۹ آبان ۱۳۹۸

ترامپ: پیروز انتخابات سال ۲۰۲۰ خواهم بود


رئیس جمهور آمریکا دونالد ترامپ روز یکشنبه در جمع خبرنگاران اظهار داشت که از پیروزی خود در انتخابات سال آینده بسیار مطمئن است و آن را حتمی می داند.
به گزارش اسپوتنیک، از رئیس جمهور آمریکا سوال پرسیده شد که آیا او اطمینان دارد که می تواند برای دوره دوم انتخاب، مجددا برگزیده شود. ترامپ گفت: “من کاملاً مطمئن هستم. طبق نظر سنجی ، همه چیز بسیار خوب است.”
ترامپ افزود: “مردم نمی خواهند درباره استیضاح بشنوند. تنها کسی که می خواهد درباره استیضاح صحبت کند ، رسانه های دروغین و دموکرات ها هستند که عمدتا برای این رسانه ها کار می کنند”.
حقیقتی که ترامپ را به وجد آورده است
امتیازی برای ترامپ؛ بازار کار آمریکا همچنان نیرومند است

۴ آبان ۱۳۹۸

ضوابط پوشش دانشجویان ابلاغ می‌شود

تهران- ایرنا- بر اساس آیین‌نامه عفاف و حجاب که از سوی معاونت فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری به دانشگاه‌ها ابلاغ شد، ضوابط پوشش دانشگاهی دانشجویان به تمام واحدها ابلاغ و به دانشجویان اطلاع‌رسانی می‌شود.
آیین‌نامه عفاف و حجاب سوم مهرماه جاری توسط غلامرضا غفاری معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری به دانشگاه های کشور ابلاغ شد.

۲ آبان ۱۳۹۸

۱۵۰ سال حبس تعزیری برای دو زندانی سیاسی کُرد اهل کامیاران

دستگاه قضایی ایران دو زندانی سیاسی کُرد اهل کامیاران را به ١۵٠ سال حبس تعزیری محکوم کرد. به گزارش کانون حقوق بشری نه به زندان – نه به اعدام به نقل از خبرگزاری کردپا دو زندانی سیاسی کُرد محبوس در زندان مرکزی سنندج به نام‌های «حیدر قربانی» فرزند علی و «محمود صادقی» فرزند عارف از سوی دستگاه قضایی حکومت ایران به ١۵٠ سال حبس تعزیری محکوم شدند.

اتهام افساد فی الارض پرونده فعالان محیط زیست به جاسوسی تغییر پیدا کرد

برگزاری هرانا – به گفته سخنگوی قوه قضاییه، اتهام افساد فی الارض متهمان پرونده فعالان محیط زیست به “همکاری با دولت متخاصم جهت جاسوسی” تغییر کرده است. پیشتر محمدحسین آقاسی، وکیل دادگستری از حذف اتهام “افساد فی الارض” از کیفرخواست چهار تن از متهمان پرونده فعالان محیط زیست بازداشتی خبر داده بود. متهمین این پرونده مراد طاهباز، سام رجبی، امیرحسین خالقی، هومن جوکار، سپیده کاشانی، نیلوفر بیانی، طاهر قدیریان و عبدالرضا کوهپایه، فعالان محیط زیست در ایران هستند که بیش از ۶۰۰ روز گذشته را در بازداشت و در زندان اوین به سر می‌برند.

۱ آبان ۱۳۹۸

محسن لرستانی، خواننده ایرانی به «افساد فی الارض» متهم شد

خبرگزاری هرانا – سید کاظم حسینی وکیل مدافع محسن لرستانی خواننده ایرانی از صدور کیفرخواست برای موکلش به اتهام “افساد فی الارض” و ارجاع پرونده او به شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران خبر داد و گفت “موکلم ۱۲ اسفندماه ۹۷ با شکایت مدعی العموم در منزل مادرش در سعادت آباد بازداشت شد و از آن زمان تاکنون در زندان است”. اتهام “افساد فی الارض” در صورت پذیرش از سوی دادگاه می‌تواند حتی حکم اعدام در پی داشته باشد.

قدردانی رئیس ستاد کل نیروهای مسلح از خدمات‌ دولت عراق در مورد دستگیری روح الله زم

قدردانی رئیس ستاد کل نیروهای مسلح از خدمات‌ دولت عراق در مورد دستگیری روح الله زم

قدردانی رئیس ستاد کل نیروهای مسلح از خدمات‌ دولت عراق در مورد دستگیری روح الله زم

بازداشت دست‌کم ۴ شهروند بهایی در شیراز و دماوند با یورش نیروهای امنیتی به منازل آنها

۴ شهروند بهایی ساکن شیراز و دماوند توسط ماموران اداره اطلاعات بازداشت شدند. به گزارش کانون حقوق بشری نه به زندان – نه به اعدام صبح روز دوشنبه ۲۹ مهرماه ۹۸ سه تن از شهروندان بهایی در شیراز در پی یورش ماموران اداره اطلاعات این شهرستان به منازل آنها بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شدند.

ماموران اداره اطلاعات همزمان، منازل این شهروندان بهایی به نام‌های فرزان معصومی، کیانا شعاعی و سروش آبادی را تفتیش کرده و بخشی از لوازم شخصی آنها از جمله کامیپوتر،لپ تاپ و تلفن همراه را با خود بردند.
همچنین گزارش شده است که در همین روز یک شهروند بهایی ساکن گیلاوند از توابع شهرستان دماوند به نام میترا فرصتی‌پور از سوی ماموران وزات اطلاعات در منزل شخصی خود بازداشت شده است.
ماموران اطلاعات در زمان بازداشت این شهروند بهایی منزل وی را نیز تفتیش کرده و اقدام به ضبط بخشی از وسایل شخصی از جمله تلفن همراه، لپ تاپ و دوربین عکاسی وی کرده اند.
گفته می‌شود خانم فرصتی پور به اتهام «تبلیغ علیه نظام» توسط ماموزان وزارت اطلاعات بازداشت به سلول‌های انفرادی بند ۲۰۹ زندان اوین منتقل شده است.
گیلاوند از توابع شهرستان دماوند بوده و در مسیر جاده تهران فیروزکوه قرار دارد.

پیروان سایر ادیان

بر اساس قوانین بین المللی انتخاب دین و آیین برای آحاد مردم در سراسر جهان آزاد شناخته شده است. آزادی ادیان حق ذاتی هر فرد است که در اعلامیه جهانی حقوق بشر گرامی داشته شده‌است.
آزادی ادیان عبارت است از آزادی یک فرد یا گروه برای ابراز کردن، عمل، رعایت و پرستش دین و باورهای خود در خلوت یا در سطح اجتماع. همچنین این آزادی شامل قدرت تغییر دین خود یا اختیار داشتن در پیروی نکردن هیچ آیینی نیز می‌گردد.
اما این حق در حاکمیت دیکتاتوری دینی در ایران، برای مردم نادیده گرفته شده و روزانه تعدادی از معتقدان به باورهای دینی مختلف در ایران دستگیر و محکوم به زندان می شوند.

