۹ خرداد ۱۳۹۸
۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۸
اعتراضات هفت تپه؛
آخرین جلسه بازپرسی اسماعیل بخشی و چهار تن دیگر برگزار شد / احضار دو تن دیگر
خبرگزاری هرانا – هفته گذشته جلسه رسیدگی به اتهامات اسماعیل بخشی، سپیده قلیان، امیر امیرقلی، ساناز اله یاری و امیر حسین محمدی فر تحت عنوان آخرین دفاع در شعبه ۷ بازپرسی دادسرای اوین برگزار شد. همزمان طی احضاریههای جداگانهای از علی نجاتی و عسل محمدی خواسته شده است طی ۵ روز آینده در محل دادسرا حاضر شوند.
به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، هفته گذشته سپیده قلیان، اسماعیل بخشی، امیر امیرقلی، ساناز اله یاری و امیرحسین محمدی فر در دادسرای اوین حاضر شدند.
اولین زن راننده شرکت واحد اتوبوسرانی در انتظار بازگشت به کار
پس از ۱۰ سال تلاش؛ فرحناز شیری،
خبرگزاری هرانا – “فرحناز شیری”، اولین زن راننده شرکت واحد اتوبوسرانی تهران حدود ۱۰ سال است که از کار اخراج شده است. این راننده زن طی این مدت سه بار از دیوان عدالت اداری رای بازگشت به کار گرفته است، اما کارفرما هر بار با استفاده از نفوذ و روابط فراقانونی خو از بازگشت وی به کار جلوگیری کرده است.
به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از ابلنا، فرحناز شیری، عضو سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه، حدود ۱۰ سال است از کارش اخراج شده است.
نه قصاص میخواهم نه اعدام
مرضیه ابراهیمی، قربانی اسیدپاشی ، خواهان توقف چرخه خشونت هستم
خبرگزاری هرانا – تعدادی از قربانیان اسید پاشی روز جاری در مجلس شورای اسلامی حاضر بودند تا در جریان بررسی طرح تشدید مجازات اسید پاشی و حمایت از بزهدیدگان ناشی از آن قرار گیرند. زهرا سعیدی، نماینده مبارکه اصفهان در مجلس خطاب به مرضیه ابراهیمی، شهروند اصفهانی و یکی از قربانیان اسیدپاشی که نیمی از صورتش به شدت آسیب دیده است گفت: “شما از دست مجرم قِسِر دررفتهای و فقط یک طرف صورتت آسیب دیده است!” مرضیه ابراهیمی پس از ابراز تاسف از اینکه خانم سعیدی به عنوان نماینده مبارکه اصفهان در جریان مشخص نشدن عاملان اسیدپاشی به وی نبوده است ضمن اینکه اعلام کرد قصاص و اعدام مرتکب اسیدپاشی را نمی خواهد، خواهان توقف چرخه خشونت شد.
۱۷ اردیبهشت ۱۳۹۸
هر دم از این باغ بری میرسد. تازه ...
اعزام دانشجویان علوم پزشکی به خارج کاملا متوقف شده است
درروز۱۵ اردیبهشت۹۸ وزارت بهداشت روحانی اعلام کرد:
اعزام دانشجو برای دورههای بلند مدت در رشتههای تخصصی علوم پزشکی به طور کامل متوقف شد
حمید اکبری مشاور معاون آموزشی وزارت بهداشت گفت:
۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۸
سر ریز شدن سد کرج و سیل
یکی از دلایل تشدید تلفات و خسارتهای سیلهای اخیر، ساختوسازهای حاشیهای و کاهش عرض رودخانهها طی سالهای متمادی است.
در حالی که در طول سالها بارها از سوی مسئولان خبرهایی مبنی بر برخورد با ساختوسازهای غیرمجاز و تخریب بناهای ساخته شده در حاشیه رودخانهها مخابره میشود اما وقوع سیل و خسارتهای جانی و مالی برجا مانده نشان میدهد که اقدامی که در عمل انجام شده اساسا خروجی مناسبی نداشته است و مسئولان و دستگاههایی که وظیفه برخورد با این تخلفات را داشتهاند یا نخواستهاند یا نتوانستهاند به طور قاطع با تخلفات برخورد کنند.
