ۱ سوم مجموع این محکومیت را گذرانده باشند، عفو شامل حالشان خواهد شد و ما امیدواریم که این دستورالعمل شامل حال نازنین زاغری بشود.»

حجت کرمانی، وکیل مدافع نازنین زاغری در خصوص چگونگی برگزاری جلسه دادگاه روز دوشنبه ۱۵ آبان ماه ۱۳۹۹، در گفتگو با امتداد گفته است: «بر اساس کیفر خواست صادره در ۱۳۹۶/۷/۱۹، نازنین زاغری متهم به «فعالیت تبلیغی علیه نظام» از طریق شرکت در تجمع مقابل سفارت ایران در لندن در سال ۱۳۸۸ و مصاحبه با شبکه بی بی سی فارسی است. در این جلسه، در ابتدا کیفر خواست صادره توسط نماینده دادستان قرائت گردید و سپس دفاعیات خانم زاغری درخصوص اتهام مذکور از سوی دادگاه گرفته شد. با اخذ دفاعیات نازنین زاغری درخصوص اتهام وارده و دفاع وی مبنی بر اینکه پیش از این و‌ در پرونده قبلی به این اتهام رسیدگی شده است، سوال و جواب درخصوص اتهام وارده از ایشان صورت پذیرفت و نهایتاً ادامه رسیدگی به جلسه آتی موکول شد. زمان جلسه بعدی رسیدگی، متعاقباً از سوی دادگاه تعیین و به متهم و وکیل ابلاغ خواهد شد.»

نازنین زاغری در ایام حصر خانگی بسر می‌برد، این زندانی سیاسی در ۲۷ اسفندماه سال گذشته هم‌زمان با افزایش بحران کرونا در زندان‌ها، با پابند به مرخصی اعزام شده بود.

خانم زاغری در این دوران اجاره ندارد بیش از سیصد متر از محل سکونتش فاصله بگیرد.

خانم زاغری روز سه‌شنبه اول مهرماه ۱۳۹۹، به دادستانی تهران اطلاع داده بود که شماری از اعضای سپاه پاسداران به منزل والدین او وارد شده‌اند و او را متهم کرده‌اند که فاصله سیصد متری از منزل را رعایت نکرده است.

این اقدام سپاه پاسداران بدون اطلاع مراجع قضایی صورت گرفته و خانم زاغری در یک تماس تلفنی به دادستانی تهران اعلام کرده است که تنها مسئولان زندان اوین حق رسیدگی به این اتهام را دارند که او محدوده سیصد متری را ترک کرده یا نکرده. در این تماس تلفنی خانم زاغری از امین وزیری، مقام دادستانی که مسئول ارتباط زندانیان با خانواده‌هایشان است درخواست کرده تا «شهامت» داشته باشد و مستقیماً با خود او صحبت کند و نه آنکه خود را پشت سپاه پاسداران مخفی کند.
دادستانی در پاسخ به زاغری گفته است به زودی در ملاقات حضوری درباره این موضوع با او گفت‌وگو می‌کند. زاغری هم اعلام کرد که وکیل او می‌بایست در این ملاقات حضور داشته باشد.

دادستانی احتمال داده که به سبب یک مشکل فنی در پابند کژتابی‌هایی پیش آمده باشد. خانواده زاغری اما از توضیحات دادستان قانع نشدند.

شکایت زاغری از سپاه پاسداران از مجراهای دیپلماتیک به وزارت خارجه بریتانیا ابلاغ شده است.

«نازنین زاغری» تبعه ایرانی ــ انگلیسی است که ۱۵ فروردین سال ۱۳۹۵ توسط نیروهای سازمان اطلاعات سپاه کرمان در فرودگاه امام خمینی بازداشت و به کرمان منتقل شد. سپاه ثارالله کرمان ۲۶ خرداد سال ۹۵ طی اطلاعیه‌ای از این دستگیری به عنوان “یکی از سرشبکه‌های اصلی وابسته به بیگانگان که مأموریت‌های مختلفی در راستای تحقق اهداف شوم دشمنان نظام” انجام داده بود، یاد کرد و مدعی شد: «وی با عضویت در شرکت‌ها و مؤسسات بیگانه در طراحی و اجرای پروژه‌های رسانه‌ای و سایبری با موضوع براندازی نرم نظام مقدس جمهوری اسلامی مشارکت داشته است. نامبرده یکی از سرشبکه‌های اصلی مؤسسات معاند بوده که تحت هدایت و حمایت سرویس‌های رسانه‌ای و جاسوسی دولت‌های بیگانه فعالیت‌های مجرمانه خود را طی سالیان گذشته انجام داده است.»

پرونده زاغری برای ادامه رسیدگی‌ها به دادستانی تهران انتقال یافت و پس از انجام تحقیقات با صدور کیفرخواست به دادگاه انقلاب ارسال شد و شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب، زاغری را به پنج سال حبس محکوم کرد که این محکومیت در دادگاه تجدیدنظر تأیید شد.

۲۵ مهر سال ۹۶ عباس جعفری دولت آبادی در خصوص «نازنین زاغری» گفت: شوهر وی تبعه انگلیس و خود وی نیز دارای تابعیت مضاعف از انگلیس بوده و در سیستم آن کشور فعالیت می‌کرده است. وی مسئول آموزش خبرنگاری آنلاین بی بی سی فارسی بوده که با هدف جذب و آموزش افرادی برای فعالیت تبلیغی علیه ایران اقدام کرده است. چگونگی استفاده از ایمیل‌ مستعار، پسوردهای پیچیده و طولانی، ذخیره سازی پسوردها و استفاده از نرم‌افزارهای رمزنگاری مطالب و اطلاعات، از جمله مواردی است که در این آموزش‌ها لحاظ می‌شده است و اساتید این دوره، افرادی همچون مهدی یحیی‌نژاد (مدیر سایت بالاترین)، اردوان روزبه (رادیو کوچه) و محمود عنایت (مدیر گروه اسمال مدیا) هستند.

جعفری دولت‌آبادی ارسال نامه از سوی دیوید کامرون، نخست وزیر سابق انگلیس برای نازنین زاغری را موید ارتباط وی با دولت انگلیس و اهمیت این متهم برای آن کشور دانست.
خرداد سال گذشته، مسئولان قضایی از مفتوح بودن بخش دوم پرونده زاغری خبر دادند.

برخی معتقدند که جمهوری اسلامی از بازداشت دوتابعیتی‌ها هدفی دارد و از آن‌ها به نوعی به عنوان گروگان برای رسیدن به اهداف سیاسی خود استفاده می‌کند.

در سال‌های کنونی شهروندان دوتابعیتی دیگری هم‌چون، عباس عدالت، ارس امیری، سیامک نمازی، نازنین زاغری، احمدرضا جلالی، امید کوکبی، کمال فروغی و حمید بابایی بازداشت شده و با اتهام‌هایی نظیر جاسوسی به احکام زندان مواجه شده‌اند. در تازه‌ترین مورد می‌توان به بازداشت فریبا عادل‌خواه شهروند ایرانی-فرانسوی در تهران اشاره کرد که مدتی پس از بازگشت به ایران، در روز ۱۷ خردادماه ۱۳۹۸، توسط نیروهای اطلاعات سپاه پاسداران در منزل شخصی خود در تهران بازداشت شد.​



source https://zanan.bashariyat.org/?p=41669

مژگان مدائم‌زاده: با مدیریت درست به رنکینگ فیفا برمی‌گردیم/ انگیزه را از زنان فوتبالیست نگیرید

سرمربی تیم ذوب‌آهن معتقد است خروج تیم ملی فوتبال زنان از رنکینگ فیفا انگیزه بازیکنان برای رشد را از بین می‌برد.مژگان مدائم‌زاده: با مدیریت درست به رنکینگ فیفا برمی‌گردیم/ انگیزه را از زنان فوتبالیست نگیرید

مژگان مدائم‌زاده، در مورد خروج تیم ملی فوتبال زنان از رنکینگ فیفا به ایسنا گفت: متاسفانه اتفاقی که نباید می‌افتاد، افتاد اما با تلاش و حمایت‌ مسئولان و بزرگان عرصه می‌توانیم در سریع‌ترین زمان ممکن دوباره به رنکینگ برگردیم چون لیگ برگزار می‌شود و اولین انگیزه بازیکنان ورود به تیم ملی و بعد از آن لژیونر شدن در کشورهای مختلف است اما اگر پله اول را نداشته باشیم، بازیکن انگیزه‌ای برای رشد پیدا نمی‌کند. به همین دلیل از مسئولان و بزرگان عرصه فوتبال تمنا می‌کنم، تدابیری بیندیشند که مجدد به رنکینگ برگردیم و فعالیت‌های ملی خود را هم داشته باشیم تا رشدی که در فوتبال زنان اتفاق می‌افتد را از این قشر مظلوم جامعه نگیریم. این کار به یک برنامه ریزی دقیق و منسجم نیاز دارد. ما از کشورهای همسایه خود یک سروگردن بالاتریم و تنها با مدیریت درست این اتفاق رقم می‌خورد.

او در مورد تعطیلی دو ساله تیم ملی فوتبال زنان بیان کرد: این به برنامه‌ریزی برمی‌گردد و مسئولان اصلی باید برای ما رقم بزنند. خواهش می‌کنم که مسئولان به فکر زنان باشد چون با وجود فشار و سختی تلاش می‌کنند تا نتایج خوبی را کسب کنند، پس انگیزه را از بازیکنان نگیریم.

مدائم زاده در واکنش به بیانه باشگاه بم در مورد مهندسی لیگ زنان و انتقاد به داوری دیدار با ذوب‌آهن گفت: هیچ نظر خاصی در مورد مهندسی لیگ ندارم چون اینگونه نیست و به این روند توجهی نمی‌کنم. اگر قرار باشد تمام تیم‌ها کنار بکشند و مثل هر سال قهرمانی را تقدیم بم کنیم، به مشکل برمی‌خوریم. با این حال توقع داریم همانگونه که فوتبال پیشرفت می‌کند، قضاوت و مدیریت داوران هم بالاتر برود چون داوری فقط خطا گرفتن و کارت دادن نیست.

او در این مورد افزود: اگر یک داور بخواهد حرفه‌ای رشد کند باید در تمامی مسائل موفق باشد. از کمیته داوران توقع داریم همانگونه که سطح لیگ و بازیکنان افزایش پیدا می‌کند، سطح کمی و کیفی داوران هم افزایش پیدا کند. روزانه قوانین داوری، کیفیت و زیرکی بازیکنان تغییر می‌کند پس اگر داور خواهان یک قضاوت منصفانه است باید روی مسائل بدنی، روانی، شخصیت‌شناسی، کیفیت و صلابت خود کار کند. داوری خوب یعنی اینکه کمترین کارت را بدهد، تنش کمی را در جریان مسابقه به وجود بیاورد و بازیکنان را مدیریت کنند تا روند فوتبالی خود را ادامه دهند. در این صورت کیفیت لیگ بالاتر می‌رود.