صدور حکم ٦ سال حبس برای دو شهروند اهل ارومیە

هەنگاو: دو شهروند اهل ارومیە از سوی دستگاه قضایی حکومت ایران بە حبس محکوم شدند.
برپایە گزارش رسیدە بە سازمان حقوق بشری هەنگاو، طی روزهای گذشتە، یک شهروند اهل روستای دزج از توابع مرگور ارومیە با هویت ”محمد شریف سالم“  فرزند ارشاد بە تحمل ٥ سال حبس تعزیری محکوم شدە است.

این حکم از سوی شعبە دوم دادگاه انقلاب ارومیە و بە اتهام ”همکاری با حزب دمکرات کردستان ایران“ صادر شدە است.
محمد شریف سالم  ٤٠ سال سن دارد کە چندی پیش از سوی نیروهای ادارە اطلاعات ارومیە بازداش و  روز پنج شنبە ٤ مهر ٩٨ (٢٦ سپتامبر ٢٠١٩)، بە بند ٢_٣ زندان مرکزی ارومیە منتقل شدە است.
از سوی دیگر، جلال سورمان اهل مطقە ترگور ارومیە، از سوی دادگاه انقلاب این شهر بە اتهام همکاری با یکی از احزاب کردستانی اپوزسیون حکومت ایران بە تحمل یک سال حبس تحزیری محکوم شدە است.
جلال سورمان، روز شنبە ٢٢ تیر ٩٨ (١٣ژوئیە ٢٠١٩) از سوی نیروهای ادارە اطلاعات ارومیە بازداشت  و در تاریخ ٢١ شهریور ماه با وثیقە ٣٠٠ میلیون تومانی موقتا آزاد شدە بود.

تعدادی از شهروندان اهوازی با تودیع قرار وثیقه آزاد شدند

 

خبرگزاری هرانا – روز جاری، برخی از شهروندان اهوازی که در پی حمله مسلحانه سال گذشته به مراسم رژه نیروهای مسلح در اهواز توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده بودند، با تودیع قرار وثیقه آزاد شدند. محمد مومنی تیماس و آمنه ظاهری ساری از جمله این شهروندان هستند. محمد مومنی در مهرماه ۹۷ و آمنه ظاهری ساری در آبان ماه ۹۷ توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده بودند.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، محمد مومنی تیماس و آمنه ظاهری ساری، شهروندان عرب اهوازی روز جاری با تودیع قرار وثیقه به صورت موقت و تا پایان مراحل دادرسی آزاد شدند.

گفته می شود علاوه بر محمد مومنی تیماس و آمنه ظاهری ساری تعدادی دیگر از این شهروندان نیز با تودیع قرار وثیقه آزاد شده اند؛ با این حال تاکنون هویت سایر آزاد شدگان احراز نشده است.

محمد مومنی تیماس، ۵۹ ساله و از اهالی اهواز در مهرماه سال ۹۷ در پی مراجعه به دادگاه انقلاب اهواز جهت پیگیری وضعیت فرزندان خود که پیشتر بازداشت شده بودند، به دلیل درگیری لفظی با قاضی دادگاه بازداشت شده بود.
از سوی دیگر آمنه ظاهری ساری، ۲۰ ساله و دانشجوی رشته حسابداری در تاریخ ۱۵ آبان ماه ۹۷ توسط مامورین اطلاعات سپاه اهواز بازداشت شده بود. وی در تیرماه سال جاری توسط ماموران زندان سپیدار اهواز مورد بدرفتاری و ضرب و شتم قرار گرفته و دست وی از ناحیه بازو آسیب دیده بود.
لازم به یادآوری است پس از حمله مسلحانه به مراسم رژه نیروهای مسلح در اهواز تعداد پرشماری از شهروندان عرب در استان خوزستان بازداشت شدند. هرانا پیش‌تر طی پنج گزارش به ترتیب هویت ۱۰، ۱۹، ۱۷ ، ۱۳۳ و ۱۰ نفر از افرادی که پس از این جریان بازداشت شده بودند را احراز کرده است. بازداشت این شهروندان نیز بر اساس این لیست ها پیش تر توسط هرانا اطلاع رسانی شده بو

دادگاه تجدید نظر؛ رحیم غلامی به ۱ سال حبس محکوم شد/ سند

خبرگزاری هرانا – دادگاه تجدید نظر حکم ۱ سال حبس رحیم غلامی، شاعر و نویسنده اهل اردبیل را عیناً تایید کرد. آقای غلامی در مرحله بدوی توسط دادگاه عمومی و انقلاب اردبیل به تحمل یک سال حبس تعزیری محکوم شده بود.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، امروز شنبه ۱۶ شهریورماه ۱۳۹۸، شعبه ۱ دادگاه تجدید نظر استان اردبیل رای قطعی رحیم غلامی را به وی ابلاغ کرد.

در این حکم آمده است که “بر اساس مدارک موجود در پرونده از جمله گزارش اداره اطلاعات استان اردبیل و متن پیاده شده سی‌دی سخنرانی متهم و نحوه دفاعیات وی که به طور ضمنی صحت اظهارات خود در سی‌دی را تأیید کرده است”، اعتراض وی رد شده و رای دادگاه بدوی عیناً تایید می شود.

روز سه شنبه ۵ شهریورماه ۹۸، جلسه دادگاه تجدید نظر رحیم غلامی، شاعر و نویسنده اهل اردبیل برگزار شده بود. 

جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات رحیم غلامی در تاریخ ۱۳ خردادماه ۹۸ برگزار شد. وی در مرحله بدوی دادگاه از بابت اتهامات “عضویت در تشکیلات گاماج”، “توهین به رهبری” و “تبلیغ علیه نظام از طریق انتشار مطالب غیر واقع در جلسات و فضای مجازی”، به یک سال حبس تعزیری محکوم شده بود.