۱۴ اردیبهشت ۱۳۹۸
“کودکانگاری افراد بالغ” مانعی بر سر راه ازدواج آسان
سن ازدواج با افزایش
روزافزونی مواجه است و سیاستهای حمایتی و تشویقی نیز مغفول ماندهاند؛ در این
میان، حامیان افزایش سن ازدواج با کودکانگاری افراد بالغ و جلوگیری از ازدواج
آنان به بهانه کودک همسری، مانعی بر سر راه ازدواج آسان شدهاند. به گزارش گروه
اجتماعی باشگاه خبرنگاران پویا؛ یکی از دغدغههای اصلی حکومتهای جهان، مسئله
ازدواج جوانان بوده و افزایش سن ازدواج همواره از مسائل دلهرهآور ملتهای جهان
است. ایران، امروزه با جمعیتی جوان مواجه است که بسیاری از کشورهای جهان حسرت آن
را میخورند. امروزه یکی از اساسیترین نیازهایی که این جمعیت احساس میکند نیاز
به ازدواج و تشکیل خانواده است؛ نیازی که در صورت مرتفع نشدن از راه صحیح، تبعات
فرهنگی مخربی را برای جامعه ایران به دنبال دارد.
“شناسنامه”بیشناسنامهها در دست بهارستاننشینان
درحالیکه برآوردهای اولیه وزارت رفاه حاکی از آن است که تا سال ۹۴، بیش از ۵۰۰ هزار کودک حاصل از ازدواج زنان ایرانی با مردان خارجی فاقد هویت رسمی هستند و از کلیه حقوق اجتماعی و اقامت پایدار محروماند، چندی پیش لایحه “اعطای تابعیت از مادر ایرانی به فرزندان” به مجلس فرستاده شد تا براساس آن فرزندان بتوانند از مادران نیز تابعیت بگیرند.
به گزارش ایسنا، یکی از دلایل نداشتن شناسنامه برخی کودکان مشکل “تابعیت” آنهاست، بر اساس قوانین، تابعیت به واسطه دو مؤلفه “خون” و “خاک” به افراد اعطا میشود، در مؤلفه خاک “محل تولد” ملاک تابعیت و در مؤلفه خون، تابعیت فرزند بر اساس تابعیت پدر و مادر یا هر دوی آنها تعیین میشود.
انتقال مجدد چهار زندانی سنی مذهب به زندان رجائی شهر
انور خضری، قاسم آبسته، داود عبدالهی و ایوب کریمی, چهار تن از زندانیان عقیدتی سنی مذهب محبوس در سالن ۲۱ اندرزگاه ۷ زندان رجائی شهر کرج که در تاریخ ۱۰ فروردین ۱۳۹۸ جهت انتقال به زندان مهاباد خارج شده بودند پس از سه روز بازجوئی در سلولهای انفرادی اداره آگاهی شاپور تهران به زندان رجائی شهر بازگردانده شدند.
به گزارش هرانا، چهار زندانی سنی مذهب محبوس در زندان رجایی شهر بنامهای انور خضری، قاسم آبسته، داود عبدالهی و ایوب کریمی که پیش تر در تاریخ ۱۰ فرودین ماه به مکان نامعلومی منتقل شده بودند پس از سه روز بازجوئی در اداره آگاهی تهران واقع در چهار راه شاپور مجددا به زندان رجائی شهر کرج بازگردانده شدند. این زندانیان از روز شنبه به مدت ۳ روز در سلولهای انفرادی بازداشتگاه اداره آگاهی شاپور تهران تحت بازجوئی قرار گرفته و گفته میشود پس از اخذ آزمایش DNA به زندان بازگردانده شدهاند.
بازداشت سه تن از شهروندان بهائی ساکن سمنان
امروز سه شنبه ۱۰ اردیبهشت ۱۳۹۸ سه تن از شهروندان بهائی ساکن سمنان توسط نیروهای اداره اطلاعات این شهر بازداشت و پس تفتیش منازل این افراد جملگی هر سه نفر این افراد به بازداشتگاه اداره اطلاعات سمنان منتقل شدند.