سرمربی ذوب‌آهن در مورد عملکرد تیم خود در لیگ برتر فوتبال زنان گفت: با توجه به روند برگزاری مسابقات و گروه‌بندی لیگ، حساسیت زیاد شده است. ما هم در گروهی قرار داریم که سه تیم مدعی صعود به مرحله دوم هستند و کار خیلی سخت است. در دور رفت نسبتا از عملکرد بازیکنان تیم راضی هستم و امیدوارم که در دور برگشت به رضایت ۱۰۰ درصد برسیم اما به هر حال ترکیب بازیکنان جوان در کنار افراد نامی و با تجربه سخت است و از بازیکنانم ممنونم که برای این کمک را کردند تا با هم هدف خوبی برای باشگاه برسیم.

مدائم‌زاده در مورد تیم‌های دیگر لیگ بیان کرد: کیفیت مسابقات بالا است و تیم‌ها برای پیروزی به زمین می‌آید. بنابراین کار حساس شده است. امیدوارم با عملکرد به مراحل بعد صعود کنیم.

انتهای پیام



source https://zanan.bashariyat.org/?p=41667

توصیه‌های وزارت بهداشت به زنان باردار در روزهای کرونایی

سخنگوی وزارت بهداشت ضمن ارائه توصیه‌هایی به خانم‌های باردار در روزهای کرونایی، گفت: بهتر است این افراد تا حد امکان از منزل خارج نشوند.توصیه‌های وزارت بهداشت به زنان باردار در روزهای کرونایی

به گزارش ایسنا، دکتر سیما سادات لاری، گفت: طبق تحقیقات تاکنون شواهدی مبنی بر احتمال بیشتر ابتلا به کرونا در خانم‌های باردار نسبت به سایرین وجود ندارد ولی با توجه به تغییر سیستم ایمنی بدن در دوران بارداری لزوم خود مراقبتی زنان باردار در این ایام از اهمیت خاصی برخوردار است.

وی افزود: توصیه می‌کنیم خانم‌های باردار تا حد امکان از منزل خارج نشوند و از حضور در مکان‌های پرتردد و شلوغ بویژه فضاهای سربسته فاقد تهویه مناسب خودداری کنند. خرید و تهیه مایحتاج منزل را به سایر افراد خانواده واگذار کنند و در صورت ضرورت برای خروج از منزل از لحظه خروج تا زمان بازگشت به خانه حتما از ماسک استفاده کنند و از تماس دست با دهان، بینی و چشم خودداری کنند.

وی افزود: از استفاده از وسایل نقلیه عمومی بویژه در ساعات شلوغ خودداری کنند. خانم‌های باردار از شرکت در دورهمی‌ها و مهمانی‌ها خودداری کرده و دیدار با دوستان را به شکل مجازی انجام دهند. درصورت ابتلا به کرونا حتما موضوع را با متخصص زنان خود در میان بگذارید و در صورت مصرف دارو با تجویز پزشک، آن را به میزان کافی در دسترس داشته باشید.



source https://zanan.bashariyat.org/?p=41665

نرخ باسوادی در چهارمحال و بختیاری ۸۴.۶ درصد است

ایسنا/چهارمحال و بختیاری رئیس اداره سامان‌دهی دوره‌های سوادآموزی و آموزش‌های داوطلبانه آموزش و پرورش چهارمحال و بختیاری گفت:نرخ باسوادی در چهارمحال و بختیاری ۸۴.۶ درصد است

طبق سرشماری سال ۹۵، نرخ باسوادی در استان ۸۴.۶ درصد در جمعیت شش سال به بالا (جمعیت عمومی) است، این در حالی است که این نرخ در میان جمعیت ۱۰ تا ۴۹ سال ۹۴ درصد است..

خالق رئیسی هشتم دی‌ماه در نشست خبری با خبرنگاران چهارمحال و بختیاری به‌مناسبت سالروز تشکیل نهضت سوادآموزی با بیان اینکه جامعه هدف سوادآموزی افراد ۱۰ تا ۴۹ سال هستند، اظهار کرد: درصد دیگری از گروه‌ها و در صورت داشتن شرایط می‌توانند از آموزش‌ها استفاده کنند.

وی با بیان اینکه شهرستان لردگان بیشترین میزان کم‌سوادی را در چهارمحال و بختیاری دارد، افزود: قرار است در سال تحصیلی جدید ۲۸۰۰ نفر را تحت پوشش سواد آموزی قرار دهیم و بودجه اختصاص داده شده بر اساس تعداد نفر قبولی است و حدود قبولی استان ۳۰ درصد است و علت قبولی کم از میان فراگیران سوادآموزی را می‌توان به مشکلات جذب و شناسایی سوادآموز، حضور سوادآموز در کلاس و شرکت تعداد کم افراد در جلسه امتحان عنوان کرد.

رئیسی اختلاف سوادآموزی میان زنان و مردان استان را ۴.۵ درصد عنوان کرد و یادآور شد: وضعیت زنان بهتر از مردان بوده که قسمتی از آن مربوط به پیاده‌سازی طرح توانمندسازی زنان در نقاط محروم استان بوده است.

وی گفت: طبق سرشماری سال ۹۵، نرخ باسوادی در استان ۸۴.۶ درصد در جمعیت شش سال به بالا (جمعیت عمومی) است، این در حالی است که این نرخ در میان جمعیت ۱۰ تا ۴۹ سال ۹۴ درصد است.

رئیس اداره سامان‌دهی دوره‌های سوادآموزی و آموزش‌های داوطلبانه آموزش و پرورش چهارمحال و بختیاری درخصوص آسیب‌های فضای مجازی سوادآموزی در دوران کرونا عنوان کرد: این آسیب‌ها شناسایی شده و قرار است در این حوزه از وجود افرادی با مدارک دکترای روانشناسی استفاده شود.

رئیسی تهیه درسنامه را از دیگر برنامه‌ها برای حل مشکلات فضای مجازی مطرح و تصریح کرد: این درسنامه‌ها برای نقاط محروم استان در نظر گرفته و در قالب سی دی در اختیار سوادآموزان قرار می‌گیرد.

وی با اشاره به اینکه تفاهم‌نامه‌ای با سپاه استان برای تقویت سوادآموزی منعقد شده است، خاطرنشان کرد: طی این تفاهم‌نامه قرار است هر سربازی که یک فرد بی‌سواد را شناسایی و معرفی کند، تشویقی دریافت کند.

در ادامه رهدار براتی معاون سوادآموزی اداره‌کل آموزش و پرورش چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه پس از انقلاب اسلامی جهش بزرگی در حوزه سوادآموزی در کشور پدید آمده است، اظهار کرد: تعاریف مختلفی برای سوادآموزی مطرح شده است و اعتقاد داریم که سواد بیش از مدرک‌گرایی و خواندن و نوشتن، یادگیری مهارت خوب زندگی کردن است.

وی با تاکید بر اینکه امروزه بیش از گذشته نیاز به سواد رسانه‌ای، سواد تربیتی، سواد مالی و سواد عاطفی احساس می‌شود، افزود: همانطور که ملاحظه می‌شود امروز کار با ابزارآلات فضای مجازی بسیار پررنگ شده است، به‌علاوه جریان ویروس کرونا نیاز به یادگیری مهارت در خانه ماندن را جلوه‌دار کرد.

معاون سوادآوزی اداره‌کل آموزش و پرورش چهارمحال و بختیاری ادامه داد: به‌دلیل اهمیت یادگیری دیگر مهارت‌ها سازمان نهضت سوادآموزی تصمیم بر راه‌اندازی مراکز یادگیری محلی گرفت که تعداد این مراکز در استان ۲۴ مورد بوده و روز گذشته یک مرکز دیگر در شهرستان لردگان اضافه شد، لازم به ذکر است که به زودی اولین مرکز یادگیری محلی عشایری در استان افتتاح خواهد شد.

براتی با اشاره به اینکه به‌صور کلی مراکز یادگیری محلی، به‌صورت دولتی، مشارکتی یا غیر دولتی هستند، اضافه کرد: از این تعداد مرکز، ۲۴ مرکز به‌صورت دولتی و یک مرکز به‌صورت مشارکتی با امور زندان‌ها اداره می‌شود.

وی هدف مراکز یادگیری محلی را توانمندسازی و ایجاد فرصت یادگیری مادام‌العمر برای افراد بی‌سواد و کم‌سواد عنوان و تصریح کرد: دیگر اهداف این مرکز کمک به برنامه‌های توسعه فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و سیاسی کشور، ایجاد فرصت‌های یادگیری، کاربردی کردن آموزش‌ها با نیازهای واقعی و کمک به بهبود زندگی مردم به منظور توانمندسازی آن‌ها است.

معاون سوادآوزی اداره‌کل آموزش و پرورش چهارمحال و بختیاری از ویژگی‌های مهم آموزش در مراکز یادگیری محلی را تنوع آموزش مطرح و بیان کرد: یاددهی سواد کاربردی و حرفه‌آموزی مورد توجه این مراکز است و نکته مثبت این مراکز مشارکت مردمی است.

براتی با اشاره به اینکه در سال گذشته طرح توانمندسازی زنان و عشایر در شهرستان‌های اردل و کوهرنگ اجرایی شده است، خاطرنشان کرد: طرح دیگری که در شهرستان کوهرنگ و لردگان در حال انجام است، طرح شتاب‌بخشی به روند افزایش سوادآموزی است.

انتهای پیام



source https://zanan.bashariyat.org/?p=41663

تداوم بازداشت نازنین محمدنژاد در بازداشتگاه اطلاعات سپاه

نازنین محمدنژاد، دانشجوی کارشناسی رشته زبان روسی دانشگاه علامه طباطبایی و فعال دانشجویی سابق دانشگاه تهران با گذشت ۲۱ روز از زمان دستگیری کماکان به صورت بلاتکلیف در بازداشتگاه اطلاعات سپاه موسوم به بند ۲ الف زندان اوین نگهداری می‌شود.

خانم محمدنژاد سه‌شنبه شب مورخ ۱۸ آذرماه توسط نیروهای امنیتی در منزل خود در تهران بازداشت شد. وی از زمان دستگیری تاکنون تنها ۲ بار با خانواده خود تماس تلفنی داشته است.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، امروز دوشنبه ۸ دیماه ۱۳۹۹، نازنین محمدنژاد، دانشجوی کارشناسی رشته زبان روسی دانشگاه علامه طباطبایی و فعال دانشجویی سابق دانشگاه تهران با گذشت ۲۱ روز از زمان دستگیری کماکان به صورت بلاتکلیف در بازداشتگاه اطلاعات سپاه موسوم به بند ۲ الف زندان اوین نگهداری می‌شود.

خانم محمدنژاد از زمان بازداشت تاکنون تنها ۲ بار با خانواده خود تماس تلفنی داشته است. در آخرین مورد وی روز گذشته یکشنبه ۷ دیماه طی یک تماس تلفنی کوتاه از وضعیت خود به خانواده‌اش خبر داده است.
پیشتر خانواده این فعال دانشجویی با بازپرس پرونده او در دادسرای اوین ملاقات داشتند و به آنان گفته شده که قرار بازداشت ۱ ماهه برای دخترشان صادر شده است.

خانم محمدنژاد سه‌شنبه شب مورخ ۱۸ آذرماه توسط نیروهای امنیتی در منزل خود در تهران بازداشت و به زندان اوین منتقل شد. در جریان بازداشت خانم محمدنژاد شماری از وسایل شخصی وی ازجمله، تلفن همراه، لپ‌تاپ و کتاب‌های ایشان توسط نیروهای امنیتی ضبط شده است.