گفتنی است که رحیم غلامی طی دفاعیات خود در دادگاه، اتهام “عضویت در تشکیلات گاماج” را واهی و بخشی از “سناریوی اداره اطلاعات اردبیل” علیه خود عنوان کرد.
رحیم غلامی در تاریخ ۱۳ اسفندماه سال گذشته توسط نیروهای امنیتی بازداشت و در تاریخ ۲۳ اسفندماه در شعبه ویژه بازپرسی دادسرای عمومی و انقلاب اردبیل به ریاست قاضی نونهال، تحت عناوین “تبلیغ علیه نظام” و “توهین به رهبری” تفهیم اتهام شده بود. وی نهایتاً مورخ ۸ اردیبهشت‌ماه پس حدود دو ماه با تودیع قرار وثیقه و تا پایان مراحل دادرسی از زندان اردبیل آزاد شد.
وی در تاریخ ۳ بهمن‌ماه سال گذشته به همراه چهار فعال دیگر توسط شعبه دوم دادگاه انقلاب اردبیل محاکمه شده و در تاریخ ۲۷ بهمن‌ماه ۹۷ این فعالان ترک را از اتهامات مطروحه علیه آنها تبرئه کرده بود.
این شهروند اردبیلی قبل از آن نیز نیز در تاریخ ۱۱ تیرماه ۹۷ در ارتباط با تجمع سالانه قلعه بابک در شهر اردبیل بازداشت و مدتی بعد با قرار وثیقه آزاد شده بود. آقای غلامی همچنین در جریان برگزاری مراسم پاسداشت روز جهانی زبان مادری در سال ۱۳۹۲، همراه با شمار دیگری از فعالان ترک بازداشت شده بود و نهایتا در مهرماه ۹۶ به علت نبود ادله در دادگاه انقلاب شهرستان اهر از اتهامات مطروحه تبرئه شد.
لازم به ذکر است که کتاب‌های “فولکلوروموزدان بیر یارپاق” و “فولکلور ناغیل لاری” طی سال‌های ۹۳ و ۹۶ توسط انتشارات “یایلیق” از رحیم غلامی به چاپ رسیده‌اند.

بازداشت یک شهروند توسط نیروهای امنیتی در خرمشهر

 
خبرگزاری هرانا – روز گذشته سعید مقدم، شهروند اهل خرمشهر توسط نیروهای امنیتی این شهر بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شده است.
به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، روز سه‌شنبه ۹ مهرماه ۹۸، سعید مقدم، شهروند اهل خرمشهر توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد.

از دلایل بازداشت و محل نگهداری وی تا لحظه تنظیم این گزارش اطلاع دقیقی در دست نیست.

گفته می شود آقای مقدم، دبیر ریاضی مقطع دبیرستان در خرمشهر است.

تداوم بازداشت و بلاتکلیفی دو معلم در زندان شیبان اهواز

خبرگزاری هرانا – دو معلم اهوازی به نام های ناجی سواری و ماهر دسومی علیرغم گذشت نزدیک به ۵ ماه از زمان بازداشت، کماکان در زندان شیبان اهواز در بلاتکلیفی به سر می برند. این شهروندان در تاریخ ۹ اردیبهشت ماه به همراه یک معلم دیگر به نام علی عبیداوی بازداشت و اوایل مردادماه به زندان شیبان اهواز منتقل شدند. علی عبیداوی پیشتر با تودیع قرار وثیقه آزاد شده است.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، ناجی سواری و ماهر دسومی، دو معلم اهوازی کماکان در زندان شیبان اهواز و در بلاتکلیفی به سر می برند.

گفته می شود ماهر دسومی بدون رعایت اصل تفکیک جرائم همچنان در بند زندانیان جراپم عمومی این زندان به سر می برد و علیرغم درخواست های مکرر تاکنون با انتقال وی به محل نگهداری زندانیان سیاسی موافقت نشده است.

لازم به یادآوری است روز دوشنبه ۹ اردیبهشت ۹۸، ناجی سواری، ۳۸ ساله، متاهل و دارای ۳ فرزند و معلم مدرسه طالقانی فرهنگشهر و از اهالی شهرک برق اهواز، ماهر دسومی، ۳۰ ساله، متاهل و دارای ۱ فرزند، معلم در مدرسه غیرانتفاعی منطقه شیبان و از اهالی کوی پاستوریزه اهواز، علی عبیداوی، ۳۶ ساله، متاهل و دارای ۳ فرزند، معلم مدرسه قدس حمیدیه و از اهالی کوی علوی اهواز توسط مامورین اداره اطلاعات بازداشت شده بودند.
این سه معلم از اعضای امدادگران مردمی مناطق سیل زده نیز بوده‌اند و بازداشت آنان در مدارس محل تدریس خود و بدون ارائه حکم قضایی صورت گرفته بود.
این شهروندان اوایل مردادماه سال جاری از بازداشتگاه اداره اطلاعات اهواز به زندان شیبان این شهر منتقل شده و علی عبیداوی ماه گذشته با تودیع قرار وثیقه از این زندان آزاد شد.