به گزارش حقوق بشر در ایران, یلدا فیروزیان, اردشیر فنائیان و بهنام اسکندرانی سه تن از شهروندان بهائی ساکن سمنان در ساعات اولیه صبح امروز سه شنبه ۱۰ اردیبهشت ۱۳۹۸ توسط نیروهای امنیتی بازداشت و پس از تفتیش منازل و ضبط برخی وسائل شخصی, جملگی هر سه نفر را به بازداشتگاه اداره اطلاعات سمنان منتقل شدند.
نابودی جنگلها در سایه غفلت
نماینده مردم خلخال و کوثر در مجلس شورای اسلامی با اشاره به افزایش ساخت و ساز غیرقانونی در مناطق جنگلی استان اردبیل گفت: بیتفاوتی مسوولان مربوطه نسبت به این امر مهم، نابودی جنگلها را درپی خواهد داشت.
نماینده مردم خلخال و کوثر در مجلس شورای اسلامی با اشاره به افزایش ساخت و ساز غیرقانونی در مناطق جنگلی استان اردبیل گفت: بیتفاوتی مسوولان مربوطه نسبت به این امر مهم، نابودی جنگلها را درپی خواهد داشت.
۱۳ اردیبهشت ۱۳۹۸
سدسازی فقط به نفع دوستان سدساز است
بعضی بر این اعتقاد هستند که بارشهای اخیر باعث احیای تالابها و دریاچهها شده است. این ادعا تا چه حد واقعیت دارد؟ برای یافتن پاسخ این سوال با یکی از اعضای هیاتعلمی موسسه جنگلها و مراتع کشور به گفتوگو نشستیم.
محمد درویش، عضو هیاتعلمی موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور در پاسخ این سوال که «این ادعا که بارشهای اخیر باعث احیای تالابها، دریاچهها و رودها شد تا چه حد واقعیت دارد؟» گفت: تا حد زیادی درست است. رفع تهدیدی که از جانب افزایش چشمههای گردوغبار، متوجه کشور شده بود یکی از فواید بارشهای خوب فرودین ماه بود. تالابهایی مثل هورالعظیم، بختگان، هامون و جازموریان، خشک شده بودند و به منبع تولید گردوغبار تبدیل شده بودند اما خوشبختانه بارشها تا حد زیادی این معضل را برطرف کرد. چشمههای گردوخاک میتوانند ذرات کوچکتر از دو و نیم میکرون ایجاد کنند ممکن است به ایجاد سرطان خون منجر شوند. بهاینترتیب هم کیفیت تابآوری طبیعت ایران افزایش پیدا کرد و هم زمینه سلامتی مردم فراهم شد. در کنار تلفات سیل اخیر باید به این مولفههای مثبت هم توجه داشت.
۱۲ اردیبهشت ۱۳۹۸
سیلی خشونت بر پیکر نحیف
به گزارش ایرنا، داستان زندگی دختر جوانی که کمتر از 24 سال از بهار زندگی اش می گذرد، آدمی را به فکر وا می دارد، دختر جوانی که در شناسنامه اش 24 ساله است اما چهره تکیده و افتاده اش، بیش از این عدد را نشان می دهد. نامش بهار است و اهل یکی از شهرهای جنوبی کشور، به دفتر مشاوره آمده است تا شاید صحبت روانشناس تاثیری در زندگی اش داشته باشد و بتواند خود را نجات دهد. پای دردل هایش می نشینم در حالی که نگاه نگران و پریشانش را به این سو و آن سو می چرخاند، می گوید:
گاهی به غیر قانونی بودن دادگاه انقلاب و بازخوانی نامه نسرین ستوده
کلیپ صوتی و تصویری نگاهی به غیر قانونی بودن دادگاه انقلاب و بازخوانی نامه نسرین ستوده فعال حقوق بشر و وکیل دادگستری
با همکاری : کمیته اموزش و پژوهش و گروه صدا و تصویر
با اجرای : فعالان حقوق بشر مریم پورحسینی و محمد گلستانجو
تدوین : محمد گلستانجو
اشتراکگذاری این:
پایان یک کودکانه پای چرخ نان
بازار حضرتی نشانی یکی از خانه های کودکان کار است. صدای بوق ماشین ها، تاکسی هایی که برای سوار کردن مسافران جلوی دهانه بازار به صف شده اند، صدای فروشنده ای که هر چند لحظه یک بار می گوید: چای، سیگار. بخشی از نماهایی است که به هویت بازار جان بخشیده اند. زندگی جریان دارد. فروشندگان از شیرمرغ تا جان آدمیزان می فروشند. در بازار حضرتی که ورودی آن با چهارراه مولوی تلاقی پیدا کرده، کمتر ردپایی از زنان مشاهده می شود.