تا زمان تنظیم این گزارش از دلایل بازداشت و اتهامات مطروحه علیه وی اطلاعی در دست نیست.

نازنین محمدنژاد، دانشجوی کارشناسی رشته زبان روسی دانشگاه علامه طباطبایی و فعال دانشجویی سابق دانشگاه تهران است.



source https://zanan.bashariyat.org/?p=41661

حکم اعدام یک زن در زندان سنندج اجرا شد

هەنگاو: حکم اعدام یک زن اهل شهرستان قروە کە از سال ٩٤ بە اتهام قتل عمد بە اعدام محکوم شدە بود، در زندان مرکزی سنندج اجرا شد.حکم اعدام یک زن در زندان سنندج اجرا شد

برپایە گزارش رسیدە بە سازمان حقوق بشری هەنگاو، بامداد روز یک‌شنبه ۷ دی ۹۹ (۲۷ دسامبر ۲۰۲۰)، حکم اعدام یک زن اهل شهرستان قروە با هویت ”زینب خدامرادی“ ۴۲ در زندان مرکزی سنندج اجرا شد.
وی اواخر مهرماه نیز جهت اجرای حکم اعدام به سلول انفرادی منتقل شده بود که خانواده همسرش در قبال تامین مبلغ ۷۰۰ میلیون تومان اجرای حکمش را به تعویق انداخته‌ بودند.

زینب خدامرادی روز دوشنبە ٩ شهریور ١٣٩٤ (٣١ آگوست ٢٠١٥) بە اتهام قتل کودک ١٢ روزه خود با هویت ”محمد جواد“ و دختر ۷ سالە همسرش با هویت ”حدیث“ بازداشت و بعدها از سوی دستگاه قضایی بە اعدام محکوم شدە بود.

منابع هەنگاو اعلام کردەاند کە زینب خدامرادی طی دوران بارداری و چند روزی کە در بیمارستان بودە از سوی همسرش مورد بی‌مهری قرار گرفتە و اجازە ندادە است هیچ یک از بستگانش نزد او بروند و همین باعث شدە کە زینب بشدت افسردە شود و در حین ارتکاب جرم از نظر روانی وضعیت مناسبی نداشتە است.

زینب خدامرادی قبل از قتل دو کودک خردسال روی پای خود نوشتە بود ” «من خود و فرزندانم را از دست داود (همسر)، سارا (خواهر همسر) و مادرشوهرم کشتم»، اما پس از قتل آنها بە دلایل بە زندگی خود پایان ندادە است.



source https://zanan.bashariyat.org/?p=41659

ممانعت اطلاعات اهواز از مرخصی استعلاجی زندانی سیاسی نجات انورحمیدی کارون

اطلاعات اهواز از مرخصی استعلاجی زندانی سیاسی خانم نجات انورحمیدی کارون، با بیش از ۶۲ سال سن و برغم وضعیت وخیم جسمی، ممانعت بعمل می آورد.ممانعت اطلاعات اهواز از مرخصی استعلاجی زندانی سیاسی نجات انورحمیدی کارون

به گزارش کانون حقوق بشری نه به زندان – نه به اعدام یکشنبه ۷دیماه۹۹، زندانی سیاسی نجات انورحمیدی محبوس درزندان سپیدار اهواز در حالیکه به بیماری تیروئید، فشار خون و چربی خون بالا مبتلا است، همچنین بیماری چشم دارد و بینایی او در خطر است، اما اطلاعات اهواز درمقابل اعزام او به مرخصی استعلاجی ممانعت بعمل آورده و مخالفت کرده است.

طی هفته گذشته هیئتی شامل شماری از مسئولان قضایی به بند زندانیان زن سپیدار اهواز مراجعه کردند. یکی از افراد هیأت به این زندانی سیاسی گفته است که به دلیل اتهام وی، اطلاعات موافق مرخصی او نیست.

این زندانی سیاسی همچنین در اردیبهشت ۹۹ به کرونا مبتلا شد.

لازم به ذکر است که خانم انورحمیدی مدت ۲ سال است با وجود بیماریهای سخت در زندان محروم از حتی یک روز مرخصی برای درمان و پیگیریهای پزشکی خود بوده است.

زندانی سیاسی نجات انورحمیدی کارون، متولد ۱۳۳۷، پیش از این در سال ۱۳۶۰به اتهام هواداری از مجاهدین خلق دستگیر و به مدت ۲ سال و ۴ ماه در زندانهای مختلف ایران زندانی بود.

او بار دوم در سال ۱۳۹۶ به اتهام هواداری از مجاهدین خلق دستگیر شد و همراه با او همسر و دخترش نیز بازداشت شده و مورد بازجویی قرار گرفتند.

خانم انورحمیدی توسط قاضی به اتهام «عضویت در گروههای اینترنتی معاند» و «تبلیغ علیه نظام» به ۵ سال زندان محکوم شده است.

نجات انورحمیدی در اسفند ۹۷ جهت تحمل محکومیت ۵ ساله خود بازداشت و به زندان سپیدار اهواز منتقل گردید.

اما پس از چندی به او اطلاع دادند که وی و همسرش به اتهام«عضویت در مجاهدین خلق» و «تبلیغ علیه نظام» توسط قاضی اکبر محمدی در شعبه ۴ دادگستری اهواز به ۱۵ سال حبس دیگر نیز محکوم شده اند.

این اتهامات همان موارد مندرج در پرونده اول است که حکم آن صادر شده است. خانم نجات انورحمیدی در دفاعیات خود در دادگاه به این نکته اشاره کرده و تصریح کرد که اتهام جدیدی در این پرونده برعلیه وی وجود ندارد.

حکم ۱۵ سال محکومیت این زوج کهنسال، هم اکنون به دیوان عالی کشور ارسال شده و با وجود گذشت چند ماه، هنوز پاسخ آن نیامده است.​



source https://zanan.bashariyat.org/?p=41657

الهه موسوی، روزنامه نگار به دادسرای عمومی و انقلاب تهران احضار شد

الهه موسوی، روزنامه نگار سایت اسکان نیوز از سوی شعبه ۱۶ بازپرسی دادسرای عمومی و انقلاب تهران احضار شده است.

به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، امروز یکشنبه ۷ دی ماه ۱۳۹۹، الهه موسوی، روزنامه نگار با دریافت ابلاغیه ای از بابت اتهام های «نشر اکاذیب به قصد تشویش اذهان عمومی»، «افترا» و «توهین به اشخاص عادی در فضای مجازی» به شعبه ۱۶ بازپرسی دادسرای عمومی و انقلاب تهران فراخوانده شد.

این روزنامه نگار حوزه محیط زیست شاغل در سایت اسکان نیوز، از طریق پیامکی که از سوی واحد اطلاع رسانی و ابلاغ قوه قضائیه دریافت کرده به جلسه دادرسی احضار شده است.

این پرونده در پی شکایت مدیر اداره کل منابع طبیعی استان گلستان از الهه موسوی گشوده شده است.

بر اساس احضاریه دریافتی، این روزنامه نگار می بایست ظرف مدت پنج روز برای رسیدگی به اتهامات وارده در دادگاه حاضر شود.

مصادیق اتهام های انتسابی علیه این روزنامه نگار، انتشار مطالبی در فضای مجازی در خصوص آلودگی «رادیوم و باریوم» کارخانه «کانسارخزر»، عنوان شده است.

الهه موسوی سه بار مرکز صلح ومحیط زیست برنده جایزه دکترتقی ابتکار معتبرترین جایزه محیط زیستی در ایران شده است.

این خبرنگار با سابقه ۲ دهه روزنامه نگاری در حوزه محیط زیست، همواره با انتشار گزارش های متعدد درباره وضعیت محیط زیست کشور اطلاع رسانی کرده و نسبت به آسیب های این حوزه هشدار داده است.



source https://zanan.bashariyat.org/?p=41655

دادستانی تهران به حکم پریسا رفیعی اعتراض کرد

دادستانی تهران برای صدور حکم برائت پرونده پریسا رفیعی، دانشجوی زندانی اعتراض کرده است.

این خبر را سلطانعلی رفیعی، پدر پریسا رفیعی دانشجوی زندانی در صفحه توییتر خود تایید کرده و نوشته، روز شنبه با مراجعه به شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران متوجه شد حکم تبرئه این دانشجوی زندانی در یک پرونده با اعتراض دادستان تهران مواجه شده و به دادگاه تجدیدنظر ارجاع شده است.

حکم تبرئه رفیعی که اکنون به خاطر محکومیت در پرونده اعتراضات صنفی زندانی است، مربوط به پرونده دیگری علیه اوست که پس از نامه سرگشاده‌اش درباره شرایط ناگوار دوران بازداشت تشکیل شد.

رفیعی ۲۳ ساله در نامه‌ای که سال گذشته از اتفاقات دوران بازداشت خود منتشر کرد، نوشت ضابطان امنیتی،‌ وزارت اطلاعات و اطلاعات سپاه پاسداران،‌ به صورت «غیرانسانی و خشونت‌آمیز» بر زندانیان، به‌خصوص زندانیان زن،‌ اعمال فشار می‌کنند.

او در این زمینه به «بازی‌های روانی»،‌ «بازداشت در سلول انفرادی بی‌نام‌ و نشان»،‌ «بی‌خبری از دنیای بیرون»،‌ «شکنجه‌های روحی» و همچنین گرفتن «تست بکارت اجباری» در دوران بازداشت اشاره کرده بود.

پس از انتشار این نامه، مصطفی نیلی، وکیل او، روز چهارشنبه ۱۹ شهریور به وب‌سایت خبری «رویداد ۲۴» گفت در پرونده جدیدی که برای این دانشجوی زندانی تشکیل شده اتهام «تبلیغ علیه نظام» مطرح شده است.

رفیعی دانشجوی رشته عکاسی دانشگاه تهران، در اسفندماه سال ۱۳۹۶ از سوی ماموران امنیتی بازداشت و پس از ۲۳ روز با قرار وثیقه آزاد شد.

او در ارتباط با اعتراضات صنفی دانشگاه ابتدا به هفت سال زندان محکوم شد و این حکم بعدا به یک سال کاهش پیدا کرد.

رفیعی تیرماه امسال برای اجرای حکم به بند زنان زندان اوین منتقل شد.​



source https://zanan.bashariyat.org/?p=41653

بیش از ۱۰ روز بی‌خبری، گزارشی از آخرین وضعیت افسانه عظیم زاده، کنشگر حقوق کودک

افسانه عظیم زاده، کنشگر حقوق کودک و زنان که دوشنبه هفته گذشته بازداشت شده بود، همچنان در وضعیت بلاتکلیفی در بازداشت بسر می‌برد.

به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، افسانه عظیم زاده عصر دوشنبه ۲۴ آذر ماه ۱۳۹۹، کنشگر حقوق کودک و حقوق زنان، توسط ماموران امنیتی بازداشت شد.

از زمان بازداشت خانم عظیم زاده تاکنون اطلاعی از وضعیت او در دست نیست و ادامه بلاتکلیفی و بازداشت او موجی از نگرانی های کنشگران مدنی را به همراه داشته است.