رودخانه های زرجوب و گوهر گیلان آلوده‌ ترین رودخانه های ایران

رودخانه های زرجوب و گوهر گیلان آلوده‌ ترین رودخانه های ایران
رشت - خبرگزاری مهر: آب رودخانه های زرجوب و گوهر رود به دلیل ورود مستقیم پساب ‌های صنعتی، فاضلاب ‌های خانگی و بیمارستانی منطقه رشت به رنگ کاملا تیره و همراه با تعفن بوده و از حیث اکولوژیکی‌ مرده محسوب می ‌شوند.
به گزارش خبرنگار مهر، متراکم شدن جمعیت و فعالیت ‌ها در چند دهه گذشته منجر به افزایش مصرف آب‌ از یک طرف و تولید زیاد فاضلاب و پساب از طرف دیگر شده است، مطالعات انجام گرفته در این زمینه حاکی از آلودگی جدی آب در تعدادی از رودها و تالاب ها استان ‌های شمالی‌ کشور است.
مطالعات اخیر نشان می‌ دهد که رودهای بخش غربی منطقه به ویژه رودهای منتهی‌ به تالاب انزلی از جمله زرجوب و گوهرکه از طرف شرق وارد این تالاب می ‌شود، از آلوده ‌ترین رودخانه هستند.
این رودها پس از عبور از شهر رشت و ادغام در غرب این شهر با نام "رود پیربازار" وارد تالاب انزلی می ‌شود، به دلیل ورود رود پیربازار به تالاب انزلی از سمت شرق، بخش شرقی تالاب فوق العاده آلوده است، این قسمتی از تالاب از گسترش نیزارها و آزولا که بیشتردر نتیجه‌ ورود آب ‌های آلوده است، عملا در حال از دست دادن حیات جانوری خود است.
مطالعات‌ نشان می‌ دهد که در میان 20 رودخانه ‌ای که وارد تالاب انزلی می ‌شوند، رودهایی که از میان شهرها عبور می‌ کنند آلوده ‌تر از رودهایی هستند که از مناطق روستایی به این تالاب‌ می ‌ریزند و همچنین رابطه‌ معنی ‌داری بین مقدار آلودگی رودها و میزان جمعیتی شهرهای که از میان آنها عبور می‌ کنند، وجود دارند.
رودخانه ‌های گوهررود و زرجوب شاهراه مرگ تالاب انزلی
عضو هیئت علمی دانشگاه گیلان در این باره گفت: رودخانه ‌های گوهررود و زرجوب که باید شریان ‌های حیاتی تالاب بین المللی باشد هم اکنون به شاهراه مرگ تالاب بدل شده و با شتابی ‌نگران‌ کننده مواد سمی و زباله ‌های خطرناک بیمارستانی به همراه پساب ‌ها و فاضلاب ‌های شهر رشت را به درون این پهنه آبی می ریزند.
کریم ثابت رفتار افزود: این تالاب از نظر گردشگری، تنوع زیستی گونه‌ های مختلف جانوری و گیاهی، کنترل سیلاب، اقتصادی، اشتغالزایی، شکار و تقویت آب‌ های زیرزمینی دارای ارزش بسیاری است.
وی تاکید کرد: این رودخانه‌ ها آلودگی‌های زیادی را به تالاب بین ‌المللی انزلی وارد می‌ کنند و یک تهدید جدی برای این اکوسیستم ارزشمند استان به شمار می‌ روند.
عضو هیئت علمی دانشگاه گیلان آلودگی آب این رودخانه ‌ها را به صورت فاضلاب‌ های ‌شهری، صنعتی و کشاورزی، مواد زائد جامد و دیگر منابع آلاینده تقسیم‌ بندی کرد و گفت: هر کدام از این موارد موجب چالش‌ های جدی زیست ‌محیطی و تخریب محیط‌زیست و پیامدهای ناگوار برای منطقه شده است که تاثیرات تهدید‌آمیز آنها در ابعاد مختلف دور از ذهن نیست.
وی در ادامه با اشاره به اینکه امروز گوهررود و زرجوب از آلوده ‌ترین رودخانه ‌های ایران حتی دنیا شمرده می ‌شود بر ضرورت تدوین راهکارهای اساسی برای جلوگیری از ورود هر چه بیشتر آلاینده به این منابع آبی تاکید کرد.
احیای رودخانه های گوهر رود و زرجوب برنامه ‌ای دست نیافتنی نیست
بدون شک با اتمام پروژه فاضلاب بانک جهانی در گیلان این رودخانه‌ ها نیز احیا خواهند شد، هر چند که مراحل لایروبی و در واقع احیای این دو رودخانه کمی دشوار است اما برنامه ‌ای دست نیافتنی نیست.
اگر سازمان محیط‌ زیست، دیگر نهادها و ارگان ‌های ذیربط به همان اندازه که وجود بیمارستان و واحد تولیدی را برای شهروندان مفید می ‌دانند رودخانه و تالاب را نیز جزو داشته‌ ها و نیاز طبیعی انسان ارزیابی کنند از کنار آلاینده ‌ها به سهولت نمی ‌گذرند.
رودخانه ها به عنوان یکی از شریان های اصلی بقای محیط زیست طی دو دهه اخیر به شدت مورد تاخت و تاز و تخریب انسان ها قرار گرفته و این موضوع می تواند نابودی حیات بشری و زندگی عاری از آلودگی های زیست محیطی را پیام آور باشد.
فرماندار رشت در این ارتباط گفت: رودخانه‌ ها نه تنها برای تفریح کردن بلکه برای تامین آب آشامیدنی، آبیاری کشاورزی، تولید برق، حمل و نقل، تهیه غذا و غیره مورد استفاده قرار می‌ گیرند.
سید ولی الله عظمتی افزود: این منابع بعنوان بخشی از ثروت های طبیعی و ملی کشور از اهمیت خاصی برخوردارند بنابراین حفظ و حراست از بقاء رودخانه ها امری ضروری است.
وی همچنین با بیان اینکه دو رود زرجوب و گوهر رود که از وسط شهر رشت می گذرند بستر خوبی برای توسعه گردشگری محسوب می شود بر ضرورت احیا و لایروبی این ظرفیت مهم اقتصادی و طبیعی تاکید کرد.
به دنبال شکل گیری جوامع انسانی در کنار رودخانه دفع زباله و فاضلاب و پساب های کشاورزی به این زیستگاه امر بدیهی به نظر می رسد اما باید اذعان کرد که توان خود پالایی رود خانه ها در طول تاریخ به شدت کاهش یافته و دیگر قادر نیستند همانند گذشته مواد زائد ریخته شده را تجزیه، هضم  کنند و همینطوراکسیژن محلول در آنها کاهش یافته و حتی برخی از ماهیان در اثر شدت آلودگی و دخالت های انسانی رو به نابودی نهاده اند.

پس از ضرب و شتم مردم معترض؛ زباله ها در منطقه چهاردانگه ساری تخلیه شد


خبرگزاری هرانا – تجمع اهالی چهاردانگه ساری برای جلوگیری از انتقال زباله به این منطقه با ورود نیروهای انتظامی به خشونت کشیده شد و اولین سری زباله ها در میان اعتراضات در این منطقه تخلیه شد. گفته می شود تعدادی از مردم معترض مورد ضرب و شتم قرار گرفته و برخی نیز بازداشت شده اند. به گفته منابع محلی، مامورین برای متفرق کردن معترضان از گاز اشک آور استفاده کرده و تعدادی را نیز بازداشت کرده اند. زباله شهرستان ساری قرار بود به مدت ۶ ماه در منطقه گوی‌ چاله چهاردانگه دپو شود که علیرغم گذشت ۱۴ سال کماکان زباله ها به این منطقه منتقل می شود.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، طی روز گذشته و امروز، تجمع مردم روستاهای منطقه چهاردانگه ساری جهت ممانعت از انتقال زباله شهرستان ساری به این منطقه با ورود نیروی انتظامی به خشونت کشیده شده، علیرغم اعتراضات زباله  های شهری در این منطقه تخلیه شد.

بک شاهد حاضر در محل در این خصوص به گزاشگر هرانا گفت: “طی روز گذشته و امروز درگیری بین مردم چهاردانگه و ماموران نیروی انتظامی ادامه دارد، زنان بسیاری بر اثر ضرب و شتم مامورین نیروی انتظامی مجروح و یا بیهوش شدند، نیروهای انتظامی با استفاده از گاز اشک آور سعی در متفرق کردن مردم معترض داشتند. تعدادی نیز در پی این درگیری توسط نیروی انتظامی بازداشت شده اند”.

به گفته این منبع مطلع “در پی ممانعت مردم از ورود زباله شهرستان ساری به این منطقه طی هفته های اخیر و پس از صدور مجوز شورای تامین استان و دستور دادستان، نیروهای انتظامی به سمت چهاردانگه منتقل شده و به صورت خشونت آمیز اقدام به بازداشت بسیاری از مردم معترض و ضرب و شتم آنان کردند. در این میان هیچ مامور زنی در بین مامورین وجود نداشت و تعدادی از زنان معترض نیز همراه با ضرب و شتم بازداشت شدند”.

نهایتا روز جاری پس از هفته ها ممانعت مردم از ورود زباله و تخلیه آن در منطقه چهاردانگه، اولین سری زباله ها مجددا در این منطقه تخلیه شد.