۱۱ اردیبهشت ۱۳۹۸
به بهانه روز جهانی کارگر
گزارش نقض حقوق کار و کارگر فروردین ماه۱۳۹۸
نمودار آماری: ایراندخت کیا Irandokht Kıa
تنظیم جدول : ایراندخت کیا Irandokht Kia
تهیه گزارش : سید اشکان حسینی Said Ashkan Hosseini
ماده ۲۳: حق امنیت کار
الف) هر کس حق دارد کار کند، کار خود را آزادانه انتخاب نماید ، شرایط منصفانه و رضایت بخشی برای کار خواستار باشد و در مقابل بیکاری مورد حمایت قرار گیرد.
ب) همه حق دارند که بدون هیچ تبعیضی در مقابل کار مساوی ، اجرت مساوی دریافت نمایند .
پ) هر کس که کار میکند به مزد منصفانه و رضایت بخشی ذیحق می شود که زندگی او و خانواده اش را موافق شئون انسانی تامین کند و آن را در صورت لزوم با هر نوع وسایل دیگر حمایت اجتماعی، تکمیل نماید .
ت) هر کس حق دارد که برای دفاع از منافع خود با دیگران اتحادیه تشکیل دهد و در اتحادیه ها نیز شرکت کند.
الف) هر کس حق دارد کار کند، کار خود را آزادانه انتخاب نماید ، شرایط منصفانه و رضایت بخشی برای کار خواستار باشد و در مقابل بیکاری مورد حمایت قرار گیرد.
ب) همه حق دارند که بدون هیچ تبعیضی در مقابل کار مساوی ، اجرت مساوی دریافت نمایند .
پ) هر کس که کار میکند به مزد منصفانه و رضایت بخشی ذیحق می شود که زندگی او و خانواده اش را موافق شئون انسانی تامین کند و آن را در صورت لزوم با هر نوع وسایل دیگر حمایت اجتماعی، تکمیل نماید .
ت) هر کس حق دارد که برای دفاع از منافع خود با دیگران اتحادیه تشکیل دهد و در اتحادیه ها نیز شرکت کند.
گزارش نقص حقوق اقوام و ملل ایرانی فروردین ۱۳۹۸
گزارش:بهار شکوفا Bahar Shokoofa نمودار: امیر ابطحی Amir Abtahi
یادآوری:با توجه به سانسور خبری حاکم بر رسانه های ایران، این گزارش تنها بیانگر گوشه هائی از نقض حقوق اقوام مختلف ایرانی است که توسط خبرگزاری های مورد تائید ایران، بازتاب داده شده است و نمیتواند بیانگر نقض گستردۀ این قشر بزرگ از هم میهنانمان باشد.
گزارش نقض حقوق پیروان ادیان در فروردین ماه 1398
ماده ۱۸ اعلامیه جهانی حقوق بشر
هر کس حق دارد که از آزادی فکر، وجدان و مذهب بهرهمند شود. این حق متضمن آزادی تغییرمذهب یا عقیده و ایمان میباشد و نیز شامل تعلیمات مذهبی و اجرای مراسم دینی است. هرکس میتواند از این حقوق یا مجتمعاً بهطور خصوصی یا بهطور عمومی برخوردار باشد.
ماده ۱۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر
هر انسانی محق به آزادی عقیده و بیان است؛ و این حق شامل آزادی داشتن باور و عقیده ای بدون [نگرانی] از مداخله [و مزاحمت]، و حق جستجو، دریافت و انتشار اطلاعات و افکار از طریق هر رسانه ای بدون ملاحظات مرزی است.
اشتراک در:
پستها (Atom)