او تنها یکبار در طی این مدت توانسته به صورت تماس تلفنی کوتاه یک دقیقه ای با خانواده خود دیدار و کند که در زندان بند دو الف زندان اوین نگهداری می‌شود.

افسانه عظیم زاده از اقوام جعفر عظیم زاده، فعال کارگری و زندانی سیاسی محبوس در زندان رجائی شهر کرج، متولد سال ۱۳۶۲ و ساکن تهران است.

گفته می‌شود این بازداشت در منزل پدری وی صورت گرفته و هردو منزل شخصی خود و پدری وی تفتیش و برخی لوازم شخصی او توسط نیروهای امنیتی ضبط شده است.

هنوز از دلایل بازداشت و اتهام های انتسابی علیه این کنشگر مدنی اطلاعی در دست نیست.

افسانه عظیم زاده، پیشتر نیز سابقه بازداشت در اردیبهشت‌ماه سال ۸۸ به‌خاطر فعالیت‌های مدنی خود در جریان برگزاری مراسم روزجهانی کارگر را در کارنامه‌اش دارد.​



source https://zanan.bashariyat.org/?p=41651

خشونت خانگی؛ قتل یک زن توسط همسرش در مهرستان

روز دوشنبه ۲۴ آذر، یک زن در شهرستان مهرستان واقع در استان سیستان و بلوچستان، در پی اختلافات خانوادگی توسط همسرش با ضرب گلوله کشته شد.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از کمپین فعالین بلوچ، روز دوشنبه ۲۴ آذر ماه ۹۹، در پی اختلاف خانوادگی در شهرستان مهرستان، یک زن توسط همسرش با ضرب گلوله کشته شد.

هویت این زن “هاجر رسولی” اهل روستای افشان از توابع شهرستان مهرستان، عنوان شده است.

در این گزارش به نقل از یک منبع مطلع آمده است: ”این خانواده دارای یک دختر متاهل است که پدرش بدلیل اختلاف با داماد خود، همسرش را از دیدن تنها دختر خود محروم کرده بود”.

این منبع افزود: ”هاجر از دلتنگی به دیدن دخترش رفت که پس از آن همسرش به قصد کشتن هاجر، دختر و داماد خود به خانه دخترش رفته و با شلیک پنج گلوله هاجر را به قتل رسانده است”.

وی ادامه داد: ”دختر با دیدن این صحنه از محل فرار کرده و جان سالم به در برده است”.

این منبع تصریح کرد: ”این مرد به اشتباه به سمت یک نفر دیگر به نام جمال که برای آرام کردن رحیم بخش رفته بود نیز تیراندازی کرده که باعث زخمی شدن وی شده است”.



source https://zanan.bashariyat.org/?p=41649

الهه موسوی به دادسرای انقلاب تهران احضار شد

روز یکشنبه ۷ دی، الهه موسوی خبرنگار حوزه محیط زیست، به دنبال شکایت اداره کل منابع طبیعی استان گلستان، با دریافت ابلاغیه ای به دادسرای عمومی و انقلاب تهران احضار شد.

در این احضاریه از خانم موسوی خواسته شده که ظرف مدت پنج روز جهت رسیدگی به اتهامات مطروحه در این دادگاه حاضر شود.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از فدراسیون بین المللی روزنامه نگاران، الهه موسوی، خبرنگار حوزه محیط زیست، به دادسرای عمومی و انقلاب تهران احضار شد.

در این احضاریه که توسط شعبه ۱۶ بازپرسی دادسرای عمومی و انقلاب تهران صادر و امروز یکشنبه ۷ دی ۹۹، از طریق سامانه ثنا به وی ابلاغ شده، از خانم موسوی خواسته شده که ظرف مدت پنج روز جهت رسیدگی به اتهامات انتسابی در این شعبه حاضر شود.

این پرونده با شکایت اداره کل منابع طبیعی استان گلستان علیه وی گشوده شده و اتهامات مطروحه علیه خانم موسوی “نشر اکاذیب”، “افترا” و “توهین به اشخاص عادی” عنوان شده است.

گفته می‌شود در این پرونده به مطالبی که خانم موسوی در خصوص آلودگی «رادیوم و باریوم» کارخانه «کانسارخزر»، در فضای مجازی منتشر کرده استناد شده است.

بر اساس این گزارش، خانم موسوی بارها به دلیل فعالیت‌های رسانه‌ای در حوزه محیط زیست، به ویژه در زمینه بهره‌برداری از جنگل‌های منطقه و فعالیت‌های ضد محیط زیستی در استان‌های شمالی، توسط مقام‌های استان گلستان دادگاهی شده است.

الهه موسوی سابقه سردبیری نشریات محلی گلستان از جمله «سلیم» و همکاری با نشریات و وبسایت‌های کشوری از جمله «اسکان‌نیوز» را در کارنامه خود دارد.



source https://zanan.bashariyat.org/?p=41647

مریم ابراهیم وند؛ ضرب و شتم و نقض مضاعف اصل تفکیک جرایم در قرچک

مریم ابراهیم وند، نویسنده، کارگردان و تهیه‌کننده سینما امروز شنبه ۶ دیماه همراه با ضرب و شتم از بند ۸ زندان قرچک ورامین به بند مادران این زندان منتقل شد.

این زندانی اکنون بدون رعایت اصل تفکیک جرائم در کنار زندانیان متهم به جرائم خشن بسر می‌برد. خانم ابراهیم وند در تاریخ ۲۳ آذرماه امسال نیز همراه با شمار دیگری از زنان زندانی سیاسی توسط ماموران گارد زندان مورد ضرب و شتم قرار گرفته بود.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، عصر امروز شنبه ۶ دیماه ۱۳۹۹، مریم ابراهیم وند، نویسنده، کارگردان و تهیه‌کننده سینما برخلاف اصل تفکیک جرائم از بند ۸ زندان قرچک ورامین به بند مادران این زندان منتقل شد.

یک منبع مطلع از وضعیت خانم ابراهیم وند در این خصوص به هرانا گفت: «ماموران زندان حدود سه هفته پیش به خانم ابراهیم وند گفتند باید به بند ۶ منتقل شود که او در پاسخ به آنها گفت در بند فعلی اصل تفکیک جرائم به صورت کامل رعایت نشده و حال بنا بر این اصل تفکیک چون اتهام من سیاسی است حاضر به جابجایی به بندی که زندانیان جرائم خشن در آن نگهداری می‌شوند نیستم. پس از آن مسئولان زندان اقدام به غیرفعال‌کردن کارت تلفن وی کردند و او از حق تماس با خانواده‌اش از داخل بند محروم شد.
خانم ابراهیم وند امروز از مسئولان زندان خواست اجازه دهند با خانواده خود تماس بگیرد و پس از موافقت با درخواستش او را به یکی از اتاق‌های کارکنان زندان منتقل کردند. پس از پایان تماس یکی از ماموران یگان حفاظت زندان به نام خانم نصیری پای راست وی را با باتوم مورد ضرب و شتم قرار داد و نهایتا به بند مادران که زندانیان مرتبط با اتهامات قتل و مواد مخدر در آن نگهداری می‌شوند، منتقل شد. به خانم ابراهیم وند گفته‌اند این اقدام با دستور امین وزیری، دادیار ناظر بر زندانیان سیاسی صورت گرفته است.»
خانم ابراهیم وند در تاریخ ۲۳ آذرماه امسال نیز همراه با شمار دیگری از زنان زندانی سیاسی در بند ۸ زندان قرچک در پی یورش ماموران گارد زندان مورد ضرب و شتم قرار گرفت و در نتیجه از ناحیه ساق پای چپ دچار آسیب شده و کمرش نیز دچار کبودی شد. پس از آن خانم ابراهیم وند طی نامه‌ای که به معاونت قضایی زندان تحویل داد، از چند تن از پاسیارهای زندان شکایت کرده و خواستار اعزام خود به بیمارستان و پزشکی قانونی شده است اما این امر محقق نشد.

صبا کردافشاری، مژگان اسکندری، سمیرا هادیان، لیلا میرغفاری، سهیلا حجاب، زهره سرو، زهرا صفایی، فروغ تقی پور، پرستو معینی، پریزاد حمیدی شفق، سپیده فرهان، مرضیه فارسی، رها احمدی، سارا امجد و مریم نصیری، زندانیانی هستند که هم‌اکنون بدون رعایت اصل تفکیک جرایم و محروم از امکانات اولیه در بند ۸ در کنار ۱۰ زندانی از متهمان جرائم عمومی نگهداری می‌شوند. از وضعیت گلرخ ایرایی که در تاریخ ۲۳ آذرماه از این زندان به بازداشتگاه اطلاعات سپاه موسوم به بند ۲ الف زندان اوین منتقل شد، کماکان اطلاعی در دست نیست.

مسئولان زندان کماکان در صدد انتقال صبا کردافشاری به بند ۶ این زندان هستند و به وی گفته‌اند یا خودت به بند ۶ می‌روی یا خودمان می‌بریمت.

نسرین ستوده، مرجان داوری و الهام برمکی دیگر زندانیان محبوس در این زندان هستند که ماه گذشته پس از موافقت با درخواست آنها از بند ۸ به بند‌های مشاوره ۱ و بند ۶ این زندان منتقل شدند. شقایق زمانیان و مژگان کشاورز نیز روز گذشته از این بند به بند مشاوره ۱منتقل شدند.

مریم ابراهیم وند، در شهریورماه ۱۳۹۵ توسط ماموران اطلاعات سپاه بازداشت و پس از ۳۵ روز با تودیع قرار وثیقه ۳۰۰ میلیون تومانی (به صورت وجه نقد) از بازداشتگاه اطلاعات سپاه موسوم به بند ۲ الف زندان اوین آزاد شد. خانم ابراهیم وند نزدیک به دو سال بعد در تاریخ ۳۱ تیرماه ۹۷ پس از احضار به شعبه ۴ بازپرسی دادسرای فرهنگ و رسانه مجددا بازداشت و به بند دو الف سپاه منتقل شد. او یک ماه بعد پس از پایان بازجویی‌ها با صدور قرار وثیقه ۱۰ میلیارد تومانی به زندان قرچک ورامین منتقل شد و در تاریخ ۲۶ اسفندماه ۹۸ بدون اطلاع قبلی به بند زنان زندان اوین منتقل شد. وی مجددا در تاریخ ۱۷ آبان‌ماه امسال از بند سیاسی زنان زندان اوین به زندان قرچک ورامین منتقل شد.

خانم ابراهیم وند در آبان‌ماه امسال توسط شعبه ۱۰۵۹ دادگاه کارکنان دولت از بابت اتهام “ساخت فیلم مبتذل” به ۷ سال حبس، از بابت اتهام “توهین به رئیس جمهور” به ۱ سال حبس و بابت اتهام “نشر اکاذیب علیه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به قصد تشویش اذهان عمومی” به ۲ سال حبس محکوم شد به ۱۰ سال و ۶ ماه حبس محکوم شد. وی در بخش دیگر پرونده خود توسط شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به اتهام “تبلیغ علیه نظام” به ۶ ماه حبس حبس محکوم شده که این حکم در رای نهائی در دادگاه کارکان دولت تجمیع شده و وی در مجموع به ۱۰ سال و ۶ ماه حبس محکوم شده است.