در این میان خبرگزاری فارس نیز روز گذشته بروز درگیری بین مردم و نیروی انتظامی را تائید کرده است.
لازم به ذکر است زباله شهرستان ساری قرار بود به مدت ۶ ماه در منطقه گوی‌چاله تا تعیین تکلیف نهایی دپو شود که اکنون به ۱۴ سال رسیده و مردم نسبت به شرایط حمل و تخلیه زباله معترض شده و طی هفته های اخیر مانع از انتقال زباله به این منطقه شده اند.
علیجان شمشیربند رئیس شورای اسلامی شهر ساری در جمع خبرنگاران در ارتباط با وضعیت انتقال زباله‌های ساری در منطقه چهاردانگه چندی پیش اظهار کرده بود: بر اساس برنامه قرار بود که زباله‌های ساری طی ۱۴ سال گذشته به صورت موقت و تنها ۶ ماه به این منطقه منتقل شود اما سال به سال عملیات انتقال زباله تمدید شده و به وضعیت فعلی رسیده است.
وی با اعلام اینکه انتقال زباله‌های ساری مشکلات جدی برای مردم و محیط زیست منطقه ایجاد کرده است، تصریح کرد: اعتراضات مردم چهاردانگه در ارتباط با انتقال زباله به حق بوده، صبرشان لبریز شده و درخواست عدم انتقال زباله این منطقه معقول است.

بازداشت بیش از هزار شکارچی متخلف همزمان با محکومیت ۴ تن دیگر/ پلمب ۳ واحد آلاینده در شهرری