در صورت تایید این حکم در مرحله تجدیدنظر، با اعمال ماده ۱۳۴ قانون مجازات اسلامی، مجازات اشد یعنی ۷ سال زندان به اتهام “ساخت فیلم مبتذل” برای وی قابل اجرا است.
مریم ابراهیم وند متولد ۱۳۷۰، نویسنده و کارگردان سینما و تهیه کننده فیلم‌های “طنز عشق”، ” ما همه تنهاییم” و “پانسیون دختران” است، از دلایل شهرت وی علاوه بر فعالیت‌های سینمایی و فرهنگی، نامزدی در انتخابات ریاست جمهوری سال ۹۶ بود که به عنوان یکی از زنان نامزد برای انتخابات ثبت نام کرد.

تصویری از صغری خدادادی، سرپرست زندان قرچک ورامین

پس از روی کار آمدن صغری خدادادی، سرپرست جدید زندان قرچک ورامین فشارها و محدودیت‌ها بر زندانیان سیاسی به شکل گسترده‌ای افزایش پیدا کرده است؛ از جمله می‌توان به گرداندن پیکر یک جان باخته جنگ هشت ساله در زندان و از مقابل بند زندانیان سیاسی اشاره کرد. رئیس جدید زندان همچنین به زندانیان سیاسی اطلاع داده است برای همه آنان سفارش چادر داده است.

روز یکشنبه ۲۳ آذرماه نیز خانم خدادادی به همراه، مسئولان زندان قرچک ورامین و ماموران گارد زندان پس از ورود به بند ۸ زندان قرچک با شوکر و باتوم اقدام به ضرب و شتم زندانیان سیاسی محبوس در این بند کردند.



source https://zanan.bashariyat.org/?p=41645

فشار عصبی، به پارگی دیسک مهره راحله احمدی منتهی شد

راحله احمدی، فعال مدنی محبوس در بند زنان زندان اوین در پی مشکلات پزشکی ناشی از فشار عصبی دچار پارگی دیسک شده است.

این فشار عصبی در پی تبعید صبا کردافشاری، دختر خانم احمدی به زندان قرچک ورامین صورت گرفته است. راحله احمدی از بهمن‌ماه ۹۸ دوران محکومیت ۳۱ ماهه خود را در در بند زنان زندان اوین سپری می‌کند. دخترش صبا کردافشاری نیز که از خردادماه ۹۸ دوران محکومیت خود را در این بند سپری می‌کرد، در تاریخ ۱۹ آذرماه به زندان قرچک ورامین تبعید شد.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، راحله احمدی، فعال مدنی محبوس در بند زنان زندان اوین در پی مشکلات پزشکی ناشی از فشار عصبی دچار پارگی دیسک شد.

روز پنج‌شنبه ۴ دی‌ماه خانم احمدی جهت انجام ام‌آرآی به بیمارستان امام خمینی تهران اعزام شد. در جریان این اعزام به وی گفته شده که به دلیل فشار عصبی، دیسک بین مهره‌ها پاره شده و مهره‌های ۳ و ۴ کمر وی نیز آسیب دیده است. پرونده پزشکی این فعال مدنی به پزشک متخصص ارسال شده و باید تا ۱۰ روز منتظر جواب وی بمانند. مشکلات پزشکی خانم احمدی در شرایطی است که وی از اعزام به مرخصی استعلاجی نیز محروم است.
راحله احمدی در پی تبعید دخترش صبا کردافشاری به زندان قرچک ورامین با مشکلات پزشکی ناشی از فشار عصبی مواجه شده و برای راه رفتن نیازمند به استفاده از واکر شده است.

راحله احمدی در تاریخ ۱۹ تیرماه ۹۸ بازداشت و پس از تفهیم اتهام در دادسرا ابتدا به قرنطینه زندان قرچک ورامین و نهایتا به بازداشتگاه اطلاعات سپاه در زندان اوین موسوم به بند ۲-الف منتقل شد. خانم احمدی نهایتاً در تاریخ ۲۱ تیرماه با پایان مراحل بازجویی به زندان قرچک بازگردانده شد و پس از چند روز با تودیع قرار وثیقه ۷۰۰ میلیون تومانی به صورت موقت و تا پایان مراحل دادرسی از زندان آزاد شد.

جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات راحله احمدی در تاریخ ۱۹ آذرماه ۹۸ در شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی ایمان افشاری برگزار شد و از بابت اتهام “اجتماع و تبانی علیه امنیت کشور از طریق همکاری با رسانه های «معاند»” به ۳ سال و شش ماه حبس، از بابت اتهام “تبلیغ علیه نظام جمهوری اسلامی” به ۸ ماه حبس و در مجموع به ۴ سال و ۲ ماه حبس محکوم شد. وی از بابت اتهام “تشویق به فساد از طریق کشف حجاب در اماکن عمومی و انتشار آن در فضای مجازی” نیز تبرئه شد.

از این میزان با استناد به ماده ۱۳۴ قانون مجازات اسلامی، مجازات اشد یعنی ۳ سال و شش ماه حبس تعزیری از بابت اتهام “اجتماع و تبانی علیه امنیت کشور از طریق همکاری با رسانه های «معاند»” در خصوص خانم احمدی قابل اجرا بود. این حکم نهایتا با عدم اعتراض به رای صادره و تسلیم به رای، به به ۲ سال و هفت ماه حبس تعزیری تقلیل یافت.
راحله اصل احمدی نهایتا در تاریخ ۲۶ بهمن ۹۸ پس از حضور در شعبه ۳ اجرای احکام دادسرای عمومی و انقلاب تهران بازداشت و جهت تحمل حبس به زندان اوین منتقل شد.

صبا کردافشاری، فعال مدنی زندانی و دختر راحله احمدی نیز دوران محکومیت خود را در زندان قرچک ورامین سپری می‌کند. خانم کردافشاری پیشتر توسط دادگاه انقلاب تهران به ۲۴ سال حبس تعزیری که ۱۵ سال از آن به عنوان مجازات اشد قابل اجراست محکوم شده است.

FacebookTwitterاشتراک گذاری​



source https://zanan.bashariyat.org/?p=41643

۶ دی ۱۳۹۹

تبعیض در حق حضانت و خودکشی یک مادر در کرمانشاه

هه‌نگاو: یک زن جوان در شهرستان اسلام آباد‌غرب (شاباد) واقع در استان کرمانشاه به دلیل اعمال تبعیض در اعطای حضانت فرزندانش، به زندگی خود پایان داد.تبعیض در حق حضانت و خودکشی یک مادر در کرمانشاه

بر پایه گزارش رسیده به سازمان حقوق بشری هه‌نگاو، روز شنبه ۲۲ آذر ۹۹ (۱۲ دسامبر ۲۰۲۰)، یک زن جوان با هویت نسرین جلیلیان ۲۷ ساله در روستای ”هرسم“ از توابع شهرستان اسلام‌ آباد‌غرب در استان کرمانشاه در منزل پدریش با خوردن قرص اقدام به خودکشی و به زندگی خود پایان داد.

بە گفته یک منبع مطلع، نسرین جلیلیان مادر دو فرزند بوده و چندی پیش از همسرش جدا شده و به دلیل اینکه ناروا دادگاه خانواده حضانت فرزندان خردسالش را از وی سلب و به شوهر سابقش اعطا نموده دچار تالمات روحی شدید شده بود.

عدم برابری حق حضانت مرد و زن متعاقب طلاق یکی از موارد تبعیض آشکار قوانین در جمهوری اسلامی نسبت به زنان می‌باشد.

Share on:



source https://zanan.bashariyat.org/?p=41625

دهگلان؛ زن ۲۱ ساله با ضربات چاقو و توسط همسرش به قتل رسید

هه‌نگاو: یک زن جوان اهل شهرستان دهگلان از توابع استان کُردستان توسط همسرش به قتل رسید.دهگلان؛ زن ۲۱ ساله با ضربات چاقو و توسط همسرش به قتل رسید

برپایه گزارش رسیده به سازمان حقوق بشری هه‌نگاو، ساعت ۲۱ شامگاه دوشنبه ۲۴ آذر ۹۹ (۱۴ دسامبر ۲۰۲۰)، یک زن ۲۱ ساله اهل روستای ”تیلکو“ از توابع دهگلان با هویت ”آزاده مروتی“ توسط همسرش به قتل رسیده است.

یک منبع مطلع از دهگلان در اینباره به خبرنگار هه‌نگاو اعلام کرد که، آزاده مروتی با چهار ضربه چاقو که توسط همسرش به بدن وی وارد شده به قتل رسیده است.

این منبع در ادامه اعلام کرد که، آزاده با همسرش نسبت فامیلی داشته و چند ماه پیش زندگی مشترک خود را آغاز کرده بودند.

همسر این زن جوان که تاکنون هویتش برای هه‌نگاو احراز نشده نیز زخمی شده است. وی شب گذشته گفته بود که دو مرد همسرم را به قتل رسانده و مرا نیز زخمی کرده‌اند، اما وی نهایتاً امروز اعتراف کرده است خودش آزاده را به قتل رسانده است.

تا زمان تنظیم این خبر دلیل یا دلایل قتل آزاده مروتی برای هه‌نگاو روشن نشده است و هه‌نگاو تلاش‌ می‌کند که در گزارشات دیگری جزئیات بیشتری را در مورد این قتل منتشر کند.



source https://zanan.bashariyat.org/?p=41623

سهل‌انگاری پزشکی جان مادر سردشتی را گرفت

هه‌نگاو: یک زن جوان اهل شهرستان سردشت در حین زایمان در بیمارستان این شهر و به دلیل سهل‌انگاری کادر پزشکی جانش را از دست داد.سهل‌انگاری پزشکی جان مادر سردشتی را گرفت

روز یکشنبه ۳۰ آذر ۹۹ (۲۰ دسامبر ۲۰۲۰)، یک زن ۳۶ ساله اهل سردشت با هویت ”توران رسول‌زاده“ دو ساعت پس از زایمانش در بیمارستان ”خمینی“ این شهرستان به دلیل خونریزی جانباخت.

به گفته یک منبع مطلع، کادر پزشکی بیمارستان مذکور تشخیص نداده‌اند که این زن دچار خونریزی داخلی شده و به همین دلیل جانش را از دست داده است.

با گذشت یک هفته تاکنون شبکه بهداشت و درمان سردشت در مورد مرگ این مادر جوان به دلیل سهل‌انگاری کادر پزشکی هیچ گونه اظهار نظری نکرده است.

خانواده توران رسول‌زاده پس از مرگ وی از کادر پزشکی بیمارستان شکایت کرده‌اند اما تاکنون هیچ جوابی را دریافت نکرده‌اند.



source https://zanan.bashariyat.org/?p=41621

شغل جدید زنان در تهران:عابرزنی

چند ماهی می‌شود که سر و کله‌شان در تهران پیدا شده و ممکن است شما نیز آنان را در خیابان‌ دیده باشید. کوله‌پشتی دارند و کنار خیابان می‌ایستند، دستشان را برای خودروهای عبوری بلند می‌کنند شغل جدید زنان در تهران:عابرزنیو اگر جلوی پایشان ترمز کنید، سرشان را از پنجره ماشین داخل می‌آورند و می‌گویند که «کار من فرهنگیه و کتاب می‌فروشم؛ کتاب‌خون هستید؟».
خودشان را کارمند یک شرکت معرفی می‌کنند و اگر جوابتان به سوالشان «بله» باشد، درِ خودرویتان را باز می‌کنند و کوله‌پشتی‌شان را روی صندلی جلو می‌گذارند و شروع می‌کنند به معرفی کتاب‌هایشان. عنوان هر کتاب را می‌گویند و چند سطری هم درباره آن توضیح می‌دهند و سپس به شما نگاه می‌کنند؛ اگر نظرتان جلب نشد سراغ کتاب بعدی می‌روند. جنسشان هم جور است؛ از کتاب‌های روانشناسی و راهکارهای موفقیت در کسب و کار و رابطه گرفته تا رمان‌های عاشقانه و کتاب‌هایی با موضوعات سیاسی، تاریخی، زندگی‌نامه و حتی آموزش زبان و کتاب کودک؛ از هر کدام یک عنوان در کوله‌پشتی‌شان دارند.
خودش را «مریم» معرفی می‌کند اما می‌گوید بخاطر اینکه ممکن است از طرف شرکت برایش مشکلاتی ایجاد شود، نام واقعی‌اش را نگفته است. مریم یکی از دخترانی است که «کارش فرهنگی است و کتاب می‌فروشد»؛ او عنوان دقیق شغلش را فروش کتاب به روش «عابرزنی» عنوان و مشتریانش را عابران پیاده و رانندگان خودروهای عبوری معرفی می‌کند و تاکید دارد که این کار با آنچه در جامعه به «اتو زنی» معروف است بسیار تفاوت دارد: «توی اتو زدن، باید سوار ماشین بشی و هر جا که راننده میره، باهاش بری و کتاب هم بفروشی اما توی عبوری زدن یا همون عابرزنی که کار ماست، فقط کتاب می‌فروشیم؛ از اول هم چارچوب کارو مشخص می‌کنیم.»
مریم که قبلاً هم برای همین شرکت کار می‌کرده، درباره چرایی روی آوردن به این روش فروش می‌گوید: «ما قبلا توی «مسیر» بودیم؛ یعنی در واقع شرکت واسه ما به عنوان ویزیتور مسیری رو تعیین می‌کرد و ما برای معرفی و فروش کتاب به مغازه‌ها و اصناف مختلف توی اون مسیر می‌رفتیم اما به دلیل تعدد ویزیتورای کتاب، توی فروش موفق نبودیم و آمار فروشمون خیلی ضعیف بود؛ به همین خاطر شرکت تغییر رویه داد. ما به خودمون گفتیم که خودروهای عبوری واسه ما همونایی‌ان که قبلاً به محل کارشون می‌رفتیم. تنها فرقش اینه که توی مسیر، ما واسه معرفی و فروش کتاب‌ بهشون مراجعه می‌کردیم، اما حالا اونا با ترمززدن، به ما مراجعه می‌کنن!»
او در جواب این سوال که «مگر شما تابلوی کتابفروشی در دست دارید که کسی که قصد خرید کتاب دارد، جلوی شما بایستد؟»، می‌گوید که «نه، اما همون اول تکلیف رو مشخص می‌کنیم. به راننده‌ها میگیم ما کار فرهنگی انجام میدیم و کتاب می‌فروشیم. اگه بخواید کتابامونو بهتون معرفی می‌کنیم. اینجا دیگه به راننده‌ها بستگی داره که بخوان به توضیحات ما و خریدن کتاب فکر کنن یا اینکه واسه چیزای دیگه‌ای نگه داشتن و وقتی میفهمن ما کتاب‌فروشیم، به مسیرشون ادامه میدن. خیلی پیش میاد که به محض اینکه به راننده‌ها گفتیم کتاب‌فروشیم، پاشونو گذاشتن روی گاز و رفتن».
مریم کنار خیابان را جای مناسبی برای خرید و فروش کتاب نمی‌داند اما در عین حال معتقد است که «وقتی با این شیوه، فروش خوبی داریم، شاید این فرهنگ جامعس که دچار تغییر شده.»
او در جواب اینکه «آیا هدف شما، فروش کتاب با جلب توجه و اغواکردن رانندگان مرد است؟» می‌گوید: «مشتری زن هم کم نداریم. اتفاقاً چند روز پیش یه خانمی از من «ملت عشق» خرید اما به هر حال مردا بیشتر نگه میدارن. این یه واقعیته.»
«شرکت از شما درخواستی درباره نوع پوشش و مواجهه با مشتریان دارد؟» مریم به این سوال اینگونه جواب می‌دهد: «اولین موضوعی که توی اینجور کارا مهمه، ارتباط موثره. ارتباط موثر یعنی اینکه با لبخند با مشتری صحبت کنیم و بد حرف نزنیم. شرکت از ما خواسته با مشتریا ارتباط موثر داشته باشیم! درباره ظاهر و نوع آرایش هم تنها چیزی که شرکت به ما گفته اینه که «آراسته» باشیم. حتی بعضی وقتا بخاطر وضعیت و پوششمون تذکر هم میدن.»
او می‌گوید که «همه فروشنده‌های شرکت ما خانمن» و درباره چرایی عدم حضور فروشنده مرد در شرکتشان می‌گوید: «خیلیا به من میگن که چرا همه‌ی فروشنده‌هاتون خانمن یا اینکه می‌پرسن احساس نمی‌کنید شرکت بخاطر زن‌بودنتون داره از شما سوءاستفاده میکنه؟ من میگم که جواب این سوال رو باید توی فرهنگ جامعه پیدا کنید. درباره سوءاستفاده هم میگم نه! اگه من منشی یه شرکت هم باشم، بازم ممکنه یه همچین سوالی پیش بیاد ولی واقعا شرکتا سوءاستفاده میکنن. قطعا نه، چون شرکت ما به ازای کار متعارفی که قبول کردیم انجام بدیم، به ما حقوق میده. شرکتی که براش کار می‌کنم به ازای فروش روزی ۱۰ جلد کتاب توی ۳۰ روز کاری، سه و سیصد بهم میده. در مقایسه با کارایی که واسه من به عنوان یه دختر ۱۹ ساله هست، به نظرم این کار با این درآمد خیلی هم خوبه. قبول دارم که دید جامعه به شغل ما منفیه ولی خب تلاش می‌کنیم این نگاه رو تغییر بدیم.»
مریم حضور در خیابان در روزهای سرد، برفی و بارانی، نفروختن ۱۰ جلد کتاب موظفی در بعضی روزها و مواجهه با «آدم‌های بد» را از سختی‌های شغلش عنوان می‌کند: «آدم بد خیلی به پست ما می‌خوره اما در عوض آدم‌حسابی‌ هم زیاد میبینیم. ما بسته به تیپ و قیافه و ماشین مشتری بهش پیشنهاد کتاب میدیم و براش وقت میذاریم. اگه کسی هم بخواد اذیت کنه فوری از نگاه و رفتارش متوجه میشیم. این آدما معمولاً تلاش می‌کنن موضوع رو عوض کنن یا اینکه اصلاً به توضیحات فروشنده گوش نمیدن. ذهنشون جای دیگه‌ایه. آخرشم میگن «کتاب نمی‌خواستم؛ می‌خواستم با خودت آشنا بشم»؛ ما هم وقتی به این آدمای مریض برمی‌خوریم، فوری از ماشینش درمیایم.»
این فروشندگان کتاب معمولاً سه یا چهار نفره در یک خیابان حاضر می‌شوند و با فاصله از هم می‌ایستند. بعد از آنکه به یکی از خودروهای عبوری کتابی را فروختند، نزد خودرویی می‌روند که جایی در همان حوالی پارک کرده است و علاوه بر نگهداری کتب فروشندگان، به نوعی مسئولیت تامین امنیت آنان را هم بر عهده دارند. فروشندگان مجدداً کوله‌پشتی‌ خود را پر از کتاب می‌کنند و به کنار خیابان بازمی‌گردند. مریم می‌گوید گاهی پیش می‌آید که مشتری‌مان از یک عنوان کتاب بیشتر از یک جلد می‌خواهد؛ در این‌گونه موارد اگر تشخیص دهیم که او آدم ناحسابی نیست، به او اعتماد می‌کنیم و تا محل پارک ماشین راننده با او می‌رویم؛ با این حال گاهی اوقات هم پیش آمده که بعضی راننده‌ها قصد سوءاستفاده داشته‌اند: «واسه خاطرجمعی خودمون، وقتی توی خیابون مشغول کاریم، جی‌پی‌اس موبایلمونو روشن میذاریم و توی واتساپ واسه مراقبمون لوکیشین لایو می‌فرستیم. از قبل محدوده‌ای رو تعیین می‌کنیم و با هم قرار میذاریم که اگه از محدوده خارج شدیم، فوری هر کاری لازمه انجام بشه.»
او ادامه می‌دهد: «خداروشکر تا امروز که اتفاق خاصی واسه من نیفتاده اما چند بار بعضی از بچه‌ها رو مزاحمشون شدن. اونایی که به خودشون اجازه میدن به من و همکارام تعرض کنن، بی‌ارزش بودن‌ خودشونو نشون میدن. البته همونطور که توی همه‌ کارا آدم خوب و بد پیدا میشه، بعضیا هم هستن که با سوءاستفاده از این شغل، کارای دیگه‌ای میکنن. یکی از بچه‌ها تعریف می‌کرد که بعد از معرفی کتاب به یه راننده و گرفتن پولش، راننده پرسیده واسه خودم چه کاری میتونی انجام بدی؟ وقتی همکارم اعتراض کرده، یارو گفته فروشنده‌های فلان شرکت این کارو میکنن. میگم که، همه جا همه جور آدمی پیدا میشه. دکتر مهندس خراب نداریم؟ آرایشگر ناجور نداریم؟ توی کار ما هم هست دیگه».
مریم از قصدش برای دانشگاه‌رفتن هم صحبت می‌کند: «دیپلم انسانی دارم. امسال کنکور هنر دادم و اتفاقاً رشته گرافیک که خیلی دوسش دارم قبول شدم اما چون دلم نمی‌خواد از خونواده‌م پول بگیرم و هزینه اضافی براشون درست کنم، تصمیم گرفتم امسالو کار کنم و پول جمع کنم تا سال دیگه بتونم سراسری قبول بشم یا لااقل بتونم پول شهریه‌مو خودم بدم. هر کسی توی این کار با یه هدفی داره پول درمیاره. یکی میخواد جهیزیه بگیره، یکی اجاره‌خونه داره، یکی کمک‌خرج خونوادشه، اما جدیداً خیلی به ما گیر میدن. جدیداً پلیس به ما میگه خانوم اینجا واینستا اهالی محل شکایت کردن. از این اتفاقا قبلنا نمی‌افتاد. ما که کار بدی نمی‌کنیم. فقط داریم کتاب می‌فروشیم!»
او در آخر با نگرانی گفت: «حالا امیدوارم این گزارش شما ما رو از نون‌خوردن نندازه.»