خبرگزاری هرانا – طی دو هفته گذشته، پرونده ۴ متخلف محیط زیستی در شهرهای نطنز، شهریار، بهبهان و تالش بررسی شد. بر اساس احکام صادره، این متخلفان مجموعا به ۴۳ ماه حبس تعزیری و پرداخت ۶۰ میلیون ریال جزای نقدی محکوم شدند. طی این مدت مسئولان حوزه محیط زیست در نقاط مختلف ایران از بازداشت ۹۱ شکارچی متخلف خبر دادند. همچنین طی نیمه نخست سال جاری در استان خراسان رضوی، ۴۵۴ شکارچی متخلف و در استان لرستان ۵۴۶ شکارچی غبرمجاز دیگر  دستگیر و سه واحد آلاینده ریخته گری سرب در شهرستان ری نیز پلمب شدند. بنابر خبری دیگر برای ۶۷ واحد صنعتی آلاینده در کاشان  اخطاریه پلمب صادر شد. گفتنی است رئیس اداره حفاظت محیط زیست مشگین‌شهر از کشته شدن یک قلاده خرس قهوه‌ای در این شهرستان خبر داد.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از ایرنا، یوسف محمدی، رئیس اداره حفاظت محیط‌ زیست مشگین‌شهر از کشته شدن یک قلاده خرس قهوه‌ای در این شهرستان خبر داد.
 محمدی با اعلام این خبر گفت: “به دنبال گزارش‌های مردمی در زمینه کشته شدن یک قلاده خرس قهوه‌ای در نواحی روستای “قلچقلو” از توابع شهرستان مشگین‌شهر، گروهی از یگان اداره کل حفاظت محیط‌زیست استان اردبیل به محل اعزام شدند. پس از بررسی‌های اولیه مشخص شد، خرس با اسلحه شکاری مورد هدف قرار گرفته و کشته شده‌ است”.
وی با اشاره به اینکه تحقیقات برای شناسایی عامل و یا عوامل شکار این حیوان توسط یگان حفاظت اداره کل و حفاظت محیط‌زیست شهرستان مشگین شهر ادامه دارد، افزود: “پرونده مقدماتی برای مظنونین احتمالی این حادثه با همکاری نیروی انتظامی منطقه تشکیل و به مقامات قضایی ارسال شد.
دامنه‌های سبلان زیستگاه اصلی خرس قهوه‌ای در استان اردبیل است”.
مشگین‌شهر در ۹۰ کیلومتری شمال غربی اردبیل قرار دارد.
بازداشت یک شکارچی غیر مجاز کبک در شهرستان فیروزکوه
 به گزارش خبرگزاری مهر، فرشاد فیروزنیا، سرپرست اداره حفاظت محیط زیست شهرستان فیروزکوه، از دستگیری متخلف شکار غیر مجاز کبک در این شهرستان خبر داد.
 فیروزنیا با اعلام این خبر گفت: “ماموران یگان حفاظت شهرستان فیروزکوه حین گشت و کنترل منطقه آزاد شکارگاه شن دره، به یک نفرشکارچی غیر مجاز برخورد  و نسبت به دستگیری وی اقدام کردند”.
وی با بیان اینکه از متخلف تعداد چهار قطعه لاشه کبک، یک قبضه سلاح کمرشکن و تعداد پنج تیر فشنگ ساچمه زنی کشف و ضبط شد، افزود: “این شکارچی  پس از پرداخت مبلغ هشت میلیون ریال ضرر و زیان وارده به محیط زیست و تکمیل پرونده به مرجع قضایی شهرستان معرفی شد”.
بازداشت یک صیاد غیرمجاز در بیله‌سوار
به گزارش ایرنا، ماموران یگان حفاظت محیط‌ زیست بیله‌سوار مغان هنگام گشت و کنترل و جلوگیری از شکار و صید غیرمجاز یک صیاد غیرمجاز ماهی را دستگیر کردند.
بهنام برزگر، رئیس اداره حفاظت محیط‌زیست بیله‌سوار مغان گفت: “این صیاد برخلاف قوانین و مقررات و بدون اخذ پروانه صید ماهی، اقدام به صید غیرمجاز یک قطعه ماهی حمایت شده از نوع زردپر و هفت قطعه ماهی کپور کرده بود. از فرد متخلف یک دستگاه لنسر ماهیگیری کشف و ضبط شد و متخلف با تشکیل پروند برای طی مراحل قانونی به مراجع قضایی معرفی شد”.
وی افزود: “همچنین در ماموریت دیگری  هنگام گشت و کنترل و پایش شبانه، ماموران یگان حفاظت محیط‌زیست شهرستان بیله‌سوار، ۲ رشته تور دامی بطول ۱۰۰ متر را از منابع آبی شهرستان بیله‌سوار جمع آوری و معدوم کردند”.
شهرستان بیله‌سوار در شمال اردبیل وافع شده است.
بازداشت یک شکارچی متخلف در بوئین زهرا
به گزارش خبرنگار ایلنا، رامین رمضانی، رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان بوئین زهرا گفت: “ماموران اجرایی این اداره در حین گشت و کنترل حوزه استحفاظی، یک شکارچی متخلف را که یک قبضه سلاح ساچمه زنی تک لول قاچاق به همراه داشت، قبل از شکار دستگیر کردند”.
رمضانی افزود: “پرونده متخلف برای رسیدگی به مراجع قضایی ارسال شده است”.
بازداشت یک شکارچی غیر مجاز در شهرستان میانه
به گزارش ایسنا، رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان میانه از دستگیری شکارچی غیر مجاز کبک و روباه در این شهرستان خبر داد.
امیر علی حیدرزاده با اعلام این خبر گفت: “ماموران یگان حفاظت محیط زیست شهرستان در حین عملیات گشت و کنترل در منطقه حفاظت شده بزقوش یک شکارچی غیر مجاز را دستگیر کردند”.
وی افزود: “از این شکارچی غیر مجاز لاشه چهار قطعه کبک و دو عدد دم روباه و یک قبضه سلاح شکاری ساچمه زنی کشف شد و پرونده متخلف پس از تکمیل به مراجع قضایی ارسال و ۲۴ میلیون ریال از بابت ضرر و زیان به محیط زیست اخذ و به حساب خزانه واریز شد”.
بازداشت یک شکارچی متخلف در منطقه زرچشمه شهرضا
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، باقر یعقوبی، سرپرست اداره حفاظت محیط زیست شهرستان شهرضا با اعلام این خبر گفت: “از این متخلف شکار و صید لاشه سه قطعه کبک وحشی و خرگوشی شکار شده به همراه یک قبضه اسلحه تک لول کشف شد”.
منطقه شکارممنوع زر چشمه با حدود ۵۶هزار هکتار در جنوب غرب شهرستان شهرضا، در مجاورت روستای “هونجان” استان اصفهان واقع است. گونه های جانوری شاخص این منطقه  قوچ، میش، کل، بز، خرس، گراز، کبک، تیهو، کبک دری، باقرقره، کبوتر وحشی، پرندگان مهاجر، هوبره و انواع آبزی است.
بازداشت یک شکارچی غیرمجاز کبک در استان کرمانشاه
به گزارش ایرنا، آزاد شیخ ویسی، سرپرست یگان حفاظت محیط زیست استان کرمانشاه گفت: “شکارچی متخلفی که در ارتفاعات پناهگاه حیات وحش بیستون اقدام به شکار کبک می‌کرد، توسط مأمورین یگان حفاظت منطقه دستگیر شد”.
وی افزود: “مأموران یگان حفاظت محیط زیست پناهگاه حیات وحش بیستون در حین گشت و کنترل ارتفاعات منطقه با یک شکارچی متخلف مواجه شدند که موفق به کشف یک قطعه کبک و ۹ عدد فشنگ ساچمه زنی و سه رشته دام زنده‌گیری از وی شدند. پس از تشکیل پرونده متخلف و تعیین ضرر و زیان وارده به محیط زیست، شکارچی متخلف برای سیر مراحل قانونی به مقامات قضایی معرفی شد”.
بازداشت یک صیاد غیرمجاز در اردبیل
به گزارش ایرنا، یک صیاد که اقدام به صید غیرمجاز ماهی با استفاده از جریان برق می‌کرد، در سد یامچی اردبیل دستگیر شد.
محمد مجرد، فرمانده یگان حفاظت محیط‌زیست اردبیل با اعلام این خبر گفت: “ماموران یگان حفاظت محیط‌زیست شهرستان اردبیل هنگام گشت و کنترل در سطح حوزه استحفاظی این صیاد را در حاشیه رودخانه منتهی به سد یامچی که با استفاده از وسایل ممنوعه در حال صید غیرمجاز ماهی بود، دستگیر کردند”.
وی ادامه داد: “از این متخلف یک دستگاه موتور، سه رشته تور ماهیگیری و ۵۰ قطعه ماهی کشف و ضبط و پرونده متخلف پس از تنظیم صورتجلسه به مراجع قضایی ارسال شد”.
او با اشاره به آسیب‌های استفاده از وسایل الکتریکی به اکوسیستم‌های آبی افزود: “یگان حفاظت محیط‌زیست استان با این گونه جرایم برخورد قاطع و بدون اغماض خواهد داشت”.
بازداشت یک شکارچی غیرمجاز پلنگ در خراسان شمالی
به گزارش ایسنا، حسن پهلوان، مدیر روابط عمومی اداره کل محیط زیست خراسان شمالی از دستگیری یک شکارچی پلنگ در این استان خبر داد.
وی با اشاره به اینکه این شکارچی طی ماه گذشته اقدام به شکار یک قلاده پلنگ کرده بود، گفت: “جریمه شکار هر قلاده پلنگ طبق قانون ۸۰ میلیون تومان است که این شکارچی باید آن را به غیر از هزینه های ضرر و زیان وارد کرده، پرداخت کند. فروش پوست این حیوان، هدف اصلی شکار این قلاده پلنگ بوده است”.
وی با اشاره به اینکه خراسان شمالی زیستگاه بسیار مناسبی برای پلنگ است و در بیشتر نقاط استان، این گونه حیوانی مشاهده می شود، افزود: “سن پلنگ مذکور یک سال و نیم بوده است که در منطقه حفاظت شده قورخود در شهرستان مانه و سملقان شکار شده بود”.
بازداشت یک شکارچی متخلف در خلخال
به گزارش ایرنا، ماموران اجرایی پاسگاه محیط‌بانی “برندق” در شهرستان خلخال راننده کامیونی را هنگام شکار در منطقه حفاظت شده آق‌داغ خلخال دستگیر کردند.
مهدی کسایی، سرپرست اداره حفاظت محیط‌زیست شهرستان خلخال با اعلام این خبر  گفت: “بر اساس گزارش‌های رسیده از دوستداران محیط‌ زیست در خصوص اقدام به شکار غیرمجاز توسط راننده کامیون کمپرسی هنگام رانندگی، ماموران اجرایی پاسگاه محیط‌بانی “برندق” بصورت نامحسوس وارد عمل شده و فرد خاطی را دستگیر کردند.
کسایی افزود: “از این شکارچی یک قبضه اسلحه شکاری ، پنج عدد فشنگ ساچمه‌زنی، لاشه قطعه کبک و سایر ادوات شکار کشف و ضبط شد و شکارچی متخلف پس از تکمیل پرونده جهت سیر مراحل قانونی به مقام قضایی تحویل داده شد”.
منطقه حفاظت شده آق‌داغ به مساحت ۸۸ هزار هکتار در جنوب اردبیل و در شهرستان خلخال واقع است.
بازداشت یک صیاد متخلف در دریاچه سد کارون چهارمحال و بختیاری
به گزارش خبرگزاری مهر، در پی گشت و کنترل مأموران یگان حفاظت محیط زیست در شهرستان اردل و دریاچه سد کارون استان چهارمحال و بختیاری، یک متخلف صید غیرمجاز در این منطقه شناسایی و دستگیر شد”.
از این صیاد متخلف ۳۵ قطعه ماهی کپور کشف و ضبط شد و پرونده این متخلف برای طی مراحل قانونی تحویل مراجع قضایی شد.
بازداشت ۲ شکارچی متخلف در بوشهر

ورود پساب صنعتی به رودخانه، عامل مرگ ۱۱۲ راس گوسفند و تعداد بسیاری ماهی


خبرگزاری هرانا ـ پساب های صنعتی وارد شده به رودخانه ها باعث مرگ ۱۱۲ راس گوسفند در شیراز و هزاران ماهی رودخانه قره‌سو در کرمانشاه شده است.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از فارس، امروز  دوشنبه ۲۹ مهر ماه ۱۳۹۸، اسماعیل زراعتیان، فرمانده انتظامی شهرستان مرودشت، گفت: “پساب‌های پتروشیمی ۱۱۲ راس گوسفند به ارزش ۳ میلیارد ریال را به کام مرگ فرستاد”.
بر اساس این گزارش، در پی اعلام مرکز فوریت‌های پلیسی مبنی بر اتلاف گله گوسفند در اطراف کارخانه پتروشیمی، ماموران بلافاصله برای بررسی موضوع در محل حاضر شدند و  مشاهده کردند ۱۱۲ راس گوسفند بر اثر استفاده از آب رودخانه “کر” تلف شده‌اند.
زراعتیان افزود: “برابر نظریه اولیه کارشناسان، علت تلف شدن گوسفندان، مسمومیت بوسیله پساب های پتروشیمی موجود در آب رودخانه بوده است”.
به نقل از ایرنا، امروز دوشنبه ۲۹ مهر ماه ۱۳۹۸،‌ آذر ولی زاده، معاون پایش و نظارت اداره کل محیط زیست استان کرمانشاه با اشاره به ورود پساب صنعتی به رودخانه “قره‌سو” حوالی منطقه کرناچی، گفت: “در اثر ورود این پساب، تعداد زیادی از ماهیان موجود در این رودخانه تلف شدند”.
وی افزود: “حجم پساب ورودی به رودخانه‌ به حدی زیاد است که منجر به تغییر رنگ رودخانه شده و همچنین به دلیل پایین آمدن میزان اکسیژن آب، ماهی‌های موجود در رودخانه یا تلف شده و تعداد زیادی نیز در گوشه ای از رودخانه تجمع کرده اند”.
او به حضور مردم برای صید این ماهیان نیز اشاره کرد و گفت: “این ماهی ها به شدت آلوده هستند و از مردم درخواست می کنیم به هیچ وجه آن ها را مصرف نکنند”.
معاون پایش و نظارت اداره کل محیط زیست استان کرمانشاه در ادامه گفت: منتظر جواب آزمایش‌های مربوط به پساب ورودی به رودخانه قره سو هستیم که در صورت تایید نهایی نام واحد آلاینده را به دادستان کرمانشاه اعلام می کنیم.
رودخانه قره سو از سراب روانسر سرچشمه می گیرد و پس از طی مسافتی حدود ۶۰ کیلومتر وارد شهر کرمانشاه می شود و پس از به هم پیوستن با رودخانه گاماسیاب وارد رودخانه سیمره می شود.

بازداشت ۱۹ شکارچی متخلف/ محکومیت یک متخلف محیط زیست همزمان با شناسایی و صدور اخطاریه به بیش از ۲۰۰ واحد آلاینده



خبرگزاری هرانا – طی روزهای گذشته، پرونده یک متخلف محیط زیستی در شهرری بررسی شد. بر اساس احکام صادره، این متخلف به ۶ ماه حبس تعزیری و پرداخت جزای نقدی محکوم شد. طی این مدت مسئولان حوزه محیط زیست در نقاط مختلف ایران از بازداشت ۱۹ شکارچی متخلف و شناسایی و صدور اخطاریه به ۲۴۱ واحد آلاینده محیط زیست خبر دادند.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از ایرنا، رئیس اداره حفاظت محیط زیست اردکان از بازداشت ۴ شکارچی غیر مجاز طی ماه جاری خبر داد.
عزیزی گفت:‌ ”ماموران یگان حفاظت این شهرستان هنگام گشت زنی در مناطق آزاد بخش عقدا یک شکارچی متخلف را دستگیر کردند که از متهم یک قبضه تفنگ ساچمه زنی کالیبر ۱۲ قاچاق کشف و ضبط شد و متهم پس از تشکیل پرونده به دادگاه معرفی شد”.
وی افزود: ”در اوایل مهر ماه سال جاری پس از دریافت گزارش‌های موثق مردمی، مأموران یگان حفاظت محیط زیست با همکاری مأموران نیروی انتظامی با کسب مجوز از دادسرای عمومی و انقلاب اردکان، از سه باب منزل مسکونی در حوزه شهرستان بازرسی کردند که در این بازرسی، تعداد سه قبضه سلاح گلوله‌زنی و ساچمه زنی، تعداد زیادی فشنگ، مهمات و آثار تخلفات شکار و صید، لاشه‌های یک رأس کل و ۱۳ قطعه کبک و تیهو کشف و ۳ شکارچی غیر مجاز بازداشت و تحویل مراجع قضایی شدند.”.
 شهرستان اردکان در ۶۰ کیلومتری شمال غربی شهر یزد واقع است.

بازداشت یک شکارچی غیرمجاز در جغتای

به گزارش ایرنا، مصطفی کلاته، رئیس اداره محیط زیست جغتای گفت: “یک شکارچی غیرمجاز، دو راس قوچ وحشی را در منطقه شکار ممنوع این شهرستان شکار کرده بود که با پیگیری ماموران یگان حفاظت و گزارش دوستداران محیط زیست دستگیر شد”.
وی افزود: “این فرد سال گذشته نیز به علت شکار غیرمجاز دستگیر و به زندان محکوم شده بود که پس از رهایی بار دیگر اقدام به شکار غیر مجاز کرده است”.
از این شکارچی غیرمجاز یک اسلحه، دو عدد چاقو اره و یک دوربین کشف و ضبط شد.
شهرستان جغتای در فاصله ۳۵۰ کیلومتری غرب مشهد قرار دارد.

بازداشت ۴ شکارچی غیرمجاز در صحنه 

به گزارش ایرنا، سرپرست اداره حفاظت محیط زیست صحنه از بازداشت ۴ شکارچی غیرمجاز در این شهرستان خبر داد و گفت : “ از این شکارچیان غیر مجاز ۱۰ قطعه کبک و ادوات شکار کشف و ضبط شد”.
وحید گودینی افزود: “برای این شکارچیان پرونده تخلف تشکیل شد و برای سیر مراحل قانونی به مقامات قضایی معرفی شدند”.
شهرستان صحنه در ۵۵ کیلومتری شرق کرمانشاه قرار دارد.