منبع:.khanefootball.com



source https://zanan.bashariyat.org/?p=41619

فاطمه داوند از بازداشت شدگان آبان ماه دست به اعتصاب غذا زد

هەنگاو: فاطمه داوند از بازداشت شدگان آبان‌ماه ۹۸ بوکان در زندان مرکزی ارومیه دست به اعتصاب غذا زد.فاطمه داوند از بازداشت شدگان آبان ماه دست به اعتصاب غذا زد

برپایه گزارش رسیده به سازمان حقوق بشری هه‌نگاو، فاطمه داوند، از بازداشت شدگان آبان ماه بوکان که دوران محکومیت خود را در زندان مرکزی ارومیه سپری می‌کند، از روز پنج‌شنبه ۲۲ آبان ۹۹ (۱۲ نوامبر ۲۰۲۰)، به نشانه اعتراض به تصمیم مسئولین زندان مبنی بر مخالفت با آزادی وی با پابند الکترونی دست به اعتصاب غذا زده است.

به گفته یک منبع مطلع از زندان مرکزی ارومیه، فاطمه داوند پس از اعتصاب غذا توسط نیروهای امنیتی مستقر در زندان به بند امن این زندان منتقل شده است.

فاطمە داوند ٤٢ سالە و مادر سە فرزند، روز شنبە ٢٥ آبان ٩٨ (١٦ نوامبر ٢٠١٩)، در حین اعتراضات مردمی بوکان بە افزایش نرخ بنزین از سوی نیروهای امنیتی حکومت بازداشت و بە بازداشتگاه ادارە اطلاعات ارومیە منتقل شد. وی پس از ٢٠ روز بە بند زنان زندان مرکزی ارومیە منتقل گردید.

این فعال کُرد ابتدا در تاریخ ١٧ بهمن ماه سال ١٣٩٨ از سوی شعبە ١٠٣ دادگاه کیفری ٢ شهرستان بوکان محاکمە و بە اتهام ”بر هم زدن نظم و آسایش عمومی“ بە تحمل پنج ماه حبس و ٣٠ ضربە شلاق محکوم شد.

وی همچنین در تاریخ ٢٣ اردیبهشت ماه امسال نیز، از سوی شعبە یکم دادگاه انقلاب مهاباد بە ریاست قاضی ”جواد غلامی“ محاکمە و بە اتهام ”اقدام علیە امنیت ملی“ بە اشد مجازات یعنی پنج سال حبس محکوم شدە بود که پس از تسلیم به رای قاضی این حکم به ۳ سال و ۹ ماه حبس کاهش یافت.

فاطمە داوند نهایتاً روز چهارشنبە ١٥ تیر ٩٩ (٥ آگوست ٢٠٢٠) جهت سپری نمودن دوران محکومیت ٣ سال و ٩ ماهە خود بازداشت و بە زندان مرکزی ارومیە منتقل شد.



source https://zanan.bashariyat.org/?p=41617

زنان رئیس‌جمهور بشوند ولی شهردار هرگز! / مردم می‌دانند ما و روحانی اهل بهبود اقتصادی هستیم

احمد حکیمی‌پور از فعالان جریان چپ طی مصاحبه‌ای از این می‌گوید که دغدغه‌های اصلاح‌طلبان عمدتا دغدغه طبقات بالا و متوسط به بالای جامعه است.احمد حکیمی‌پور

سرویس سیاست مشرق – «وبلاگ مشرق» خوانشی روزانه در لابه‌لای اخبار و مطالب رسانه‌های کشور است. ما درباره این خوانش البته تحلیل‌ها و پیشینه‌هایی را نیز در اختیار مخاطبان محترم می‌گذاریم. هر روز ۰۷:۳۰ با بسته ویژه خبری-تحلیلی مشرق همراه باشید.

***

زنان رئیس‌جمهور بشوند ولی شهردار هرگز!

محمود میرلوحی، فعال چپ و عضو شورای شهر تهران که پیش از این با شکایت قالیباف به شلاق و زندان محکوم شده بود، به تازگی در بخشی از یک مصاحبه با روزنامه آرمان ملی اظهار کرده است: واقعیت این است که قصد مرحوم شهید بهشتی از کلمه رجل، زن و مرد بود. در غیر این صورت مانند مذهب، در کلمه مذهب شیعی تصریح می‌شد و کلمه مرد استفاده می‌شد. نوشتند رجل سیاسی تا باب حضور زنان در انتخابات بسته نشود. نه تنها در ریاست جمهوری که در خبرگان نیز باب حضور زنان بسته شده است. در خبرگان قانون اساسی یک خانم داشتیم اما پس از آن دیگر میسر نشد که خانمی در این جایگاه قرار بگیرد. اگر هم بناست اصلاحاتی صورت بگیرد، باید در این بخش‌ها باشد اما دوستان در حال حرکت برخلاف جریان آب هستند.

او می‌افزاید:

“امروز افکار عمومی این مطالبات را دارد. در کشوری که ۶۷ درصد از قبولی‌های کنکور آن خانم هستند و کم‌کم تعداد خانم‌ها در ادارات بیشتر می‌شود، آیا می‌توان آنها را از سمت‌هایی مانند ریاست جمهوری و وزارت منع کرد؟ ملاحظه می‌کنیم که جریان اصولگرا خانم‌ها را برای مسئولیتی بیش از خانه‌داری نمی‌بیند.”[۱]

*این ژست آقای میرلوحی در حالی است که اصلاح‌طلبان شورای شهر پس از فتح این شورا در سال ۹۶ و در حالی که هیچ نظارت استصوابی یا قانون یا منعی هم نداشتند اما هرگز حاضر به انتخابات یک “شهردار زن” برای تهران نشدند.

جالب است که آنها حتی با حواشی بسیار بیش از ۵ شهردار و سرپرست را در تمام طول این سال‌ها بر بلدیه تهران گماردند اما باز هم حاضر نشدند ولو در حد سرپرستی چند روزه هم به زنان اصلاح‌طلب اعتماد کنند.

و البته مردم باید بدانند که بانوان اصلاح‌طلب ستادی نیز گویا شکایتی از این مسئله ندارند و فقط مسئله اینست که بلندگوی تبلیغاتی جریان چپ بایستی دائما مشغول روخوانی از روی این متن باشد که “اصولگرایان خانم‌ها را برای مسئولیتی بیش از خانه‌داری نمی‌بیند”…

***

مردم می‌دانند ما و روحانی اهل بهبود اقتصادی هستیم!

علی صوفی، از وزرای دولت اصلاحات و از حامیان رئیس‌جمهور روحانی در بخشی از یک مصاحبه با خبرگزاری دولتی ایرنا پیرامون انتخابات ۱۴۰۰ اظهار کرده است:

“بدیهی است مردم طیفی که در اسفند ۹۸ وارد مجلس شده‌اند را برای مسوولیت ریاست جمهوری باور ندارند، چون آنها نشان داده اند که اهل مذاکره و تنش‌زدایی نیستند. اما مردم به توان اصلاح‌طلبان و اعتدالی‌ها در اموری مانند مذاکره، تنش زدایی و گرفتن امتیاز اعتقاد دارند و می‌دانند این دو طیف اهل تعامل سازنده بین‌المللی، تنش‌زدایی، جلب سرمایه‌گذاری خارجی و بهبود اوضاع اقتصادی مردم هستند. “

او همچنین می‌گوید: دغدغه مجلس در عمل وضعیت مردم نیست بلکه نگران این است مذاکره شکل بگیرد و این دولت بتواند برجام را به سرانجام برساند تا روحانی بتواند در انتخابات ۱۴۰۰ تاثیرگذار باشد…حتی در این اوضاع بد معیشتی مردم و فشاری که روی آنها است حاضرند یک سال دیگر هم این شرایط ادامه پیدا کند ولی اجازه ندهند که دولت روحانی این مذاکره انجام دهد، ما شاهد چنین شرایطی هستیم. بنابراین در چنین فضایی تصمیمات عجولانه مجلس خیری برای مردم نخواهد داشت! [۲]

*اظهارات آقای صوفی حکما در نظر عده‌ای صحیح است و ارزانی‌های موجود در بازار، قیمت‌های چند برابر، دلار ۳۰ هزار تومانی و سطح بالای کارآمدی دولت و اصلاح‌طلبان طی ۷ سال اخیر که مثلا در آبگرفتگی‌های اهواز با وضوح بیشتری عیان شد! به وضوح نشان می‌دهد که ستاد مشترک اعتدالیون و اصلاح‌طلبان تا چه اندازه اهل بهبود اقتصادی مردم‌اند…

در بحث فرجام برجام نیز آقای روحانی تا قبل از مجلس یازدهم به مدت ۷ سال وقت داشت که برجام خود و دوستانش را به سرانجامی که دائما به مردم وعده می‌داد، برساند اما دست آخر جز خسارت محض و “تقریبا هیچ” عایدی دیگر شامل مردم و جماعت برجامیان نشد.

اکنون نیز همان‌هایی هنوز فکر می‌کنند برجام دارای یک سرانجام است اما مجلس یازدهم و اصولگرایان اجازه این کار را نمی‌دهند که اهلیت اصلاح‌طلبان و اعتدالیون را برای بهبود اقتصادی در ایران پذیرفته باشند…!

***

حکیمی‌پور:

دغدغه‌های اصلاح‌طلبان عمدتا دغدغه طبقات بالای جامعه است

احمد حکیمی‌پور، فعال چپ و عضو سابق شورای شهر تهران در بخشی از یک مصاحبه با خبرگزاری دولتی ایرنا درباره اصلاح‌طلبان گفته است:

“به نظر می‌رسد اصلاح‌طلبان از بطن جامعه فاصله گرفته‌ و سمت و سوی جریان روشنفکری به خود گرفته‌اند به طوری که جنبه های آکادمیک و نظریه پردازی در این جریان پررنگ‌تر شده، که این عمدتا دغدغه طبقات بالا و متوسط به بالای جامعه است. “[۳]

*صحبت‌های حکیمی‌پور اگرچه یک اعتراف است اما هرگز حرف تازه‌ای نیست و اصلاح‌طلبان از ابتدای ظهور و بروز خود در سپهر سیاست ایران همیشه ابراز داشته‌اند که گفتمان و خاستگاه آنها متعلق به یک طبقه اشرافی و بالانشین است که دغدغه‌هایشان نیز هیچ سنخیتی با دغدغه‌های عموم مردم ندارد.

مثلا عباس عبدی چند سال قبل در صحبت‌هایی گفته بود: “اغلب بازداشتی‌های پس از خرداد ۱۳۸۸ بالاشهری بودند و اصلاح‌طلبان به تدریج زندگی‌شان عوض شده است. “[۴]

جالب است که افرادی از اصلاح‌طلبان حتی خطاب به قاطبه مردم از الفاظی مثل “لشکر قابلمه‌بدست‌ها”، “لبوفروش‌ها” و کسانی که برای خرید جارو و مرگ موش هم صف می‌کشند نیز یاد می‌کنند که این مسئله عمق نگاه اشرافی آنها را نشان می‌دهد.