بازداشت یک شکارچی غیرمجاز در میامی

به گزارش بسیج، علی اکبر قربانلو، رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان شاهرود از دستگیری شکارچی پرندگان شکاری ارزشمند در پناهگاه حیات وحش خوش ییلاق در شهرستان میامی خبر داد.
براساس این گزارش، مامورین پناهگاه حیات وحش خوش ییلاق در حومه پناهگاه اقدام به گشت و کنترل و پاکسازی مناطق دشتی اطراف روستا‌های ری آباد و کردآباد بودند که یک نفر اهل بندر گناوه را که با دیدن مامورین فرار می‌کند بازداشت کردند.
علی اکبر قربانلو افزود: “از این متخلف یک بهله دلیجه و یک کبوتر قمری و تور و تجهیزات زنده گیری پرنده گان شکاری کشف و توقیف و متهم با هماهنگی با دادستان میامی تحویل پلیس اطلاعات و امنیت میامی گردید”.
شهرستان میامی، شرقی ترین شهرستان استان سمنان می باشد.

بازداشت ۴ شکارچی غیرمجاز در فیروزکوه

به گزارش ایرنا، فرشاد فیروزنیا، سرپرست اداره حفاظت محیط زیست فیروزکوه از بازداشت ۴ شکارچی غیرمجاز بعد از ۱۲ ساعت تعقیب نامحسوس در حوزه استحفاظی این شهرستان خبر داد.
وی گفت: ”از متخلفان تعداد دو قبضه سلاح برنو و تعداد ۲۱ تیر فشنگ و سایر وسایل شکار کشف و ضبط شد که یکی از این دو اسلحه نیز فاقد مجوز نگهداری و حمل سلاح بود”.
فیروزنیا افزود: ”این شکارچیان دارای سابقه تخلف شکار در شهرستان های فیروزکوه و دماوند هستند که پس از تکمیل پرونده قانونی در اختیار مراجع قضایی قرار گرفتند”.

بازداشت یک شکارچی غیرمجاز در طالقان

به گزارش فارس، محمد قربانی، رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان طالقان از دستگیری یک شکارچی متخلف در این شهرستان خبر داد و گفت: ”روز یک شنبه ۲۸ مهر ماه ۱۳۹۸ یگان حفاظت محیط زیست طالقان حین پایش مناطق بالا طالقان تماسی مبنی بر وجود یک شکارچی در ارتفاعات منطقه شکار ممنوع را دریافت کردند و در ساعت ۲۲ شکارچی متخلف را در ارتفاعات روستای ناریان دستگیر کردند”.
وی افزود: ”از این شکارچی غیر مجاز لاشه یک رأس کلچه سه ساله، ادوات شکار، یک عدد دوربین شکاری، یک عدد چاقو و دو عدد کیسه خواب کشف و ضبط شد و متهم به همراه ادوات کشف شده جهت سیر مراحل قانونی تحویل مراجع قضائی گردید”.

بازداشت ۲ تیم شکارچی غیرمجاز در قصر شیرین

به گزارش ایرنا، پژمان فتاح پور، رئیس اداره حفاظت محیط زیست قصرشیرین از بازداشت ۲ اکیپ شکارچیان غیرمجاز در این منطقه خبر داد.
وی افزود: ”این شکارچیان متخلف در پی گشت و کنترل حوزه استحفاظی شهرستان قصرشیرین توسط یگان حفاظت محیط زیست دستگیر شدند که از آنها سه قبضه اسلحه ساچمه زنی و لاشه یک سر تشی و تعدادی فشنگ کشف و ضبط شد”.
قصرشیرین واقع در غرب استان کرمانشاه است و دارای ۲ منطقه شکار و تیراندازی ممنوع قراویز به مساحت سه هزار و ۸۰۰ هکتار، زله زرد با ۳۹ هزار هکتار و یک منطقه تیراندازی ممنوع در شعاع هفت کیلومتری نوار مرزی به مساحت ۱۷۰ هزار هکتار است.

بازداشت ۲ شکارچی غیرمجاز در گلستان

به گزارش ایرنا، محیط‌بانان اداره محیط زیست بندرترکمن و گمیشان حین گشت‌زنی و کنترل زیستگاه‌های غرب استان گلستان ۲ صیاد پرندگان شکاری را دستگیر کردند.
علی بیانی، رئیس اداره حفاظت محیط زیست بندرترکمن و گمیشان در این خصوص گفت: ”این گروه ۲ نفره در زیستگاه های گمیشان در حال رصد و رهگیری پرندگان شکاری بودند که قبل از صید و زنده گیری پرندگان دستگیر شدند و از متخلفان دو پرنده طعمه و دو شبچه (تله مخصوص زنده گیری) و یک دستگاه موتورسیکلت کشف و ضبط شد”.
شهرستان های ترکمن و گمیشان در شمال غرب استان گلستان و در حاشیه دریای خزر واقع هستند.

طی ۶ ماه نخست سال جاری؛ صدور حکم حبس برای یک متخلف محیط زیست و صدور ۲۰۰ اخطاریه به واحدهای صنعتی متخلف در شهر ری

به گزارش ایرنا، زهره عبادتی، رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان ری از صدور حکم حبس و جریمه نقدی برای یک متخلف محیط زیست و صدور ۲۰۰ اخطاریه طی شش ماه نخست سال جاری خبر داد.
وی گفت: ”طی بازدید کارشناسان اداره محیط زیست از یک واحد آلاینده کارواش در کهریزک به دلیل دفع غیر بهداشتی فاضلاب و آلودگی آب‌های زیرزمینی پرونده این واحد به مراجع قضایی معرفی و محکوم به پرداخت جریمه نقدی و ۶ ماه حبس تعزیری شد”.
عبادتی افزود: ”۲۰۰ واحد آلاینده منابع آب طی نیمه نخست سال‌جاری در بخش‌های مختلف جنوب پایتخت اخطاریه زیست محیطی دریافت کردند که سنگشویی‌ها، دامداری‌ها، کشتارگاه‌ها و واحدهای بازیافت پلاستیک، اصلی‌ترین واحدهای آلاینده منابع آب در جنوب پایتخت محسوب می‌شوند”.

شناسایی ۴۱ واحد آلاینده محیط زیست در سمنان 

به گزارش مهر، امیر عبدوس، مدیرکل محیط‌ زیست استان سمنان از شناسایی ۴۱ واحد آلاینده طی سه‌ ماهه دوم سال جاری خبر داد.
وی افزود: ”از این تعداد واحدهای آلاینده در استان سمنان پنج واحد کک پزی، دو مورد گچ، دو واحد کشتارگاه، ۲۶ واحد تصفیه دوم روغن و شش واحد سایر صنایع را در بردارد که توسط محیط‌ زیست استان سمنان شناسایی شده و به سازمان امور مالیاتی معرفی خواهند شد”.