و البته تمام این مطالب بایستی مد نظر مردم باشد تا در ایام انتخابات بعنوان مهمترین منصه تعیّن گفتمان‌های سیاسی در جامعه؛ گفتمان صاحب کارنامه و دارای همت جهادی را به جای چنین گفتمان‌های اشرافیت‌زده و ضد مردمی انتخاب کنند و کسانی را بر سر کار بیاورند که بیشترین خاصیت را برای رفع دغدغه‌های عمومی دارند.



source https://zanan.bashariyat.org/?p=41615

حقوقي كه براي زنان نيست

در حالي كه قوانين حقوق زنان را به رسميت شناخته و آزادي‌هاي بسياري براي آن‌ها در نظر گرفته شده است اما جايگاه و حقوق زنان در جامعه ما به درستي به رسميت شناخته نشده و گلايه‌هاي زيادي مبني بر ناديده‌گرفتن حقوق‌آنان به گوش مي‌رسد.حقوقي كه براي زنان نيست

طبق اصل بيستم قانون اساسي، زن و مرد به ‌طور يكسان در حمايت قانون قرار دارند و از حقوق انساني، سياسي، اقتصادي، اجتماعي و فرهنگي با رعايت موازين اسلام برخوردارند. اصل بيست و يكم نيز معطوف به حقوق زن است و بر اساس اين اصل ، برابري زن و مرد در قانون اساسي كشور به كرات مطرح شده است، هرچند انتظار مي‌رفت پس از چهار دهه اين موضوع محقق شود زيرا تحقق مطالبات زنان باعث احقاق بخشي از عدالت اجتماعي در جامعه مي ‌شود اما در عمل آنچه مشاهده مي‌شود چيزي جز تبعيض و ناديده گرفتن حقوق زنان نيست.

زنان سال‌هاست گلايه‌هاي زيادي مبني برناديده گرفتن حقوق‌شان زيرا در بسياري از موارد به بهانه‌هاي مختلف، حقوقي كه قانونگذار براي آن‌ها درنظر گرفته، نقض شده‌است. از جمله اين موارد مي‌توان به اجحاف و نابرابري حقوق زنان اشاره كرد كه همگي محصول نگاه مردانه در كشور بوده و باعث آزار اين قشر از جامعه شده‌است، به طوري كه تحمل اين برخوردهاي نابرابر گاهي بسيار سخت و طاقت‌فرساست. رد‌پاي عدم برابري زنان و مردان در جامعه هم در سياست‌گذاري‌ها و هم در قانونگذاري كاملا مشهود است كه از جمله آن‌ها مي‌توان به برابر نبودن حقوق و دستمزد زنان نسبت به مردان، خروج از كشور با اذن همسر، عدم اجازه ورود زنان به ورزشگاه‌ها و …اشاره كرد.

در اين زمينه بايد گفت مبحث حقوق زنان معمولا شامل اين موارد است؛تماميت بدني و خودمختاري، حق راي، حق كار، حق دستمزد برابر به خاطر كار برابر،حق مالكيت، حق تحصيل، حق مشاركت در قراردادهاي قانوني و در نهايت حقوق سرپرستي، ازدواج و مذهبي.

**حقوق و دستمزد زنان كمتر از مردان
برابر نبودن حقوق زنان حتي در مشاغلي برابر، آسيب‌هاي زيادي را متوجه زنان كرده است. اين در حالي است كه يكي از مهم‌ترين معيارها براي سنجش درجه توسعه يافتگي يك كشور، ميزان اهميت و اعتباري است كه زنان در آن كشور دارا هستند. زنان كه حالا به دلايل گوناگون از جمله اشتياق براي حضور پررنگ در جامعه يا گاهي نيز مشكلات عديده اقتصادي روانه بازار شده‌اند، مجبورند علاوه بر مسئوليت سنگين مادري، دغدغه‌هاي فراوان زندگي و فرزندان خود، در مشاغل گوناگون نيز به فعاليت بپردازند كه به بنا به دلايلي از جمله منفعت كارفرمايان و صاحبان سرمايه مجبورند به اين تبعيض تن دهند.

پرداخت دستمزدها و مزاياي كمتر به زنان شاغل، آن‌ هم در شرايطي كه شاهد افزايش حضور زنان تحصيلكرده در جامعه هستيم و اين مسئله با كمبود اشتغال نيز همراه شده است، همگي منفعت بيشتري را نصيب سازمان‌ها و شركت‌هاي دولتي و خصوصي مي‌كند؛ موضوعي كه درعين‌حال باعث سرخوردگي و ناكامي زنان شاغل مي‌شود.

**ممنوعيت غيرقانوني حضور زنان در ورزشگاه‌ها
ممنوعيت غيرقانوني حضور زنان در ورزشگاه‌ها، نيز يكي از مطالبات زنان است. گلايه زنان اين است كه فقط به دليل زن بودن از تماشاي فوتبال در ورزشگاه آزادي محروم هستند؛ درحالي كه معلوم نيست زن بودن جرم است يا تماشاي فوتبال زنان در ورزشگاه آزادي . در توجيه عدم اجازه زنان به ورزشگاه آزادي نيز گفته مي‌شود محيط ورزشگاه مردانه است و مردان ممكن است حرف‌هاي زشت و فحش بدهند.

**خروج از كشور با اذن همسر
اما اين تنها تبعيض در مورد زنان نبوده و يكي از موضوعاتي كه بحث‌هاي زيادي نيز پيرامون آن مطرح مي‌شود، اجازه همسر براي خروج زنان از كشور است، به طوري كه در حال حاضر زني با تحصيلات عاليه اگر بخواهد از كشور خارج شود حتما بايد اجازه همسرش را كسب كند، در غير اين‌صورت اجازه خروج از كشو را نخواهد يافت. البته در مواردي ممانعت از خروج زنان نخبه از جمله قهرمانان ملي از كشور موجي از نارضايتي را در ميان زنان به وجود آورده و آن‌ها خواستار قائل شدن استثنائاتي در اين زمينه هستند كه در اين زمينه نمايندگان فراكسيون زنان مجلس طرحي را تدوين و تقديم مجلس كردند كه بر اساس آن خروج زنان نخبه از كشور تسهيل مي‌شود و بايد گفت تصويب اين طرح مي‌تواند گامي رو به جلو براي شكوفايي استعداد زنان نخبه تلقي شود.

**سربازي دختران
اما در لابه‌لاي اخبار منتشر شده در روزهاي گذشته، يك خبر بازتاب گسترده‌اي در جامعه داشت و با تحليل‌هاي بسياري از سوي افراد مواجه شد.
طرح خدمت سربازي دختران موضوعي با واكنش جامعه به ويژه زنان همراه و لطيفه‌هاي بسياري نيز در مورد آن در فضاي مجازي ساخته و دست به دست شد. در مورد اين موضوع بايد اذعان داشت طرح موضوع خدمت سربازي براي دختران، اگر مي‌توانست برابري ميان زنان و مردان را به دنبال داشته باشد، موضوعي قابل طرح و قابل تامل بود. اما طرح اين موضوع زماني كه زنان از نابرابري‌هاي بسياري رنج مي‌برند و به نوعي در جامعه مردانه زندگي مي‌كنند كه مردان تصميم مي‌گيرند و خود نيز عمل مي كنند و زنان سهم ناچيزي از جامعه و پست‌هاي مديريتي دارند به هيچ وجه قابل توجيه نيست.

**قرار نيست دختران براي عمليات نظامي آماده شوند
اما پس از انتشار اين خبر و ارائه نظرات گوناگون از سوي جامعه، طيبه سياووشي، نماينده‌اي كه اين طرح را مطرح كرده بود با تاكيد بر اينكه هنوز ابعاد اين طرح مشخص نشده، ولي مي‌توان گفت كه قرار نيست دختران در خدمت سربازي اسلحه به دست بگيرند، گفت: اين طرح هنوز در صحن مجلس شوراي اسلامي مطرح نشده و مشخص است كه اطلاع دقيقي از آن نداشته باشيم. وي در مورد اينكه نحوه خدمت سربازي دختران چگونه خواهد بود، ادامه داد: آنچه مشخص است قرار نيست دختران در بخش نظامي حضور داشته باشند و براي عمليات نظامي آماده شوند.
وي با بيان اينكه به نظر بايد از دختران در مسائل آموزشي و بهداشتي و همچنين رويكرد نرم‌افزاري استفاده شود،گفته‌است: جزييات اين طرح به صورت كامل مطرح نشده، ولي آنچه مشخص است دختران در طول خدمت سربازي اسلحه به دست نخواهند گرفت.

**سربازي دختران شبيه يك شوخي است
اين موضوع با واكنش ستادكل نيروهاي مسلح نيز مواجه شد و سردار موسي كمالي در واكنش به طرح سربازي دختران در كميسيون حقوقي و قضايي مجلس با رد اين موضوع گفت: در حال حاضر به هيچ وجه چنين طرحي وجود ندارد و مطرح كردن سربازي دختران چيزي شبيه يك شوخي است.

**طرح خدمت سربازي دختران اصلا در مجلس مطرح نشده
اما با توجه به نظرات گوناگون در اين زمينه، موضوع را با فاطمه ذوالقدر، نماينده مجلس مطرح كرديم. وي با بيان اينكه طرح خدمت سربازي براي دختران اصلا در مجلس شوراي اسلامي مطرح نشده و فراكسيون زنان به هيچ وجه چنين طرحي را ارائه نداده است به «قانون» مي‌گويد: پيشنهاد طرحي به نام «سرباز داوطلب بسيجي» توسط يكي از نمايندگان در كميسيون حقوقي و قضايي مطرح شد كه راي نياورد و كاملا از دستور كار خارج شده است و بازتاب آن در رسانه‌ها برداشتي نادرست بود كه اصحاب رسانه در اين خصوص اطلاع‌رساني و آگاهي بخشي لازم را براي شفاف سازي انجام دادند.

ذوالقدر همچنين ادامه داد: با توجه به شرايط موجود در كشور، طرح ها بايد در راستاي زدودن و رفع مشكلات اقتصادي و معيشتي مردم و همچنين ارتقاي سطح فرهنگ و استانداردهاي زندگي براي مردم باشد و يقينا نمايندگان خانه ملت هوشيارانه از هزينه كرد وقت مجلس براي طرح هايي كه اثربخشي لازم براي پيشرفت و توسعه كشور را ندارند دوري مي كنند.

**زنان سهمي بيشتر مي‌خواهند
در خاتمه بايد گفت زنان در جامعه امروز خواستار سهمي بيش از آنچه امروز براي‌شان در نظر گرفته شده است، هستند. رفتن به خدمت سربازي اگر همراه با برطرف شدن مشكلات جامعه زنان و به نوعي باعث برابري حقوق زنان و مردان باشد، موضوعي قابل طرح و قابل توجيه به نظر مي‌رسد و ممكن است زنان با آن موافق باشند. رشادت‌هاي زنان در دوران دفاع مقدس و صحنه‌هاي رزم زنان، تا پايان دفاع مقدس و تاثير عميق آن بر روحيه رزمندگان به همگان ثابت كرد كه زنان جامعه ما بسيار توانمند هستند و مي‌توانند در بسياري از پست‌هاي مديريتي حضوري فعال داشته باشند، هر چند اين قابليت‌ها سال‌هاست كه مغفول مانده است.

منبع:irna



source https://zanan.bashariyat.org/?p=41613